dancio.k 30.10.15, 23:18 Kto będzie uprawniony do glosowania,czy mieszkańcy całego województwa, które ma się podzielić czy tylko mieszkańcy gmin które maja wejść w skład nowego województwa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ermirka873 Re: Referendum ws nowych wojewodztw 31.10.15, 13:11 nie mam pojęcia, ale jestem za. Dzieki temu mniejsze miasta, które wcześniej były stolicami województw mogłyby się znacznie wzmocnić. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 No i bezrobocie spadnie 31.10.15, 13:13 ermirka873 napisał(a): > nie mam pojęcia, ale jestem za. Dzieki temu mniejsze miasta, które wcześniej by > ły stolicami województw mogłyby się znacznie wzmocnić. Tyle nowych urzędów... Trzeba nagrodzić swoich odpowiednimi stanowiskami. S. Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: Referendum ws nowych wojewodztw 31.10.15, 15:42 robta co chceta ale SWIETE WOJEWODZTWO CZESTOCHOWSKIE ma byc i.basta ! bo zrobimy marsz.na Warszawe i stosy tsm rozpalimy WOJEWODA CZESTOCHOWSKIM.PRZEOR KLASZTORU NA JASNEJ GORZE i nikt inny !!! ZEN Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Referendum ws nowych wojewodztw 31.10.15, 15:47 Będziesz musiał ich w tym marszu wspomóc. Poproś o współpracę swoich kolegów najemników z Legii Cudzoziemskiej. Dziadki to już, ale modlić się jeszcze mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: Referendum ws nowych wojewodztw 31.10.15, 16:08 ..widze ze niedoceniasz sily modlitwy a ja ci powiadam NAWROC SIE ZEN Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Referendum ws nowych wojewodztw 31.10.15, 16:19 Odpuścili ci za mordowanie ludzi w Afryce. Módlitwa ci już nie pomoże. Piekło na ciebie czeka i męki wieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Referendum ws nowych wojewodztw 31.10.15, 15:43 Jak za komuny. Więcej władzy w ręce pisproletariatu, a i rodziny bedą mogły łatwiej dopchać się do koryta. Odpowiedz Link Zgłoś
albwu Re: Referendum ws nowych wojewodztw 31.10.15, 20:01 a województwo toruńskie ? czas na rozwód z Bydgoszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Jeśli chodzi o woj. częstochowskie 31.10.15, 21:28 To powinni głosować tylko Ślązacy częstochowscy. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Jeśli chodzi o woj. częstochowskie 31.10.15, 23:22 a na woj. toruńskie? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Jeśli chodzi o woj. częstochowskie 02.11.15, 10:54 To proste - Ślązacy toruńscy. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj jak znam pis to pewnie wszyscy, nawet ci, których 01.11.15, 06:00 to nie dotyczy. Tak samo jak w sprawie aborcji w sprawie które najwięcej gardłują stare bezzębne dewoty po menopauzie Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: jak znam pis to pewnie wszyscy, nawet ci, któ 01.11.15, 15:27 bezzebne ? ciekawe naczym zeby zjadly ? poddaly sie zabiegom usuniecia ? ZEN Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj wypadły ze starości jak prezesowi 02.11.15, 07:46 xystos napisał: > > bezzebne ? ciekawe naczym zeby zjadly ? > > poddaly sie zabiegom usuniecia ? > > > > > ZEN Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante Środkowopomorskie i Warszawskie wydzielone 01.11.15, 21:17 z Mazowieckiego to jak najbardziej dobry pomysł. Częstochowskie to jakaś kpina, ale możnaby Region Częstochowski połączyć ze Świętokrzyskim w województwo Staropolskie. pl.wikipedia.org/wiki/Wojew%C3%B3dztwo_staropolskie Odpowiedz Link Zgłoś
psiogon Może konkretnie o faktach ?. 02.11.15, 08:35 Referendum jest zbędne, Takie decyzje powinien podejmować rząd arbitralnie (oczywiście biorąc pod uwagę interes państwa i obywateli). Wydzielenie warszawskiego z mazowieckiego to dobry interes - Warszawa pozbawi całe woj. pieniędzy unijnych, Wydzielając stolicę ocalimy miliardy euro dotacji unijnych. Co do środkowopomorskiego to czemu miałoby to służyć ?. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Może konkretnie o faktach ?. 02.11.15, 11:04 Wydzielenie warszawskieg > o z mazowieckiego to dobry interes - Warszawa pozbawi całe woj. pieniędzy unijn > ych, Wydzielając stolicę ocalimy miliardy euro dotacji unijnych. I bez wydzielenia Warszawy województwo mazowieckie jest poważnym beneficjentem środków unijnych. Czyżby rzeczywiście bez stolicy było tak ubogie, że powinno dostawać jeszcze więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Może konkretnie o faktach ?. 02.11.15, 13:44 Czemu miałoby to służyć? Wystarczy popatrzeć na mapkę wyborów. Na kogo tam głosowano? Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: Referendum ws nowych wojewodztw 03.11.15, 16:03 TERRA SACRA Przydalo by sie Polsce takie swiete wojewodztwo POMODLMY SIE O TO ZEN Odpowiedz Link Zgłoś
polskagolyzad5 Re: Referendum ws nowych wojewodztw 04.11.15, 09:46 A KASA NA NOWE WOJWÓDZTWA GDZIE ???!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: Referendum ws nowych wojewodztw 04.11.15, 19:02 .. wierni na tace dadza ZEN Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Referendum ws nowych wojewodztw 04.11.15, 22:19 polskagolyzad5 napisał: > A KASA NA NOWE WOJWÓDZTWA GDZIE ???!!!!! W starych województwach. Ślązacy częstochowscy dadzą sobie radę z kasą z Katowic. Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: Referendum ws nowych wojewodztw 08.11.15, 13:58 ja jestem gotów placic 5% podatku wyznaniowego z mojej chudej emerytury jezeli wojewodztwo Czestochowskie powstanie wracam do Polski i zakupie jakas mala chatke (ok 200m/2) w Czestochowie i bede podatek wyznaniowy placil Odpowiedz Link Zgłoś
kaczydud Re: Referendum ws nowych wojewodztw 08.11.15, 18:59 zagranica powinna decydować Odpowiedz Link Zgłoś