Dodaj do ulubionych

Żądamy na piśmie potwierdzenia święceń Rydzyka

05.10.19, 10:51
W całej Polsce chodzą słuchy że w żadnym polskim zakonie , klasztorze oraz seminarium nie ma dokumentacji o święceniach kapłańskich Tadeusza Rydzyka tak samo w Niemczech i we Włoszech gdzie przebywał .
Wiele ludzi którym Rydzyk udzielał sakramentów chrztu , 1 komunii św. i ślubów boi się teraz że te sakramenty są nie ważne i nie wiedzą co mają z tym zrobić dlatego żądamy pełnej prawdy na piśmie z potwierdzeniem papieskim .
Obserwuj wątek
    • pies.na.czarnych Re: Żądamy na piśmie potwierdzenia święceń Rydzyk 05.10.19, 11:05
      Pisz do Moskwy.
    • taniarada Kodowcy mogą Tadzia cmoknąć 05.10.19, 11:10
      Tam gdzie słońce nie dochodzi.Tadeusz Rydzyk – duchowny
      Tadeusz Rydzyk w 1971 roku złożył wieczyste śluby zakonne. W tym samym roku przyjął także święcenia kapłańskie. Uczył katechezy w Toruniu, Szczecinku i Krakowie. Był także duszpasterzem akademickim. W 1986 roku wyjechał do Włoch, a później do RFN. Tam pracował jako kapelan w klasztorze żeńskim w Oberstaufen. Przebywając na terenie diecezji augsburskiej współpracował z rozgłośnią radiową Radio Maria International z siedzibą w Balderschwang. Wówczas miał styczność z mediami propagującymi działalność religijną. Amen.
      • kolor Re: Kodowcy mogą Tadzia cmoknąć 05.10.19, 11:19
        Gdzie je złożył?
      • yoma Re: Kodowcy mogą Tadzia cmoknąć 05.10.19, 11:19
        Ta nasza tańszczyna czasami jest rozczulająca.
      • pies.na.czarnych Re: Kodowcy mogą Tadzia cmoknąć 05.10.19, 11:49
        Wyjechal do RFN i zniknal jak kamfora. Zlosliwi:) powiadaja, ze tajnymi kanalami przetransportowano go do ZSRR gdzie odbyl szkolenia KGB. Po powrocie cud sprawil, ze zaczal robic w pieniadzach.
        • buldog2 Re: Kodowcy mogą Tadzia cmoknąć 05.10.19, 12:10
          Paszport otrzymał z rekomendacji któregoś z zastępców Kiszczaka, być może z inspiracji Biura Studiów (tak mówią).
          Z RFN wywalili po tym, jak oskarżono go o niegodne zachowania, chciwość i wyłudzenia. Później zniknął, a kiedy znów się pojawił, lobbował na rzecz utrzymania w Polsce baz wojskowych i poszerzenia ich działalność handlową GRU, z czego także miał dywidendy. Jeszcze na początku lat dziewięćdziesiątych wywoływał Szatana: - "Szatanie, wystąp!" - Później na otarcie łez dostał od KGB nadajniki za Uralem.
          Dowodów na świętość Ojca Dyrektora jest bez liku i coraz to nowe się pojawiają.
      • ukos Re: Kodowcy mogą Tadzia cmoknąć 05.10.19, 13:32
        taniarada napisał(a):

> Tam gdzie słońce nie dochodzi.

No jakaż głąbia "myśli", iście PiSdacka taka. Znaczy jak ojciec byznesmęt udzielił ślubu KOD-owcowi ślubu i dokonał także rejestracji cywilnej, to KOD-owcowi c h u j do tego, czy to jest ważne, czy nie. Brawo, brawooo! To jest właśnie taka tełokracyja, jaką Tania byłaby rada ustanowić w Wolsce.
    • horpyna4 Re: Żądamy na piśmie potwierdzenia święceń Rydzyk 05.10.19, 11:31
      O śluby mogą się nie martwić, są ważne. Istotą ślubu jest wzajemne złożenie sobie przysięgi w obecności przynajmniej dwóch świadków, a ksiądz przy tym jest niejako "na doczepkę".

Sprawa z chrztami nasuwa już pewne wątpliwości. Chrztu może udzielić każdy, byle miał właściwą intencję, a intencje podejrzanego osobnika są niejasne.

Komunie są nieważne, bo nie było konsekracji, jeżeli nie było święceń kapłańskich.

Tak więc niepokój osób traktujących poważnie praktyki religijne jest uzasadniony.
      • taniarada Re: Żądamy na piśmie potwierdzenia święceń Rydzyk 05.10.19, 12:42
        horpyna4 napisała:

> O śluby mogą się nie martwić, są ważne. Istotą ślubu jest wzajemne złożenie sob
        > ie przysięgi w obecności przynajmniej dwóch świadków, a ksiądz przy tym jest ni
        > ejako "na doczepkę".
        >
        > Sprawa z chrztami nasuwa już pewne wątpliwości. Chrztu może udzielić każdy, byl
        > e miał właściwą intencję, a intencje podejrzanego osobnika są niejasne.
        >
        > Komunie są nieważne, bo nie było konsekracji, jeżeli nie było święceń kapłański
        > ch.
        >
        > Tak więc niepokój osób traktujących poważnie praktyki religijne jest uzasadnion
        > y.
        Specjalistka od spraw kościoła.Napisz do prymasa że Rydzyk nie ma święceń kapłańskich .To cię wyśmieje.
    • qinto Re: Żądamy na piśmie potwierdzenia święceń Rydzyk 05.10.19, 11:42
      szprotka58 napisał(a):

> W całej Polsce chodzą słuchy że w żadnym polskim zakonie , klasztorze oraz semi
      > narium nie ma dokumentacji o święceniach kapłańskich Tadeusza Rydzyka tak samo
      > w Niemczech i we Włoszech gdzie przebywał .
      > Wiele ludzi którym Rydzyk udzielał sakramentów chrztu , 1 komunii św. i ślubów
      > boi się teraz że te sakramenty są nie ważne i nie wiedzą co mają z tym zrobić d
      > latego żądamy pełnej prawdy na piśmie z potwierdzeniem papieskim .

Jankowski prałat gdański też nie miał świeceń kapłańskich, mówił o tym w programie "skandaliści" współautor książki o tej kanalii - Piotr Głuchowski.
      • pies.na.czarnych Re: Żądamy na piśmie potwierdzenia święceń Rydzyk 05.10.19, 12:14
        Jakie to ma znaczenie w tym wątku? Z przyzwyczajenia zawiadamiasz innych gdzie biją Murzynów?
        • qinto Re: Żądamy na piśmie potwierdzenia święceń Rydzyk 05.10.19, 12:23
          pies.na.czarnych napisała:

> Jakie to ma znaczenie w tym wątku? Z przyzwyczajenia zawiadamiasz innych gdzie
          > biją Murzynów?
          >

Tak trudno się domyśleć dlaczego o tym napisałem?
          Czyim ulubieńcem jest Rydzyk?
          Czyim guru i ulubieńcem był Jankowski?
          Zajarzyłeś już?
          • pies.na.czarnych Re: Żądamy na piśmie potwierdzenia święceń Rydzyk 05.10.19, 12:58
            > Czyim ulubieńcem jest Rydzyk?
            > Czyim guru i ulubieńcem był Jankowski?

To sa ulubiency ciemniakow pisowskich takich jak ty.
            • qinto Re: Żądamy na piśmie potwierdzenia święceń Rydzyk 05.10.19, 13:12

> > Czyim ulubieńcem jest Rydzyk?
              > > Czyim guru i ulubieńcem był Jankowski?
              >
              > To sa ulubiency ciemniakow pisowskich takich jak ty.
              >

Nie odpowiem ci w podobny sposób, tylko dlatego, że pogardzam durniami.
        • buldog2 Re: Żądamy na piśmie potwierdzenia święceń Rydzyk 05.10.19, 12:38
          Ja wiem, o czym on myśli.
          On myśli o tym, że tak Jankowskiemu należy się Ojcu Dyrektorowi pomnik, tak jak psu zupa.
          Głodnym zawsze chleb na myśli.
          • qinto Re: Żądamy na piśmie potwierdzenia święceń Rydzyk 05.10.19, 12:46
            buldog2 napisał:

> Ja wiem, o czym on myśli.
            > On myśli o tym, że tak Jankowskiemu należy się Ojcu Dyrektorowi pomnik, tak jak
            > psu zupa.
            > Głodnym zawsze chleb na myśli.
            >

No właśnie, pieprzysz jak głodny. Moje podejrzenia, że jesteś skończonym tumanem były słuszne. Daruj sobie posty pod moim adresem, bo nie chcę się twoją głupotą zarazić.
      • taniarada Co za bzdury powielasz za kodowcami 05.10.19, 12:34
        Święcenia kapłańskie otrzymał 21 czerwca 1964 z rąk biskupa Edmunda Nowickiego. Objął obowiązki wikariusza w parafii Ducha Świętego w Gdańsku (do 1967), następnie w parafii św. Barbary (1967–1970).
        • pies.na.czarnych Re: Co za bzdury powielasz za kodowcami 05.10.19, 12:50
          Razem ministrantow nawracali?
        • m.c.hrabia Re: Co za bzdury powielasz za kodowcami 05.10.19, 12:53
          19 latek święcenia , to chyba święty od urodzenia, pewnie po Kardaszewskim.
        • ukos Re: Co za bzdury powielasz za kodowcami 05.10.19, 13:37
          taniarada napisał(a):

> Święcenia kapłańskie otrzymał 21 czerwca 1964 z rąk biskupa Edmunda Nowickiego.

A o Obamie dobrze było pisać, że się nie urodził w USA?
      • taniarada - Piotr Głuchowski 05.10.19, 12:40
        Piotr GłuchowskiUrodził się w Warszawie. Wychował w Toruniu, mieszka we wsi Niemcz przy torach kolejowych z Gdańska do Poznania. Od 1990 roku jest dziennikarzem i redaktorem „Gazety Wyborczej”. „Umarli tańczą” to jego kryminalny debiut.
        Napisał około 300 reportaży z Polski, Białorusi, Izraela i Wielkiej Brytanii. Laureat nagrody „Grand Press” za reportaż o władcach Korei Północnej.
        Na takie coś się powołujesz. Nie od dziś wiadomo że GW walczy z kościołem.Dlatego ten wątek nie jest na oślej.
        • qinto Re: - Piotr Głuchowski 05.10.19, 12:48

Na takie coś się powołujesz. Nie od dziś wiadomo że GW walczy z kościołem

Ja, z kościołem nie walczę, choć jestem niewierzący.
          • pies.na.czarnych Re: - Piotr Głuchowski 05.10.19, 12:52
            > Ja, z kościołem nie walczę

Trudno byloby walczyc z budynkiem.
            • m.c.hrabia Re: - Piotr Głuchowski 05.10.19, 12:57

>
              > Trudno byloby walczyc z budynkiem.
              >
              wcale nie tak trudno ,wystarczy rudy 102.
              • pies.na.czarnych Re: - Piotr Głuchowski 05.10.19, 13:00
                Szarik nie pozwoli bo gdzie bedzie mury obszczywal.
            • yoma Re: - Piotr Głuchowski 05.10.19, 13:14
              Jak trudno jak łatwo, głową w mur.
              • pies.na.czarnych Re: - Piotr Głuchowski 05.10.19, 13:20
                Pod warunkiem, ze pulanalfabeta o pseudonimie gnida, czy jakos tak posiada glowe.
                • yoma Re: - Piotr Głuchowski 05.10.19, 13:42
                  Gnidy chyba jakąś tam posiadają...

Cefalizacja - proces wytwarzania głowy.
                  • taniarada Re: - Piotr Głuchowski 05.10.19, 15:48
                    Specjalista od księży. Głuchowski: Procesami mnie nie wystraszą. Jestem impregnowany.Impregnowany gazetą Wyborczą.
                    • m.c.hrabia Re: - Piotr Głuchowski 05.10.19, 15:52
                      Procesami mnie nie wystraszą.

wiemy , upośledzonych umysłowo broni art.................
    • m.c.hrabia Re: Żądamy na piśmie potwierdzenia święceń Rydzyk 05.10.19, 12:27
      żądajcie ,żądajcie :):)
      • taniarada Re: Żądamy na piśmie potwierdzenia święceń Rydzyk 05.10.19, 12:35
        m.c.hrabia napisał:

> żądajcie ,żądajcie :):)
        No widzisz .Pomału się nawracasz.🤣
    • asdfg2018 Re: Żądamy na piśmie potwierdzenia święceń Rydzyk 05.10.19, 14:40
      ten koleś Tadzik Kordaszewski nawet nazwisko ma sfałszowane , nic u niego nie styka , poza ka$ą

-
      13 X
      gło
      su
      je
      my

-
      13 X
      wy
      bo
      ry

-
      apostazja.info
      • aga-kosa Re: Żądamy na piśmie potwierdzenia święceń Rydzyk 05.10.19, 14:54
        Wam za to płacą? ;) :) ;) aga
        • taniarada Re: Żądamy na piśmie potwierdzenia święceń Rydzyk 05.10.19, 15:39
          aga-kosa napisała:

> Wam za to płacą? ;) :) ;) aga
          Jemu płacą bo to komunistyczny troll .Dawniej pkt4a.Wszędzie wypisuje swoje brednie.Pozdrawiam Aga.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka