pkt4a 31.07.22, 20:28 www.polityka.pl/tygodnikpolityka/spoleczenstwo/2175539,1,z-piesciami-do-wiernych-w-pacanowie-maja-dosc-proboszcza.read?src=mt :))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
obrotowy tak to jest , gdy ksiadz nie ma gosposi. 31.07.22, 20:31 gosposia wszystko zalagodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: a tymczasem w Pacanowie 31.07.22, 21:14 Już pisałam, Polak (zwłaszcza z małej miejscowości) jest pobożny i słuchający księży, dopóki się nie wkurzy. A jak się porządnie wścieknie, to staje się antyklerykałem. I dobrze, bo splunie na księżą agitację polityczną. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: a tymczasem w Pacanowie 31.07.22, 21:45 To wszystko wina kierowniczki poczty. Jak można tak władzy nie szanować? Jak widać jest to zaraźliwe i roznosi się po Pacanowie. Ten brak pokory i posłuszeństwa. S. Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: a tymczasem w Pacanowie 31.07.22, 22:08 Juz myslalem ze w Pacanowie tylko kozy kuja, a tu nie, nawet reweryndziarzowi by przylozyli, hmm dobre ludzie. Pacanowianie, niestety, kosciol nie jest Wasz tylko kosciola, zapytajcie o akt wlasnosci to sie dowiecie czyj jest. Wasz jest tylko wtedy kiedy trzeba go poprawiac albo inaczej , zarabia na Vatykan zn. biskupa. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: a tymczasem w Pacanowie 31.07.22, 22:11 Widocznie pacanowianie cichcem przeszli na protestantyzm. Biskup się zdziwi :) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: a tymczasem w Pacanowie 31.07.22, 22:36 yoma napisała: > Widocznie pacanowianie cichcem przeszli na protestantyzm. Biskup się zdziwi :) A mnie te ich związki z kozami i kozłami zawsze się wydawało podejrzane. Wiadomo kogo symbolem jest kozioł. S. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: a tymczasem w Pacanowie 31.07.22, 22:38 Mnie to mówisz 😈 zawsze mnie zastanawia ta reklama piwa, w której czarny kozioł trzęsie miasteczkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: a tymczasem w Pacanowie 01.08.22, 01:16 yoma napisała: > Mnie to mówisz 😈 zawsze mnie zastanawia ta reklama piwa, w której czarny kozio > ł trzęsie miasteczkiem... I wszyscy mu hołdy składają. Czesi wiarę prawdziwą porzucili, kozłowi biją pokłony. :D S. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: a tymczasem w Pacanowie 01.08.22, 01:38 I jest to emitowane co chwila w polskiej telewizji. Myślisz, że to stąd to nagłe odejście od religii? 😈 Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: a tymczasem w Pacanowie 01.08.22, 03:51 yoma napisała: > I jest to emitowane co chwila w polskiej telewizji. Myślisz, że to stąd to nagł > e odejście od religii? 😈 Wiadomo. Robota Kusego. S. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Re: a tymczasem w Pacanowie 01.08.22, 13:32 snajper55 napisał: > Wiadomo. Robota Kusego. Wspomaganego przez Kurdupla. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: a tymczasem w Pacanowie 01.08.22, 22:12 No nieee... ja wiem, że tu jest pełno wielbicieli onego, ale żeby mu przypisywać szatańskie moce? Powiedz, jak kurdupel odciąga lud od religii, a jak będzie przekonujące, to uroczyście odszczekam. Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: a tymczasem w Pacanowie 31.07.22, 22:10 W tym Pacanowie ludzie jacyś narowiści się zrobili . Władzy świeckiej i władzy duchowej nie szanują . Krnąbrni jacyś . Niewdzięczni i pyskaci . Ministra odwołali a teraz poprzez tego proboszcza chyba biskupa odwołają . Dzieje się :) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: a tymczasem w Pacanowie 31.07.22, 22:12 Przyjdzie się do Pacanowa przeprowadzić. Ostatnie ognisko oporu. Wieś bohater. Ja się wcale nie podśmiechujkuję! Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: a tymczasem w Pacanowie 31.07.22, 22:23 Ta bohaterska wieś to nawet jest miasteczkiem . Chociaż mieszkańców ma lekko ponad 1 tys. pl.wikipedia.org/wiki/Pacan%C3%B3w Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: a tymczasem w Pacanowie 31.07.22, 22:35 O, przepraszam. Miasto bohater! Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Re: a tymczasem w Pacanowie 01.08.22, 13:35 yoma napisała: > O, przepraszam. Miasto bohater! W TVPiSSdu dezINFO poinformują, że gieroj. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: a tymczasem w Pacanowie 01.08.22, 13:13 Nawet główny milicjant nie chciał poprzeć plebana :) Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: a tymczasem w Pacanowie 01.08.22, 13:12 Powinni bogom dziękować, ze ten ksiądz przybył do nich a Białorusi, a nie z Rosji :) Odpowiedz Link Zgłoś
mazala2 Re: a tymczasem w Pacanowie 01.08.22, 13:19 Aż dziw, że jeszcze do tej pory nie zaoferowano Ci, w Pacanowie, jakiejś posady odpowiadającej Twoim możliwościom intelektualnym. Przykro patrzeć jak marnujesz talent na FK Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: a tymczasem w Pacanowie 01.08.22, 13:37 Pewnie zaoferowano. Mądrzy ludzie mogą przebierać w ofertach, nie to co pisie trolle. Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: a tymczasem w Pacanowie 01.08.22, 22:04 Ciekawa rozmowa : natemat.pl/428515,podcast-palasinskiego-franca-giansoldati Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: a tymczasem w Pacanowie 05.08.22, 13:48 W Pacanowie w ludzi wstąpił wcuurff na maxa , chcą sie wzorować na pobliskim Fałkowie i innych miejscowosciach w tym zakresie i w tym temacie gdyż ponieważ albowiem : wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,28760120,pacanow-proboszcz-mial-zyczyc-chorzyscie-zeby-morde-skur.html#do_w=57&do_v=391&do_st=RS&do_sid=750&do_a=750&s=BoxOpLink Odpowiedz Link Zgłoś