Dodaj do ulubionych

Dzieje się!

21.02.25, 19:29
Przekona Trampa?

Wydaje mi się, że posłusznie zamerda i...
"Wśród serdecznych przyjaciół, psy zająca zjadły"

Żal mi Ukrainy...
Obserwuj wątek
    • hana2 Re: Dzieje się! 21.02.25, 19:56
      Mam nadzieję, że do opinii publicznej dociera tylko to, co ma dotrzeć, aby skalą oburzenia spowodować dezorientację konkretniej strony. A prawdziwe ustalenia dzieją się poza zasięgiem naszej percepcji. Może to naiwność, może jedynie pobożne życzenia.
      • bobislaw.borboje Re: Dzieje się! 21.02.25, 20:01
        Do opinii publicznej dociera coraz częściej to, co wsączy jej tzw. portal "społecznościowy Melona Mózga (d. Twitter).
    • bobislaw.borboje Re: Dzieje się! 21.02.25, 19:59
      Widziałeś kiedyś konserwę, która postawiłaby się innej konserwie?
      Dogadają się co najwyżej w sprawie używania tego samego modelu otwieracza (made by Tesla). Aczkolwiek otwarta konserwa zaczyna cuchnąć po kilku dniach nawet w lodówce.
      • don.kichote Re: Dzieje się! 21.02.25, 20:28
        bobislaw.borboje napisała:

> Dogadają się

Nie muszą.
        Duda - po dzisiejszej rozmowie z Zełeńskim:
        " – Przekazałem [Prezydentowi Zełenskiemu], że konsekwentnie wierzymy, że nie ma innego sposobu na powstrzymanie rozlewu krwi i osiągnięcie trwałego pokoju na Ukrainie, jak tylko przy wsparciu Stanów Zjednoczonych. Z tego powodu zasugerowałem Prezydentowi Zełenskiemu, aby pozostał zaangażowany w spokojną i konstruktywną współpracę z Prezydentem Stanów Zjednoczonych Donaldem Trumpem. Ufam, że dobra wola i uczciwość stanowią fundament amerykańskiej strategii negocjacyjnej. Nie mam wątpliwości, że Prezydent Trump kieruje się głębokim poczuciem odpowiedzialności za globalną stabilność i pokój – napisał Prezydent w mediach społecznościowych"

- wydaje się być przekonanym co do racji Trampa.
        A jeszcze nie tak dawno, chciał walczyć z Putinem, do ostatniego Ukraińca...
        • bobislaw.borboje Re: Dzieje się! 21.02.25, 20:58
          Przekazał, nie przekonał (Du*a Zełenskiego)
          Przekazał i przekonał (Trąp Du*ę)

Duda jest z tych, co mieszają martini.
    • bobislaw.borboje Re: Dzieje się! 21.02.25, 21:11
      Oj, dzieje się.
      Ukrainian fishermen throw a fish at a Russian drone that was stalking them.

x.com/i/status/1811722671945637960
    • margit49 Re: Dzieje się! 22.02.25, 09:01
      don.kichote napisał:

> Wydaje mi się, że posłusznie zamerda i...

Jak zawsze, to oczywista oczywistość

• rzewuski1 Re: Dzieje się! 22.02.25, 10:43
      tymczasem Prezydent Czech
      "Właśnie rozmawiałem z prezydentem Ukrainy Wołodymyrem Zełenskim. Zapewniłem go, że ma nasze pełne poparcie. Wiemy doskonale i nie zapomnimy, kto jest ofiarą, a kto agresorem w tej wojnie. Wspólnie z innymi państwami europejskimi zamierzamy zintensyfikować naszą pomoc dla Ukrainy w jej odważnej i sprawiedliwej walce. Walczę nie tylko o przyszłość Ukrainy, ale także o naszą wolną i bezpieczną przyszłość."
      • don.kichote Re: Dzieje się! 23.02.25, 13:24
        No to sukces!
        Wielki sukces, porównywalny, ale nie przebijający 29 : 1 ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka