Dodaj do ulubionych

Prorosyjscy u Batyra

09.02.26, 11:58
Prorosyjscy u Batyra będą doradzać w sprawach bezpieczeństwa 😎

Zaproszenia na najbliższe posiedzenie Rady Bezpieczeństwa Narodowego zostały już wysłane. Jedno z nich miało trafić do koła Konfederacji Korony Polskiej, którego szefem jest Włodzimierz Skalik, znany z prorosyjskich wypowiedzi. W niedzielnym wydaniu programu "W kuluarach" dziennikarze TVN24 - Agata Adamek, Radomir Wit i Piotr Kraśko - dyskutowali, jak mogło dojść do takiej sytuacji, czy zaproszenie zostanie cofnięte oraz jakie mogą być konsekwencje dopuszczenia Skalika do obrad. tvn24.pl/polska/prorosyjski-posel-na-radzie-bezpieczenstwa-w-kuluarach-o-burzy-wokol-zaproszenia-posla-konfederacji-korony-polskiej-wlodzimierza-skalika-st8891071
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: Prorosyjscy u Batyra 09.02.26, 12:23
      ktoś musi przekazać wiadomości od wcierającego w dziąsła, (nie na darmo przebywał 5 dni w Moskwie 2018, na szkoleniu)
      • asia-loi Re: Prorosyjscy u Batyra 09.02.26, 12:43
        to.ja.pies.na.czarnych napisała:

> Jak te buraki z pałacu wytłumaczą teraz zarzuty stawiane Czarzastemu?
        >
        > Arłukowicz zaorał w pięknym stylu matołów z pałacu Batyra.

A to cały program mamy oglądać?
        • to.ja.pies.na.czarnych Re: Prorosyjscy u Batyra 09.02.26, 12:49
          Czy ja cię do czegoś zmuszam? Możesz sobie szybko przewinąć i wysłuchać jedynie to co uważasz za interesujące. Najciekawsze fragmenty tego programu publikowane są na X.
          • asia-loi Re: Prorosyjscy u Batyra 09.02.26, 12:53

> Czy ja cię do czegoś zmuszam? Możesz sobie szybko przewinąć i wysłuchać jedynie
            > to co uważasz za interesujące. Najciekawsze fragmenty tego programu publikowane są na X.

A Ty nie możesz zamieścić interesującego nas fragmentu?
            • to.ja.pies.na.czarnych Re: Prorosyjscy u Batyra 09.02.26, 12:57
              > A Ty nie możesz zamieścić interesującego nas fragmentu?

Nie mam pojęcia co akurat ciebie by zainteresowało i dlatego załączyłem całość aby każdy mógł sobie sam wybrać odpowiednie fragmenty.
            • to.ja.pies.na.czarnych Re: Prorosyjscy u Batyra 09.02.26, 13:01
              > A Ty nie możesz zamieścić interesującego nas fragmentu?

Pan B.
              @boymic535
              Niech pan nas nie poucza, jest pan z wykształcenia nauczycielem ale nie jesteśmy w płockiej szkole" obraża marszałka
              @PZgorzelskiP
              minister
              @marcin_przydacz
              .
              "Fajne" te pisowskie urzędasy Dużego Pałacu. Takie bucowate... x.com/boymic535/status/2020491469727871261?s=20
            • to.ja.pies.na.czarnych Re: Prorosyjscy u Batyra 09.02.26, 13:06
              x.com/Morgenstern616/status/2020495289728290848?s=20
      • privus Re: Prorosyjscy u Batyra 10.02.26, 15:38
        Rymanowski rzeczywiście spisiał w całej swej okazalości.
      • x2468 Re: Prorosyjscy u Batyra 10.02.26, 16:05
        Niczego nie muszą tłumaczyć. Zdrowi na umyśle wiedzą swoje, batyrowcy sterowani perforowaną tasmą maja swoje zdanie wydziurkowane na Nowogrodzkiej .
    • asia-loi Re: Prorosyjscy u Batyra 09.02.26, 12:48
      Mnie Skalik zszokował już ileś lat temu. Kiedy odnosił sukcesy w lataniu precyzyjnym, to się moje uszy cieszyły, jak informowali o tym w różnych wiadomościach. Nigdy bym wtedy nie pomyślała, że on za ruskimi jest. Skalik to gość z mojego okręgu wyborczego, ale ja na niego nie głosowałam.
      • boggi_dan Re: Prorosyjscy u Batyra 09.02.26, 13:03
        asia-loi napisała:

> Mnie Skalik zszokował już ileś lat temu. Kiedy odnosił sukcesy w lataniu precyz
        > yjnym, to się moje uszy cieszyły, jak informowali o tym w różnych wiadomościach
        > . Nigdy bym wtedy nie pomyślała, że on za ruskimi jest. Skalik to gość z mojego
        > okręgu wyborczego, ale ja na niego nie głosowałam.
        >
        Nie oglądaj TVNu nie czytaj psa bo zwariujesz. Każdego można gównem obrzucić. Za nie całe dwa lata. Będzie wymiatał z Braunem.
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Prorosyjscy u Batyra 09.02.26, 13:02
      https://pbs.twimg.com/media/HApbAzTaIAA7nNl?format=jpg&name=900x900
      • k.e.g.2 Re: Prorosyjscy u Batyra 09.02.26, 14:42
        Ci na zdjęciach wyglądają jak siedem nieszczesc.
        Taki sort.
        • to.ja.pies.na.czarnych Re: Prorosyjscy u Batyra 09.02.26, 16:59
          k.e.g.2 napisał:

> Ci na zdjęciach wyglądają jak siedem nieszczesc.
          > Taki sort.

A tu mamy jedynie sześciu 😅
          • k.e.g.2 Re: Prorosyjscy u Batyra 09.02.26, 17:38

> k.e.g.2 napisał:
            >
            > > Ci na zdjęciach wyglądają jak siedem nieszczesc.
            > > Taki sort.
            >
            > A tu mamy jedynie sześciu 😅

Wiem.Polscy politycy,parlament zazwyczaj wyglądają jak pół du.p.y zza krzaka.
      • to.ja.pies.na.czarnych Re: Prorosyjscy u Batyra 09.02.26, 22:09
        Waldemar Buda pokazał swój wysoki poziom „idiotyzmu” Lepiej kupić na wysoki procent sprzęt wojskowy bez uzbrojenia w Korei Południowej, niż korzystać z niskiego oprocentowania UE” 🤡🤡🤡🤡

https://pbs.twimg.com/media/HAoSLuIXUAAU4Nb?format=jpg&name=medium
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Prorosyjscy u Batyra 09.02.26, 14:28
      STAN FAKTYCZNY
      #RBN #Nawrocki #Braun
      Nawrocki KOMPROMITUJE bezpieczeństwo ⁉️ Skalik z kręgu Brauna przy RBN ‼️ KTO ZA TO ODPOWIE ⁉️
      📢 Dzisiaj wchodzimy w SKANDAL i kompromitację państwa: Rada Bezpieczeństwa Narodowego (RBN), Karol Nawrocki, Pałac Prezydencki i burza wokół obecności / zaproszenia Włodzimierza Skalika z kręgu Konfederacji Korony Polskiej Grzegorza Brauna. Bezpieczeństwo Polski, bezpieczeństwo narodowe i instytucje państwa nie są od robienia politycznego show ani od legitymizowania skrajności, radykalizmu i brunatnej polityki chaosu. To ma być powaga, a wyszła żenada.

📢 Rozkładam to na czynniki pierwsze: dlaczego taki ruch to afera polityczna, jak działa mechanizm normalizacji skrajności, jak niszczy się zaufanie do państwa, i czemu to jest paliwo dla konfliktu, polaryzacji i propagandy. Krótko przypominam też wątek Włodzimierza Czarzastego i sporu na linii ambasador USA Thomas Rose – to omawialiśmy w naszych Stanach Faktycznych. Linki znajdziecie w opisie programu.

• to.ja.pies.na.czarnych Re: Prorosyjscy u Batyra 09.02.26, 14:40
      Dzisiaj wszyscy zadają sobie pytanie-
      Co robił
      @NawrockiKn
      w Rosji dwa lata po aneksji Krymu.
      Dlaczego nie można nic o tej wizycie się dowiedzieć.
      Gdzie są dokumenty, raporty?
      Gdzie one są
      @NawrockiKn
      ? x.com/egizelska/status/2020507572403659046?s=20
      • to.ja.pies.na.czarnych Re: Prorosyjscy u Batyra 09.02.26, 14:46
        I żeby to do wszystkich dotarło przede wszystkim do @LeskiewiczRafa
        W 2021 ABW było przeciwne temu, żeby @NawrockiKn miał dostęp do tajemnic.
        Szef ABW Krzysztof Wacławek zmienił decyzję, dzisiaj jest doradcą Nawrockiego. x.com/GiertychRoman/status/2020560837836964148?s=20
    • privus Re: Prorosyjscy u Batyra 09.02.26, 15:59

> Prorosyjscy u Batyra będą doradzać w sprawach bezpieczeństwa 😎
      >
      Organizuje swój teatr nienawiści???
    • stasi1 Re: Prorosyjscy u Batyra 09.02.26, 16:19
      Ja bym nie przeceniał tego spotkania. Przyjdą pogledza i rozejdą się. Faktycznie tylko źle to wygląda ale tuż przed wojną w Ukrainie zapraszaliśmy przyjaciół Putina do siebie i nikt z tego afery nie robił
      • asia-loi Re: Prorosyjscy u Batyra 09.02.26, 16:54
        stasi1 napisał:

> Ja bym nie przeceniał tego spotkania. Przyjdą pogledza i rozejdą się.

Dzisiaj Kosiniak powiedział, że Skalik już bywał na tych naradach u Batyra.
        • obrotowy i tym zamknelas dyskusje 09.02.26, 17:02
          asia-loi napisała:
          > Dzisiaj Kosiniak powiedział, że Skalik już bywał na tych naradach ...

i tym zamknelas dyskusje
          i buzie rozgrzanym glowkom forumowiczow...

oj, nieladnie ... :)

• to.ja.pies.na.czarnych Re: Prorosyjscy u Batyra 09.02.26, 17:01
        > Ja bym nie przeceniał tego spotkania.

Suwerena nie podejrzewam o obiektywna ocenę, ale Świat to oceni.
        • obrotowy narada u Prezydenta. 09.02.26, 17:04
          ale Świat to oceni.

Swiat to ma to w d...

a 2/3 Swiata to nie wie - gdzie Polska lezy.
          • to.ja.pies.na.czarnych Re: narada u Prezydenta. 09.02.26, 17:08
            obrotowy napisał:

> to.ja.pies.na.czarnych napisała:
            > ale Świat to oceni.
            >
            >
            > Swiat to ma to w d...
            >
            > a 2/3 Swiata to nie wie - gdzie Polska lezy.

Poważnie mówisz? To Trump nie wie skąd pochodzi jego najlepszy przyjaciel Nawraky? 😅
            • obrotowy Re: narada u Prezydenta. 09.02.26, 17:14

> obrotowy napisał:
              >
              > > to.ja.pies.na.czarnych napisała:
              > > ale Świat to oceni.
              > >
              > >
              > > Swiat to ma to w d...
              > >
              > > a 2/3 Swiata to nie wie - gdzie Polska lezy.
              >
              > Poważnie mówisz? To Trump nie wie skąd pochodzi jego najlepszy przyjaciel Nawra
              > ky? 😅

Trump, to powoli przyjaciol na palcach dwoch rak bedzie liczyl, wiec Nauroky wpadl mu w oko :)
              • to.ja.pies.na.czarnych Re: narada u Prezydenta. 09.02.26, 17:20
                > Nauroky wpadl mu w oko :)

Może Trump liczy na zniżkę w sopockim Grand Hotelu? 🤡
              • to.ja.pies.na.czarnych Re: narada u Prezydenta. 09.02.26, 17:43
                > Trump, to powoli przyjaciol na palcach dwoch rak bedzie liczyl,

Takich przyjaciół to ja mam co najmniej trzy miliony, w Chinach :)
          • stasi1 Re: narada u Prezydenta. 11.02.26, 20:05
            I z tym trzeba z obrotowym zgodzić się. Tym bardziej nie wiadomo komu bardziej sprzyja ten cały świat. Zachodowi czy Rosji
          • to.ja.pies.na.czarnych Re: narada u Prezydenta. 11.02.26, 20:10
            obrotowy napisał:

> to.ja.pies.na.czarnych napisała:
            > ale Świat to oceni.
            >
            >
            > Swiat to ma to w d...
            >
            > a 2/3 Swiata to nie wie - gdzie Polska lezy.

Większość Amerykanów nie wie gdzie leży Europa, a wśród nich są również tacy, którzy nie wiedzą, że Europa jest kontynentem.
      • to.ja.pies.na.czarnych Re: Prorosyjscy u Batyra 09.02.26, 17:10
        > Faktycznie tylko źle to wygląda ale tuż przed wojną w Ukrainie zapraszaliśmy przyjaciół Putina do siebie i nikt z tego afery nie robił

Nooo, a jeszcze wcześnie Lech, Czech i Rus byli braćmi 🤡
        • x2468 Re: Prorosyjscy u Batyra 10.02.26, 16:15
          Kolo miejscowości Kouzim Mlada Boleslaw w Czechach jest pomnik w miejscu gdzie rozstali się bracia Lech i Czech. O żadnym Rusie tam nie słyszeli.
          • to.ja.pies.na.czarnych Re: Prorosyjscy u Batyra 10.02.26, 17:45
            Bzdury gadasz. Storima powiedziałby, ze nie kończyłeś szkoły w Polsce, ale ja tego ci nie zarzucę 🤡
            Bracia Lech, Czech i Rus rozstali się w Gnieźnie. Po tym jak Lech zobaczył tam gniazdo orla białego postanowił tam zostać. Czech poszedł na południe, a Rus dalej na wschód.
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Prorosyjscy u Batyra 09.02.26, 17:52
      Bracia Kamraci również zostali zaproszeni? x.com/mswitczak/status/2020873477209940357?s=20
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Prorosyjscy u Batyra 09.02.26, 17:55
      Dariusz 🇵🇱🇪🇺
      @Dariusz45309181
      Skandal: rosyjscy szpiedzy dostali od Polski pieniądze i ochronę – za czasów PiS-u 🇵🇱🇷🇺

Rosyjskie małżeństwo oskarżone o szpiegostwo i terroryzm na rzecz FSB trafiło do Polski i przez lata pobierało stypendium z polskiego MSZ, a potem uzyskało status uchodźcy.

🛑Według „Rzeczpospolitej”:
      • Igor i Irina R. znaleźli się na wąskiej liście beneficjentów specjalnego programu MSZ (stypendia dla rosyjskich opozycjonistów), decyzja została podpisana za czasów rządu PiS i trafiła do realizacji przez ówczesnych urzędników.
      • Program był inicjatywą resortu spraw zagranicznych w rządzie Prawa i Sprawiedliwości; to Solidarna Polska/porozumienie rządowe przy Czarnku i współpraca polityczna m.in. z ludźmi PiS doprowadziła do jego uruchomienia.

🛑Dziś Marcin Przydacz, wcześniej związany z MSZ PiS-u jako wiceminister, a obecnie w Kancelarii Prezydenta, według nieoficjalnych ustaleń ma być jednym z tych, którzy „zatwierdzili decyzje transferowe” i współpracę resortu w tej sprawie.

🛑Ta sprawa stawia poważne pytania o procedury weryfikacji wrażliwych programów wsparcia i odpowiedzialność urzędników za bezpieczeństwo państwa.

https://pbs.twimg.com/media/HAs_DxkbEAA_OsU?format=jpg&name=900x900
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Prorosyjscy u Batyra 09.02.26, 22:02
      Antoni Dudek o Braunie "łże jak bura suka [...] To przywódca obozu zdrady narodowej" x.com/Nexom_Maciej/status/2020909819163504914?s=20
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Prorosyjscy u Batyra 09.02.26, 22:22
      Michał Szczerba
      @MichalSzczerba
      ·
      Jun 9, 2025
      Karol Nawrocki gwiazdą Rossija 24. Jego deklaracja blokady drogi Ukrainy do UE i NATO wzbudza zachwyt w rosyjskiej propagandzie. To wprost podpisanie się pod żądaniami Putina.

Wywiad dla prorosyjskiego medium z Węgier rezonuje. Te deklaracje są x.com/59Jpiech/status/2020882821577879757?s=20
      • j-k znakomicie. 09.02.26, 22:37
        Jego deklaracja blokady drogi Ukrainy do UE
        > i NATO wzbudza zachwyt w rosyjskiej propagandzie. To wprost podpisanie się pod
        > żądaniami Putina.

znakomicie. i ?`

wzbudza tez zachwyt Niemcow i Francuzow - bo nie zamierzaja dalej na Ukraine placic.
    • no-popis Re: Prorosyjscy u Batyra 10.02.26, 08:51

> Prorosyjscy u Batyra będą doradzać w sprawach bezpieczeństwa 😎
      A co Czarzasty, Tusk, Gawkowski poszli?
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Prorosyjscy u Batyra 10.02.26, 11:22
      Sikorski: ja bym takich gości nie zaprosił

- Mam problem z niektórymi zaproszonymi gośćmi - przyznał Radosław Sikorski w rozmowie z TVP Info. Dopytywany, czy ma na myśli sejmowe "koło Grzegorza Brauna", między innymi Włodzimierza Skalika, odparł: - To są antysemici prorosyjscy, ja tym ludziom nie mam nic do powiedzenia.
      - Ja bym takich gości do Pałacu Prezydenckiego nie zaprosił. Konstytucja nie nakłada na pana prezydenta takiego obowiązku. Za te zaproszenia odpowiada pan prezydent - zaznaczył.
      tvn24.pl/polska/radoslaw-sikorski-o-posiedzeniu-rbn-nie-zaprosilbym-czesci-gosci-st8892917?fbclid=IwY2xjawP35eVleHRuA2FlbQIxMABicmlkETAxSDlMV1dTR2xTRUVHeVJac3J0YwZhcHBfaWQQMjIyMDM5MTc4ODIwMDg5MgABHoHNQnCcQc0AWwWWFAsmy5JtdU_Ppf4ibLWpzn9I41H1rD06gcCxWKGxrzbW_aem_Uufmj-mzmtBFiXYhcrltUg
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Prorosyjscy u Batyra 10.02.26, 12:47
      Cenckiewicz! Nadal bardzo dużo wątpliwości tvn24.pl/polska/jacek-dobrzynski-odpowiada-slawomirowi-cenckiewiczowi-w-sprawie-jego-dostepu-do-informacji-niejawnych-dezinformacja-st8893323
      • to.ja.pies.na.czarnych Re: Prorosyjscy u Batyra 10.02.26, 14:09

Jacek Dobrzyński
        @JacekDobrzynski
        Dezinformacja w wykonaniu
        @Cenckiewicz

. Szkolenie z ochrony informacji niejawnych, w którym uczestniczył szef
        @BBN_PL
        , zostało zorganizowane dla kierownika jednostki organizacyjnej (jaką jest BBN), w której przetwarzane są informacje niejawne z uwagi na konieczność zapewnienia ciągłości realizacji zadań Biura Bezpieczeństwa Narodowego. Jest to tylko szkolenie, a nie przyznanie dostępu do informacji niejawnych.
        Przywołane wybiórczo przez S. Cenckiewicza przepisy nie prezentują pełnego stanowiska ABW w tej konkretnej sprawie i są przez niego zmanipulowane.
        Stanowczo podkreślam - Pan Sławomir Cenckiewicz nie posiada dostępu do informacji niejawnych (o czym został przez #ABW poinformowany) i nie może brać udziału w spotkaniach objętych klauzulą niejawności.

https://pbs.twimg.com/media/HAyPvxQbUAA4n1M?format=jpg&name=large
    • x2468 Re: Prorosyjscy u Batyra 10.02.26, 15:57
      Celem Batyrowców nie jest obrona przed Rosja Putina lecz przed zakusami Niemców i Francuzów.Takie zalecenia płynął z Waszyngtonu. Pomarańczowy, prawie noblista ostatnio powiesił sobie na ścianie portret Putina.
    • privus Tak, jak to z miękiszonem bywa 10.02.26, 16:26
      https://img2.demotywatoryfb.pl//uploads/202505/1747921116_osjjve_600.jpg
    • qwardian Re: Prorosyjscy u Batyra 11.02.26, 20:18
      Rosjanie to nazi sąsiedzi i lud słowiański, tak jak Białorusini, albo Ukraińcy. Musimy żyć w przyjaźni, z naszymi braćmi..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka