negativum Re: Jest i projekt pod którym mogę się podpisać 25.09.25, 00:05 Problem jest trywialny. Chleb i woda są naturalnym, niezbywalnym prawem człowieka. Najlepiej widać to w Grecji. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kulawy Re: Jest i projekt pod którym mogę się podpisać 25.09.25, 00:45 Co widzisz w Grecji? We Francji w restauracjach masz ustawowo wodę i chleb za darmochę. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Jest i projekt pod którym mogę się podpisać 25.09.25, 01:09 don.kulawy napisał: > Co widzisz w Grecji? > We Francji w restauracjach masz ustawowo wodę i chleb za darmochę. Dzbanek wody kosztuje 0.005 zł. Normalnie za pół litra. We Wrocławiu dochodziło do sytuacji, że kosztował 16 zł. I to było chore. Przychodzi klient kupuje danie za 25 zł a woda kosztuje 16 zł dodatkowo. Dawno nie byłem we Włoszech, ale tam w knajpie kawa kosztowała 1-1.5 € i oczywiście dostawałeś do tego wodę. Ten pomysł się lewicy udał. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Jest i projekt pod którym mogę się podpisać 25.09.25, 04:04 Zawsze możesz poprosić o wodę z kranu kelnera. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Jest i projekt pod którym mogę się podpisać 25.09.25, 11:11 boggi_dan napisał: > Zawsze możesz poprosić o wodę z kranu kelnera. Przecież o taką wodę chodzi. Wodę, którą dają w lokalach, to kranówa. Odpowiedz Link Zgłoś
albwu Re: Jest i projekt pod którym mogę się podpisać 25.09.25, 18:38 Jeżeli ma być darmowa to znaczy, że ktoś inny ma za to zaplacić. Kto - wlaściciel knajpy ? To doliczy sobie w marży dla klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Jest i projekt pod którym mogę się podpisać 25.09.25, 19:17 albwu napisał: > Jeżeli ma być darmowa to znaczy, że ktoś inny ma za to zaplacić. Kto - wlaścic > iel knajpy ? To doliczy sobie w marży dla klienta. Rachunek wzrośnie o 0.005 zł :) No dobra biorąc marżę 50% będzie to 0.00525 zł. Co jest znikomą kwotą przy np. zamówieniu na 100 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum cd. 25.09.25, 20:04 negativum napisał: > albwu napisał: > > > Jeżeli ma być darmowa to znaczy, że ktoś inny ma za to zaplacić. Kto - w > laścic > > iel knajpy ? To doliczy sobie w marży dla klienta. > > Rachunek wzrośnie o 0.005 zł :) No dobra biorąc marżę 50% będzie to 0.00525 zł. > Co jest znikomą kwotą przy np. zamówieniu na 100 zł. youtu.be/IJv0LdtpYkw?t=405 Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: cd. 25.09.25, 22:34 negativum napisał: Uważacie, że przy zamówieniu na 121 zł knajpa zbankrutuje przy 0.01 zł za wodę z kranu? Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Jest i projekt pod którym mogę się podpisać 26.09.25, 09:36 Litr piwa na Dworcu Głównym w knajpie to 21 zł (np. w Semaforze). Czyli 10.5 zł za pół litra. W centrum szklanka wody to 16 zł. :) Odpowiedz Link Zgłoś