Dodaj do ulubionych

wzorzec moralny Pawlik Morozow, ...

01.08.14, 19:22
... pardą, Jaś Kapela. Oto dzieło tego głupka:
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16414625,Zawiadomil_prokurature_o_internetowej_mowie_nienawisci_.html#BoxSlotI3img
Postępe bolszewizm ma w ideowych genach, przeto donieść na to, że ktoś wyraża swoje poglądy, to dla takiego pupila gazeciny wypiórczej Jasia Kapeli jak splunąć. Jakoś na żadną komunistyczną stronę nikt jeszcze nie doniósł. I bardzo dobrze. Antykomuniści mogą w ten sposób chodzić z dumnie podniesioną głową, a nie pomykać ze szczurzą gębą Jasia Kapeli gdzieś pod murem.
Obserwuj wątek
    • 99venus Re: wzorzec moralny Pawlik Morozow, ... 01.08.14, 19:38
      jakim trzeba być bydlakiem zeby stosować takie porównania?
      jakim bydłem są osobnicy wysyłający grożby?
      i to wszystko w kraju w którym jest 101% wieerzących.
      • yost89 Po to właśnie Pawka zakablował? 01.08.14, 19:56
        Żeby teraz móc za męczennika robić? Jak cię skręca na czyjeś poglądy to albo wdaj się w pyskówkę z debilem albo idź przewietrz czerep, wyluzuj i olej. Kablowanie do organów to opcja jednoznacznie bolszewicka.
        • dupeteczek Re: Po to właśnie Pawka zakablował? 01.08.14, 20:09
          Ciekawe. Nie zgłosisz do organów faktu kradzieży, morderstwa, czy pobicia? Na boga będziesz liczył i sprawiedliwość po śmierci?
          W państwie obywatelskim, obywatel współpracuje z policją, a zasady olewania milicji za PRL-u już są nieaktualne. Noo, chyba że w szemranych towarzychach, organy ścigania traktowane są nadal jako wróg.

yost89 napisał:
          • piq a czy autor antyislamskiej strony... 01.08.14, 20:32
            ...kogoś zabił, okradł, znęcał się nad nim? Nie. Wszelkie brednie o "mowie nienawiści" to brednie. Moje posty o PiSie na tym jednym forum można spokojnie wrzucić do skrzynki "mowa nienawiści". I jakoś nikomu to nie przeszkadza. Podobnie jak posty antykatolickie, których tu na forum dostatek. Jeszcze bardziej nikomu nie przeszkadza. A w każdym razie nikt nie idzie donieść.
            • dupeteczek Re: a czy autor antyislamskiej strony... 01.08.14, 20:44
              Wybacz, ale teksty o strzelaniu i zabijaniu trudno traktować jako poglądy!
              Jarzysz różnicę?
              • piq acha, czyli na przykład Katon... 01.08.14, 20:57
                ...twierdząc wielokrotnie, że Carthaginem delendam esse używał mowy nienawiści i należałoby na niego donieść na milicję. Oczywiście na tych, którzy twierdzą, że zbrodniarzy hitlerowskich należy wywieszać - także. Jest różnica między gadaniem a robieniem. Tutaj też pochwalacie Pawlika Morozowa, pardą, Jasia Kapelę, a żaden nie idzie w jego ślady (poza może kamilcią pisuaro, która ponoć donosi do admilicji). Skoro uważacie, że on dobry, to róbcie jak on.
          • yost89 A co ma jedno z drugim? Co ma pogląd 01.08.14, 20:34
            do kradzieży? Chodzi o to, że na to i na to w kodeksie są paragrafy? Na obrazę uczuć religijnych też są, ale założę się, że cię wku...a jak się to egzekwuje? Znaczy wybiórczo traktujesz? Jedne poglądy byś dopuścił, inne nie? Jak to jest?

> W państwie obywatelskim, obywatel współpracuje z policją, a zasady olewania mil
            > icji za PRL-u już są nieaktualne.

III Rzesza to było państwo obywatelskie? Tam też obywatele gorliwie współpracowali z organami.
            • dupeteczek Re: A co ma jedno z drugim? Co ma pogląd 01.08.14, 20:45
              Tobie już dziękuję za tzw. wymianę poglądów!

yost89 napisał:
              • yost89 Przyklasnąłeś tym co zakablowali Dodę 01.08.14, 20:50
                za obrazę uczuć, czy nie? Proste pytanie. Obraza jest w kodeksach, więc chyba przyklasnąłeś? Jak to jest?
                • dupeteczek Re: Przyklasnąłeś tym co zakablowali Dodę 01.08.14, 20:55
                  Doda nie nawoływała do zabijania, wyraziła swoją opinię o twórcach biblii!

Teraz EOT oszołomie
                  • yost89 Doda złamała art. 196 kk. Przyklasnąłeś 01.08.14, 21:01
                    jak ją zakablowali, legalisto, czy nie, bo fakt istnienia w kodeksie był zdaje się twoim argumentem?
                    • dupeteczek Re: Doda złamała art. 196 kk. Przyklasnąłeś 01.08.14, 21:15
                      Nie mam czasu dla idioty twierdzącego, że III Rzesza była państwem obywatelskim.
                      Art. 196 kk jest idiotyzmem, który w normalnym państwie nie ma miejsca, jedynie w państwie wyznaniowym!

WYPAD!
                      • yost89 Ale to twoja definicja państwa obywatelskiego 01.08.14, 21:24
                        pod którą III Rzesza jak najbardziej podchodzi.

> Art. 196 kk jest idiotyzmem,

Hłe, hłe! Znaczy od moich poglądów wara, ale na te wraże paragraf musi być, cobym mógł jak Pawlik Kapela zakablować.
        • 99venus Re: Po to właśnie Pawka zakablował? 01.08.14, 20:15
          do rozumu i przyzwoitości trzeba dorosnąć.dla niektórych jest to nieosiągalne do smierci.
          jedynie co mnie zaskakuje to powszechna bolszewizacja Europy Zachodniej gdzie jak ludzie mają do czynienia z menelem lub psycholem w przestrzeni publicznej zaraz dzwonią na policję a ta zjawia się błyskawicznie.stara dobra szkoła Dzierżyńskiego.
          • piq "menel" czy "psychol" w przestrzeni... 01.08.14, 20:34
            ...publicznej jest zlecany policji, kiedy zagraża bezpośrednio lub zakłóca porządek publiczny. I to jest w porządku. Nie w porządku jest delatorstwo, gdy ktoś wypowiada swoje opinie.
          • yost89 Gościu, chcesz jaką radę ds. poglądów słusznych 01.08.14, 20:37
            powołać? Tylko nie płacz jak na twoje poglądy znajdzie się jednego dnia paragraf - jeśli dopuszczasz opcję, że nie wszystkie są dopuszczalne, nie powinieneś mieć żadnych pretensji.
        • sclavus Re: Po to właśnie Pawka zakablował? 01.08.14, 20:22
          Przecież to zabawa narodowa Polaków (sporej części)
          Niby najchętniej donoszą do urzędów skarbowych na sąsiadów (ale i na najbliższą rodzinę), ale i do prokuratur a nawet do prezydenta i premiera...
          Modne - jak się okazuje - jest donoszenie do prokuratury o ... "możliwości popełnienia przestępstwa" (na drugim miejscu - o "obrazie uczuć religijnych")
          Zgadnij, kto jest najbardziej aktywny w takim donoszeniu!
          ... zgadłeś!! - świątoyebliwa prawica...
          • piq oczywiście, że masz rację,... 01.08.14, 20:36
            ...coś takiego jak "obraza uczuć religijnych" to absurd prawny, a ściganie tego z urzędu - jeszcze większy. Powinno sie dochodzić swoich roszczeń w tej materii wyłącznie w procesie cywilnym.
            • sclavus Re: oczywiście, że masz rację,... 01.08.14, 20:55
              ... a doniesienie o "przypuszczeniu popełnienia przestępstwa"???
              To przypuszczenie, to taka tarcza ochronna, żeby nie być ciąganym za pomówienie!!!
              ... ale donosik jest!... i zawsze troszeczkę "obgooFnia"
              • piq ponownie masz rację /nt 01.08.14, 20:58

• 99venus Re: oczywiście, że masz rację,... 01.08.14, 21:17
                przypuszczenie graniczace z pewnością-to piekna pisuarowa formuła.
              • remez2 Re: oczywiście, że masz rację,... 01.08.14, 21:40
                sclavus napisał:

> ... a doniesienie o "przypuszczeniu popełnienia przestępstwa"???
                Tak dla porządku - "podejrzeniu popełnienia przestępstwa".
                art. 304
                § 1. Każdy dowiedziawszy się o popełnieniu przestępstwa ściganego z urzędu ma społeczny obowiązek zawiadomić o tym prokuratora lub Policję. Przepis art. 191 § 3 stosuje się odpowiednio.

> To przypuszczenie, to taka tarcza ochronna, żeby nie być ciąganym za pom
                > ówienie!!!
                > ... ale donosik jest!... i zawsze troszeczkę "obgooFnia"
                • piq acha, czyli jak jest paragrafik w ukazie,... 01.08.14, 21:54
                  ...to tak należy. Za Miemca był paragrafik zobowiązujący do wydawania Żydów. Czyli praworządny obywatel GG słusznie donosił na sprawiedliwych wśród narodów świata, że jest podejrzenie popełnienia przestępstwa. Jeśli prawo stanowione jest sprzeczne z prawami człowieka i obywatela, jest nielegalne. To jest, nawiasem mówiąc, klauzula sumienia.
      • snajper55 Re: wzorzec moralny Pawlik Morozow, ... 01.08.14, 20:02
        99venus napisał:

> jakim trzeba być bydlakiem zeby stosować takie porównania?
        > jakim bydłem są osobnicy wysyłający grożby?
        > i to wszystko w kraju w którym jest 101% wieerzących.

Donieś na przestępcę, na gwałciciela, włamywacza czy kieszonkowca to jego kumple tak samo cię potraktują. Co w tym dziwnego? Może jedynie to, że oni internetu nie używają. Choć kto to wie.

S.
      • piq jakim trzeba być bolszewickim szmaciarzem,... 01.08.14, 20:40
        ...żeby donosić na kogoś dlatego, że ten ktoś wypowiada swoje opinie o kimś kogo nie lubi i kto mu się nie podoba. Ma prawo. Jeśli któryś muzułmanin poczułby się dotknięty, powinien złożyć doniesienie on, a nie jakiś pajac Jasiu Kapela z poczucia komunistycznego obowiązku złożenia donosu. Paragraf o "mowie nienawiści" jest idiotyczny i na tyle niedookreślony, że jest oczywistym polem do nadużyć.
        • 99venus Re: jakim trzeba być bolszewickim szmaciarzem,... 01.08.14, 21:18
          jesteś pewny,że zrozumiałeś o co chodzi?
    • snajper55 Jakoś wątków nie zakładałeś gdy donosili twoi 01.08.14, 20:13
      bracia w wierze na obrazanie ich uczuć religijnych a to przez rzeźbę, a to przez film czy inne przedstawienie. Wolnosci słowa wtedy nie broniłeś.

S.
      • piq mogę ci snajper w wolnej chwili podrzucić... 01.08.14, 20:44
        ...link, w którym stawałem w obronie Nieznalskiej na przykład (to z pewnością pamiętam). Jak powinieneś wiedzieć po tylu latach, swoboda wypowiedzi jest dla mnie rzeczą świętą. Bez względu na to, kto co wypowiada. Dla mnie paragraf o "obrazie uczuć religijnych" jest idiotyzmem i pisałem już o tym. Nie będę dla ciebie specjalnie, snajper, robił podsumowania mojej twórczości - tym bardziej, że jesteś sklerotykiem i natychmiast zapomnisz. A najpierw nie zrozumiesz.
        • piq byłem też, snajper, oburzony... 01.08.14, 21:05
          ...procesem Dody. Też sobie przypomniałem.
          • 99venus Re: byłem też, snajper, oburzony... 01.08.14, 21:19
            śmiało,przypominaj sobie dalej....
            • piq oczywiście Davida Irvinga też broniłem,... 01.08.14, 21:59
              ...żabko. A teraz won, jeśli nie masz nic mądrzejszego do napisania.
    • dupeteczek Re: wzorzec moralny Pawlik Morozow, ... 01.08.14, 20:14
      Jeśli już, to Pawka Morozow:)
      W tym przypadku uważam, że zgłoszenie prokuraturze miało sens! Na zbyt wiele spraw nie reagujemy, włącznie z płaczem dziecka z zza ściany:/
      • piq Pawlik Morozow jest równie poprawne ... 01.08.14, 20:49
        ...co Pawka Morozow, sprawdź sobie w źródłach, żabko, zamiast się idiotycznie czepiać.
        • dupeteczek Re: Pawlik Morozow jest równie poprawne ... 01.08.14, 20:57
          Masz rację z Pawlikiem - pokręciło mi się:/
          Ale to nie ma wpływu na meritum.
      • ave.duce Hmm... 01.08.14, 20:54
        forum.gazeta.pl/forum/w,28,151362630,151363483,PAWLIK_Morozow_.html
        • dupeteczek Re: Hmm... 01.08.14, 20:58
          :/
    • ave.duce I bardzo dobrze Kapela zrobił bt. 01.08.14, 20:25
      --
      ... Ave duce ptaszku pisowski tak sobie plujesz? ...> Ruski99
      Forum ze Dworum/Freedom

• piq to może doniesiesz też na "mowę nienawiści"... 01.08.14, 20:52
        ...wobec katolików, jakże częstą na tym forum. To wszak twój obywatelski obowiązek. Pochwalanie Pawlika Kapeli czy tam Jasia Morozowa i niepójście w jego ślady to z twojej strony hipokryzja i postawa aspołeczna.
        • ave.duce Nawoływania na FK do zabijania katolików 01.08.14, 20:58
          zalinkuj, proszę.
          • piq najpierw mi pokaż... 01.08.14, 21:04
            ...gdzie tu:
            www.facebook.com/pages/Nie-dla-Islamizacji-Europy/182944451832138
            ...są wezwania do zabijania muzułmanów. A tę stronę zakablował nasz miły postępak Jasiu Kapela.
            • ave.duce Re: najpierw mi pokaż... 01.08.14, 21:14
              piq napisał:

> ...gdzie tu:
              > www.facebook.com/pages/Nie-dla-Islamizacji-Europy/182944451832138
              > ...są wezwania do zabijania muzułmanów. A tę stronę zakablował nasz miły postęp
              > ak Jasiu Kapela.

Nie mam zamiaru tego czytać, wybacz.
              • piq to ja też nie będę szukał po fk... 01.08.14, 21:57
                ...postów nawołujących do zrobienia krzywdy katolikom czy też hierarchii kk. Wybacz.
                • ave.duce Czyli 02.08.14, 08:09
                  problemik z głowy.

Pozdrawiam.
    • hasch1 Pawlik 01.08.14, 21:33
      No nie do końca bym tak go nazwał.
      Bo jednak Pawlik, to kanalia która sprzedała papę, mamę, dzieduszku i stryjców.
      Ale Pawlik zrobił to dla idei wielikowo socjalizma.
      Ta nasza rodzima gnida, bardzo miała ochotę zaistnieć. A jak okazało się że nie dostanie się przed kamery, na łamy i w szkole też dostaje tyko, jak przypuszczam, po ryju, to wynalazł patent.
      I co właśnie dokonało się. Ta miernota zaistniała. Vide ten post i tamten artykuł.

A w temacie islamu, jakim pokazuje nam go telewizor, to jednak ciemny lud to kupił i durniów się namnożyło. Tymczasem Islam niczym nie rużni się od katolicyzmu, i tu i tam pełno jest ciemnoty łykającej jak karpie co kapłan powie. A że nasz ma być dobry, a obcy zły, to leci już od faraonów.

A jak potargają go, faktycznie, za jajca to darł się będzie w niebogłosy jaki to męczennik.
      I znów sława.
      • m.c.hrabia Re: nigdy nie będziemy Szwecją n/t 01.08.14, 21:42
    • gat45 Czy każdy donos jest złem ? 02.08.14, 08:27
      Tak sobie pytam, rozszerzając temat.
      • 99venus Re: Czy każdy donos jest złem ? 02.08.14, 08:42
        czy to co się zdarzyło można nazwać donosem?
        dla mnie jest to doniesienie obywatelskie.coraz bardziej popularne w Polsce chociażby w dziedzinie ścigania zbydlęconych debili za kierownicą.
        • gat45 Re: Czy każdy donos jest złem ? 02.08.14, 08:50
          No właśnie. "Donos" ma od razu paskudną konotację.
          Pogarda dla każdego doniesienia charakteryzuje społeczeństwa, które nie identyfikują się z władzami. Dla mnie ktoś, kto skreśla "donosiciela" tylko za to, że doniósł, nie zastanawiając się nad kontekstem, ma problem i powinien przemyśleć swoje pojmowanie ładu społecznego.
          • 99venus Re: Czy każdy donos jest złem ? 02.08.14, 08:53
            i tutaj zapytałbym się czy jesteśmy społeczeństwem a jeżeli tak to jakim??
            • gat45 Re: Czy każdy donos jest złem ? 02.08.14, 09:02
              Na pewno takim, które nie umie wyłaniać swoich władz. Z zasady im nie ufa, w ogóle zresztą zaufanie jest towarem deficytowym. Nie potrafi zdobyć się na żadne ustępstwa, kompromis to brzydkie słowo i porażka. Nadużywa wielkich słów, szczególnie na "h" (honor i hańba), żeby pokryć swoje małe i miałkie kombinacje.
              Społeczeństwo może już nie raczkujące, ale z pewnością jeszcze nie dojrzałe.
              • 99venus Re: Czy każdy donos jest złem ? 02.08.14, 09:09
                i patrząc na to szerzej czyż nie jest to jeden z powodów dla których tyle osób wyjechało z kraju,nie chce wracać i lepiej żyje im się wśród społeczeństw cywilizowanych.
                Polska to niestety cały czas dziki kraj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka