Dodaj do ulubionych

Krzyżowcy III RP

09.12.13, 13:53
Czyli o polskiej policji w służbie prawdziwych polaków katolików.

Całkiem niedawno, przy okazji tradycyjnych już zajść związanych ze świętowaniem 11 listopada pozwoliłam sobie wyrazić zaniepokojenie, obawę, że policja, której funkcjonariusze donoszą na komendanta, za to, że ten chciał usunąć z komendy święte obrazki i zakazał pielgrzymowania w w czasie pracy, może nie być bezstronna i w różny sposób chronić obywateli (forum.gazeta.pl/forum/w,28,148084468,148108906,Re_Twoj_Ruch_kijem_golfowym_w_zuchwe_.html).

Takich niepokojących sygnałów było sporo ale dzień 11 listopada br. był dla mnie przełomowy. Policja wiedziała, że mieszkańcy skłotu są zagrożeni ale swoją pomoc i ochronę ograniczyła jedynie do zaproponowania mieszkańcom opuszczenia domu. I wciąż nie daje mi spokoju myśl, że tak samo jak prawdziwi uniemożliwili strażakom ugaszenie tęczy, podobnie mogłoby być w przypadku skłotu.

Wielokrotnie mieliśmy do czynienia z zakłócaniem przez prawdziwych wykładów prowadzonych przez wzgardzanych przez ten zdrowy korzeń naszej młodzieży, lewaków. Nie było policji bo niby autonomia uczelni i takie tam. Ale kilka dni temu okazało się, że autonomia autonomią a policja w cywilkach i z paralizatorami (których oficjalnie nie posiada na wyposażeniu) jednak może być na miejscu i działać. Działać z "całą stanowczością" wobec anarchistów. Policja i uczelnia potrafią przewidzieć, że anarchiści zakłócą wykład księdza ale nigdy nie potrafią przewidzieć, że prawdziwi zakłócą wykład Środy, Biedronia, Baumana, itd.
Szkoda, że takiej skuteczności zabrakło na plaży w Gdyni.

Od dawna twierdzę, że nie ma proporcji. Dzisiaj pisze o tym także prof. Hartman, który dostrzega problem w tym samym miejscu, co ja czyli "ureligijnieniu" policji (co nie dziwi w państwie wyznaniowym):

"Powodem jest powiązanie skrajnej prawicy, faszystów z Kościołem, jako że deklarują się oni jako bojownicy Polski katolickiej. Dlatego państwo staje się wobec nich bezbronne. Paraliżuje je „tabu krzyża” i lęk przed gniewem Boga i ludu. W Polsce jeśli w jednej dłoni ma się krzyż, w drugiej można mieć pałkę i bezkarnie jej używać. Kto bowiem pobije niosącego krzyż, ten jakby samego Chrystusa bił. To działa na poziomie podświadomym. Żałosna słabość, cynicznie wykorzystywana przez bojówkarzy.

Wszyscy funkcjonariusze zachowują się tak, bo taki jest nastrój, taka jest tendencja. Po prostu tak się robi. Pobicie anarchisty jest dla władzy łatwiejsze, bo on sam się wyłamuje z porządku państwa – nikt za nim nie stoi. Niepotrzebne są tu żadne ministerialne decyzje. Ale to dowód, jaki jest zasób ukrytej agresji w państwie.
"
natemat.pl/84709,jan-hartman-instytucje-panstwa-wobec-faszystow-sa-ogledne-za-to-wobec-anarchistow-stosuje-sie-cala-brutalnosc

Obserwuj wątek
    • jot-es49 To nie uległość! 09.12.13, 14:04
      To zwykły, ludzki strach!
      Anarchista krzyczy, drze mordę...
      A prawdziwy może dać w mordę i nie tylko...
    • haen2010 Re: Krzyżowcy III RP 09.12.13, 14:11
      To dobre i długie uzasadnienie, ale my mamy od dawna do czynienia z państwem wyznaniowym we wszystkich jego strukturach. Płacącym daninę przedstawicielom religii panującej w niebotycznej wysokosci, rujnującej budżet państwa i byt jego obywateli. Zamiast konstytucji may realne rzady sługusów Kościoła, wybranych owszem, demokratycznie.

Wszystko jest uzasadnione większością obywateli wyznania katolickiego. Dlatego nie dziwię się, że państwo i jego policja tępi kwestionujących jego religijną tożsamość. W Polsce władza pochodzi nie tyle od Boga, co od Kościoła.
      • gtxl Re: Krzyżowcy III RP 09.12.13, 14:29
        Wszystko jest uzasadnione większością obywateli wyznania katolickiego. Dlatego nie dziwię się, że państwo i jego policja tępi kwestionujących jego religijną tożsamość. W Polsce władza pochodzi nie tyle od Boga, co od Kościoła

Dziwi mnie dlaczego politycy PO, nie próbują zmniejszyc kosztów państwa i nie chcą rzucic rozwiązania,które funkcjonuje w państwach UE...czyli podatek kościelny.

• haen2010 Re: Krzyżowcy III RP 09.12.13, 14:43
          Chyba nie pmietasz, że Kościół Łagiewnicki błogosławił platfusom prącym do władzy. Wypłacają swoje zobowiązania.
    • l_zaraza_l To była latarka, nie paralizator 11.12.13, 11:24
      Wszystko wskazuje na to, że panowie policjanci postanowili się zabawić i, tak jak sugerowałam, jest na to przyzwolenie:

Funkcjonariusz nie raził paralizatorem, tylko świecił latarką. A nie pokaże jej, bo zgubił - tak poznańska policja wyjaśnia sprawę pacyfikowania anarchistów podczas wykładu o gender.

• l_zaraza_l Re: Krzyżowcy III RP 05.01.14, 10:48
      W warszawskim klasztorze Dominikanów organizowano dyskusję o gender. Przyszli eksperci, debatowali merytorycznie i kulturalnie. - Nie było ataku na Kościół, ale już sam fakt istnienia dyskusji sprawił, że przyszli tzw. prawdziwi katolicy i zakłócali ją okrzykami, a kiedy to nie wychodziło, to rzucili zapaloną racę.

I na sali nie było ani jednego tajniaka z paralizatorem bo, jak zwykle, nikt nie przewidział, że będzie dym.
    • czekam.na.lewice brawo sąd ! 21.06.16, 08:25
      wiadomosci.onet.pl/warszawa/radomski-sad-w-sprawie-krzyzy/mvbhs?utm_source=fb&utm_medium=fb_detal&utm_campaign=podziel_sie
    • l_zaraza_l Nie lubimy lewackich kur... i pedałów 26.06.16, 09:43
      Wracającego znad Wisły 20-latka policja zaprosiła do radiowozu za znaczek Razem na plecaku. Tam, w zaciszu, bez świadków, policjant-kozak mówił, że nie lubi lewackich kurew i pedałów. Zapytał, czy młody lubi w dupę i czy bzyka się z pedałem Zandbergiem. Zapytał, czy jest komunistą czy tylko lewacką spie...ną - relacjonuje na Facebooku matka chłopaka.
      • pkt4a Re: Nie lubimy lewackich kur... i pedałów 26.06.16, 10:34
        Czy ten policjant który "nie lubi lewackich kurew i pedałów" a zapewne "kocha Chrystusa" pracuje jeszcze w policji ?
        Co na to zachowanie policjanta ma do powiedzenia Wydział Kontroli Komendy Stołecznej Policji /tzw policja w policji / ?

--
        apostazja.info/
        • l_zaraza_l Re: Nie lubimy lewackich kur... i pedałów 26.06.16, 11:09
          Obawiam się, że tu nie będzie potępienia pana policjanta przez Płaszczaka, tak jak to miało miejsce w przypadku awanturki wywołanej przez posrana Marysię, córkę radnej PiS.

Wątek założony trzy lata temu. Nikt nie może powiedzieć, że nie było symptomów.
          • pkt4a Re: Nie lubimy lewackich kur... i pedałów 26.06.16, 11:26
            ta rodzinka z Gdańska to krewni miejscowego infułata Bogdanowicza a ks.Bogdanowicz to prawa ręka Głodzia
            bazylikamariacka.gdansk.pl/ks-infulat-mgr-lic-stanislaw-bogdanowicz/
            • pkt4a Re: Nie lubimy lewackich kur... i pedałów 26.06.16, 13:50
              Anna Kołakowska :
              "Moja babcia, prosta kobieta z wileńskiej wsi, wielokrotnie wspominała majora ?Łupaszkę?. Pewnie nigdy go osobiście nie spotkała i nie pamiętam nawet, co konkretnie mówiła, ale jego imię wypowiadała z wielkim szacunkiem. Dla niej to był prawdziwy bohater, o którym nigdy nie powiedziała: ?kontrowersyjny?. Również moja mama wspominała z wielkim sentymentem, jak podczas okupacji do wsi Kłaczuny przyszli partyzanci. Mama wraz z innymi stała przy krzyżu, gdyż właśnie odprawiano nabożeństwo majowe. Może to nie byli łupaszkowcy, ale w pamięci kilkuletniej wówczas dziewczynki to wspaniałe wojsko, którego przybycie wywołało manifestowaną przez mieszkańców Kłaczun radość, byli właśnie żołnierzami majora ?Łupaszki?. Ksiądz infułat Stanisław Bogdanowicz, mój wujek, opowiadał, że jako dzieci po przyjeździe na Wybrzeże bawili się w partyzantów od ?Łupaszki?
              pl.wikipedia.org/wiki/Stanis%C5%82aw_Bogdanowicz
    • l_zaraza_l I kolejny epizod na pogrzebie Inki 29.08.16, 13:22
      Tym razem wyprowadzili KODowców zupełnie nie interesując się lżącymi ich bandytami.

• l_zaraza_l Re: I kolejny epizod na pogrzebie Inki 29.08.16, 17:16
        ... wcześniej policja powiedziała, że mamy zejść z oczu prawdziwym Polakom i że nie zagwarantują nam bezpieczeństwa.
        Brawo policja! Brawo!

A prawdziwipolacykatolicy wykazali się niebywałą dzielnością:

Za nami szedł tłum kilkudziesięciu panów w odzieży „patriotycznej”. Pewnie wśród nich byli też członkowie ONR, ale wydaje się, że byli to głównie agresywni „kibole”. Wciskali się pomiędzy nas, tak, by podzielić nas na grupki. W pewnym momencie zostałam sama. Dwóch osiłków mnie trzymało, a jeden w tym czasie bił mnie pięściami po plecach i żebrach.
        Zasłaniałam sobie głowę i twarz żeby nie ucierpieć bardziej. Policja nie widziała tej sytuacji, bo byłam w tłumie kiboli. Skupiali się na wyprowadzeniu z placu najbardziej atakowanych Radomira i Mateusza.
        To trwało 2-3 minuty. Nie widziałam sprawców, bo zasłoniłam twarz i głowę, by chronić tę część ciała. Przyjęłam kilka silnych ciosów, miałam problem ze złapaniem oddechu. W końcu zdecydowałam się kopnąć jednego z nich w krocze. W ten sposób udało mi się uciec.
        Zostałam przyjęta na SOR. Bardzo bolały mnie plecy i żebra, bałam się, że są złamane. Na szczęście prześwietlenie pokazało, że mam jedynie stłuczoną prawą nerkę i parę siniaków.

Jak to szło?...

- Jakże jesteście wielkimi bohaterami XXI wieku, jakże jest ważny wasz głos, który tyczy się przyszłości Polski. Dlatego przybywacie dzisiaj na Jasną Górę, aby umocnić wiarę, aby od Maryi uczyć się, jak żyć, jak postępować, jak kochać Polskę, jak kochać drugiego człowieka – dodał o. Poteralski. - Czołem wielkiej Polsce! – zakończył, a kibice chórem odpowiedzieli mu: „Czołem!”

• tw_wielgus Re: Krzyżowcy III RP 29.08.16, 13:31
      Janek Hartman dał głos. I to ryknął z mocą lewackiego autorytetu.
      Czyli pisnął.
      Ten gość już tak się skompromitował, że bardziej nie można, wiec niech już ten syn żydowskiego pastora przestanie na siłę bawić się w lady Gagę polskiej polityki.
    • inocom Ponoć wątki na ten sam temat mają być usuwane. 29.08.16, 13:47

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka