damakier1 13.07.15, 22:32 Ma Korea swego Kim Dzong Una, mamy my swego Kim Dzong Dudę! "Andrzej Duda Nam sie Udal" czesc 2 Po Wyborach Prezydenckich-spiewa Emilia Golaszewska Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
remez2 Re: Kim Dzong Duda 13.07.15, 22:39 pies_na_czarnych napisała: > Szybko nastapi Dudexit. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Damo, mam nadzieję 13.07.15, 22:40 że tylko dopóki jest Duda prezydentem elektem ? Potem z całą swą stanowczością będziesz szanowała Prezydenta ? Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Damo, mam nadzieję 13.07.15, 22:57 Dopatrzyłaś się w moim wątku braku szacunku dla elekta???? Ale mam nadzieję, że kiedy elekt zostanie zaprzysiężony, ta pieśń nie będzie musiała mi się podobać? Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Dudzie należy się tyle szacunku, co 14.07.15, 08:49 prezydentowi Komorowskiemu. Nic więcej. M. Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Damo, mam nadzieję 14.07.15, 17:39 damakier1 napisała: > Ale mam nadzieję, że kiedy elekt zostanie zaprzysiężony, ta pieśń nie będzie mu > siała mi się podobać? Obawiam się, że będzie musiała. To podejdzie pod dekret o jedynie słusznym narodowym ukulturalnianiu, albo cuś. Odpowiedz Link Zgłoś
axyzaa Re: Damo, mam nadzieję 14.07.15, 18:13 l_zaraza_l napisała: > damakier1 napisała: > > > Ale mam nadzieję, że kiedy elekt zostanie zaprzysiężony, ta pieśń nie będ > zie mu > > siała mi się podobać? > > > Obawiam się, że będzie musiała. To podejdzie pod dekret o jedynie słusznym naro > dowym ukulturalnianiu, albo cuś. Każda nieprzychylna Fabrykantowi opinia będzie podciągnięta pod usankcjonowany prawnie przepis o Przemyśle Pogardy i przykładnie karana. Putin (którego Dudajka w kampanii bardzo oszczędzał (eufemizm), który z wyboru Dudy bardzo się cieszył podeśle mu ściągę jak taki P.P. w ramach obowiązującego prawa ukrócać. Odpowiedz Link Zgłoś
giulia123 Re: Damo, mam nadzieję 13.07.15, 23:02 jola.iza1 napisała: > że tylko dopóki jest Duda prezydentem elektem ? Potem z całą swą stanowczości > ą będziesz szanowała Prezydenta ? Dama nie może przeboleć klęski mordercy zwierząt. A sama "zachwyca" się i ptaszyną i inną zwierzynką. Najgorsze spośród gatunku ludzkiego, to dwulicowe osobniki.. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza A moim zdaniem... 13.07.15, 23:13 ... najgorsze spośród gatunku ludzkiego są osobniki zbyt pochopnie osądzające swych bliźnich. "Nie sądźcie, a nie będzie sądzeni" Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote To o "damie"? 14.07.15, 18:06 iza.bella.iza napisała: > ... najgorsze spośród gatunku ludzkiego są osobniki zbyt pochopnie osądzające s > wych bliźnich. > > "Nie sądźcie, a nie będzie sądzeni" > Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Damo, mam nadzieję 13.07.15, 23:23 Dama ma szansę na radość z okazji zwycięstwa wspólniczki oprawcy zwierzątek. Odpowiedz Link Zgłoś
romullos Re: Damo, mam nadzieję 14.07.15, 20:58 giulia123 napisała: > Dama nie może przeboleć klęski mordercy zwierząt. Mąż Szydło podobno też jest mordercą zwierząt. Prawda to? Odpowiedz Link Zgłoś
giulia123 Re: Damo, mam nadzieję 14.07.15, 23:43 romullos napisała: > Mąż Szydło podobno też jest mordercą zwierząt. Prawda to? A cóż mnie obchodzi mąż Szydło?? Prezydent to co innego, nieprawdaż?? Dziwię się, że damakier1 roztkliwiająca się nad kotkiem czy ptaszkiem popiera psychopatę strzelającego do zwierząt!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Damo, mam nadzieję 15.07.15, 14:03 giulia123 napisała: > romullos napisała: > > > Mąż Szydło podobno też jest mordercą zwierząt. Prawda to? > > A cóż mnie obchodzi mąż Szydło?? > Prezydent to co innego, nieprawdaż?? Giulia, powiedz wprost: guzik Cię obchodzą zwierzęta mordowane przez męża Szydło i w ogóle przez kogokolwiek. Ciebie obchodzą wyłącznie zwierzęta mordowane przez Komorowskiego i to tylko w takim stopniu, w jakim można je wykorzystać do hejtu na prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Co prawda nie jestem w tym momencie damą, 13.07.15, 23:48 ale odpowiem: mój szacunek lub jego brak zależy wyłącznie od dr. Dudy. Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Co prawda nie jestem w tym momencie damą, 14.07.15, 11:01 Sugerujesz ze sa momenty kiedy jestes dama ("kier" chyba mialas na mysli)?:-0 Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Co prawda nie jestem w tym momencie damą, 14.07.15, 11:02 ... a ty chciałabyś sobie uzurpować takie bycie??? Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Co prawda nie jestem w tym momencie damą, 14.07.15, 11:59 sclavus napisał: > ... a ty chciałabyś sobie uzurpować takie bycie??? takie" bycie" mam w... niebycie . Sa ludzie ktorym zadne pieniadze nie smierdza. Nie naleze do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Co prawda nie jestem w tym momencie damą :) 14.07.15, 14:58 Bardziej jesteś, niż chcesz pokazać :) Mnie się tylko przypomniało oburzenie Damy Kier na Magdalenę Ogórek -"pan Bronisław" A swoją drogą, Dama Kier trąci Ryjem, tvTrwam/tv Republika. Jesteś Pani Ave pewna, że rozpowszechnianie durnot na FK to dobra taktyka ? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Wydawało mi się, że 14.07.15, 16:41 wiesz, jakie mam zasady pisania na FK. Uparcie chcesz mnie przekonać, że się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
jane-panzram Re: Kim Dzong Duda 13.07.15, 23:36 Ej, Dama, a ty zauważyłaś może - miałaś na to półtora miesiąca, ale może wolno dociera - że Duda nawet nie zaczął rządzić? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Kim Dzong Duda 13.07.15, 23:45 jane-panzram napisała: > Ej, Dama, a ty zauważyłaś może - miałaś na to półtora miesiąca, ale może wolno > dociera - że Duda nawet nie zaczął rządzić? A z czego wysnułaś wniosek, że Dama tego nie zauważyła? Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Kim Dzong Duda 13.07.15, 23:57 jane-panzram napisała: > Ej, Dama, a ty zauważyłaś może - miałaś na to półtora miesiąca, ale może wolno > dociera - że Duda nawet nie zaczął rządzić? No właśnie zauważyłam, i ze strachem myślę, że jak mu już teraz takie peany wyśpiewują, to co będzie, jak zacznie?! Odpowiedz Link Zgłoś
axyzaa Re: Kim Dzong Duda 14.07.15, 00:02 > No właśnie zauważyłam, i ze strachem myślę, że jak mu już teraz takie peany wyś > piewują, to co będzie, jak zacznie?! > Ciężko mu będzie powtórzyć numer z ratowaniem hostii. Cuda będzie mnożył za pomocą ustaw i dekretów. Może na przykład cudownie rozmnożyć budżet na Świątynię Opatrzności Bożej. I jestem pewna, że rozmnoży. Chodzenie po wodzie zostawi na kolejną kampanię. Odpowiedz Link Zgłoś
jane-panzram Re: Kim Dzong Duda 14.07.15, 00:11 Nie wiem, na razie tabloidy dopadły go na wakacjach z jakimś krabem, ale sądzę że to nie zalicza się do kategorii cudów :< A mógł mieć wielką dmuchaną kapliczkę, czy cokolwiek, to by była afera, a tu :( Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kim Dzong Duda 14.07.15, 10:53 ... a tu ma ... "peana"... kościelnego (bo żaro-gorliwy)! Odpowiedz Link Zgłoś
jane-panzram Re: Kim Dzong Duda 14.07.15, 00:13 Ja tam się śmieję z tych żartów z jego akcji ratunkowej, po co do tego podchodzić jakoś wielce poważnie. Ten hejt na Dudę to dla mnie jest objaw jakiejś obsesji: nawet jak znalazł się wyważony kandydat, to też hejt. W wyborczej przez miesiąc znajdowali z jego strony jakieś brutalne ataki - mimo że takowych nie było. Trzeba mieć pod deklem cuś... Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Kim Dzong Duda 14.07.15, 08:08 Ale gdzie ty widzisz hejt w tej piąknej pieśni?!?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
jane-panzram Re: Kim Dzong Duda 14.07.15, 08:27 Nie w tej piosnce, tylko w ogólnej działalności Damy tutaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Kim Dzong Duda 14.07.15, 08:41 ... A czemu widzisz źdźbło w oku brata swego, a belki w oku swoim nie dostrzegasz? ... Odpowiedz Link Zgłoś
jane-panzram Re: Kim Dzong Duda 14.07.15, 08:50 Nie wiem, czy zauważyłeś, ale ja nie hejtuję za samą afiliację polityczną - tylko za jakieś konkretne rzeczy. A tu Duda ani be ani me, nawet nie zaczął rządzić, tylko po prostu jest - i wściekły atak z doopy na niego stale. Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Kim Dzong Duda 14.07.15, 10:31 Jane, że jola.iza niczego z mego wątku nie zrozumiała, to się nie dziwię. Ale że Ty równie prymitywne odebrałaś to jako hejt na Dudzie, a nie jako ostrzeżenie przed coraz bardziej powszechnym włazidupstwem, to mnie nieco zaskoczyło. Duda nie jest z mojej bajki. Boleję nad tym, że już wkrótce będzie naszym prezydentem. Jednak w tym wątku nie zajmuję się Dudą. Zwracam uwagę na groźną próbę tworzenia kultu Dudy na wzór i podobieństwo znanego nam z nie tak dawnej przeszłości kultu Stalina. Tytułem wątku chciałam nawiązać do pokazywanych od czasu do czasu w telewizji różnych uroczystości w Korei, poświęconych jej kolejnym przywódcom. Oglądamy, śmiejemy się, wydziwiamy i wykrzykujemy pełnym wyższości tonem - co za niewolnicza mentalność! Tak, to prawda - potrzeba tworzenia takich pieśni wynika z niewolniczej mentalności, nieważne - genetycznej, czy wyuczonej. I niestety, taka właśnie mentalność coraz powszechniej przebija z różnorakich dzieł poświęconych naszemu elektowi. Uważam, że warto się nad tym zastanowić i proszę, żebyś też się zastanowiła. A jako tło do przemyśleń przesyłam Ci: Koncert życzeń w Korei Północnej 23.05.2015 Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: Kim Dzong Duda 14.07.15, 11:00 damakier1 napisała: > . Jednak w tym wątku nie zajmuję się Dudą. Zwracam uwagę na groźną próbę > tworzenia kultu Dudy na wzór i podobieństwo znanego nam z nie tak dawnej > przeszłości kultu Stalina. > L. "Grozna probe tworzenia kultu Dudy" (sic!) ?????????????? No, a jak tam w domu ? Wszyscy zdrowi ? J.C. Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: Kim Dzong Duda 14.07.15, 11:35 sclavus napisał: > U Dudy?? > ... diabli wiedzą!!! L. Hehe, u Dudy, jak u Dudy, nie tylko diabli wiedza.... Natomiast u Ciebie to pewnie wszyscy otOmanieni....(zostalo im z lat stalinowskich...) J.C. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kim Dzong Duda 14.07.15, 14:13 ... hehe - powiedział lauriane... A reszta - zwykły bełkot!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: Kim Dzong Duda 14.07.15, 14:23 sclavus napisał: > ... hehe - powiedział lauriane... > A reszta - zwykły bełkot!!! L. Zarzucac belkot innym, ot i komik z Ciebie nie lada.... J.C Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kim Dzong Duda 14.07.15, 14:33 Prawda!?! ... a nie żadne tÓmaństFo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jane-panzram Re: Kim Dzong Duda 14.07.15, 12:15 Nie wiem, ja się z jego kultem nigdzie nie spotkałam. Owszem, spotkałam się z wyczekiwaniem na to, żeby wreszcie on zaczął rządzić - ale to raczej wynika z hejtu na Komorowskiego, żeby on odszedł. Ale kult jakiś jego? Sama bym się z tego śmiała, bo człowiek w sumie nieznany, nic nie pokazał, jak będzie rządził, więc wszelaki jego kult byłby stanowczo nieuzasadniony. Ja sama jestem ciekawa, jak on będzie rządził. Mam nadzieję, że tak jak zapowiada. Jeśli będzie prezydentem innym, odrzucającym wszystko co nie z PiSu - to moją sympatię straci, bo zapowiadał co innego i z tego powodu na niego głosowałam. Ja się na tylu politykach zawiodłam, że nie żyję długo złudzeniami: jak będzie odwalał manianę, to przyjdzie dzień, że zobaczysz z mojej strony hejt w jego stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Kim Dzong Duda 14.07.15, 14:15 jane-panzram napisała: > Nie wiem, ja się z jego kultem nigdzie nie spotkałam. Moim zdaniem, jeśli obejrzałaś wideo rozpoczynające ten wątek, to właśnie miałaś okazję się spotkać. ------- "Dama ma - jak zwykle rację. I nie może być inaczej, skoro jest Damą." (aut.: ToJaJurek) Wrona i inne zwierzaki Odpowiedz Link Zgłoś
bew-is Re: Kim Dzong Duda 08.08.15, 18:28 A tworzenie kultu jednostki Tuska nie przeszkadzało Ci i nie raziło? damakier1 napisała: Jednak w tym wątku nie zajmuję się Dudą. Zwracam uwagę na groźną próbę > tworzenia kultu Dudy na wzór i podobieństwo znanego nam z nie tak dawnej > przeszłości kultu Stalina. > Tytułem wątku chciałam nawiązać do pokazywanych od czasu do czasu w telewizji r > óżnych uroczystości w Korei, poświęconych jej kolejnym przywódcom. Oglądamy, śm > iejemy się, wydziwiamy i wykrzykujemy pełnym wyższości tonem - co za niewoln > icza mentalność! Tak, to prawda - potrzeba tworzenia takich pieśni wynika z > niewolniczej mentalności, nieważne - genetycznej, czy wyuczonej. I niestety, t > aka właśnie mentalność coraz powszechniej przebija z różnorakich dzieł poświęco > nych naszemu elektowi. Uważam, że warto się nad tym zastanowić i proszę, żebyś > też się zastanowiła. A jako tło do przemyśleń przesyłam Ci: > > Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Kim Dzong Duda 14.07.15, 10:52 jane-panzram napisała: > Nie wiem, czy zauważyłeś, ale ja nie hejtuję za samą afiliację polityczną - tyl > ko za jakieś konkretne rzeczy. Nie zauważyłam. > A tu Duda ani be ani me, nawet nie zaczął rządzić, tylko po prostu jest - i wśc > iekły atak z doopy na niego stale. Zatem na jakiej podstawie oparłeś stwierdzenie, że z czasem dr Duda z czasem będzie tylko lepszy? Odpowiedz Link Zgłoś
jane-panzram Re: Kim Dzong Duda 14.07.15, 12:19 Zatem na jakiej podstawie oparłeś stwierdzenie, że z czasem dr Duda z czasem będzie tylko lepszy? Ja jestem z tych, co na niego głosowała również częściowo z przekonania (bo ja zarazem nie chciałam Komorowskiego, ale i zarazem mnie Duda do siebie przekonał) więc byłabym kretynką, gdybym zakładała, że on będzie gorszy - kiedy na niego głosowałam z nadzieją, że będzie lepszy ;) Ja NIE WIEM tak samo jak i ty, jaki on będzie. Nie znam go. Z tych strzępów informacji, które o nim mam, to wynika, że to jest człowiek kompetentny, a nie przypadkowy. Ale jaki będzie to dopiero się okaże. Krytykowanie go, kiedy nic nie miał okazji zrobić, to jest przegięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Kim Dzong Duda 14.07.15, 16:36 jane-panzram napisała: > nic nie miał okazji zrobić Ależ dr Duda nie urodził się w dniu wyborów. ps. nawiasem mówiąc - przypomina to życiorysy wielu osób, zaczynające się w 1989 roku... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kim Dzong Duda 14.07.15, 11:00 No proszę!!! - jeszcze nie zaczął rządzić a już się rządzi... i to, jak szara gęś!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kim Dzong Duda 14.07.15, 10:57 Widzę, że masz szczególny(!!) dar "dostrzegania"... :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kim Dzong Duda 14.07.15, 10:56 ... Czarnecki (hetman - żeby wątpliwości nie było i paraleli żadnych nie insynuowano), dla ojczyzny ratowania, rzucił się przez morze... A Duda na kolana!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kim Dzong Duda 14.07.15, 10:44 ... a już hymny do niego się tworzą i są wyśpiewywane... PeeS - nie puściłaś sobie tego... - prawda?? Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 A ja mam nizłą pamięć i też pamiętam 08.08.15, 18:04 pierwsze dni B.Komorowskiego. Wtedy kiedy jeszcze tylko pełnił obowiązki. I pamiętam te obelgi i oszczerstwa. Przynajmniej nie bądź hipokryta. Każdy głupi wie, że sytuacja polityczne kiedyś się odwróci i przyjdzie płacić swoje rachunki. Duda powinie przewidzieć, że przez wielu będzie nazywany tylko Dudą ( w najlepszym wypadku). "Komorowski" mówili prominentni politycy PiS. A czy Duda choć raz dał wyraz swojej dezaprobacie jak bydło buczało na pogrzebie Bartoszewskiego? Czego teraz oczekujesz" Naszej Canossy? Niech Duda posmakuje jak to jest. Zero pochwał. Tylko krytyka. Bezlitosna, permanentna i tak samo niesprawiedliwa jak to jego poprzednikowi robiono. Niech poczuje ten ciężar. I tego mu życzę. To nie jest mój prezydent choć uznaję wynik wyborczy. Nie utożsamiam się ani z nim, ani z jego celami. Trzeba to przetrzymać. Czy już dotarło co narobiliście? Może jak Kaczyński odejdzie razem z Macierewiczami, Brudzińskimi i ta cała zgrają jedo przydupasów., to coś się zmieni M. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Kaj mu do Kim Dzonga 14.07.15, 07:13 To tylko pracownik prezesPana Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Kim Dzong Duda 14.07.15, 08:03 Zaniemówiłam......................................... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kim Dzong Duda 14.07.15, 10:49 ... cIudowne! :D - natychmiast skojarzyłem z "wróbelkami, które ćwierkały pod oknem, kiedy się Wojtyła urodził", ale nie tylko... Ze wszystkimi wierszykami i piosneczkami na cześć i ku czci Stalina, z lat 1945-1953 też!! *** Poczytałem trochę tu postów wczoraj, ale tego "hymnu" (z melodią raczej kościelną) nie wysłuchałem... dopiero przed chwilą... i też zaniemówiłem... :) Odpowiedz Link Zgłoś
fiu-bzdziu2010 Re: Kim Dzong Duda 14.07.15, 11:32 no to przedszkolanki do roboty- uczcie dziatwę hymnu pochwalnego Odpowiedz Link Zgłoś
fiu-bzdziu2010 Re: Kim Dzong Duda 14.07.15, 11:36 a po podwieczorku : "budyń malinowy nam się udał" Odpowiedz Link Zgłoś
axyzaa Kolejny cud Fabrykanta -porozumienie z Syrią! 14.07.15, 12:49 Pan Bóg tak się ucieszył, że Duda został prezydentem Polski, ze postanowił nagrodzić cały świat! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczaduda Re: Kim Dzong Duda 14.07.15, 13:10 Dudy przebierają nogami do pałacu, będą tam rezydować z Jarkiem, który będzie spał w łóżku po Lechu Odpowiedz Link Zgłoś
artexe Re: Kim Dzong Duda 14.07.15, 13:18 kaczaduda napisał: > Dudy przebierają nogami do pałacu, będą tam rezydować z Jarkiem, który będzie s > pał w łóżku po Lechu Podobno Andrzej Duda wygrał powszechne wybory prezydenckie. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Kim Dzong Duda 14.07.15, 21:04 artexe napisał(a): Podobno Andrzej Duda wygrał powszechne wybory prezydenckie. No proszę! Nie tylko ja mam wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus ... żeby nie było. 14.07.15, 14:32 to jest i część "pierwsza": Tekst linka :D:D:D ... gaudeamus pisiątka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Oj Damo , zmień nick na inny 14.07.15, 15:05 damakier1 napisała: > Ma Korea swego Kim Dzong Una, mamy my swego Kim Dzong Dudę! Porównywanie Andrzeja Dudy do Kim Dzong Una tylko I wyłącznie na podstawie wyjatkowo głupkowatej przyspiewki jest takie....no nie przystoi Damie. Chyba ,ze jest blondynką :) A co bys powiedziała , gdyby tak ktos puścił w net jakas przyspiewkę o Twoim ukochanym Komorowskim- jeszcze głupsza I jeszcze bardziej grafomoańską ? Toz kazdemu wolno , byle nie złamać prawa. > Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Oj Damo , zmień nick na inny 14.07.15, 15:12 Tu jest autorka tej piosenki I pewnie tego video . www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090312/INOWROCLAW01/883534136 Pokazala twarz. Wiadomo, Polonia amerykanska stoi murem za Duda. A co sie stalo z tolerancja polskich nowoczesnych europejczykow ? Behemota,czy inne head banging bzdety nie wstyd sluchac ,ale jakas kobitke ktora koscielne kawalki spiewa to juz be,prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
oliwa.sprawiedliwa Re: Oj Damo , zmień nick na inny 14.07.15, 16:11 każdy dzierga jak potrafi i zgadzam się, że kicz, który pasuje jak ulał na forum humorum umieszczony w tytule wątku na tym forum świadczy, że ktoś w swej desperacji osiągnął stan krytyczny, no cóż, bywa :D Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Oj Damo , zmień nick na inny 14.07.15, 17:55 Odsłon ta "piosneczka" ma już ponad 7000 i jest hitem nr 1 w tvtrwam... ... przed wyborem Dudy, była część pierwsza, prawie 6000 odsłon (na YouTube) I jak by tego nie słuchać, to pasuje do Dudy, jak ulał - bardzo "kościelna" jest ta melodyjka :D Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Oj Damo , zmień nick na inny 14.07.15, 16:54 remik.bz napisał: > A co bys powiedziała , gdyby tak ktos puścił w net jakas przyspiewkę o Twoim uk > ochanym Komorowskim- jeszcze głupsza I jeszcze bardziej grafomoańską ? Musiałby najpierw znaleźć. Szkopuł w tym, że ta piosenka jest nie "dla jaj", a całkiem na poważnie i znajduje dość pokaźne uznanie. A powszechny sposób pisania o Dudzie, może w większości nie aż tak spektakularnie grafomański, bardzo jest bliski sposobowi wyrażania uwielbienia do umiłowanych przywódców. Zgodzę się, że tak Tusk, jak Komorowski, mają też swych bezkrytycznych zwolenników, ale jednak tak tandetnych hołdów nikt im nie składa. A tak na marginesie: Komorowski nie jest moim ukochanym. Mam mu wiele do zarzucenia - przede wszystkim to, jak stracił głowę po przegranej 1. turze i zaczął się mizdrzyć do publiczności popełniając coraz to nowe głupstwa z referendum o jowach na czele. Teraz też z niepokojem czekam, jak zachowa się w sprawie ustawy o in vitro, bo jego zapowiedzi nie podobają mi się wcale. No i nie podoba mi się jego myśliwskie hobby. Mimo to uważam, że jego prezydentura była bardzo udana, a wybrany przez naród elekt do pięt mu nie dorasta. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Oj Damo , zmień nick na inny 14.07.15, 17:48 ... to jest tylko "ciąg dalszy" - tu masz część pierwszą: (to już "dobra robota" :D:D:D) Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Oj Damo , zmień nick na inny 14.07.15, 22:47 remik.bz napisał: A co bys powiedziała , gdyby tak ktos puścił w net jakas przyspiewkę o Twoim ukochanym Komorowskim- jeszcze głupsza I jeszcze bardziej grafomoańską ? remisiu ptaszyno - problem w tym że nikt czegoś podobnego nie puścił. Bo na Bronisława Komorowskiego głosowali ludzie normalni, ludzie którzy chcieli mieć prezydenta a nie obiekt kultu i bożka. Przypomnij sobie rok 2010. i ówczesną wygraną Komorowskiego. Otóż nikt nie stawiał go na piedestał, nie pisał o nim pieśni, nie układał wierszy ani nie obdarzał aureolą. Również żaden poprzedni prezydent nie "zasłużył" sobie na podobne idiotyzmy - ani Wałęsa, ani Kwaśniewski, ani nawet Lech Kaczyński. Ale żeby nie było - nie winię za to Dudy. Nie jego to zapewne inicjatywa; być może sam czuje się tym zażenowany (mam przynajmniej taką nadzieję). Problem jest inny - oto zacznie nami rządzić prezydent wybrany głównie przez skretyniały i zindoktrynowany motłoch, na dodatek zainfekowany katolicyzmem w jego najgorszym i naobskurniejszyw wydaniu. A to wróży jak najgorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 tu masz prawdziwą kim ir senke...;) 14.07.15, 19:21 na pani premierzyca uczyła jak kierować ruchem niedouczych policjantów, w tym miejscu POstawiony zostanie POmnik ku czci Evity PerON, bez niej i jej roboczych podróży, zielona wyspa nasza, od razu by zbladła... www.fakt.pl/polityka/ewa-kopacz-kierowala-ruchem-drogowym,artykuly,557747.html normalnie jakbym się cofnął w czasie... kłamaczka niczym Gierek, czy inny Gomułka z wizytami roboczymi u prządek i rolników, wicie, rozumicie, tarzysze, to jak... POmożecie...? ;) buahahahaha...;) Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 a nie, sory, mój błąd! nie uczyła policjantów 14.07.15, 20:03 jak się kieruje ruchem, tylko to od nich uczyła się jak być semaforem...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: tu masz prawdziwą kim ir senke...;) 14.07.15, 23:34 Bard, no i jak z Tobą polemizować skoro najmądrzejsze co napisałeś, to "buahahahaha...;)"? Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Re: tu masz prawdziwą kim ir senke...;) 15.07.15, 01:09 Dostosowalem sie po prostu do Twojego posta zalozycielskiego...;) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: tu masz prawdziwą kim ir senke...;) 15.07.15, 10:03 No i dzieona, ta kimirsenka? Zanim znajdziesz - masz: a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/975/9138/original.jpg ... może ci się uda wyłuskać paralelę :D Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Kim Dzong Duda 15.07.15, 10:12 damulka napisala:Ma Korea swego Kim Dzong Una, mamy my swego Kim Dzong Dudę! KOreanski dyktator slynie z zabijania ludzi za "byle co." Jaki bedzie Prezydent Andrzej Duda jeszcze nie wiemy,bo jeszcze nie na tronie,wiec przypisywanie mu cech bezwzglednosci I bestialstwa( nazywajac go imieniem kima) na zapas damulce nie przystoi. Ale gdyby tak sobie raczyla przypomniec ,ze to za czasow "szczesliwego "panowania Bredzislawa grasowal " seryjny samobojca"," wydarzylo sie "kilkanascie smierci okolosmolenskich,czyli kadencja byla na miare KJUna co jakos nie przeszkadzalo kochac przywodce milej literatce from country side,milujacej zwierzatka. Stad smiem twierdzic ze obawa damulki przedwczesna I malo zasadna. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kim Dzong Duda 15.07.15, 10:40 ... coś mi się zdaje, że olałaś piosenkę... Może łatwiej ci będzie zrozumieć, kiedy przestaniesz olewać i wysłuchasz sobie obie części: www.youtube.com/watch?v=aAm3VUp-m1g www.youtube.com/watch?v=gBOHytGi6-M ... jedną po drugiej... :D:D:D - damulko... Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Kim Dzong Duda 15.07.15, 10:46 sclavus napisał: > ... coś mi się zdaje, że olałaś piosenkę... > Może łatwiej ci będzie zrozumieć, kiedy przestaniesz olewać i wysłuchasz sobie > obie części: > www.youtube.com/watch?v=aAm3VUp-m1g > www.youtube.com/watch?v=gBOHytGi6-M > ... jedną po drugiej... :D:D:D - damulko... cos mi sie wydaje ze ty siem op..y ....lasz bedac na dyzurze,czytaj s ufagom pliss pisalam wczesniej ze Polonia w Hameryczce kocha Dude,wiec piosenka uzasadniona :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Nie odwracaj kota ogonem 15.07.15, 14:19 sclavus napisał: > ... coś mi się zdaje, że olałaś piosenkę... Nie odwracaj kota ogonem. Dobrze wiesz ,ze nie w piosence problem tylko w porównaniu prezydenta elekta , który mandate uzyskał w wyborach bezposrednich ( nie ma w demokracji mocniejszego mandatu) do mordercy I bestialskiego tyrana z Korei Pn. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Bardzo gardzisz ludżmi 15.07.15, 14:21 damakier1 napisała: > Ma Korea swego Kim Dzong Una, mamy my swego Kim Dzong Dudę! Zastanawiam się tylko dlaczego gardzisz ludźmi , którzy (jk to w demokracji) zagłosowali zgodnie z własnym sumieniem , ale inaczej niz Ty. Uważasz ,że wybralismy krwawego dyktatora I mordercę ? Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: Bardzo gardzisz ludżmi 15.07.15, 14:50 > > Zastanawiam się tylko dlaczego gardzisz ludźmi , którzy (jk to w demokracji) za > głosowali zgodnie z własnym sumieniem , ale inaczej niz Ty. > Uważasz ,że wybralismy krwawego dyktatora I mordercę ? L. "Dama" po prostu chowa leki pod jezykiem, poczym je wypluwa; stad te ambitne paralele w jej postach..... J.C. Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka z ducha taka pieśń lat 50. XX wieku :-) 15.07.15, 14:28 PiS to mentalność Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Kim Dzong Duda 08.08.15, 17:32 Pieśni część trzecia. A nie wątpię, że będą następne. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce :))))))))))))))))))))))))))))))) 08.08.15, 17:45 damakier1 napisała: > Pieśni część trzecia. A nie w > ątpię, że będą następne. Kolejny dzień za sprawą Doktora Dudy zdrowia mi dodał. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kim Dzong Duda 08.08.15, 20:07 Może jej się znudzi, tak ciągle na jedną melodię (i to taką, żeby do mszy można było to śpiewać) - do trzech razy sztuka... :D Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Kim Dzong Duda 08.08.15, 21:10 Znudzić się wielbieniem ukochanego wodza? NO COŚ TY???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 To jakoś lepiej pasuje 08.08.15, 17:51 www.youtube.com/watch?v=GZolRo18Jpc M. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj E tam Kim dzon il jest bogiem 08.08.15, 18:12 Doda Pacynka jarozbawa Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Mamy już modlitwę! 10.08.15, 18:34 Wiersz autorstwa Matki Prezydenta Andrzeja Dudy. "Chciałabym, żeby nasza polityka była święta". Bo Polska będzie z Tobą Panie Prezydencie! Jak zawsze wierna Bogu Ojczyźnie i wierze, będą cię bronić zawsze wierne polskie serca i szeptane z ufnością przed Bogiem pacierze nie wstydziłeś się Krzyżem znaczyć swoje słowa wiemy, że z Bożej woli Tyś pierwszym Polakiem kto przed Maryi tronem zawierza swą przyszłość ten jest w naszej Ojczyźnie Boga jasnym znakiem tak jak pragniesz będziemy wraz z Tobą wspólnotą już nikt nas nie podzieli kłamstwem oraz zdradą wrócą ci co płakali za wolną Ojczyzną nie będą się Polacy kłaniali układom Bo Polska będzie z Tobą Panie Prezydencie! Aby ta nasza polityka była święta prawdą która będzie nas łączyć dumą i honorem by nas nikt już nie dzielił jak kiedyś pogardą i uświęcone słowo - wolność i Ojczyzna będziemy nieść wysoko poprzez Europę i żaden wiatr historii nie będzie nam straszny gdy pójdziemy za Boga nieomylnym tropem a Polska niechaj będzie jak hostia w Twych rękach podniesiona z miłością odwagą i męstwem dziś na ołtarzu Ojczyzny złożona przez Naród niech przemieni się w ciało co zwie się - zwycięstwem! Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 "Młody elekt, co nazwisko jego pięknie brzmi" 14.08.15, 15:09 Pięknie brzmiące nazwisko Duda? No to już absurd sięgnął szczytu, pomyślałam. Ale jak się dowiedziałam, że autorką tej pełnej uwielbienia pieśni jest Władysława Bąk, to uwierzyłam, że jej Duda naprawdę brzmi pięknie. wyborcza.pl/1,75478,18555911,jak-polacy-spiewaja-andrzejowi-dudzie-bo-babel-klamstw-obalil.html#BoxGWImg Odpowiedz Link Zgłoś