Dodaj do ulubionych

Radio Rydzyk i jego darczyncy

25.05.17, 10:57
Radio Rydzyk i jego darczyncy
www.tvn24.pl/tam-jest-mur-tajemnicy-miliony-zlotych-na-fundacje-i-media-rydzyka,742845,s.html
Tu 200 tysiecy, tam 20 milionow. Pieniadze przekazywane przez pisi rzad plyna wartka rzeka. Nikt nie ma nad tym kontroli. Nikt nie ma wgladu w wydatki rydzykowej organizacji.
Obserwuj wątek
    • porannakawa01 Re: Radio Rydzyk i jego darczyncy 25.05.17, 16:05
      Oni wiedzą, że będą siedzieć.
      Skończy się nieumiarkowanie w jedzeniu, piciu i oszustwach.
      Oni o tym już wiedzą!
    • qwardian Re: Radio Rydzyk i jego darczyncy 25.05.17, 16:28
      To ja otwarcie mówię i piszę, że wpłacam nieregularnie po 200, 100 złotych, czasami sypnę 500. Na konto toruńskiej rozgłośni przez przelew zdefiniowany z mojego banku..
      • snajper55 Re: Radio Rydzyk i jego darczyncy 25.05.17, 16:46
        qwardian napisał:

> To ja otwarcie mówię i piszę, że wpłacam nieregularnie po 200, 100 złotych, cza
        > sami sypnę 500. Na konto toruńskiej rozgłośni przez przelew zdefiniowany z moje
        > go banku..

I tak powinno o być. Niech każdy płaci na swój kościół. Jeden na Rydzyka, drugi na katolika, ale od mojej kasy klechom wara.

S.
        • taniarada Re: Radio Rydzyk i jego darczyncy 25.05.17, 16:55
          snajper55 napisał:

> qwardian napisał:
          >
          > > To ja otwarcie mówię i piszę, że wpłacam nieregularnie po 200, 100 złotyc
          > h, cza
          > > sami sypnę 500. Na konto toruńskiej rozgłośni przez przelew zdefiniowany
          > z moje
          > > go banku..
          >
          > I tak powinno o być. Niech każdy płaci na swój kościół. Jeden na Rydzyka, drugi
          > na katolika, ale od mojej kasy klechom wara.
          >
          > A co mają klechy do twojej kasy . Jak ty nawet kozy z nosa nie dasz na kościół .I nikt cię o to nie prosi. Tylko mi nie pisz że z podatków twoich .
          • porannakawa01 Re: Radio Rydzyk i jego darczyncy 25.05.17, 17:34
            taniarada napisał(a):
            A co mają klechy do twojej kasy . Jak ty nawet kozy z nosa nie dasz na ko
            > ściół .I nikt cię o to nie prosi. Tylko mi nie pisz że z podatków twoich .
            Te miliony dawane na rydzyka to z prywatnych funduszy Szyszki?
            Hłe, hłe?
            Jak chcesz to dajesz.
            Swojje prywatne.
            Ale Szyszko przecież nie daje Rydzykowi ze swojej kasy lecz z naszej.
            A co klechy - jak piszesz mają do naszej kasy?
            Hłe, hłe?
        • j-k no przeciez tak jest 25.05.17, 16:58
          snajper55 napisał:
          I tak powinno o być. Niech każdy płaci na swój kościół. Jeden na Rydzyka, drugi
          > na katolika, ale od mojej kasy klechom wara.

no przeciez tak jest.
          ani chrzest, ani asysta ksiedza przy pogrzebie - nie sa obowiazkowe.
          • taniarada A taca się ugina od 2 zł co niedzielę 25.05.17, 17:03
            Aż unieś nie można . Jak 10 zobaczę to święto .
            • pies_na_czarnych Re: A taca się ugina od 2 zł co niedzielę 25.05.17, 18:10
              Dziwne, ze klechy nie chca euro. Przeciez po wymianie beda rzucac 0,5€, a to jest wiecej niz 2 zlote.
              U mnie po przejsciu na euro plakali, ze traca na kursie :)))
          • pies_na_czarnych Re: no przeciez tak jest 25.05.17, 18:07
            j-k napisał:

> snajper55 napisał:
            > I tak powinno o być. Niech każdy płaci na swój kościół. Jeden na Rydzyka, drugi
            > > na katolika, ale od mojej kasy klechom wara.
            >
            > no przeciez tak jest.
            > ani chrzest, ani asysta ksiedza przy pogrzebie - nie sa obowiazkowe.

ale placenie daniny przez rzad juz tak.
          • snajper55 Re: no przeciez tak jest 25.05.17, 18:58
            j-k napisał:

> snajper55 napisał:
            > > na katolika, ale od mojej kasy klechom wara.
            >
            > no przeciez tak jest.
            > ani chrzest, ani asysta ksiedza przy pogrzebie - nie sa obowiazkowe.

Tak nie jest, gdyż państwo przekazuje setki milionów (także z moich podatkow) na luksusy katabasów.

S.
      • pies_na_czarnych Re: Radio Rydzyk i jego darczyncy 25.05.17, 18:05
        Szkoda qwardian, ze Rydzyk nie chce sie przyznac do twojej hojności.
      • szlachcic Re: Radio Rydzyk i jego darczyncy 25.05.17, 22:11
        masz wplacac 2/3 pensji, masz prawo oddac twoje mieszkanie po smierci
        ale czy ty rozumiesz ze tu chodzi o to ze polskie panstwo daje potezne pieniadze na KK i Rydzyka?
        To sa setki milionow rocznie, o ile dobrze ze pomaga utrzymywac zabytkowe koscioly to w przypadku rydzyka jest to przekupstwo i zaplata za pomoc w propagandzie
        • pies_na_czarnych Re: Radio Rydzyk i jego darczyncy 25.05.17, 22:21
          > o ile dobrze ze pomaga utrzymywac zabytkowe koscioly

Napoleon upanstwowil wszystkie koscioly wybudowane w czasach przed Republika. Szkoda, ze zakladajac Ksiestwo Warszawskie nie wprowadzil tego prawa rowniez w Polsce.
    • lumpior Re: Radio Rydzyk i jego darczyncy 25.05.17, 16:41
      Mohery Rydzyka to suweren PiSlamu,a to daje władze i kasę. PrezesPan więc żeby istnieć serwuje kasę do Rydzyka. Interesy,ot co.
      • taniarada Re: Radio Rydzyk i jego darczyncy 25.05.17, 16:57
        lumpior napisał:

> Mohery Rydzyka to suweren PiSlamu,a to daje władze i kasę. PrezesPan więc żeby
        > istnieć serwuje kasę do Rydzyka. Interesy,ot co.
        >
        Trza było iść na księdza .Kto ma księdza w rodzie to go bieda nie bodzie. A nie narzekać .
    • taniarada Przeczytałeś ten artykuł ze zrozumieniem 25.05.17, 17:00
      Fundacja Lux Veritatis o. Tadeusza Rydzyka otrzyma ponad 26 mln złotych odszkodowania wraz z odsetkami za cofnięcie dofinansowania dla projektu geotermii toruńskiej. Tak w poniedziałek zdecydował warszawski Sąd Okręgowy, który zaakceptował ugodę pomiędzy fundacją a Narodowym Funduszem Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej. (www.tvn24.pl).Więc o co biega tobie?
      • qwardian Re: Przeczytałeś ten artykuł ze zrozumieniem 25.05.17, 17:08
        To akurat jest wina Platformy, że projekt geotermii Ojca Rydzyka jest opóźniony, mieszkańcy Torunia są truci rosyjskim gazem i mają zimno w domu. To zaplanowany wspólnie z Czerską plan zagłady Polaków...
        • pies_na_czarnych Re: Przeczytałeś ten artykuł ze zrozumieniem 25.05.17, 18:15
          :)))))
          W błocie Rydzyka beda mogli brac lecznicze kąpiele. Na steare kosci jak znalazl.
          • xystos Re: Przeczytałeś ten artykuł ze zrozumieniem 25.05.17, 18:23
            czy czas u was nieplynie?

jakiescie glupie rok temu byli

tak samo glupie.teraz jestesci

a mowi sie ze rozumu przybywa z wiekiem
            • pies_na_czarnych Re: Przeczytałeś ten artykuł ze zrozumieniem 25.05.17, 18:26
              Co u ciebie slychac? Znalazles juz jakis klasztor, ktory by cie przyjal na stare lata?
      • porannakawa01 Re: Przeczytałeś ten artykuł ze zrozumieniem 25.05.17, 18:32
        taniarada napisał(a):

> Fundacja Lux Veritatis o. Tadeusza Rydzyka otrzyma ponad 26 mln złotych odszkodowania wraz z odsetkami za cofnięcie dofinansowania dla projektu geotermii toruńskiej. Tak w poniedziałek zdecydował warszawski Sąd Okręgowy, który zaakceptował ugodę pomiędzy fundacją a Narodowym Funduszem Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej. (www.tvn24.pl).Więc o co biega tobie?
        Gdyż nie powinien mieć po kolesiosku, pisowski przyznane i wtedy nie trzeba by cofać dofinansowania.
        Kolesiostwo świętodżebliwe.
      • pies_na_czarnych Re: Przeczytałeś ten artykuł ze zrozumieniem 25.05.17, 18:36
        > zaakceptował ugodę

Widze Tanju, ze nie zrozumialas co tam napisano.
    • qwardian Jest fajnie bo PiS buduje mi drogę do Torunia... 25.05.17, 19:17

Nowa droga S5 szybkiego ruchu zabierze mnie z Poznania wprost niemal pod drzwi Ojca Tadeusza Rydzyka. Kiedy ukończą budować, odpalę furę i w dwie godziny będę osobiście wręczał kopertę z pieniędzmi a potem skoczę na grzybobranie w Bory Tucholskie. Na całej planecie nie rosną tak smaczne prawdziwki...
      • pies_na_czarnych Re: Jest fajnie bo PiS buduje mi drogę do Torunia 25.05.17, 22:32
        Nie pekaj. Sobecka zalatwia dla moherstwa szybka kolej do Torunia. Pojedziesz bezpiecznie i tanio. Nie musisz czekac az PiS ci autostrade wybuduje bo to moze wieki potrwac.
        www.rynek-kolejowy.pl/wiadomosci/poslanka-sobecka-chcialaby-wiecej-pociagow-do-torunia-81746.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka