adria231 18.09.22, 11:07 Jeżeli to prawda, co powiedział Czarzasty,ten fakt, to jedyne światełko w tunelu w tych beznadziejnych czasach..... Powiało optymizmem mimo, że wiemy, że nie będzie lekko..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oszol-lom-z-rm Re: Opozycja się dogadała 18.09.22, 11:32 Za chwile się pożrą i tyle będziecie z tego mieli Odpowiedz Link Zgłoś
weteran-czasu Re: Opozycja się dogadała 18.09.22, 11:48 To prawda, przywódcy wszystkich ugrupowań opozycyjnych się dogadali i wstępnie uzgodnili, że ich ugrupowania polityczne wystartują z jednej listy jako Koalicja Wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Opozycja się dogadała 18.09.22, 13:02 Czyli powtórka z koalicji europejskiej Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Opozycja się dogadała 18.09.22, 19:07 weteran-czasu napisał: > To prawda, przywódcy wszystkich ugrupowań opozycyjnych się dogadali i wstępnie > uzgodnili, > że ich ugrupowania polityczne wystartują z jednej listy jako Koalicja Wolno > ści. Samobójcy ! Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Opozycja się dogadała 18.09.22, 11:51 A jakiś Iink, czy coś? Nie wszyscy siedzą przed tv w dzień święty od rana. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Opozycja się dogadała 18.09.22, 12:08 Dzień i noc, i dzień, i jeszcze noc i dzień :) Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Opozycja się dogadała 18.09.22, 12:53 wsk175 napisał: > A osieł wciąż na posterunku Zainstalowano mu Wi-Fi w kościele. Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Opozycja się dogadała 18.09.22, 13:29 Mobilny jestem jak krematorium Putina Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Opozycja się dogadała 18.09.22, 12:08 yoma napisała: > A jakiś Iink, czy coś? Nie wszyscy siedzą przed tv w dzień święty od rana. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,28923752,jestesmy-dogadani-opozycja-wspolnie-stworzy-rzad-we-wtorek.html#do_t=49&do_g=12&do_s=A&do_w=46&do_v=723&do_st=RS&do_sid=1017&do_a=1017&s=BoxNewsImg9&do_upid=723_ti&do_utid=28923752&do_uvid=1663435145804 S. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Opozycja się dogadała 18.09.22, 12:18 Ps OT: nie wiesz czasem, za co mam banana na Religii? [niewinnie] 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Opozycja się dogadała 18.09.22, 12:43 yoma napisała: > Ps OT: nie wiesz czasem, za co mam banana na Religii? [niewinnie] 😀 Domyślam się za co. Religia to tak zwane forum wrażliwe i gdy ma się dużo wpisów usuwanych na przykład na Kraju, to można dostać bana na Religii i innych wrażliwych. Napiszę żeby Ci zdjęli. S. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Opozycja się dogadała 18.09.22, 12:46 Ale mnie nie było, nie było mi co usuwać! Dziwnymi drogami kroczy moderacja 😂 Dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Opozycja się dogadała 18.09.22, 12:26 No nie do końca. Dogadali się, że po ewentualnie wygranych wyborach, stworzą rzazem koalicję rządową. Co do wspólnej listy to się dogadali, że będą się dogadywać... Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Opozycja się dogadała 18.09.22, 12:29 A, bo twoim zdaniem powinni stworzyć rząd przed wyborami? Nawet jestem skłonna przychylić się do tej opcji :) Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Opozycja się dogadała 18.09.22, 12:41 yoma napisała: > A, bo twoim zdaniem powinni stworzyć rząd przed wyborami? Ale oni nie tworzą rządu tylko potwierdzają oczywistą oczywistość, czyli innymi słowy: od mieszania, herbata nie będzie słodsza - to po pierwsze. Po wtóre - żeby ewentualnie razem rządzić, najpierw trzeba razem wygrać. I to tu powinno być "clou" programu a póki co - nie jest! > Nawet jestem skłonna przychylić się do tej opcji :) Cokolwiek miałoby to znaczyć, dla mnie pewnym jest, że do tej opozycji już od dawna jesteś "przychylona" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Opozycja się dogadała 18.09.22, 12:51 Do opcji stworzenia rządu jeszcze przed wyborami. Tak zrąbaliście ten kraj, że najbardziej pokojowy człowiek na świecie marzy o zamachu stanu czy czymś podobnym :) >Cokolwiek miałoby to znaczyć, dla mnie pewnym jest, że do tej opozycji już od dawna jesteś "przychylona" ;-) Jeśli to miała być obelga, to ci nie wyszło. A do czego mam być przychylona, do pisiu? 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Opozycja się dogadała 18.09.22, 13:03 yoma napisała: > Do opcji stworzenia rządu jeszcze przed wyborami. Tak zrąbaliście ten kraj, że > najbardziej pokojowy człowiek na świecie marzy o zamachu stanu czy czymś podobn > ym :) To odpowiedź dla mnie? Nijak nie mogę jej dopasować do tego co napisałem :-( A to z tym "zrąbaniem kraju" to bardziej kamyczek do ogródka POPiS-u. Mnie w to nie mieszaj! > Jeśli to miała być obelga, to ci nie wyszło. Obelga? Skąd ci to przyszło do głowy? Wszak znamy się od lat i wiesz że to nie w moim stylu. To stwierdzenie oczywistości i nic więcej. > A do czego mam być przychylona, do pisiu? 😂 Wprawdzie to "wolny kraj" ale do PiS-u(?) - w żadnym przypadku!!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Opozycja się dogadała 18.09.22, 13:09 Nie rozumiałeś, do jakiej opcji się przychylam, więc ci wyjaśniłam. Mam jeszcze prościej? Aaa, rozumiem... ja piszę "opcji", a ty czytasz "opozycji". Ciekawe, o czym to świadczy 👅 >Wprawdzie to "wolny kraj" ale do PiS-u(?) - w żadnym przypadku!!! :-) I oto piękny przykład, jak różne stronnictwa potrafią się dogadać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Opozycja się dogadała 18.09.22, 13:23 yoma napisała: > Nie rozumiałeś, do jakiej opcji się przychylam, więc ci wyjaśniłam. Mam jeszcze > prościej? Teraz już nie. Moja wina. Wprawdzie w pierwszym poście prawidłowo odczytałem i - co ważne zrozumiałem - zrozumiałem słowo "opcji", ale w trakcie pisania odpowiedzi, "opcje" zmieniły się w "opozycje" i stąd całe nieporozumienie. :-( Ponadto, na siłę próbowałem tę niezrozumiałą dla mnie odpowiedź, dopasować do pierwszej części mojego postu i dlatego, nic mi w niej nie pasowało... Przepraszam! :-) > Aaa, rozumiem... ja piszę "opcji", a ty czytasz "opozycji". Ciekawe, o czym to > świadczy 👅 O gapiostwie? Zgadłem? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Opozycja się dogadała 18.09.22, 13:39 Na przykład ;) Przeprosiny przyjęte, nic się nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
weteran-czasu Re: Opozycja się dogadała 18.09.22, 12:30 Co do wspólnej listy będą dopracowywać szczegóły. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Opozycja się dogadała 18.09.22, 19:08 weteran-czasu napisał: > Co do wspólnej listy będą dopracowywać szczegóły. Tak już dopracowują od chyba 4 wyborów... Odpowiedz Link Zgłoś
weteran-czasu Re: Opozycja się dogadała 18.09.22, 15:09 Jeśli będzie wspólna lista Koalicji Wolności, to PiS popłynie prosto do kanału. Do Sejmu z PiSu dostanie się mniej niż 100 posłów, a Koalicja Wolności będzie miała większość konstytucyjną. Czarne chmury nad Kaczyńskim i jego dworem. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Opozycja się dogadała 18.09.22, 15:16 Co dajcie wszyscy bogowie, którzy akurat mogą słuchać, ramen. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Opozycja się dogadała 18.09.22, 16:13 weteran-czasu napisał: > Jeśli będzie wspólna lista Koalicji Wolności, to PiS popłynie prosto do kanału. > Do Sejmu z PiSu dostanie się mniej niż 100 posłów, a Koalicja Wolności będzie m > iała większość konstytucyjną. > Czarne chmury nad Kaczyńskim i jego dworem. > Jak widzę zapomniałeś kto liczy głosy. S. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Opozycja się dogadała 18.09.22, 16:25 W związku z czym nad rzekami Babilonu trzeba usiąść płacząc. Odpowiedz Link Zgłoś