don.kichote 21.02.25, 19:29 Przekona Trampa? Wydaje mi się, że posłusznie zamerda i... "Wśród serdecznych przyjaciół, psy zająca zjadły" Żal mi Ukrainy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hana2 Re: Dzieje się! 21.02.25, 19:56 Mam nadzieję, że do opinii publicznej dociera tylko to, co ma dotrzeć, aby skalą oburzenia spowodować dezorientację konkretniej strony. A prawdziwe ustalenia dzieją się poza zasięgiem naszej percepcji. Może to naiwność, może jedynie pobożne życzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Dzieje się! 21.02.25, 20:01 Do opinii publicznej dociera coraz częściej to, co wsączy jej tzw. portal "społecznościowy Melona Mózga (d. Twitter). Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Dzieje się! 21.02.25, 19:59 Widziałeś kiedyś konserwę, która postawiłaby się innej konserwie? Dogadają się co najwyżej w sprawie używania tego samego modelu otwieracza (made by Tesla). Aczkolwiek otwarta konserwa zaczyna cuchnąć po kilku dniach nawet w lodówce. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Dzieje się! 21.02.25, 20:28 bobislaw.borboje napisała: > Dogadają się Nie muszą. Duda - po dzisiejszej rozmowie z Zełeńskim: " – Przekazałem [Prezydentowi Zełenskiemu], że konsekwentnie wierzymy, że nie ma innego sposobu na powstrzymanie rozlewu krwi i osiągnięcie trwałego pokoju na Ukrainie, jak tylko przy wsparciu Stanów Zjednoczonych. Z tego powodu zasugerowałem Prezydentowi Zełenskiemu, aby pozostał zaangażowany w spokojną i konstruktywną współpracę z Prezydentem Stanów Zjednoczonych Donaldem Trumpem. Ufam, że dobra wola i uczciwość stanowią fundament amerykańskiej strategii negocjacyjnej. Nie mam wątpliwości, że Prezydent Trump kieruje się głębokim poczuciem odpowiedzialności za globalną stabilność i pokój – napisał Prezydent w mediach społecznościowych" - wydaje się być przekonanym co do racji Trampa. A jeszcze nie tak dawno, chciał walczyć z Putinem, do ostatniego Ukraińca... Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Dzieje się! 21.02.25, 20:58 Przekazał, nie przekonał (Du*a Zełenskiego) Przekazał i przekonał (Trąp Du*ę) Duda jest z tych, co mieszają martini. Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Dzieje się! 21.02.25, 21:11 Oj, dzieje się. Ukrainian fishermen throw a fish at a Russian drone that was stalking them. x.com/i/status/1811722671945637960 Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Dzieje się! 22.02.25, 09:01 don.kichote napisał: > Wydaje mi się, że posłusznie zamerda i... Jak zawsze, to oczywista oczywistość Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Dzieje się! 22.02.25, 10:43 tymczasem Prezydent Czech "Właśnie rozmawiałem z prezydentem Ukrainy Wołodymyrem Zełenskim. Zapewniłem go, że ma nasze pełne poparcie. Wiemy doskonale i nie zapomnimy, kto jest ofiarą, a kto agresorem w tej wojnie. Wspólnie z innymi państwami europejskimi zamierzamy zintensyfikować naszą pomoc dla Ukrainy w jej odważnej i sprawiedliwej walce. Walczę nie tylko o przyszłość Ukrainy, ale także o naszą wolną i bezpieczną przyszłość." Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Dzieje się! 23.02.25, 13:24 No to sukces! Wielki sukces, porównywalny, ale nie przebijający 29 : 1 ... Odpowiedz Link Zgłoś