Dodaj do ulubionych

Pierwszy wieszak Rzeczpospolitej

13.01.19, 07:47
Tak Senyszyn nazwała prezydentową przy okazji dyskusji o przyznaniu uposażenia żonie prezydenta.
Z przykrością muszę jednak przyznać, że prezydentowa niczym innym nie wyróżnia się poza noszeniem ładnych strojów. Nie jest to więc obraza, jak niektórzy uważają , tylko stwierdzenie faktów.
Pamiętamy poprzednie pierwsze damy : Marię Kaczyńską, Jolantę Kwaśniewską i Annę Komorowską. One brały czynny udział w prezydenturze swoich mężów, wspierały kobiety, spotykały się z nimi w trudnych sytuacjach. Obecna prezydentowa milczy, jak zaklęta. A podobno zna nie tylko język polski.
Obserwuj wątek
    • yoma Re: Pierwszy wieszak Rzeczpospolitej 13.01.19, 08:08
      Taki deal. Ty sobie poprezydentujesz Jędrek, ale mnie w to nie wciągaj.
    • m.c.hrabia Re: Pierwszy wieszak Rzeczpospolitej 13.01.19, 08:10

Wieszak na koszt podatnika
    • 141288bs Re: Pierwszy wieszak Rzeczpospolitej 13.01.19, 09:24
      Pierwsza papuga PRL-u,zdaje sie nie dostrzegac inicjatyw Pani Agaty Kornhauser - Dudy.
      • m.c.hrabia Re: Pierwszy wieszak Rzeczpospolitej 13.01.19, 09:32
        141288bs napisał:

> Pierwsza papuga PRL-u,zdaje sie nie dostrzegac inicjatyw Pani Agaty Kornhauser
        > - Dudy.

:))
        • 141288bs Re: Pierwszy wieszak Rzeczpospolitej 13.01.19, 09:43
          Umyj uszy i oczy,...zadbaj wreszcie o higiene osobista,hrabio m.c.
      • aniechto.only Re: Pierwszy wieszak Rzeczpospolitej 13.01.19, 09:45
        141288bs napisał:

> Pierwsza papuga PRL-u,zdaje sie nie dostrzegac inicjatyw Pani Agaty Kornhauser
        > - Dudy.

Pożycz mu mikroskop, to może dostrzeże.
        • m.c.hrabia Re: Pierwszy wieszak Rzeczpospolitej 13.01.19, 09:53
          aniechto.only napisała:

>
          > Pożycz mu mikroskop, to może dostrzeże.

elektronowy , do obserwacji bakterii najlepszy.
          • 141288bs Re: Pierwszy wieszak Rzeczpospolitej 13.01.19, 10:05
            Arystokrata, brudas?
      • behemot17-13 Re: Pierwszy wieszak Rzeczpospolitej 13.01.19, 09:56
        ?
      • erte2 Re: Pierwszy wieszak Rzeczpospolitej 13.01.19, 10:19
        141288bs napisał:
        Pierwsza papuga PRL-u,zdaje sie nie dostrzegac inicjatyw Pani Agaty Kornhauser - Dudy.

A jakież to inicjatywy podjęła ta "manekina"? Jakiś konkret, przykład, cokolwiek.
        Chętnie się dowiem, bo coś o nich cicho.....
        • m.c.hrabia Re: Pierwszy wieszak Rzeczpospolitej 13.01.19, 10:35
          czekaj tatka, latka:)
    • nazimno Re: Pierwszy wieszak Rzeczpospolitej 13.01.19, 10:08
      Dalej ma ten skrzeczacy glosik?
      • erte2 Re: Pierwszy wieszak Rzeczpospolitej 13.01.19, 10:15
        nazimno napisał:

Dalej ma ten skrzeczacy glosik?

Lepiej mieć taki głosik ale się nim posługiwać niż milczeć jak dupa.
      • alistair_p Re: Pierwszy wieszak Rzeczpospolitej 13.01.19, 12:25
        Masz rację,lepiej być kompletnym debilem niż np.łysym.Debilizmu tak bardzo nie widać w TV,zwłaszcza jak ktoś się odzywa raz na rok albo i rzadziej.
    • behemot17-13 Re: Pierwszy wieszak Rzeczpospolitej 13.01.19, 10:56
      Uposażenie żony prezydenta. Jakiś absurd, pomyłka w rozumowaniu. A co z żonami posłów, senatorów, burmistrzów, radnych czy wójtów? A co z mężami jw.? No jakieś jaja są, zbuki nawet, pensja dla drugiej połówki za bycie nią. Ale ale, czy ktoś z Was głosował na Agatę Dudę?
      • asia-loi Re: Pierwszy wieszak Rzeczpospolitej 13.01.19, 12:34
        behemot17-13 napisał:

> Uposażenie żony prezydenta. Jakiś absurd, pomyłka w rozumowaniu.

Uważam, że żonom prezydentów należy się jakaś kasa, ponieważ im nie wolno pracować.
        Gdyby pracowały miałyby pensję, a tak są skazane na łaskę mężów. One muszą towarzyszyć swoim mężom w ich służbowych wyjazdach zagranicznych i po kraju też.

A co z żonami posłów, senatorów, burmistrzów, radnych czy wójtów?

A tym to jak najbardziej wolno pracować, i im bym kasy nie dała. Zwłaszcza, że "tych" jest dużo, a żon prezydentów mamy raptem kilka.

A co z mężami jw.?

Ja prezydentem w Polsce będzie kobieta, to jej mężowi kasa jak najbardziej też będzie się należała.

No jakieś jaja są, zbuki nawet, pensja dla drugiej połówki za bycie nią. Ale ale, czy ktoś z Was głosował na Agatę Dudę?

To nie są zwykłe połówki, tylko żony prezydentów kraju. I na PiS nie głosowałam, na Dudę też nie.
        • m.c.hrabia Re: Pierwszy wieszak Rzeczpospolitej 13.01.19, 12:41
          Uważam, że żonom prezydentów należy się jakaś kasa, ponieważ im nie wolno pracować.

kto tak twierdzi?
          • lech1966 Re: Pierwszy wieszak Rzeczpospolitej 13.01.19, 12:54
            m.c.hrabia napisał:

> Uważam, że żonom prezydentów należy się jakaś kasa, ponieważ im nie wolno pr
            > acować.

>
            > kto tak twierdzi?

Każdy rozsądny człowiek. Nie każda żona prezydenta siedzi w domu i gotuje obiady bo dla takiej samo zaprzestanie gotowania jest już "ucieczką do przodu".
          • asia-loi Re: Pierwszy wieszak Rzeczpospolitej 13.01.19, 13:18
            m.c.hrabia napisał:

> kto tak twierdzi?

Jak sobie wyobrażasz zapewnienie chociażby ochrony? Ochrona kosztowałaby więcej niżby A. Duda zarobiła wykonując swój zawód. Ona przecież pracowała zanim jej mąż został prezydentem. Poza tym musi pełnić funkcję reprezentacyjną przy swoim mężu. I o ile A. Duda mało się udziela w innych tematach, to poprzednie się udzielały.
            • m.c.hrabia Re: Pierwszy wieszak Rzeczpospolitej 13.01.19, 13:26
              Jak sobie wyobrażasz zapewnienie chociażby ochrony?

podobnie jak zapewnienie ochrony żony premiera ,marszałków itd.
              • asia-loi Re: Pierwszy wieszak Rzeczpospolitej 13.01.19, 13:30
                m.c.hrabia napisał:
                >
                > podobnie jak zapewnienie ochrony żony premiera ,marszałków itd.

Dopóki jest się prezydentem czynnym, to ochrona wygląda inaczej - niż jak się jest już byłym prezydentem.
        • behemot17-13 Re: Pierwszy wieszak Rzeczpospolitej 13.01.19, 12:55
          Podsumowując, wybrałaś Agatę Dudę, dzięki za wpis.
        • alaias11 Pierwszy wieszak-> ale dożywotnio ? 13.01.19, 13:07
          asia-loi napisała:
          (...) Uważam, że żonom prezydentów należy się jakaś kasa, ponieważ im nie wolno pracować. (...)

Ok - ale uświadom mnie, dlaczego mają dostawać aż tak wysoką kwotę a do tego.... dożywotnio ? :-O
        • titerlitury Re: Pierwszy wieszak Rzeczpospolitej 13.01.19, 13:07
          Nie wiem dlaczego nie może pracować. Może. Wizyty są raz na parę miesięcy - może wziąć urlop.
          • m.c.hrabia Re: Pierwszy wieszak Rzeczpospolitej 13.01.19, 13:19
            Wizyty są raz na parę miesięcy - może wziąć urlop.

nie musi brać w nich udziału,
            wystarczy że podatnik ,żywi,ubiera i płaci za wycieczki po świecie.
            • titerlitury Re: Pierwszy wieszak Rzeczpospolitej 13.01.19, 14:47
              Tego właśnie nie mogę pojąć (i nie tyczy to tylko Dudy i jego żoneczki, tylko wszystkich: Wałęsy, Kwaśniewskiego, Kaczyńskiego i Komorowskiego): to jest prezydent, nie król. A my go karmimy, ubieramy, nosimy w lektyce, pierzemy gacie. Ludzie, opamiętajmy się. Tu nawet nie chodzi o kasę, ale zwykłą ludzką przyzwoitość. Ma chatę za darmo, kasę do końca życia, naprawdę nie musimy dosponsorowywać jeszcze przyszłości rodziny.
              To Bizancjum jest po prostu niestosowne, niepotrzebne. Cała ta ochrona, specjalne kolumny na drogach, rezydencje - jakby to był jakiś car. A to jest po prostu urzędnik państwowy z wyboru, że sporym zakresem uprawnień i szeregiem obowiązków.
              • taniarada Re: Pierwszy wieszak Rzeczpospolitej 13.01.19, 16:55
                Pierzesz gacie prezydentów ? Rozumiem taka praca.Ale po co narzekasz.Zawsze można zmienić.🤣🤩
                • titerlitury Re: Pierwszy wieszak Rzeczpospolitej 13.01.19, 17:33
                  Miało być dowcipnie? A wyszło jak zwykle...
    • taniarada Wyjątkowe chamstwo 13.01.19, 12:58
      Tej baby o piskliwym głosie .Dobrze że Czarzasty przeprosił.Amen .
    • taniarada Chciałem dodać uprzejmie 13.01.19, 13:13
      Że nie pracująca żona ciężko pracuje.Przy pracującym mężu.Koryto od rana do wieczora.Sprzątanie,gotowanie ,prasowanie,bachory i zakupy.Wieczorem musi być gotowa na seks.I nie piszę ty tylko o żonie prezydenta.Tylko o pani Senyszyn .Bo seksu z nią sobie nie wyobrażam .
      • m.c.hrabia Re: Chciałem dodać uprzejmie 13.01.19, 13:22
        .Bo seksu z nią sobie nie wyobrażam .

przecież widać ,że nie jest ministrantem, więc nie musisz się tłumaczyć.
      • asia-loi Re: Chciałem dodać uprzejmie 13.01.19, 13:29
        taniarada napisał(a):

...Tylko o pani Senyszyn .Bo seksu z nią sobie nie wyobrażam .

taniarada, a Senyszyn z Tobą sobie seks wyobraża? Jeżeli nie wiesz, to ona ma męża.
        Ja w ogóle lubię Senyszyn, z wieloma jej poglądami się zgadzam, ale ten tekst o A. Dudzie, że jest najlepiej ubranym wieszakiem był chamski.
        • yoma Re: Chciałem dodać uprzejmie 13.01.19, 14:14
          Nie był zbyt elegancki, ale może już dość tej poprawności politycznej? Na chamstwo odpowiada się chamstwem, a nie wonią fijołków, bo fijołków cham nie zrozumie.

Pierwszy wieszak i łabędzica niema, tak!
          • lech1966 Re: Chciałem dodać uprzejmie 13.01.19, 16:26
            yoma napisała:

> Nie był zbyt elegancki, ale może już dość tej poprawności politycznej? Na chams
            > two odpowiada się chamstwem, a nie wonią fijołków, bo fijołków cham nie zrozumi
            > e.
            >
            > Pierwszy wieszak i łabędzica niema, tak!

To już jest złośliwość tracajaca o podłość bo nie jest anorektyczką żeby używać takich pojęć i świadczy to jedynie o osobie oceniającej, widocznie tą osoba ma kompleks na punkcie swojej własnej wagi i zdaje sobie sprawę że tu i ówdzie zwisa za dużo a ocenę potęgują wprost proporcjonalnie przeżyte "diety cud" które zamiast poprawić samoocenę ja pogarszają. Żeby wytlumaczyc własnemu ego że nie jest gruba trzeba czepic się kogoś normalnego na zasadzie " cudze widzi pod lasem, a swojego nie widzi pod nosem"
            • titerlitury Re: Chciałem dodać uprzejmie 13.01.19, 16:37
              Tu słowo "wieszak" nie zostało użyte by zrobić przytyk do figury. Chodzi o to, że działalność publiczną Dudowej ogranicza się do prezentowania nowych kreacji.
              Też nie podoba mi się to określenie, można było nieco mniej obcesowo to wyrazić, ale nie sposób odmówić Senyszyn racji co do meritum.
              • m.c.hrabia Re: Chciałem dodać uprzejmie 13.01.19, 17:10
                Też nie podoba mi się to określenie, można było nieco mniej obcesowo to wyrazić, ale nie sposób odmówić Senyszyn racji co do meritum.
                a niby dlaczego , przecież klasyk rzekł,
                "Nie nazywajmy szamba perfumerią"
              • lech1966 Re: Chciałem dodać uprzejmie 13.01.19, 17:18
                W tym względzie już bardziej zasadne byłoby określenie yomy "łabędzica niema" wystarczyłoby aby AD zorientowała się że za mało bierze udział w publicznym zyciu. A może ona widząc bezzasadna czasem krytykę wszystkiego i wszystkich woli nie wyrażać swoich przemyśleń żeby nie być celem zmasowanego i politycznego trolingu
                • m.c.hrabia Re: Chciałem dodać uprzejmie 13.01.19, 17:22
                  A może ona widząc bezzasadna czasem krytykę wszystkiego i wszystkich woli nie wyrażać swoich przemyśleń żeby nie być celem zmasowanego i politycznego trolingu

Ale kasę podatnika przytuli z przemyśleniami.
                • titerlitury Re: Chciałem dodać uprzejmie 13.01.19, 17:30
                  Co woli nie wiemy. Natomiast wyborcy Dudy, których niewątpliwie uwiodła podczas kampanii pewnością siebie i humorem, mogą czuć się głęboko zawiedzeni.
                  Mogłaby wykorzystać swoje 5 minut i mocno zaangażować się w jakąś działalność dobroczynną, czy społeczną, niech to będzie np praca na rzecz osób starych i porzuconych, uczestnictwo w kampaniach skierowanych do młodych, by pamiętali o dziadkach, o starszych sąsiadach. Taki przykład rzucam działań, bez żadnego zabarwienia politycznego, które mogłaby prowadzić, i nie mieć wrażenia, że oto wycięto jej 5 lat z życiorysu. No ale ona chyba woli jeździć do miary niż odwiedzić DPS. Niestety tak zostanie zapamiętania.
                  • lech1966 Re: Chciałem dodać uprzejmie 13.01.19, 17:43
                    Tu masz rację titerlifury. Mogłaby zająć się czymś całkowicie apolitycznym i zupełnie nie wchodzić w to polityczne bagno. W tej kwestii krytyka jest jak najbardziej uzasadniona. Wcale nie słychać o jakiejkolwiek aktywności pani prezydentowej. Ma jeszcze rok czasu na to aby Polacy zapamiętali jakaś jej aktywność. Jeszcze nie jest za późno.
                    • lech1966 Re: Chciałem dodać uprzejmie 13.01.19, 17:55
                      Przekręcenie nicka nie było zamierzone. Przepraszam
                    • titerlitury Re: Chciałem dodać uprzejmie 13.01.19, 17:57
                      Trzy lata stała przed lustrem. Wątpię, by w czwartym nagle odkryła w sobie społecznicę. Niestety jest to gnuśna, obrażona na cały świat pańcia, która wyraźnie źle się czuje w tej Warszawie i przy tym mężu. Szkoda. Trochę więcej od niej oczekiwałam, choć jestem realistką, jeśli chodzi o ludzi związanych z PiS.
                      • lech1966 Re: Chciałem dodać uprzejmie 13.01.19, 18:02
                        Może potrzebowała wskazania kierunku. Mam nadzieję że jeszcze coś zdziała.
                        • titerlitury Re: Chciałem dodać uprzejmie 13.01.19, 18:19
                          Pochodzi z rodziny, gdzie nie brak mądrych ludzi, z pewnością gdyby poprosiła o radę, to by ją dostała. Podziwiam twój optymizm, lechu, niestety obawiam się, że się rozczarujesz.
                          • lech1966 Re: Chciałem dodać uprzejmie 13.01.19, 18:22
                            To nawet nie jest optymizm, to bardziej nadzieja na spóźnione ale jednak działania podjęte w tym obszarze
      • hordol Re: Chciałem dodać uprzejmie 13.01.19, 13:50
        a to moglo by być ciekawe.
        ten pisk
    • mietowe_loczki Re: Pierwszy wieszak Rzeczpospolitej 13.01.19, 13:37
      Tak, pod warunkiem, że będzie miała opodatkowane zakwaterowanie, wyżywienie, przejazdy itp., jak każdy inny pracownik.
      • x2468 Re: Pierwszy wieszak Rzeczpospolitej 13.01.19, 14:22
        Oczywista oczywistość powinna płacić podatek "od zwrotu kosztów przejazdu", czyli coś najgłupszego w dziejach ludzkości.
        • lech1966 Re: Pierwszy wieszak Rzeczpospolitej 13.01.19, 18:12
          x2468 napisał:

> Oczywista oczywistość powinna płacić podatek "od zwrotu kosztów przejazdu", czy
          > li coś najgłupszego w dziejach ludzkości.

Gronkiewicz-Waltz nie było stać na bilet do łazienek a ty chcesz opodatkować żonę prezydenta? To może opodatkuje my wszystkie żony prezydentów RP bez wyjątku???? Jesteś za?? Niech zwracają VAT i dochodowy od każdej rzeczy która otrzymały od państwa. Puknij się iksie w głowę. Przecież następnym prezydentem ma być leming z Podlasia który zawetuje twoje zapędy.

Ps. Przydałaby się czcionka do sarkazmu.
        • mietowe_loczki Re: Pierwszy wieszak Rzeczpospolitej 13.01.19, 19:40
          A kto płaci podatek od zwróconych kosztów przejazdu?
    • yoma Re: Pierwszy wieszak Rzeczpospolitej 13.01.19, 16:46
      W kwestii formalnej: RzeczYpospolitej.
    • piq towarzyszka Senyszyn korzystała z wieszaka... 13.01.19, 18:11
      ...walcząc z rasizmem:
      pbs.twimg.com/media/DX1Iow8UQAA1Qj6.jpg:large
      I z dyskryminacją płciową, bo wieszak ma spódnicę, więc może sobie wybrać płeć.
      • lech1966 Re: towarzyszka Senyszyn korzystała z wieszaka... 13.01.19, 18:14
        Twoja bezdenna głupota przekracza ramy zrozumiałe dla przeciętnego leminga. Nadajesz się na ichniejszego prezydenta jak mało kto piq.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka