Dodaj do ulubionych

Meryl Streep do katotalibów

23.01.14, 14:44
Ciekawa rozmowa z Meryl Streep. Szczególnie polecam poniższy fragment:

"Panowie, okłamujecie się tak samo jak talibowie. Wyobraźcie sobie siebie jako drużynę sportową i rozejrzyjcie się. W pierwszym składzie macie religijnych ekstremistów. Czy naprawdę chcecie grać w tym klubie? Przyjrzyjcie się światu i kierunkowi, w którym ewoluuje. Czy naprawdę myślicie, że możecie to zatrzymać?!

Przeszłość umiera w bólach, a stary porządek nie chce się poddać bez walki. Rozumiem to, ale z radością zawiadamiam was, że reprezentujecie przegraną sprawę. Równość jest wielkim marzeniem i przyszłością tego świata. Jesteśmy różni - kobiety i mężczyźni, heterycy i geje, czarni i biali - ale wszyscy powinniśmy mieć równe szanse wyrażania siebie i bycia sobą. Równe szanse w pracy, miłości i swojej własnej drodze do szczęścia.

Panowie, tracicie władzę, a wasze stare zasady odchodzą w niebyt. Goodbye!"

Tekst linka
Obserwuj wątek
    • humbak Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 14:49
      I co w związku z tym Ziutku? Ma rację, bo nazywa się Meryl Streep?
      • scoutek Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 14:51
        ma rację, po prostu ją ma
        i tyle
        • m.c.hrabia Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 14:53
          ja też tak uważam.
          ale zawsze można uważać ,że ma ją Oko.
        • humbak Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 14:56
          Pozwolisz że poczekam na odpowiedź Ziutka. Nie zrozum mnie źle- nie lekceważę twojej opinii. Po prostu coś mnie zaintrygowało w formie prezentacji tej treści przez naszego Kolegę.
        • wlodzimierz.iljicz Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 16:04
          >scoutek napisała
          >ma rację, po prostu ją ma

A mówią, że kobiety potrafią dorównać facetom.
          No nie taką argumentacją, nie w ten sposób.
          To kompromitacja.
      • taziuta Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 15:11
        humbak napisał:

> I co w związku z tym Ziutku? Ma rację, bo nazywa się Meryl Streep?

Podoba mi się jej ujęcie tematu. Myślę podobnie, może dlatego. ;)
        A że się nazywa Meryl Streep to tylko lepiej, bo dla wielu ludzi znani aktorzy, czy inni celebryci są czymś w rodzaju autorytetów. Większość z nich (tych aktorów i celebrytów) to bezmózgi, które jedynie znają się dobrze na swojej profesji. Tym bardziej cieszy każdy wyjątek od reguły.
        • humbak Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 15:48
          Przedstawiłeś to tak, jakby była ona niewiadomo jakim specjalistą w tej dziedzinie.
          Co do kwestii poglądów celebrytów, to akurat aktorzy często miewają podlądy "liberalne". Czy to że Streep ma takie akurat poglądy świadczy o jakimś szczególnym poziomie jej intelektu to już kwestia subiektywnej oceny. Jakoś bardziej cenię Whedona niż Soderbergha.
          • ploniekocica Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 16:03
            humbak napisał:

> Przedstawiłeś to tak, jakby była ona niewiadomo jakim specjalistą w tej dziedzi
            > nie.
            > Co do kwestii poglądów celebrytów, to akurat aktorzy często miewają podlądy "li
            > beralne". Czy to że Streep ma takie akurat poglądy świadczy o jakimś szczególny
            > m poziomie jej intelektu to już kwestia subiektywnej oceny. Jakoś bardziej ceni
            > ę Whedona niż Soderbergha.

Wybacz, Humbaku, ale zdarza Ci się pisać bez sensu, a to bez sensu wynika z lenistwa chyba. Wygooglowałaś sobie Meryl Streep jako postać nie tylko jako Twoim zdaniem celebrytkę, a może chociaż przeczytałeś zalinkowany artykuł?
            • humbak Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 16:14
              Kocico, przeczytaj jeszcze raz moją wypowiedź, najlepiej poprzedzając to lekturą wypowiedzi Ziutka. Określenie zastosowałem w ślad za nim. Nie określiłem tym mianem wprost Streep. Co więcej, nie odniosłem się wprost to głoszonych przez nią poglądów, poza tym że nazwałem je "liberalnymi" i stwierdziłem że takie wśród aktorów są częste. Także zastanów się, czy twoja polemika jest adresowana do mnie.
              • ploniekocica Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 17:21
                Owszem do Ciebie, bo skupiasz się na tym, kto powiedział, a nie co powiedział. A wystarczyłoby wyguglować albo przeczytać artykuł, żeby mieć jakiekolwiek pojęcie, że nie jest to jednorazowa opinia jakiejś tam liberalnej celebrytki, ale konsekwentne poglądy osoby, która wie, co mówi i mówi tak od lat. Taziuta się pod tymi słowami podpisuje, Ty widocznie nie, ale polemizuj ze słowami, a nie z osobą.
                • humbak Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 18:49
                  Widzę że muszę być bardzo dosłowny. Nie chodzi o to że nie polemizuję bezpośrednio z opinią Streep. Ja nie polemizuje z nią wcale. Sama opinia po prostu mnie nie zainteresowała, a jedynie forma w jakiej została przedstawiona. Napisałem to zresztą już raz. Tu o:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,149146261,149146449,Re_Meryl_Streep_do_katotalibow.html
                • sverir Re: Meryl Streep do katotalibów 24.01.14, 09:17
                  > Owszem do Ciebie, bo skupiasz się na tym, kto powiedział, a nie co powiedział.

Bo najwyraźniej założycielowi wątku też chodziło o to, kto powiedział, a nie co powiedział. A jeżeli sama piszesz, że można sprawdzić kim jest Meryl Streep, to i potwierdzasz, że istotne jest kto, a nie tylko co:-)
            • tw_wielgus Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 16:20
              Kocico,
              Założyciel tego wątku, wybitny intelektualista o lewicowych pogladach, określił do kogo M. Streep ( celebrytka - to jego spostrzeżenie) skierowała swoja słowa, do - katotalibów.
              Czy uważasz Humbka za katotaliba, który zachęcony ciepłym słowem tej Ziutki koniecznie powinien przeczytać zlinkowany artykuł?
    • gtxl Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 15:15
      Rad jestem, że zacytowałeś słowa Meryl Streep, a teraz już możesz wrócić do zmywania garów.

tw_wielgus napisał:

> Rad jestem, że zacytowałeś słowa Meryl Streep, a teraz już możesz wrócić do zm
      > ywania garów.
      >
      > Dawnej nawoływaliscie do realizacji wizji społeczeństwa bezklasowego, teraz ( r
      > ozumiem, że jest to związane z znalezieniem nowej grupy docelowej) - społeczeńs
      > two bezpłciowe.

Ilu was tych "Oków" na FK jest?
      Ty,remik,pis.da dęby,dziurlas.
      Dołączyłeś do "elyty".
      Gratulacje i wyrazy współczucia za chamstwo w stosunku do taziuty.
      • tw_wielgus Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 15:31
        gtxl napisał:
        > Ilu was tych "Oków" na FK jest?
        > Ty,remik,pis.da dęby,dziurlas.
        > Dołączyłeś do "elyty".

Czyli dawne kto nie znami ten OKO....;)))

> Gratulacje i wyrazy współczucia za chamstwo w stosunku do taziuty.

Wyrazy współczucia wsobie daruj - wystarczą gratulacje.
        >
        >
        >
        >
        >
        >
        >
        >
        >
        >
        >
        >
        >
        • az43 Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 15:54
          No to gratuluję ci głupoty.
          • tw_wielgus Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 15:59
            Musisz się b. postarać. Ten chwycik retoryczny jest już tak ograny, że stosują go już tylko krańcowe przygłupy pozbawione polotu.
            • az43 Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 16:26
              tw_wielgus napisał:
              Wyrazy współczucia wsobie daruj - wystarczą gratulacje.
              prosisz i masz.
              • tw_wielgus Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 16:32
                gtxl - to Twój drugi nick?
                • az43 Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 23:29
                  Nie.
          • taziuta Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 16:00
            az43 napisał:

> No to gratuluję ci głupoty.

Celne! :)
            • tw_wielgus Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 16:15
              Wiem, że Cię zmartwię, ale ta uwaga nie była skierowana do Ciebie.
    • remez2 Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 15:19
      Mam podobny odbiór.
    • lumpior Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 15:37
      Katotalib nic nie kuma,ma wytyczne,rozkazy od katoszefa i je wykonuje.To zaprogramowany żołnierz,niewolnik,sługa.Nikt ich do niczego nie przekona.
      • taziuta Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 15:40
        lumpior napisał:

> Katotalib nic nie kuma,ma wytyczne,rozkazy od katoszefa i je wykonuje.To zaprogramowany
        > żołnierz,niewolnik,sługa.Nikt ich do niczego nie przekona.

Tyż prawda. Ale może tchnie ciut więcej odwagi w wyborcę POPiS-u. Nie głosujcie na to badziewie, drodzy państwo. To przedłużenie rządów Watykanu w Polsce. :/
        • tw_wielgus Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 15:57
          Bardzo mi się ten apel podoba. Taki z głębi komunistycznego serca, które wszyscy mamy po lewej stronie.
          Teraz walnij, jakiś krótki referacik o perspektywach rozwoju rolnictwa ekstensywnego w republikach poradzieckich.
          • gtxl Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 17:55
            tw_wielgus napisał:

> Bardzo mi się ten apel podoba. Taki z głębi komunistycznego serca, które wszys
            > cy mamy po lewej stronie.
            > Teraz walnij, jakiś krótki referacik o perspektywach rozwoju rolnictwa ekstens
            > ywnego w republikach poradzieckich.
            >

Masz dzisiaj ch...y dzień wielgus, Pieprzysz bez sensu..
            Wszystko ci się pomerdało jak nickowi zzadra.
            Ale produkuj się dalej.....
            • tw_wielgus Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 18:25
              Wszystko mi się pomerdało..?! Czy to oznacza, że serce mamy po prawej stronie?
              • gtxl Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 18:30
                tw_wielgus napisał:

> Wszystko mi się pomerdało..?! Czy to oznacza, że serce mamy po prawej stronie?

Może nie po prawej, ale po tej samej co ks. Oko.
                • tw_wielgus Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 18:32
                  Czyli jednak nie wszystko mi się pomerdało. Zadałem kłam Twojemu twierdzeniu i przeprowadziłem dowód. Wyszło na to, że jesteś niekompetentny i co z tym zamierzasz zrobić?
                  • gtxl Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 18:38
                    tw_wielgus napisał:

> Czyli jednak nie wszystko mi się pomerdało. Zadałem kłam Twojemu twierdzeniu i
                    > przeprowadziłem dowód. Wyszło na to, że jesteś niekompetentny i co z tym zamier
                    > zasz zrobić?
                    >

Jeżeli uważasz,że zadałeś kłam moim twierdzeniom,to jest to tylko Twoja ocena.
    • sawa.com OK..OK... 23.01.14, 15:50
      Ani w ojczyxnie p. Streep, ani w mojej i tych co uwazaja Polskę za swoja ojczyznę nikomu prócz przestepców nie odmawia się praw obywatelskich i praw czlowieka.

Wiec w czym rzecz? Odnoszę wrażenie, ze rzecz jest w dyskusji o prawie do dewiacji seksualnych. Jest ich pełna gamma. Od tych leciutkich - te walczyki leciutkie jak świerszcze... - a takimi są mlodzieńcze zauroczenia przyjacielem lub przyjaciólką tej samej płci po te wręcz odrażające które spełniają się w zbrodni... jak te zbrodnie, których dopuścił się Trynkiewicz.

Tak nawiasem mówiąc bardzo ciekawa jest dyskusja o ustawie o bestiach.
      Ciekawa w kontekście niedawnego odkrycia wśród wykładowców Uniwersytetu Warszawskiego, osobnika który przyznał się publicznie do swojej pedofili. Bywał uczestnikiem parad równości.
      Odnoszę wrażenie, ze ci którzy publicznie kontestują ustawę o bestiach boją się, ze ona moze uderzyć w srodowiska pedofilskie. Nie od dzis wiadomo, ze to środowisko jest dobrze sytuowane i dobrze zorganizowane. Stać ich na kupowanie usług dziecięcych z wielka krzywdą dla dzieci. I ze ten rodzaj zaspakajania potrzeb seksualnych od zbrodni najcieższego kalibru nie dzieli nawet cienka czerwona linia.
      • ave.duce Re: OK..OK... 23.01.14, 16:00
        sawa.com napisała:

> Ciekawa w kontekście niedawnego odkrycia wśród wykładowców Uniwersytetu Warsza
        > wskiego, osobnika który przyznał się publicznie do swojej pedofili.

Doinformuj się, zanim coś napiszesz.
      • m.c.hrabia Re: OK..OK... 23.01.14, 16:04
        Nie od dzis wiadomo, ze to środowisko jest dobrze sytuowane i dobrze zorganizowane

powiedziałbym ,że wręcz wzorowo co unaocznia przypadek arcy Wesołowskiego a wcześniej
        niejakiego Marcial Maciel Degollado.
        Tak w tej organizacji trudno coś zarzucić.
      • tw_wielgus Re: OK..OK... 23.01.14, 16:22
        Wytoczyłaś ciężkie armaty a to chyba jest nie tak.
        • m.c.hrabia Re: OK..OK... 23.01.14, 16:30
          nic nie wytaczam ,ja tylko zgadzam się z twierdzeniem sawy ,że są dobrze zorganizowani.
          ...tyle.
          • tw_wielgus Re: OK..OK... 23.01.14, 16:34
            Nie Ty - Sawa.
            Sawa wplątała w wątek i Trynkiewicza i pedofilów...
            • sawa.com Trudno rozmawiać o gender nie spojrzawszy 24.01.14, 06:35
              tw_wielgus napisał:

> Nie Ty - Sawa.
              > Sawa wplątała w wątek i Trynkiewicza i pedofilów...

na casus Trynkiewicza i pedofili. A takze nimfomanii. Że Kosciół dał sie wkręcić w pedofilię. Trudno. Musi sie pokajać. Żałować za grzechy i prosić o rozgrzeszenie.

Myslę jednak, ze pedofilia w sferach biznesowo politycznych jest na duzo wiekszą skalę niż w Kościele. To, ze bardziej widać teraz Kościół znaczy tylko tyle, że Kościół traci wpływy... brak mu sił, żeby te brudy pozamiatać pod dywan i zutylizować.

Taką moc posiadają bogacze i politycy tego świata... im każda najbardziej odrażająca anomalia seksualna uchodzi na sucho.
              Z tych kręgów zreszta płynie poparcie i moda na gender.
              • tw_wielgus Re: Trudno rozmawiać o gender nie spojrzawszy 24.01.14, 18:24
                Wiesz co? Jak się tak lepiej w temat zagłęcbić to chyba zaczynam Ci przyznawać rację.
                Widziałaś jakimi kryteriami kierują się dżenderówki dobierając dzieciom zabawki?
                codziennikfeministyczny.pl/gender-zabawki/
      • kylax1 Brednie. 23.01.14, 20:02
        1. Pedofilia występuje tak samo u osób hetero-, homo- i bi.

2. Sprawa Trynkiewicza to emocjonalny bełkot, typowy dla prymitywnych społeczeństw.

3. Pedofilia jaka by nie była, to nie jest morderstwo, zatem nie rozumiem tych czerwonych linii.

4. Stary świat umiera, bo rekiny światowego postępu, czyli Skandynawia, USA, Kanada, Australia, Niemcy itd. rządzą światem, a tam preferuje się równość. Dlatego islam i katolicyzm dostają po dupie.

kylax1
        • chasyd_z_czerskiej Re: Brednie. 23.01.14, 20:58
          kylax1 napisał:

> 1. Pedofilia występuje tak samo u osób hetero-, homo- i bi.
          >

Bredzisz - 30 % pedofilii jest homo , gdy homo to 1 % społeczeństwa

--
          www.naszdziennik.pl/mysl/65488,gender-nowa-odslona-komunizmu.html
          • kylax1 Brednie podwójne. 24.01.14, 13:36
            Ludzie bi i homo nie stanowią 1% społeczeństwa i nie stanowią 30% pedofilów. Statystyki wzięte od księdza z plebanii?
            • chasyd_z_czerskiej Re: Brednie podwójne. 24.01.14, 13:45
              St
              > atystyki wzięte od księdza z plebanii?

Nie , głuptasku - z policji...
              • kylax1 Brednie do potęgi. 24.01.14, 19:47
                Policja ma dane dot. % ludzi homo i bi w społeczeństwie?
                Co do pedofilii też nie ma tutaj nic do rzeczy, bo policja posługuje się jedynie danymi dot. zatrzymanych osób z paragrafu 200KK, co nie ma nic wspólnego z pedofilią, bo seks z osobą np. 14 letnią nie ma nic wspólnego z pedofilią, a podlega pod ten paragraf.
        • humbak Re: Brednie. 23.01.14, 22:18
          . Stary świat umiera, bo rekiny światowego postępu, czyli Skandynawia, USA, Kanada, Australia, Niemcy itd. rządzą światem, a tam preferuje się równość.

O tak, wszystko w około potwierdza tą tezę.
          • taziuta Re: Brednie. 23.01.14, 22:57
            humbak napisał:

/.../
            > O tak, wszystko w około potwierdza tą tezę.

Nie tą tezę, lecz tę tezę.
            • dr.krisk Jak miło.... 23.01.14, 23:01
              taziuta napisał:

> Nie tą tezę, lecz tę tezę.
              ... że jeszcze ktoś pamięta o różnicy pomiędzy "tą' i "tę".
            • humbak Re: Brednie. 23.01.14, 23:03
              Tak.Dzięki.
    • ave.duce Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 15:50
      > Panowie, tracicie władzę, a wasze stare zasady odchodzą w niebyt. Goodbye!"

No comment :)
    • az43 Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 15:53
      Twoja reakcja utwierdza mnie w przekonaniu,że Meryl Streep ma rację.Zanim zaczniesz coś wypisywać postaraj się zrozumieć o co chodzi zamiast bezmyslnie powtarzać radiomaryjne brednie.
      Zmian nie jesteś w stanie powstrzymać.Ziemia jest okrągła mimo,że przez wieki w to nie wierzyliście.
      • tw_wielgus Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 16:12
        Zaraz zaraz....
        Mówisz o powtarzaniu radiomarynijnych bredni. Kto Ci wbił do głowy taki schemat? Ja nie słucham RM ( łatwo jest się zorientować po moim nicku, wystarczy pomyśleć). A teraz zastanówmy się nad tym, czy może to zjawisko w psyhologi określane terminem - projekcja. Może ty żyjesz w pewnym medialnym matrixsie opartym o nośną ideę równości?

Na tem przykład wytłumacz mi ten paradoks, jak sie ma program "przedszkoli równościowych" do niewlowania społecznych stereotypów powodujacych nierówność i dyskryminacją ze względu na płeć?

Wytłumacz mi jaki zwiazek mają wieże kościelne z uzurpowaniem przestrzeni publicznej przez samczą wiekszość?

Czekam na rzeczową odpowiedź.
        • az43 Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 16:35
          tw_wielgus napisał:
          zjawisko w psyhologi określane terminem - projekcja.
          -w przeciwieństwie do ciebie nie jestem znawcą psyhologii więc nie będę się do tego odnosił.
          jeżeli jako żródło bredni nie odpowiada radyjko ojca malwersanta to ja zgodzę się na każde inne a jest ich wiele.może p.profesor Pawłowicz?.
          jak mi wytłumaczysz dlaczego zawodowi przeciwnicy gender płci męskiej chodzą w sukienkach to zajmiemy się przedszkolami i wieżami koscielnymi.
          • tw_wielgus Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 16:56
            Sorry za orta. W kwestii pisownie słowa psychologia masz absoltną rację.
            I na tym Twoje racje się kończą.
            Po raz wtóry w procesie, który /przy odrobinie dobrej woli/ możemy nazwać myślowym popełniasz błąd przypisując mi poglądy prof. Pawłowicz, co jak podejrzewam może być efektem sublimacji popędu seksualnego (Freud).
            Uważasz, że zawodowi przeciwnicy gender chodzą w sukienkach? Zaskakujące spostrzeżenie bowiem czym innym jest sutanna, a czym innym sukienka. Sutanna jest strojem wyróżniającym osoby duchowne i tradycja ta sięga czasów, w których słowo "gender" jeszcze nie pałętało się po głowach najtęższych filozofów.

Wiesz, co jest zabawnego w Twoim myśleniu? Stadność - czyli brak własnego zdania.
            W Swojej wymowie niektóre poglądy Streep są skrajne np. wieszczą koniec rasy męskiej a ty się cieszsz, jak indyk na święto dziękczynienia..
            No to teraz wrócmy do przedszkoli, ministr i koscielnych wież (które nie wiedzieć czemu zdaniem czołowej niemieckiej dźenderzystki są przytłaczajacą apoteozą fallusa).
            • taziuta Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 17:03
              tw_wielgus napisał:

> /.../
              > W Swojej wymowie niektóre poglądy Streep są skrajne np. wieszczą koniec rasy
              > męskiej a ty się cieszsz, jak indyk na święto dziękczynienia..

Meryl mówi o równości. Dla ciebie to koniec rasy męskiej. OK., nie od dziś wiem, że masz problemy z rozumieniem słowa pisanego, więc się oczywiście nie dziwię. Masz jakiś problem z głową, i oczywiście bardzo ci z tego powodu współczuję, bo to przecież nie twoja wina...
              • tw_wielgus Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 17:09
                "Panowie, tracicie władzę, a wasze stare zasady odchodzą w niebyt. Goodbye!"

A teraz będzie jak na lekcji polskiego. Ziutka postara się zinterpretować powyższe zdanie w oparciu o kontekst i wymowę całej wypowiedzi M.Streep w zakresie jej feministycznych poglądów.
                • tw_wielgus Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 17:14
                  "Powstał niedawno eksperyment - film, w którym role kobiet i mężczyzn zostały zamienione. Mężczyźni spotykają się w kawiarniach i rozmawiają o kobietach, a one robią to, co zwykle w filmach robią mężczyźni. Bardzo to było zabawne."

Rozumiem, że tego typu przebieraniec w przedszkolach ma również służyć zabawie.
                  To znaczy "dżenderówki" świetnie się w ten sposób bawią, bo w przeciwieniśtwie do prof. Krzemińskiego nie uważam, że chłopiec przebrany w spódniczkę poczuje się przez moment jak dziewczynka. Co najwyżej poczuje się jak senator Piesiewicz gdy zobaczył swoje zdjęcie w kiecce w "Fakcie".
                  • aniechto.only Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 17:58
                    > Rozumiem, że tego typu przebieraniec w przedszkolach ma również służyć zabawie.

W tym problem, nic a nic nie rozumiesz...
                    • tw_wielgus Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 18:22
                      Nie zaczepiaj mnie proszę bo nie chciałbym być niemiły dla przedstawicielki płci pięknej.
                      Być może moje szokujące zachowanie uznasz za dyskryminację ze względu na płeć ale taki już jestem i nie mam ochoty się zmienić.
                      Co tam amerykańska gwiazda zarzucała Disneyowi? Aaaaa rasizm seksizm i antysemityzm.
                      Jakie to typowe dla lewicujących intelektualistów. Jest odpowiedź:

"Podobnie było z zarzutem o antysemityzm. Niechęci do Żydów nikt już nie doszukiwał się w filmach Disneya, ale jego relacjach z innymi ludźmi. Walt bowiem wspierał przez jakiś czas Motion Picture Alliance – organizację antykomunistyczną i antysemicką. Szybko jednak sięz niej wycofał..

Krążyły też historie o jego kontaktach z przedstawicielami III Rzeszy, ale Disney temu zaprzeczył i nie było żadnych dowodów, jakoby utrzymywał jakiekolwiek relacje z nazistami. Neal Gabler podkreśla w tym wątku, że w latach '30 – a tego okresu dotyczą historie o spotkaniach Disneya z Niemcami – słynny rysownik po prostu nie miał czasu na polityczne schadzki. Miał za to wielu przyjaciół wśród Żydów, wspierał żydowskie organizacje i w 1955 roku został Człowiekiem Roku według B'nai B'rith - najstarszej żydowskiej organizacji na świecie.

Gabler podkreślał w wywiadach, że żaden z pracowników Disneya nigdy nie skarżył się, by ich szef wypowiadał się antysemicko. Tego jednak Meryl Streep najwyraźniej nie wiedziała. Swoją ocenę oparła – jak wiele osób – na emocjach i plotkach. A Walt Disney, słysząc oskarżenia o seksizm i rasizm, pewnie tylko "przewraca się w grobie". Razem z 22 Oscarami, które dostał za swoje seksistowskie, rasistowskie filmy. "

Całość tutaj:
                      natemat.pl/88157,mroczna-twarz-walta-disneya-meryl-streep-oskarzyla-go-o-seksizm-i-antysemityzm-jaka-jest-prawda-o-znanym-rysowniku
      • chasyd_z_czerskiej Kretyn od a do z :) 23.01.14, 21:00
        az43 napisał:

.Ziemia jest okrągła mimo,że przez wieki w
        > to nie wierzyliście.

Jesteś ciemniakiem...
        • az43 Re: Kretyn od a do z :) 23.01.14, 23:30
          Fakt,wiara w krągłość ziemi jest tego dowodem.Ale mam dla ciebie jeszcze gorszą wiadomość:za tę wiarę na stosach już nie pala.
          • chasyd_z_czerskiej Re: Kretyn od a do z :) 24.01.14, 13:46
            mam dla ciebie jeszcze gorszą
            > wiadomość:za tę wiarę na stosach już nie pala.

I nigdy nie palili , ateistyczny osiołku... :)
    • wlodzimierz.iljicz Kolejna medialna wydmuszka, siksa 23.01.14, 16:02
      przekonana, że ma świetny pomysł na "nowy wspaniały ład".
      A tymczasem głowa pusta, destrukcja, brak konstrukcji.
      • szwampuch58 Re: " siksa" 23.01.14, 16:19
        komentarz sredniowiecznego dupka,hehehe
        • wlodzimierz.iljicz Zastanów się nad swoją dupkowatością 23.01.14, 17:06
          skoro podpierasz się "argumentami" pustej umysłowo aktoreczki.
          • m.c.hrabia Re: Zastanów się nad swoją dupkowatością 23.01.14, 17:09
            skoro podpierasz się "argumentami" pustej umysłowo aktoreczki.

Wołodia ty nic a nic wspólnego z Iliczem nie masz , on był inteligentny gość .
            • scoutek Re: Zastanów się nad swoją dupkowatością 23.01.14, 19:39

m.c.hrabia napisał:
              > Wołodia ty nic a nic wspólnego z Iliczem nie masz , on był inteligentny gość .

mylisz się, ma wiele wspólnego z Leninem po 1923 roku
              też się zachowuje tak jakby stracił mowę i umiejętności poznawcze
            • wlodzimierz.iljicz Inteligentny gość ma aktoreczki w tylnej 23.01.14, 21:01
              częsci ciała.
              • scoutek Re: Inteligentny gość ma aktoreczki w tylnej 24.01.14, 09:33
                wlodzimierz.iljicz napisał:

> częsci ciała.

a ja myślałam, że rurę wydechową
          • szwampuch58 Re: "pustej umysłowo siksy" 23.01.14, 19:21
            Kretynie a kim ty jestes? Co w zyciu osiagles? ...wolskie zero kwacze,hehehe
            "Została wychowana w nurcie prezbiterianizmu . Dorastała w mieście Bernardsville, w New Jersey, gdzie uczęszczała do Bernards High School . W 1971 uzyskała licencjat z wyróżnieniem na wydziale dramatycznym w Vassar College. W ramach wymiany studenckiej studiowała także w Dartmouth College. Tytuł magistra Streep otrzymała na Yale University "
            czy moze to:
            Od 1976 do Streep była w związku aktorem John Cazale. W wieku czterdziestu lat Cazale zachorowal na raka kości, Meryl Streep opiekowała się nim aż do swojej śmierci .
            1978 ślub z rzeźbiarzem Don Gummer Streep. jest z nim do dziś i ma czworo dzieci: Henry Wolfe, Mary Willa ("Mamie"), Grace Jane i Louisa Jacobson.

• wlodzimierz.iljicz Nie będę ci streszczał mojego życiorysu ale 23.01.14, 21:03
              uwierz, że jestem bardziej wykształcony niż ta pusta, plastikowa lala, której używają w filmach.
              • katrina_bush M. Streep podała tylko fakty. I po co kociokwik ?! 23.01.14, 21:12

> uwierz, że jestem bardziej wykształcony niż ta pusta, plastikowa lala, której u
                > żywają w filmach.

Ty jestes jedno wielkie kolchozowe zero.

p. s.
                M. Streep podała tylko oczywiste fakty.
                I po co ten bełkot i kociokwik ?!

• ave.duce WUML vs. Yale ;) 23.01.14, 22:15

> Nie będę ci streszczał mojego życiorysu ale
                > uwierz, że jestem bardziej wykształcony niż ta pusta, plastikowa lala, której u
                > żywają w filmach.
              • dr.krisk A może byś to jakoś udowodnił? 23.01.14, 23:41

> żywają w filmach.
                Jak na razie wyglądasz mi na jakiegoś poczciwego głuptaska.
                • magdolot Re: A może byś to jakoś udowodnił? 24.01.14, 01:23
                  dr.krisk napisał:
                  > Jak na razie wyglądasz mi na jakiegoś poczciwego głuptaska.

Żeby być owym W.I. fffcale nie musi wyglądać, wystarczy że coś napisze. Ale poczciwy, to on nie jest. Oj, nie.
                • wlodzimierz.iljicz A wiesz co, mam cię w d.pie i nie będę ci 24.01.14, 13:45
                  nic udowadniał.
    • lauriane Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 16:33
      taziuta napisał:

> Ciekawa rozmowa z Meryl Streep. Szczególnie polecam poniższy fragment:
      >
      > "Panowie, okłamujecie się tak samo jak talibowie. Wyobraźcie sobie siebie ja
      > ko drużynę sportową i rozejrzyjcie się. W pierwszym składzie macie religijnych
      > ekstremistów. Czy naprawdę chcecie grać w tym klubie? Przyjrzyjcie się światu i
      > kierunkowi, w którym ewoluuje. Czy naprawdę myślicie, że możecie to zatrzymać?

> L. "Analityczny umysl"; Hehe, swietne;
      J.C.
      >
      > .
      >
      >
      >

> Tekst linka
    • zayka_nr11 Re: Meryl Streep Trynkiewicz , dobrze brzmi ? n/t 23.01.14, 16:40
    • zbysio45 Meryl Streep do katotalibów chyba w USA moze 23.01.14, 17:13
      tak wystepowac z kartka i tam moze prezentowac swoje osobiste poglady.WARA OD POLSKIEGO KOSCIOŁA I POLSKICH KSIEZY KATOLICKIM.
      OSMIESZYŁO SIE TO GŁUPIE BABSKO podpuszczone chyba przez Polokociarnie.
    • aniechto.only Re: Świetna aktorka, mądry człowiek. 23.01.14, 17:15
      Równość jest wielkim marzeniem i przyszłością tego świata. Jesteśmy różni - kobiety i mężczyźni, heterycy i geje, czarni i biali - ale wszyscy powinniśmy mieć równe szanse wyrażania siebie i bycia sobą. Równe szanse w pracy, miłości i swojej własnej drodze do szczęścia.

Zawsze lubiłam Meryl Streep.
      • ave.duce Re: Świetna aktorka, mądry człowiek. 23.01.14, 17:52
        www.jedini.com/uploads/images/X-20070611122911015.jpg
      • wlodzimierz.iljicz Re: Świetna aktorka, mądry człowiek. 23.01.14, 21:06
        Ideologia gender nie ma nic wspólnego z realnym, społecznym
        równouprawnieniem kobiet i mężczyzn.
        Zamiast tego, w ideologii gender osiągnięcie docelowej "równości" jest
        pojmowane jako dokonywanie manipulacji na psychice dzieci.

Komuniści utrzymują, że dla osiągnięcia całkowitej równości jest
        niezbędne utworzenie "społeczeństwa bezklasowego".
        Z kolei genderyści twierdzą, że dla osiągnięcia całkowitej równości
        jest niezbędne utworzenie "społeczeństwa bezpłciowego".

Dlatego po pierwsze postulują "zrównanie" kobiet i mężczyzn poprzez
        jak najwcześniejsze wytrzebienie już u małych chłopców ich
        psychicznych cech męskich oraz wytrzebienie już u małych dziewczynek
        ich psychicznych cech kobiecych.
        Chłopców nakłania się do zachowywania się jak dziewczynki a
        dziewczynki nakłania się do zachowywania się jak chłopcy.

Drugim ważnym elementem ideologi gender jest rzekoma możliwość
        "swobodnego wyboru płci" do czego zachęca się już dzieci.
        W ten sposób sztucznie wytwarza się u dzieci zaburzenia tożsamości płciowej.
        Te chore praktyki rodem z gayklubów są wprowadzane już od przedszkola.

Trzecim elementem ideologii gender jest seksualizacja dzieci już od
        czwartego roku życia.
        Pobudza się je seksualnie i zachęca się je do masturbacji.

Jak widać, "gender" jest przypadkowym zlepkiem żądań skrajnych
        feministek, transwestytów, pederastów i pedofili.
    • piq a czy M. Streep to jakiś autorytet, żabeczko? 23.01.14, 17:25
      Czy to, że ktoś jest świetnym piłkarzem, aktorem albo piosenkarzem robi z niego intelektualnego giganta? Nie. Co zresztą swoimi bredniami moja ulubiona aktorka Meryl Streep udowadnia niezbicie.
      A ty się puknij w czerep, tylko nie za mocno, bo masz słabiutki i możesz się zabić. Następnym razem przytocz coś fajnego z Justyna Biebra, Cezara Pazura albo Rychanny. Będzie też świetny ubaw. Z ciebie oczywiście i z twojej głupoty.
      • gat45 Re: a czy M. Streep to jakiś autorytet, żabeczko? 23.01.14, 18:01
        Ależ Piqu, to jest na odwrót, czyli na całkowity abarot ! Zaczyna się od tego, że powiedziala kilka niegłupich rzeczy, a kończy na jej aktorstwie, bo rzeczywiście celebryci nas do tego nie przyzwyczaili.

I bądź ostrożniejszy w sądach : powiadasz, że Twoja ulubiona aktorka "swoimi bredniami" coś udowodniła niezbicie ? Ależ zbicie, zbicie ! Nie takie wolty już się odbywały i nie takie zmiany-odmiany-zamiany historia odnotowała.
    • indeed4 Wielkie mi mecyje - Meryl Streep to demokratka 23.01.14, 19:20
      czyli centrolewica, co w tym dziwnego?

www.usmagazine.com/celebrity-news/pictures/celebrities-political-affiliations-20122210/25633

Niech GW spróbuje zrobić wywiad z fanką Republikanów - tak im pogoni kota, że zwieją na drzewo :-)

• indeed4 Streep niech się lepiej zajmie talibami 23.01.14, 19:27
        na swoim własnym podwórku - nasi w porównaniu z ichniejszymi oszołomami to pikuś :-)))

wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Todd-Akin-zgwalcona-kobieta-nie-zachodzi-w-ciaze,wid,14857998,wiadomosc.html
        • gtxl Re: Streep niech się lepiej zajmie talibami 23.01.14, 19:32
          na swoim własnym podwórku - nasi w porównaniu z ichniejszymi oszołomami to pikuś :-)))

Ale również oszołomy....
          • indeed4 Re: Streep niech się lepiej zajmie talibami 23.01.14, 19:40
            jest lewactwo, czyli oszołomy lewicowe i oszołomy prawicowe - taki już jest ten świat...

pl.wikipedia.org/wiki/Skrajna_lewica
    • mila2712 Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 19:22
      Racja ciekawy wywiad. Zgadzam się z tym co mówi.

PS a Kępa na to niemożliwe.
      • gtxl Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 19:27
        mila2712 napisała:

> Racja ciekawy wywiad. Zgadzam się z tym co mówi.
        >
        > PS a Kępa na to niemożliwe.

Oczywiście,że ciekawy wywiad,ale forpoczta ks. Oko na forum aktywna...
        • mila2712 Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 21:13
          gtxl napisał:

> mila2712 napisała:
          >
          > > Racja ciekawy wywiad. Zgadzam się z tym co mówi.
          > >
          > > PS a Kępa na to niemożliwe.
          >
          >
          >
          > Oczywiście,że ciekawy wywiad,ale forpoczta ks. Oko na forum aktywna...

Oko był gościem u Olejnikowej. Bzdura za bzdurą ale jedno mnie zastanowiło/ zdziwiło...on ma podobno wśród przyjaciół gejów. Niepodobna.....toż to gębe mu wykręca na samo słowo gej

A słowa z podsumowania wywiadu powoinny być skierowane nie tylko do polityków ale większości społeczeństwa - bardzo nietolerancyjnego.
    • giulia123 Re: Meryl Streep do katotalibów 23.01.14, 19:55
      Meryl Streep jest za tym, żeby chłopców w przedszkolach zakładać spódniczki??
      Czy za tym, żeby chłopcy w przedszkolu przymuszani bawili się lalkami?
      Bo takie jest założenie programu "Równościowe przedszkola".
      I to przeciw takim patologiom protestuje Kempa. To źle?
      Kto z was chciałby, aby jego syna czy wnuka ośmieszano przed przedszkolną grupą ubierając dzieciaka na siłę w dziewczęce fatałaszki??

Czy w taki sposób przedstawiono problem Meryl Streep czy wybiórczo, tak żeby ośmieszyć prawicę?

wpolityce.pl/wydarzenia/71248-rusza-zespol-stop-ideologii-gender-kempa-celem-jest-obrona-tozsamosci-plciowej-czlowieka
      Wcześniej posłanka Solidarnej Polski (B.Kempa) wysłała list do premiera Donalda Tuska w którym zapytała "czy zmuszano go na siłę do zabawy lalkami?":
      To się dzieje w Polsce pod Pana rządami i chorym przyzwoleniem. Nie pozwolę Panu krzywdzić naszych dzieci! Mnie Pan może atakować do woli, ale nie pozwolę, aby ta chora ideologia doprowadzała dzieci do zaburzeń psychicznych. Na ten moment z Pańskich słów odczytuję, że w tej sprawie jest Pan kompletnym ignorantem i winien się Pan douczyć z normalnych podręczników i nie ulegać chorej propagandzie.
    • don.kichote Meryl Streep do katotalibów - komentarz zbyteczny 23.01.14, 19:59
      Równość jest wielkim marzeniem i przyszłością tego świata. Jesteśmy różni - kobiety i mężczyźni, heterycy i geje, czarni i biali - ale wszyscy powinniśmy mieć równe szanse wyrażania siebie i bycia sobą. Równe szanse w pracy, miłości i swojej własnej drodze do szczęścia.
    • kylax1 Polska to skansen. 23.01.14, 20:00
      USA rządzi światem, a w USA preferuje się równość. Zacofana Europa Centralna i wschodnia, oraz taliby islamskie nikogo nie obchodzą. Na takich mamy B-52
    • chasyd_z_czerskiej Meryl Streep gada co jej ślina przyniesie 23.01.14, 20:01
      W pierwszym składzie macie religijnych
      > ekstremistów.

Ani religijnych ani ekstremistów

> Panowie, tracicie władzę

Ta nierozgarnięta aktoreczka myśli , że Klempa to kobieta... :)

heterycy i geje, wszyscy powinniśmy mieć
      > równe szanse wyrażania siebie i bycia sobą.

Nie - dewiacja nie powinna mieć tych samych praw

--
    • instant.crush Trochę mało logiczne 23.01.14, 20:37
      Myślała biedna, że dogoniliśmy Zachód i jednocześnie wygłasza tyradę przeciwko emanacji tegoż Zachodu w postaci Hollywood, które jest przecież bardziej "demokratyczne" niż "republikańskie".
    • chasyd_z_czerskiej Re: Meryl Streep tu ma rację 23.01.14, 20:37
      Do tego dochodzi seksizm - liczba nastolatek pokazywanych w filmach w kontekście seksualnym wzrosła od 2007 roku o 32 proc. 26 proc. postaci kobiecych w filmach występuje przynajmniej półnago - dwa razy tyle aktorek dostaje propozycję udziału w scenach, w których mają się rozebrać

No właśnie, ale gdzie są feministki i genderówki ??!... Dlaczego z tym nie walczą ?...

--
    • platfusy.ida.do.paki A co mnie obchodzi Meryl Streep? 23.01.14, 22:31
      Meryl Streep jest aktorką, operuje wyuczonym tekstem, który popełnił - z reguły - ktoś znacznie mądrzejszy od niej.

Kiedyś widziałem w programie popularnonaukowym eksperyment. Do klatki z małpami obu płci wrzucono lalki i samochody-zabawki dla małych dzieci. Samice w zdecydowanej większości zajęły się lalkami, samce samochodami. Eksperyment powtarzano wielokrotnie i rezultat za każdym razem był taki sam.

Miliony lat ewolucji ukształtowały obie płcie w różny sposób, każda w swojej strategii przetrwania potrzebowała innych umiejętności i cech. Próba zamazania tego, udania, że nie istnieje, jest groteskowa.
      • szwampuch58 Re: "Kartofel" nie mysli 23.01.14, 22:36
        "mysli " za niego Rydzyk ...taka jest prawda,hehehe,czasem Oko czy inny "szanowany" biskup
      • man_sapiens Re: A co mnie obchodzi Meryl Streep? 23.01.14, 22:40
        > oSamice w zdecydowanej większości
        A co z mniejszością? Eksterminowano czy elektrowstrząsy?
      • indeed4 Ciebie nie. 23.01.14, 23:34
        za to żelazny elektorat Platformy chłonie każde jej słowo z taką samą nabożną czcią, jak wyznawcy PiS dzieła poety Rymkiewicza.

Antykaczystowski taliban ma swoje autorytety, kaczystowski swoje - jedni mają GW, drudzy Karnowskich, GP i to właściwie jedyna różnica...
        • dr.krisk Re: Ciebie nie. 23.01.14, 23:38
          indeed4 napisał:

> Antykaczystowski taliban ma swoje autorytety, kaczystowski swoje - jedni mają G
          > W, drudzy Karnowskich, GP i to właściwie jedyna różnica...
          Siedzisz sobie na stołeczku, pijesz kakałko i jesteś najmądrzejszy :)
          Cała reszta to przygłupy.
          Ojej.
          • indeed4 Re: Ciebie nie. 24.01.14, 00:04
            Ale nie mam jak dyplomowany bystrzak dr. krisk wytwornie odgiętego małego paluszka, a do tego jak ostatni prostak i cham zamiast "tę" piszę "tą".

Ojej...

:-)))
            • dr.krisk Re: Ciebie nie. 24.01.14, 08:49
              indeed4 napisał:

> a do tego jak ostatni prostak i cham zamiast "tę" piszę "tą".
              Miło mi, że czegoś się nauczyłeś.
    • dr.krisk Celnie. 23.01.14, 22:39
      Aż miło poczytać te wściekłe komentarze do jej wypowiedzi - ależ nasi rodzimi talibowie się wściekli......
      Prawda boli.
    • indeed4 Papież Franciszek i Watykan to katotalib? 23.01.14, 23:17
      www.deon.pl/religia/kosciol-i-swiat/z-zycia-kosciola/art,16996,watykan-ideologia-gender-jest-grozna.html

Możecie sobie pelikany podać rękę z inteligentną inaczej "intelektualistką" Streep :-) Nie ogłosiła jeszcze, że w pierwszy dzień Wielkanocy robi sobie skrobankę, jak Bratkowska?

• taziuta Re: Papież Franciszek i Watykan to katotalib? 23.01.14, 23:35
        Nie no, oczywiście że nie. To prekursorzy postępu. Ich poprzednicy nieśli światełko cywilizacji w czasie wojen krzyżowych, zanieśli je też do Nowego Świata, wyrzynając lokalnych niewiernych. O stosach dla tych, którzy głosili ówczesny odpowiednik ideologii gender, czyli o tym, że to Ziemia się kręci wokół Słońca, nie wspomnę....
        • indeed4 Re: Papież Franciszek i Watykan to katotalib? 24.01.14, 00:55
          Na to wygląda - inaczej GW nie uznałaby go za Mesjasza oświeconej lewicy, który zalegalizuje wam zioło, bzykanie kóz i homozwiązki, co nie? ;-)

"Oczekiwania wobec Franciszka wydają się kalką uniesień zapomnianej dziś już „gorbomanii” Zachodu − tylko tym razem postępowy półświatek wierzy, że skutki reform Franciszka będą takie same, jak „pierestrojki”, że się od nich mury Watykanu zawalą i postępowcy wreszcie będą mogli znienawidzoną instytucję zaorać. Gdyby ateusze czytali Ewangelię, wiedzieliby, że jest tam napisane jasno i wyraźnie, iż nie doczekają się tego nigdy"
          • magdolot Re: Papież Franciszek i Watykan to katotalib? 24.01.14, 01:36
            Wcale nie Mesjasz oświeconej lewicy, tylko pewna nadzieja na przetrzepanie tyłków naszych szanownych hierarchów, którzy mienią się katolikami. Sprawia wrażenie porządnego katolika i faceta z kościami, więc może napiszę do F. petycję o udzielenie Ci specjalnej dyspensy do tego bzykania kóz, bo sądząc z poziomu agresji, kobiety Ci chyba nie dają. Tylko podaj mi jakieś dane, bo jak poproszę dla "Chasyda z Czerskiej", to F. odeśle mnie [słusznie] do rabina.

A Streep jest nie tylko wspaniałą aktorką, ale i mądrą kobietą.
            • magdolot Re: Papież Franciszek i Watykan to katotalib? 24.01.14, 01:40
              Oj, przepraszam bardzo za pomylenie Cię z Chasydem, Indeed. Zmyliła mnie poetyka. :(
              Ale propozycja jest wciąż aktualna. :)
              • indeed4 Re: Papież Franciszek i Watykan to katotalib? 24.01.14, 01:49
                > Oj, przepraszam bardzo za pomylenie Cię z Chasydem

Nie szkodzi, to nie pierwsza wpadka oszałamiająco inteligentnego feministycznego lewactwa z FzD "niosącego kaganek oświaty" między ciemny, katolicki lud - jesteśmy tutaj już do tego przyzwyczajeni :-)
            • indeed4 Re: Papież Franciszek i Watykan to katotalib? 24.01.14, 01:41
              > A Streep jest nie tylko wspaniałą aktorką, ale i mądrą kobietą.

Jest tak samo "mądra", jak ty i Bratkowska?

forum.gazeta.pl/forum/w,28,149054400,149066860,Nie_sadze_zebys_zalapala_o_co_chodzi.html

Aaa - to już rozumiem... :-)))

• magdolot Re: Papież Franciszek i Watykan to katotalib? 24.01.14, 01:58
                czterykaty.pl/czterykaty/5,57581,12973627,Zrob_to_sam__kapturek_na_imbryczek.html?i=0
                Dobranoc.
                • indeed4 Re: Papież Franciszek i Watykan to katotalib? 24.01.14, 02:07
                  "Cztery kąty"... hm, a czytujesz czasem coś poza wydawnictwami Agory? :-)))

Pomyśl nad tym, naprawdę mądrzy ludzie mówią, że (niezależnie od wieku) warto poszerzać horyzonty ;-) Dobranoc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka