Dodaj do ulubionych

Byłem na Woodstocku

02.08.04, 11:02
-byłem tam incognito razem z dziennikarzami Naszego Dziennika Wojtkami
Wybranowskim i Olszakiem towarzyszyły nam ich żony oraz moja dziewczyna. Moje
wrażenia sa podobne do tych które ci dziennikarze opisali...Sodoma i
Gomora..tak może wyglądać moim zdaniem centrum piekła..ale jest też i coś
optymistycznego..było zdecydowanie mniej ludzi niż w poprzednich latach i to
pomimo ścigąnięcia posiłków z Niemiec..Owsiak się kończy..nawet piwo było tam
podłej jakości!!! spotkaliśmy tam również ludzi którzy takze nie kryli swego
rozczarowania...wyjechaliśmy w szóstkę a wróciliśmy do Poznania
wtrzydziestoosobowej grupie..wymieniliśmy się adresami z kilkunastoma innymi
zawiedzionymi z różnych stron kraju...jednak widać nie wszystka młodziez jest
zła i że co niektórym zaczynają się otwierać oczy...szerzej w linku który
zamieszczam poniżej..

P.S na stałe do was nie wrócę ale od czasu do czasu zamieszczę tu jakiś
tekst..teraz to jest już działka nowego oszołoma...Ma on na imię Mariusz i
jest studentem II roku politologii na UAM w Poznaniu a pochodzi z okolic
Wągrowca (Płn wsch Wielkopolska)
www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20040802&id=po53.t
Obserwuj wątek
    • yossarian18 Re: Byłem na Woodstocku 02.08.04, 11:19
      Oszołom, wróciłeś, Hubericku!
      My tu nie próżnujemy i robimy całą kampanię przeciwko owsiakowemu rykowisku,
      demoralizacji i deprawacji młodzieży. Piwo jest marne, bo od Kulczyka. Polska
      młodzież nie jest taka zła, przynajmniej nie cała, ale musi mieć prawdziwe
      autorytety a nie jakieś Owsiaki czy rockowe wyjce.
      Pozdrawiam.
    • maly_czarny Re: Byłem na Woodstocku 02.08.04, 11:38
      Szkoda. Młody jest cienki. Gubi się w zeznaniach, jest mało śmieszny i jak nie
      umie odpisać, to udaje, że nie zauważył... Zresztą to ostatnie dotyczy Was
      obydwu (i yossariana18 też - btw te cyfy to numery liter alfabetu?)...
      • nowy.oszolom.z.r.maryja Re: Byłem na Woodstocku 02.08.04, 17:07
        misja którą nam powierzono nie polega na ośmieszaniu ale na uwrażliwianiu
        • Gość: Ed Re: Agresja na Woodstocku: stan zero IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 03.08.04, 02:26
          Przyjechało ponad 200 tys. młodych ludzi. Słuchali muzyki, popijali piwko,
          taplali się w błocie. Policja nie odnotowała żadnych rozrób. A kilka koncertów
          przejdzie do historii.

W niedzielę z dworca w Kostrzynie ruszyły pierwsze specjalne powrotne pociągi z
          X Przystanku Woodstock.

Przez dwa dni na gigantycznej scenie wielkości pięciopiętrowego bloku wystąpiło
          prawie 30 zespołów. Woodstock na żywo w internecie oglądano w całej Europie,
          USA, a nawet na Wyspach Samoa.

W pamięci fanów pozostaną koncerty Grabaża i jego nowej kapeli Strachy na
          Lachy, Farben Lahrem, żywiołowej brytyjskiej grupy stylu elektronicznego dub
          Zion Train (absolutna nowinka muzyczna na Woodstocku), Voo Voo i zespołów o
          korzeniach jarocińskich T.Love,Dezerter, Armii. Przystanek o czwartej nad ranem
          z soboty na niedzielę kończył koncert Dżemu, upamiętniający rocznicę śmierci
          Ryśka Riedla.

Jurek Owsiak nie krył dumy, że impreza wbrew przewidywaniom telewizji Trwam
          ojca Rydzyka, przebiega spokojnie i wszyscy świetnie się bawią. - Bardzo kocham
          ten kraj. Wy też go kochajcie, bo musicie być z niego dumni. Ale to wy
          będziecie budować tę dumę, a nie te dziady które teraz rządzą - krzyczał Owsiak
          do publiczności.

X Przystanek Woodstock zakończył pozdrowieniem o. Rydzyka. - Tadusz, dobranoc.

Obok muzyki, toczyło się życie na polu z kilkudziesięcioma tysiącami namiotów.
          Woodstockowicze radzili sobie jak mogli, gdy skończyły się pieniądze. Pięciu
          chłopaków zarabiało śpiewem i gitarą. -Misiu nie ma oka, wydłubała mu je sroka -
          rozśmieszali i w czapce lądowały groszowe monety. Ktoś wrzucił nawet grzyba z
          pobliskiego lasu.

Inny sposób na zarobienie znalazł kilkunastoletni chłopak. - Zobaczcie, to jest
          kamień z Woodstocku, świetna pamiątka. Wymienię go na kilka złotych -
          zaproponował.

Szymon, 19-latek z Gorzowa, na Woodstocku był po raz pierwszy. - Świetna
          atmosfera, muzyka, tanie żarcie i piwo - zachwalał Przystanek. Ze znajomymi
          rozbił namiot tuż przy jednej z dróg. - Ale jak w taka pogodę jest zbyt duszno,
          żeby spać w czymś takim. Dlatego wzięliśmy karimaty i polegliśmy w lesie -
          śmiał się.

Wczoraj Kostrzyn Odtrąbił wielki odjazd, Organizatorzy zaapelowali o rozwagę,
          po tym jak w drodze na Woodstock z pociągów wypadło kilka osób. Jedna, która k.
          Szklarki Radnickiej nie przeżyła. Inny leży w szpitalu w Zielonej Górze.

Na powrót PKP podstawiło 25 specjalnych pociągów, do tego pociągi rejsowe.

- Za rok tu wrócimy - mówili fani Woodstocku ze Słupska.

- Różni ludzie obawiali się, że przyjedzie patologia. Nie przyjechała - mówił
          dziennikarzom Jurek Owsiak, główny organizator X jubileuszowego Przystanku
          Woodstock.

Dla Gazety

Andrzej Kunt, burmistrz Kostrzyna: Organizatorzy imprezy to profesjonaliści
          najwyższej klasy. Duży szacunek dla ich zawodostwa. Jestem też pod wielkim
          wrażeniem młodych ludzi. Impreza na 200 tys. osób, a nie zdemolowano ani
          jednego samochodu, telefonu, kranu. Na polu namiotowym nie zetknąłem się z
          agresją. Niech wrócą teraz szczęśliwie do domów. Kostrzyn nie żałuje, że
          zaprosił Woodstock. Jesteśmy dumni, że nasze miasto będzie się kojarzyło z tak
          sympatyczną imprezą.

St. sierżant Małgorzata Kalinowska, zespół prasowy Komendy Wojewódzkiej Policji
          w Gorzowie:

To był chyba najspokojniejszy Woodstock w 10-letniej historii. Na tak masowej
          imprezie odnotowaliśmy tylko 23 drobne kradzieże. Ginęły pieniądze, dokumenty,
          komórki. Nie było bójek i rozbojów. Nie było też problemu z narkotykami.
          Zatrzymaliśmy jednego dealera i siedem osób za posiadanie zabronionych używek.
          Ten bilans mówi wszystko. Czyja to zasługa? Z jednej strony dobrze
          zorganizowanej ochrony, a z drugiej młodzieży, która przyjechała tutaj się
          pobawić, a nie rozrabiać.

(Paweł Krysiak, Piotr Żytnicki)
          serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,2207945.html
          • nowy.oszolom.z.r.maryja Re: Agresja na Woodstocku: stan zero 03.08.04, 19:08
            jeśli chodzi o poziom artystyczny faktycznie..coraz blizej zera
    • Gość: wojtek Re: Byłem na Woodstocku IP: *.unicity.pl / 80.51.254.* 02.08.04, 12:20
      Ten nowy oszołek jest takim studentem politologii jak ty słuchaczem prawa.Ty
      byłes przynajmniej radosnym kretynem, on jest tylko idiotą :)Nie chce mi sie
      pokazywać nielogicznościi nieprawdopodobnych zbiegów okoliczności jakie były
      waszym udziałem na przystanku Woodstock. Po prostu mi sie nie chce.Polemika z
      wami to gadanie do ściany.Macie swoje zadanie do zrobienia. Robicie to. Ty,
      jako radosny kretyn, on, jako zwykły idiota. I nie sa to inwektywy. To jedynie
      wasz stan zdrowia psychicznego.Stanowicie akademickie profile waszych dewiacji.
      I to by było na tyle. I jeszcze jedno. Nie wchodzę w zadną polemike z wami.
      Słonimski kiedyś powiedział: "nie cierpie wymiany pogladów, zawsze na tym trace"
      DIXI!
    • warka_strong Misiu kolorowy!!! 02.08.04, 12:22
      oszolom.z.radia.maryja napisał:
      >
      > Owsiak się kończy..nawet piwo było tam podłej jakości!!!
      >
      ===
      Od tego to Ty się odczep!!!
      • nowy.oszolom.z.r.maryja Re: Misiu kolorowy!!! 03.08.04, 19:17
        jak sie odczepicie od prałata Jankowskiego i ojca dyrektora to ja sie odczepie
        od Owsiaka zgoda?
    • Gość: Ed Re: Oszołomskie trutututu :-)) IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 02.08.04, 14:53
      dudala76 napisał:

> Telewizja ojca dyrektora zaczęła juz obrzydzać jakimś tendencyjnym filmem
      > dokumentalnym o tym co sie w Żarach działo.Na antenie radiamaryja jakims
      > dziwnym trafem dodzwaniaja sie dewoty z Kostrzyna zapowiadajac inwazje
      > homoseksualistow z love parade,ekstremistow islamskich.Ja bylem na woodstocku
      > i wspominam to wspaniale.Wiecej zła dzieje sie na stadionach.Moze rydzello
      > niech sie domaga zamkniecia stadionow pilkarskich ?
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=14284307
      Ech, oszołom. Dalej ta sama Dunia :((
    • venus99 Re: Byłem na Woodstocku 02.08.04, 15:36
      1.nie dostaniesz rozgrzeszenia,
      2.młodzież nie jest zła, po prostu ta wszechpolska jest głupia,
      3.z dziewczyną? to już jest sodoma i gomora.
      4.oszoł, nie wracaj!
      • nowy.oszolom.z.r.maryja Re: Byłem na Woodstocku 02.08.04, 17:20
        1.no ty napewno nie dostaniesz
        2. to w takim razie jak nazwać młodzieżówki SLD i UW? bezgranicznie głupia? no
        chyba tylko tak
        3. Za to jak by był z chłopakami znów by sie posypały absurdalne oskarżenia o
        homoseksualizm mojego popzrednika
        4. nie ty będziesz decydował o tym czy ten stary oszołom sie tu pojawi czy nie
        • venus99 Re: Byłem na Woodstocku 02.08.04, 18:46
          widzisz mały,młody człowieczku sprawy mają się tak:
          1.ja ten problem (rozgrzeszenia) mam w dupie,
          2.wystarczy popatrzeć na wypasionych byczków wszechpolskich z uniesiona prawą
          ręką do góry i już wszystko wiadomo,
          3.nie pisz o sobie w 3 osobie. to ty byłeś z dziewczyną.w tej sytuacji nikt nie
          oskarży cię o homoseksualizm tylko wszyscy pośmieją się z twojej impotencji,
          4.oszoł to już trup mentalny.ale jak ojciec malwersant podniesie wynagrodzenie
          to pewnie jeszcze wiele głupot napisze.
    • douglasmclloyd Re: Byłem na Woodstocku 02.08.04, 17:25
      " -byłem tam incognito razem z dziennikarzami Naszego Dziennika Wojtkami
      Wybranowskim i Olszakiem towarzyszyły nam ich żony oraz moja dziewczyna. Moje
      wrażenia sa podobne do tych które ci dziennikarze opisali...Sodoma i
      Gomora..tak może wyglądać moim zdaniem centrum piekła.."

Jakbyś nie był, byłoby o wiele lepiej. Przynajmniej nie byłoby Sodomy i Gormory.
      • nowy.oszolom.z.r.maryja Re: Byłem na Woodstocku 03.08.04, 18:57
        Sodoma była tam niezależnie od tego czy mój starszy kolega tam był czy nie
    • Gość: Jakub Rydzyk z JRNowakiem wygadali się półgębkiem IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 02.08.04, 19:03
      oszolom.z.radia.maryja napisał:
      > na stałe do was nie wrócę ale od czasu do czasu zamieszczę tu jakiś
      > tekst..teraz to jest już działka nowego oszołoma...Ma on na imię Mariusz i
      > jest studentem II roku politologii na UAM w Poznaniu

Przysyłacie tu nowego dyżurnego Żyda?
      Ale wydała się zorganizowana propagandowa robota. Tak mi się wydawało, bo
      Rydzyk z JRNowakiem parę razy wygadali się na antenie o zorganizowanych
      dyżurach agitatorów na forach.
    • Gość: chilum Re: Byłem na Woodstocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 20:35
      > -byłem tam incognito

Koniecznie incognito(taka znana persona,rozważny krok),bo jeśli by Cię ktoś rozpoznał musiał byś uciekać przed wielbicielami jak Jagger,niemalże.

Tak jak na zlocie słuchczy RM,co??:-))
      I równocześnie o mini pół nocy pisałeś,he,he.

Chłopaku,nie ośmieszaj się juz do reszty.

Niestety;-),tegoroczny Woodstock/Kostrzyń był najspokojniejsżą z edycji.
      23 drobne kradzieze,1 osoba usiłowała handlować drugami,6 osób coś brało(nie wiem co,nie mówili).
      Ot i cały bilans z imprezy gdzie było 250 tys. młodzieży.
      Odsądzonej niemal od człowieczeństwa.

Gorzkie rozczarowanie,a......miało być tak pięknie:->>.

--

" Talk is cheap "
      • nowy.oszolom.z.r.maryja Re: Byłem na Woodstocku 03.08.04, 19:00
        ja też tak potrafię sklecać z różnych kawałków teksty by zrobić ze swego
        przeciwnika idiotę...tak więc niczym ze mi tu nie zaimponoiwał poza tym ześ
        jest świnią kłamcą i konfabulantem zdolnym do manipulowania faktami i
        przekręcania czy przeinaczania
    • Gość: Salvadore Dali Re: Byłem na Woodstocku IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 08:06
      250?
      a w Naszm Nocniku mowili,ze 130....ech no widac,ze klechy to tylko forse liczyc umia i lubia
      bo na spedzie Radyja na Świetej Górze i ośrodku kultu Boginii Miriam to bylo z 30 tysiecy a tam juz w milijony szli biedacy

no i te 10% co to wydawane sa na Przystanek, tyle ,ze one sa w statucie zapisane czarni zlodzieje, i tam widac ze 90% idzie na pomoc i rozliczaja sie z tego dokladnie
      a jak to sie odbywa z harytatywnoscia Radyja? ze stocznia gdanska? 99% dla Rydza i czarnej czeredy a 1% to ewentualnie na pomoc..
      moment...
      Radyjo nie prowadzi harytatywnosci :D no to 100% dla czarnych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka