Dodaj do ulubionych

Sondaż Trzech: PO na czele, PiS wygrywa z LPR i...

IP: *.sympatico.ca 08.12.04, 20:38
Nie wolno w tych sadazach niedoceniac LPR. To fenomen, ktory moze
eksplodowac.Takiego zaplecza spolecznego nie ma inna partia. Ambicje bycia
prezydentem maja Tumofacki Nalecz, Kameleon Celinski, Glowek Borowski a moze
i Piwozlop Oleksy. Co z nich wyjdzie ? Najprawdopodobniej kolejna poczwarka
para LSD-up.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pedro POPIS IP: *.hist.uj.edu.pl 08.12.04, 22:11
      Jak narazie to mamy POPIS populizmu obu przyszłych koalicjantów. Faceci zbytnio
      zapatrzyli się w Samoobronę i LPR. Dotąd tylko bolszewicy po wojnie
      zlikwidowali nam senat, a teraz ponoć centrowa partia idzie w ich ślady.
      Stopień oszołomstwa Rokity, Ziobra i Kaczyńskiego zaczyna dorównywać różnym
      Macierewiczom i Lepperom. W gruncie rzeczy całe to towarzystwo nie ma pomysłu
      na rządzenie. Polska jakoś nie ma szczęścia do władzy. Trzeba czekać na zmianę
      pokoleniową i obywatelski ruch typu "mani pulite".
      • Gość: Che Re: POPIS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 22:19
        To prawda, ale jeżeli chcesz to ludzią uświadomić, to odrazu nazwią cię
        czerwonym, a prawda jest taka,że partie, które zasiadają w Sejmie to nie
        wszystkie w naszym kraju i wiele ciekawych i dużo bardziej wartościowych jest
        poza sejmem, ale prosty lud jest podatny na populizm niestety
        • Gość: piotr DO ZWOLENNIKÓW POPIS-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 22:30
          Ludzie mają słabą pamięć, kaczyńscy tak teraz wielbieni od 89 gdzies się czają,
          a to u Wałęsy az ich wyrzycił, gdy się na nich poznał, a to w rzadzie AWS,
          który Polskę rozkopał. Podobnie ze śledczym Rokitą i Tuskem. Wszyscy oni
          uciekli z tonącego okrętu AWS niczym gó.. przylepili się do
          statku "Olechowski" i krzyknęli- PŁYNIEMY!!! A teraz ze swych szalup
          ratunkowych okłamują prosty lud swymi populistycznymi kłamliwymi hasłami, a w
          dodatku stali się zakładnikami faszystowskiego LPR. ŻAŁOSNE. Polska ma przed
          sobą jeszcze cięższe czasy.
          • czyzunia Re: DO ZWOLENNIKÓW POPIS-u 08.12.04, 22:35
            wspomnicie moje słowa. jeszcze lepperki tym gamonim dadza popalić. ale bedzie
            śmiesznie.
            • Gość: Panna kaczynski jest nieduolnym prezydentem Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 07:20
              kaczynski jest mega nieduolnym prezydentem Warszawy, wiec jak moze starac sie
              zostac wanym politykiem, moze nawet prezydentem.
              • Gość: szechter SONDAZ 3-CH KOMUSZYCH TUB !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 168.143.113.* 09.12.04, 16:25
                sondaz trzech bolszewikow !
                oho ho ho !!!!

Sondaż CBOS dla "Gazety" - ehe he he !!!!
                Radia ZET aha ha ha ha !!!!
                i TVN - (wykupione prze agore!) ihi hi hi hi !!!
                a to ci zesztaw !!!!!
          • Gość: alex Re: DO ZWOLENNIKÓW POPIS-u IP: *.chello.pl 09.12.04, 03:12
            A co proponujesz przyjacielu ? Niech nadal rządzi to złodziejskie SLD ?!
            • Gość: Pior Re: DO ZWOLENNIKÓW POPIS-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 11:01
              Nie ograniczaj sie tylko do partii, które zasiadają w tym skompromitowanym
              sejmie, nie ulegają demagogii, otwórz oczy, jest wiele partii dużo
              mądzrzejszych od tych, które teraz wtłaczają ci swoją śmieszną propagandę
          • Gość: GOSC Kolego masz CZERWONE PODNIEBIENIE- SPADAJ!!!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 09.12.04, 04:20
          • Gość: Lykos Autor, autor... IP: 150.254.85.* 09.12.04, 07:49
            Mam może nienajlepszą pamięć, ale ten styl pisania pamiętam dobrze. Politrucy w
            wojsku nam go wciskali na wszystkich prasówkach. Powielały go wszystkie
            dzienniki i większość tygodników. Można go było usłyszeć w radiu i telewizji.
            Sierpień 1980 był reakcją m.in. na ten styl "publicystyki" i niby-wiadomości.

Aż dziw, że są ludzie, którzy jeszcze tak piszą. Aż dziw, że imperium Jerzego
            U. na tym jeszcze potrafi zarobić miliony. Aż dziw, że są jeszcze ludzie
            zauroczeni takim stylem. ŻAŁOSNE. Mam nadzieję, że ten komunistyczny skansen ma
            przed sobą ciężkie czasy. Ale to nie Polska. To jest właśnie to, co się do niej
            przyczepiło i obwieszcza, że płynie.
            • Gość: Piotr Re: Autor, autor... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 11:10
              Jak widać zabolała cię smutna prawda o tych partiach, ale nie chcesz ją
              dopuszczać do swoich myśli, ja nic z czerwonymi nie mam wspólnego, a ty masz
              ubogą wiedzę jeśli kogoś, kto uważa te dwie partie za żałosne, kłamliwe i
              populistyczne od razu nazywasz czerwonym, trochę myślenia by się przydało, a
              nie swoje niedołęstwo życiowe zwalać na czerwonych i widzieć nadzieje w tych
              śmiesznych ludziach
              • Gość: ex Re: Autor, autor... IP: 217.98.64.* 09.12.04, 14:46
                do Piotra:no to powiedz qrwa w końcu co to są za partie!
              • Gość: Lykos Trochę samolubnych wyjaśnień IP: 150.254.85.* 09.12.04, 14:46
                Przypominam Ci, coś był napisał, bo może nie do końca kojarzysz, o co mi
                chodzi:

" Ludzie mają słabą pamięć, kaczyńscy tak teraz wielbieni od 89 gdzies się
                czają,
                a to u Wałęsy az ich wyrzycił, gdy się na nich poznał, a to w rzadzie AWS,
                który Polskę rozkopał. Podobnie ze śledczym Rokitą i Tuskem. Wszyscy oni
                uciekli z tonącego okrętu AWS niczym gó.. przylepili się do
                statku "Olechowski" i krzyknęli- PŁYNIEMY!!! A teraz ze swych szalup
                ratunkowych okłamują prosty lud swymi populistycznymi kłamliwymi hasłami, a w
                dodatku stali się zakładnikami faszystowskiego LPR. ŻAŁOSNE. Polska ma przed
                sobą jeszcze cięższe czasy."

Chodzi mi o Twój styl pisania i przy okazji traktowanie prawdy. Styl jak
                najbardziej zbieżny ze stylem propagandy PRLu, kultywowany w niektórych
                środowiskach zbliżonych do postkomuny.

Zmuszasz mnie przy okazji do samookreślenia się, czego dotychczas na tych
                łamach nie zrobiłem expressis verbis. Otóż uważam się za człowieka o poglądach
                lewicowych społecznie (tzn. uważam, że bogatsza część społeczeństwa powinna się
                solidaryzować z biedniejszą i w większym stopniu niż ta biedna uczestniczyć w
                finansowaniu państwa, a to - powinno zapewnić, oprócz bezpieczństwa
                zewnętrznego i wewnętrznego warunki do rozwoju jednostek niezależnie od ich
                zamożności. Może nie do końca równe, ale przyzwoite - chodzi o zdrowie,
                szkolnictwo i kulturę). Moje poczuciem sprawiedliwości każe mi domagać się
                naprawienia szkód wyrządzonych przez komunistów i ich ukarania. Komuniści nie
                są żadną lewicą, są ugrupowaniem zbójeckim, szajką dobraną na zasadzie
                załatwienia sobie lepszego życia kosztem innych. Moje poglądy społeczne
                wynikają z nauki chrześcijańskiej i utożsamiam się z Kościołem katolickim.
                Uważam za Kościół przede wszystkim ogół wiernych, ale identyfikuję się też z
                jego hierarchią. Jestem wyczulony na wszystkie nieprawości w Kościele, nie
                zamykam oczu na jego słabości, ale bolą mnie wszystkie niesprawiedliwe oceny, a
                zwłaszcza oparte na kłamstwie i nieuprawnionych uogólnieniach.

Uważam się też za patriotę polskiego, lecz szanuję inne narody. Poza tym
                usiłuję kierować się smakiem.

Po tym wstępie nietrudno się zorientować, że nie utożsamiam się z PO, chociaż
                niektóre jego działania są mi bliskie. Nie jestem też adherentem LPR, chociaż
                potrafię odróżnić jego program od tego, co imputują Lidze jej przeciwnicy i
                wiele jej działań popieram. Najbliższy mi jest PiS ze względu na program
                społeczny i dążenie do rozliczenia zbrodni komunistycznych. Zachowuje też pewne
                poczucie smaku. Nie uważam tej partii za żałosną i nie zmienią tego Twoje
                zaklęcia. Żeby zmienić zdanie, musiałbym zapoznać się z argumentami. Wybacz,
                ale Twoja konstrukcja stylistyczna "Kaczyńscy gdzieś się czają" i zdanie, że
                Wałęsa się na nich poznał i ich wyrzucił, nie są argumentem. Współpraca Lecha
                Kaczyńskiego z AWS jest dla mnie argumentem na jego korzyść. Albowiem myślę i
                potrafię rozróżnić prawdę od telewizyjnej propagandy.

Atakowane przez Ciebie partie nie są "żałosne i kłamliwe". To nie one
                obiecywały gruszki na wierzbie. Czy są populistyczne? Może, ale na naszej
                arenie politycznej znalazłbym co najmniej dwa ugrupowania bardziej
                populistyczne: SLD i Samoobronę. "Takie jest moje zdanie i całkowicie je
                popieram".

Śmieszni są dla mnie inni ludzie, śmieszni że aż strach... To postkomuna
                różnych maści rozdrapująca Polskę. A odnośnie pamięci, najlepiej pamiętam ich
                prawie półwiekowy okres rządów, które doprowadziły Polskę do utraty kontaktu z
                czołowymi krajami świata.

Nie muszę zwalać niepowodzeń na czerwonych. Większości z nas nam je zafundowali
                i jest to prawda obiektywna.

• Gość: mow bardzo ladna odpowiedz IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 09.12.04, 16:00
                  obawiam sie, ze tak nie trafisz do oponentow, ktorzy nosza t-shirty z Che albo
                  czapeczki z czewona gwiazdka nie rozumiejac znaczenia tych symboli, symboli dla
                  ktorych tolerancja wynika tylko z tego, ze Stalin tez wygral IIWŚ i dlatego nie
                  wzbudzaja one takiego wstretu jak swastyka (chociaz ze wzgledu na liczbe ofiar
                  komunizmu - powinny).
                  Komunizm sie strasznie skomercjalizowal, mozna powiedziec, ze jest w modzie
                  • Gość: Che Re: bardzo ladna odpowiedz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 16:17
                    Ofiary na swoim końcie i to ogromne ilości mają reżimy prawicowe, więc
                    nieuogólniaj. Porównywanie Che,który ZSRR nienawidził i za to zginął także
                    dzieki Castro, z Stalinem czy Hitlerem to tak jak porównać ks. Popiełuszko z
                    Jankowskim czy Rydzykiem więc najpierw trochę poczytaj, albo kup sobie
                    koszulkie z Pinotchetem, bo posłowie PiS nawet składali mu kwiaty
                • Gość: Piotr Re: Trochę samolubnych wyjaśnień IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 16:12
                  No niestety, nie potrafisz odróżnić sensownego programu od kiełbasy. Partia,
                  która na pół roku przed wyborami rzuca hasło o powrocie kary śmierci, wiedząc o
                  tym,że to chwytliwe, bo 70% społeczeństwa jest za, a wiedząc także o tym, że w
                  UE jest to niemożliwe, a skutki trudne do przewidzenia, to niestety, ale
                  poważnie traktowac jej nie wolno. Chyba,ze wolisz mordować w imię
                  sprawiedliwości, ale to już osobny temat. Tym bardziej cofać się z wysokiego
                  pułapu cywilizacyjnego czym jest UE wstecz, jeszcze ty, któremu wartości
                  chrześcijańskie są bliskie, a przecież zło dobrem zwycieżaj, choć dla mnie
                  wartości religijne sa dla państwa szkodliwe, laickość to jedyny sposób
                  uwolnienia sie od nienawiśći i dyskryminowania innych co sie dzieje od wieków.
                  no ale cóż jeżeli dla ciebie LPR ma też sensowny program.....Co to za
                  katolicyzm szerzący tyle nienawiści, to tylko powierzchowna wiara, więc nie mów
                  mi tu o wartościch w Polsce bo to śmieszne
                  Ja tylko chce pokazać,że to partie antypolskie, szukające sposobu by nas
                  skłócić nas z Niemcami, z UE, partie którym nie zależy na rozwoju naszego
                  kraju, a tylko na stanowiskach. Dlatego nie zaakceptuje tych krętaczy, choć
                  wcale nie bronię innych partii, które zasiadają w tym obecnym cyrku, Ja chcę
                  nowoczesnej Polski we wspólnej Ęuropie, a nie zaścianka, które te partie nam
                  szykują. Dlaczego nie wybierzesz kogoś z poza sejmu, tam jest o wiele więcej
                  ciekawszych i nowocześnijszych partii, mających sensowny program, a nie te
                  bzdury, masz internet wykorzystaj to, poszukaj czegoś ciekawszego, czystego
                  zarówno od komunistów jak i tych kłamliwych polityków, które przez ostatnie 15
                  lat tylko krecili z Rokitą i Kaczyńskimi na czele, ten sejm nie potrzebuje
                  odswieżenia, on jest cały do wymiany, nie tylko lewa strona. Tam jest miejsce
                  do młodszych, nie prawników jak Kaczyńscy, a ekonomistów bo państwo dzisiaj to
                  firma, politologów bo wiedza o co chodzi w tym szambie pt. polityka
                  ps.
                  być może zbliżyłem sie, jak ty uważasz, to stylu z PRL,ale nie mam z nim nic
                  wspólnego,bo gdy sie kańczył miałem 10 lat i nienawidze tego okresu tak samo
                  jak ty
          • Gość: Kula Re: DO ZWOLENNIKÓW POPIS-u IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 09.12.04, 13:32
            Trochę prawdy w tym jest.
          • platformiak Re: DO ZWOLENNIKÓW POPIS-u 12.12.04, 13:06
            Ani Tusk ani tym bardziej Olechowski nie byli nigdy w AWS.
      • platformiak Re: POPIS 12.12.04, 13:05
        Jak szukasz jak chcemy rzadzić polska wejdz na strone PO.
    • Gość: ix CO ZA KRETYN PISAL TEN ARTYKUL !!!!??? IP: *.chello.pl 08.12.04, 22:22
      Gdzie sa liczby??? GW juz nawet ich nie podaje!!! Konia z rzedem kto wyczyta
      ile ma np Samoobrona i LPR! Informacje sa takie: " PO 30% PiS 18% Samoobrona ??
      % LPR ??% reszta w okolicach progu wyborczego." Co to za absurd??? Po co robic
      sondaz skoro nawet sie nie podaje cyfr??? Gratuluje pomyslowosci! PLATYNOWA
      KACZKA DZIENNIKARSKA
      • Gość: Ben Gratuluje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 00:44
        bi.gazeta.pl/im/2436/m2436189.jpg
      • Gość: Lykos A kto nie umie czytać !!!!??? IP: 150.254.85.* 09.12.04, 08:00
        Jest diagram (dla leniwych przepisuję dane):

PO 29 %, PiS 18, SO 12, LPR 11, PSL 7, SLD 6, SdPl 5, UW 4, UP 2.

Ponadto jest porównanie z sondażem "Rzeczypospolitej":

W środę swój sondaż opublikowała „Rzeczpospolita”. Do Sejmu weszłyby: PO - 26
        proc., PiS - 16 proc., LPR - 12 proc., Samoobrona - 12 proc., SLD - 8 proc.,
        PSL - 6 proc., UW - 5 proc.

Nie wiem, czy w tym sondażu SLD jest sam, czy w koalicji z UP. W każdym razie
        ma dylemat: razem czy osobno. Obydwa wyjścia wydają się ryzykowne (jako
        koalicja, musiałby przekroczyć 8 %, samotnie mógłby zejść poniżej 5 %).
      • Gość: smolka Re: CO ZA KRETYN PISAL TEN ARTYKUL !!!!??? IP: 212.160.172.* 09.12.04, 12:35
        najpierw przeczytaj - potem krytykuj.
        Do wybiórczej można się przyczepić w bardzo wielu przypadkach, ale tutaj to
        akurat masz obok artykułu wykres, który klikając powiększasz sobie i widzisz
        wyniki wszystkich partii.
    • pan.nikt NUDNI JESTEŚCIE 08.12.04, 22:31
      natrafiam na ten tekst już po raz n-ty.
      To już jest nudne.
      Napiszcie w końcu coś nowego

Pominawszy fakt, że Giertychy nie ukrywają swoich poglądów i tekst nie jest
      żadną rewelacją.

A ubliżanie komus od głupich i tepych świadczy tylko o Waszej szemranej
      inteligencji Szanowni Towarzysze
      • Gość: Leo HASTA LA VICTORIA SIEMPRE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 22:43
        aż ludzie zrozumieją z czym mają do czynienia
        • pan.nikt Re: HASTA LA VICTORIA SIEMPRE 08.12.04, 22:47
          To ty jesteś tępy. Ja już dawno zrozumiałem, a ty jeszcze nie??
          Ja zrozumiałem.
          Czerwonka z SLD i okolic??
          Dziekuję znamy.

Pseudoliberały z PO??
          No przerabialiśmy w poprzedniej konfiguracji.

Samoobrona??
          Ok Lepper i trzech, a gdzie reszta??

Co zostaje??
          PIS, PSL i LPR.
          I to jedyna nadzieja dla Polski.
          Nie nie gwarancja, ale NADZIEJA.
          • Gość: Che Re: HASTA LA VICTORIA SIEMPRE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 22:53
            no to potwierdziłeś swoje podstawowe wykształcenie, bo te trzy pseudopartie już
            rządziły, a ich elektorat stanowią mniej uczeni, typowe życiowe zera, które
            obwiniają innych za swoje niepowodzenia życiowe
            • pan.nikt Re: HASTA LA VICTORIA SIEMPRE 08.12.04, 23:05
              Tak mam podstawowe wykształcenie. I nie wstydze się tego.
              Po podstawówce, co prawda jeszcze kilka lat sie uczyłem w lakimś LO, na jakiejś
              jednej, a po skończeniu na jakieś drugiej porządnej uczelni, ale to dla Ciebie
              mało ważne. Bo co?? Bo masz licencjat?? Oj to masz WYŻSZE, OHAHA.

No dobra. Ale bez żartów.
              Tak PSL był, ale jest mocno zmieniony,
              PiS? Niektórzy byli, ale nie pasowali do przekretów Okrągłego stołu i szybko
              musieli odejść,
              LPR, nie był.

Nie nażekam na niepowodzenia życiowe. Nie mam powodu.
              Natomiast widzę, co się zieje w tym kraju.
              Widzę, jak złodzieje i mafiozi odnoszą sukcesy, a ludzie uczciwej pracy
              (również wykształceni) z trudem wiążą koniec z końcem. Widzę, jak
              rozpierdo..no, to co ja, moje pokolenie, pokolenie moich rodziców i dziadków, z
              trudem budowało. Budowało często wbrew ustrojowi, wbrew przeszkodą.
              Jak widzę puste chlewnie i obory, jak widzę puste hale przemysłowe i jak widzę
              majątek oddany z łapówki (bo trudno mówić o zapłacie, kiedy firme sprzedawano
              za roczny, czy półroczny zysk).
              A kto to zrobił??
              Giertych??
              LPR??

a może czerwonki i inni okragłostołowcy typu KLD i UD (dziś w szeregach PO)???
              • Gość: Che Re: HASTA LA VICTORIA SIEMPRE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 23:35
                Chyba jednak niczego cię nie nauczyli, bo jeżeli myślisz,że PiS, LPR i PSL to
                partie, które uczynią z nas normalny kraj to źle z tobą. Po pierwsze te partie
                nienawidzą Niemiec, a to tam idzie większość naszego eksportu, ale co tam.
                Nienawidzisz czerwonych a marzą ci sie z powrotem PGR-y, o starym Giertychu
                czytałeś, młody rozwalił już jeden bank w Wielkopolsce, PSL to żałosne pachołki
                Rosjii, powołują się na swoje chlubne tradycje czyli to,ze przez swoje
                polityczne wybryki w latach 30 Piłsudzki musiał przeprowadzić zamach stanu. Te
                pseudopartie nienawidzą UE, a tylko z nią mamy szanse na rozwój, nie mów mi kto
                budował ten kraj, bo jestem ze Śląska, a to kraina ludzi ciężkiej pracy i ich
                zmiany dotkły także, ale od razu Szwajcarii nie zbudujemy. Wierz sobie dalej w
                te brednie albo się doucz i nie ośmieszaj się więcej człowieku
                • pan.nikt Re: HASTA LA VICTORIA SIEMPRE 08.12.04, 23:47
                  1. Czy żal PGR-ów??
                  To zależy których. Znam takie, które funkcjonowały naprawdę dobrze. Błedem była:
                  a)likwidacja z mocy prawa (bo komuś w dekiel pizgło). Mogły spokojnie
                  bankrutować
                  b)brak systemu sprzedaży ziemi rolnikom. Nie było ich stać an zakup gotówkowy,
                  ale sprzedaż ratalna gwarantowała odpowiednią gospodarkę. Tymczasem ziemia leży
                  odłogiem, a chłopi patzrą na nią i sie wkurzają.

2. Czy te partie są przeciw Niemcą?? Dyskusyjne. Sa przeciw współpracy na
                  kolanach, a to całkiem co innego.

3. Na śląsku fajnie się budowało. Szczególnie w Gierkowskich czasach. No i co z
                  tej Twojej roboty zostało??

4. Tak nie odrazu Kraków zbudowano, ale my ostatnie 15 lat tylko rozwalamy.
                  A pomysl, jeśli umiesz i cos pamietasz, jak wygladał ten kraj w 1945 i po 15
                  latach czyli w 1960. Mimo "komunizmu". mimo iz mamy dziś postep techniczny,
                  zbudowqaliśmy mniej niz nasi dziadkowie wtedy.
                  Tylko patrz obiektywnie, a nie przez pryzmat propagandy.

5. A może to nie ja tylko Ty sie ośmieszasz?
                  • Gość: Che Re: HASTA LA VICTORIA SIEMPRE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 00:00
                    Z mojej roboty zostało przynajmniej tyle,że nie upadam tak nisko by głosowac na
                    populstów. Ja widze co innego, przez te 15 lat sporo nadrobiliśmy , choć nie
                    obyło się od błędów, a ty mimo nienawiśći do czerwonych, tęsknisz za PRL, który
                    mają ci przywrócić te pożałowania godne partie, więc kto się ośmiesza, chyba
                    jednak nie powiodło ci się w kapitalizmie i szukasz winnych, a w życiu jak to w
                    zyciu trzeba być zaradnym, a nie zwalać wine na innych. Faszyzm , populizm i
                    prorosyjskość to nie recepta na lepszą Polskę.
                    • pan.nikt Re: HASTA LA VICTORIA SIEMPRE 09.12.04, 00:06
                      Dziękuję jakoś sobie radzę.
                      A czy ta twoja zaradnośc w kapitakiźmie po Polsku, to zwykłe złodziejstwo??
                      Jak tak, to ja dziękuję.

Piszesz LPR i td populiści??
                      A która partia nie jest populistczną?? UPR, z poparciem w granicach błedu
                      statystycznego??
                      No, bo przeciez PO, i czerwonki to POpulisci pierwszej wody!!!

A TAK Z CIEKAWOŚCI
                      JAKA PARTIE PREFERUJESZ??
                      • Gość: Che Re: HASTA LA VICTORIA SIEMPRE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 00:18
                        Zieloni bo to partia, a raczej organizacja dla inteligencjii, na zachodzie
                        Zieloni cieszą się zawsze poparciem, ale w naszym kraju ludzie nie dorośli
                        jeszcze do tego i wolą wybierać bandytów politycznych, którzy zasiadają w
                        Parlamencie
                        • pan.nikt Re: HASTA LA VICTORIA SIEMPRE 09.12.04, 00:28
                          Na zachodzie, to różnie bywa, zależnie od kraju.
                          W Polsce zieloni, to przybudówka bliżej nieokreślonej lewicy. Najbliżsi chba
                          Racji i UP
                          Wojujacy pseudoObrońcy homoseksualistów, wojujacy antyklerykałowie, i do tego
                          magicy żerujacy na inwestorach.
                          Jak widzisz postep, jeżeli za najmniejszą stację paliw, czy zakładzik musisz
                          zapłacić haracz zielonym, bo jak nie to oprotestują nawet zakładzik krawiecki.

I nie mów mi o ideach. Ja mówię o faktach.
                          Nie licz na postep za panowania poskich zielonych.
                          Licz prędzej na wzrost korupcji, lub sredniowiecze.
                          • Gość: Che Re: HASTA LA VICTORIA SIEMPRE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 00:38
                            Średniowiecze to prawica, nowoczesna lewica to jedyna szansa, aby wyeliminowac
                            z naszego kraju religie, bo ta hamuje rozwój, a w dodatku to największe
                            kłamstwo w dziejach świata, stworzone do pętania ludzi, odbierania jej
                            wolnośći. Na zachodzie religii mało i mało też nienawiśći do inności szeroko
                            pojętej, a bogactwa dużo, bo bywałem i mieszkałem wielokrotnie więc nie mów mi
                            tu pierdołów, bo ja skończyłem politologie, a nie ty. Ty raczej jesteś
                            przesiąknięty propagandą dla mniej uczonych, głoszoną przez twoje ulubione
                            partie
                            • pan.nikt Re: HASTA LA VICTORIA SIEMPRE 09.12.04, 00:48
                              1. "nowoczesna lewica " a co to takiego?? Zieloni?

2. Z wojującymi antyklerykałami o religii nie dyskutuję Zostawiam to księdzu i
                              czasowi. A akurat w tym miesiącu ksiądz chował znajomego antyklerykała. Wojował
                              całe lata, a na starość stwierdził, że błądził. No cóż jak trwoga, to do Boga.

3. Nie, nie jestem politologiem, ale nie mów, że jako politolog tak sie
                              narobiłeś za komuny Chyba, że na kursach marksizma-leninizma.

4. Zapewne, jako wykształcony praktyk , lepiej niż ty, znam sytuacje w
                              przemysle. Zarówno techniczną, jak i ekonomiczną.
                              I lepiej wiem czego potrzebuje Polska i Polska gospodarka.
                              • Gość: Che Re: HASTA LA VICTORIA SIEMPRE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 01:07
                                Szkołe skończyłem w nowej Polsce, a co jest Polsce potrzebne to ty jako praktyk
                                jak widać nie wiesz, bo głosowałes na partie, które kłamstwem próbują dorwać
                                się do władzy, a ty im naiwnie wierzysz. Ekonomie też skońzcyłem i wiem, że
                                twoi ulubieńcy sytuacji nie poprawią, dlatego,że programu gospodarczego nie
                                mają, a swoją popularność budują na chwytliwym haśle, nie mając wcale pomysłu
                                na Polskę, byle dorwać sie do władzy, a nasza gospodarka nie potrzebuje walki z
                                Niemcami,z gejami, z masonami i sztuką. Nasza gospodarka potrzebuje UE i
                                pieniędzy, a twoje partyjki da wielkich euroentuzjastów nie należą, bo im tak
                                naprawdę na Polsce nie zależy, zresztą tak jak i tobie. Ja umie wykorzystać to
                                co daje UE, przykro,że ty nie, Więc tkwij sobie w twojej ciemnocie, jeśli ci
                                dobrze. Zobaczymy kto ma rację
                                • pan.nikt Re: HASTA LA VICTORIA SIEMPRE 09.12.04, 01:37
                                  Skoro skończyłeś szkołe w "nowej Polsce". to co wiesz (poza opowiadaniami) o
                                  budowie przemysłu??

Wg Ciebie PiS, LPR, PSL nie mają programu.
                                  A jaki program, oprócz zadym i okupacji inwestycji maja zieloni??
                            • Gość: NESS Re: DO CHE... IP: *.san-francisco-15rh16rt.ca.dial-access.att.net 09.12.04, 05:24
                              Skonczyles politologie, a jestes ze swoim politycznym mysleniem na poziomie
                              przedszkolaka. Ponadto przesikniety ideologia faszystowska. Che, znalezs sobie
                              jakas posade przy zmywaniu naczyn w restauracji i daj sobie spokoj z polityka.
                      • Gość: Leo Re: HASTA LA VICTORIA SIEMPRE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 00:19
                        O, tak, geny polityczne klanu Giertychów aż się gotują i bulgocą! Poczytajcie:
                        Np. Maciej-tatuś osobliwie łączy "katolicyzm" z miłością do komunistów oraz
                        muzułmanów. Gdy 13 grudnia 1981 r. gen. Jaruzelski wprowadził stan
                        wojenny Maciej Giertych w liście otwartym do społeczeństwa polskiego w 1982 r.
                        na lamach "OPOKI" napisał:

"Zapewne nie spodoba się to niektórym moim czytelnikom lecz oświadczam
                        otwarcie, że uważam, że dobrze się stało, iż omawiany tu przewrót w dniu 13
                        grudnia nastąpił. Dobrze, że znalazł się ktoś, kto umiał nagłym aktem woli
                        przeszkodzić dojściu do skutku rewolucji, która wiodła Polskę pod każdym
                        względem ku katastrofie. (...) Nie mogę się zgodzić z poglądem, że przewrót 13
                        grudnia był posunięciem politycznym sowieckim. Wszystko wskazuje na to, że było
                        to posunięcie polskie".

Potem z miłości do mundurów i komunistów wszedł do kolaboranckiej tzw. "rady
                        konsultacyjnej" przy generale Jaruzelskim.
                        A kiedy komuna zaczynała się już walić, pan Giertych wiedział swoje i trzymał
                        się jej kurczowo, broniąc jak niepodległości (?):

"...jest w interesie Warszawy, by pozostać w sprzężeniu z Moskwą, nie opuszczać
                        Paktu Warszawskiego ani RWPG, zwalczać ruch litewski niepodległościowy i
                        odmawiać przystąpienia do Wspólnoty Europejskiej; do tego tygla w stylu
                        amerykańskim, który pragnie zniszczyć Polskę swoim kapitalizmem bezosobowym,
                        kosmopolitycznym, cudzoziemskim. Natomiast w naszym interesie jest Wspólny Dom
                        Gorbaczowa, bo w nim nikt nie zrezygnuje z własnej suwerenności i dlatego że
                        ZSRR będzie dobrze włączony do Europy"

"La Stampa", czerwiec 1990 (w tym samym wywiadzie dla włoskiej gazety Maciej
                        Giertych znów kadził gen. Jaruzelskiemu i wyaził nadzieję, że ówczasny
                        prezydent RP będzie rządził jeszcze długo i szczęśliwie)

Niestety, glupi Polacy i Litwini nie posłuchali rad Prawdziwego Polaka z
                        Rodowodem Po Czempionach i bezczelnie wyzwolili się spod buciora ukochanej
                        przez klan Giertychów Matuszki Rosji, komunę i ZSRR rozwalili, wstąpili to NATO
                        i UE.

Sfrustrowany nagłym brakiem swojskiego, sowieckiego zamordyzmu Maciej Giertych
                        obraził się i wkrótce znalazł inny ideał, też na wschodzie, tylko trochę dalej:

"Obserwujemy, że na świecie coraz więcej krajów muzułmańskich powraca do
                        szariatu. Muzułmanie wracają do modelu państwa wyznaniowego. Kontr-liberalizm
                        jest w świecie muzułmańskim w natarciu. Łączy się to ze wzrostem moralności, z
                        dbaniem o przyzwoitość ubioru, z publicznym manifestowaniem religijności, z
                        przestrzeganiem postów (Ramadan) itd. [...] Czas na opamiętanie. Czas na kontr-
                        liberalizm. Czas na walkę o katolickie państwo wyznaniowe. [...] Ufam, że
                        nadchodzi czas kontr-liberalizmu, spóźniony, bardzo spóźniony, ale nadchodzi.
                        Ufam, że powróci czas katolickiego państwa wyznaniowego, jak w średniowieczu.
                        Ufam też, że właśnie Polska może być tym krajem, który rozpocznie proces
                        odnowy - jak kiedyś kontr-reformację, jak niedawno Iran w islamie."

"Opoka", lipiec 2001:

Ciekawe poglądy miał też dziadzio Mecenasa, tatuś Eurposła: dziadzio mecenasa
                        był otóż (przynajmniej przez jakiś czas) fanem Adolfa H. Tak o nim pisał
                        ("Kajakiem po Niemczech" 1936):

"Parę rzeczy jest bezspornych. Hitler zjednoczył Niemcy - przekreślił
                        państwowości i patriotyzmy dzielnicowe (...), stworzył pełną i niczym
                        nieograniczoną jedność narodu niemieckiego. Tego historia już nie przekreśli -
                        to jest dorobek trwały. Hitler odżydził Niemcy. (...) Hitler przerwał ewolucję
                        narodu niemieckiego w kierunku plutokratycznym - odwrócił go od pościgu za
                        pieniądzem, zdegradował w hierarchii jego pojęć finanse, handel. Na powrót
                        związał Niemcy z ziemią, z glebą, z rolnictwem. (...) Wyplenił pierwiastki
                        kosmopolityczne. (...) To, co wyżej wymieniłem, to są wielkie fakty! Gdyby
                        Hitler tyle tylko zrobił - zasłużyłby sobie na wielkie imię w historii i pamięć
                        jego powinna być błogosławiona przez Niemców."

Dodajmy że dziadzio Jędrzej, choć Hitlera podziwiał, Niemców i Niemiec ogólnie
                        nienawidził, za to jego ogromną (choć raczej nieodwzajemnioną) miłościa
                        pozostawała Rosja. Zapisując swym endeckim bełkotem niewyobrażalne tony papieru
                        dziadzio dowodził np., że ZSRR wcale nie odpowiada za mord w Katyniu, zaś AK
                        była wg niego organizacją terrorystyczną, bo sprzeciwiała się zamiarom bratniej
                        Rosji. Dziadzio, mimo dużej wyrozumiałości wobec komunistów pozostał jednak na
                        emigracji, za to jego synek Maciej działał już w kraju i wtórował swojemu
                        tatusiowi, dlatego w czasie gdy np. porządni ludzie siedzieli w komunistycznych
                        więzieniach, Macieja Giertycha komuniści nosili na rękach, pozwalali mu
                        publikować, słuchali jego światłych porad w "radach konsultacyjnych" itp.

Autor: pamiętliwy
                        antynazi.cjb.net
                • Gość: Kajetan Re: HASTA LA VICTORIA SIEMPRE IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 09.12.04, 00:58
                  Nie jest prawdą, że wszystkie trzy wymienione przez Ciebie partie są
                  antyunijne. Jeśli pamiętasz referendum unijne, to powinieneś wiedzieć, że
                  jedyną partią przeciwną akcesji do Unii była LPR. Natomiast PiS i PSL były
                  umiarkowanymi zwolennikami Unii. Nie jest też prawdą, że partie te nienawidzą
                  Niemiec. Są natomiast o to posądzane przez osoby, które nie rozumieją pojęcia
                  interesu narodowego, którego zdarza się tym partiom ostatnio bronić. Piszę
                  ostatnio, gdyż tak PSL jak i liderzy PiS-u w różne układy już wchodzili.
                  Niestety. Trzeba jednak zachować chrześcijańską nadzieję na zmianę tych partii
                  na lepsze. A to jest możliwe tylko wtedy, gdy Naród stanie się lepszy. Partią
                  będącą niejako programowo "anty" jest PiS ze swoimi antyrosyjskimi fobiami. To
                  też nie jest dobre. My Polacy nie możemy być "anty" wobec żadnego z sąsiadów,
                  natomiast powinniśmy i musimy być PRO-POLSCY, jeśli chcemy żeby w Polsce było
                  lepiej.

Żałosne są te Twoje próby obwiniania "młodego" Giertycha o rozwalenie banku w
                  Wielkopolsce. Powtarzasz najbardziej prymitywne forumowe slogany. Jestem
                  pewien, że nic na ten temat nie czytałeś. Jesteś typowym forumowym krzykaczem,
                  dzisiejszym mięsem armatnim, które z łatwością można pchnąć w bój. Są tacy,
                  którzy popychają. A Ty i inni idą i rzucają kłamstwa. Może bezmyślnie? Jeśli
                  chcesz się czegoś dowiedzieć o sprawie z bankiem, to zapytaj.

Ktoś powiedział, że GW nie jest zwykłym dziennikiem. GW jest partią polityczną.
                  Jej celem jest zapobieżenie koalicji tych trzech partii, o których dyskutujemy.
                  Sposobem na to jest "podrasowanie" PiS-u, tak by możliwa była koalicja PO z
                  PiS, bez potrzeby angażowania trzeciej partii, by mieć większość parlamentarną.
                  Mam nadzieję, że tak się nie stanie. PO jest przemalowaną Unią Wolności, a
                  tej "zawdzięczamy" utrwalanie okrągłostołowych układów, których owoce są
                  widoczne w czasie prac już drugiej sejmowej komisji śledczej.

Apeluję o podjęcie próby samodzielnego myślenia. To może z początku trochę
                  boleć, ale jaka później satysfakcja...
                  • Gość: Che Re: HASTA LA VICTORIA SIEMPRE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 01:21
                    Myśl sobie co chcesz, ja wybieram GW, bo to wolność, dzieki niej możesz tu
                    pisać, i nie mów,że PiS jest lepszy od UW, bo wywołuje to u mnie uśmiech
                    politowania. Krzykaczem to ty jesteś powielając modne hasło o "złym"okrągłym
                    stole. Apeluje o ruszenie głową. Krzykaczami są niedorajdy z PiS, którzy także
                    tworzyli AWS, juz nie mówiąc o Kaczyńskich, których poglądy są więcej niż
                    śmieszne i inteligencja się na nie nie nabierze. Oni przewijają się całe 15 lat
                    w polityce i wiele z tego nie wynikło. Więc nie pisz mi tego stosu bzdur o
                    Giertychu i propolskości, bo ja już dawno jestem proeuropejski
                    • Gość: Kajetan Re: HASTA LA VICTORIA SIEMPRE IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 09.12.04, 02:34
                      Doceniam ogólną dostępność tego Forum, czego nie mogę powiedzieć o Onecie,
                      gdzie jedynie co trzeci, co czwarty mój post był przepuszczany, pomimo iż nie
                      używałem wulgaryzmów.

Nie bronię Kaczyńskich. Bronię natomiast Giertycha.

Piszesz, że jesteś "proeuropejski", co w praktyce oznacza, że jesteś
                      proniemiecki. Wygląda na to, że mieszkałeś tam jakiś czas. Stąd to zauroczenie
                      Zielonymi. Powiedz, ilu spotkałeś Niemców, którzy nie byli proniemieccy, a byli
                      natomiast "proeuropejscy"? Spotkałeś takich ludzi na Zachodzie Europy? Śmiem
                      wątpić. "Proeuropejskość" w Twoim wydaniu jest typowa dla pewnej grupy osób
                      urodzonych i wychowanych w Polsce. To taki polski folklor. Normalny Niemiec,
                      Francuz czy Anglik będzie dbał najpierw o interes swojego kraju i narodu. I to
                      jest normalne. Nie można być naprawdę proeuropejskim, nie będąc wpierw
                      propolskim. Unię stanowi 25 państw i taka ona będzie jakie będą jej części
                      składowe - państwa. Jeśli zatem rzeczywiście chcesz budować potęgę UE, to
                      najprostszą drogą jest praca nad sobą i nad swoim środowiskiem. Twoja
                      proeuropejskość będzie tyle warta, ile pracy włożysz w budowę lepszej wersji
                      tej rzeczywistości, w której żyjesz.
                      • Gość: Che Re: HASTA LA VICTORIA SIEMPRE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 11:18
                        Nie nie mieszkałem w nigdy w Niemczech, ale widac ty jesteś przesięknięty
                        propagandą antyniemiecką, to typowe dla elektoratu LPR , a te pseudopartia nie
                        zbuduje silnej Polski w UE, bo marzy ,aby nas skłócić z Niemcami i zniej
                        wyleciec mnie to nieodpowiada, ale ciebie antypolakowi jak widac jak
                        najbardziej, bo chcesz, aby prorosyjskie siły rządziły w Polsce, ciemność
                        twojego rozumu doprowadziła,że uległeś tym kłamstwą
          • Gość: stąd Czy wystarczy zrozumieć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 05:00
            Takich, jak Ty, co zrozumieli jest wielu. Bardzo wielu. Myślę, że miliony.
            Problem leży gdzie indziej.
            Problemem jest fakt, że wszyscy zadowalają się tym uczuciem zrozumienia.
            Jedyne na co ich stać to chwalenie się tym przy byle okazji.
    • Gość: ryjoofka Re: Sondaż Trzech: PO na czele, PiS wygrywa z LPR IP: *.chello.pl 08.12.04, 22:38
      Nareszcie wszystko zaczyna ustawiać się we właściwym porządku. kamień spada z
      serca, kiedy słychać, że Samoobrona zostaje w tyle i LPR spada w sondażach. Jest
      nadzieja, że po najbliższych wyborach do władzy dojdą ludzie z głową na karku.
      Gratulacje dla PO i PiS :-)
    • Gość: znużony Re: Sondaż Trzech: PO na czele, PiS wygrywa z LPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 23:21
      Te sondaże utwierdzają mnie ,że kampania jest już niemal w toku.A tak naprawdę
      to odczuwam znużenie i niewiarę w rzetelność którychkolwiek badań opinii.
    • Gość: ekpert Hurra! Borowski górą !! IP: *.77.classcom.pl 08.12.04, 23:32
    • Gość: Leo DO ZWOLENNIKÓW LPR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 00:41

O, tak, geny polityczne klanu Giertychów aż się gotują i bulgocą! Poczytajcie:
      Np. Maciej-tatuś osobliwie łączy "katolicyzm" z miłością do komunistów oraz
      muzułmanów. Gdy 13 grudnia 1981 r. gen. Jaruzelski wprowadził stan
      wojenny Maciej Giertych w liście otwartym do społeczeństwa polskiego w 1982 r.
      na lamach "OPOKI" napisał:

"Zapewne nie spodoba się to niektórym moim czytelnikom lecz oświadczam
      otwarcie, że uważam, że dobrze się stało, iż omawiany tu przewrót w dniu 13
      grudnia nastąpił. Dobrze, że znalazł się ktoś, kto umiał nagłym aktem woli
      przeszkodzić dojściu do skutku rewolucji, która wiodła Polskę pod każdym
      względem ku katastrofie. (...) Nie mogę się zgodzić z poglądem, że przewrót 13
      grudnia był posunięciem politycznym sowieckim. Wszystko wskazuje na to, że było
      to posunięcie polskie".

Potem z miłości do mundurów i komunistów wszedł do kolaboranckiej tzw. "rady
      konsultacyjnej" przy generale Jaruzelskim.
      A kiedy komuna zaczynała się już walić, pan Giertych wiedział swoje i trzymał
      się jej kurczowo, broniąc jak niepodległości (?):

"...jest w interesie Warszawy, by pozostać w sprzężeniu z Moskwą, nie opuszczać
      Paktu Warszawskiego ani RWPG, zwalczać ruch litewski niepodległościowy i
      odmawiać przystąpienia do Wspólnoty Europejskiej; do tego tygla w stylu
      amerykańskim, który pragnie zniszczyć Polskę swoim kapitalizmem bezosobowym,
      kosmopolitycznym, cudzoziemskim. Natomiast w naszym interesie jest Wspólny Dom
      Gorbaczowa, bo w nim nikt nie zrezygnuje z własnej suwerenności i dlatego że
      ZSRR będzie dobrze włączony do Europy"

"La Stampa", czerwiec 1990 (w tym samym wywiadzie dla włoskiej gazety Maciej
      Giertych znów kadził gen. Jaruzelskiemu i wyaził nadzieję, że ówczasny
      prezydent RP będzie rządził jeszcze długo i szczęśliwie)

Niestety, glupi Polacy i Litwini nie posłuchali rad Prawdziwego Polaka z
      Rodowodem Po Czempionach i bezczelnie wyzwolili się spod buciora ukochanej
      przez klan Giertychów Matuszki Rosji, komunę i ZSRR rozwalili, wstąpili to NATO
      i UE.

