Dodaj do ulubionych

Nie dotknąłem żadnego chłopaka

IP: *.abhsia.telus.net 02.08.04, 06:19
Jankowski przyznaje ze chlopak nocowal czasem na plebanii
czy w takich wypadkach zawiadamial matke czy rodzine chlopaka ze ten bedzie
tam nocowal?
Ile osob o tym wiedzialo ze chlopak nocowal u niego?
Sadze ze jankowski trywializuje powazne oskarzenia
Obserwuj wątek
    • Gość: opiniapollpressage LANCUCH ZLA SIE KONCZY,ZACZYNA SIE OBRACAC W DRUGA IP: *.sympatico.ca 02.08.04, 06:25
      Praktycznie wszyscy inspiratorzy tego prasowego procederu zostali naznaczeni.
      To afera. CVzas powrocic do narmalnosci.
      • Gość: wierzący Re: LANCUCH ZLA SIE KONCZY,ZACZYNA SIE OBRACAC W IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 02.08.04, 06:54
        Pięknie, 15, czy szesnastoletni smarkacz przychodzi do wielebnego, a ten ot tak
        lekką ręką daje mu osiem tysięcy !!!! Skąd prałata stać na takie gesty, pewnie
        zarobił cieżką pracą w stoczni, a może w nocy rozładowywał wagony. każdemu
        ministrantowi robił takie prezenty ?
        Ten gość kompromituje się swoimi wypowiedziami, jeśli nawet nie molestował, ro
        DEMORALIZOWAŁ GÓWNIARZY. Czy on sobie nie zdaje sprawy, że blisko 80% naszego
        społeczeństwa musi cały rok ciężko pracować aby uczciwie zarobić te osiem
        tysięcy.
        Myślę, że najwyższy czas, aby władze Kościoła wreszcie zajęły się tym pajacem
        (zob. zdjęcie, przepraszam ale czy przystoi księdzu katolickiemu obieszać się
        jak choinka ?).
        Wierzę, że w krótce to nastąpi.
        • Gość: jacek Re: LANCUCH ZLA SIE KONCZY,ZACZYNA SIE OBRACAC W IP: *.act.health.gov.au / *.sge.net 02.08.04, 07:34
          Latwo jest kogos oskarzyc i to moze nieslusznie, jednak zastanawia mnie te 8
          tysiecy, ktore ksiadz daje bylemu ministrantowi lekka reka.
          • Gość: normalny Poczytaj sobie artykuł we Wprost IP: *.bielsko.msk.pl 02.08.04, 07:44
            p.t. Milczenie owiec i pasterzy. Jankowski bezczelnie kłamie,że dał chłopcu 8
            tysięcy, bo ten miał kłopoty finansowe. Bursztynowy Prałat kupił mu za 8 tys.
            motocykl, zapewne w nagrodę za jego nocne usługi. No i pewnie, żeby chłoptaś
            był bardziej dyspozycyjny.
            • Gość: siusiek znów zamach,eksplodowała kiszkaKajtusia,Sad(r)yści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 09:58
              szejka Hurysa Jankowssina walczący o nieograniczony dostęp do młodzieży
              przedszkolnej naiwnej i podatnej, jak do ropy, są oburzeni,zbierają datki wsród
              anielskich zastępów. Wchodzą na zaminowany teren, chyba polecą, wylecą, z
              Bogiem!
            • Gość: Julia Re: Poczytaj sobie artykuł we Wprost IP: *.dip.t-dialin.net 02.08.04, 10:45
              a matce nie chcial pozyczyc paru groszy ? straszne , dlaczego nie ma odwagi
              chocby milczec i blagac o wybaczenie
              • Gość: Obywatel MATCE NIE POŻYCZYŁ !! Ale zły człowiek ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 11:03
                Niech MATKA poprosi Gazetę Wyborczą, tam jej pożyczą.
                Zresztą może już otrzymała pieniądze.
                • Gość: Avatar OSIEM TYSIECY ZŁOTYCH NARKOMANOWI IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 02.08.04, 13:17
                  Cytat z Jego Eminencyjnych wypowiedzi: "Rok temu, po jego powrocie z nauki
                  języków. Nie wrócił wówczas również do domu. Wolał być u rodziny albo u
                  znajomych w Sierakowicach. I to tam wpadł w fatalne towarzystwo. Powiedziałbym,
                  w kryminalne, może i w narkotyki. Przyjechał jeszcze do mnie ostatni raz latem i
                  poprosił o pieniądze, osiem tysięcy, opowiadał, że ma długi. Dałem mu."

Tako rzecze Bursztynowe Słoneczko Henryk J.

Tak po prostu, ksiadz prałat daje piętnastoletniemu dzieciakowi osiem tysiecy.
                  Może na narkotyki. Dodajmy - prałat znany z tego, ze ubiera się jak pedał,
                  Michael Jackson albo pułkownik Kadafi i jeździ najdroższymi samochodami jak
                  gruby gangster.

No to jak: zapalamy lufke i idziemy do św. Brygidy? Może po jednym buchu tez nam
                  da jako narkomanom po osiem tysięcy złotych?

Tylko jak zrobić, zeby znowu mieć piętnaście lat?
                  • Gość: Malgorzata Avator IP: *.arcor-ip.net 02.08.04, 14:14
                    Nawet nie wiesz jak wazny cytat znalazles.
                    Po powrocie z nauki jezykow nie wrocil do rodziny !!!!!!!
                    Jest psycholog na forum ?!!!!!!!!!!
                    Chlopak po powrocie z nauki jezykow z Berlina wpadl w fatalne towarzstwo .
                    Ludzie ? Czy oni sie napewno uczyli jezykow w Berlinie ?
                    Ludzie to siatka pedofil !!!!!???????
                    Trzeba sprawdzic nazwiska imiona adresy chlopcow, wymagac adresu szkoly w
                    Berlinie
                    Czas pobytu , nazwisko wykladowcy, swiadectwa ukonczenia kursow !!!!!!!
                    Wg jankowskiego chlopak byl zdolny - jak w sam raz na kucharza i dlatego
                    zostal wyslany za granice na nauke jezyka . To sie kupy nie trzyma!!!!!!!!!
                    • Gość: Malgorzata Moja imienniczka a TAKA glupia IP: *.sympatico.ca 02.08.04, 14:48
                      Niestety Polacy (czesc raczej pozbylaby sie obywatelstwa gdyby mogla, prawda
                      Malgosiu?) oskarzaja zanim zrobi to prokuratura bo kazdy Polak to prawnik. W
                      przypadku Malgorzaty takze oficer sledczy, ktory rozeznaje sie swietnie w
                      przestepczosci zorganizowanej. Zastanawiaja mnie jeszcze te wykrzykniki i znaki
                      zapytania ... moze warto by bylo Gosiu zglosic sie do psychologa ... to moze
                      byc mania przesladowcza
                      • Gość: Malgorzata Re: Moja imienniczka a TAKA glupia IP: *.arcor-ip.net 02.08.04, 15:31
                        Twoja imienniczka a taka glupia ?
                        Nie wiem jaki logiczny zwiazek istniec miałby miedzy moja domniemana glupota
                        a identycznoscia naszych imion .
                        To taka wprawka dla ciebie Małgosiu - sprobuj cos z tym zrobic- moze zacznij
                        myslec ?
                        Jesli chodzi o pozbycie sie obywatelstwa to faktycznie jest tak ze to dzisiaj
                        zaden problem. Gdybym chciala .
                        Nie oficer sledczy - to zdolnosci analityczne , wysoka inteligencja,
                        zdolnosc do obserwacji , wiedza.
                        • Gość: eof domniemanie głupoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 09:25
                          ...jest równie dobre jak domniemanie winy. na szczęście u nas obowiązuje domniemanie niewinności. warto o tym pamiętać.

Gość portalu: Malgorzata napisał(a):

> Twoja imienniczka a taka glupia ?
                          > Nie wiem jaki logiczny zwiazek istniec miałby miedzy moja domniemana glupota
                          > a identycznoscia naszych imion .
                          > To taka wprawka dla ciebie Małgosiu - sprobuj cos z tym zrobic- moze zacznij
                          > myslec ?

na twoim miejscu nie powoływałbym się na logikę, jako że twoje wnioskowania trącą mizerią na kilometr. z myśleniem także nietęgo, że o stylu wypowiedzi nie wspomnę.

próbka bełkociku:
                          "Po powrocie z nauki jezykow nie wrocil do rodziny !!!!!!!
                          Jest psycholog na forum ?!!!!!!!!!!
                          Chlopak po powrocie z nauki jezykow z Berlina wpadl w fatalne towarzstwo .
                          Ludzie ? Czy oni sie napewno uczyli jezykow w Berlinie ?
                          Ludzie to siatka pedofil !!!!!???????"

twoje wnioski są wręcz nie do odparcia! ;) proponuję przyjąć podróże zagraniczne małoletnich jako ustawową przesłankę wszczęcia postępowania karnego ;)

"Wg jankowskiego chlopak byl zdolny - jak w sam raz na kucharza i dlatego
                          zostal wyslany za granice na nauke jezyka . To sie kupy nie trzyma!!!!!!!!!"

to prawda! pewnie tak naprawdę na naukę "francuskiego" wysłał chłopaka, bo wreszcie nauka języka przez kandydata na kucharza to kolejna przesłanka do uznania za pedofila ROTFL

> Nie oficer sledczy - to zdolnosci analityczne , wysoka inteligencja,
                          > zdolnosc do obserwacji , wiedza.

twoje dobre samopoczucie po prostu poprawia mi humor. gdyby nie odrobina krytycznego spojrzenia i uznanie, że człowiek jest zawsze zbyt głupi, zacząłbym uważać się za geniusza czytając twoje wypociny...

• Gość: Malgorata Re: domniemanie głupoty IP: *.arcor-ip.net 03.08.04, 14:00
                            eofie
                            U nas obowiazuje domniemanie niewinnosci - kogo obowiazuje ?
                            Mnie nie . Nie reprezentuje instytucji.
                            Zreszta to "zaklecie" o domniemaniu niewinnosci w Polsce jak wiele innych
                            spraw i rzeczy osiagnelo poziom absurdu.
                            Czy mam rozumiec ze nie wolno mi miec podejrzen ? Watpliwosci ?

Czy moze domniemanie o niewinnosci ma zapobiec posiadaniu jakichkolwiek
                            podejrzen lub watpliwosci?
                            Co do mojej imieniczki i powolywanie sie na logike.
                            Powiedz mi jaki sens ma to ze osoba ktora podobno nazywa sie tak jak ja
                            zdziwiona jest moja glupota .
                            Czy z tego wynikac mialoby ze ona Malgorzata jest madra a ja niestety
                            Malgorzata jestem glupia .Tak jakby posiadanie imienia Malgorzata musialo
                            korelowac z madroscia? Ty mi to napewno lepiej wytlumaczysz-eofie.
                            Co do myslenia i belkociku.
                            Proponujesz przyjac ze podroze zagraniczne maloletnich jako ustawowa
                            przeslanke do wszczecia postepowania karnego .
                            Wiem ze ci sie to nie spodoba i twoje intencje sa inne.
                            Ja bym sie nad tym zastanowila .Interesowalam sie tym
                            jak wyglada nauka jezyka za granica . Wiem co sie robi zeby
                            unikac nieporozumien .Wspomne tylko ze na obozach , w szkolach organizowanych
                            przez powazne instytucje nie ma mowy o przebywaniu w jednym pokoju wychowankow
                            i
                            opiekunow- standard np.( tu przypominam hotel w szczecinie , acha domniemanie
                            niewinnosci - przepraszam w Polsce obowiazuje )

• Gość: eof Re: domniemanie głupoty IP: *.argo.grey.com.pl 03.08.04, 14:52
                              Gość portalu: Malgorata napisał(a):

> U nas obowiazuje domniemanie niewinnosci - kogo obowiazuje ?
                              > Mnie nie . Nie reprezentuje instytucji.
                              > Zreszta to "zaklecie" o domniemaniu niewinnosci w Polsce jak wiele innych
                              > spraw i rzeczy osiagnelo poziom absurdu.
                              > Czy mam rozumiec ze nie wolno mi miec podejrzen ? Watpliwosci ?

wszystkich obowiązuje. instytucje z racji związania prawem karnym materialnym i
                              proceduralnym. ciebie - z racji pretensji do posiadania stosownego intelektu
                              oraz zdolności analitycznych. oraz gwoli zwykłej uczciwości. ta ostatnia powinna
                              kazać ci przypuszczać, że co najmniej nie znasz wszystkich przesłanek, które
                              pozwalają ci snuć wnioski o czyjejś winie. nie możesz skazywać kogoś na
                              podstawie domniemania. popatrz, co robi prasa, a następnie poczytaj reakcje
                              internautów - choćby na tym forum. nie mam powodu kochać (czy nawet specjalnie
                              szanować) księdza prałata, ale uczciwość nie pozwala mi na snucie wielce
                              wątpliwych wnioskowań. przynajmniej do czasu przedstawienia dowodów czarno na
                              białym. wtedy będę mógł sobie poprawić samopoczucie na zasadzie ulgi - ja nie
                              jestem przynajmniej taki. zastanawiałaś się może, dlaczego akurat pedofilia
                              budzi takie społeczne wrzawy, niezależnie od jej faktycznej (niewątpliwej)
                              szkodliwości? dlaczego mister krolopp dostał aż tak wysoki wyrok - czy aby nie
                              dla zaspokojenia społecznego poczucia sprawiedliwości tylko? to nie jest jedyny
                              cel kary, zwłaszcza w przypadku choroby, jaką jest pedofilia...

a wracając do domniemania niewinności - wolno ci oczywiscie wyrazac swoj daleko
                              posuniety sceptycyzm. ale to ty oskarzasz i ty wlasnie musisz wykazac, ze
                              istnieje jakikolwiek zwiazek pomiedzy wyjazdami czy czymkolwiek, a oskarzeniami.

> Czy z tego wynikac mialoby ze ona Malgorzata jest madra a ja niestety
                              > Malgorzata jestem glupia .Tak jakby posiadanie imienia Malgorzata musialo
                              > korelowac z madroscia? Ty mi to napewno lepiej wytlumaczysz-eofie.

ależ koreluje. i nie chodzi o wykazanie bezpośredniego związku logicznego.
                              raczej o wyrażenie wstydu, czy zażenowania ze strony twej imienniczki, z powodu
                              posiadania takiego samego imienia. choćby z tego powodu, że mogłaby zostać
                              uznana za TĘ SAMĄ osobę, co dla niej wydaje się krzywdzące - skoro uważa ciebie
                              za mniej sprawną intelektualnie. to chyba oczywiste i sprowadzanie wypowiedzi
                              interlokutorki do wnioskowania logicznego zdaje się świadczyć o braku
                              zrozumienia istoty rzeczy z twojej strony. to, że brak logicznego związku, nie
                              świadczy jeszcze o słabości myślenia imienniczki, niestety.
                          • Gość: Malgorata Re: domniemanie głupoty IP: *.arcor-ip.net 03.08.04, 14:39
                            eofie
                            U nas obowiazuje domniemanie niewinnosci - kogo obowiazuje ?

Zreszta to "zaklecie" o domniemaniu niewinnosci w Polsce jak wiele innych
                            spraw i rzeczy osiagnelo poziom absurdu.
                            Czy mam rozumiec ze nie wolno mi miec podejrzen ? Watpliwosci ?

Czy moze domniemanie o niewinnosci ma zapobiec posiadaniu jakichkolwiek
                            podejrzen lub watpliwosci?
                            Co do mojej imieniczki i powolywanie sie na logike.
                            zdziwiona jest moja domniemana glupota .
                            korelowac dodatnio z madroscia?
                            Pomijajac juz taki drobiazg jak to ze wypowiedz mojeje imienniczki w zaden
                            sposob nie pozwala na podejrzewanie jej o madrosc.
                            Ty mi to napewno lepiej wytlumaczysz-eofie.
                            Co do myslenia i belkociku.
                            Proponujesz przyjac ze podroze zagraniczne maloletnich jako ustawowa
                            przeslanke do wszczecia postepowania karnego .
                            Wiem ze ci sie to nie spodoba i twoje intencje sa inne.
                            Ja bym sie nad tym zastanowila .Interesowalam sie tym
                            jak wyglada nauka jezyka za granica . Wiem co sie robi zeby
                            unikac nieporozumien .Wspomne tylko ze na obozach , w szkolach organizowanych
                            przez powazne instytucje nie ma mowy o przebywaniu w jednym pokoju wychowankow
                            i
                            opiekunow- standard np.( tu przypominam hotel w szczecinie , acha domniemanie
                            niewinnosci - przepraszam w Polsce obowiazuje )
                            Pytajac sie czy jest psycholog na forum chcialam zeby ktos rozwial moje
                            watpliwosci .
                            Z wypowiedzi jankowskiego wynika ze Slawka problemy zaczely sie po powrocie z
                            zagranicy. Nie wrocil do domu , wpadl w fatalne towarzystwo .
                            Zaczal byc trudnym dzieckiem . Co stalo sie w Berlinie ?
                            Albo zaraz po powrocie ? Myslalam ze psycholog znajacy problematyke
                            moglby nam cos opowiedziec .I nie czuje sie zawiedziona .
                            Jedna z odpowiedzi usatysfakcjonowala mnie bardzo.
                            Milo mi ze poprawilam ci humor choc to nie bylo moja intencja.
                            To o czym rozmawiamy raczej do wesolych historii nie nalezy.
                            Co do wypocin - powiem tak, kazde "wypociny " czyms pachna .
                            Inteligencja potwierdzona testami . Wiedza raczej spora,
                            Zddolnosci obserwacyjne tez nie kiepskie .
                            I jeszcze cos , nie mam potrzeby zwracajac sie bezposrednio do kogokolwiek
                            w przeciwinstwie do ciebie i mojej imienniczki- nazywac rozmowce glupcem - to o
                            stylu.
                            Co do zakonczenia......geniuszu eofie - rozmawialismy na temat
                            okropnej hisorii ktora ma miejsce nie tylko w Gdansku.
                            A tu raptem okazalo sie ze ja jestem glupia , mam fatalny styl
                            i wypociny . To troche odbiega od tematu ale za to jest
                            doskonalym przykladem na uprawianie dyskusji w polskim stylu.
                            Nie udalo ci sie rozwiac moich watpliwosci, a moze przerazenia?
                            Jakos tak przeciwnie , powiedzialabym.

• Gość: eof Re: domniemanie głupoty IP: *.argo.grey.com.pl 03.08.04, 15:01
                              > Inteligencja potwierdzona testami . Wiedza raczej spora,
                              > Zddolnosci obserwacyjne tez nie kiepskie .
                              > I jeszcze cos , nie mam potrzeby zwracajac sie bezposrednio do kogokolwiek
                              > w przeciwinstwie do ciebie i mojej imienniczki- nazywac rozmowce glupcem - to o
                              >
                              > stylu.
                              > Co do zakonczenia......geniuszu eofie - rozmawialismy na temat
                              > okropnej hisorii ktora ma miejsce nie tylko w Gdansku.
                              > A tu raptem okazalo sie ze ja jestem glupia , mam fatalny styl
                              > i wypociny . To troche odbiega od tematu ale za to jest
                              > doskonalym przykladem na uprawianie dyskusji w polskim stylu.
                              > Nie udalo ci sie rozwiac moich watpliwosci, a moze przerazenia?
                              > Jakos tak przeciwnie , powiedzialabym.

zaczne może od połowy. rozmawialiśmy nie o historii, która ma (miała) miejsce w
                              gdańsku. rozmawialiśmy o ZARZUTACH stawianych przez kogoś, póki co nie
                              udowodnionych. subtelna różnica - vide domniemanie niewinności.

a reszta... podnoszenie swego intelektu, wiedzy, albo stylu jako argumentu w
                              dyskusji świadczy o nieradzeniu sobie z dyskusją. to nie są argumenty i już. po
                              prostu stwierdzam fakty - stawianie się na pomniku w niczym nie pomaga ci w
                              dyskusji, chyba że we własnych oczach tylko. świadczy tylko o twojej klasie,
                              któej w moich oczach wyraźnie ci brak, przyrko mi. nie próbuję cię obrażać i
                              wiem co to argumentum ad hominem. wypowiadając opinie (bo to nie argumenty - jak
                              wyżej) musisz być przygotowana na kontropinie. publikowanie czegoś, co stanowi
                              argumentu w dyskusji jako argument to zwykłą nieuczciwość erystyczna. jeśli tego
                              nie rozumiesz, tym gorzej dla ciebie.
                              • Gość: Malgorzata Re: domniemanie głupoty IP: *.arcor-ip.net 03.08.04, 15:49
                                Eofie
                                Rozmawialismy o wypowiedzi jankowskiego na lamach gw.
                                I o tym ze to co mowi i jak mowi wzbudza masywne watpliwosci.
                                To co odpowiedzial mialo byc albo jest odpowiedzia na stawiane mu zarzuty .
                                Wypowiedz, ta np o tych pieniadzach ktore tak poprostu dal nie
                                wzbudzaja twoich najmniejszych watpliwosci ? Czy pobyt w szczecinskim hotelu ?
                                Z literatury a takze relacji tych ktorzy sie ta problematyka interesuja, zajmuja
                                wynika ze miec czarno na bialym jest niebywale trudne ,
                                jesli rozumiec chcesz przez to sytuacje in flagrantii.
                                Natomiast "sponsorowanie" chlopcow jest powazna przeslanka do podejrzen
                                o to ze mamy doczynienia z pedofilia.
                                Duzo uslyszalam o mojej klasie , a raczej klasy brak .
                                Wiesz to co napisales o imienniczce ktora ma sie wstydzic ze nosi takie samo
                                imie i w zwiazku z tym moze byc jej nieprzyjemnie jest praworzadnoscia
                                erystyczna, nieprawdaz? - tym bardziej ze pomylic raczej byloby trudno.
                                To byl jedyny post- od imienniczki
                                polecam ci przeczytanie tego co napisales i
                                wywalenie tego co nie jest argumentacja w dyskusji- chyba nie wiele
                                zostanie.

• Gość: eof Re: domniemanie głupoty IP: *.argo.grey.com.pl 03.08.04, 16:04
                                  proponuję przeczytać własne wypowiedzi:

"Co do mojej imieniczki i powolywanie sie na logike.
                                  zdziwiona jest moja domniemana glupota .
                                  korelowac dodatnio z madroscia?
                                  Pomijajac juz taki drobiazg jak to ze wypowiedz mojeje imienniczki w zaden
                                  sposob nie pozwala na podejrzewanie jej o madrosc.
                                  Ty mi to napewno lepiej wytlumaczysz-eofie."

toć właśnie wytłumaczyłem związek. nie przedstawiłem własnego zdania na ten
                                  temat, a jedynie odpowiedziałem na zarzut braku logicznego związku. nie
                                  wyrażałem opinii na temat moich odczuć jeśli chodzi o analogię imienia.
                                  zinterpretowałem tylko wypowiedź imienniczki, ponieważ moim zdaniem jej nie
                                  zrozumiałaś. to nie były argumenty, bo nimi byc nie miały. nie próbuję cię do
                                  niczego przekonać w tej akurat kwestii. dla mnie osobiście zaś, absolutnym
                                  brakiem klasy jest nieustanne (w kilku postach) powoływanie się na swój intelekt
                                  i wiedzę. to jest ocena. ale już nie jest oceną stwierdzenie, że te wypowiedzi
                                  nie stanowią jakichkolwiek argumentów w naszej dyskusji przedmiotowej. przy
                                  pomocy "ja jestem mądra i śliczna", przyznasz, trudno kogokolwiek przekonać.

a co do meritum - powtarzam - księdzu prałatowi wolno odpowiedzieć cokolwiek. on
                                  tylko odpowiada na zarzuty. te ostatnie zaś muszą zostać udowodnione. nie pomoże
                                  nawet powoływanie się na niejasną literaturę i takie same autorytety. cóż bowiem
                                  mogą one udowodnić? przecież nie to, że finansowe wspomagania niezamożnej
                                  rodziny jest dowodem na cokolwiek? to są tylko poszlaki, równie dobrze mogące
                                  świadczyć w takim samym stopniu o czymś zupełnie nienagannym, że wręcz
                                  chwalebnym. dopóki ktoś nie stwierdzi bezsprzecznie, że świadczyły o czym innym,
                                  w moim odczuciu wszystko jest tylko obrzucaniem księdza błotem. to wszystko.
                                  jeśli chcesz wyrażać inną opinię - bardzo proszę. na szczęście jednak mamy w
                                  polsce formalnie przewidziany obowiązek udowodnienia winy. tak jak w całym
                                  cywilizowanym świecie.

• Gość: Malgorzata Re: domniemanie głupoty IP: *.arcor-ip.net 03.08.04, 16:31
                                    Eofie
                                    Wspomnialam o tym ze posiadam potencjal intelektualny po raz pirwszy w zwiazku z
                                    wypowiedzia mojej imienniczki ktorej argumentem bylo nazwanie mnie osoba glupia.
                                    To tyle .

Ksiedzu pralatowi nie wolno mowic co chce . Tego nie musze ci wyjasniac.
                                    Natomist i mnie i tobie naleza sie wyjasnienia nie pozostawiajace
                                    watpliwosci.Nie tylko wyrok sadu - to do cywilizowanego swiata prosze odniesc
                                    Natomiast nie bardzo wiem o jakiej podejrzanej literaturze mowisz.

Rezultat jest taki jaki jest.Jest chlopiec ktoremu kontakt i dobroczynnosc?
                                    pralata raczej zaszkodzila .

• Gość: eof Re: domniemanie głupoty IP: *.argo.grey.com.pl 03.08.04, 16:47
                                      > Eofie
                                      > Wspomnialam o tym ze posiadam potencjal intelektualny po raz pirwszy w zwiazku
                                      > z
                                      > wypowiedzia mojej imienniczki ktorej argumentem bylo nazwanie mnie osoba glupia
                                      > .
                                      > To tyle .

rozumiem, że mogłaś poczuć się urażona takowym stwierdzeniem. ale twoja
                                      odpowiedź nie różni się niczym od "a ty jesteś gupia i masz wszy!", bo niczego
                                      nie dowodzi. jeżeli uważasz, że wypowiedź była poniżej twojego poziomu, to albo
                                      ignoruj, albo różnicę poziomów nam maluczkim wykaż. deklaracjami niewiele
                                      wskórasz. to tylko tezy, które na internetowym forum nic nie znaczą. tak samo w
                                      sumie gdzie indziej. dlatego w moim pierwszym do ciebie poście napisałem okrężną
                                      drogą, że uważam się za mądrzejszego od wielu autorów na forach. ale w życiu nie
                                      przyszłoby mi do głowy zadeklarować tego tak po prostu, z uczciwości przede
                                      wszystkim wobec siebie. bo mądrość poznaje się po przekonaniu o własnej
                                      niedokonałości w tej kwestii.

ze swojej strony nie widzę sensu kontynuowania tego wątku.

• Gość: Malgorzata Re: domniemanie głupoty IP: *.arcor-ip.net 03.08.04, 17:43
                                        Nie wiem dlaczego chcesz mi dyktowac eofie jak mam reagowac
                                        na wypowiedzi .Nie powiedzialam ze jestem najmadrzejsza a ze dysponuje
                                        potencjalem intelektualnym . Co dlugo nie znaczy ze mam sie
                                        za nieomylna.
                                        Dobrze ze zauwazyles brak sensu - po co wobec tego ten watek podjeles ?
                                        Zreszta - zostawmy- zgodnie z twoim zyczeniem.
                                        Natomiast duzo bardziej interesowaloby mnie zebys rozszerzyl
                                        inny watek ktory podjeles .
                                        Innymi slowy odnies sie prosze do pozostalej
                                        czesci mojego postu .
                                        Interesujace byloby dowiedziec sie dlaczego uwazasz ze jankowski moze mowic co
                                        chce np.
                                        • Gość: eof Re: domniemanie głupoty IP: *.argo.grey.com.pl 03.08.04, 17:58

> Nie wiem dlaczego chcesz mi dyktowac eofie jak mam reagowac
                                          > na wypowiedzi .Nie powiedzialam ze jestem najmadrzejsza a ze dysponuje
                                          > potencjalem intelektualnym . Co dlugo nie znaczy ze mam sie
                                          > za nieomylna.
                                          > Dobrze ze zauwazyles brak sensu - po co wobec tego ten watek podjeles ?

nic nie próbuję ci dyktować. zwracam tylko uwagę na pewne uniwersalne prawa. co
                                          do kontynuacji wątku - chodziło mi o sens dalszego dyskutowania twojego
                                          intelektu bądź jego braku.

> Interesujace byloby dowiedziec sie dlaczego uwazasz ze jankowski moze mowic co
                                          > chce np.

ano dlatego, że to na oskarżających spoczywa obowiązek dowiedzenia mu łgarstwa,
                                          tudzież przestępstwa. on nic nie musi dowodzić. to znów powracające do znudzenia
                                          domniemanie. rzecz jasna, nie ma to nic wspólnego z wypowiedziami jankowskiego
                                          jako przedstawiciela kościoła. ale nikt nie rozsądny nie oskarża kościoła o
                                          pedofilię globalnie. co najwyżej (hmm to wszak zarzut poważny) o chowanie głowy
                                          w piasek. ale to całkiem inna kwestia.
                                          • Gość: Malgorzata Re: domniemanie głupoty IP: *.arcor-ip.net 03.08.04, 18:21
                                            Przepraszam ale nie rozumiem ? Na jakie uniwersalne prawa sie powolujesz?
                                            Czy mowienie o sobie ze ma sie do dyspozycji potencjal jest rownoznaczne
                                            z cyt. " ty jestes glupa i masz wszy ".Jesli chodzi o sens dyskutowania mojego
                                            intelektu - ja tego watku nie podejmowalam .

Mowisz o tym ze obowiazkiem oskarzajacych jest dowiedzenie lgarstwa.
                                            My nie jestesmy prokuratorami ale mamy absolutne prawo do odniesienia sie
                                            do tego co mowi pralat otwarcie na lamach prasy .
                                            Odkrywamy baaaardzo delikatnie nazywajac co najmniej wieloznacznosc
                                            wypowiedzi .
                                            Nie wiem dlaczego nie odnosisz sie do tego co masz czarno na bialym-
                                            slow pralata .

• Gość: Malgorzata Re: domniemanie głupoty IP: *.arcor-ip.net 03.08.04, 18:31
                                              Przepraszm - mialo byc nie zaczynalam watku zamiast nie podejmowalam
                                              • Gość: eof Re: domniemanie głupoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 19:24

> Przepraszm - mialo byc nie zaczynalam watku zamiast nie podejmowalam

podejmować: ?przedsięwziąć jakieś działanie, wziąć coś na siebie; rozpocząć coś, szczególnie rozpocząć coś ponownie? Słownik języka polskiego PWN. nawet moje czepialstwo ma swoje granice ;)

a powołuję się na zwyczajny dobry smak, który MNIE nie pozwala mówić o własnych zaletach inaczej niż w konwencji żartu. na pewno zaś nie pozwala mi twierdzić, żem doskonały. wolę dostarczyć rozmówcy przesłanek do stwierdzenia, że mam swój potencjał, niż upewniać go o tym explicite. wydawało mi się, ze tak jest ogólnie przyjęte między ludźmi inteligentnymi, mieniącymi się być minimalnie na poziomie. w moim odczuciu inne zachowanie trąci pychą. jedno, to znać swą wartość, a drugie - nie epatować nią wokół. wystarczy?

> Mowisz o tym ze obowiazkiem oskarzajacych jest dowiedzenie lgarstwa.
                                                > My nie jestesmy prokuratorami ale mamy absolutne prawo do odniesienia sie
                                                > do tego co mowi pralat otwarcie na lamach prasy .

- prawo mamy. ale dopóki nie masz absolutnej pewności (patrz określenie "wieloznaczność" z twojego postu), musisz zdawać sobie sprawę z tego, że być może ferujesz przedwczesne wyroki i zwyczajnie krzywdzisz człowieka. po prostu musisz uwzględniać co najmniej możliwość, że to zwykłe pomówienie. moje przekonanie jest tym mocniejsze, im szersze kręgi zataczają ostatnie polowania na czarownice. tak się też składa, że wiem jakie banialuki potrafią wypisywać dziennikarze - pierwsi chętni do sprawowania roli sędziego i kata.
                                                • Gość: Malgorzata Re: domniemanie głupoty IP: *.arcor-ip.net 03.08.04, 20:03
                                                  Zupelnej pewnosci nie ma nigdy .
                                                  Zgodnie z tym co napisales nikt nigdy nie powinien zabierac glosu?
                                                  Wypowiadac sie?
                                                  Przeczytaj swoje posty - nie ma ani jednego ktory nie probuje
                                                  deprecjonowac moich wypowiedzi . Nie uzyawsz argumentow a probujesz wcale nie w
                                                  zartobliwej formie deprecjonowac.Piszesz ze WYDAWALO ci sie
                                                  ze jest tak na ogol przyjete miedzy ludzmi inteligentnymi mieniacymi sie byc
                                                  minimalnie na poziomie w TWOIM ODCZUCIU ....
                                                  odczucia ze ja trace pycha .......
                                                  Eofie .
                                                  To moja odpowiedz . Probujesz mna manipulowac.Nic z tego.
                                                  Chcesz mi opowiadac jak reaguja ludzie na poziomie .
                                                  Albo jak sie zachowywac maja .

To znowu nie ma nic wspolnego z tematem dyskusji .
                                                  A moze jednak . Sprobuje ci pomoc- sprobuj skonfrontowac swoje standardy
                                                  i poziomy z zachowaniem i wypowiedziami pralata.

W moich kregach jest myslenie dozwolone ,nie skrepowane
                                                  wieloletnia doktrynacja
                                                  • Gość: eof Re: domniemanie głupoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 21:01
                                                    ość portalu: Malgorzata napisał(a):

> Zupelnej pewnosci nie ma nigdy .
                                                    > Zgodnie z tym co napisales nikt nigdy nie powinien zabierac glosu?
                                                    > Wypowiadac sie?

to wolno każdemu. warto jednak mieć coś na poparcie swych tez. dotychczas nie przeczytałem wiele, a nawet nie widziałem jasnej tezy. może mnie oświecisz?

> deprecjonowac moich wypowiedzi . Nie uzyawsz argumentow a probujesz wcale nie w
                                                    >
                                                    > zartobliwej formie deprecjonowac.Piszesz ze WYDAWALO ci sie
                                                    > ze jest tak na ogol przyjete miedzy ludzmi inteligentnymi mieniacymi sie byc
                                                    > minimalnie na poziomie w TWOIM ODCZUCIU ....
                                                    > odczucia ze ja trace pycha .......

zacznij wreszcie odróżniać dwie rzeczy. twoje samowynoszenie na pomniki intelektu bądź też potencjału to jedno. niestety trudno mi zmienić zdanie w tej kwestii. nie zauważyłem także, żebyś ty zaprzeczała mojemu twierdzeniu, że nie jest argumentem twoje "mam potencjał". jeśli zaś nie jest, czemu służy hmm? wspiera powagę twierdzącego coś dalej, z czym mam dyskutować? a może ma poprawić twoje samopoczucie? albo - pogorszyć moje? mówię ci od dłuższego czasu tylko, że próżny trud. i jeszcze to twoje "chcesz mi opowiadać jak reagują ludzie na poziomie". nie chcesz stosować się do ogólnie przyjętych reguł dyskusji - twoja rzecz. że się nie stosujesz - to jasne - inaczej nie próbowałabyś podbudowywać swego ego (bądź siły argumentacji) przy pomocy zapewnień o potencjale.

całkiem zaś inną sprawą jest twoje zdanie na temat chryi z księdzem jankowskim.
                                                    moja teza jest dosyć jasna, jak sądzę. bardzo wierzę w domniemanie niewinności i stawiam opór wszelkim sądom kategorycznym bez znajomości przesłanek do ich wydawania. stopień zapełnienia więzień przeczy twojej tezie, jakoby zgodnie z moimi przekonaniami niemożliwe było całkiem ich wydawanie. czyżbym się mylił? bo przepisy znam w stopniu dostatecznym, żeby wiedzieć, czym kieruje się wysoki sąd wydając wyrok. i proszę nie mieszaj do tego kwestii mojego poglądu na temat twojego poziomu, bo to nie bardzo pasuje.

>
                                                    > W moich kregach jest myslenie dozwolone ,nie skrepowane
                                                    > wieloletnia doktrynacja

a to czemu służy hmm? może jakiemuś przeciwstawianiu "twoich kręgów" innym (w domyśle - nie zgadzających się z tobą rozmówców)? to też jakiś argument? mam inne zdanie, więc tworzymy podział "ja - myśląca, versus reszta - skrępowana wieloletnią indoktrynacją"? jak to mnie uczyli kiedyś - nie wynika, moja droga...
                                                  • Gość: Malgorzata Re: domniemanie głupoty IP: *.arcor-ip.net 03.08.04, 22:27
                                                    Nazywasz mnie moja droga.
                                                    Nie rob tego . Kazde twoje slowo jest tego zaprzeczeniem.
                                                    Nie manipuluj.
                                                    Moj potencjal nie daje ci spokoju .
                                                    Jeszcze raz . Sprobuj to co chetnie odnosisz do mnie zastosowac do
                                                    jankowskiego ,jego opinie o matce Slawka, o Slawku. O jego rodzinie.

Ty chcesz zdeprymowac moje poglagy w takims tylu , w jakim czyni
                                                    to jankowski .Mozna powiedziec ta sama szkola.
                                                    Powiem jasno . Wypowiedzi jankowskiego wskazuja dobitmie na to
                                                    ze podejrzenie o pedofilie nie jest bezpodstawne.
                                                    Powiem wiecej , tak jak jankowski pedofile nie maja poczucia
                                                    ze robia cokolwiek zlego. Oni przeciez tak kochaja , maja sie za dobroczyncow.
                                                    Wypowiedz jankowskiego jest do rozlozenia.
                                                    Czego wlasciwie dokonali forumowicze.

• Gość: eof Re: domniemanie głupoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 22:49
                                                    ość portalu: Malgorzata napisał(a):

> Nazywasz mnie moja droga.
                                                    > Nie rob tego . Kazde twoje slowo jest tego zaprzeczeniem.
                                                    > Nie manipuluj.
                                                    > Moj potencjal nie daje ci spokoju .

twoje urojenia zaczynają mnie męczyć. nie manipuluję, wierz bądź nie - twoja sprawa.

> Ty chcesz zdeprymowac moje poglagy w takims tylu , w jakim czyni
                                                    > to jankowski .Mozna powiedziec ta sama szkola.

taaak. jak zwykle. nie doczekałem się ani zaprzeczenia żadnej z moich tez, ani też jasno postawionej jakiekolwiek z twojej strony. wszystkie twoje stwierdzenia można streścić w krótkim - podejrzenia o pedofilię MOGĄ nie być bezpodstawne. nie zdołałaś dowieść nic innego. tyle, że to ja wiem i bez ciebie. ty ograniczasz się do nieustannego rzucania coraz bardziej żenującymi aluzjami typu "indoktrynacja" albo sprowadzanie wszystkiego do "tej samej szkoły". to już doprawdy niziutkie. już lepiej ogranicz się do podbudowywania swojego ego, bo z argumentacją sobie nie radzisz. dobranoc.
                                                  • Gość: Malgorzata Re: domniemanie głupoty IP: *.arcor-ip.net 03.08.04, 23:01
                                                    Eofie
                                                    Wiesz ze pedofilia jest choroba- o tym ze to choroba sam wspominales.
                                                    Moznaby przypuszczac ze wiesz o czym mowisz.
                                                    Podejrzewam ze zdajesz sobie sprawe z tego ze jesli to choroba to znane sa
                                                    objawy- w tym wypadku sposob dzialania , postawy.

I tyle
                                                    Dobranoc
                      • krzysztofplebs Re: Moja imienniczka a TAKA glupia 02.08.04, 23:36
                        Co do obywatelstwa, to ten papcio nazywa się Jankowitz, takie czysto polskie
                        nazwisko...
                • Gość: kolo Re: MATCE NIE POŻYCZYŁ !! Ale zły człowiek ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 14:28
                  Duren jestes straaaszny...
                • Gość: f Re: MATCE NIE POŻYCZYŁ !! Ale zły człowiek ! IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 01.01.05, 19:08
                  Podobnież Michnik osobiście dał jej za tą prowokację tylko 3000 zł!
                  Bo żyd zawsze jest skąpy..
            • Gość: danny Prałacie Jankowski trzymaj się!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 15:26
              Nadszedł czas konfuzji wokół Ciebie, kłamstw, fałszywych oskarżeń, musisz być
              silny
              • Gość: kliknij Re: Prałacie Jankowski trzymaj się!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 23:02
                members.home.nl/skynet2097/youare.swf
                • krzysztofplebs Re: Prałacie Jankowski trzymaj się!!! 02.08.04, 23:37
                  Czego ma sie trzymać Jankowski...?!
          • krzysztofplebs Re: LANCUCH ZLA SIE KONCZY,ZACZYNA SIE OBRACAC W 02.08.04, 23:33
            Rosjanki biorą "w paszczu" po 30 zł, dość droga ta męska kochanica, ale jeżeli
            księżulka stać na te 8 tys. i jeszcze bezczelnie twierdzi, że nie widzi w tym
            nic zdrożnego, to tylko się topi...
            • Gość: Lech NIEMCY Z PSIARNIA MICHNIKA URBANA IP: *.ca.astound.net 03.08.04, 02:47
              Drodzy Państwo!

Tym razem padło znów na księdza prałata Jankowskiego.

Tym razem "befehl" dostał redaktor naczelny Dziennika Bałtyckiego - niemieckiej
              Piątej Kolumny medialnej - Maciej SIEMBIEDA
              (tel do redakcji: 058-3003-300)
              Siembieda wysłał na robotę "specjalistę" - Waldemara Ulanowskiego, wychowanka
              michnikowskiej psiarni, który już nie raz próbował obrzucać błotem duchownych
              katolickich.
              Jakie są fakty? Właściwie - żadne. Wszystko opiera się na zeznaniu matki
              rzekomej ofiary, że podejrzewa ks. Jankowskiego o molestowanie jej syna -
              kilkunastoletniego chłopaka.

Chłopak stanowczo zaprzecza, oskarżając swoją matkę o kłamstwo. Nie mieszka
              zresztą z matką, a z dziadkami. "Moja rodzina jest patologiczna. Wolałem być u
              księdza niż w domu" - mówi.

Ale od czego fachowcy? Psycholog sądu rodzinnego (brak nazwiska) uważa, że
              chłopak kłamie. Nic dziwnego, taka gratka! Opłaca się nacisnąć ostro na
              chłopaka, aby zmienił zdanie!

Swój udział w tym łajdactwie mają również "polskie sądy".

"Dla dobra śledztwa" nie podaje się nazwiska matki, ale "znany w Gdańsku prałat
              Henryk J." krąży po wszystkich polskojęzycznych mediach. Bazylika św. Brygidy w
              Gdańsku oblężona przez "dziennikarzy".
              Ksiądz prałat Henryk Jankowski - legenda Solidarności, niezłomny obrońca
              chrześcijaństwa i polskości. Kapelan "Solidarności" i stoczniowców. Jest
              kawalerem wielu orderów i wyróżnień międzynarodowych. Nadany mu tytuł
              Honorowego Obywatela Gdańska otrzymał wraz z działaczami NSZZ" Solidarność" 15
              grudnia 2000 r. w Dworze Artusa. Kanonik, od 1990 r. prałat i kapelan honorowy
              Jego Świątobliwości.
              "Człowiek, który zdobył niepodważalne zasługi w walce o godność człowieka i
              niepodległość Ojczyzny, który zawsze działał na własną kapłańską
              odpowiedzialność ryzykując wiele, nawet własne życie. W czasach komunistycznych
              prześladowany, śledzony, wielokrotnie przesłuchiwany i oskarżony przez
              prokuraturę o działalność na szkodę państwa, w Polsce demokratycznej stał się
              obiektem bezpardonowych, obelżywych paszkwilów, często lansowanych przez tych
              samych, którzy kiedyś poszukiwani przez służbę bezpieczeństwa szukali i
              znajdywali opiekę u ks. Jankowskiego na plebanii Św. Brygidy w Gdańsku. Pomimo
              licznych szykan i gróźb ks. Jankowski jest wytrwały w służbie prawdy. "Z tej
              drogi - jak uparcie mówi - zejść nie mogę" napisał Peter Raina.

Drodzy Gdańszczanie
              i solidarnościowcy!

Oto polskojęzyczne szczekaczki próbują obrzucić błotem Waszego bohatera.
              Bohatera Polaków. Kiedyście Go potrzebowali - był zawsze na wasze zawołanie,
              ryzykując wszystkim.
              Dziś, kiedy potrzebuje wsparcia i pomocy -

GDZIE JESTEŚCIE???
              Czy pozwolicie łajdakom bezkarnie obrażać Księdza Jankowskiego???

Do tego już doszło??? Nie ma w Trójmieście ludzi sprawiedliwych?

Czy Gdańsk, Gdynia, Sopot i inne miasta Wybrzeża, tak zasłużone w walce o wolną
              Polskę, tak wykrwawione w tej walce, teraz mają stać się symbolem tchórzostwa i
              zdrady? Czy już sprzedaliście się Niemcom? Czy już oddaliście swoje dusze złu?
              Czego nie mogła dokonać komunistyczna armia Jaruzelskiego i ZOMO, dokonały
              teraz polskojęzyczne media i Piąta Kolumna niemiecka???

Czy zapomnieliście, stoczniowcy

KTO JEST WASZYM KAPELANEM???

A może waszym kapelanem stały się już niemieckie, antypolskie media?
              Przyszedł znów czas wyborów. Czas czynnego opowiedzenia się przy Polsce, albo -
              kompletnego i ostatecznego skundlenia się.
              Wasz wybór.

Zbigniew Łabędzki
              • Gość: silesius Drogi Panie Labedzki IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.08.04, 03:03
                Dziekuje Panu za emocjonalna i szczera wypowiedz na forum. Sam jestem z
                pochodzenia Slazakiem i mocnych niemieckich korzeniach (ani to powod do dumy,
                ani wstydu). Zle Pan mierzy, celujac w Niemcow: obojetnie jaki
                kapital "Passauer Presse" (chamy i kumple "kwacha") wlozyliby w polskie media,
                to nie pdpowiadaja za mentalnosc tzw. "polaczkow". To srodowisko szmalcownikow,
                komuchow, wcielajacych "nowy wspanialy ustroj", ich dzieci, beneficjantow
                komuny, etc.
                Zgadzam sie z Panem, ze ks.Jankowskiego trzeba bronic. Zgadzam sie z Panem, ze
                trzeba bronic symboli i wartosci, ktore dla wspolzycia ludzi w spoleczenstwie
                wolnym i demokratycznym sa niézbywalne (inaczej bedzie obowiazywala
                formula: "homo homini lupus est"). Ale niech Pan nie zwala winy na niemcow:
                wiekszosc tego - niestety skarlowalaciego - spoleczensta polskiego mysli tak,
                jak to wyrazaja opinie na forum. Ja sam sie zastanawiam dlaczego? I nie mam
                odpowiedzi. Zacznijmy jednak od postawienia trafnej diagnozy: to polskie
                spoleczenstwo - en general . skarlowycialo: inaczej tego sobie wytlumaczyc nie
                moge.
                Zycze Panu - i sobie -, aby ludzie sie w koncu opamietali. Moze jeszcze nie
                jest za pozno.
                Serdecznie Pana z Monachium pozdrawiam

Jozef Drewniok
              • Gość: dzialacz Zbigniew Łabędzki-agent SB z Elbląga IP: 213.58.131.* 03.08.04, 13:10
                Pracował w Fabryce Domów. Za Pierwszej Solidarności dostał się do Zarządu
                Regionu. Internowany. Sypał kolegów, za co wyszedł na wolność w styczniu z
                paszportem i biletem do Kanady.

Myślałeś gnoju że zapomnieliśmy? Albo że w Elblągu nie ma internetu? Tylko
                postaw nogę na polskiej ziemi.
        • Gość: Pawel Re: LANCUCH ZLA SIE KONCZY,ZACZYNA SIE OBRACAC W IP: *.141.186.195.cust.bluewin.ch 02.08.04, 07:49
          Pralat nie jest zakonnikiem i nie slubowal ubostwa. Byl wymieniany jako bardzo
          bogaty czlowiek, czy tak jest nie wiem.... w kazdzym razie dzieli sie z ubogimi
          o co zawsze podobne fora dyskusyjne postuluja... ale mam nadzieje, ze jesli
          wygra sprawe w ktorej prasa wydala juz na niego wyrok to odszkodowanie powinno
          doprowadzic do bankructwa kilka nieodpowiedzialnych gazet.

> Ten gość kompromituje się swoimi wypowiedziami, jeśli nawet nie molestował, ro
          > DEMORALIZOWAŁ GÓWNIARZY.
          "jeśli nawet nie molestował" - wyglada na to ze wyrok wydany tylko szuka sie
          albo kija albo palki. W prawie obowiazuje domniemanie niewinnosci.

> czy przystoi księdzu katolickiemu obieszać się jak choinka
          Sa tylko ogolne wytyczne reszta to sprawa smaku. Byl niedawno francuski ksiadz
          ktory chodzil w skorze glanach i z cwiekami. Dla mnie to dopiero pajacowanie,
          ale on uwazal ze robi duszpastertwo dla trudnej mlodziezy.

• Gość: maruda Re: LANCUCH ZLA SIE KONCZY,ZACZYNA SIE OBRACAC W IP: *.gdynia.mm.pl 02.08.04, 11:18
            Gość portalu: Pawel napisał(a):

> Pralat nie jest zakonnikiem i nie slubowal ubostwa. Byl wymieniany jako bardzo
            > bogaty czlowiek, czy tak jest nie wiem.... w kazdzym razie dzieli sie z ubogimi
            > o co zawsze podobne fora dyskusyjne postuluja... ale mam nadzieje, ze jesli
            > wygra sprawe w ktorej prasa wydala juz na niego wyrok to odszkodowanie powinno
            > doprowadzic do bankructwa kilka nieodpowiedzialnych gazet.

Być może, a raczej z całą pewnością, prałat ubóstwa nie ślubował. Jednak swoich
            ekstrawagancji nie finansuje ze spadku, a z datków dla kościoła, czyli jałmużny.
            To już jest dwuznaczne moralnie.

Zabiegi prałata o datki nie przypominają zresztą kwesty, a zbieranie haraczu.
            Osoby odmawiające fundowania prałatowi nowych samochodów, prędzej czy później
            spotykają nieprzyjemności. Prałat zwyczajnie nie rozumie, jak można mu odmówić.

• Gość: jasiu Re: LANCUCH ZLA SIE KONCZY,ZACZYNA SIE OBRACAC W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 20:48
              Akurat swoje ekstrawagancje (to fakt, ze nie na miejscu) nie finansuje z datkow - przeczytaj sobie artykul w dzisiejszym "Wprost". On po prostu jest dobrym biznesmenem.
          • Gość: toja [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 17:39
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: RAJBAUER Re: LANCUCH ZLA SIE KONCZY,ZACZYNA SIE OBRACAC W IP: *.3miasto.net / *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.04, 11:05
          G... PRAWDA. KOSCIOŁA NIC NIE OBCHODZI CIĘŻKO PRACUJĄCE SPOŁECZEŃSTWO. ON JEST
          NIE Z TEGO ŚWIATA - RZĄDZI SIĘ SWOIMI PRAWAMI, NIE PODLEGA OCENIE MORALNEJ
          PRZEZ WAS SWIECKICH - MA SWOJE PRAWODAWSTWO, NIEZALAŻNE A JEGO WŁADZA ZIEMSKA
          JEST W WATYKANIE, JEGO PREZYDENTEM JEST KAZDORAZOWZ PAPIEŻ. TO JEST PANSTWO
          EKSTERYTORIALNE NA TERENIE KAZDEGO KRAJU, Z KTÓRYM PODPISAL TZW. KONKORDAT.
          ODPIE.... SIĘ OD UPODOBAŃ PEDOFILSKICH WZGL. HOMOSEKSUALNYCH NASZYCH
          DUSZPASTERZY. SĄ CIELESNYMI OSOBAMI UOSABIAJĄCYMI SAMEGO BOGA, SĄ RÓWNI ANIOŁOM
          I CHRYSTUSOWI, ZATEM ICH UPODOBANIA I STYL ŻYCIA NIE SĄ Z TEJ ZIEMI I WARA WAM,
          NIEDOWIARKOM, KTÓRZY NIE CHCECIE UWIERZYĆ W ICH NIEZIEMSKIE POSŁANNICTWO, OD
          ICH ŻYCIA ZIEMSKIEGO. BIERZCIE PRZYKŁAD Z WYZNAWCÓW RADIA MARIA, KTÓRZY WOGÓLE
          NIE CZYNIĄ ZARZUTÓW SWEMU WIELEBNEMU OJCU TADZIOWI, ŻE SOBI JEŻDZI PO
          ŚWIECIE "MAYBACHEM" - MA MISJE CHRYSTUSOWĄ DO SPEŁNIENIA, A WY MACIE MU I IM
          PODOBNYM PŁACIĆ W MILCZENIU: "ORA ET LABORA"
          • Gość: cienki Re: LANCUCH ZLA SIE KONCZY,ZACZYNA SIE OBRACAC W IP: *.ghnet.pl / 62.233.214.* 02.08.04, 12:00
            Ja się dziwię że ty nie zostałeś księdzem skoro to taki raj na ziemi,
            poszedłbyś w górę, został kanonikiem, prałatem, może biskupem albo kardynałem,
            to może i Rolls-Roycem być jeździł a nie byle badziewiem Maybachem...
          • Gość: toja Re: LANCUCH ZLA SIE KONCZY,ZACZYNA SIE OBRACAC W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 17:43
            czlowieku zglos sie jak najpredze do dobrego psychiatry, bo z glowka tragicynie.
        • Gość: jam Re: LANCUCH ZLA SIE KONCZY,ZACZYNA SIE OBRACAC W IP: 63.116.174.* 02.08.04, 14:43
          Tak jest, troche wiecej skromnosci pralacie Jankowski.
      • Gość: Małgorzata Re: LANCUCH ZLA SIE KONCZY,ZACZYNA SIE OBRACAC W IP: *.arcor-ip.net 02.08.04, 11:15
        Mam prozbe . Czy ktos ma moze link wywiadu z psychologiem - kobietom.
        Byl nie tak dawno w wyborczej w zwiazku ze sprawa Samsonowicza.
        W wywidzie w sposob dostepny , pozbawiony fachowego zargonu
        opisywala sposob w jaki pedofile zdobywaja swoje ofiary.
        Opisywała gwalcicieli którzy sie zaspakajaja i uciekaja.
        Sporo tez mowila jak wygladaja "dobroczyncy". Ci ktorzy wabia prezentami .
        Moze warto ten artykul umiescic obok wyjasnien Jankowskiego?
        • Gość: Jontek Re: LANCUCH ZLA SIE KONCZY,ZACZYNA SIE OBRACAC W IP: 80.55.199.* 02.08.04, 22:11
          WŁAŚNIE, WŁAŚNIE. JESTEM PRZEKONANY, ŻE CAŁA AFERA Z SAMSONEM TO BYŁA TYLKO GRA
          WSTĘPNA DO ZAATAKOWANIA PRAŁATA. NIGDY KS. JANKOWSKI NIE BYŁ ULUBIEŃCEM
          PEJSATYCH
      • Gość: a-z Re: LANCUCH ZLA SIE KONCZY,ZACZYNA SIE OBRACAC W IP: *.acn.waw.pl 02.08.04, 18:58
        tylko idiota plujący pod wiatr nie widzi księżego zaprzaństwa ani własnego
        zaplutego pyska
    • Gość: macant Re: Nie dotknąłem żadnego chłopaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 06:54
      Ale dobry wujaszek z tego księdza, ciekawe, czy moze wymienić jeszcze kilka
      innych osób, których obdarował drobną sumką ośmiu tysięcy złotych? Bo jeśli tak
      to jest to dusza nie człowiek.
    • Gość: Taktoja Nie dotknąłem żadnego chłopaka IP: *.proxy.aol.com 02.08.04, 06:55
      GW powinna zaczekec z publikowaniem tej sprawy. O ile ksiadz J jest winny to
      bedzie dosyc czasu aby go ukrzyzowac. O ile ksiadz J jest niewinny to GW
      wyrzadzila ksiedzu J nie do naprawienia krzywde. Naturalnie tak czy inaczej,
      GW w mysl "wolnosci slowa" nie poniesie zadnej prawnej konsekwencji.
      Wolnosc slowam dopuszczalna jest tylko dla prasy, TV, radia i tych co
      trzymaja wladze...
      • Gość: wierzący Re: Nie dotknąłem żadnego chłopaka IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 02.08.04, 07:12
        Taktoja napisał(a): "GW powinna zaczekać z opublikowaniem tej sprawy." Po co
        czekać? przecież on sie przyznał do demoralizacji nieletniego (nawet jeśli go
        nie molestował). Czy nocowanie nieletniego bez zgody rodziców, dawanie mu
        ogromnych sum pieniędzy itd. to nie jest przestępstwo ?
        • Gość: michele Re: Nie dotknąłem żadnego chłopaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 13:58
          Nie napisano, że bez zgody rodziców, a co do dawania pieniędzy, to tak, to jest
          przestepstwo, tylko nie pamiętam z którego artylułu...
      • Gość: ewik Re: Nie dotknąłem żadnego chłopaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.04, 07:38
        Do taktoja - o co masz pretensje,przecież gazeta nie oskarza księdza,tylko z
        nim rozmawia i pozwala mu sie wypowiedzieć i ewentualnie obronić a nie
        ocenia ,czy tego nie widać?
      • the_dzidka Re: Nie dotknąłem żadnego chłopaka 02.08.04, 08:54
        Gość portalu: Taktoja napisał(a):

> GW powinna zaczekec z publikowaniem tej sprawy. O ile ksiadz J jest winny to
        > bedzie dosyc czasu aby go ukrzyzowac. O ile ksiadz J jest niewinny to GW
        > wyrzadzila ksiedzu J nie do naprawienia krzywde.

Nie zwalaj na GW, to nie oni zaczęli o tym mówić. Poza tym, chyba nie
        przeczytałeś tego wywiadu, w którym prałat wyraźnie mówi, że GW przedstawia tę
        sprawę obiektywnie i bez niezdrowej sensacji.
        • Gość: jahoda Re: Nie dotknąłem żadnego chłopaka IP: 80.55.199.* 02.08.04, 22:14
          JAK MÓWI DOBRZE O GAZECIE TO OK., A JEŚLI PRÓBYJE SIĘ TŁUMACZYĆ TO OCZAJDUSZA
      • Gość: PMCoolLee Re: Nie dotknąłem żadnego chłopaka IP: *.treadstone.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.04, 10:24
        Za każdym razem czytam oskarżenia GW, że za wcześnie, że nie powinna o czymś pisać, czy że Michnik się sprzedał. Prawda jest taka, że w przeciwieństwie do wielu ludzi na tym forum GW nie wydaje wyroków, przedstawia suche fakty. To ta banda idiotow pisząca na forum, że prałat J. jest winny, że pan S. jest winny, nie czekając na werdykt niezawisłego sądu, to właśnie oni powinni być sądzeni za pomówienie. Być może są winni, być może fakty świadczą przeciwko nim, ale wyroków jeszcze nie było, ba - jeśli chodzi prałata J. to sprawa toczy się nie przeciwko, a w sprawie. Ale jak zwykle istnieje kilku polaczków, którym wydaje się, że mają monopol na wiedzę o wszyskim i wszystkich. A na marginesie dla tych wszystkich co tak psioczą na GW - w Polsce jest wolność, nie odpowiada Wam ta gazeta, to nie czytajcie, kupcie sobie "Skandale".
        • Gość: SIĘ_GROMADZI? DLACZEGO WOKÓŁ GAZETY WYBORCZEJ TYLE SMRODU..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 11:27
          • Gość: a-z SMRODZIUCHY WOKÓŁ GAZETY IP: *.acn.waw.pl 02.08.04, 18:55
            oblazły Gazetę pierdzące dziadki i wydaje im się że smród wskazuje na coś
            innego, niż ich własne tyłki !
      • Gość: toja Re: Nie dotknąłem żadnego chłopaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 17:47
        ciekawe,a co ma do powiedzenia na ten temat nasz byly Pan Prezydent
        Walesa,przeciez to jego spowiednik i oddany przjaciel.
    • Gość: Olek51 Wszyscy są równi, tylko niektórzy trochę bardziej IP: *.teleton.pl 02.08.04, 06:55
      Gdy zaczął się szum wokół Andrzeja S, psychologa, media wydały natychmist
      wyrok. Gdy chodzi o księdza prałata J. z parafii św. Brygidy, wiadomo że to
      ubecki spisek, zemsta czerwonych, bo przecież kapelan Solidarności nie może
      mieć jakichkolwiek odchyłek, zresztą żyjąc przykładnie w ubóstwie nie daje
      podstaw do jakichkolwiek podejrzeń. Pozdrowienia dla bp. Gocłowskiego. PS, a co
      z proboszczem z Tylawy?
    • Gość: Chłopiec Bursztynku... ja też chcę osiem tysięcy... IP: *.tychy.msk.pl 02.08.04, 06:59
      na zbytki...
      • Gość: Agnosticus Re: Bursztynku... ja też chcę osiem tysięcy... IP: 81.210.102.* 02.08.04, 08:38
        Ministranci to kelnerzy Jankowskiego, obsługują gości przy stole. Każdy
        podopieczny może dostać 8000 zł albo telewizor, coż to dla księdza, żadne tam
        pieniądze. Plebania jest tak wielka, że "mnóstwo ludzi na noc zostaje".
        Najciekawsze rzeczy Jankowski opowiada mimochodem. Nie wiem czy była pedofilia,
        ale udzielne rządy Jankowskiego w swej parafii to powinna być obraza boska i
        wstyd dla każdego słuchacza Radia Maryja, bo są zaprzeczeniem tego, czego uczy
        sam Kościół. Pytam się od czego jest bp Gocłowski, jego zwierzchnik? A może
        tylko wspólnik?
    • Gość: Krzys52 No tak, teraz chce wmowic ze dotykal dziewczyny IP: *.proxy.aol.com 02.08.04, 07:02
      wylacznie. A to kretacz...
    • Gość: Kuba Re: Nie dotknąłem żadnego chłopaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.04, 07:03
      Kapłan który tak obwiesza się świecidełkami, nie reprezentuje kościola ani Boga
      tylko siebie i dziwię się tej skrzywionej babie Walentynowicz iinnym iż tego
      nie widzą.Skromność kaplanowi przystoi.Pycha i buta wyłazi w każdym calu,
      więcej pokory.
    • Gość: Krzys52 Akurat uwierze, ze Henio bawil sie w dotykanie :) IP: *.proxy.aol.com 02.08.04, 07:04
      • Gość: normalny Re: Akurat uwierze, ze Henio bawil sie w dotykani IP: 212.33.81.* 02.08.04, 07:40
        to nienormalne że 15latkowi ksiadz daje 8 tys.!
        • Gość: joj Re: Akurat uwierze, ze Henio bawil sie w dotykani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 08:39
          Noo, w pewnym wieku trzeba juz sporo placic...
          • Gość: bezrobotny Re: Akurat uwierze, ze Henio bawil sie w dotykani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.04, 13:00
            ja mam 60-lat.
            ile by mi zapłacił?
            mam pare dziur(różnych).
            i pare stojących(różnych).
    • Gość: maks Re: Nie dotknąłem żadnego chłopaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 07:36
      Jankowski zatracił poczucie rzeczywistosci,on czuje sie ponad prawem Jego
      wypowiedzi sa zenujace. Co on chce zasugerowac ? usynowił nieletniego
      gowniarza wbrew woli rodzićów? a moze go umiłował? Szydzi z matki , ktora
      chciała pozyczyć 20zł,a małemu daje lekka reka 8 tys. Jezdzi z a młodym ,
      wydzwania.. I to jest normalne?
      Sam jestem ojcem 13 latka. Gdybym za dwa lata zobaczył takiego dobrego wujka
      przy dziecku- noz w reke na skur...
    • Gość: sm NASLUCHALA SIE O SAMSONIE I CHCE KASY IP: *.stat.gov.pl 02.08.04, 07:38
      Wpadla na ten pomysl pewnie, gdy sie dowiedziala, ze syn ma dlugi i trzeba cos z
      tym zrobic. A ze Jankowskie ma kase i ze juz diecezja Gdanska jeden proces
      przegrala, wiec pomysl byl oczywisty.
    • Gość: truten Re: Nie dotknąłem żadnego chłopaka, A CIOTE ?? IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 02.08.04, 07:39
      litosciwy ten ksiadz?
      8.000 zl daje jak ja 1 zl
      ciekawe ile dziwek mozna miec za 8,000 zl.?
      to tylko jednorazowa "pozyczka"
      a ile ich bylo??
      no ludziska sypcie na tace zeby ksieza mieli na dziwki,
      damskie - meskie jeden czort.
      • Gość: kolo Re: Nie dotknąłem żadnego chłopaka, A CIOTE ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 08:41
        To po prostu wyglada na oplate za milczenie...
    • Gość: H56 Re: Ciekawe czy chłopak jeszcze żyje ? IP: *.comnet.krakow.pl 02.08.04, 07:43
      cyniczny i bezczelny klecha, drodze z Gdańska do Berlina musiał sie zatrzymać
      w najdroższym hotelu Szczecina. A co z filmami pornograficznymi które były
      ogladane w hotelu, to też należało do programu edukacji młodych ludzi ?
      • Gość: tez katolik ZBOCZENIA SEKSUALNE-CHOROBA ZAWODOWA CELIBATU! IP: *.dynamic.mts.net 02.08.04, 07:54
        Skonczyc raz na zawsze z celibatem ,dla dobra ksiezy, calego kosciola i nas
        wszystkich.Kosciol potrzebuje reform i oswiecenia, ale boi sie tego jak diabel
        swieconej wody.
        • Gość: nieważny Re: ZBOCZENIA SEKSUALNE-CHOROBA ZAWODOWA CELIBATU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 08:59
          Zniesienie celibatu to wstęp do reform w kościele. Następny krok to tolerancja
          dla gejów i ich związków. Wynika jasno, że wiekszość jak dotąd księzy woli
          chłopców.
          • Gość: jose Re: ZBOCZENIA SEKSUALNE-CHOROBA ZAWODOWA CELIBATU IP: 62.233.189.* 02.08.04, 12:27
            Osądzasz innych według siebie i dlatego Twój sąd na temat księży jest głupi i
            fałszywy.
        • Gość: M. JA MAM POMYSL! KASTROWAC ICH! IP: *.tomaszow.mm.pl 02.08.04, 14:05
          kazdego ksiedza pozbawic jajek, bo w sumie nie potrzebne sa mu one, od razu ukroci sie pedofilie wsrod ksiezy, molestowanie.. nie bedzie juz takich rzeczy, ktore wyprawiane sa w seminarium w Austrii (podobno nie tylko tam, w wiekszosci seminariow), dzieci na lekcjach religi czulyby sie o wiele spokojniej (moja siostra chodzaca do liceum nie lubi chodzic na taze lekcje, gdyz prowadzacy ksiadz bezczelnie patrzy sie ne swoje uczennice.. hmm.. i to bynajmniej nie w oczy czy tez w twarz, lecz na troche inne czesci ciala)
          • Gość: michele Re: JA MAM POMYSL! KASTROWAC ICH! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 14:06
            To kiedy idziesz do seminarium na kleryka?
      • Gość: PMCoolLee Re: Ciekawe czy chłopak jeszcze żyje ? IP: *.treadstone.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.04, 11:03
        A ty co, chwalisz się że masz dostęp do bilingu PAY-TV z tego hotelu? Jak jesteś taki mądry, to nie na forum synku, tylko do prokuratury to przekaż. W końcu ukrywanie dowodów jest przestępstwem.
      • Gość: 58 Re: Ciekawe czy chłopak jeszcze żyje ? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 02.08.04, 12:22
        skąd taka wiedza H56 ?oczerniac jest łatwo.
    • Gość: Małgorzata Re: Nie dotknąłem żadnego chłopaka IP: *.arcor-ip.net 02.08.04, 07:47
      Ja po tym co sam opowiedział nie mam watpliwosci.

Mysle ze dla kazdego kto mysli to jast jasne - to opowiesci pedofila
      On nie ma poczucia ze zrobil-robi cos zlego.
    • Gość: eeeee czytajac polska prase IP: *.queens.ox.ac.uk 02.08.04, 07:49
      az strach wracac do kraju
      • Gość: maruda Re: czytajac polska prase IP: *.gdynia.mm.pl 02.08.04, 11:24
        Gość portalu: eeeee napisał(a):

> az strach wracac do kraju

Obawiasz się zboczeńców czy prasy?

• Gość: ooooo Re: czytajac polska prase IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.08.04, 13:55
        masz 16 lat?
    • Gość: cyk Ale dziewczynkę - czemu nie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 07:51
      heh...
      X prałat. Z A8. Szkoda słów.
    • Gość: GLUPIA BABA Re: Nie dotknąłem żadnego chłopaka IP: 217.150.175.* 02.08.04, 08:10
      ANNA WALENTYNOWICZ JEST " NAIWNA" TO NIE JEST NAPAD NA KOSCIOL, TYLKO NA
      KLERYKOW - BO OSTATNIO MOGA ROBIC CO CHCA BEZKARNIE.
      • Gość: Pol Re: Nie dotknąłem żadnego chłopaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 08:43
        Pani Anna to juz bardzo stara kobieta. Jej moze siew wszystko wydawac i nie
        musi rozumiec...
    • Gość: K. CZEMU: "POMAWIA"???? IP: *.chello.pl 02.08.04, 08:11
      Dlaczego Redakcja twierdzi, że matka pomawia księdza????

Od kiedy to w Polsce wystarczy, żeby oskarżony odrzucił zarzuty, żeby uznać go
      za niewinnego?

K.
      • Gość: Maverick Re: CZEMU: "POMAWIA"???? IP: 82.139.9.* 02.08.04, 08:16
        Dobrze napisał ktoś wyżej : winny , czy niewinny - kompromituje się na każdym
        kroku.
        Ps.Ja na tace nie dam......8000....lekką ręką.....tylko ten fakt jest
        już .....ech....
      • Gość: tomga postępowanie układowe przecież było.... IP: *.limes.com.pl 02.08.04, 08:19
        postepowanie układowe przecież było....próbował sie ks Bursztynek dogadać z
        nimi, oferował dość spora sumke pieniedzy ale widac było,że za mało dał dla
        rodziny za "obciaganie" przez ksiedza... i sie nie dogadali-a jak sie dogadali
        to sprawa ujrzala swiatło dzienne i teraz jest wielkie oburzenie-phi, ciekawe
        co jeszce ten ksiadz wymysli.... moze i ma zasługi ale to nie znaczy ze mozna
        wszystko.... a pozatym czy urzad skarbowy nie powinien sprawdzic pitów i
        dochodów tej rodzinki skad nagle mieli ponad 8 kawałków.... skoro im przybyło
        to chyba jakis jest na to paragraf zeby podatek zapłacić....
      • Gość: meerkat A DOWODY SA? WYROK SKAZUJACY TEZ? Nieeeee? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 08:48
        A odkad to, z kolei, pomowienie staje sie prawda, a juz zwlaszcza DOWODEM?
        Pomowic mozna wszystkich o wszystko. Jeli tych, co juz pralata Henryka J.
        skazali ktos pomowi o malwersacje, homoseksualizm, pedofilie, gwalt, to czy
        zrozumieja jak krzywdzace moze byc bezpodstawne pomowienie?

Przypomne tu zoltodziubom, ze w PRL az sie roilo od procesow pokazowych, na
        ktorych nie tylko roilo sie od falszywych swiadkow, ale i sami oskarzeni
        przynawali sie szybko do wszystkich zarzucanych im czynow. Dlaczego? Kazdy kto
        byl kiedykolwiek wiezniem Mokotowa lub spedzil pewien czas na Rakowieckiej wam
        to wytlumaczy.

Przypomne tez, plk Stanislaw Skalski (ktorego znam osobiscie) zostal po
        powrocie do Polski oskarzony o wsolprace z wywiadem brytyjskim i skazany na
        kare smierci (Uratowal go, podobnie jak maj. Moczarskiego -Pazdziernik) Jego
        przewinienie? Mial czelnosc chodzic na brydza do ambasady brytyjskiej.

A co pralata.. Jesli chcecie uchodzic za ludzi cywilizowanych, aspirujacych
        ponadto do miana Europejczyka to musicie wziac pod uwage szereg rzeczy.

1.Czy prokuratura wniosla akt oskarzenia?

2.Czy Sad okregowy uznal, ze ma ono mocne podstawy dowodowe?

3. Czy sedzia zadecydowal, ze nalezy wszczac postepowanie sadowe?

4. Czy proces zakonczyl sie wyrokiem skazujacym?

5. Czy ostateczna decyzje (skazujaca) podjal rowniez Sad Apelacyjny?

Bo dopoki proces ten nie zostanie zakoczony, to oskarzony jest niewinny (tak,
        tak, tak jest w kazdym cywilizowanym panstwie), a jesli uzna to i sad,
        uniewiniony ma pelne prawo do wytoczenia stronie skarzacej procesu o
        znieslawienie i duze szanse otrzymania wysokiego odszodowania.

• Gość: kiii Re: A DOWODY SA? WYROK SKAZUJACY TEZ? Nieeeee? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.08.04, 08:51
          Ciekawe że o cywilizowanych procesach i domniemaniu niewinności zaczyna się
          mówić dopiero wtedy, gdy podejrzany jest grubą szychą.
          • Gość: mago Re: A DOWODY SA? WYROK SKAZUJACY TEZ? Nieeeee? IP: *.icpnet.pl 02.08.04, 09:18
            Najmądrzejsze słowa na tym forum (kiii). W tym pieprzonym,
            porąbanym "Klechistanie" o domniemaniu niewinności, niepodważalnych dowodach,
            itp. mówi się tylko wtedy gdy dotyczy. to dostojników kościelnych lub
            luminarzy - etosowców od solidaruchów. Nawet Michnik zamienił swoje zasady
            moralne na bardziej komercyjne. Tym samym doszlusował do takich "autorytetów
            moralnych" jak właśnie Jankowski, Rydzyk, Gocłowski, Pieronek czy Glemp.

A ty Gocłowski, oddaj najpierw ludzim pieniądze, które im
        • Gość: maruda Re: A DOWODY SA? WYROK SKAZUJACY TEZ? Nieeeee? IP: *.gdynia.mm.pl 02.08.04, 13:47
          Gość portalu: meerkat napisał(a):

> A co pralata.. Jesli chcecie uchodzic za ludzi cywilizowanych, aspirujacych
          > ponadto do miana Europejczyka to musicie wziac pod uwage szereg rzeczy.
          >
          > 1.Czy prokuratura wniosla akt oskarzenia?
          >
          > 2.Czy Sad okregowy uznal, ze ma ono mocne podstawy dowodowe?
          >
          > 3. Czy sedzia zadecydowal, ze nalezy wszczac postepowanie sadowe?
          >
          > 4. Czy proces zakonczyl sie wyrokiem skazujacym?
          >
          > 5. Czy ostateczna decyzje (skazujaca) podjal rowniez Sad Apelacyjny?
          >
          > Bo dopoki proces ten nie zostanie zakoczony, to oskarzony jest niewinny (tak,
          > tak, tak jest w kazdym cywilizowanym panstwie), a jesli uzna to i sad,
          > uniewiniony ma pelne prawo do wytoczenia stronie skarzacej procesu o
          > znieslawienie i duze szanse otrzymania wysokiego odszodowania.

A które to cywilizowane państwo masz na myśli? Może USA z Guantanamo, w którym
          nie obowiązuja żadne reguły, albo raczej reguły PRL. Czy też UK, gdzie można w
          nieskończoność trzymać w areszcie podejrzanego o terroryzm?

Domniemanie niewinności ma przed wszystkim związek z brakiem jednoznacznych
          dowodów przeciwko oskarżonemu, a nie jego niewinności jako takiej.

Uniewinnienie może więc zaistnieć w przypadku słabych dowodów.

I póki co, to nie mówimy o pomówieniu osoby prywatnej, ale o wniosku sądu
          rodzinnego:

miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,2206513.html

• Gość: michele Re: A DOWODY SA? WYROK SKAZUJACY TEZ? Nieeeee? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 14:20
          Oskarżenie w sprawie z Art 200 k.k. wnosi sie do sądu rejonowego, ale sąd
          apelacyjny, na wniosek sądu rejonowego, może przekazać sprawę do rozpoznania
          sądowi okręgowemu, jako sądowi pierwszej instancji ze względu na szczególną
          wagę lub zawiłość sprawy. I tak pewnie będzie. Po ew. apelacji jeszcze może być
          rozprawa kasacyjna.
        • Gość: sceptyk Re: A DOWODY SA? WYROK SKAZUJACY TEZ? Nieeeee? IP: 62.121.73.* 02.08.04, 18:34
          dzięki za taki list. Ja spędziłęm jakiś czas ma Rakowieckiej z tytułu
          fałszywego oskarżenia. I gratuluję wszystkim, którzy tak łatwo wydają wyroki -
          nie tylko w tej sprawie - dobrego samopoczucia. Jestem w średnim wieku, jeszcze
          w sile wieku. Ja jakoś się pozbierałem, ale co winna jest rodzina, która musi
          znosić zbyt wiele - zwłaszcza trzynastoletni syn, kiedy słyszy, że jego ojciec
          to kryminalista, a ma wpojony zupełenie inny system wartości. Dlatego radzę
          każdemu, żeby swoje osady wydawał bardzo rozważnie, bo a nuż kogoś krzywdzi.
          Takie słowo oskarżenia może nie zabija, ale zwykle doprowadza do stanu
          agonalnego najróżneijsze relacje, w tym te najważniejsze. Ostrożnie z
          osadami..... I nigdy nie wiedomo, kiedy bezpodstawne oskarżenie może spotkać
          każdego z piszących.
    • Gość: F.Y.M. a świstak siedzi i zawija te sreberka IP: 217.96.48.* 02.08.04, 08:47
    • Gość: kii Re: Nie dotknąłem żadnego chłopaka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.08.04, 08:48
      Nieźle, lekką ręką 8 tysięcy na zdemoralizowanego gówniarza i to do ręki.
      Ksiądz już chyba zupełnie zatracił poczucie rzeczywistości. Drogie hotele,
      prywatne wycieczki dla ministrantów, biżuteria kłująca w oczy i podejrzane
      zapomogi. Co to, do cholery jest!
      Facet kompromituje duchowieństwo i to nie od dziś!
      • Gość: Viscon Re: Nie dotknąłem żadnego chłopaka IP: *.dyn.optonline.net 02.08.04, 08:59
        osobiscie nie lubie H.Jankowskiego, ale uwazam, ze nie nie ma nic wspolnego z
        molestowaniem kogokolwiek. to facet inteligentny i ma swoj system wartosci -
        choc wielu sprawach odbiega on od mojego - ktory wyklucza tego rodzaju
        zachowanie. i tu jestesmy zgodni.
        ktos chce go wrobic dla pieniedzy, byc moze na fali afer z ksiezmi
        molestujacymi nieletnich - taka jest moja opinia.
        nie bronie HJ za jego chociazby antysemicke zachowania, ale z pelna
        odpowiedxzialnoscia uwazam, ze sprawa z molestoweaniem to nieprawda.
        • Gość: michele Re: Nie dotknąłem żadnego chłopaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 14:25
          To są także moje słowa. I mam niewiele do dodania: ministranci na plebanii
          przygotowują jedzenie i podają do stołu. Ciekawe obyczaje Dzieciakowi, być może
          uzależnionemu od narkotyków, daje się 8000 zł na pokrycie długów. Do ręki! a
          nie bezpośrednio wierzycielom. Interesujące. A matce tegoz odmawia się pożyczki.
          To są pewne wątpliwości, ale sądzę, że się wyjaśnią.
          • Gość: joj Re: Nie dotknąłem żadnego chłopaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 14:38
            8000 do reki nastolatka moze byc TYLKO cena za milczenie...
    • Gość: Malgorzata Re: Nie dotknąłem żadnego chłopaka IP: *.arcor-ip.net 02.08.04, 08:52
      Nie mogę sie doczekac na komentarze fachowcow.
      Psychiatrow ,psychologow z PTP np.
      Ja wiem istnieja problemy etyczne. Tym zaslonic sie mozna.
      Tylko to co opowiada pralat nie ma miejsca w gabinecie gdzie obowiazuje
      tajemnica. Jankowski zaprezentowal sie publicznie .
      To klasyczny przypadek pedofila .
      • Gość: pep Re: Nie dotknąłem żadnego chłopaka IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 02.08.04, 13:52
        > Nie mogę sie doczekac na komentarze fachowcow.
        > Psychiatrow ,psychologow z PTP np.

IMHO takimi rzeczami powinni się zająć przede wszystkim
        seksuologowie, a nie psychiatrzy.

Z drugiej strony, całkiem możliwe że J. to ciężki
        przypadek narcyzmu (vide: obwieszanie się świecidełkami),
        ale to też może się mieścić w normie, zwłaszcza że obrzędowość
        jest częścią pracy księży.
    • Gość: Śmieszek Facet na spowiedzi: popełniłem jeszcze jeden IP: *.pl / 62.233.217.* 02.08.04, 08:55
      grzech. Miałem stosunek z wikarym z sąsiedniej parafii.
      -Synu, jak mogłeś?! Tu jest twoja parafia, tu jest twój wikary!
    • Gość: Antypod SZKOLA JEZYKOWA, hehe IP: *.nsw.bigpond.net.au 02.08.04, 08:55
      "Zabrałem Sławka do Rzymu, na spotkanie z Ojcem Świętym. Co roku zabieram do
      Rzymu jakiegoś ministranta; uważam, że to słuszne. Ubiegłego lata zawiozłem
      całą grupę chłopaków, w tym Sławka do Berlina, do szkoły językowej.
      A jednak FRENCH!!

"zawiozłem całą grupę chłopaków"
      A gdzie dziewczyny?? To jawna dyskryminacja!!!!!!!
      • Gość: piootr Re: SZKOLA JEZYKOWA, hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 09:02
        Ktoś słusznie pisał o domniemaniu niewinności. Wszystko racja, tylko księżowski
        stan ma łatwość mataczenia ( nacisk opinii publicznej itp) oraz łatwość
        wywijania się od odpowiedzialności. Proszę zwrócić uwagę na inne sprawy tego
        typu. Kilka dni temu, przykładowo, biskup Peatz " przerwał milczenie".
        Zbagatelizował swoją sprawę i zwrócił uwagę, że właściwie jej nie było, bo
        przecoeż oskarżenia brak. To że środowisko oraz on sam stosowawało silna
        presję, to już inna sprawa. Dlatego szczaególna uwaga oraz chęć przyłożenia "
        im" to kobsekwencja kleszej buty, arogancji, stawiania się ponad prawem. Taka
        zemsta maluczkich, którzy stoją prędzej poniżej prawa, niż ponad.
    • Gość: F.Y.M Biedny koścół -pewnie siły zła zabiorą im limuzyny IP: 217.96.48.* 02.08.04, 09:02
      i czarnoludki w szpiczastych czapach będą chodzić piechotą - zgroza. Czas zejść
      do pozdziemia. A tak na poważnie - takie przywileje jakie ma kościół
      rzymskokatolicki w Polsce nie ma rzadna inna organizacja ktoś zainteresowany
      niech przeczyta sobie ustaę z 89 o stosunku państwa do kościoła. ostatnio
      obnizono dlanich VAt na materiały budowlane. No ale srócenie im uwagi to już
      jest atak.
      • Gość: ok Re: Biedny koścół -pewnie siły zła zabiorą im lim IP: *.do.pl / *.generacja.pl 02.08.04, 09:18
        "Nigdy żadnego chłopaka nawet nie dotknąłem". Jak to w uchu brzmi, co?!
    • Gość: zdzicho Re: Nie dotknąłem żadnego chłopaka IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 02.08.04, 09:13
      Witam wszystkich!A który to z tej szlachty daje po osiem tysięcy dla małolata?I
      za co????Bzdura totalna!To jest zamknięcie ust nic więcej.A co z pornolami w
      Szczecinie!!!To jest relaks w drodze na kurs niemieckiego?!Który to z czarnych
      jeżdzi po 60 km.i pomaga babci jakiegoś parafianina?Bzdura!Grunt się pali!
      Trzeba ratować pozycję bo w razie wpadki trzeba będzie zrezygnować z Gdańska i
      za karę przenieść się do Rzymu,za mniejsze pieniążki!!!HI HI HI To jest kara
      dla nich.Kiedy to się skończy?Petz i inni?Jedyne wyjście z sytuacji-KAŻDY Z
      WSTĘPUJĄCYCH DO SEMINARIUM KASTRACJA OBOWIĄZKOWA-Opodatkowanie 90%.Zabór mienia
      całkowity.Te zboczenia czyni przepych,bogactwo i bezkarność.Oni mają uczyć
      dzieci skromności,miłości a uczą i pokazują-bogactwo,łajdactwo i kurestwo/sory
      za słowo ale inne nie pasuje/Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka