jane-panzram
11.02.15, 16:52
Lekarze, górnicy, rolnicy. Potem kto wie, czy nie kolejorze.
Czy jest to bandycka zgraja, której w d. się poprzewracało - jak chcą to widzieć prorządowe media?
Ja sądzę, że teraz, na głowę Kopacz, spadają plagi egipskie - ale wszystkie one to wynik zaniedbań rządu. Rząd na to solidnie zapracował. Tusk ewakuował się w ostatniej chwili,jak widać.
Polecam zamiast tvn24 oglądać bardziej obiektywną (bo pokazującą argumenty OBU stron, a nie bawiącą się w głupawe rzecznikowanie rządu) tvp info. Co to za czasy nastały, że bardziej obiektywna jest tv publiczna :D nie do wiary.
Miastowe krzyczą: "te wszystkie ludzie, te górniki, rolniki -to wszystko niewyżyta banda, która ma dużo a chcieliby jeszcze więcej. Nie ma granic ich chciejstwa!!!"
Ja zaś jak patrzę na te kawalkady traktorów, to myślęsobie: "CI ludzie jeszcze czegoś chcą, w przeciwieństwie do takich lemingów jak my: płacimy podatki, a nie wymagamy od rządu działania na NASZĄ korzyść (np. zmniejszenie podatków). Tamci walczą o swoje przetrwanie - i na ich tle to MY jesteśmy gapami i niedołęgami, że nam jest tak bardzo wszytko jedno".
Obecna sytuacja to nie jest wynik cudownego zbiegu okoliczności. Jest to wynik zaniedbań, przekładania na później od lat. Ja rolnikom teraz kibicuję z całego serca (chociaż zarazem patrzę na nich jak na oczadziałych: kto normalny najpierw w wyborach wybiera PSL, a po paru miesiącach chce go rozliczać, ze stołków zrzucać?).
Jest mi szkoda Kopacz - bo na jej głowę spada kara nie za jej działania. Tusk, wprowadzając w życie chińską zasadę "działaj nie działając", czyli nie robiąc przez lata nic - doprowadził do obecnych opałów Kopacz.