Dodaj do ulubionych

Żal mi Szydło,

07.01.16, 19:15
zwyczajnie, po ludzku, żal, Kaczyński wczoraj tak ją upokorzył, potraktował ją jak onegdaj Ziobrę, ale Ziobro nie ma honoru, a Szydło, mam nadzieję że ma, za to nie żal mi Dudy, sam tego chciał, sam pchał się do bycia podnóżkiem dla coordoopla.
Szydło chyba na serio zrozumiała jaka jest jej rola w tej grotesce.
Obserwuj wątek
    • yoma Re: Żal mi Szydło, 07.01.16, 19:18
      A mnie nie. Niech się poda do dymisji, jak taka upokorzona.
      • czan-dra Re: Żal mi Szydło, 07.01.16, 19:20
        No i wtedy ludzie-katolicy znajdą na nią papiery, jak na Staniszkis, a taka był czczona.
        • yoma Re: Żal mi Szydło, 07.01.16, 19:27
          Ja wiem? To by znaczyło, że kaczor dobiera sobie pacynki spośród ludzi, na których są papiery.

Zresztą hak jej w smak, najwyżej się znowu poczuje upokorzona.
          • scoutek Re: Żal mi Szydło, 07.01.16, 19:41
            yoma napisała:

> Ja wiem? To by znaczyło, że kaczor dobiera sobie pacynki spośród ludzi, na któr
            > ych są papiery.

to by dużo tłumaczyło
            • yoma Re: Żal mi Szydło, 07.01.16, 22:00
              Ale by chyba zaszkodziło prezesu na ymydż? Chociaż temu to już nic nie zaszkodzi.
          • snajper55 Re: Żal mi Szydło, 07.01.16, 22:56
            yoma napisała:

> Ja wiem? To by znaczyło, że kaczor dobiera sobie pacynki spośród ludzi, na któr
            > ych są papiery.

Przecież to jest oczywista oczywistość. Sterowalność marionetek to podstawa sukcesu.

S.
            • yoma Re: Żal mi Szydło, 07.01.16, 22:59
              A mnie nie pasuje i już. Jak to tak, Jarosław I Kryształowy w otoczeniu samych ubeków?

Aaa... że jak sprawa się rypnie, to wywinie kotu ogona i będzie piszczał, że zdradzony o świcie?
            • yoma Re: Żal mi Szydło, 07.01.16, 23:00
              PS poza tym kto na bogów się jeszcze podnieca tym, że ktoś był albo nie był TW, chyba tylko zabetonowane pisiory.
              • snajper55 Re: Żal mi Szydło, 07.01.16, 23:01
                yoma napisała:

> PS poza tym kto na bogów się jeszcze podnieca tym, że ktoś był albo nie był TW,
                > chyba tylko zabetonowane pisiory.

Sądzisz, że Szydło może zaistnieć w innym środowisku?

S.
                • yoma Re: Żal mi Szydło, 08.01.16, 00:20
                  Ależ oczywiście. Malarek abstrakcyjnych np., albo filatelistów, albo hodowców gołębi. Albo w armii. O ile mi wiadomo, bezwzględna subordynacja jest tam cechą mile widzianą.

Chodzi o to, że podejrzewam, że jeśli ktoś wyciągnie przeciw komuś radosny argument "o, a ten był ubek!", to większość populacji jednak wzruszy ramionami i powie "no i co z tego, k.a, ile można". Argument się był zdewaluował i zużył.

Osobliwie jeśli wyciągający jest pisior :)
                  • wariant_b Re: Żal mi Szydło, 08.01.16, 00:30
                    > Argument się był zdewaluował i zużył.

W dyskusji tak - w działaniu nie. Wytypowany na UB-ka wyleci natychmiast.
                    Ku uciesze Naszych UB-ków, którzy zostaną, bo jeszcze są przydatni Partii.

• horpyna4 Re: Żal mi Szydło, 08.01.16, 10:31
                      Nie doceniacie pisich, przecież ichnie ubeki to same Wallenrody były.
          • l_zaraza_l Re: Żal mi Szydło, 07.01.16, 23:56
            Na Andżejka ma z pewnością te papiery co zniknęły po akcji ułaskawieniowej, którą organizował z Dubienieckim.
          • buldog2 Re: Żal mi Szydło, 08.01.16, 00:20
            To by nic nie znaczyło. Wcześniejsza wersja trafiłaby do grobu pamięci i już.
            PiS już robił tak nie raz. Właściwie, robi to na okrągło i nic.
            Ale Szydło nie żal. Wiedziała, jakie i z kim kręci lody.

--
            Sztandar PiS dumnie powiewa - © xyz_xyz1.
            Anwad ma czarne podniebienie - © Prezes PiS.
      • m.c.hrabia Re: Żal mi Szydło, 07.01.16, 19:21
        A mnie nie, każdy sam wybiera którą częścią ciała zarabia na chleb
      • scoutek Re: Żal mi Szydło, 07.01.16, 19:40
        yoma napisała:

> A mnie nie.

mam tak samo
        sama zrobiła sobie kuku
        zresztą, każdy kto idzie w układ jakikolwiek z prezesempanem wie co robi
        to nie jest nieprzewidywalny tajemniczy facet
        wszyscy dokładnie wiedzą czym pachnie praca z nim a potem ew. wyrzut sumienia
        przykładów milion można podawać
        ostatni to Babcia Jadzia, która chyba myślała, że prezespan się choć ciut z nią liczy i nie pozwoli na opluwanie jej
        a tu kuku
        przykre, zero przyzwoitości w tym żuliborskim pisożycie
        • damakier1 Re: Żal mi Szydło, 07.01.16, 20:07
          scoutek napisała:

> wszyscy dokładnie wiedzą czym pachnie praca z nim [J. Kaczyńskim] a potem ew. wyrzut sumienia
          > przykładów milion można podawać
          > ostatni to Babcia Jadzia, która chyba myślała, że prezespan się choć ciut z nią
          > liczy i nie pozwoli na opluwanie jej
          > a tu kuku

Uważam, że to bardzo krzywdzące dla Babci Jadzi. Staniszkis, nie wiedzieć czemu zaślepiona była miłością do prezespana i wygadywała przeróżne głupoty, ale wierzyła w to, co mówi i mówiła to samodzielnie. Nie sądzę żeby w ogóle zastanawiała się nad konsekwencjami swego ostatniego wystąpienia. Po prostu tak, jak wcześniej, tak i teraz była szczera. Ani dawniej nie liczyła na profity za swe łaszenie się do prezesa, ani teraz nie kalkulowała skutków swej odwagi.
          Szydło to prosty tłuk wyciągnięty z niebytu na potrzeby prezesa i nieważne jest czy sobie coś myśli, ani jakie ma samopoczucie, bo od początku wie, że nie jest od myślenia ani od samopoczuwania, tylko od robienia, co jej każą. I oczywiste jest dla niej, że jej na spotkanie dwóch poważnych polityków nie wzięli. Bo niby po co mieliby brać. Ostatecznie w tej "Zielonej Owieczce" ma kto chyba po żurku i pstrągach pozmywać.
          • yoma Re: Żal mi Szydło, 07.01.16, 20:12
            Niekoniecznie. "Zielona Owieczka" nie prowadzi kuchni.
    • silencius Re: Żal mi Szydło, 07.01.16, 19:19
      Mnie tez nie żal. Martwię się tylko tym, że oni znowu nie zostaną postawieni przed Trybunałem!
    • krzysiozboj Re: Żal mi Szydło, 07.01.16, 20:01
      Nie jestem pewny czy Kaczyński ma świadomość tego co zrobił. Jeśli facet nie zrozumie że jest małym intrygantem i nie odda sterów ludziom rozsądnym, to szybko sie dowie dlaczego PiS dostał takie poparcie, a dzisiejsza opozycja dosadnie mu wytłumaczy gdzie jego miejsce.

Szydło z Orbanem plus pewnie Czechy, Słowacja i Rumunia to mógłby być dość ciekawy "sojusz" wewnątrz-unijny, Kaczyński ma chyba za duże ego by na to pozwolić, znaczy pozwolić by pokierował tym Orban.
    • az43 Re: Żal mi Szydło, 07.01.16, 20:02
      Mnie nie.Ma co chciała.
      • czekam.na.lewice Re: Żal mi Szydło, 07.01.16, 20:05
        az43 napisał:

> Mnie nie.Ma co chciała.
        ...i Obrońcy Demokracji podobnie. Mają co chcieli.
      • lumpior Re: Żal mi Szydło, 07.01.16, 20:09
        Mnie też nie.Nieodpowiedzialnie,infantylnie wlazła w partyjne szambo PIS,cuchnie i cuchnąć będzie szambem.Straciła wszystko,wszystko.
        • czekam.na.lewice Re: Żal mi Szydło, 07.01.16, 20:11
          lumpior napisał:

>Straciła wszystko,wszystko.
          Pokusisz się i wymienisz?
          • lumpior Re: Żal mi Szydło, 07.01.16, 20:14
            czekam.na.lewice napisał(a):

> lumpior napisał:
            >
            > >Straciła wszystko,wszystko.
            > Pokusisz się i wymienisz?
            Jest marionetką,pajacem w grze PrezesaPana.Jej byt polityczny kończy się.
            • snajper55 Re: Żal mi Szydło, 07.01.16, 22:59
              lumpior napisał:

> czekam.na.lewice napisał(a):
              >
              > > lumpior napisał:
              > >
              > > >Straciła wszystko,wszystko.
              > > Pokusisz się i wymienisz?
              > Jest marionetką,pajacem w grze PrezesaPana.Jej byt polityczny kończy się.

A kiedy się zaczął?

S.
              • horpyna4 Re: Żal mi Szydło, 08.01.16, 10:40
                Nigdy się nie zaczął. W kampanii wyborczej recytowała podsunięte jej głupoty o "Polsce w ruinie", rząd też jej sformowano tak, jak prezespan sobie zażyczył i nawet nie było jej przy tym. Równie dobrze możnaby było na jej miejscu postawić drenianą kukłę z wmontowanym głośnikiem, od którego mikrofon dzierży I sekretarz PiS.
    • rzewuski1 Re: Żal mi Szydło, 07.01.16, 20:56
      Mnie nie jest jej zal.
      Mam nadziej że to dopiero początek.
      Każde dziecko wie że to Kaczyński pociąga za sznurki wespół z Rydzykiem.
    • szlachcic Re: Żal mi Szydło, 07.01.16, 21:27
      a kto to jest Szydło? Piosenkarka disco polo?
      Jestesmy na forum kraj, nie robcie jaj, tu poruszamy ważne sprawy krajowe
      Może jest osobne forum "disco polo"
    • aniechto.only Re: Szydło w worku prezesa 07.01.16, 21:33
      Nigdy z niego nie wylazło.
    • xystos Re: Żal mi Szydło, 07.01.16, 21:36

az mokro na forum od twych
      krokodylich lez

ZEN
    • jola.iza1 Re: Czn-dro, miły 07.01.16, 21:57
      Pani Szydło się pozbiera, mam nadzieję, wszak ma rodzinę, w przeciwieństwie do Kaczyńskiego.
      • taniarada Re: Czn-dro, nie miły 07.01.16, 22:45
        Przestań się mi się tu żalić i reszta baranków Bożych .To jest forum krajowe z nazwy a nie płaczek żydowskich .

“Nie bądź żydowskim płaczkiem”, mówiła mi matka, gdy inne argumenty nie skutkowały, to powiedzenie przerywało mój dziecięcy płacz.
        Gdy w Łęczycy umierał nabożny Żyd, dowiedziałem się od matki, że miejscowe towarzystwo pogrzebowe, przysyłało na pogrzeb grupę Żydów, której zadaniem było głośne zanoszenie się płaczem. W 1932 roku umarł mój dziadek, który z nabożnością nic nie miał wspólnego, ale był jednym z żydowskich radców miejskich. W uznaniu jego zasług, towarzystwo pogrzebowe zaproponowalo wdowie przysłanie na pogrzeb ekipy płaczków, wyobrażam sobie jak musiała ją ta propozycja rozśmieszyć.blogi.newsweek.pl/Tekst/spoleczenstwo/536370,Zydowskie-placzki.html
        • jola.iza1 Re: taniŚ, oj tania 07.01.16, 22:54
          A teraz raz na zawsze zapamiętaj taniacórko tej co to się... odstosunkuj się po dobroci
          pani Pthirus pubis.
        • yoma Re: Czn-dro, nie miły 07.01.16, 23:01
          Chyba rajców?
    • stop-obludzie Znaczy nie wiedziała ? To chyba Upośledzona ? 07.01.16, 22:35

• iza.bella.iza Mogła myśleć, a nie chciała. 07.01.16, 22:46
      Ktoś jej kazał zostać podnóżkiem? Dedykuję jej swoją sygnaturkę:)
      • yoma Re: Mogła myśleć, a nie chciała. 07.01.16, 23:02
        A co masz, bo w telefonie nie widać? ;)
        • iza.bella.iza Re: Mogła myśleć, a nie chciała. 08.01.16, 00:37
          "zmień mózg, debilu!"
          • yoma Re: Mogła myśleć, a nie chciała. 08.01.16, 10:08
            Dzięki :)
      • douglasmclloyd Nie musiała, ale chciała nt 07.01.16, 23:07
      • horpyna4 Re: Mogła myśleć, a nie chciała. 08.01.16, 10:47
        Żartujesz chyba. Żeby móc myśleć, należy potrafić, a dla niektórych jest to problem nie do ogarnięcia.

I dobrze wiedziała, w co się pakuje. Widocznie jej to odpowiadało, rola brochy najjaśniejszego prezespana to w PiSie wielki zaszczyt...
    • douglasmclloyd Marcinkiewicza też ci żal? nt 07.01.16, 23:07
    • l_zaraza_l Re: Żal mi Szydło, 08.01.16, 00:05
      Nie ma powodu jej żałować ponieważ ona doskonale wiedziała, że będzie popychadłem i świadomie się na to zgodziła.
      Chociaż może nie spodziewała się, że wyląduje na śmietniku aż tak prędko. Aby dodać sobie animuszu, dzisiaj w Radomiu miała przy paltociku dwie broszki (albo taką podwójną).
    • zapijaczony_ryj Wątpię, za mało kumata jest 08.01.16, 10:26
      czan-dra napisał:
      > Szydło chyba na serio zrozumiała jaka jest jej rola w tej grotesce.
    • pispisia Re: Żal mi Szydło, 08.01.16, 10:55
      A mnie nie,bo kłamie w żywe oczy i lansuje się tanimi broszkami,bo tak jej nakazanał prezes malusieńki
      • yoma Re: Żal mi Szydło, 08.01.16, 11:08
        W dyskretnych broszkach nie zmieściłaby się aparatura nadawczo-odbiorcza.
        • wariant_b Re: Żal mi Szydło, 08.01.16, 12:06
          yoma napisała:
          > W dyskretnych broszkach nie zmieściłaby się aparatura nadawczo-odbiorcza.

Więc teraz prezes steruje radiowo, a nie pociągając za sznurki?
          To dobra zmiana.
          • yoma Re: Żal mi Szydło, 08.01.16, 13:47
            Obsługi słuchawek już się chyba nauczył...
            • scoutek Re: Żal mi Szydło, 08.01.16, 13:59
              yoma napisała:

> Obsługi słuchawek już się chyba nauczył...

i tablet trzymać odpowiednio wysoko
              robi postępy
              jeszcze z dziesięć lat i zadzwoni ze smartfona

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka