Dodaj do ulubionych

Wystrój grobu Jezusa u Jankowskiego, widzieliście?

IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 29.03.02, 14:07
Polska rozszarpywana przez czarnego (niemieckiego)orła....
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: Wystrój grobu Jezusa u Jankowskiego, widzieliście? IP: *.upc.chello.be 29.03.02, 14:10
      Oszolek a on juz ma ten bursztynowy oltarz czy trzeba jeszcze robic zrzutke?
    • Gość: komodor Re: Wystrój grobu Jezusa u Jankowskiego, widzieliście? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 29.03.02, 14:38
      Nie widziałem. Wolę bankiety Jankowskiego.
      • Gość: Yatzec Re: Wystrój grobu Jezusa u Jankowskiego, widzieliście? IP: *.pultusk.sdi.tpnet.pl 29.03.02, 14:40
        Jeśli bywasz, proszę będę robił za Twojego kierowcę. Może coś kapnie ze stołu...
        • Gość: komodor Re: Wystrój grobu Jezusa u Jankowskiego, widzieliście? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 29.03.02, 15:05
          Mam już kierowcę. Propozycja więc nieaktualna. Ale naprawdę warto bywać na
          tych przyjęciach z wielu powodów - stół (najczęściej bardzo dobry), goście -
          cudowny przegląd, gospodarz - sami wiecie.
    • Gość: GMR Re: Wystrój grobu Jezusa u Jankowskiego, widzieliście? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 29.03.02, 14:53
      Symbolami tegorocznego Grobu Pańskiego w Bazylice św. Brygidy w Gdańsku są
      orzeł atakujący od zachodu krwawiącą Polskę i ogromny krzyż z napisem "Polska
      ukrzyżowana". Grób ma symbolizować zagrożenie jakie niesie za sobą wejście do
      Unii Europejskiej.

Zdaniem księdza Henryka Jankowskiego, każdy Polak powinien zastanowić się nad
      przyszłością kraju. Prałat uważa, że jest to konieczne zwłaszcza teraz gdy -
      jak to określił - Polsce grozi kolejny rozbiór.

Ksiądz Jankowski podkreślił, że nie jest przeciwnikiem wstąpienia Polski do
      struktur europejskich. Jego niepokój budzi jednak zachodnia moralność.

"Polacy powinni rozważyć co dla nich najlepsze sami, w swoich sercach. Nie
      należy bezkrytycznie słuchać tego, co mówią politycy" - uważa proboszcz
      kościoła świętej Brygidy.

Podkreślił, że jest za tym aby wejść do Unii, ale - jak to określił - "w
      postawie stojącej, a nie na kolanach".

Ksiądz Jankowski poinformował, że jego celem było pokazanie, że Polska jest
      krajem przede wszystkim dla Polaków.

"Polacy szanują gości z zagranicy, ale powinni być świadomi, że to my w naszym
      kraju jesteśmy gospodarzami"- powiedział prałat Jankowski.
      • Gość: ania Re: Wystrój grobu Jezusa u Jankowskiego, widzieliście? IP: *.upc.chello.be 29.03.02, 15:00
        A czy on wie chociaz co to jest moralnosc?I czemu wykorzystal niemieckiego orla
        skoro symbolem UE jest niebieska flaga z gwiazdkami?Wiem teraz czemu jeden z
        forumowiczow z Gdanska obronca pana jankowskiego pisal,ze Polska ma zostac
        przylaczona do Niemiec to skutek nauk Henka od bankietow.
        • Gość: Palme Prowokacja Klero-Faszysty IP: 172.16.1.* 29.03.02, 15:15
          W dodatku kiczowata napewno jak i jego inne pseudo-wystawy........Tam w Gdansku
          to byli kiedys prawdziwi nie-katoliccy chrystianie-kosmopolici-pacyfisci
          nazywali si : Mennonici i pochodzili z Holandii. Im takie szopki nie w glowach
          byly......
          • Gość: Yatzec Re: Prowokacja Klero-Faszysty IP: *.pultusk.sdi.tpnet.pl 29.03.02, 15:25
            Prałatowi chyba chodzi o to, żeby znów zaistnieć w mediach. Skoro my tyle mu
            czasu poświęcamy, to chyba metoda słuszna. Zobaczymy wieczorem w tivi.
          • Gość: Złosliwy Re: Prowokacja Klero-Faszysty IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 30.03.02, 17:00
            kutas na tele krzyża genialne dzieło młodej artystki to samo na tele gwiazdy
            Dawida prymitywny faszyzm i szczyt bezguscia
      • Gość: Jaceq Re: Wystrój grobu Jezusa u Jankowskiego, widzieliście? IP: 80.240.161.* 29.03.02, 19:18
        Gość portalu: GMR napisał(a):

> Zdaniem księdza Henryka Jankowskiego, każdy Polak powinien zastanowić się nad
        > przyszłością kraju. Prałat uważa, że jest to konieczne zwłaszcza teraz gdy -
        > jak to określił - Polsce grozi kolejny rozbiór.

Który to już rozbiór w jego (prałata) wykonaniu? LXVII ?

> Jego niepokój budzi jednak zachodnia moralność.

Jak ja kocham tych, co ich 'niepokoi' cudza moralność, a zapominają o własnej.
      • Gość: Nikodem Do GMR IP: *.ipt.aol.com 29.03.02, 20:49
        Ty cierpisz na paranoje maniakalno-obsesyjna. Spiesz sie do psychiatry, bo to
        grozne i dla ciebiue i dla otoczenia.
      • Gość: eres Re: Wystrój grobu Jezusa u Jankowskiego, widzieliście? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.02, 23:21
        Gość portalu: GMR napisał(a):

> Symbolami tegorocznego Grobu Pańskiego w Bazylice św. Brygidy w Gdańsku są
        > orzeł atakujący od zachodu krwawiącą Polskę i ogromny krzyż z napisem "Polska
        > ukrzyżowana". Grób ma symbolizować zagrożenie jakie niesie za sobą wejście do
        > Unii Europejskiej.
        >
        > Zdaniem księdza Henryka Jankowskiego, każdy Polak powinien zastanowić się nad
        > przyszłością kraju. Prałat uważa, że jest to konieczne zwłaszcza teraz gdy -
        > jak to określił - Polsce grozi kolejny rozbiór.
        >
        > Ksiądz Jankowski podkreślił, że nie jest przeciwnikiem wstąpienia Polski do
        > struktur europejskich. Jego niepokój budzi jednak zachodnia moralność.

Wyrażone przez ks. prałata poparcie dla wstąpienia Polski do struktur UE jest
        równie osobliwe, jak osobliwie wyrażał Grobem zeszłorocznym upstrzonym swastykami
        i wiszącymi na szubienicy dawidowymi gwiazdami swoje przywiązanie do dialogu z
        judaizmem. Jak widać, ks. Jankowski całkowicie wykreślił ze swojego słownictwa
        pojęcie HIPOKRYZJA.
        Księdzu Jankowskiemu nie jest potrzebna UE, ani jakakolwiek zmiana sytuacji
        gospodarczej w Polsce, bo z cierpiącego biedę społeczeństwa wyobcował się już
        dawno i otoczył luksusem i blichtrem godnym księcia Monaco. Gdyby było inaczej,
        to ks. prałat owe olbrzymie, pozyskiwane w mniej lub bardziej dżentelmeński
        sposób fortuny, nie trwoniłby na budowanie sobie pomników i prowadzenie życia
        krezusa, a przeznaczyłby je na pomoc tak licznym rodzinom nędzarzy w Polsce, a
        zwłaszcza owym nieszczęsnym, wyrzucanym na bruk samotnym, wielodzietnym matkom.
        Myślę, że nie trzeba odbywać gruntownych studiów teologicznych, aby wiedzieć, co
        Bogu jest miłe; święty brat Albert nie poprzestał na głoszeniu frazesów, wiedział
        doskonale, jak się przypodobać Stwórcy. Myślę, że obca jest ks. Jankowskiemu
        modlitwa do brata Alberta, której znamienny fragment brzmi: „...który przez
        pokorną posługę najbardziej opuszczonym i pogardzanym ocalał w nich godność
        ludzką i wzbudzał wiarę w Twoją opaczność”.

(.......)
        > Ksiądz Jankowski poinformował, że jego celem było pokazanie, że Polska jest
        > krajem przede wszystkim dla Polaków.

Jak z tego wynika, ks. prałat jest niezrównanym mistrzem w głoszeniu symbolami
        tego, co inni czynią werbalnie; o „Polsce dla Polaków” skinhedzi Tejkowskiego od
        dawna głoszą dokładnie to samo, tyle że wrzaskiem i przy akompaniamencie lżenia
        wyznawców niesłusznej konfesji i ludzi o niesłusznym kształcie nosa.

> "Polacy szanują gości z zagranicy, ale powinni być świadomi, że to my w naszym
        > kraju jesteśmy gospodarzami"- powiedział prałat Jankowski.

• Gość: ania Re: Wystrój grobu Jezusa u Jankowskiego, widzieliście? IP: *.upc.chello.be 03.04.02, 00:09
          Ja pisze czesto to co Ty ale od razu podnosi sie krzyk,ze ja atakuje religie
          katolicka.
          • Gość: eres Re: Wystrój grobu Jezusa u Jankowskiego, widzieliście? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.02, 00:16
            Gość portalu: ania napisał(a):

> Ja pisze czesto to co Ty ale od razu podnosi sie krzyk,ze ja atakuje religie
            > katolicka.

A ja wlasnie moja religie katolicka bronie.
            Pozdrawiam

• Gość: Dr.KrisK Jego Ekscelencja Prałat. IP: *.eng.fsu.edu 29.03.02, 18:13
      Jestem jego wielkim fanem. Ktoś przeciez musi ucieleśniać wszystkie cechy,
      których nie lubię: zarozumiałość, ksenofobię, głupotę oraz wzdęcie narodowe!
      Chętnie bym go widział w Sevres pod Paryżem....
    • Gość: MMM Re: Wystrój grobu Jezusa u Jankowskiego, widzieliście? IP: 192.168.5.* 29.03.02, 18:32
      Wielkie brawa dla pralata Jankowskiego ze ma odwage mowic prawde w tych
      ciezkich czasach zaklamania.
      • Gość: Balzer Re: Wystrój grobu Jezusa u Jankowskiego, widzieliście? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.03.02, 19:20
        Choroba Jankowskiego oraz MMMa pogłebia sie.
      • Gość: manius Jankowskiego "prawda" faszystowska IP: 198.86.247.* 03.04.02, 00:05
        ten smiec w sutannie nie wie co to prawda, ty tez nie wisz.
        Gość portalu: MMM napisał(a):

> Wielkie brawa dla pralata Jankowskiego ze ma odwage mowic prawde w tych
        > ciezkich czasach zaklamania.

• Gość: LB Re: Wystrój grobu Jezusa u Jankowskiego, widzieliście? IP: *.tvsat364.lodz.pl 29.03.02, 20:20
      Idiotów nie powinno się pokazywać w środkach masowego przekazu.
    • Gość: fan? Re: Wystrój grobu Jezusa u Jankowskiego, widzieliście? IP: *.as.net.pl 29.03.02, 21:11
      Gratuluję wystroju ,znów dobroć i miłość bliżniego wylała się z serduszka
      (bursztynowego)księdza prałata.
      • Gość: Moon Re: Wystrój grobu Jezusa u Jankowskiego, widzieliście? IP: *.chello.pl 02.04.02, 10:20
        Ks Jankowski to klasyczny przyklad siewcy niepokoju.Niech nikt mi nie w tlacza
        o jego patriotyzmie.To psychopata maniakalny! Zawodnik szukajacy rozglosu w
        mediach.Kiedy wreszcie klechy przestana macic w polityce? Nie od tego sa.Ich
        poslanie winno isc w zupelnie innym kierunku.Nie dosc,ze w kraju
        napiecie,niepokoj,zwatpione zaufanie do wszystkich i wszystkiego to jeszcze kij
        w mrowisko wklada taki "pajac w sutannie".
        Ukrucic takim swobode wypowiadania swoich durnowatych wizji,bo tylko szkodza
        stabilizacji i pokojowi w tym kraju!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka