Dodaj do ulubionych

GW - USMIERCA wiare Polakow we wlasne sily !

IP: *.008.popsite.net 05.04.02, 01:03
GW prowadzi WOJNE psyhologiczna przeciw Polakom zamieszkalym w kraju i za
granica polegajaca na MIZDZENIU swidomosci potrzeby bycia suwerennym narodem i
panstwem.
GW usiluje UNICESTWIC swiadomosc narodowa Polakow, oraz w calej rozciaglosci
AKCEPTUJE i namawia na swich stronach do wyprzedazy polskiej ziemi.

ANTYPOLONIZM i FALSZ GW jest OCZYWISTY, gdyz dokladnie na tych samych
stronach, gdzie PROPAGUJE, aby polska ziemie SPRZEDAWAC i poddac sie dyktaowi
kartelowi urzednikow UE to GW jak w amoku ZAWSZE POPIERA swoj ukochany Izrael w
dzalaniach obrony wlasnych terytorow, czy tez ZRABOWANYM Palestynczykom.
GW podziwia przyklaskujac koncepcje budowy silnej niezaleznej panstowosci
Izraela. GW chwali jaki to Izrael jest dzielny w swojej walce na wszystkich
frontach o swoja TOZSAMOSC-SUWERENNOSC narodowa Izraelitow (Zydow).
GW wiec wie co jest NAJLEPSZE dla panstwa i narodu Zydowskiego, ale na tych
samych stronach GW NEGOJE Polakow za obrone swojej Polskiej panstwowosci i
inspiruje Polakow do dzalan wyzbycia panstwowosci Polskiej.
Zupelna BESZCZELNOSCIA GW jest wrecz stawianie Polakom pytania typu: „Po co
Polakom jest Ojczyzna” i dalej udawadnia GW, ze dla Polakow najlepszy bedzie
niedgrywajacy RZADNEJ roli tzw.„Parlament Europejski” manipulowany kartelami
monoplistow finasowych/produkcyjnych oraz WYZBYCIE sie WLASNEGO polskiego
systemu monetarnego i przyjecie „Euro” z Bankiem Centralnym we Fronkfurcie.
„WLASNA POLITYKA MONETARNA TO SERCE KAZDEGO SILNEGO PANSTWA” – taka pochwale GW
kiedys czytalam, gdy rozlecial sie ZSRR i kazde nowe panstwo z bylych
republik „radzieckich” ustanowil swoja wlasna walute.
Ale dla Polakow GW serwoje wrecz ODWROTNA ideologie na temat systemu
monetarnego – kaze sie pozbyc wlasnego systemu monetarnego, po to zeby Polske
WYKONCZYC !!!
Brytyjczycy nie sa naiwni i NIGDY nie przyjma papieru toaletowego „Euro”
wyzbuwajac sie swojego Funta, jako monety obiegowej. Niemcy wyzbyli sie swojej
Marki, gdyz MAJA w tym WIELKI interes. Niemcy chca grac ZNACZONYMI kartami, aby
wygrac cala gre, ale taki numer im nie przejdzie tez z Francja – dlatego tez
Francuzi pozostali przy swim Franku.

Antypolski OSZUST Gazeta Wyborcza propguje nichilizm i wysmiewa sie z Polskiej
histori opisujac rozne fakty historyczne FABRYKUJAC podteksty ze Polacy to
kompletni durnie, SZYDZC z polskich bohaterow narodowych i z ich dumy narodowej.

„NIE BYLO W DZIEJACH SWIATA KRAJU, KTORY ODNIOSLBY CYWILIZACYJNY SUKCES BEZ
WIARY WE WLASE SILY” – to niedawno napisal R. Ziemkiewicz o Izraelu i dysporze
zydowskiej w USA.
Komentarz do powyzszego jest chyba zbyteczny. Trzeba byc slepym, zeby nie
widziec, ze Izrael prowadzi wojne o przywlaszczenie sobie ziemi i usluje
budowac swoje silne panstwo na cakowitej niezaleznosci.

Przeciez GW jako pierwsza propagowala Grossa jako wzor moralnosci i wieszcza
prawdy.
W tym samym czasie rozpowszechniala falsze, zarzuty i oszczerstwa wobec
Polakow, a sam „naczelny” opoblikowal swoj sztandarowy artkol w organie
miedzynarodowki zdowskiej „The New York Times” z propaganda wstydu o Polakach.

Nigdy nie przczytacie obludnego „naczelnego” GW o bandtyzmie Zydow w Izraelu,
ktorzy sa bardzo wsciekli na Palestynczykow ze cholera nie daja sie
SKOLONIZOWAC przez Izrael, wiec teraz Zydzi dokonali pacyfikacji miast w
Palestynie w celu WYMORDOWANIA Palestynczykow w mysl koncepcji Ariela Sharona
tzn. DOKLADNIE TAK SAMO, jak kiedys Niemcy wymordowali Zydow w Jedwabnem w mysl
koncepcji Adolfa Hitlera.

Niech nikt nie liczy ze GW kiedykolwiek napisze, ze Zydzi PRZYWLASZCZYLI sobie
ziemie Palestynczykow, ktorej to ziemi i suwerennosci Palestynczycy brania na
smierc zycie, MAJAC CALKOWITE NIEZBYWALNE do tego PRAWO, jak kiedys partyzanci
(a nie terrorysci) zydowscy pod przywodctwem Mordahaja Anielewicza w obronie
swojego zycia z Getta Warszawskiego przed oprawcami hitlerowskimi.

Jaser Arafat dokladnie prowadzi podobna dzialalnosc, jak kiedys Mordahaj
Anielewicz.

Czy zydowski bohater narodowy Mordahaj Anielewicz byl TERRORYSTA i czy GW
sluzy Polsce i Polakom?
Napewno NIE.
Obserwuj wątek
    • Gość: Dr.KrisK Co to wszystko znaczy? IP: *.eng.fsu.edu 05.04.02, 01:06
      Co to jest "Mizdrzenie swidomosci potrzeby bycia" - szanowna Pani kontroluje to
      co pisze, czy to raczej "szumy i zlepy" pani cięzko doświadczonej jaźni?
      Nic z tego nie rozumiem - okropny bełkot. Okropny!!!
      • Gość: ania Re:do dr.KirSk IP: *.upc.chello.be 05.04.02, 01:13
        Doktorze jak tak mozna kobieta tyle sie napracowala i to wszystko dla dobra
        narodu a pan ,pewnie niedoczytal do konca i z krzykiem.Przeczytac raz
        jeszcze.Pozdrawiam jak tam po swietach whyski nie zaszkodzila
        • Gość: Dr.KrisK Przeczytałem! IP: *.eng.fsu.edu 05.04.02, 02:00
          Ze trzy razy conajmniej! Przypomina mi to słynną moją rozprawę p.t. "O
          subiekcji izomorficznej w obrębie koagulanta trójrdzeniowego" - ja sam nic z
          tego nie rozumiałem. Po wygłoszeniu na konferencji w Bolejewie zanotowano
          wypadki omdlenia wśród audiencji, przedwczesny poród (chłopczyk) oraz przypadek
          lewitacji.
          A na kobiety nie krzyczę z zasady oraz z wielkiego dla nich uwielbienia.
          Zostawiam to Oszołkom i takim różnym nabzdyczonym.
          Święta bardzo przyjemne, whisky pod jajo na twardo oraz rozważania ogólne: czy
          jakby mogło byc lepiej to by było, czy raczej nie? Teraz z trudem dochodze do
          siebie.
          Pozdrawiam
          KrisK - Doctorus Philosophae
          • Gość: Hania A przepis na kanapke z serem? IP: 195.217.253.* 05.04.02, 12:07
            Gość portalu: Dr.KrisK napisał(a):

> Ze trzy razy conajmniej! Przypomina mi to słynną moją rozprawę p.t. "O
            > subiekcji izomorficznej w obrębie koagulanta trójrdzeniowego" - ja sam nic z
            > tego nie rozumiałem. Po wygłoszeniu na konferencji w Bolejewie zanotowano
            > wypadki omdlenia wśród audiencji, przedwczesny poród (chłopczyk) oraz przypadek
            >
            > lewitacji.
            > A na kobiety nie krzyczę z zasady oraz z wielkiego dla nich uwielbienia.
            > Zostawiam to Oszołkom i takim różnym nabzdyczonym.
            > Święta bardzo przyjemne, whisky pod jajo na twardo oraz rozważania ogólne: czy
            > jakby mogło byc lepiej to by było, czy raczej nie? Teraz z trudem dochodze do
            > siebie.
            > Pozdrawiam
            > KrisK - Doctorus Philosophae

Panie Doktorze, czy dostane od Pana przepis na kanapke z serem? Mowil Pan przed
            Swietami, ze moglby Pan podac.
            W Bolejewie trzeba uwazac z lewitacja, ze wzgledu na naszykowane na masonow kosy
            na sztorc.
            Pozdrawiam i powrotu do dobrej formy zycze (ach te jajka na twardo!).
            H.
            • Gość: Dr.KrisK Re: A przepis na kanapke z serem? IP: *.eng.fsu.edu 05.04.02, 16:16
              Pamiętam, pamiętam, miałem go gdzies zapisanego ... na odwrocie mojego patentu
              doktora nauk ezoterycznych chyba.. nie, a może na moim zdjęciu w todze (sam
              uszyłem) i birecie (przerobiłem z beretu)... tez nie. Jeszcze poszukam!
              Chłopstwo z Bolejewa okrutnie wzburzone Ojczyzny naszej wyprzedażą, z tą
              lewitacją to ma pani haneczka zupełną rację. W ogóle Polska to dla Lewitów
              niebezpieczny kraj!!!
              Serdecznie poświątecznie pozdrawiam:
              Krisk - Doctorus Philosophae
              • Gość: Hania Re: A przepis na kanapke z serem? IP: 195.217.253.* 05.04.02, 16:29

> Pamiętam, pamiętam, miałem go gdzies zapisanego ... na odwrocie mojego patentu
                > doktora nauk ezoterycznych chyba.. nie, a może na moim zdjęciu w todze (sam
                > uszyłem) i birecie (przerobiłem z beretu)... tez nie. Jeszcze poszukam!
                > Chłopstwo z Bolejewa okrutnie wzburzone Ojczyzny naszej wyprzedażą, z tą
                > lewitacją to ma pani haneczka zupełną rację. W ogóle Polska to dla Lewitów
                > niebezpieczny kraj!!!
                > Serdecznie poświątecznie pozdrawiam:
                > Krisk - Doctorus Philosophae

Niebezpieczny, zwlaszcza kole Bolejewa. Tam na masonow, Lewitow, nie-Bolejowian
                bardzo cieci. Potrafia splunac przez lewe ramie jak samochod z obca rejestracja
                przejedzie, kota czarnego pod kola wrzucic, woda swiecona szose skropic - byle
                tylko zaraza obca nie czepila sie zdrowego rdzenia Bolejowa.
                Za przepis na kanapke z serem obiecuje odwdzieczyc sie przepisem na herbate z
                cukrem.
                Bardzo Pana Doktora pozdrawiam (i zielenieje z zazdrosci nad zdolnosciami
                manualnymi - kostium zajaca, biret z beretu, toga).
                Hania

PS. Musze wracac do GMRka bo znowu chlopaczyna mi dokucza, ze zamiast pracowac
                siedze na internecie. Ech....
                • Gość: Dr.KrisK A gdzie mianowicie on dokucza? IP: *.eng.fsu.edu 05.04.02, 17:03
                  GMeRek dokucza? Jak śmie! Gdzie? Zara lecę po doktora Piernatka i zobaczy ten
                  wielbiciel kukaraczy oraz bandoneonów gdzie pieprz rośnie!!!
                  Co do manualnych zdolności to nie chwalęcy się zręczny jestem nad wyraz. I
                  skromny!
                  Dr.KrisK - Zadowolony z siebie
                  • Gość: Hania Re: A gdzie mianowicie on dokucza? IP: 195.217.253.* 05.04.02, 17:11

> GMeRek dokucza? Jak śmie! Gdzie? Zara lecę po doktora Piernatka i zobaczy ten
                    > wielbiciel kukaraczy oraz bandoneonów gdzie pieprz rośnie!!!
                    > Co do manualnych zdolności to nie chwalęcy się zręczny jestem nad wyraz. I
                    > skromny!
                    > Dr.KrisK - Zadowolony z siebie

Juz polecial GMeRek (dobre, dobre!) sluchac TOK FM i dyskusji na temat projektu
                    ustawy o KRRiTV. Albo oglada serial "Brzydula" w TVN. W kazdym razie czymsik
                    zajety nader podnioslym. Polityka albo kobietami. Co ta wiosna z czlowieka robi!
                    Skromnosc to cecha bardzo piekna, wiec jest powod do zadowolenia!
                    Pozdrawiam raz jeszcze.

PS. I dra Piernatka prosze pozdrowic!
                    • Gość: Dr.KrisK Polityka i kobiety IP: *.eng.fsu.edu 05.04.02, 17:22
                      Wyznam, że czasem marzy mi się Wielka Polityka oraz Piękne Kobiety.
                      Niebezpieczne życie na krawędzi, wykwintne alkohole wstrząsnięte niezmieszane,
                      male pistoleciki wykładane macicą perłową i diamencikami, tajne szyfry,
                      spotkania sekretne w wesołym miasteczku zakończone strzelaniną na karuzeli,
                      zdradliwe oraz rozpustne kobiety...
                      A tu co - zakurzone laboratorium, sprany fartuch z napisem PSS Społem, rozmaite
                      zwierzaczki po klatkach (nakarmić trzeba i wygnoić) ... I to wszystko dla
                      ludzkości, a ta ludzkośc taka niewdzięczna. I skąpa!!!
                      Eh życie...
                      Dr.KrisK - Zadumany nad Sensem Istnienia oraz Pracy
                      • Gość: Hania Re: Polityka i kobiety IP: 195.217.253.* 05.04.02, 17:37

> Wyznam, że czasem marzy mi się Wielka Polityka oraz Piękne Kobiety.
                        > Niebezpieczne życie na krawędzi, wykwintne alkohole wstrząsnięte niezmieszane,
                        > male pistoleciki wykładane macicą perłową i diamencikami, tajne szyfry,
                        > spotkania sekretne w wesołym miasteczku zakończone strzelaniną na karuzeli,
                        > zdradliwe oraz rozpustne kobiety...
                        > A tu co - zakurzone laboratorium, sprany fartuch z napisem PSS Społem, rozmaite
                        >
                        > zwierzaczki po klatkach (nakarmić trzeba i wygnoić) ... I to wszystko dla
                        > ludzkości, a ta ludzkośc taka niewdzięczna. I skąpa!!!
                        > Eh życie...
                        > Dr.KrisK - Zadumany nad Sensem Istnienia oraz Pracy

Panie Doktorze, czy wdzieczne oczka tych zwierzatek, kiedy im Pan marchewke albo
                        salate zielona serwuje nie sa milsze niz zimny blysk pozlacanego pistolecika
                        tudziez oczu rozpustnych kobiet bez skrupulow? Czyz szklaneczka whisky na
                        werandzie nie smakuje lepiej niz cieply drink na stojaco na tzw. bankiecie?
                        Z optymistycznym pozdrowieniem.
                        Hania - Optymistycznie Nastawiona do Prostego Zycia i Perspektywy Rozrywkowego
                        Lykendu
    • Gość: ania Re: GW - USMIERCA wiare Polakow we wlasne sily ! IP: *.upc.chello.be 05.04.02, 01:07
      Dzieki Marta nareszcie ktos mnie uswiadomil jak mozesz to polec jakas uczciwa
      rzetelna gazete.
    • Gość: Paweł Re: GW - USMIERCA wiare Polakow we wlasne sily ! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 05.04.02, 17:17
      Czy ty nie byłaś przypadkiem nauczycielką historii w szkole GMR-a i Oszołka???
      • Gość: Ania Re: GW - USMIERCA wiare Polakow we wlasne sily ! IP: *.upc.chello.be 05.04.02, 17:25
        Gość portalu: Paweł napisał(a):

> Czy ty nie byłaś przypadkiem nauczycielką historii w szkole GMR-a i Oszołka???

Nie wiem czy pytales mnie czy Marte ale ja napewno nie bylam.Co do Marty wszystko
        mozliwe.
        • Gość: Paweł Re: GW - USMIERCA wiare Polakow we wlasne sily ! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 05.04.02, 17:28
          Gość portalu: Ania napisał(a):

> Gość portalu: Paweł napisał(a):
          >
          > > Czy ty nie byłaś przypadkiem nauczycielką historii w szkole GMR-a i Oszołk
          > a???
          >
          > Nie wiem czy pytales mnie czy Marte ale ja napewno nie bylam.Co do Marty wszyst
          > ko
          > mozliwe.

Oczywiście, że Martę. Tobie do Oszołka i GMR-a daleko. To nie obelga, to
          komplement, gdybyś przypadkiem miała wątpliwości.
    • Gość: Jaceq Re: GW - USMIERCA wiare Polakow we wlasne sily ! IP: *.szeptel.net.pl 05.04.02, 18:08
      Postawię ze dwa euro przeciwko czarnym jagodom, że Marta to nowe wcielenie niejakiego Mystericka.

Wskazują na to pewne subtelności stylu postu 'Marty', pewien specyficzny sposób pisania niektórych
      słów ('nichilizm', 'serwoje' (czyżby: zwoje serwera?), 'artykol' itp.), a także jakże ostatnio modna w
      Teksasie miłość do Arafata. I to 'tfurcze' porównanie do Anielewicza.
      No i gość już pukał z popsite.net (TX).

A 100%-pewność daje wystąpienie słowa 'flustracja'.
      • Gość: Hania Re: GW - USMIERCA wiare Polakow we wlasne sily ! IP: 195.217.253.* 05.04.02, 18:12
        Gość portalu: Jaceq napisał(a):

> Postawię ze dwa euro przeciwko czarnym jagodom, że Marta to nowe wcielenie niej
        > akiego Mystericka.
        >
        > Wskazują na to pewne subtelności stylu postu 'Marty', pewien specyficzny sposób
        > pisania niektórych
        > słów ('nichilizm', 'serwoje' (czyżby: zwoje serwera?), 'artykol' itp.), a także
        > jakże ostatnio modna w
        > Teksasie miłość do Arafata. I to 'tfurcze' porównanie do Anielewicza.
        > No i gość już pukał z popsite.net (TX).
        >
        > A 100%-pewność daje wystąpienie słowa 'flustracja'.

Ha! To bardzo prawdopodobne.
      • Gość: Ania Re: GW - USMIERCA wiare Polakow we wlasne sily ! IP: *.upc.chello.be 05.04.02, 18:13
        A moze on po prostu plec zmienil?
      • Gość: Dr.KrisK Mam jednak wątpliwości.. IP: *.eng.fsu.edu 05.04.02, 18:16
        Co prawda nie znam twórczości Hysterica/Mavericka, ale nic tu nie ma o
        filozofii, ani o takich wyrafinowanych rzeczach. Hysteric lubił sie popisać
        wiedzą czerpaną z Readers Digest (chyba) i taką, wiecie, głębią przemyśleń.
        Ale może się mylę.
        Pozdrawiam.
        • Gość: jaceq Re: Mam jednak wątpliwości.. IP: *.szeptel.net.pl 05.04.02, 18:37

> Co prawda nie znam twórczości Hysterica/Mavericka, ale nic tu nie ma o
          > filozofii, ani o takich wyrafinowanych rzeczach. Hysteric lubił sie popisać
          > wiedzą czerpaną z Readers Digest (chyba) i taką, wiecie, głębią przemyśleń.
          > Ale może się mylę.
          > Pozdrawiam.

I dlatego postawię dwa euro a nie trzy. pzdr.
          • Gość: t zlot ironistów? IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.02, 19:13
            Zwracam uwagę, że żaden z postów nie odnosi się w sposób merytoryczny do postu
            załozycielskiego. Znam oczywiście odpowiedź (bo jest standardowa) - "z czymś
            takim nie warto polemizować", ale - dlaczego?.
            • Gość: Ania Re: zlot ironistów? IP: *.upc.chello.be 05.04.02, 19:26
              A co bys wolal zlot czarownic czy zlot bluzniercow?Usmiechnij sie t jutro
              bedzie lepiej!!!!
            • Gość: Dr.KrisK Re: zlot ironistów? - Jak najbardziej!!! IP: *.eng.fsu.edu 05.04.02, 19:32
              Ależ drogi t! Oczywiście jako postempaki und ironiści robimy sobie jajca z co
              bardziej nadętych patriotycznych postękiwań. Nie ukrywam - śmieszą mnie one, i
              nie widzę możliwości merytorycznych z nimi dyskusji. Jako prześmiewca
              pozbawiony wyższych uczuć hasam sobie po forum i usiłuję spuszczać powietrze z
              co bardziej napuszonych dyskutantów.
              I tyle.
            • Gość: Dr.KrisK A właśnie.. IP: *.eng.fsu.edu 05.04.02, 19:36
              Jak wyłumaczysz mi zwrot "MIZDZENIU swidomosci potrzeby bycia suwerennym
              narodem i panstwem" - cały post jest napisany takim językiem. No i dyskutuj tu
              z takim!!!
              • Gość: Ania Re: A właśnie.. IP: *.upc.chello.be 05.04.02, 19:58
                A juz prosilam wczesniej co by sie doktor kobiety nie czepial Ona pierwszy raz
                na tak wspanialym foru rece sie biedaczce trzesly ,klawisze mylily.Ale
                pociesze,ze niedlugo Oszolek bedzie nam przekazywal kazde slowko profesorki
                Razny tu sie juz doktor nie bedzie mogl czepiac.
              • Gość: t Jeszcze o ironii IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.02, 20:20
                Napisałem post na temat ironii i poirononizowaliście sobie na jego temat!! Czy to
                już nie przesada?

> Jak wyłumaczysz mi zwrot "MIZDZENIU swidomosci potrzeby bycia suwerennym
                > narodem i panstwem" - cały post jest napisany takim językiem. No i dyskutuj tu
                > z takim!!!

Zdaje się że autorka nie jest Polką. Może ma coś wspólnego z Palestyną? Kto wie?
                Zresztą, język polski jest niepotrzebnie zbyt skomplikowany. Sam robię błędy
                ortograficzne, więc nie czepiam się (zazwyczaj) takich szczegółów jak błędy tego
                rodzaju. Ważna jest treść. Co do "mizdzenia" łatwo zgadnąć, że chodzi o
                miażdżenie. Mniejsza o ten post. Chodzi mi o pewną postawę, którą da się
                zauwazyć na tym forum. występuje pewna różnica pomiędzy - nazwijmy
                to "oszołomami" a "postępowcami". Ci pierwsi opierają się na takich czy innych
                źródłach. Podają tytuły książek, czy linki. Mniejsza o jakość tych źródeł -
                czasami jest wysoka, czasami nie (o ile mogę to ocenić). Strona przciwna,
                nazwijmy to "postępowa" tymczasem ogranicza się bardzo często -tak jak tutaj -do
                ironizowania. Przybierają pozę jakby znali jakąś wiedzę wyższego rodzaju, która
                zwalnia ich od polemik i pozwala patrzeć z pobłażliwością na "oszołomów".
                Chciałbym po prostu poznać tą wiedzę, a niemal zawsze kiedy pytam, spotykam się z
                odmową. Kiedyś zdarzyło mi się na przykład zapytać Hanię skąd czerpie wiedzę na
                temat masonerii, skoro prezez kilka dni ironizuje na wątku jej poświęconym, i
                wskórałem tyle, że Hania zniknęła z tego wątku. Sprawia to wrażenie, jakby te
                osoby nie opierały się na jakiejkolwiek wiedzy, lecz pisały to co piszą na
                podstawie odczucia, że człowiek "światły" powinien myśleć akurat tak a nie
                inaczej.Autorka wątku na którym jesteśmy przedstawiła pewną tezę. Można się z
                nią nie zgadzać, ale czemu z góry zakładać, że nie warto na ten temat
                porozmawiać? Można poprosić autorkę o szersze uzasadnienie jej poglądów, a
                zwłaszcza o podanie przykładów artykułów wydrukowanych w "GW", które - jej
                zdaniem- uzasadniają to co napisała. Nic takiego się nie stało. Zebrało się tu
                kilka osób, i poironizowało sobie. Zwracam na to uwagę, bo jest to dość częste.
                Czemu np. nie przedstawicie własnych poglądów na temat "GW" ? Chętnie je poznam.
                • Gość: t Re: Jeszcze o ironii IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.02, 20:27
                  Dodam kolejny przykład który własnie przeczytałem. Wątek:"A od kiedy mówienie
                  prawdy podlega karze" i odpowiedź kmimmjk (czy jak to się tam pisze) na post
                  GMR.( Oczywiście GMR/Oszołom+inne wcielenia, to żartowniś, któtrego z tych czy
                  innych powodów bawi gdy "postępowcy" toczą pianę czytając fragmenty "ND", ale
                  nie o to tu chodzi)
                • Gość: Ania Re: Jeszcze o ironii IP: *.upc.chello.be 05.04.02, 20:41
                  Do t jezeli Ty sie z artykulem zgadzasz to poprostu napisz."Tak jest ma pani
                  racje wyrazy podziwu dziekuje i prosze o jeszcze."Ale nie zmuszaj innych zeby
                  pisali tak jak Tobie sie podoba.Jak Ty chcesz pisac o postepakach To sobie
                  piszesz ja Ci sie nie wtracam.
                  • Gość: t Re: Jeszcze o ironii IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.02, 21:21
                    Gość portalu: Ania napisał(a):

> Do t jezeli Ty sie z artykulem zgadzasz to poprostu napisz."Tak jest ma pani
                    > racje wyrazy podziwu dziekuje i prosze o jeszcze."Ale nie zmuszaj innych zeby
                    > pisali tak jak Tobie sie podoba.
                    Podkreślam raz jeszcze -nie chodzi tu o tylko TEN konkretny wątek.

>Jak Ty chcesz pisac o postepakach To sobie
                    > piszesz ja Ci sie nie wtracam.

A szkoda. Mam nadzieję, że zmienisz zdanie.

• Gość: Dr.KrisK Poważnie. IP: *.eng.fsu.edu 05.04.02, 21:10
                  Drogi t. Zarzucasz nam ironistom brak wiedzy. Według ciebie, żeby dyskutować
                  np. o wpływie masonerii na losy Bolejewa (przepraszam, znowu ta ironia) trzeba
                  przestudiować historię masonerii europejskiej, zdać u ciebie egzamin i dopiero
                  wtedy można zabierać głos.
                  Juz ci pisałem, że jak dyskusja jest merytoryczna, a nie bardzo się znam na jej
                  temacie, to siedzę grzecznie w kącie i nic nie gadam. Natomiast jak ktos
                  udowadnia że przez GW Polacy utracą ducha narodowego ... naprawdę w to
                  wierzysz? Autor/autorka wątku jakoś zresztą nie broni swoich racji.
                  Dlaczego w ogóle chcesz na forum wprowadzić atmosferę naukowej powagi - toż
                  cały urok tego miejsca polega na przemieszaniu charakterów/stylów itp.
                  Jestem wielkim zwolennikiem ironii. Poważni ludzie, serio biorący idee rozmaite
                  są niebezpieczni! My, prześmiewcy i przygłupy, nigdy byśmy nie wymyślili komory
                  gazowej (ale spalinową szczoteczkę do zębów jak najbardziej)....
                  Pozdrawiam.
                  Niech żyje postęp oraz ironia!!!
                  Dr.KrisK
                  • Gość: t Re: Poważnie. IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.02, 21:20

> Drogi t. Zarzucasz nam ironistom brak wiedzy. Według ciebie, żeby dyskutować
                    > np. o wpływie masonerii na losy Bolejewa (przepraszam, znowu ta ironia) trzeba
                    > przestudiować historię masonerii europejskiej, zdać u ciebie egzamin i dopiero
                    > wtedy można zabierać głos.
                    > Juz ci pisałem, że jak dyskusja jest merytoryczna, a nie bardzo się znam na jej
                    >
                    > temacie, to siedzę grzecznie w kącie i nic nie gadam. Natomiast jak ktos
                    > udowadnia że przez GW Polacy utracą ducha narodowego ... naprawdę w to
                    > wierzysz? Autor/autorka wątku jakoś zresztą nie broni swoich racji.
                    > Dlaczego w ogóle chcesz na forum wprowadzić atmosferę naukowej powagi - toż
                    > cały urok tego miejsca polega na przemieszaniu charakterów/stylów itp.
                    > Jestem wielkim zwolennikiem ironii. Poważni ludzie, serio biorący idee rozmaite
                    >
                    > są niebezpieczni! My, prześmiewcy i przygłupy, nigdy byśmy nie wymyślili komory
                    >
                    > gazowej (ale spalinową szczoteczkę do zębów jak najbardziej)....
                    > Pozdrawiam.
                    > Niech żyje postęp oraz ironia!!!
                    > Dr.KrisK

Ale mnie chodzi tylko o proporcje. Z ironią też można przesadzić. Nie zarzucam
                    braku wiedzy, lecz niechęc do jej ujawniania. To co innego. Co do "GW" - jej
                    linia programowa mnie nie zachwyca.
                    Przy okazji -pojawił się kolejny wątek, który przyciągnął ironistów "ile stracimy
                    na wejściu do UE".
                    • Gość: Dr.KrisK Wiedza i niechęć IP: *.eng.fsu.edu 05.04.02, 21:32
                      Co do proporcji - jak wiesz nie pozwalam sobie na wygłupy w poważnych
                      dyskusjach. Ale wątki są różne, oj różne. Naprawdę nie widzę potrzeby naukowej
                      dyskusji opartej na cytowaniach itp, w wątkach nie mających żadnego sensu.
                      W porządku - linia GW ci się nie podoba, chętnie dowiem się dlaczego. Ale nie
                      żądaj podczas dyskusji abym podawał ci cytaty, tytułu artykułów, itp.! Wyborczą
                      czytam od dawna i uważam ją za bardzo dobry opiniotwórczy dziennik, niezależny
                      i otwarty (o ile prasa może byc niezależna i otwarta..). Ale nie prowadziłem
                      badań prasoznawczych na jej temat.
                      Tak samo wierzę w to, że Ziemia jest okrągła - a nie jestem astronomem. Myślę,
                      że nasza wiedza w całości prawie pochodzi od innych ludzi: coś słyszymy, cos
                      czytamy. Czy jesteś pewien, że owe cytowane książki mówią prawdę? Bo ja nie
                      jestem.
                      Wolę polegać na moim skołatanym rozsądku i sceptycznym widzeniu świata. Nic
                      lepszego nie mam do dyspozycji...
                      • Gość: t Re: Wiedza i niechęć IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.02, 21:50

> Co do proporcji - jak wiesz nie pozwalam sobie na wygłupy w poważnych
                        > dyskusjach.
                        Wiem, i dlatego nie taktuj tego co tu piszę jako ataku na Ciebie, czy kogokolwiek
                        ze zgromadzonych tu ironistów.

>Ale wątki są różne, oj różne. Naprawdę nie widzę potrzeby naukowej
                        > dyskusji opartej na cytowaniach itp, w wątkach nie mających żadnego sensu.

Nie wymagam pisania tu naukowych rozpraw, tylko tego, by nie traktować innych z
                        góry jako nie zasługujących na uwagę oszołomów, a jeśli już się tak ich traktuje,
                        to by przynajmniej podawać podstawy tego traktowania - jeśli ktoś o nie zapyta.

> W porządku - linia GW ci się nie podoba, chętnie dowiem się dlaczego.

Na to pytanie odpowiem w wątku "Oportuniści i ideowcy czyli elity AD 2002", skoro
                        go już założyłem.
                        Ale nie
                        > żądaj podczas dyskusji abym podawał ci cytaty, tytułu artykułów, itp.!
                        >Wyborczą
                        > czytam od dawna i uważam ją za bardzo dobry opiniotwórczy dziennik, niezależny
                        > i otwarty (o ile prasa może byc niezależna i otwarta..).

Niezależna? Zależy od kogo. Otwarta - owszem, ale w jedną stronę.

Myślę,
                        > że nasza wiedza w całości prawie pochodzi od innych ludzi: coś słyszymy, cos
                        > czytamy. Czy jesteś pewien, że owe cytowane książki mówią prawdę? Bo ja nie
                        > jestem.
                        Nie jestem pewien, ale przynajmniej mogę się na jakieś powołać.

> Wolę polegać na moim skołatanym rozsądku i sceptycznym widzeniu świata. Nic
                        > lepszego nie mam do dyspozycji...

Więc niech to będzie sceptycyzm uniwersalny! Także w odniesieniu do "GW" - skoro
                        już o niej tu mowa.
                        A teraz pora spać
    • Gość: JA To PROWOKACJA IP: *.acn.pl / 10.134.131.* 05.04.02, 21:53
      NIE DAJCIE SIĘ PODPUSZCZAĆ

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka