Dodaj do ulubionych

Chichot historii,

05.04.15, 11:46
Na Powązkach spocznie ubek, dlaczego oni są chowani z honorami, a walczący z komuną, albo pod płotem, albo, o ile się znajdą ich groby, daje się tablicę upamiętniającą.
Dziwne to i nie podoba mi się, ale co ja leming mogę wiedzieć o tych wielce bohaterskich mordercach.

www.rp.pl/artykul/10,1190536-Powazki-dla-stalinowskiego-ubeka.html
Obserwuj wątek
    • uu1 Re: Chichot historii, 05.04.15, 11:54
      W zarządzie cmentarza dowiedzieliśmy się, że zostanie pochowany w kwaterze, której gestorem nie jest MON. Jak ustaliliśmy, Wojtasik ma tam grobowiec rodzinny.
      • czan-dra Re: Chichot historii, 05.04.15, 11:58
        Sorry, tego nie doczytałem.
        Ale i tak to jest chichot historii, albo celowe deprecjonowanie znaczenia Powązek.
        • erte2 Re: Chichot historii, 05.04.15, 13:15
          czan-dra
          "We wrześniu Tomasz Siemoniak zmienił też ceremoniał wojskowy wprowadzając zalecenie konsultacji m.in. z IPN decyzji o przyznaniu honorowej asysty podczas pogrzebu. W tym przypadku nowe przepisy zadziałały. – Do Dowództwa Garnizonu Warszawa wpłynął wniosek o przyznanie asysty, ale dowódca odmówił na podstawie opinii przesłanej z IPN – informuje rzeczniczka garnizonu ppłk Joanna Klejszmit-Bodziuch."

Tego tez nie doczytałeś ?
    • taniarada Re: Chichot historii, 05.04.15, 11:57
      Wszystkie bydlaki pchają się na Powązki Wojskowe bo to prestiż i uznanie dla takiego bydlaka.Komuna wiecznie żywa .Po pochówku Ślepca Jaruzela ,nic mnie nie zdziwi.Następny do pochówku na Powązkach to Kiszczak głuchy.Kiedyś się ich wykopie.
      • czan-dra Re: Chichot historii, 05.04.15, 12:07
        Katolik, i taki nienawistny, czy nie przed tym ostrzegał JPII.
        Pomyśl chociaż raz i trochę, Wy ich wykopiecie, po Was wrócą tamci i wykopią tych co wyście zakopali i tak w kółko, aż zapomnicie po co żeście ich wykopywali/zakopywali.
        • dystans4 Re: Chichot historii, 05.04.15, 20:04
          Masz rację. Choć jest jeden przypadek, który bym potraktował inaczej. Ale nie o Powązki chodzi...
        • bew-is Re: Chichot historii, 06.04.15, 00:04
          To nie nienawisc. To sprawiedliwosc dziejowa, ktorej winno sie stac zadosc. Skoro ubecja nie poniosla kary za swoje morderstwa za zycia, to przynajmniej po smierci nie chowajmy jej z honorami, w miejscach przeznaczonych dla bohaterow narodowych, bo to deprecjonuje zarowno Powazki, jak i kraj, ktory rzezimierzkom urzadza takie pochowki.

czan-dra napisał:
          > Katolik, i taki nienawistny, czy nie przed tym ostrzegał JPII.
          > Pomyśl chociaż raz i trochę, Wy ich wykopiecie, po Was wrócą tamci i wykopią ty
          > ch co wyście zakopali i tak w kółko, aż zapomnicie po co żeście ich wykopywali/
          > zakopywali.
          >
      • snajper55 Re: Chichot historii, 06.04.15, 01:25
        taniarada napisał(a):

> Wszystkie bydlaki pchają się na Powązki Wojskowe bo to prestiż i uznanie dla ta
        > kiego bydlaka.

Na Powązki a nawet na Wawel.

S.
        • 13kisiel Czerwonych wykopać z Łączki 06.04.15, 01:32
          Skandalem jest że komuchy zrobiły sobie tam groby na pomordowanych Polakach
          • bew-is Re: Czerwonych wykopać z Łączki 06.04.15, 07:54
            A pan prezydent nie spieszy sie, by dokonac ekshumacji na Laczce. Komusze i esbckie racje zwyciezaja. Jaki prezydent, takie decyzje.

13kisiel napisał:

> Skandalem jest że komuchy zrobiły sobie tam groby na pomordowanych Polakach
    • 13kisiel Re: Chichot historii, 05.04.15, 19:20
      Brak dekomunizacji ...
    • iza.bella.iza Grobowiec rodzinny 05.04.15, 20:24
      "Jak ustaliliśmy, Wojtasik ma tam grobowiec rodzinny." - i tyle, niestety.

Część mojej rodziny i znajomych też jest tam pochowana, choć z wojskiem nie mieli nic wspólnego. Nadal można na Powązkach kupić grób.
    • dystans4 Re: Chichot historii, 06.04.15, 00:08
      Tak. I więcej takich rzeczy. Prezes też spocznie - nie wiadomo gdzie, ale wśród zasłużonych.
      Najlepiej pod kremlowską ścianą, blisko Lenina.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka