27.04.15, 18:35
Warzecha "Jeśli chodzi o całą dyskusję na temat dorobku Władysława Bartoszewskiego, to będziemy w pewnym sensie terroryzowani przez stronę, z którą on pod koniec życia zawarł porozumienie polityczne. O zmarłych mówi się dobrze albo wcale, ale gdzieś w rodzinie, postać publiczna podlega normalnym ocenom. Jednoznacznie będzie się wyciągać jako „niekwestionowane” z jego ostatniego, moim zdaniem najsłabszego, okresu życiorysu Władysława Bartoszewskiego, przekonując, że nie wolno o niej dyskutować, bo trzeba dobrze mówić o zmarłym
— ocenił.
I dodawał:
Pozostanie dla mnie postacią symboliczną, jak mając wielki autorytet można go rozmienić nadrobne
— podkreślił." nie rozumiem dlaczego nie powie wprost "Bartoszewski nie lubił Kaczyńskich więc nawet życiorys mu nie pomoże " i tyle. Kto go terroryzuje , reszta przyzwoitości ?- ma problem.
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: prawiczki 27.04.15, 18:57
      daj spokój ,Warzecha i jego pierdy ekspresowo-faktowe to już Urban na większy szacunek zasługuje.
      • lionold Re: Masz prawo nie lubić Urbana, ba 28.04.15, 11:11
        masz prawo nie lubić każdego. Nikogo! Ale przyrównywanie Warzechy do Urbana to nadużycie. Ani jedno słowo Warzechy nie jest warte jednego pierd_nięcia Urbana. Lubiłem go czytać w czasie PRL-u gdy pisał pod pseudonimem "kibic". Widział w społeczeństwie ówczesnym to co istniało ale nikt tego nie chciał przyjąć do wiadomości. Nienawidziłem tego obleśnego grubasa w czasie stanu wojennego. Cenię go teraz. Zawsze charakteryzowała go bystrość umysłu w obserwacji rzeczywistości, trafność ocen i wniosków. Jedno co mnie może u niego uwierać to bezceremonialność walenia prosto z mostu tych ocen o nas samych, które byśmy radzi usłyszeć same pochlebne. Ale praw do nich mamy tyle co kot napłakał. Warzecha dla mnie to zwykła, pospolita PiS_ia menda, dla której jest miejsce tylko w brukowcu czyli na śmietniku.
    • mao111 Re: prawiczki 27.04.15, 18:59
      Bartoszewski nigdy nie mówił, że nie lubi Kaczyńskich. Mówił tylko, że ich ludzie są niekompetentni. To jeszcze gorzej... bo jak z tym dyskutować... Dlatego dla Warzech się "rozmienił". Niestety to Warzecha rozmienia, zawód dziennikarza na drobne...
      • szwampuch58 Re: prawiczki 27.04.15, 19:17
        a kuchni niezbedny....a przepraszam niezbedna
      • 1tobi Re: prawiczki 28.04.15, 06:56
        Zaremba; "Publicysta „wSieci” zwracał uwagę na wspaniały życiorys powstańca warszawskiego, podkreślając przy tym, że jeszcze w 2006 roku był autorytetem dla każdej ze stron życia publicznego w Polsce, stając ramię w ramię na przykład z Lechem Kaczyńskim.".....--
    • 13kisiel Re: prawiczki 27.04.15, 22:48
      dorobek L-4
      • nachlany_wolak Re: prawiczki 27.04.15, 22:58
        Boże, ty jeszcze nie śpisz. Coś się stanęło?
        • 1zzarda Re: prawiczki 28.04.15, 09:05
          W zamach można wierzyć tylko - ktoś kto zatem mówi zamach to albo idiota, albo cynik albo to i to! To czego im się dziwisz?
    • religijnych.uczuc.obraza Re: prawiczki 28.04.15, 08:12
      Tak samo jak w przypadku L. Kaczyńskiego jesteśmy terroryzowani przez jedną stronę że niby o zmarłym można tylko dobrze.
      • 1tobi Re: prawiczki 28.04.15, 08:49
        marzec 2010-
      • lionold Re: "o zmarłym można tylko dobrze....." 28.04.15, 13:06
        Cierpliwości - będzie można inaczej też - pozwólcie mu chociaż zastygnąć

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka