Dodaj do ulubionych

łapóweczka dla CBA?...

21.12.18, 00:39
wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/onet-ujawnia-tajemniczy-kredyt-rzecznika-cba-w-skok-wolomin/gzb9k1v

Kwestia PiSowskich władców Wołomina z czasów przekrętu w SKOKu, z Sasinem na czele, staje się coraz bardziej interesująca. A Polaszczyk zaczął mówić, zapewne chce zrobić szantażyk ws. wyroku.
Obserwuj wątek
    • x2468 Re: łapóweczka dla CBA?... 21.12.18, 00:47
      Kredyt ktorego nigdy nie splacono.
    • j-k w Polsze tylko ryby nie biora... 21.12.18, 01:21
      - masz z tym problemy ?
      • buldog2 Re: w Polsze tylko ryby nie biora... 21.12.18, 02:06
        Uwaga tej samej klasy, co "Helga wiecznie daje" (albo "nie daje"), w twoim guście i pełni głupoty.
      • porannakawa01 Re: w Polsze tylko ryby nie biora... 21.12.18, 02:13
        j-k napisał:

> - masz z tym problemy ?
        Święci szli ze swoją świętością do władzy.
        Teraz okazało się, że potrzebowali partyjego prokuratora, partyjnych sędziów, partyjnego ułaskawiacza w celu zmontowania linii produkcyjnej pożyczek nie do oddania, łapówek, transferów kasy do Luksemburga, mozliwości rozbijania sie samochodami, samolotami wojskowymi, podróżami do Kuwejtu, kombionacji z rozliczanymi delegacjami do Nowego Tomyśla, głosowaniami na dwie ręce, samowolką budowlaną pomnikową.
        Dobra zmiana?
        Podła zmiana!
      • klodawa1952 Re: w Polsze tylko ryby nie biora... 21.12.18, 06:46
        j-k napisał:

> - masz z tym problemy ?
        Zawsze można napisać, za 20 groszy jak np eiran to robi, że to nie ma żadnego związku, a wogóle to jest to wrzutka tro lli Putina , gdyby sprawa dotyczyła rzecznika Wojtunikowego Wojtunikowego.
        Nie każdy jednak tak bardzo siebie nie szanuje aby robić z siebie tak wielkiego i dio tę za 20 groszy.
        Skandaliczne i już dzisiaj mam nadzieję ten pan jest minimum odsunięty od sprawy i zawieszony w czynnościach.
        • eiran Re: w Polsze tylko ryby nie biora... 21.12.18, 07:32
          Dlaczego wycierasz sobie swoją tchórzliwą gębę kłamstwami na mój temat? Nie potrafisz odpowiedzieć w wątkach, w których jestem obecny, to uciekasz tam, gdzie mnie nie ma, zwolenniku Jakubiaka z Biedroniem?
          • klodawa1952 Re: w Polsze tylko ryby nie biora... 21.12.18, 07:43
            eiran napisał:

> Dlaczego wycierasz sobie swoją tchórzliwą gębę kłamstwami na mój temat? Nie pot
            > rafisz odpowiedzieć w wątkach, w których jestem obecny, to uciekasz tam, gdzie
            > mnie nie ma, zwolenniku Jakubiaka z Biedroniem?
            To żadne kłamstwa a przy twoich rojeniach i paranoicznych sugestiach to co napisałem notarialnie potwierdzona w oparciu o udokumentowane fakty , prawda.
            Ucieczki tu nie ma żadnej, zarzut jak zwykle pusty, bo masz tu zadanie tak mnie pilnować, że wiedziałem, że to odczytasz i nie myliłem się.
            A teraz pędż do t ro lli zajmujących się teoriami o dobijaniu ofiar katastrofy smoleńskiej i podziel się swoimi uwagami nt zlecenia przez PiS morderstwa. Psychopato.

• eiran Re: w Polsze tylko ryby nie biora... 21.12.18, 07:49
              Naprawdę jesteś w stanie uwierzyć, że ktokolwiek może mieć zadanie żeby cię pilnować? Masz najwyraźniej nieźle powichrowane pod czaszką.
            • pies_na_czarnych Re: w Polsze tylko ryby nie biora... 21.12.18, 16:55
              Oj myla ci sie te twoje nicki na potege. :)
        • sverir Re: w Polsze tylko ryby nie biora... 21.12.18, 07:39
          "Zawsze można napisać, za 20 groszy jak np eiran to robi, że to nie ma żadnego związku, a wogóle to jest to wrzutka tro lli Putina , gdyby sprawa dotyczyła rzecznika Wojtunikowego Wojtunikowego"

Można też napisać, że można napisać, za 20 groszy (i tak dalej), gdy rzecz dotyczy PiS:)
          • klodawa1952 Re: w Polsze tylko ryby nie biora... 21.12.18, 07:43
            sverir napisał:

> "Zawsze można napisać, za 20 groszy jak np eiran to robi, że to nie ma żadnego
            > związku, a wogóle to jest to wrzutka tro lli Putina , gdyby sprawa dotyczyła rz
            > ecznika Wojtunikowego Wojtunikowego"
            >
            > Można też napisać, że można napisać, za 20 groszy (i tak dalej), gdy rzecz doty
            > czy PiS:)
            >
            I o tym pisałem !
          • yoma Re: w Polsze tylko ryby nie biora... 21.12.18, 09:04
            Po jakiemu ten cytat, na bogów? To już nawet nie jest wolski.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: w Polsze tylko ryby nie biora... 21.12.18, 08:00
          Ale jakoś taka sprawa nie dotyczy i nie dotyczyła Wojtunikowego rzecznika.
          • eiran Re: w Polsze tylko ryby nie biora... 21.12.18, 08:05
            Niemniej jednak ludzikow szczerze wierzy, że rzecznik jest "minimum odsunięty", choć ze wszystkich wiadomości jasno wynika, że nie jest. Ale przecież rzecznik Wojtunika też nie został odsunięty, a Komorowski ma zdjęcia.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: w Polsze tylko ryby nie biora... 21.12.18, 08:11
              Ludzikow brzydzi się teoriami spiskowymi ale poszukaj sobie informacji o Komorowskim i ProCivili.
          • klodawa1952 Re: w Polsze tylko ryby nie biora... 21.12.18, 16:45
            religijnych.uczuc.obraza napisał:

> Ale jakoś taka sprawa nie dotyczy i nie dotyczyła Wojtunikowego rzecznika.
            >
            Dotyczyły inne.
            • x2468 Re: w Polsze tylko ryby nie biora... 21.12.18, 17:28
              Jakie?
              • klodawa1952 Re: w Polsze tylko ryby nie biora... 21.12.18, 18:13
                x2468 napisał:

> Jakie?
                Inwestował na GPW w spółki co do których miał poufne i tajne informacje.
                • pies_na_czarnych Re: w Polsze tylko ryby nie biora... 21.12.18, 18:20
                  Link!
    • aniechto.only Re: łapóweczka dla CBA?... 21.12.18, 05:40
      ... natomiast Temistokles Brodowski z CBA (także odpowiedzialny za kontakty z mediami) stwierdził, że są to prywatne sprawy Kaczorka.

Bezczelność pisowskich nominantów bezgraniczna.

• pies_na_czarnych Re: łapóweczka dla CBA?... 21.12.18, 16:58
        Pacz pan, zawiesili Kaczorka za prywatne sprawy :)
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,24302388,kaczorek-z-cba-zawieszony-chodzi-o-niesplacany-kredyt-ktory.html#s=BoxOpMT
        • lech1966 Re: łapóweczka dla CBA?... 22.12.18, 01:21
          pies_na_czarnych napisała:

> Pacz pan, zawiesili Kaczorka za prywatne sprawy :)
          > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,24302388,kaczorek-z-cba-zawieszony-chodzi-o-niesplacany-kredyt-ktory.html#s=BoxOpMT
          >

Coś taki zdziwiony. Tak powinno być,, a do tej pory nie było..
          • religijnych.uczuc.obraza Re: łapóweczka dla CBA?... 22.12.18, 04:45
            Chlebowskiego zawieszono za głupie rozmowy z elektoratem.
          • pies.na.czarnych Re: łapóweczka dla CBA?... 22.12.18, 16:33
            > Tak powinno być,, a do tej pory nie było..

Kupe lat sie zastanawiali nad tym zawieszeniem. Gdyby nie dziennikarze to nadal udawaliby, ze nic sie nie stalo.
      • piq Brodowski też jest z ekipy Sasina z Wołomina,... 22.12.18, 00:51
        ...przecież nie sypnie kolegi, bo kolega sypnie jego i sam Mariusz Ułaskawiony albo Bejda (inaczej po polsku "posraniec") będzie się musiał biedzić, jak to zatuszować.
    • aniechto.only Re: łapóweczka dla CBA?... 21.12.18, 05:52
      Ciekawy zbieg okoliczności:

Kaczorek w 2013 roku pożyczył w wołomińskim SKOK 160 tys. zł, ale przez kolejne lata nie spłacał kredytu. Z raportu przygotowanego przez biegłego, który wyceniał majątek SKOK Wołomin, wynika że do 1 lipca ubiegłego roku pracownik CBA miał do oddania ponad 200 tys. zł. Z dokumentów wynika też, że spłacił tylko 4 tys. zł, a ostatni raz oddał pieniądze w sierpniu 2014 roku.

Śledztwo dotyczące nieprawidłowości w SKOK Wołomin zostało wszczęte w 2011 r. w Warszawie na podstawie ponad 80 zawiadomień o nieprawidłowościach zgłoszonych do Generalnego Inspektora Informacji Finansowej

Dwa lata później, w maju 2013 r. w Gorzowie Wielkopolskim ruszyło postępowanie dotyczące pierwotnie wyłudzania kredytów z banku PKO BP, w którym pojawił się wątek ogromnych wyłudzeń kredytów na szkodę kasy z Wołomina.

W listopadzie 2014 r. KNF ustanowiła zarząd komisaryczny, a 12 grudnia 2014 r. wysłała do warszawskiego sądu wniosek o upadłość wołomińskiej kasy.

konkret24.tvn24.pl/polska,108/jak-powstal-i-jak-upadl-skok-wolomin,890065.html
      Kredyt wzięty w ostatniej chwili z zamiarem niespłacania?
    • aniechto.only Re: łapóweczka dla CBA?... 21.12.18, 06:00
      Jedna z nich dotyczyła SKOK Wołomin. O tej sprawie mówili na antenie Polskiego Radia 24 dziennikarz śledczy Witold Gadowski i Marcin Karliński ze Stowarzyszenia Wspierania Spółdzielczości Finansowej im. Św. Michała.

- Suma strat jeśli chodzi o tę aferę stale rośnie. Chodzi o to, że kredyty, które nie zostały spłacone, są nadal oprocentowane. Nie ma chęci ze strony beneficjentów tych kredytów do spłaty. Ale jest jeszcze jedna ciekawa rzecz. Po ujawnieniu kredytobiorców okazało się, że klientami w niewielkiej części są oficerowie Wojskowych Służb Informacyjnych. Zasadniczo można powiedzieć, że są to dobrze usytuowane osoby, a kredyty wyłudzane były od początku funkcjonowania tej instytucji - powiedział Karliński.

Witold Gadowski stwierdził natomiast, że są osoby w Polsce, które biorą tzw. chwilówki i mogą ich nie spłacać, bo nikt ich nie ściga. - Taką postacią jest Tomasz Sz. przebywający obecnie w areszcie. W SKOK Wołomin wziął on około 700 tys. zł. Jego narzeczona natomiast 400 tys. zł. Ale nie miał postawionych zarzutów z tego tytlu. Zarzuty postawiono mu bowiem w związku z uczestnictwem w "gangu przebierańców" czyli podających się za pracowników służb i przez to wyłudzających pieniądze - przypomniał dziennikarz.

Tiaa, prywatne sprawy rzecznika CBA . Ułaskawiony Mariusz się zajmie?
    • sverir Re: łapóweczka dla CBA?... 21.12.18, 07:43
      Spoko, zaraz PiS wykręci nową aferę z VAT, AG albo czymś podobnym, żeby ludzie za głośno o tym nie mówili.
      • eiran Re: łapóweczka dla CBA?... 21.12.18, 07:58
        PiS, przede wszystkim, wciąż ma w dyspozycji terabajty nagrań z dwóch restauracji, wprawdzie sprzed 4-5 lat, ale co to szkodzi komuś, kto za każdy własny błąd obwinia poprzedników, którzy odeszli z urzędu jesienią 2015.
        • klodawa1952 Re: łapóweczka dla CBA?... 21.12.18, 08:01
          eiran napisał:

> PiS, przede wszystkim, wciąż ma w dyspozycji terabajty nagrań z dwóch restaurac
          > ji, wprawdzie sprzed 4-5 lat, ale co to szkodzi komuś, kto za każdy własny błąd
          > obwinia poprzedników, którzy odeszli z urzędu jesienią 2015.
          >
          Nie ma różnicy między patafianami, którzy za każdy własny błąd obwiniają poprzedników, którzy odeszli z urzędu jesienią 2015 oraz patafianami, którzy uważają, że nie popełnili błędów tylko wykonczyli ich związani z PiSem i Putinem przedsiębiorcy oraz ich kelnerzy plus dodatkowo mordercy działający na zlecenie PiS.
          • eiran Re: łapóweczka dla CBA?... 21.12.18, 08:09
            Ciekawe zatem, dlaczego wahający się pomiędzy Biedroniem a Jakubiakiem symetryści przy każdym oskarżeniu obecnie rządzących szukają praźródeł u poprzedników. Może dlatego że im się wydaje, że ich wpisy są permanentnie "pilnowane".
            • sverir Re: łapóweczka dla CBA?... 21.12.18, 11:11
              "Ciekawe zatem, dlaczego wahający się pomiędzy Biedroniem a Jakubiakiem symetryści przy każdym oskarżeniu obecnie rządzących szukają praźródeł u poprzedników"

Bo tak naprawdę się nie wahają i dawno temu postawili na Pana Prezesa.
              • x2468 Re: łapóweczka dla CBA?... 21.12.18, 18:23
                I to jest oczywista oczywistosc.
                Temistokles Brodowski to prawdziwy katolik z pis:
                www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/rzecznik-cba-nie-handlowalem-pirackimi-filmami,38447.html
              • lech1966 Re: łapóweczka dla CBA?... 21.12.18, 21:45
                sverir napisał:

> "Ciekawe zatem, dlaczego wahający się pomiędzy Biedroniem a Jakubiakiem symetry
                > ści przy każdym oskarżeniu obecnie rządzących szukają praźródeł u poprzedników"
                >
                > Bo tak naprawdę się nie wahają i dawno temu postawili na Pana Prezesa.

No dobra sverir, wiem że to prawie niemożliwe ale postaraj się postawić w ich sytuacji. Mam na myśli ludzi którzy mieli dość rządów PO (wtedy) i PSL. POmyśl to co sobie teraz myślisz o PiS i wyobraź sobie że to jest właśnie partia PO -KO ( Knock Out). Jak uda ci się ten "manewr myślowy" to zrozumiesz dlaczego ludzie głosują na PiS.

Ps. Buta kroczy przed upadkiem. Do dziś nie słyszałem słowa "przepraszamy" od PO i PSL czy PO-KO.
                • religijnych.uczuc.obraza Re: łapóweczka dla CBA?... 22.12.18, 04:47
                  Ale za co konkretnie mają przepraszać?
                • sverir Re: łapóweczka dla CBA?... 22.12.18, 16:18
                  "No dobra sverir, wiem że to prawie niemożliwe ale postaraj się postawić w ich sytuacji. Mam na myśli ludzi którzy mieli dość rządów PO (wtedy) i PSL"

To jest absolutnie możliwe - jako wieloletni wyborca zdecydowanie innych partii niż PO lub PSL znalazłem alternatywę wobec PiS. Dla odmiany Tobie proponuję eksperyment myślowy. Wyobraź sobie przez moment, że faktycznie kiedyś nie byłeś pisowcem, jak się czasem upierasz. I teraz pisowcy mówią Ci, że jesteś ubekiem i złodziejem, bo nie wierzysz w Jarosława. Wiem, że to nie tyle trudne, co raczej niemożliwe, ale mimo wszystko spróbuj, może Ci się uda.

"POmyśl to co sobie teraz myślisz o PiS i wyobraź sobie że to jest właśnie partia PO -KO ( Knock Out)"

To raczej niemożliwe. Staram się być uczciwy wobec siebie. PO czy KO nigdy nie nazywało mnie ubekiem lub złodziejem z tego powodu, że ich nie popierałem.

"Jak uda ci się ten "manewr myślowy" to zrozumiesz dlaczego ludzie głosują na PiS"

Dla ciebie to manewr myślowy, dla mnie chłodna analiza. Obrażenie się na PO mogłoby tłumaczyć brak poparcia dla PO, ale nie głosowanie na PiS. Jeśli ktoś mówi, że głosuje na PiS, bo PO=afery, a kolejne afery pisowskie uważa za nic zdrożnego (bo za PO było podobnie) to zwykła logika nakazuje szukanie raczej innych przyczyn w poparciu dla PiS. Dwójka moich znajomych pisowców to zwyczajni, sympatyczni konserwatyści. I choć są pisowcami, mają rzadką dla tego elektoratu umiejętność skrytykowania PiS za niektóre działania, decyzje i zachowania. Nie licząc początku rządów PiS, nie słyszałem od nich NIGDY argumentu, że "a PO też tak robiło". Nie bronią afer i aferzystów, w przeciwieństwie do pelikanów, których wiara jest niezachwiana.
            • klodawa1952 Re: łapóweczka dla CBA?... 21.12.18, 16:46
              eiran napisał:

> Ciekawe zatem, dlaczego wahający się pomiędzy Biedroniem a Jakubiakiem symetryś
              > ci przy każdym oskarżeniu obecnie rządzących szukają praźródeł u poprzedników.
              > Może dlatego że im się wydaje, że ich wpisy są permanentnie "pilnowane".
              >
              Stwierdzam tylko fakt.
              • x2468 Re: łapóweczka dla CBA?... 21.12.18, 18:28
                dorzeczy.pl/kraj/87758/Jakubiak-czlonkiem-PZPR-Posel-tlumaczy-sie-z-przeszlosci.html
                Masz okazje sie wykazac, Szachermacher chetnie ci symetrysto pomoze.
                • klodawa1952 Re: łapóweczka dla CBA?... 21.12.18, 18:31
                  x2468 napisał:

> dorzeczy.pl/kraj/87758/Jakubiak-czlonkiem-PZPR-Posel-tlumaczy-sie-z-przeszlosci.html
                  > Masz okazje sie wykazac, Szachermacher chetnie ci symetrysto pomoze.
                  >
                  no i ?
                • lech1966 Re: łapóweczka dla CBA?... 21.12.18, 21:49
                  x2468 napisał:

> dorzeczy.pl/kraj/87758/Jakubiak-czlonkiem-PZPR-Posel-tlumaczy-sie-z-przeszlosci.html
                  > Masz okazje sie wykazac, Szachermacher chetnie ci symetrysto pomoze.

Sędzia Andrzej Rzepliński..Sam se przeczytaj.

W marcu 1981 został pierwszym sekretarzem POP PZPR w Instytucie Profilaktyki Społecznej i Resocjalizacji UW.

pl.wikipedia.org/wiki/Andrzej_Rzepli%C5%84ski
                  Naplujesz?????
                  • religijnych.uczuc.obraza Re: łapóweczka dla CBA?... 22.12.18, 04:50
                    Jak to powiedział Jakubiak: to skomplikowane lata.
                    • klodawa1952 Re: łapóweczka dla CBA?... 22.12.18, 06:36
                      religijnych.uczuc.obraza napisał:

> Jak to powiedział Jakubiak: to skomplikowane lata.
                      >
                      A o Rzeplińskim nic nie napiszesz ?
                      • eiran Re: łapóweczka dla CBA?... 22.12.18, 06:53
                        Rzepliński kiedyś zaprzeczał, by był w PZPR? A Jakubiak, owszem, zaprzeczał. Co nie stanowi żadnej przeszkody, byś na niego głosował, bo facio opowiadający dowcipasy o mamusi z fujarką to akurat ktoś w sam raz dla ciebie.
                      • religijnych.uczuc.obraza Re: łapóweczka dla CBA?... 22.12.18, 15:50
                        Przecież napisałem: to skomplikowane lata.
      • x2468 Re: łapóweczka dla CBA?... 21.12.18, 08:02
        Rolowanie przekretow?
        • cronny 4 tys zwrócił, o 200 zapomniał, gapowaty taki 22.12.18, 18:57

Nie on pierwszy taki gapowaty, oni tak mają

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka