21.02.21, 09:01
panie Zandberg, Czy to ty ze swoimi z d....wziętych rewolucjami nie wyniosłeś na szczyt PiS? Czy twoje postrzeganie sceny politycznej było tak dalece chybione, że idąc na rympał przyczyniłeś się do obecnego stanu rzeczy? Mistrzu bełkotu, masz jakieś jakieś zasady? Gdzie jesteś nadzieja lewicy ? Przypominam, przez ciebie mamy co mamy, gnoju.
Obserwuj wątek
    • adam.eu Re: No czekam 21.02.21, 09:09
      Możesz czytelniej, abym ja też zrozumiał? Bo bardziej atakujesz Zandberga niż Gowina. Chociaż akurat atak na Gowina w tym czasie ze strony opozycji to nie byłoby najszczęśliwsze rozwiązanie.
      • behemot17-13 Re: No czekam 21.02.21, 15:46
        Gowina nie atakuję, ponieważ - w czasach tak istotnych dla przyszłości Polski był nikim, nie mieścił się nawet na marginesie. Teraźniejszość pokazała, że dalej jest nikim, bez znaczenia, ogryzkiem na talerzu Jarusia.
        • adam.eu Re: No czekam 21.02.21, 20:57
          A jak sądzisz, dlaczego mamy ordynację wyborczą taką, że Zandberga posądzasz o całe zło???
          Zapewne dlatego, że jej twórcy chcieli zupełnie zmarginalizować rolę lewicy w sejmie.
          Paradoksalnie te przepisy doprowadziły do samodzielnych rządów SLD w latach 93 do 97.
          Te przepisy doprowadziły też do samodzielnych rządów PIS.

Zandber nie ustalał tych przepisów.
          • behemot17-13 Re: No czekam 23.02.21, 20:57
            Adam, nie chce mi się wałkować tematu w kółko Wojtek. Faktem jest, Zandberg wszedł i wyszedł i bez znaczenia, dokąd zaszedł z tą swoją wersją państwa dla ubogich. Już na koniec ostatnie zdanie, gdzie jest Zandberg?
            • behemot17-13 Re: No czekam 23.02.21, 21:10
              Przepraszam bardzo, to nie było ostatnie zdanie, cóż. Siedzi trybun wydobyty prosto z wykopalisk, siedzi sobie przestępując z nóżki na nóżkę z tą swoją rechoczącą gębą, powtarzam, gębą.
            • adam.eu Re: No czekam 23.02.21, 21:55
              behemot17-13 napisał:
              .................................................................
              > Już na koniec ostatnie zdanie, gdzie jest Zandberg?

Sam jestem ciekawy.
    • bardzo.cicho Re: No czekam 21.02.21, 09:22
      Też nie rozumiem. Lewica to nie rozdawnictwo. To wzmacnianie instytucji społecznych; służby zdrowia, szkoły publicznej, żłobków, organizacja komunikacji publicznej (14mln osób jest w Polsce wykluczone komunikacyjnie!), fundacje dobroczynne, wolność przekonań, równy dostęp do metod planowania rodziny, ochrona praw pracowników, którym należy się godne życie, czas dla dzieci, rodziny, wypoczynek. To nie są wartości pisowskie.
    • m.c.hrabia Re: No czekam 21.02.21, 09:24
      Gdzie jesteś nadzieja lewicy ?

dorwała się do koryta i wystarczy , zapał rewolucyjny poszedł się parzyć.
    • yoma Re: No czekam 21.02.21, 10:02
      Behemot, co jest?
      • bpos Re: No czekam 21.02.21, 12:35
        yoma napisała:

> Behemot, co jest?
        >
        Wydaje mi się, że "dobry wynik" Zandberga w poprzednich wyborach parlamentarnych, bo spodobał się w debacie telewizyjnej, wywalił lewicę poza Sejm.
        Aa tym samym dał pisowi władzę.
        • behemot17-13 Re: No czekam 21.02.21, 15:10
          Wydaje mi się, że "dobry wynik" Zandberga w poprzednich wyborach parlamentarnych, bo spodobał się w debacie telewizyjnej, wywalił lewicę poza Sejm.
          Aa tym samym dał pisowi władzę.
          Dokładnie tak.
      • eiran Re: No czekam 21.02.21, 13:03
        No zdenerwował się. Nie wiadomo, dlaczego w niedzielę o 9:01, może miało być o równej dziewiątej, ale za dłui tekst wyszedł. Zdarza się w zdenerwowaniu.
        • behemot17-13 Re: No czekam 21.02.21, 15:13
          Wiesz Airan, jak sobie pomyślałem, że przez takiego ciula jest jak jest, to się faktycznie zdenerwowałem.
          • m.c.hrabia Re: No czekam 21.02.21, 15:26
            jeśli już to nie przez niego a Przez Millera i Palikota a głównie przez Palikota bo chciał mieć pewność ,że dostanie kasę , gdyby nie ci dwaj to lewica nawet mimo Zandberga weszłaby do sejmu i psychol żoliborski nie miałyby większości.
            Ale najbardziej psychol powinien dziękować Komorowskiemu i kretowi Schetynie.
            • behemot17-13 Re: No czekam 21.02.21, 15:32
              Komorowskiego chyba przeceniłeś.Miał dokładnie taki wpływ na bieg wydarzeń jak Duda. Co do Schetyny, nie wykluczam.
        • taniarada Super 21.02.21, 17:16
          eiran napisał:

> No zdenerwował się. Nie wiadomo, dlaczego w niedzielę o 9:01, może miało być o
          > równej dziewiątej, ale za dłui tekst wyszedł. Zdarza się w zdenerwowaniu.
          >
          aryianka to nie razi mnie tak.Przecież wy Platfusy chołubicie bicie lewaków .Więc w czym problem ?
      • behemot17-13 Re: No czekam 21.02.21, 15:28
        Świadomość, że przez tę populistyczną mendę jest źle a będzie jeszcze gorzej. Lewica była wentylem bezpieczeństwa, niby niewiele znaczyła, ale jej obecność w parlamencie miała kluczowe znaczenie. Wszedł na scenę, przepraszam, scenkę facet o posturze żubra ze swoim rechotem, z pomysłami wziętymi prosto z piaskownicy. Wszedł i wyszedł tylnymi drzwiami przy brawkach pisowców. Tyle w temacie.
        • m.c.hrabia Re: No czekam 21.02.21, 16:08
          Zandberg to nie moja bajka, ale nie jego wina ,że lewica pod światłym przewodem Millera i Palikota dała dupy, to ich gierki załatwiły nam kaczą zarazę.
          • behemot17-13 Re: No czekam 21.02.21, 16:27
            Panie Hrabio, fakty - w tamtym czasie to Zandberg przyłożył rękę, by bolszewicka dzicz w osobie Jarusia odetchnęła pełną piersią, nikt inny. Miller ze swoim ogórkiem mogli co najwyżej robić dobrą minę do złej gry. Ponawiam pytanie, nie do Ciebie, tak w ogóle by podtrzymać temat - gdzie jest Zandberg?
            • m.c.hrabia Re: No czekam 21.02.21, 16:48
              Panie Behemot trzymaj się faktów, gdyby Miller z Palikotem poszli pod szyldem partyjnym to ze swoimi 7% weszli by do sejmu , a tak ich "gierki " wpędziły nas w kaczą dupę, a Zandberg miał prawo jak każdy .
              jednak potwierdzę swoje przekonanie , że protoplastom wygranej kołtuństwa i średniowiecza jest Komorowski.
              • ave.duce Re: No czekam 21.02.21, 16:57
                Panie Hrabio - w tym względzie (wygranej kołtuństwa i średniowiecza) zasługi Schetyny oceniam wyżej.
                • taniarada Następna 21.02.21, 17:21
                  ave.duce napisała:

> Panie Hrabio - w tym względzie (wygranej kołtuństwa i średniowiecza) zasługi Sc
                  > hetyny oceniam wyżej.
                  >
                  > Ja chrabiego nie widzę.A ty widzisz tego łotra.Dziwne?
              • behemot17-13 Re: No czekam 21.02.21, 17:13
                Wiesz Hrabio, każdy widzi co chce widzieć, nie podzielam Twojego spojrzenia. Się trzymam swojego z lekką nutką na inne. Dzięki ze zechciałaś się produkować w moim wątku, pozdrawiam.
                • taniarada Re: No czekam 21.02.21, 17:23
                  behemot17-13 napisał:

> Wiesz Hrabio, każdy widzi co chce widzieć, nie podzielam Twojego spojrzenia. Si
                  > ę trzymam swojego z lekką nutką na inne. Dzięki ze zechciałaś się produkować w
                  > moim wątku, pozdrawiam.
                  >
                  On się zawsze produkuje ,gdzie ja piszę.Z malej litery behemot i wężykiem.
              • bpos Re: No czekam 23.02.21, 20:40
                m.c.hrabia napisał:

> Panie Behemot trzymaj się faktów, gdyby Miller z Palikotem poszli pod szyldem p
                > artyjnym to ze swoimi 7% weszli by do sejmu , a tak ich "gierki " wpędziły nas
                > w kaczą dupę, a Zandberg miał prawo jak każdy .
                > jednak potwierdzę swoje przekonanie , że protoplastom wygranej kołtuństwa i śre
                > dniowiecza jest Komorowski.

Uproszczę sprawę: gdyby Zandberg "nie zabrał" tych 2-3% (nie chce mi się szukać ile) to by lewica weszła do sejmu.
            • taniarada Panie chrabio 21.02.21, 17:20
              behemot17-13 napisał:

> Panie Hrabio, fakty - w tamtym czasie to Zandberg przyłożył rękę, by bolszewick
              > a dzicz w osobie Jarusia odetchnęła pełną piersią, nikt inny. Miller ze swoim o
              > górkiem mogli co najwyżej robić dobrą minę do złej gry. Ponawiam pytanie, nie d
              > o Ciebie, tak w ogóle by podtrzymać temat - gdzie jest Zandberg?
              >
              Jaki z niego pan.
              • adria231 Re: Panie chrabio 24.02.21, 07:09
                Znowu obrzucanie gnojem, zamiast próbować się dogadać. Pis będzie rządzić dotąd, dopóki opozycja nie pogodzi się i wspólnymi siłami niepokona tej mafii.
    • haen2010 Re: No czekam 21.02.21, 10:12
      Bardzo zasadne pytania. Również do Biedronia - to top "nowoczesnej" lewicy spod znaków komuchów. Sprzedajne dziadostwo.
    • buldog2 Re: No czekam 21.02.21, 10:15
      Prezydent Biedroń to co - pies?
      Razem z PISem. Wszyscy.
      • taniarada No i ? 21.02.21, 17:17
        buldog2 napisał:

> Prezydent Biedroń to co - pies?
        > Razem z PISem. Wszyscy.
        Bul Komorowski to większa siara niż Duda.
    • ave.duce Re: No czekam 21.02.21, 16:22
      Masz u mnie plus... Duży ;)
      • behemot17-13 Re: No czekam 21.02.21, 16:29
        Dzięki szefowo, cenię.
    • j-k idac torem twoich mysli, ciesze sie z Holowni... 21.02.21, 17:26
      bo wkopuje w glebe politycznych lawirantow z Platformy :)

(obojetne - czy on sam tego chce, czy nie)
      • behemot17-13 Re: idac torem twoich mysli, ciesze sie z Holowni 21.02.21, 17:47
        Skup się człowieku na temacie zapodanym. Widzisz co czytasz więc pisz co widzisz, nic mniej nic więcej.
      • bpos Re: idac torem twoich mysli, ciesze sie z Holowni 23.02.21, 21:06
        j-k napisał:

> bo wkopuje w glebe politycznych lawirantow z Platformy :)
        >
        > (obojetne - czy on sam tego chce, czy nie)

Przestań tu smrodzić. Bierz się za doctorat, bo przesiadujesz tutaj zamiast coś pożytecznego zrobić, leniu jeden.
    • taniarada Re: No czekam 21.02.21, 17:38
      Zandberg, to kolejny lewus, który nic nie potrafiąc, chciałby żyć na koszt podatników. Może wiele obiecać lemingom, w zamian za poparcie, a potem, jak Czajkowski, niczego nie zrealizować .
      • behemot17-13 Re: No czekam 21.02.21, 17:55
        Nie tego oczekiwałem byś podbijał mój wątek. Jest jak jest, przyjmuję krytykę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka