Dodaj do ulubionych

Powodzenia Paweł

11.02.15, 08:46
Paweł Kukiz zapowiada, że jeśli w wyborach prezydenckich zdobędzie mniej niż 5 proc. głosów, odejdzie z polityki. Chce zwrócić państwo obywatelom i wprowadzić jednomandatowe okręgi wyborcze. - Ministrowie w rządzie PO-PSL są wymieniani jak za czasów komuny. Ci, którzy mieli być ministrami sportu, zostają ministrami infrastruktury. Stanisław Bareja lepiej nie wymyśliłby rządów PO - mówi "Rz".

www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,17388839,Kukiz__PiS_jest_rewersem_systemu__ktory_stworzyla.html#Czolka3Img
Obserwuj wątek
    • lumpior Re: Powodzenia Paweł 11.02.15, 09:00
      Niech założy jakąś kapele i gra na festynach,zabawach,weselach,może będzie miał zamówienia? Do "Piersi" już powrotu nie ma,"spalił" kontakty.No i niech zadba o zdrówko,sam je nadszarpał.Powiem tak:jak komu jest przeznaczona torba nie powinien się upominać o aktówkę,a tym bardziej żądać dyplomatki. Kukiz to szpaner,a nade wszystko frustrat.
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Powodzenia Paweł 11.02.15, 09:06
      Mógł startować Pietrzak z korpusu kadetów im. Świerczewskiego, może i Kukiz. Wolna droga.
    • haen2010 Tu akurat ma rację 11.02.15, 09:06
      Że PO, PiS i PSL to jeden kościelny chłam. O SLD nie warto wspominać.
    • indeed4 Głupio robi 11.02.15, 09:17
      bo wyborcy w prezydenckich i parlamentarnych oceniają według różnych kryteriów - na prezydenta się nie nadaje, ale jesienią w parlamentarnych może zawalczyć śmiało. Nieprzemyślana i od czapy ta jego deklaracja...
      • lumpior Re: Głupio robi 11.02.15, 09:22
        I straszy.A niech odchodzi,jaki z niego polityk.Powiedzieć kabareciarz to też za dużo.To oszołom.
        • indeed4 Re: Głupio robi 11.02.15, 09:33
          > jaki z niego polityk

O co chodzi, że nie ukończył "Wyższych Studiów Dziennych dla Polityków"? Przypomnij sobie, jakie zawody przed objęciem mandatu wykonywali byli i obecni parlamentarzyści.
          • lumpior Może stworzy utwór o sobie? 11.02.15, 09:38
            www.youtube.com/watch?v=WR8-6MiAhkY //
            • 1tobi Re: Może stworzy utwór o sobie? 11.02.15, 10:03
              Kukiz jest równie utalentowanym politykiem jak muzykiem. Z tym chyba się każdy zgodzi -)
              • indeed4 Re: Może stworzy utwór o sobie? 11.02.15, 13:55
                Kukiz to popularny muzyk - ma kilka złotych płyt i mnóstwo przebojów na koncie. Jeśli przyjąć, że taką "złotą płytą" jest urząd prezydenta, musi nad tym jeszcze sporo popracować.
              • ploniekocica Re: Może stworzy utwór o sobie? 11.02.15, 14:48
                1tobi napisał:

> Kukiz jest równie utalentowanym politykiem jak muzykiem. Z tym chyba się każdy
                > zgodzi -)

Ja się nie zgodzę. Muzykiem jest/był? zdecydowanie bardziej utalentowanym. Wystarczy wspomnieć Aya RL.
      • a12avenger2 Przy calej mojej apartyjne i ludzkiej sympatii do 11.02.15, 17:39
        Kukiza, musze przyznac, ze chyba jednak sodowka uderzyla do glowy i dal sie zwiesc osobom i srodowiskom, ktore blednie i naiwnie uwaza za niezalezne i obiektywne, a ktore sa stricte stronnicze i zaangazowane politycznie, vide Monika Olejnik, ktora we wlasnym niedzielnym programie nawijala, ze Kukiz to jej kumpel, ze sa na "ty", i tego typu ble ble podpuszczajace Kukiza, choc w praktyce Monisia jest cynglem Michnika i Urbana i dla wygranej Bronka zrobi doslownie wszystko...
        Kukiz wiecej by zrobil dla Polski i dla SIEBIE, gdyby poparl Dude. I wstepowal na kolejnych konwencjach Dudy. Wowczas mainstream by sie z nim liczyl. A tak, wysmieja go, wyszydza w mainstreamie. Z Monisia na czele.
        • erka_46 rozproszenie głosów... 11.02.15, 18:51
          ...jest hakiem na Komorowskiego.

W pierwszej turze głosy się rozproszą,a w drugiej zawsze może spiewać za Dudą.
    • erte2 Re: Powodzenia Paweł 11.02.15, 10:16
      Powodzenia Paweł! Trzaśnij se pół basa dla kurażu, popraw skrętem dla zwiększenia optymizmu i rusz naprawiać Rzeczpospolitą.
      • erte2 Re: Powodzenia Paweł 11.02.15, 10:18
        www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=AA0kjqAuUwg
    • humbak Re: Powodzenia Paweł 11.02.15, 10:21
      Jeden mandat otrzymał i w jego ramach pracować nie chce?
    • alistair-p Re: Powodzenia Paweł 11.02.15, 10:23
      A ten Kukiz to był kiedykolwiek w polityce?Nie zauważyłem.
      • indeed4 To może zdejmij klapki z oczu... 11.02.15, 13:49
        www.tuwroclaw.com/wiadomosci,wreszcie-sa-pelne-wyniki-wyborow-do-sejmiku-dolnego-slaska-sprawdz-kto-zdobyl-mandaty-radnych,wia5-3266-22418.html
        • adam111115 Re: To może zdejmij klapki z oczu... 11.02.15, 15:44
          Ja raz byłem w kabinie concorda indyk, mogę się nazwać pilotem?
    • witek.bis Re: Powodzenia Paweł 11.02.15, 10:24
      Odejdzie z polityki? Czyli, że teraz w niej jest? W takim razie powoli może zacząć się pakować i wracać do Pepsi... W najlepszym razie do Pepsi.

www.youtube.com/watch?v=KnY4n14zLQ8
    • 13kisiel Re: Powodzenia Paweł 11.02.15, 10:32
      Walka z sitwą polszewicką jest ciążka...nie poddawaj się Paweł
    • ploniekocica Re: Powodzenia Paweł 11.02.15, 14:01
      erka_46 napisał:

> Paweł Kukiz zapowiada, że jeśli w wyborach prezydenckich zdobędzie mniej niż 5
      > proc. głosów, odejdzie z polityki. Chce zwrócić państwo obywatelom i wprowadzić
      > jednomandatowe okręgi wyborcze. - Ministrowie w rządzie PO-PSL są wymieniani j
      > ak za czasów komuny. Ci, którzy mieli być ministrami sportu, zostają ministrami
      > infrastruktury. Stanisław Bareja lepiej nie wymyśliłby rządów PO - mówi "Rz".
      >

No, ja nie wiem. Zawsze myślałam, że żeby skądś odejść, to trzeba najpierw tam być. Paweł Kukiz jest politykiem??????????????????????????????????
      • damakier1 Re: Powodzenia Paweł 11.02.15, 14:33
        A ja myślałam, że żeby coś zwrócić, trzeba najpierw to mieć. Kukiz ma nasze państwo? A skąd?

> Paweł Kukiz zapowiada, że jeśli w wyborach prezydenckich zdobędzie mniej niż 5
        > proc. głosów, odejdzie z polityki. Chce zwrócić państwo obywatelom i wprowadzić
        > jednomandatowe okręgi wyborcze.
        • ploniekocica Re: Powodzenia Paweł 11.02.15, 14:36
          Mnie to też zaintrygowało, a szczególnie zbitka tych dwóch zdań. Paweł Kukiz odejdzie,bo chce zwrócić państwo obywatelom? Znaczy zabrał? Wchodząc?
          • indeed4 Oho, w akcji "bystre" FzD... 11.02.15, 14:56

www.wprost.pl/ar/482037/Kukiz-Polityka-Nie-wchodze-do-szamba-ktorego-nikt-nie-chce-odetkac/
            • ploniekocica Re: Oho, w akcji "bystre" FzD... 11.02.15, 15:08
              A co na twitterze o tym nie piszą?

Ty za te linki dostajesz premię?
              • indeed4 Re: Oho, w akcji "bystre" FzD... 11.02.15, 15:32
                Sęk w tym, że właśnie nie dostaję premii za edukowanie głęboko wierzącego, żelaznego elektoratu chadeckiej PO z FzD - a zdecydowanie powinienem.

Sorry, ale nie mam czasu na siedzenie na FK i tłumaczenie oczywistości, których po 5 minutach i tak nikt z was nie będzie pamiętał - umiecie czytać, linki całkowicie wystarczą.

Miłego popołudnia.
                • ploniekocica Re: Oho, w akcji "bystre" FzD... 11.02.15, 15:41
                  No, to po co to robisz? Nie uwierzę, że normalny człowiek posiadający jakiekolwiek obowiązki i przyjemności poza FK, jest w stanie za darmo tyle czasu, energii, opuszek palców, oczu oraz graniczącego z niezdrowym podnieceniem poświęcać?
                  Po raz kolejny napiszę moim zdaniem jesteś płatnym pracownikiem GW i płacą Ci, abyś ferment na FK robił, udając to tego, to owego. Jeśli to nieprawda to jesteś, pardonez le mot, ciężkim frajerem bez własnego życia.
                  • indeed4 Re: Oho, w akcji "bystre" FzD... 11.02.15, 16:21
                    Niom - płacą mi, tak jak Magdolotowi za wypisywanie na FzD kilometrowych postów :-)

Pisz dalej, będzie jeszcze śmieszniej.
          • snajper55 Re: Powodzenia Paweł 11.02.15, 16:13
            ploniekocica napisała:

> Mnie to też zaintrygowało, a szczególnie zbitka tych dwóch zdań. Paweł Kukiz o
            > dejdzie,bo chce zwrócić państwo obywatelom? Znaczy zabrał? Wchodząc?

Wszedł, aby zabrać. A jeśli mu się nie uda, to strzeli focha i wyjdzie.

S.
            • indeed4 Pozdrowionka, chlubo Agory. 11.02.15, 16:18
              forum.gazeta.pl/forum/w,654,156591286,156591286,Kto_z_panstwa_w_tej_chwili_ma_dyzur_na_FK_.html
              • snajper55 Re: Pozdrowionka, chlubo Agory. 11.02.15, 17:43
                forum.gazeta.pl/forum/w,654,156591286,156591929,Re_Prosze_tak_wyglada_wpis_admina_Agory.html

S.
    • snajper55 JOW to u nas system dwupartyjny 11.02.15, 16:09
      erka_46 napisał:

> jednomandatowe okręgi wyborcze. - Ministrowie w rządzie PO-PSL są wymieniani j
      > ak za czasów komuny. Ci, którzy mieli być ministrami sportu, zostają ministrami
      > infrastruktury. Stanisław Bareja lepiej nie wymyśliłby rządów PO - mówi "Rz".
      >
      > www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,17388839,Kukiz__PiS_jest_rewersem_systemu__ktory_stworzyla.html#Czolka3Img

W czyn lepszy jest Senat, do którego senatorów wybieramy w JOWach od Sejmu? Może jest mniej upartyjniony? Sprawdźmy. Dwie największe partie mają w Senacie 92% mandatów. Chcesz aby tak zamo było w Sejmie?

S.
      • 13kisiel Majac do wyboru Bronek lub Paweł 11.02.15, 16:11
        Wybieram Pawła :-) Na szczęście jest Marian :-)
    • volupte Re: Powodzenia Paweł 11.02.15, 16:13
      Dobrze gada , wreszcie zajmie sie tym czym powinien- muzykowanie, bo te 5% to nieosiagalne marzenie.
    • man_sapiens Re: Powodzenia Paweł 11.02.15, 16:18
      Okręgi jednomandatowe są już w senacie. I co, jakaś rewelacja z tego wyszła?
      • volupte Re: Powodzenia Paweł 11.02.15, 19:43
        Wyszła , senat podzielony dla dwóch partii :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka