hummer 04.04.14, 21:38 Tak się pytam. Na forum kraj jest wielu światłych ludzi. Ja taki nie jestem, dziś odkryłem ISSN 2081-8947. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaroslaw2104 Re: Znacie ISSN 2081-8947 04.04.14, 21:43 www.lorealdlakobietinauki.pl/pdf_2011/i_27-11-11_sprawynauki.edu.pl_1222.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Znacie ISSN 2081-8947 04.04.14, 21:49 jaroslaw2104 napisał(a): > www.lorealdlakobietinauki.pl/pdf_2011/i_27-11-11_sprawynauki.edu.pl_1222.pdf A o tym, że możesz być profesorem pełną gębą za mniej niż 100 euro wiedziałeś? Dziś to temat nośny. Profesorowie PiS A w ISSN 2081-8947 jest artykuł Upadek godności Gdzie mamy: Dlatego godnością można kupczyć bez żenady. I to się robi. Bez jakichkolwiek skrupułów moralnych wystawia się ją na sprzedaż i sprzedaje się ją byle komu, byle najdrożej i nie ważne, w jakim celu: godziwym czy nieetycznym. Doszło już do tego, że byle kto może również kupić sobie godność w postaci tytułu naukowego doktora i profesora. Szybką i legalną sprzedaż tytułów oferuje na przykład niemiecka „Akademischer Beratungsdienst” ( www.ihr-doktortitel-14.com ) - za 49 € tytuł doktora honoris causa, za 79 € - tytuł profesora i za 97 € tytuł profesora doktora; tymi tytułami można posługiwać się na terytorium Niemiec. Tego rodzaju transakcja niewątpliwie przyczynia się od deflacji godności naukowca. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Znacie ISSN 2081-8947 04.04.14, 21:57 hummer napisał: > Tak się pytam. Na forum kraj jest wielu światłych ludzi. > Ja taki nie jestem, dziś odkryłem ISSN 2081-8947. Jaka samokrytyka. A zaraz za tobą połowa forum dzięki wujkowi G. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Znacie ISSN 2081-8947 04.04.14, 22:07 mila2712 napisała: > hummer napisał: > > > Tak się pytam. Na forum kraj jest wielu światłych ludzi. > > Ja taki nie jestem, dziś odkryłem ISSN 2081-8947. > > Jaka samokrytyka. > A zaraz za tobą połowa forum dzięki wujkowi G. Większości niestety to nie zaciekawi. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Znacie ISSN 2081-8947 04.04.14, 22:14 hummer napisał: > mila2712 napisała: > > > hummer napisał: > > > > > Tak się pytam. Na forum kraj jest wielu światłych ludzi. > > > Ja taki nie jestem, dziś odkryłem ISSN 2081-8947. > > > > Jaka samokrytyka. > > A zaraz za tobą połowa forum dzięki wujkowi G. > > Większości niestety to nie zaciekawi. Wiecej optymizmu, tych swiatłych pewnie zaciekawi. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Znacie ISSN 2081-8947 04.04.14, 22:18 mila2712 napisała: > hummer napisał: > > > mila2712 napisała: > > > > > hummer napisał: > > > > > > > Tak się pytam. Na forum kraj jest wielu światłych ludzi. > > > > Ja taki nie jestem, dziś odkryłem ISSN 2081-8947. > > > > > > Jaka samokrytyka. > > > A zaraz za tobą połowa forum dzięki wujkowi G. > > > > Większości niestety to nie zaciekawi. > > Wiecej optymizmu, tych swiatłych pewnie zaciekawi. Upadek godności? Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Znacie ISSN 2081-8947 04.04.14, 22:24 hummer napisał: > > Upadek godności? To także. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Znacie ISSN 2081-8947 04.04.14, 22:29 mila2712 napisała: > hummer napisał: > > > > > Upadek godności? > To także. Skąd u Ciebie taka wiara w ludzi? W tym samym artykule możemy przeczytać Różne przyczyny odwartościowywania godności Jedne są natury ekonomicznej: ubóstwo, brak samodzielności ekonomicznej, życie poniżej średniego standardu, handel ludźmi i ich organami, wszelkiego rodzaju wyzysk towarzyszący formowaniu społeczeństwa produktywnego (achievement-oriented society), czyli zorientowanego na osiągnięcia lub sukcesy itp. Drugie są światopoglądowe: przede wszystkim dyskryminacja ze względu na poglądy, przynależność rasową i wyznaniową, nakaz lub zakaz manifestacji swego wyznania, przymuszanie do uczestnictwa w obrzędach religijnych i zabranianie go, zmuszanie do oglądania symboli religijnych i słuchania nabożeństw w przestrzeni publicznej itp. Trzeba zaznaczyć, że jakiekolwiek jednostronne wpływy religijne lub antyreligijne naruszają godność człowieka. (Dlatego w niektórych krajach, np. w Niemczech, postuluje się, żeby do 18. roku życia na lekcjach religii nauczać bezstronnie o wszystkich istniejących religiach, światopoglądach i orientacjach etycznych). Trzecią grupę przyczyn nazywam umownie wspólnotowymi, ponieważ wynikają z życia jednostek w społecznościach. Należą do nich: ekskluzja społeczna, nieakceptacja, nieuczciwość, niesprawiedliwość, przemoc, niezrozumienie, naruszanie prywatności, podejrzliwość, pomijanie, ignorancja, traktowanie instrumentalne i przedmiotowe, wulgaryzacja. Czwarta grupa przyczyn obejmuje stosunki zawodowe: mobbing, wynagradzanie nieadekwatne do wykonywanej pracy, pomijanie w awansach, dokuczliwe lub nieuzasadnione wytykanie błędów itp. Do piątej grupy należą przyczyny polityczne: szykany z tytułu przynależności partyjnej i krytyki ustroju, wykluczenie mniejszości przez większość w procesie podejmowania decyzji itp. Ostatnią grupę stanowią przyczyny psychologiczne: zakłamanie, zawstydzanie, poniżanie, szydzenie, uwłaczająca krytyka itp. Facet naprawdę dobrze pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Znacie ISSN 2081-8947 04.04.14, 22:42 Skąd wiara w ludzi ? Tak mnie wychowano - kazdy zasługuje na drugą szansę, nie należy innych tak łatwo skreślać - w duzym skrócie. Ten artykuł powinien przeczytać każdy z forumowiczów. Mądre słowa - do przemyslenia Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Znacie ISSN 2081-8947 04.04.14, 22:47 mila2712 napisała: > Skąd wiara w ludzi ? > Tak mnie wychowano - kazdy zasługuje na drugą szansę, nie należy innych tak łat > wo skreślać - w duzym skrócie. A trzeciej już nie ma? :) > Ten artykuł powinien przeczytać każdy z forumowiczów. Mądre słowa - do przemysl > enia Dlatego go zapodałem. Czasopismo jest non-profit. Nie żadne tam Piano. Odpowiedz Link Zgłoś