Dodaj do ulubionych

Rewolucjonista

08.12.14, 13:44
Rewolucjonista Błaszczak dziś wyjatkowo bystry.wiadomosci.onet.pl/kraj/blaszczak-mamy-do-czynienia-z-afera-sikorskiego/l63y3 Dobry jest ten postulat aby Sikorka udowadniał że jeździł autem prywatnym. Kancelaria sejmu nie wymaga takich dokumentów jak kiedy i gdzie jeżdżą posłowie , więc ciekawe który z nich taka dokumentacją dysponuje , Błaszczak również. Przedstawienie dowodów lezy po stronie oskarzającej. Nie wiem jak z tym Radkiem jest naprawdę , ale dla niego chyba najlepiej jest mówić , nie pamietam , dokumentacji nie prowadzę. Juz dał dowód tego ze jego pamięć jest omylna:-)
Obserwuj wątek
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Rewolucjonista 08.12.14, 13:45
      Czym jeździ Błaszczak?
      • religijnych.uczuc.obraza Aaaa ma punciaka 08.12.14, 13:47
        Na szczęście nie używa go do celów służbowych, w ogóle nie podróżuje.
        • volupte Re: Aaaa ma punciaka 08.12.14, 13:51
          To mało pali , więc mógłby się dorobic na kilometrówkach:-)
      • lionold Re: Czym jeździ Błaszczak? 08.12.14, 13:47
        Wygląda mi na takiego co popycha taczkę z obornikiem!
      • volupte Re: Rewolucjonista 08.12.14, 13:49
        Chyba jeździ jesli ma prawko. Nie sugerujesz że jak Zbawca jest wozony?
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Rewolucjonista 08.12.14, 13:52
          Ponoć limuzyną z kierowcą można. Swoim samochodem nie można.
    • mariner4 Chobielin MZS to ok 300 Km 08.12.14, 14:09
      O ile wiem przysługuje zwrot kosztów podróży praca - dom.
      Z wyliczeń mi wychodzi, że 80000 PLN w 7 lat, to około 12000 km dobrze wypasionym autem.
      Też mi sensacja. A inne wyjazdy?
      A goryle kurdupla cierpiącego na manię prześladowczą przypadkiem więcej nie kosztują?
      M.
      • volupte Re: Chobielin MZS to ok 300 Km 08.12.14, 14:16
        Wcale bym sie nie dziwił jakby jechał na dwa auta. Prywatne i służbowe. Ma sporo teraz pracy PiS z udawadnianiem , ale jak Radek ich oleje to raczej pokrzycza i czasem bedą przypominać. Jedyna ich nadzieja to w dociekliwych pismakach.
        • mariner4 Przejechał ok. 5000 rocznie 08.12.14, 18:06
          Źle liczyłem bo tylko wg cen benzyny. Przejechał prywatnym autem ok 35 tys km przez 7 lat.Wychodzi 5000 rocznie. I po co chodzi?
          To jest sensacja dla debilowatych dziennikarzy i oczywiście jeszcze bardziej debilowatych PiSdzielców.
          M.
          • mike.recz Re: Przejechał ok. 5000 rocznie 08.12.14, 18:22
            mariner4 napisał: To jest sensacja dla debilowatych dziennikarzy i oczywiście jeszcze bardziej debilowatych PiSdzielców.

Jest jeszcze śmieszniej. Autor artykułu z Wprost, Majewski Michał dopiero dziś zajarzył, że istnieje coś takiego jak przysługujący ryczałt. Takich mamy "dziennikarzy" twitter.com/jagovski/status/541960103982006272

A to stoi jak byk od 2001 roku. Marszałek Oleksy chciał wprowadzić faktury na paliwo ale żadna z partii się wtedy na to nie zgodziła.

§ 9.

Ryczałt przysługuje od dnia utworzenia biura podstawowego, po przystąpieniu posła do wykonywania mandatu oraz po powiadomieniu, o którym mowa w § 1 ust. 2 i jest przeznaczony wraz z odsetkami z tytułu oprocentowania środków tego ryczałtu na działalność biura poselskiego, w szczególności na:

6) pokrycie kosztów przejazdu posła w ramach limitu do 3.500 km miesięcznie w związku z wykonywaniem mandatu, samochodem własnym lub innym, z którego poseł korzysta na podstawie posiadanego tytułu prawnego, z zastosowaniem maksymalnych stawek za 1 km przebiegu, obliczonych zgodnie z rozporządzeniem Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 19 grudnia 2002 r. w sprawie wysokości oraz warunków ustalania należności przysługujących pracownikowi zatrudnionemu w państwowej lub samorządowej jednostce sfery budżetowej z tytułu podróży służbowej na obszarze kraju (Dz.U. Nr 236, poz. 1991), podróże służbowe pracowników podróżujących na polecenie posła

• mariner4 Przejechał ok. 5000 rocznie 08.12.14, 18:38
              No właśnie. PiSiory chc zakrzyczeć.
              A wesz zwana Błaszczakiem się pieni.
              M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka