Dodaj do ulubionych

Kogut ofiarny

22.12.17, 16:56
Już jasne jest dlaczego senatora koguta (tego od "garniturku") tak łatwo pisia policja polityczna wystawiła na strzał. To taka zasłona dymna, postawiona po to żeby można się było dobrać do posłów PO na zasadzie: "Spójrzcie, jacy my jesteśmy prawi i sprawiedliwi - swoich tez nie oszczędzamy".
A kogutowi powie się: "Wiesz stasiek, nagrabiłeś sobie, nakradłeś, ale się nie martw - się poodwleka, się zachachmęci i się umorzy. Przecież nie po to wygraliśmy wybory żeby wsadzać swoich".
A ciemny lud jak zwykle kupuje...
Obserwuj wątek
    • cogito50 Re: Kogut ofiarny 22.12.17, 19:01
      Dziwne ,ze taki sądząc po poziomie wypowiedzi maszynista Kogut został szefem komisji w Senacie. Wyjatkowy inteligent na odwrót. W normalnym kraju pełniłby rolę dyzurnego d/s uzupełniania papieru w kiblach w Senacie. A co najdziwniejsze został Prezesem Fundacji. d/s okradanie państwa pod legenda wspierania biednych. Pan Kogut zapewne nawet nie wie co to jest fundacja . Sprawia wrazenie zwolnionego z PKP za głupote. Może niech ktos go zapyta o statut fundacji, której przewodził i dlaczego?
    • ukos Re: Kogut ofiarny 22.12.17, 22:34
      erte2 napisał:

> To taka zasłona dymna, postawiona po to
      > żeby można się było dobrać do posłów PO na zasadzie: "Spójrzcie, jacy my jeste
      > śmy prawi i sprawiedliwi - swoich tez nie oszczędzamy".

To było jasne zanim jeszcze zaatakowano PO-wców. Od razu wspominano o fundacji jako beneficjencie rzekomych łapówek, co kazało wątpić w całe oskarżenie. W dodatku to przedstawienie z "honorowym" zrzekaniem się immunitetu zanim ktoś wystąpi o jego uchylenie. Było oczywiste, że na koniec Koguta przeproszą za przykre nieporozumienie.
      • cogito50 Re: Kogut ofiarny 22.12.17, 22:55
        Kogut w jakiejś TV powiedział cyt" ja nie kazałem nikomu wpłacać na moja fundację ja tylko prosiłem". Tak mi dopomóż Bóg. Analfabeto. Zgaduję , że z PiS.
      • 141288bs Re: Kogut ofiarny 23.12.17, 00:17
        co napiszesz,jezeli faktycznie okaze sie to nieporozumieniem?
    • lech1966 Re: Kogut ofiarny 22.12.17, 22:52
      erte2 napisał:

> Już jasne jest dlaczego senatora koguta (tego od "garniturku") tak łatwo pisia
      > policja polityczna wystawiła na strzał. To taka zasłona dymna, postawiona po to
      > żeby można się było dobrać do posłów PO na zasadzie: "Spójrzcie, jacy my jeste
      > śmy prawi i sprawiedliwi - swoich tez nie oszczędzamy".

No popatrz erte,,śniegu nie ma a kula śnieżna chyba ruszyła. Teraz już poleci na dobre, chcieliście wojny,,,to ją będziecie mieć. Nawet na miejscu w kraju a nie za granicą.
      • cogito50 Re: Kogut ofiarny 22.12.17, 22:59
        Czy Kaczyńskiemu , INTLIGENTOWI, nie wstyd, ze stoi na czele głupków i wazeliniarzy? W takim gronie łatwo być królem.
        • lech1966 Re: Kogut ofiarny 22.12.17, 23:05
          Nie chciałbym mówić o Kaczyńskim bo nie znam go i nie wiem czy jest inteligentem, ale na pewno jest najlepszym strategiem, ogrywa wszystkich po kolei. Zostaje wam jedynie się z tym pogodzić...
          • cogito50 Re: Kogut ofiarny 22.12.17, 23:12
            Głosujcie na Suskiego a Polska zostanie mocarstwem na rynku w Czersku
            • lech1966 Re: Kogut ofiarny 22.12.17, 23:18
              A gdzie Suski startuje? Nic nie słyszałem?
              • cogito50 Re: Kogut ofiarny 22.12.17, 23:33
                Koguta już wybrali.. To 1/3 sumy inteligencji klubu PiS w Senacie? Zażartowałem . To mniej [ ile to jest mniej niż 1/3 } Zabrakło mi pierwiastków. Siedział na lokomotywie na prawej czy lewej? . Popatrzcie ludzie podróżujący kolejami. Mogliście podróżować pociągiem z takim Kogutem w lokomotywie. Cieszcie się, ze przeżyliście.
                • lech1966 Re: Kogut ofiarny 22.12.17, 23:42
                  Dobra cogito.. Jeśli nie oni to kto,,,,i dlaczego. Podejmiesz rękawicę?
                  • cogito50 Re: Kogut ofiarny 22.12.17, 23:59
                    Wszyscy się upadlaja dla kasy. Nie słyszałem aby jakiś sędzia mianowany przez Zer0 nie przyjął nominacji. Zawsze to pare groszy i majtki szefa do wyssania... O prokuratorach to śmiech. Grupa ludzi, która nie dała rady załapać się na adwokatów, radców , komornikow.. To większośc zdziwionych, ze zdała egzaminy na studiach.. I Zero podobny na czele frustratów. Smiech świata i walnięcie spowodowane brakiem miliona samochodów elektrycznych jak to w historii wykończy głupków.
                    • lech1966 Re: Kogut ofiarny 23.12.17, 00:09
                      Ja nie słyszałem żeby któryś sędzia nie odebrał nominacji z rąk władz PRL. Generalnie to do dziś są tacy którzy odbierali nominacje w PRL od władz z PZPR a w RP nadal są kastą. I to nawet nie chodzi o to kto nominował,,,ale o zwykłą przyzwoitość w tym środowisku. Wierzę że jest wielu sędziów bardzo dobrze wykonujących swoją pracę ale wiem że dobra i rzetelna praca nie przyczynia się do awansu czy robienia kariery. Zawsze ludzie z "plecami albo zasługami" awansują i robią kariery choć nie koniecznie są kryształowo czyści..
                      • 141288bs Re: Kogut ofiarny 23.12.17, 00:33
                        Lechu,zaraz"poczestuje"cie Piotrowiczem.
                    • 141288bs Re: Kogut ofiarny 23.12.17, 00:30
                      Zauwazyles przypadkiem,ze Gersdorf nie ma ochoty maszerowac na prowincje,nawet bez swieczki nie chce ruszyc z Warszawy swego kupra.- Pewnie to by nie upodlic sie...tez tak sadzisz?
                • 141288bs Re: Kogut ofiarny 23.12.17, 00:23
                  Ciagnij dalej z Suskim...dlaczego tak szybko wrociles do Koguta,cos ci nie pasowalo?
          • snajper55 Re: Kogut ofiarny 23.12.17, 00:05
            lech1966 napisał:

> Nie chciałbym mówić o Kaczyńskim bo nie znam go i nie wiem czy jest inteligente
            > m, ale na pewno jest najlepszym strategiem, ogrywa wszystkich po kolei. Zostaje
            > wam jedynie się z tym pogodzić...

Daj spokój. Ten genialny strateg przez 8 lat dostawał w dupę od Tuska we wszystkich wyborach. Raz mu się udało jak ślepej kurze, dzięki kupowaniu głosów i przestępczej akcji podsłuchowej. A teraz sam dobrze wie, że jeśli nie będzie gmerał przy ordynacji i fałszował wyborów, to przegra.

S.
            • cogito50 Re: Kogut ofiarny 23.12.17, 00:10
              Tak mu dopomóż.
              • lech1966 Re: Kogut ofiarny 23.12.17, 00:14
                cogito50 napisał:

> Tak mu dopomóż.

Miałeś mi odpowiedzieć.... Jeśli nie oni to kto,,i dlaczego. A ty milczysz..
                Czy przyznajesz że nie ma alternatywy?
              • cogito50 Re: Kogut ofiarny 23.12.17, 00:20
                Zażartuję, kiedy L, J, Kaczyński robili magisterke i doktoraty. I się nie brzydzili? Walili konia która ręką i którą rękę J,daje do ucalowania skretyniałym wasalom, A oni całują. i się oblizuja jak JOJO znany głupek, . Tam juz wszyscy mają opryszczke od lizania dupy. Ciekawe kto pierwszy powie, ze Kaczyński to nagie nic. ? Ma szansę na nowego króla zostanie.
                • lech1966 Re: Kogut ofiarny 23.12.17, 00:25
                  Ale ja cię pytam o coś zupełnie innego. Jest alternatywa dla PIS czy nie ma?
            • lech1966 Re: Kogut ofiarny 23.12.17, 00:12
              Zgoda,,uczył się na własnych błędach i wyciągnął właściwe wnioski. Teraz taką samą lekcje do odrobienia ma PO i .N. Ja nie widzę realnej alternatywy dla PIS..
    • 141288bs Re: Kogut ofiarny 23.12.17, 00:13
      Nie Kogut jest ofiara,ty jestes ta ofiara zarazem tez i fujara. - Nie zauwazyles,ze Kogut to nie pierwsza ofiara w tej partii.
      • cogito50 Re: Kogut ofiarny 23.12.17, 00:21
        To kretyn nie ofiara?
        • 141288bs Re: Kogut ofiarny 23.12.17, 00:41
          no dobrze okreslaj jak ci pasuje,ale zauwaz,ze bylo tez drugie pytanie?,a moze jestes tak"lotny"jak ten glupkowaty gumofilc
          Klimczak z programu TVP Info Minela Dwudziesta?
          • cogito50 Re: Kogut ofiarny 23.12.17, 01:07
            Ten brak poziomu jakiejkolwiek inteligencji wyklucza senatora Koguta z możliwości uczestniczenia w czymkolwiek. Moze jedzenie i wydalanie I na tym koniec, Prokuratura chce rozmawiać z osobą o zasobie 10 słów. Porażka. Pantofelek, rozwielitka ale nie ten prezes fundacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka