Dodaj do ulubionych

zielonogórscy terroryści

02.01.15, 13:38
Od dzisiaj tysiące osób pozbawione zostały pomocy lekarskiej,dostępu do recept.Być może niektóre z tego powodu umrą.Powoli jesteśmy przyzwyczajani,że lekarze bezkarnie piją w pracy,popełniają rażące błędy,od czasu do czasu uchylają się od ratowania życia.Zazwyczaj bezkarnie bo lekarze w tym kraju odpowiadają jedynie przed kolegami i bogiem.
Tym razem znaczna część polskich lekarzy postanowiła narazić zdrowie i życie bardzo wielu osób.
Mam nadzieję,że ta sprawa nie rozejdzie się po kościach.Mam nadzieje,że zainteresują się tym prokuratorzy a niektóre przypadki znajdą finał w sądzie.Oby nikt nie umarł ale jeżeli to nieszczęście się zdarzy to apeluję o stanowczość i ściganie lekarskich kanalii aż do skutku i puszczanie ich z torbami.Przecież to wszystko to wynik walki o jeszcze wieksze dochody.
Do tej pory były wakacje na Malediwach ale to już niemodne,teraz pora na Jamajke i nowy samochód co roku a nie co 2 lata.
Obserwuj wątek
    • adherent1 Re: zielonogórscy terroryści 02.01.15, 13:57
      az43 napisał:
      > Od dzisiaj tysiące osób pozbawione zostały pomocy lekarskiej,dostępu do recept.
      Miejmy nadzieję że tylko dzisiaj.
      Przy okazji ciekawi mnie jak zareagują samorządy w miejscowościach pozbawionych
      dostępu do przychodni. Moim zdaniem powinni wypowiedzieć umowy najmu lokali
      w trybie natychmiastowym i zrobić przetargi dla nowych świadczeniodawców w SZ.
      Niestety to ostatnie wymaga czasu :-(.
    • snajper55 To lekarze mają nakaz pracy??? 02.01.15, 14:08
      Lekarz ma obowiązek pracować?

S.
      • m.c.hrabia Re: To lekarze mają nakaz pracy??? 02.01.15, 16:01
        jasne ,że nie
        a NFZ nie ma obowiązku płacić kutasom.
        • kzet69 Re: To lekarze mają nakaz pracy??? 02.01.15, 21:31
          sięgnąłeś dna, kosz popisowy kutasie, stoczyłeś się do poziomu Pawłowicz...
      • az43 Re: To lekarze mają nakaz pracy??? 02.01.15, 16:33
        ma.w tej sytuacji ma.strajk ma podłoże finansowo-polityczne.im chodzi tylko o forsę.pewnie nie zdążyli w ubiegłym roku kupić nowego samochodu.
        • snajper55 Re: To lekarze mają nakaz pracy??? 02.01.15, 21:08
          az43 napisał:

> ma.w tej sytuacji ma.

Nie, nie mają. W żadnej sytuacji nie mają. Mają prawo rzucić leczenie i zacząć sprzedawać pietruszkę lub ubezpieczenia.

> strajk ma podłoże finansowo-polityczne.im chodzi tylko o forsę.pewnie nie zdążyli w
          > ubiegłym roku kupić nowego samochodu.

Mają prawo umów nie podpisywać. Umowa wymaga zgody obu stron.

S.
    • erka_46 Re: zielonogórscy terroryści 02.01.15, 14:08
      Moim zdaniem guzik z tego będzie,nawet Stalin nie dał rady lekarzom i życie stracił.

LINK

Lepiej nie walczyć,bo nas uśmiercą.
    • man_sapiens Re: zielonogórscy terroryści 02.01.15, 16:31
      Jakby lekarze palili opony, wszyscy podatnicy pokrywaliby ich długi w ZUSie i gdyby mieli prawo do wcześniejszych i wyższych emerytur to byłoby co innego. A oni bezczelnie domagają się przyzwoitego wynagrodzenia za swoja pracę - wstydu nie mają.
      • az43 Re: zielonogórscy terroryści 02.01.15, 16:35
        Wątpię czy to co się dzieje ma coś wspólnego z przyzwoitością.
    • giulia123 Re: zielonogórscy terroryści 02.01.15, 16:39
      az43 napisał:

> Od dzisiaj tysiące osób pozbawione zostały pomocy lekarskiej,dostępu do recept.
      > Być może niektóre z tego powodu umrą.Powoli jesteśmy przyzwyczajani,że lekarze
      > bezkarnie piją w pracy,popełniają rażące błędy,od czasu do czasu uchylają się o
      > d ratowania życia.Zazwyczaj bezkarnie bo lekarze w tym kraju odpowiadają jedyni
      > e przed kolegami i bogiem.
      > Tym razem znaczna część polskich lekarzy postanowiła narazić zdrowie i życie ba
      > rdzo wielu osób.
      > Mam nadzieję,że ta sprawa nie rozejdzie się po kościach.Mam nadzieje,że zainter
      > esują się tym prokuratorzy a niektóre przypadki znajdą finał w sądzie.Oby nikt
      > nie umarł ale jeżeli to nieszczęście się zdarzy to apeluję o stanowczość i ścig
      > anie lekarskich kanalii aż do skutku i puszczanie ich z torbami.Przecież to wsz
      > ystko to wynik walki o jeszcze wieksze dochody.
      > Do tej pory były wakacje na Malediwach ale to już niemodne,teraz pora na Jamajk
      > e i nowy samochód co roku a nie co 2 lata.

Mam jedno tylko pytanie: na kogo głosowałeś? Jeśli na platfonsów, którzy przez ostatnie lata doprowadziły do zapaści nie tylko służbę zdrowia, to nie narzekaj.
      A Porozumienie Zielonogórskie podpisał nie kto inny jak tusk. Szczur, który z tonącego okrętu uciekł.
      To, że lemingi bezkrytycznie łykają wszystkie bujdy ryżego oszusta, to wasza sprawa, ale nie oczekuj tego od lekarzy.
      Za taką sytuację w SZ odpowiada Platforma Oszustów i Arłukowicz.
      • m.c.hrabia Re: zielonogórscy terroryści 02.01.15, 16:42
        dżulia nie pal już .
        • wujaszek_joe Re: zielonogórscy terroryści 02.01.15, 17:42
          argument na poziomie kretyna.
      • az43 Re: zielonogórscy terroryści 02.01.15, 19:54
        Cieszę się,że potwierdzasz moje podejrzenie graniczace z pewnością,że strajk ma charakter szantazowo-polityczny.
    • hordol a ktoś ci broni na jamajkę jechać? 02.01.15, 17:58
      • az43 Re: a ktoś ci broni na jamajkę jechać? 02.01.15, 19:55
        Tak,brak wykształcenia medycznego.
        • hordol przykro mi. trzeba było się uczyć za młodu 02.01.15, 22:02

• lionold Re: zielonogórscy terroryści to PiSyści 02.01.15, 19:12
      Obojętne mi jak nazwą swą organizację poszczególne grupy zawodowe - w tym i lekarze - lecz w chwili kiedy działania przez tę grupę podejmowane noszą znamiona działalności mafijnej ( szantaż ) są nie do przyjęcia. Wykonawca każdej profesji, jeżeli praca go nie satysfakcjonuje lub z innych powodów nie chce jej nadal wykonywać ma prawo umowę o pracę wypowiedzieć i do końca wypowiedzenia pracować. Lekarz to jednak zawód szczególny. Okazuje się, że szczególnie szczególny jest ten zielonogórski. Jak długo żyje i pamiętam - a żyję długo (cały PRL)- nikt z mafią lekarską nie potrafił się uporać. Istna Italia. Nie potrzebuję Judymów ale też nie chcę mafiosów. Nie bez powodu 3. ministrów zdrowia w tzw. wolnej Polsce wyniesiono z urzędu nogami do przodu.
      • man_sapiens Re: zielonogórscy terroryści to PiSyści 02.01.15, 20:55
        A czemu pan minister zawiera umowy z lekarzami w ostatniej chwili? Minister - zawód szczególny?
        • glowka-sodowka Re: zielonogórscy terroryści to PiSyści 02.01.15, 21:02
          przecież od listopada się dogadują
          ale od 1.01.2015 już tego cyrku chyba nie będzie, umowy mają być bezterminowe, a nie roczne
          • wujaszek_joe Re: zielonogórscy terroryści to PiSyści 02.01.15, 21:06
            w listopadzie to powinien być koniec negocjacji, a nie ich początek.
    • wujaszek_joe lekarze rejonowi 02.01.15, 20:14
      z jakiegoś powodu nie ma naporu chętnych na ich stanowiska. Młodziez woli kraje, gdzie szanuje się lekarza, reszta wybiera szpitale. Nie daje wam to do myślenia.
      lekarzom znowu przybędzie pracy, a dodatkowo muszą się zmierzyć z idiotyzmami ministra pn. Pakiet onkologiczny.
      który ma fajne oznaczenia i ma pomóc wygrac wybory. Inne efekty nie są istotne. protesty onkologów to pewnie element lekarskiego spisku.
      Ja im naprawdę nie zazdroszczę. I widzę że doszli do ściany, w takich warunkach nie mogą pracować.
      • glowka-sodowka Re: lekarze rejonowi 02.01.15, 20:41
        ale tylko coś 18% twierdzi, że doszło do ściany, a co z resztą czyli 82% co gabinety otworzyli i nie krzyczą , że komunistyczne metody w Polsce nastały
        • wujaszek_joe Re: lekarze rejonowi 02.01.15, 21:05
          bo do postawienia się trzeba uwagi. reszta uważa że jakoś to będzie i ma nadzieję że PZ coś jednak wywalczy.
      • az43 Re: lekarze rejonowi 02.01.15, 21:01
        Jedna rzecz w tej całej sprawie jest zadziwiająca:wszystkie reformy i reorganizacje przeprowadzane były przez lekarzy.Co się kryje za faktem,że wszyscy lekarze zawsze wiedzą co jest złe ale nie potrafią przeprowadzić pozytywnych zmian?
        Ja twierdzę,że zaprowadzenie porządku w służbie zdrowia stanowi największe zagrożenie dla lekarzy dlatego każdą próbę zmian sabotują i torpedują.
        • wujaszek_joe Re: lekarze rejonowi 02.01.15, 21:04
          Arłukowicza czy kopacz utożsamiasz z lekarzami?
          to tylko politycy, realizują polityczne zadania. Nic ich z lekarzami nie wiąże przecież.
          • az43 Re: lekarze rejonowi 02.01.15, 21:48
            I Arłukowicz i Kopacz i wszyscy ministrowie zdrowia(oprócz Cegielskiej) i na szczeblu wojewódzkim zarządzają też lekarze.
            Dla mnie oni wszyscy są lekarzami.
            • wujaszek_joe Re: lekarze rejonowi 02.01.15, 22:07
              i należą do PZ :)
              • az43 Re: lekarze rejonowi 03.01.15, 14:12
                Co ty.Taki wstyd sobie zrobić??
        • adherent1 Re: lekarze rejonowi 02.01.15, 21:17
          az43 napisał:
          > Jedna rzecz w tej całej sprawie jest zadziwiająca:wszystkie reformy i
          > reorganizacje przeprowadzane były przez lekarzy.Co się kryje
          > za faktem,że wszyscy lekarze zawsze wiedzą co jest złe ale nie potrafią
          > przeprowadzić pozytywnych zmian
          ?
          Ciekawe spostrzeżenie :-) Podobna sytuacja jest z wymiarem sprawiedliwości.
          Korporacje nie służą ogółowi. Trudniejsza droga do zmian (poprawy)
          niż z związkami zawodowymi.
          • kzet69 Re: lekarze rejonowi 03.01.15, 13:32
            A monopol NFZ służy ogółowi?
    • kzet69 Re: zielonogórscy terroryści 02.01.15, 21:30
      komentarz krótki: jesteś idiotą, kosz
      • az43 Re: zielonogórscy terroryści 02.01.15, 21:49
        Bardzo mozliwe ale nie zostało to urzędowo stwiedzone ponieważ lekarze strajkuja.
      • volupte Re: zielonogórscy terroryści 03.01.15, 14:15
        ale żeś walnął argumentem:-) Wklej umowę z NFZ a zobaczymy gdzie wiecej racji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka