Dodaj do ulubionych

Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz

12.09.26, 12:43
H-0

Mój H-24.
H jest skalą wykładniczą. H-24 oznacza, że mam przynajmniej 24 opracowania, które były cytowane na świecie 24, każde.
Obserwuj wątek
    • mazala2 Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 12.09.26, 13:24
      To można przeczytać na FK , wywąchąć na FK i odczuć także na FK..
      • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 12.09.26, 16:36
        mazala2 napisał:

> To można przeczytać na FK , wywąchąć na FK i odczuć także na FK..

To jest klęska.
        • buldog2 Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 12.09.26, 17:23
          Negatyw, masz to na co zapracowałeś. Zasłużyłeś.
          • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 13.09.26, 02:58
            buldog2 napisał:

> Negatyw, masz to na co zapracowałeś. Zasłużyłeś.

Pracuję na Polskę
    • hordol Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 12.09.26, 19:23
      negativum napisał:

> H-0
      >
      > Mój H-24.
      > H jest skalą wykładniczą. H-24 oznacza, że mam przynajmniej 24 opracowania, któ
      > re były cytowane na świecie 24, każde.
      >
      Daj tytuł jednego swojego😄
      Swoją drogą habilitację cudak robił podobno na jakiejś uczelni na Słowacji ...
      • hordol p. s. 12.09.26, 19:35
        Cudaczne rzeczy o tej habilitacji w necie ludziska wypisują ale to pewnie jakieś zawistniki😒 i pisowcy jeno
        • sverir Re: p. s. 13.09.26, 09:32
          Najbardziej mi się podoba, że nawet PiS przyznaje, że Collegium Humanum to wydmuszka:) A przecież tak bronili...:)
        • boggi_dan Re: p. s. 13.09.26, 13:20
          hordol napisała:

> Cudaczne rzeczy o tej habilitacji w necie ludziska wypisują ale to pewnie jakie
          > ś zawistniki😒 i pisowcy jeno
          Sławomir Cudak przeszedł postępowanie habilitacyjne w 2008 r. na Wydziale Pedagogicznym Katolickiego Uniwersytetu w Ružomberku (Katolícka univerzita v Ružomberku) na Słowacji. W części „Absolventi habilitačného konania – Habilitation Degree (‘Docents’)” Cudak figuruje jako: „doc. dr Slawomir Cudak” i jest wymieniony pod nagłówkiem „SOCIÁLNA PRÁCA” – praca socjalna, jako ósma osoba na liście habilitantów w tej dziedzinie. Nie jest umieszczony pod „pedagogiką”. Jest to źródło pierwotne samego Uniwersytetu Katolickiego.

Cudak nie uzyskał na Słowacji stopnia naukowego odpowiadającego konstrukcyjnie polskiemu doktorowi habilitowanemu. Otrzymał tytuł naukowo-pedagogiczny „docent” w ramach postępowania habilitacyjnego. Słowacki właściwy wyższy stopień naukowy nazywał się doktor vied – DrSc.; „docent” był tytułem naukowo-pedagogicznym związanym przede wszystkim z kwalifikacjami do pracy akademickiej. pressmania.pl/skonczmy-wreszcie-z-ta-fikcja-pytam-slowakow-o-habilitacje-cudaka/
    • sverir Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 12.09.26, 19:59
      Z tego 23 przez kolegę z biurka obok.

Fetyszyzujesz cytowanie, a przecież to jest tajemnica poliszynela, że "naukowcy" cytują siebie wzajemnie do nabijania punktów. A co z tego cytowania wynika?
      • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 12.09.26, 20:59
        sverir napisał:

> Z tego 23 przez kolegę z biurka obok.
        >
        > Fetyszyzujesz cytowanie, a przecież to jest tajemnica poliszynela, że "naukowcy
        > " cytują siebie wzajemnie do nabijania punktów. A co z tego cytowania wynika?

Nie, takie prace nie są uznawane. Głownie cytują mnie Amerykanie i Chińczycy.
        • sverir Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 13.09.26, 09:02
          "Nie, takie prace nie są uznawane. Głownie cytują mnie Amerykanie i Chińczycy. "

Wasz indeks Hirscha nie odróżnia cytowań aprobujących od krytycznych, nie odróżnia różnic w dyscyplinach (pardon, prawnicy czy historycy cytują się rzadziej niż ścisłowcy), nie uwzględnia różnic w długości kariery naukowej, jedna przełomowa praca cytowana 10 tysięcy razy da niższy indeks niż dziesięć nieistotnych, ale chętniej cytowanych artykułów. Masz h=24? Gratuluję. Samo przez się nic z tego nie wynika.
          • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 13.09.26, 16:41
            sverir napisał:

> "Nie, takie prace nie są uznawane. Głownie cytują mnie Amerykanie i Chińczycy.
            > "
            >
            > Wasz indeks Hirscha nie odróżnia cytowań aprobujących od krytycznych, nie odróż
            > nia różnic w dyscyplinach (pardon, prawnicy czy historycy cytują się rzadziej n
            > iż ścisłowcy), nie uwzględnia różnic w długości kariery naukowej, jedna przełom
            > owa praca cytowana 10 tysięcy razy da niższy indeks niż dziesięć nieistotnych,
            > ale chętniej cytowanych artykułów. Masz h=24? Gratuluję. Samo przez się nic z t
            > ego nie wynika.

Wiadomo, że nic nie jest obiektywne. Ale zero to jest zero. 0 przy magisterium jest uzasadnione. Ale nie przy dalszych stopniach. To jest zero.
            Jesteś prawnikiem i wiesz co oznacza bieganie z ryzą papieru z podpisem elektronicznym. Tego Boruta, by nawet nie kupił. Bo to nie wystarczy do zaciągnięcia delikwenta do Piekła.

Można pisać wszystko, ale w mojej dziedzinie, gdy napiszesz bzdurę i jakoś ta praca się ukaże, to jest usuwana, po merytorycznej krytyce. Masz bana oraz recenzenci, którzy to przepuścili. Cnota nie odrasta. Wiedzą o tym kobiety.

Oczywiście w niektórych dziedzinach jest mniej (bo kogo interesuje polskie prawo w Nowej Zelandii. Ale jako ktoś napisał o Chopin'e to cały świat to cytuje, to opracowanie.

Maorysom można zarzucić wszystko, ale nie brak odwagi.
    • tapatik Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 12.09.26, 22:21
      Jeśli masz na myśli indeks Hirscha to nawet na Wiki jest jego krytyka:
      pl.wikipedia.org/wiki/Wska%C5%BAnik_Hirscha
      Z opisu nie wynika, że wskaźnik jest wykładniczy.
      • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 12.09.26, 22:26
        tapatik napisał:

> Jeśli masz na myśli indeks Hirscha to nawet na Wiki jest jego krytyka:
        > pl.wikipedia.org/wiki/Wska%C5%BAnik_Hirscha
        > Z opisu nie wynika, że wskaźnik jest wykładniczy.

Czepiasz się mnie, OK.
        Ale z 0 nie zrobisz nic innego, niż 0.
        • tapatik Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 12.09.26, 22:44
          A Ty się czepiasz Cudaka. Nie wiem co chcesz pokazać tym postem, mają mu profesora zabrać czy co?
          • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 12.09.26, 22:48
            tapatik napisał:

> A Ty się czepiasz Cudaka. Nie wiem co chcesz pokazać tym postem, mają mu profes
            > ora zabrać czy co?
            >

Cudak jest ofiarą systemu, nie winię go za to. Może to zrozumiesz.

• taziuta Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 13.09.26, 06:21
              negativum napisał:

> Cudak jest ofiarą systemu, nie winię go za to. Może to zrozumiesz.

Czyli tak tylko, hejterem będąc, przysrywasz koledze?
      • stefan4 Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 13.09.26, 13:08
        tapatik:
        > Z opisu nie wynika, że wskaźnik jest wykładniczy.

Ale przecież, kiedy Negativum coś nazywa ,,wykładniczym'', to to jest przymiotnik czysto ozdobny. Równie dobrze mógłby napisać, że wskaźnik jest ,,kosmiczny'', albo ,,husarski''.

negativum:
        > Ale z 0 nie zrobisz nic innego, niż 0.

Widzisz? Przecież, gdyby miał w ogóle coś na myśli to przecież wiedziałby, że zero w wykładniku (przy niezerowej podstawie) skutkuje jedynką, a nie kolejnym zerem. Ale ja mu tego nie będę wyjaśniać, bo zaraz by się okazało, że poznańskie tramwaje mają za wąskie szyny i dlatego koniki polne skrzywdziły jego byłą.

- Stefan
    • wariant_b Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 12.09.26, 22:47
      negativum napisał:

> H-0

Widocznie takich ludzi jak rektor Sopiński czy prorektor Cudak potrzebował Ziobro w swojej AWS.
      • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 13.09.26, 02:47
        wariant_b napisał:

> negativum napisał:
        >
        > > H-0
        >
        > Widocznie takich ludzi jak rektor Sopiński czy prorektor Cudak potrzebował Ziob
        > ro w swojej AWS.

Nie wiem kogo potrzebował
        Z takim dorobkiem, można być na siłę licencjatem. Ale tu mówimy o profesorach.
        • boggi_dan Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 13.09.26, 06:38
          negativum napisał:

> wariant_b napisał:
          >
          > > negativum napisał:
          > >
          > > > H-0
          > >
          > > Widocznie takich ludzi jak rektor Sopiński czy prorektor Cudak potrzebowa
          > ł Ziob
          > > ro w swojej AWS.
          >
          > Nie wiem kogo potrzebował
          > Z takim dorobkiem, można być na siłę licencjatem. Ale tu mówimy o profesorach.
          >
          > Ziobro nie ma w Polsce od trzech lat, a powstają ciągle nowe Cudaki. Co do pani Gorgoniowej- na panią Mróz-Gorgoń wylał się taki hejt, że nie mogłem spać. Dobrze, że mam znajomą Basię to się przytuliłem w wielkim szlochu😁
          • stasi1 Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 13.09.26, 08:19
            Ziobro sporo później uciekł z Polski, nie od razu po wyborach. Od prawie trzech lat nie rządzi w ministerstwie. Ale ma na pewno grono swoich zwolenników których awansował, a którzy ze względu na brak walor intelektualnych raczej nie mieli szans na to.
        • tapatik Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 13.09.26, 07:19
          negativum napisał:

> Nie wiem kogo potrzebował
          > Z takim dorobkiem, można być na siłę licencjatem. Ale tu mówimy o profesorach.

Mam magistra inżyniera. Moim dorobkiem jest praca magisterska oraz jeden artykuł, którego zapewne nikt nie cytował. Według Twoich kryteriów to nawet tego nie powinienem mieć.
          Poza tym w dalszym ciągu nie wiem o co Ci chodzi. O nieprawidłowy system nadawania tytułów i stopni naukowych ?
          • m.c.hrabia Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 13.09.26, 08:36
            negat sam nie wie , neguje wszystko i wszystkich oprócz starego sklerotyka psychopatę żoliborskiego
          • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 13.09.26, 12:18
            tapatik napisał:

> negativum napisał:
            >
            > > Nie wiem kogo potrzebował
            > > Z takim dorobkiem, można być na siłę licencjatem. Ale tu mówimy o profeso
            > rach.
            >
            > Mam magistra inżyniera. Moim dorobkiem jest praca magisterska oraz jeden artyku
            > ł, którego zapewne nikt nie cytował. Według Twoich kryteriów to nawet tego nie
            > powinienem mieć.
            > Poza tym w dalszym ciągu nie wiem o co Ci chodzi. O nieprawidłowy system nadawa
            > nia tytułów i stopni naukowych ?

Bo ten system jest zły.
            Nie premiuje ludzi, którzy chcą coś zrobić, a obecnie umyślnych.
            Docenci marcowi już byli. AWS to takie Collegium Tumanum. Na tym cierpią słuchacze. Od głąba nie można się dowiedzieć niczego. Zadaniem naukowca jest badać i donosić o wynikach badań ogółowi światowemu.
            Mam pretensje do Basi, bo ta nic nie badała. Wszelkie jej wypociny były już znane. No może poza tą, że Wrocław leży nad morzem. AI nie myśli. Dlatego wyrzucił jej, że Wrocław, zwany Wenecją Północy, leży na północy Polski. I ta to łyknęła bez zmrużenia oka, sama mieszkając we Wrocławiu, gdzie do najbliższych gór jest koło 30 km. Ślęża na południu, morena czołowa na północy - Trzebnica. Też koło 30 km.

Sudety powstały koło 250-300 mln lat temu. To były potężne wtedy góry. Skoro Śnieżka do dziś ma ponad 1600 metrów.
            • stefan4 jak zwykle brak związku... 13.09.26, 15:56
              negativum:
              > Sudety powstały koło 250-300 mln lat temu. To były potężne wtedy góry.
              > Skoro Śnieżka do dziś ma ponad 1600 metrów.

Dzisiejsza wysokość Śnieżki nie ma żadnego związku z powstaniem Sudetów 300 mln lat temu. Bo w międzyczasie, jakieś 30 mln lat temu, nastąpiła orogeneza alpejska i to już dawno zerodowane pasmo górskie wypiętrzyło się ponownie. Gdyby nie powstanie Alp, to Sudety (razem ze Śnieżką) bardziej przypominałyby dzisiaj Pagórki Świętokrzyskie niż prawdziwe góry.

- Stefan
    • tapatik Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 13.09.26, 11:23
      Czegoś nie rozumiem. Jeśli AWS to uczelnia założona przez polityków pisich, to prof. Cudak też jest "ich". Jakim więc sposobem dopiero teraz zaczął im przeszkadzać? Przecież jeśli jest tak kiepskim naukowcem to kto go w ogóle zatrudnił na uczelni?

I tak przy okazji jak się sprawdza ten indeks, bo jestem ciekaw indeksu Sopińskiego.
      • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 13.09.26, 11:35
        tapatik napisał:

> Czegoś nie rozumiem. Jeśli AWS to uczelnia założona przez polityków pisich, to
        > prof. Cudak też jest "ich". Jakim więc sposobem dopiero teraz zaczął im przeszk
        > adzać? Przecież jeśli jest tak kiepskim naukowcem to kto go w ogóle zatrudnił n
        > a uczelni?
        >
        > I tak przy okazji jak się sprawdza ten indeks, bo jestem ciekaw indeksu Sopińsk
        > iego.
        >

Ponoć 4. Też nie ma żadnej rewelacji. Ale 4 > 0.
        • sverir Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 13.09.26, 15:28
          " Ponoć 4. Też nie ma żadnej rewelacji. Ale 4 > 0."

Mróz-Gorgoń ma 9, więc - kurde - bije Sopińskiego na głowę.
          • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 13.09.26, 17:09
            sverir napisał:

> " Ponoć 4. Też nie ma żadnej rewelacji. Ale 4 > 0."
            >
            > Mróz-Gorgoń ma 9, więc - kurde - bije Sopińskiego na głowę.

Basie sprawdzałem 0.
        • tapatik Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 13.09.26, 18:36
          Gdzie to sprawdzacie?
          • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 13.09.26, 18:43
            tapatik napisał:

> Gdzie to sprawdzacie?

Web of Science, Scopus, ORCID. To są organizacje poza dominacją dyktatora Herr Donalda.
            • tapatik Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 13.09.26, 19:29
              Dla Ciebie pan Donald Tusk.
              I jest on premierem, do dyktatury to dąży Kaczyński.

Czyli wystarczy, że ktoś nie ma nadanego identyfikatora i cały ten system można sobie z dudę wsadzić.
              • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 13.09.26, 21:15
                tapatik napisał:

> Dla Ciebie pan Donald Tusk.
                > I jest on premierem, do dyktatury to dąży Kaczyński.
                >
                > Czyli wystarczy, że ktoś nie ma nadanego identyfikatora i cały ten system można
                > sobie z dudę wsadzić.

Tak, bo bez ORCID nie masz szans w grantach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka