Gość: Bolo Re: Andrzej S. przyznał się do pedofilii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 10:35 Ostrożnie z oceną psychologów jako grupy zawodowej. Nie wszystko da się załatwić deprecjają lub ucięciem jaj. Umiar i uczciwość - proszę. Ksiądz z Tylawy molestował matki i córki i nadal wygłasza kazania i słucha spowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marol Forum GW kretynieje IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 08.07.04, 10:39 Z przykroscia zauwazam, ze forum GW kretynieje w zastraszajacym tempie. Coraz wieksza tu liczba osob mylacych fakty z domyslami, wiedze z przeswaiadczeniem o slusznosci wlasnym pogladow, sad z samosadem i/lub wykazujacych sie brakiem elementarnej wiedzy na poruszany temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cez137 Przebaczcie mu i módlcie się za niego IP: *.k.mcnet.pl 08.07.04, 10:46 ...zamiast go potępiać. Nie sądźcie, żebyście nie byli sądzeni. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
caperucita Re: Przebaczcie mu i módlcie się za niego 08.07.04, 10:50 Czyżby zabrał głos ksiądz proboszcz z Tylawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cez137 Re: Przebaczcie mu i módlcie się za niego IP: *.k.mcnet.pl 08.07.04, 10:52 Nie ksiądz dobrodziej tylko jego zakrystian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eska rower Re: Forum GW kretynieje IP: *.dip.t-dialin.net 08.07.04, 10:50 nie wiem dlaczego tak ubolewasz, takie fora sa wykladnikiem tego co obywatele Polski rozumia pod pojeciem praworzadnosci, wolnosci slowa, zmiany mentalnosci w jedna albo druga strone. Ja czytam zawsze z zainteresowaniem, bo przciez forum nie mialoby sensu, gdyby wszystcy mieli takie same poglady. Nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kumichino Re: Forum GW kretynieje IP: *.d.pppool.de 08.07.04, 11:49 I tak to forum prezentuje jednak o niebo wyzszy poziom niz np. forum Onetu. Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: Forum GW kretynieje 08.07.04, 13:05 Gość portalu: marol napisał(a): > Z przykroscia zauwazam, ze forum GW kretynieje w zastraszajacym tempie. Coraz > wieksza tu liczba osob mylacych fakty z domyslami, wiedze z przeswaiadczeniem o > slusznosci wlasnym pogladow, sad z samosadem i/lub wykazujacych sie brakiem > elementarnej wiedzy na poruszany temat. Niestety,to jest jakis wycinek naszego społeczeństwa(mam nadzieję,że nie tak liczny). Przekonani o swojej nieomylności i wszechwiedzy. Czasem nawet mam wrazenie,ze widzą w przyszłości:-). Wiem,ze spraw pedofili jest cięzka. Sam nie mam wątpliwości co do moralnej oceny takich zachowań. Ale nie zgadzam się z tym odium jakie rzuca się na wszystkich psychologów,oskarżając ich o to,że są dewiantami,chorymi osobami i w pracy szukają ujścia dla swoich chorych potrzeb. Chilum Orr / Jedi Order Council at Javin IV -- Stop War on Drugs & Start War on Siths Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: copa america a mnie wkurza że mówią o nim Andrzej S.co to S.!! IP: 80.50.28.* 08.07.04, 10:53 Co to ma być, LUDZIE to pedofil, wszystkih pedofili, gwałcicieli, morderców trzeba z nazwiska.Andrzej SAMSON, SAMSON Andzrej, jak ktoś nikojarzy z telewizji to niech se na grafice google znajdzie zdjęcie. dziad jeden, zbok. Jego dane i zdjecie powinno sie wieszać na każdym płocie, podobnie jak tego małżeństwa co swoje dzieci zamordowane w szafie trzymali.Jak ci "ludzie" są tak tępi, że nierozumieją potworniści swioch czynów to niech przynajmniej będzie im głupio, gdy ich wszyscy na ulicy palcami wytykać bendą.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Analogia między jasnowidzami i psychologami IP: *.kl.amwaw.edu.pl 08.07.04, 10:58 Kim koledzy po fachu Andrzeja S.? Na pewno nie fachowcami, gdyż dewiacji to oni rozpoznać nie potrafią. Opowiadał mi swego casu mój nierzyjący już przyjaciel anegdotkę-test na fachowość jasnowidza znakomitą do zastosowania do kolegów Andrzeja S.: "Przychodzi baca do jasnowidza i puka w drzwi - puk, puk! A jasnowidz - "kto tam?" - ee.. dupa nie jasnowidz rzecze baca i odchodzi po nieskorzystaniu z usług tego fachowca." Pozdrawiam i życzę przytomności umysłu wszystkim co dopiero teraz się ocknęli kim są psychole jak to ktoś na tym forum zauważył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psychiatra Precz z "psychoterapeutami" Wara od pacjentow IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.07.04, 11:05 Jestem dr hab psychiatrii rowniez ze specjalizacja anestezjologii. Od lat uwazam, ze psycholodzy prowadzacy praktyki terapeutyczne dla ludzi to zgroza w majestacie prawa. Mówia na ludzi "pacjenci", próbuja "leczyc" psychike. Nie maja zadnych kwalifikacji. Do leczenia ludzi powinni byc dopuszczani tylko lekarze. Ilosc gadulek i poszarpanych psychicznie dziwolagow jakich znam wsrod psychologow jest zastraszajaca. Na psychologie zreszta ida specyficzni ludzie z ponadprzecietna wrazliwoscia i autokoncentracja co jest przeciwskazaniem do funkcji terapeutycznych. Moj kolega psychiatra kiedys, dawno temu (nie ujawnil sie ze jest mlodym lekarzem) zasymulowal u takiego "terapeuty" klasyczne objawy zawalu serca. Pan terapeuta zaczal (doslownie) wyc, zostawil kolege na podlodze w gabinecie, wybiegl na korytarz i ku przerazeniu ludzi w poczekalni zaplakany wyl "o Jezu, pogotowie, o Jezu". P.S. Zeby byla jasnosc: ani nie twierdze ze kazdy psycholog to pedofil ani ze wsrod lekarzy nie moze sie pedofil zdarzyc. Moje uwagi sa niejako na marginesie sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crowley Re: Precz z "psychoterapeutami" Wara od pacjentow IP: *.dip.t-dialin.net 08.07.04, 11:16 wiesz co ojciec , rozumie masz malo pacjentow, chcesz wykorzystac sytuacje, jako psychiatra powininienies wiedziec co to problem generalizacji, albo jests niedouczony, jak Freud i C.G Jung, ktorzy jako psychiatrzy, sai potrzbowali specjalistycznej pomocy, chytajac sie teorii I-Ging i Tarota. Zluzuj troche... Odpowiedz Link Zgłoś
jago To nie tylko pedofilia - to naduzycie zaufania... 08.07.04, 11:24 szczegolnie odrazajace w przypadku 'duszpasterzy i lekarzy dusz... Stad (sluszne) oburzenie i na media ' kreujace urojone wielkosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trend Re: To nie tylko pedofilia - to naduzycie zaufani IP: *.dip.t-dialin.net 08.07.04, 11:47 naduzycie zaufania? no to polowa afrzystow i politykow powinna byc potepiona z niemniekszs surowoscia. To co sie dzieje to nie atak na pojedynczego czlowieka, to atak na cala branze terapeutow, ktorzy wykonuja swoj zawod z poswiecieniem i maja dar od Boga leczy ludzi srodkami, o ktorych wspolczesna medycyna dowie sie za 1000 lat. terapeuci lecza, maja dobre wyniki, ktore sa sola w oku Towarzystu Lekarskiemu i calemu lobby farmaceutycznemu, dlatego robi sie wszystko zeby branze zgnoic i dalek pasc sie lapowkami i tytulami doktorow i profesorow, ktorzy leczenie ludzi znaja z popularnych ksiazek Koziolka Matolka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psychiatra Re: Precz z "psychoterapeutami" Wara od pacjentow IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.07.04, 12:12 Na temat wymienionych przez Ciebie prac wiem tyle co kazdy psycholog. Natomiast oni nie wiedza nic (w sensie profesjonalnym nie hobbystycznych zainteresowan) o somatycznych podlozach zachowan. Nie maja pojecia o biochemii, o farmakologii, nie potrafia rozpoznac czesto groznych chorob, ktorych objawami sa takie czy inne zachowania i nastroje ludzi. W sytuacjach kryzysowych wymagajacych szybkiego dzialania medycznego sa bezradni. Itd. itp. Ja zreszta korzystam oczywiscie z dorobku psychologii czytajac ksiazki, rozmawiajac z naukowcami zajmujacymi sie ta dziedzina. Nie jestem przeciw psychologii "w ogole". Rozroznij teorie od praktyki. Jestem za tym by ludzi samodzielnie leczyli lekarze: Stomatolodzy a nie technicy dentystyczni, anestezjolodzy a nie magistrowie farmacji, psychiatrzy a nie psycholodzy, chirurdzy a nie kregarze. Pomocnik moze pomoc ale pod kontrola lekarza. Psycholog powinien pracowac z pacjentami wylacznie jako pomocnik lekarza pod jego kontrola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irek do pschologa IP: *.dip.t-dialin.net 08.07.04, 14:08 hej osle, wylozyles sie z twoja wiedza, przypuszczam ze jestes skladaczem rowerow w Mlawie Polnocnej, a wiec.. ciao Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psycholog Re: Precz z "psychoterapeutami" Wara od pacjentow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 22:25 a to ty nie wiesz, ze prawie zawsze psycholog posyla swojego pacjenta na wizyte do psychiatry?taki jest pierwszy kontakt w panstwowych poradniach zdrowia psychicznego- psycholog-->psychiatra. inna kwestia, ze wizyta u psychiatry konczy sie na zaplikowaniu dawki lekow i bye bye.. nie zawsze jest to najlepsze rozwiazanie..albo slyszales moze , ze najlepsze wyniki czesto daje polaczenie metod farmakologicznych z terapia?? i ze najczesciej w uznanych osrodkach sa zespoly skladajace sie i z psychologow i z psychiatrow?? oj, nie chcialabym trafic do ciebie jako pacjentka, bo widze, ze oprocz faszerowania lekami zadnej pomocy bym nie otrzymala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Precz z "psychoterapeutami" Wara od pacjentow IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.04, 00:52 od lat zajmuje sie szkoleniem w/z psychoterapii; zarówno psychologów jak i psychiatrów. zauwazylem ciekawa statystyczna prawidlowosc: o ile sposrod psychologow aspirujacych do zawodu psychoterapeuty 10% nie nadaje sie do tego zawodu z uwgi na deficyty osobowosciowe o tyle sposrod psychiatrow na psychoterapeute nadaje sie 10% z powodu powaznych deficytow osobowosciowych u 90%. ale moze w mlodszych generacjach to sie zmieni. choc w jednej kwestii bym sie zgodzil z kol. psychiatra - psycholodzy maja za mało wiedzy medycznej i czesto psychologizuja tam gdzie nalezałoby rozpatrywac uwrunkowania biologiczne. zauwazylem natomiast u psychiatrow trudnosci w mysleniu abstrakcyjnym, tendencje do myslenia magicznego i reifikacji konstruktów psychologicznych owocujace zadziwiająco mechanicystycznym pojmowaniem psychiki i procesów psychicznych. no ale to już temat na inna diagnozę. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUDDA ŚWięta racja - TYLKO LEKARZE - PEDOFILE IP: *.crowley.pl 08.07.04, 13:20 Ja jestem PROFESOREM MAGII Z dziewietnastą specjalnoscia oraz 5654 wcielenniem Buddy i twierdzę że bredzisz bo psychiatria w polsce ogranicza do farmakoterapii i postrzeganiua pacjenta w kategoriach demencji korowej. jestescie ofiarami medycyny akademickiem bazujacej na standardach z lat 60-ych i te swoje banialuki oraz ćpuństwo mozecie sprzedawac babciom wiejskim co to do powiatowego szpitala przyjda sie leczyć a wy stwierdzicie otepienie i dowalicie psychotrop. zal mi Ciebe bo tkwisz w XIX nawet a nie XX wieku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agi Re: Andrzej S. przyznał się do pedofilii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 11:21 PTP-owi gratulujemy superwizorow.Panowie Czapinski, Santorski, Eichelberger skompromitowaliscie sie zupelnie wczorajszym listem, konferencją prasowa i obwinianiem dziennikarzy za robienie zlej atmosfery wokol pedofilii. Przez ile lat patrzyliscie na to co robil wasz kolega?Pokazac ofiary co moze jeszcze w swietle kamer, to jest skandal, moze jeszcze niech te dzieci udowodnia, ze byly molestowane co?Mozecie patrzec jeszcze w lustro? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: Andrzej S. przyznał się do pedofilii IP: *.dip.t-dialin.net 08.07.04, 11:23 wiem, co robiles wczoraj w lazience:-) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Andrzej S. przyznał się do pedofilii 08.07.04, 12:12 Santorski w wieczornym wywiadzie powiedzial nawet, ze "znal Andrzeja S. z widzenia". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psycholog-normalny PTP jest jak PZPN - na gówno powie cukierek IP: *.crowley.pl 08.07.04, 13:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MixX [...] IP: *.chello.pl 08.07.04, 11:21 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edward Re: CZYJA TO AKCJA?? IP: *.dip.t-dialin.net 08.07.04, 11:27 oczywiscie, wystarczy ze Andrzej, wyprze sie wszystkiego, zwali na przemeczenie praca, zalamanie pschiczne, w koncu jest tylko czlowiekiem i sprawa nie nadaje sie postepowania sadowego, a Andrzej napisze na ten temat nowa ksiazke pt. Jak bylem 48 godzin pedofilem, Polska praworzadnosc versus problem pedofilii dzieciecej itp. itd. sprytne co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: CZYJA TO AKCJA?? IP: *.dip.t-dialin.net 08.07.04, 11:36 wlasnie, moze on to wszystko zaplanowal, te zdjecia na smietniku, tego nie robi nawet ignorant, co dopiero specjalista od scigania przstepcow, te szykie przyznaie sie do winy, moze poszodowanych dzieci w ogole nie ma, co on wykombinowal i po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MixX Re: CZYJA TO AKCJA?? IP: *.chello.pl 08.07.04, 11:52 Nie no jak dla mnie to ja w jego "winę" czy też chorobę wierzę, podobnie jak w poedofilię wśród najwyższych stołków i autorytetów. Mnie ciekawi, czy to jakiś Robin czy inny Batman podłozył zdjęcia, czy raczej Joker Pingwinowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: CZYJA TO AKCJA?? IP: *.dip.t-dialin.net 08.07.04, 12:02 w Belgi byla niedawno glosna sprawa pedofila Detroux, zamieszani w sprawe najwyzsi notable polityczni i finansjery, facet wzial sprawe na siebie, dostal dozywoscie. Sprawy nie ma, pedofile dzialaja dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ***** Re: Andrzej S. przyznał się do pedofilii IP: *.bs.katowice.pl 08.07.04, 11:32 Mam nadzieję, że sprawa pedofila Andrzeja Samsona nauczy czegoś środowisko polskich psychologów i psychoterapeutów. Dokładnie należy przeczesać jego najbliższe środowisko zawodowe, zmienić prawo o zawodzie psychoterapeuty i przestrzegać je tak, aby coś takiego więcej się nie powtórzyło. Wzmocnić mechanizmy kontroli i selekcji do tego zawodu. Osobiście uważam, że jeśli ktoś miał psychiatryczną przeszłość nie powinien być dopuszczony do wykonywania zawodu psychologa a tym bardziej psychoterapeuty, (nawet jeśli jest podobno zdrowy), niech wybierze inny zawód. Z chorobami psychicznymi czy też zaburzeniami osobowości często bywa tak, że ktoś pozornie może być zdrowy, ale cień tej choroby będzie podążał za tym człowiekiem. Powinno się też pociągnąć do odpowiedzialności z całą stanowczością ludzi z Polskiego Towarzystwa Psychologicznego odpowiedzialnych za superwizję Pana Pedofilusia, bo przecież on jej podlegać też powinien był jako praktykujący psychoterapeuta. Samson zasługuje na najwyższy wymiar potępienia. Nie potrafię zrozumieć głosów niektórych "autorytetów", którzy pragną podkreślać jakiż to on biedny, bo taki chory itd. A zastanowiliście się nad samotnością i bezbronnością takiego dzieciaczka w obliczu zetknięcia się z taką bestią, która odebrała mu dziecięcą czystość i niewinność po to żeby zaspokoić swoje bestialskie potrzeby. Wyobraźcie sobie to pomieszczenie tę sytuację, wyraz oczu tego dziecka, jego buzię, jego włoski, jego dziecięcą świętość... . Samson i inni podobni do niego zasłużył na najwyższy wymiar kary gdyby taki był możliwy. Takich jak on powinno się nie karać, ale eliminować z tego świata. On tylko na to zasługuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proLep Re: Andrzej S. przyznał się do pedofilii IP: *.dip.t-dialin.net 08.07.04, 11:39 regulowac, kontrolowac, przeczesywac, szpiegowac, upowazniac..... no SS syndrom, niewygodnych, chorych eliminowac. zycze zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: Andrzej S. przyznał się do pedofilii IP: 5.5R4D* / 62.134.32.* 08.07.04, 11:44 Nie eliminować ze społeczeństwa na zawsze, tylko chronić społeczeństwo przed takimi ludźmi. Skoro są nieuleczalni, zamknąć na zawsze. Jak sobie pomyślę, że taki podleczony pedofil skrzywdziłby mi dziecko, to nie wiem do czego bym była zdolna... Odpowiedz Link Zgłoś
jago w pelni sie zgadzam. 08.07.04, 12:02 Zlozone uwarunkowania pedofilli nie moga prowadzic do bezkarnosc. W konflikcie dobr wybieram dziecko, ktore pedofil pozbawia dziecinstwa. Talion. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erka na sygnale Re: w pelni sie zgadzam. IP: *.dip.t-dialin.net 08.07.04, 12:09 popieram w pelni, nie wiesz co jeszcze ciebie w zyciu czeka, jaki demon ciebie dopadnie, moze przyjsc taka chwila ze to co dzisiaj potepiasz, nie da ci spokoju i zejdziesz na droge przestepstwa, chociaz tego nie chciales. To jest wlasnie ciema strona ksiezyca, kazdego czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jendza Inna strona medalu... IP: *.fbx.proxad.net 08.07.04, 12:14 1.Wykorzystywanie seksualne dziecka to zbrodnia. 2.Kazdy, kto to czyni, jest zbrodniarzem. 3.Taki zbrodniarz winien byc ukarany surowo i w calym majestacie prawa. 4.Wina p. Andrzeja Samsona nie zostala jeszcze udowodniona. Z wszelkim potepianiem konkretnej osoby nalezaloby zatem POCZEKAC, az beda ku temu dostateczne dowody. 5.A juz beztroskie imienne 'typowanie'ewentualnych innych pedofili sposrod osob znanych, zaprezentowane w tym watku, uwazam za szczegolnie odrazajace. 6.Jesli to wszystko jest prawda, a nie kolejna prowokacja, majaca na celu odwrocenie spolecznej uwagi od spraw istotnych dla panstwa, to zwracam uwage na jeden, wcale nie drobny szczegol. Wszyscy sie domyslamy, ze wykryte przypadki pedofilii to jedynie wierzcholek gory lodowej. Myslicie, ze - jesli rzeczywiscie p.Samson jest pedofilem - byloby mozliwe jego zdemaskowanie przez kogokolwiek? Takiego arcymistrza? I do tego tak gleboko zasadzonego w wiadomych strukturach? Jesli zostal zdemaskowany to dlatego, ze sam zdecydowal, iz to jedyna droga. Co oczywiscie nie pomoze jego dotychczasowym potencjalnym ofiarom, ale ustrzeze choc nastepne... I nie jest to zadna proba obrony zbrodniarza, wbrew pozorom. Mysle, ze wszyscy mamy potrzebe prawdy. Szczegolnie dojmujaca w tak bolesnych sprawach. pzdr j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sam Re: Inna strona medalu... IP: *.dip.t-dialin.net 08.07.04, 12:19 zgadzam sie, jezeli Samson jest winny i sam sie przyznal, chce cos przez to podkreslic, nie jest przeciez glupi. Mysle ze nie mogl juz wytrzymac presji srowdowiska i to byl jedyny sposob wypuscic diabla z worka. Tak powinie sie przyznac i wskazac na WSZYSTKICHH i ON TO ZROBI!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika CAŁA PRAWDA O.... IP: *.acn.waw.pl 08.07.04, 12:34 "Interesuje się tobą policja. Chyba namierzyli twój IP. Jeśli masz w domu coś trefnego, szybko się tego pozbądź" - informował przez telefon psychologa Andrzeja S. jego znajomy. Działo się to około południa w niedzielę 27 czerwca. Znajomy Andrzeja S. musiał mieć dobre kontakty z policjantami z komendy głównej, bo tam funkcjonuje specjalny zespół do spraw monitorowania pedofilskich stron internetowych. To policjanci z tej ekipy miesiąc wcześniej zwrócili uwagę na to, że Andrzej S. często odwiedza pedofilskie strony. Kiedy ustalili, kim jest, sądzili, że robi to w celach zawodowych. W momencie, gdy psycholog zaczął także wysyłać pedofilskie fotografie, zaczęli szczegółowo sprawdzać jego aktywność w sieci. Po telefonie znajomego Andrzej S. najprawdopodobniej pozbierał zdjęcia, na których widać było rozebrane dzieci i wyniósł je na śmietnik w pobliżu mieszkania przy ulicy Wiktorskiej w Warszawie. I to był początek najgłośniejszej afery pedofilskiej w Polsce. Ustaliliśmy, rozmawiając m.in. z nadkomisarzem Mariuszem Sokołowskim ze Stołecznej Komendy Policji oraz innymi policjantami i mieszkańcami bloku przy Wiktorskiej, że tuż po tym, jak fotografie znalazły się na śmietniku, przyszło tam dwóch kloszardów, którzy regularnie w niedzielę przeszukują tam śmietniki. To oni rozpruli worki, które wyniósł Andrzej S. i rozrzucili część fotografii. Pół godziny później fotografie zobaczył lokator z tego samego bloku, w którym mieszkał znany psycholog. To on zadzwonił na mokotowską policję. Kiedy to robił, kilka innych osób znalazło się w pobliżu śmietnika i zaczęło oglądać zdjęcia. Wyglądając przez okno swego mieszkania na trzecim piętrze bloku przy Wiktorskiej, Andrzej S. zobaczył ludzi przy śmietniku. Nie widział dokładnie, co robią, bo widok zasłaniały częściowo pobliskie drzewa. W tym czasie przy śmietniku pojawili się policjanci. Zaniepokojony Andrzej S. zszedł na dół i zaczął krążyć wokół śmietnika. Tam zauważył go jeden z policjantów i spytał, czy mógłby być świadkiem. Andrzej S. stwierdził, że nie wie, o co chodzi. Policjant trzymał akurat w dłoni kilka fotografii, a na jednej z nich widać było twarz psychologa. Pół godziny później do mokotowskiej policji dotarła informacja, że specjalna komórka policji w komendzie głównej wcześniej namierzyła Andrzeja S. na stronach pedofilskich. Raskolnikow z Warszawy W mieszkaniu Andrzeja S. policjanci znaleźli setki fotografii, na których widać obnażone dzieci. Najcenniejszym dowodem może się okazać komputerowy zapis jego nowej powieści. Andrzej S. nie zdecydował się pokazać jej wydawcy. Bohater tej prozy, alter ego autora, opisuje swoje doświadczenia (rzeczywiste mieszają się z wyimaginowanymi), w tym erotyczne eksperymenty z dziećmi. Już w pierwszej powieści Andrzeja S., "Miska szklanych kulek", znalazły się zadziwiające zdania - bardzo przypominające rozważania Raskolnikowa ze "Zbrodni i kary" Fiodora Dostojewskiego. Przypomnijmy, że Raskolnikow uważał się za kogoś lepszego niż przeciętni ludzie i z tego powodu przyznawał sobie prawo stania ponad prawem. Ciag dalszy w jednym z wiarygodnych tygodnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NO MERCY Re: Andrzej S. przyznał się do pedofilii IP: 5.3.1R* / 195.75.14.* 08.07.04, 12:47 jedyne wyjscie na takich skur....ów: ukamienowac albo ukrzyzowac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omen Re: Andrzej S. przyznał się do pedofilii IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.07.04, 13:37 Dla mnie staje się jasne, że ci ludzie z konferencji prasowej wiedzą dużo, nawet bardzo dużo o pedofilach. Należałoby ich mocno przycisnąć, bo chronią pedofilów. Boją się, że Samson zacznie sypać i wskaże palcem na znane osoby, które są pedofilami. Za tym stoją pieniądze i układy. Piramida zależności. Dlatego ludzki z konferencji bronią pedofilów. Bronią swoich układzików i swojej kasy. Hańba. Skurwiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądrala Re: Andrzej S. przyznał się do pedofilii IP: *.kielce.net.pl 08.07.04, 13:44 jacy Wy jesteście pojebani!!! Kurwa debilu Samsona ktoś wrobił, żeby go zniszczyć. Prokuratura pląta się w przedstawieniu zarzutów, policja kombinuje jak koń po górę, a tacy jak TY GŁUPKI I PROSTAKI "łykaja" te brednie. Może Ty jesteś pedofilem baranie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koma Re: Andrzej S. przyznał się do pedofilii IP: *.proxy.aol.com 08.07.04, 14:01 my nie jestesmy pojebani. mamy nico inny poglad na sprawe. decyzja zapadnie, kiedy bog da. ps zlo nie moze pozostac nieukarane. ale ktos kompetentny ma zadanie ustalic to w swietle dowodow,forensics etc.... pdzr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u tss IP: 193.151.36.* 08.07.04, 15:21 po pierwsze to napewno nieprawda a przyznanie wymuszone przez amerykanów bo oni zawsze to robią po drugie Andrzej działał sam a wogle to smarkacze same sie prosiły i to one są winne i ich rodzice z pewnością zapłacą Andrzejowi odszkodowanie za wodzenie na pokuszenie takiego fajnego faceta to to każda baba po 40 go uwielbia bo mądry i piękny a wogle to niedługo zalegalizują pedofilie (w ograniczonym zakresie na początek) bo tylu poważnych i szanowanych ludzi nie może sie mylić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Andrzej S. przyznał się do pedofilii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 16:05 miesci sie to wogole komukolwiek w glowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woody_allen Re: Andrzej S. przyznał się do pedofilii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.04, 16:39 jestesmy hipokrytami my wszyscy- dlaczego jednych ganimi zas drugich chwalimy. Z jednych roibmy pariasow zas z drugich meczennikow. A co tez zrobil Roman Polanski lecz nikt w tym zaklamanym kraju nie gani go za to , ze uprawial sex z 13 latka i jest scigany w USA za gwalt - gdzie ta rownosc. Wspolczuje panu Andrzejowi Samsonowki gdyz wiem przez co teraz przechodzi co czuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Andrzej S. przyznał się do pedofilii IP: *.client.comcast.net 08.07.04, 16:54 Załóż prywatne forum Zasady Forum | Twoje Forum Szukaj: zaawansowane » Prawda o Andrzeju S.-z prasy Skąd to zdziwienie?! (...) Niedawno wynikła sprawa, która była widoczna od lat. Dotyczyła ona Andrzeja S. (...) Psycholog Andrzej S. już w roku 1995 zdecydowanie przeciwstawiał uczniów nauczycielom: "Mówię rodzicom, żeby zawsze stawali po stronie swego dziecka przeciwko szkole - ona bowiem jest w pewnym sensie jego wrogiem" (Magazyn "Gazety Wyborczej" nr 27/95). Kilka lat później psycholog Andrzej S. na łamach tej samej gazety chwalił się, że pouczył swoją córeczkę, jak ma sobie radzić z "głupią nauczycielką" - jej oczywistym wrogiem: "Gdy Kasia powiedziała mi, że ta pani jest jednak głupia, zapytałem ją: 'Czy kiedy pijesz mleko, zastanawiasz się, od jakiej krowy pochodzi? Nie zastanawiasz się. Z nauką jest tak samo: mleko to wiedza, a szkoła to krowa. Masz pić mleko, zdobywać wiedzę, a krową się nie przejmuj i nie interesuj'. 'A co mam zrobić, kiedy ta pani na mnie wrzeszczy?'. 'Wtedy wyobraź ją sobie, jak siedzi na nocniku'. To działa do dziś. Kasia wraca uśmiechnięta ze szkoły i mówi: 'Tata, pani Iksińska znów siedziała dzisiaj na nocniku'" ("Gazeta Wyborcza", 4-5 września 1999 roku). Pomysł, by w odwecie za prawdziwe albo urojone niesprawiedliwości obrzucać nauczycieli obelgami i wyobrażać sobie w żenujących sytuacjach podsuwa własnemu dziecku człowiek, który jest psychologiem i ojcem, a więc osobą, od której dziecko ma prawo oczekiwać prawdziwej pomocy w rozwiązywaniu konfliktów z innymi ludźmi. Jest także mężczyzną, od którego córka ma prawo oczekiwać szacunku dla kobiet. Niczego takiego pan psycholog Andrzej S. nie oferuje. Nie próbuje wysłuchać drugiej strony, porozmawiać z nauczycielką, wpłynąć na jej postępowanie, gdyby "wrzeszczenie" okazało się faktem. Nie proponuje córce, aby problem rozwiązać w sposób godny człowieka naszej cywilizacji - prawy i honorowy. Nie, on własne dziecko uczy postępowania tchórzliwego, haniebnego i podłego, po czym rozgłasza to w wielonakładowej gazecie, wystawiając przy okazji na pośmiewisko konkretną osobę. Minęło kilka lat i oto uczniowie jednej z toruńskich szkół, być może korzystając z rozreklamowanych przez "Gazetę Wyborczą" wskazań Andrzeja S., wyobrazili sobie nauczyciela z wiadrem na głowie. A gdy sobie wyobrazili - to wykonali. Film, który nakręcili, przy okazji poznała w 2003 r. opinia publiczna w całej Polsce. I oto jedna ze stacji telewizyjnych o wypowiedź na temat zdziczenia młodzieży i jej przyczyn poprosiła psychologa... Kogo? Andrzeja S., zwolennika pogardy dla nauczycieli. Pan psycholog wygłosił kilka dyżurnych sloganów, wśród których zabrakło refleksji nad pomysłem kilka lat wcześniej przekazanym - poprzez "Gazetę Wyborczą" - setkom tysięcy ludzi, a który został zastosowany w praktyce przez toruńskich uczniów. (...) Minął kolejny rok i oto prezentowana przez Andrzeja S. patologia podpada już pod kodeks karny. Teraz dopiero sprawa robi się głośna, teraz jakieś gremium psychologiczne zamierza odebrać mu jakiś certyfikat. A gdzie było to towarzystwo, gdy uczył dzieci wrogości i pogardy dla nauczycieli, kiedy - może używajmy właściwych słów - demoralizował młodzież?! Przecież on nawet nie udawał, że szanuje ludzi i zasady cywilizacji chrześcijańskiej, zwłaszcza tę, która nakazuje w każdym, nawet w upadłym człowieku widzieć osobę godną szacunku! (...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walton mów za siebie IP: *.sti.net.pl / *.sti.net.pl 08.07.04, 22:22 ja nie podałbym reki Polańskiemu i wiem ze nei jestem w tej opini odosobniony .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucky SAMSON, TO CIĘ W PIERDLU POPIESZCZĄ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.04, 22:44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AUGUST B.-W. Re: Andrzej S. przyznał się do pedofilii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 01:05 UWAGA! We wczorajszej "Gazecie" niejaki Santorski powiedział: <-Mówią: "Przyznał się", a ja wciąż nie wiem do czego>. Radzę zainteresować się typem, przypuszczalnie to następny z siatki Andrzeja S. Biedaczek, nie wie, do czego się zboczeń przyznał. Prokurator i kaftan bezpieczeństwa pilnie potrzebne dla tego całego Santorskiego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowoczesny Re: Andrzej S. przyznał się do pedofilii IP: *.glowno.sdi.tpnet.pl 09.07.04, 20:12 co wy chcecie od Andrzeja Samsona dlaczego jestescie tacy staroswieccy Ze troche sobie pobzykał to zaraz robic tyle szumu a nie lepiej zalegalizowac pedofilie i nie bedzie takich problemow Kto jest za niech sie dopisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pitof Miska szklanych kulek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 18:18 Czy ktos moze wie,czy gdzies jest udostepniona w formie e-booka powiesc Andrzeja S. "Miska szklanych kulek"?? Z Ksiegarni juz zniknela - naklad wyprzedany, ponoc teraz to bestseller, wiec moze warto przeczytac?? Odpowiedz Link Zgłoś