Sfrustrowany nagłym brakiem swojskiego, sowieckiego zamordyzmu Maciej Giertych
      obraził się i wkrótce znalazł inny ideał, też na wschodzie, tylko trochę dalej:

"Obserwujemy, że na świecie coraz więcej krajów muzułmańskich powraca do
      szariatu. Muzułmanie wracają do modelu państwa wyznaniowego. Kontr-liberalizm
      jest w świecie muzułmańskim w natarciu. Łączy się to ze wzrostem moralności, z
      dbaniem o przyzwoitość ubioru, z publicznym manifestowaniem religijności, z
      przestrzeganiem postów (Ramadan) itd. [...] Czas na opamiętanie. Czas na kontr-
      liberalizm. Czas na walkę o katolickie państwo wyznaniowe. [...] Ufam, że
      nadchodzi czas kontr-liberalizmu, spóźniony, bardzo spóźniony, ale nadchodzi.
      Ufam, że powróci czas katolickiego państwa wyznaniowego, jak w średniowieczu.
      Ufam też, że właśnie Polska może być tym krajem, który rozpocznie proces
      odnowy - jak kiedyś kontr-reformację, jak niedawno Iran w islamie."

"Opoka", lipiec 2001:

Ciekawe poglądy miał też dziadzio Mecenasa, tatuś Eurposła: dziadzio mecenasa
      był otóż (przynajmniej przez jakiś czas) fanem Adolfa H. Tak o nim pisał
      ("Kajakiem po Niemczech" 1936):

"Parę rzeczy jest bezspornych. Hitler zjednoczył Niemcy - przekreślił
      państwowości i patriotyzmy dzielnicowe (...), stworzył pełną i niczym
      nieograniczoną jedność narodu niemieckiego. Tego historia już nie przekreśli -
      to jest dorobek trwały. Hitler odżydził Niemcy. (...) Hitler przerwał ewolucję
      narodu niemieckiego w kierunku plutokratycznym - odwrócił go od pościgu za
      pieniądzem, zdegradował w hierarchii jego pojęć finanse, handel. Na powrót
      związał Niemcy z ziemią, z glebą, z rolnictwem. (...) Wyplenił pierwiastki
      kosmopolityczne. (...) To, co wyżej wymieniłem, to są wielkie fakty! Gdyby
      Hitler tyle tylko zrobił - zasłużyłby sobie na wielkie imię w historii i pamięć
      jego powinna być błogosławiona przez Niemców."

Dodajmy że dziadzio Jędrzej, choć Hitlera podziwiał, Niemców i Niemiec ogólnie
      nienawidził, za to jego ogromną (choć raczej nieodwzajemnioną) miłościa
      pozostawała Rosja. Zapisując swym endeckim bełkotem niewyobrażalne tony papieru
      dziadzio dowodził np., że ZSRR wcale nie odpowiada za mord w Katyniu, zaś AK
      była wg niego organizacją terrorystyczną, bo sprzeciwiała się zamiarom bratniej
      Rosji. Dziadzio, mimo dużej wyrozumiałości wobec komunistów pozostał jednak na
      emigracji, za to jego synek Maciej działał już w kraju i wtórował swojemu
      tatusiowi, dlatego w czasie gdy np. porządni ludzie siedzieli w komunistycznych
      więzieniach, Macieja Giertycha komuniści nosili na rękach, pozwalali mu
      publikować, słuchali jego światłych porad w "radach konsultacyjnych" itp.

Autor: pamiętliwy
      antynazi.cjb.net
      • Gość: NESS Re: LEO, HOW LOW YOU CAN GO? IP: *.san-francisco-15rh16rt.ca.dial-access.att.net 09.12.04, 05:18
        Leo, ty znowu z tym paszkwilem. Przypomina mi to czasy PRL. Kto partii byl
        niewygodny, wystarczyl paszwil aby go zdyskredytowac. Jest sporo
        anarchizujacych ludzi na tym necie, ktorym nie zalezy budowie lepszej Polski.
        Wyznaja oni zasadeim gorzej tym lepiej, a ty jestes jednym z nich. CIEKAWE, CZY
        TE WREDNE ZASADY PASZKWILI PRZEKAZAL TATA, STARY WETERAN PARTYJNY?
        • Gość: Leo Do nessa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 10:48
          Gary ty zmywasz w Ameryce, bo jak się nie ma wykształcenia to się jest takim
          śmieciem jak ty przesiąknięty propagandą antysemity mosklala, ale tacy
          niedorajdy jak ty tak właśnie kończą, a potem mszczą się i obwiniają innych za
          swoje życiowe niepowodzenie. Lepszej Polski nie zbudujesz z Ameryki , ale tu i
          tak byś wiele nie pomógł, jesteś elektoratem faszystów, Antypolskiej prtii i
          nłodzieży antypolskiej, a więc siedź gdzie siedzisz i zdychaj tam, nigdy nie
          wracaj do tego kraju, bo takich żałosnych gości tu nie potrzeba. A zasady
          przekazał mi tata Górnik.
    • Gość: Jacek www.naszdziennik.pl IP: *.gsi.de 09.12.04, 01:07
      Brawo LPR! Wreszcie jakas partia nawiazuje do przedwojennej Endecji!
      Jest szansa na lepsza Polske. Nie dajmy sobie wmowic, ze PO lub SLD maja
      uzdrowic Polske. W LPR moim zdaniem sa ludzie, ktorzy nie boja sie dociekac
      prawdy i walczyc o Polske uczciwa bez przekretow.
      • Gość: baat-man Re: zobacz powyzszy komentarz... IP: 69.158.189.* 09.12.04, 01:29
        ...p.t.: Re: HASTA LA VICTORIA SIEMPRE ; Gość: Leo, 09.12.2004 00:19
        Nie przejmuj sie, ja tez nie wiedzialem. Szok. No coz, widac tu pewnego
        rodzaju podtrzymywana rodzinna tradycje antypolskosci. Czy Giertych
        kiedykolwiek probowal tlumaczyc sie z postepowania jego przodkow? Czy ktos
        wogole to zakwestionowal?
        • Gość: Kajetan Re: zobacz powyzszy komentarz... IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 09.12.04, 02:57
          Nie sądziłem, że w Toronto nie ma dostępu do informacji. Szok.

www.ciemnogrod.net/owk/
          • Gość: Gosc B.KACZYNSCY-PROSZE O HIGIENE-SWAIAT PATRZY! IP: 69.158.55.* 09.12.04, 04:27
    • Gość: piekny romek KTO TO JEST GIERTYCH IP: *.chcgilgm.dynamic.covad.net 09.12.04, 06:09
      To 2 metry glupoty zakonczone glowa.
    • Gość: vontomke PO, PiS, LPR - demagodzy i populiści IP: *.pl / 213.241.64.* 09.12.04, 08:06
      ZERO pomysłów jak usprawnić gospodarkę, brak kompetentnych ludzi, czeka nas
      powtórka z rządów Buzka i dalszy rozbiór państwa. Tym razem pod znakiem czystek
      i cenzury.
    • Gość: Ilek O co chodzi z tym "PIS obrażone"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 08:23
      Przeczytałem artykuł, ale nie kumam z tym tytułem.
      • Gość: abc Re: O co chodzi z tym "PIS obrażone"? IP: *.engg.le.ac.uk 09.12.04, 10:30
        Chyba redaktorom chodzilo, ze PiS przyciagnelo obrazony elektorat LPR. Jedyne co
        moge wyknocypowac z tekstu.

Ale moze zrobili skrot w stosunku do "papierowego" i "genialna" mysl przewodnia
        uleciala. Tak czy siak elektorat PiS chyba nie przejmuje sie tym co pisza w Gazecie.
        • Gość: znachor Re: O co chodzi z tym "PIS obrażone"? IP: *.dip.t-dialin.net 09.12.04, 16:30
          Zamiast domniemywać, to lepiej kliknij w okienku pt. "Zobacz także" na górze po
          prawo związany z tematem artykuł.

• Gość: peter Re: Sondaż Trzech: PO na czele, PiS wygrywa z LPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 08:37
      LPR-fenomen napewno, jeden już był co dbał o czystość rasy.Za Odrą ten fenomen
      zaczyna się odradzać.
    • Gość: ogien BRAWO GW - Goebbels i Urban byliby z was dumni! IP: 57.66.51.* 09.12.04, 08:55
      Artykul nie mowi slowa o 'obrazeniu' PiS ale w imie 'europejskich wartosci,
      tolerancji i poszanowania demokracji' tym ktorych sie nie lubi dowalic nie
      zaszkodzi! Niech zyje cywilizowana manipulacja (w odroznieniu od zlej
      ciemnogrodzkiej)
      • Gość: antykaczka To wszystkich trzeba lubić? Kaczorów jakoś trudno. IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 09.12.04, 09:25
    • Gość: makaronick Re: abstrakcja IP: 82.146.225.* 09.12.04, 09:09
      "Ludzie wiedzą, że rząd dwupartyjny będzie działał lepiej niż wielopartyjny - i dlatego deklarują poparcie dla PiS." No oczywiście sąsiad z sąsiadem patrzą na sondaże a potem umawiają się kto będzie za PO a kto za PiS. Kosmos.
    • Gość: x Re: Sondaż Trzech: PO na czele, PiS wygrywa z LPR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 09:54
      A propos niedoceniania LPR: jej zaplecze wymiera - taka jest prawda... I z każdym rokiem będzie mniejsze ;)
    • Gość: kaz Re: Sondaż Trzech: PO na czele, PiS wygrywa z LPR IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 09.12.04, 09:54
      Dlaczego Gazeta tak b. obawia się PiSu ?. Tytuł tej informacji ma się nijak do
      jej treści - jest to stała praktyka tej Gazety w przypadku Partii braci
      Kaczyńskich. Być może dlatego, że Partia ta jako jedyna budzi w społeczeństwie
      nadzieje na uporządkowanie państwa, ukrócenie złodziejstwa. Czyżby "Gazeta
      Wybiórcza" miała się czego obawiać?
    • Gość: Puchatek Re: Sondaż Trzech: PO na czele, PiS wygrywa z LPR IP: *.crowley.pl 09.12.04, 10:26
      Gość portalu: NESS napisał(a):

> Leo, ty znowu z tym paszkwilem. Przypomina mi to czasy PRL. Kto partii byl
      > niewygodny, wystarczyl paszwil aby go zdyskredytowac.

Nessie - już raz Cię o to pytałem i nie odpowiedziałeś (tak wygodniej?). Można
      się wkurzać, że Leo po raz n-ty wrzuca ten sam post - ale nazywanie tego
      postu "paszkwilem" sugeruje, że zawiera on kłamstwo.
      Czy mógłbyś spróbować UDOWODNIĆ Leo'wi kłamstwo? Bo wiesz - ja mam moża kilka
      lat więcej niż średnia wieku na tym forum i tak się składa, że PAMIĘTAM te
      wypowiedzi pana Giertycha Starszego. PAMIĘTAM co pisał, PAMIĘTAM co mówił.
      PAMIĘTAM oburzenie na granicy obrzydzenia większości uczciwych ludzi, że można
      współpracować i popierać Jaruzelskiego nawet po kopalni Wujek, pluć na
      Solidarność w takiej sytuacji. Jeszcze większe obrzydzenie bierze mnie dziś,
      kiedy partia pana Giertycha INNYM zarzuca zdradę, nazywa "zgniłym kompromisem"
      Okrągły Stół (może warto zobie przypomnieć, po której stroni Okrągłego Stołu
      siedzieli niektórzy z dzisiejszych "patriotów")...

Możesz się nie zgadzać z podejściem Leo - ale nie zarzucaj mu kłamstwa, bo
      naprawdę nie wsyzscy na tym forum cierpią na amnezję.

I powtórzę, com już kiedyś powiedział: gdyby nie "zgniły kompromis" Okrągłego
      Stołu i "gruba kreska", to zarówno Maciej Giertych jak np. Ryszard Bender albo
      by dziś siedzieli w więzieniu, albo ptrzynajmniej byli zniesławieni i nie mieli
      prawa uczestniczenia w życiu poltycznym - za to,co robili i mówili w Stanie
      Wojennym.

Jedyne tradycje, jakim wierna jest LPR, to tradycje włażenia w tyłek Matuszce
      Rosji.
      Tak - Liga Pachołków Rosji. Ot, co.
    • Gość: mac Popisowa tragedia na horyzoncie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 11:11
      Wsłuchajcie się w to co mówią tacy eksponenci tych partii, którzy będą mieli
      największy wpływ na rząd (bo będą go tworzyć w postaci premiara, itp).

Rozpalą stosy i ograniczą wolności obywatelskie. Faszyzujący Kaczyński czy
      Rokita patrzą jak w obrazek w USA, tylko kto jeszcze ma wątpliwości że to
      'zwyrodniała' demokracja?

PiS chce kary śmierci i najchetniej wszystkich 'innych' powywieszałaby na
      gałęziach. Tylko że jak zwykle kłamią (jak wszyscy demagodzy), bo wprowadzenie
      kary śmierci nic nie rozwiązuje. Przykład? Bliski USA - Kanada, gdzie kary
      śmierci nie ma, więc według demagogicznych wywodów PiS powinno tam być więcej
      morderstw i przestępstw niż w USA. Tymczasem jest tam WIELKOROTNIE
      (kilkadziesiąt razy) mniej przestępczości... Inny przykład - Szwecja - i tak
      można przytaczać inne...

No ale co spodziewać się po intelektualnych zdolnościach taklich ludzi....
      Niestety tragedią jest to że tacy będą rządzić. Apokalipsa nadchodzi wielkimi
      krokami!!!!
    • Gość: Grys Re: Sondaż Trzech: PO na czele, PiS wygrywa z LPR IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 09.12.04, 13:29
      PO to tak będzie dbało o busnesmenów, że robotnicy będa zdychać pod płotem
      firmy. Przecież to przefarbowana i upadła UW.
      Jak chcecie mieć jeszcze gorzej, to głosujcie na PO.
      • Gość: Mariusz Re: Sondaż Trzech: PO na czele, PiS wygrywa z LPR IP: *.dynamic.adsl-line.inode.at 09.12.04, 15:45
        Jestem za PO ponieważ:
        chcę usunięcia biurokracji z gospodarki,
        prywatyzacji, konkurencji,
        zagranicznych inwestycji,
        niższych podatków,
        przejrzystego systemu podatkowego,
        odpowiedzialności urzędników za własne decyzje,
        wpółpracy z Unią na zasadzie szukania kompromisu,
        obecności USA w Europie,
        demokratycznej Ukrainy

itd. itd.
        żadna inna parta mi tego nie obiecuje...
    • Gość: halkron Re: Sondaż Trzech: PO na czele, PiS wygrywa z LPR IP: *.ipt.aol.com 09.12.04, 19:20
    • halkron Re: Sondaż Trzech: PO na czele, PiS wygrywa z LPR 09.12.04, 19:22
      Jestem za Unia-Moze nie uderzy im woda sodowa DO GLOWY<BOCHYBA JA MAJA>
    • Gość: LONGI Dobra wiadomość- Uniia Wolnośći to już trup :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.04, 01:54
      Całe szczęśćie że po Unii Wolności można już tylko wodę spuścić :))) Ta
      polityczna prostytutka skończyła wreszcie na śmietniku historii, na co sobie
      cięęęęężko pracowała. Szkoda tylko że część szczurów z UW schroniła się w PO.
      • platformiak Re: Dobra wiadomość- Uniia Wolnośći to już trup : 12.12.04, 13:07
        Czekaj do nastepnych wyborów. Jeszcze ten trup bedzie toba rzadzil
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka