Dodaj do ulubionych

Brawo Gdańsk!

05.06.17, 18:27
Gdańsk wprowadza program dofinansowań do zabiegów in vitro - zadecydowali w poniedziałek miejscy radni. W trakcie nadzwyczajnej sesji przed budynkiem rady zebrali się działacze pro-life. Protestowali: - Mamy nadzieję, że program zostanie zablokowany przez wojewodę!

Krzysztof Przyborowski, Obóz Narodowo-Radykalny: – To poważne sprawy światopoglądowe, które nie powinny być w kompetencjach miasta. To jedynie gra polityczna Platformy Obywatelskiej z Prawem i Sprawiedliwością. To niedopuszczalne, by in vitro było finansowane ze środków miasta Gdańska, gdzie nie wszyscy mieszkańcy zgadzają się z taką potrzebą.

W proteście wzięła udział również Monika Baran z ruchu Kukiz'15: – Zwracamy uwagę przede wszystkim na obywateli, szczególnie tych najmniejszych. Dzieci w procesie in vitro, przy korzystaniu z tej technologii, są eksterminowane, zamrażane. Dzieci, które próbuje nazywać się zarodkami, są ofiarami. Ale ofiarami są również kobiety, które poddawane są tej metodzie, bo zwiększa się ryzyko chorób i in vitro może być dla nich śmiertelne.

Pani Baran niech się cieszy, że głupota nie boli. W przeciwnym wypadku byłaby uzależniona od środków przeciwbólowych.
Obserwuj wątek
    • lumpior Re: Brawo Gdańsk! 05.06.17, 18:38
      No cóż Baran to baran.Ot co.
    • szlachcic Re: Brawo Gdańsk! 05.06.17, 18:48
      jak widac pisowskie zjeby wiedza lepiej co jest dobre dla ludzi chcacych miec dziecko
    • gorszysort Re: Brawo Gdańsk! 06.06.17, 01:09
      przeprowadzę się do Gdańska
      • f.a.q Re: Brawo Gdańsk! 06.06.17, 09:43
        Czyżbyś chciał się z nami podzielić informacją, że jesteś bezpłodny?
      • yoma Re: Brawo Gdańsk! 06.06.17, 09:56
        Przyłączyć Gdańsk do Warszawy! ;)
    • pies_na_czarnych Re: Brawo Gdańsk! 06.06.17, 01:15
      Nigdy nie lubiłem Gdańska, ostatnio jednak zaczynam zmieniać zdanie.
      • erte2 Re: Brawo Gdańsk! 06.06.17, 09:16
        pies_na_czarnych napisała:

Nigdy nie lubiłem Gdańska, ostatnio jednak zaczynam zmieniać zdanie.
        To mi podpadłeś (-aś?) bo tam się urodziłem, tam chodziłem do szkoły i mam do tego mista ogromny sentyment.
        • zoil44elwer Re: Brawo Gdańsk! 06.06.17, 09:26
          Pracowałeś też z Bolkiem w Stoczni im LENIna?
    • f.a.q A co z uchodźcami w Sopocie? 06.06.17, 09:42
      Czy w związku z ambitnymi planami romnażania się wład(om) miasta nie zabraknie pieniędzy na dożywianie sierot z Aleppo?
      • sverir Re: A co z uchodźcami w Sopocie? 06.06.17, 10:08
        A co w tym przypadku Sopot ma wspólnego z Gdańskiem?
        • f.a.q Re: A co z uchodźcami w Sopocie? 06.06.17, 10:23
          Trójmiasto jest opanowane przez trzech pewoskich tenorów. Wydaje mi się, że to naczynie połączone (AmberGold)
          • sverir Re: A co z uchodźcami w Sopocie? 06.06.17, 10:45
            Mimo to finansowanie in vitro w Gdańsku nie wpływa na możliwości utrzymywania uchodźców w Sopocie. Wiem, że chcesz dosrywać PO przy każdej okazji, ale czasami mijasz się z sensem o kilometr.
            • f.a.q Re: A co z uchodźcami w Sopocie? 06.06.17, 11:12
              Ale samolot (P)OLT ciągali razem PO .lotniski i PO społu. W związku z tym mogę ) POde-wziąść POodejrzenie, że mamy do czynienia z nieformalnym powiązaniem kapitałowym.
              A propos Karnowski już przyjął sieroty z Aleppo? Pytam bo tam bombardują każdego dnia.
              • sverir Re: A co z uchodźcami w Sopocie? 06.06.17, 11:50
                Ciągnęli politycy, a nie samorządy.
      • zoil44elwer Re: A co z uchodźcami w Sopocie? 06.06.17, 11:03
        f.a.q napisał:

> Czy w związku z ambitnymi planami romnażania się wład(om) miasta nie zabraknie
        > pieniędzy na dożywianie sierot z Aleppo?
        >
        > A co z sopockim uchodźcą(ekonomicznym?) D Tuskiem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka