Dodaj do ulubionych

Jest i projekt pod którym mogę się podpisać

24.09.25, 23:55
https://pbs.twimg.com/media/G1oL7I4XwAAjNhc?format=jpg&name=large
Obserwuj wątek
    • negativum Re: Jest i projekt pod którym mogę się podpisać 25.09.25, 00:05
      Problem jest trywialny.
      Chleb i woda są naturalnym, niezbywalnym prawem człowieka.
      Najlepiej widać to w Grecji.
      • don.kulawy Re: Jest i projekt pod którym mogę się podpisać 25.09.25, 00:45
        Co widzisz w Grecji?
        We Francji w restauracjach masz ustawowo wodę i chleb za darmochę.
        • negativum Re: Jest i projekt pod którym mogę się podpisać 25.09.25, 01:09
          don.kulawy napisał:

> Co widzisz w Grecji?
          > We Francji w restauracjach masz ustawowo wodę i chleb za darmochę.

Dzbanek wody kosztuje 0.005 zł. Normalnie za pół litra. We Wrocławiu dochodziło do sytuacji, że kosztował 16 zł.
          I to było chore. Przychodzi klient kupuje danie za 25 zł a woda kosztuje 16 zł dodatkowo.
          Dawno nie byłem we Włoszech, ale tam w knajpie kawa kosztowała 1-1.5 € i oczywiście dostawałeś do tego wodę.
          Ten pomysł się lewicy udał.
          • boggi_dan Re: Jest i projekt pod którym mogę się podpisać 25.09.25, 04:04
            Zawsze możesz poprosić o wodę z kranu kelnera.
            • negativum Re: Jest i projekt pod którym mogę się podpisać 25.09.25, 11:11
              boggi_dan napisał:

> Zawsze możesz poprosić o wodę z kranu kelnera.

Przecież o taką wodę chodzi. Wodę, którą dają w lokalach, to kranówa.
    • albwu Re: Jest i projekt pod którym mogę się podpisać 25.09.25, 18:38
      Jeżeli ma być darmowa to znaczy, że ktoś inny ma za to zaplacić. Kto - wlaściciel knajpy ? To doliczy sobie w marży dla klienta.
      • negativum Re: Jest i projekt pod którym mogę się podpisać 25.09.25, 19:17
        albwu napisał:

> Jeżeli ma być darmowa to znaczy, że ktoś inny ma za to zaplacić. Kto - wlaścic
        > iel knajpy ? To doliczy sobie w marży dla klienta.

Rachunek wzrośnie o 0.005 zł :) No dobra biorąc marżę 50% będzie to 0.00525 zł. Co jest znikomą kwotą przy np. zamówieniu na 100 zł.
        • negativum cd. 25.09.25, 20:04
          negativum napisał:

> albwu napisał:
          >
          > > Jeżeli ma być darmowa to znaczy, że ktoś inny ma za to zaplacić. Kto - w
          > laścic
          > > iel knajpy ? To doliczy sobie w marży dla klienta.
          >
          > Rachunek wzrośnie o 0.005 zł :) No dobra biorąc marżę 50% będzie to 0.00525 zł.
          > Co jest znikomą kwotą przy np. zamówieniu na 100 zł.

youtu.be/IJv0LdtpYkw?t=405
          • negativum Re: cd. 25.09.25, 22:34
            negativum napisał:

Uważacie, że przy zamówieniu na 121 zł knajpa zbankrutuje przy 0.01 zł za wodę z kranu?
    • negativum Re: Jest i projekt pod którym mogę się podpisać 26.09.25, 09:36
      Litr piwa na Dworcu Głównym w knajpie to 21 zł (np. w Semaforze). Czyli 10.5 zł za pół litra.
      W centrum szklanka wody to 16 zł. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka