Dodaj do ulubionych

Obecnie najwazniejszy problem: Kosciol

IP: *.bluewin.ch 04.06.02, 08:27
Dzieci z tego forum zglosily, ze jest niesamowity problem z Kosciolem
Katolickim. Bo zabiera biednym wiernym pieniadze podczas mszy. Wlasciwie to
szantazuje.

Te biedne niewiniatka nie moga na to pozwolic, i dlatego w obecnej chwili
najwazniejszym probleme w kraju jest wykonczenie Kosciola Katolickiego. Rowniez
nie moga pozwolic, na zmuszanie do chodzenia do kosciola, w ktorym mozna zostac
zgwalconym i do tego ksieza stoja ponad prawem - nigdy nie zostana ukarani.

Nastaly straszne czasy. Czlowiek z kazdej strony przesladowany jest przez
Kosciol - jezeli nie psychicznie to cielesnie (patrz popularne ostatnio gwalty).

Dzieci te proponuja zamiast KK zaprosic dziadka mroza! Ewentualnie swietych
pastorow. Bo obiecane im byly cukierki.

Dzieci martwia sie o bezrobocie, ktore jest wina KK. Dzieci martwia sie, ze nie
moga sobie kupowac nawet lekkich narkotykow, tak jak to jest w Holandii. Dzieci
martwia sie, ze KK oddal gazociag Rosjanom. Dzieci niedlugo martwic sie beda,
ze w Polsce tyle lapowkarstwa i przestepcow - bo to jest wina agentow Watykanu.
Dzieci co prawda nie maja wlasciwie pojecia o niczym innym, ale beda walczyc o
wolnosc wasza i nasza.

I wiekszosc tych dzieci albo nie placi podatkow albo placi je poza granicami,
ale najbardziej przezywa to, ze to wlasnie z tych ich podatkow oplacany jest
KK. Na razie udowodnili, ze to suma 100 milionow w skali roku. Ale wszyscy
wiemy, ze to sa biliony nowych zlotych.

Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: Obecnie najwazniejszy problem: Kosciol IP: *.upc.chello.be 04.06.02, 08:47
      Nikt sie nie martwi pieniedzmi z tacy wiec to co piszesz to manipulacja.Kazdy
      wierny ma prawo dawac na tace czy wrzucac do puszek ile chce a mnie nic do
      tego .Z tym,ze to Ty piszesz,ze kosciol utrzymuje sie TYLKO z tacy,ze
      pielgrzymka Papieza jest finansowana tylko z tacy.A to juz nieprawda.Jezeli
      zarzucasz osobom z zagranicy,ze nie placa w Polsce podatkow to najpierw to
      udowodnij.Gdyby nawet to kazdy w Polsce ma jakas rodzine,ktora te podatki placi
      i mozemy pisac w ich imieniu bo czesto nasze rodziny sa biedne i udzielamy im
      pomocy.No i jeszcze jedno ja rowniez chcialabym wiedziec skad piszesz.Jezeli
      bierzesz udzial w dyskusji to nie pisz,ze te 100 milionow,ktore otrzymuje
      kosciol to wydaje on wg Ciebie na ochrone obiektow sakralnych bo Twoje zdanie
      nie jest zadna wykladnia.Jezeli ja napisze,ze wg mnie kosciol przepuszcza te
      pieniadze w kasynach gry to rowniez jest to manipulacja.Wiec unikajmy
      przypuszczen a mowmy o konkretach.
      • Gość: Wojtek Re: Obecnie najwazniejszy problem: Kosciol IP: *.bluewin.ch 04.06.02, 08:53
        Wlasnie Ania - unikajmy przypuszczen. Wiec:

1) na co ida te pieniadze? Te 100 milionow. O pieniadzach na odbudowe - to
        akurat nie sa przypuszczenia,

2) ile pomagasz biednym rodzinom w Polsce, skoro ty nie zarabiasz? Nie
        twierdze, ze Twoj maz nie zarabia,

3) poki co to nie ja manipuluje faktami, tylko wy.

4) a dlaczego Twoje zdanie ma byc wykladnia sprawiedliwosci? Badz twoich
        znajomych?

Dziecko drogie, czy ty skonczylas chociaz dwadziescia pare lat. Bo taki bunt
        charakteryzuje osoby w okolicach 18 roku zycia.
        • Gość: Ania Re: Obecnie najwazniejszy problem: Kosciol IP: *.upc.chello.be 04.06.02, 09:36
          Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> Wlasnie Ania - unikajmy przypuszczen. Wiec:
          >
          > 1) na co ida te pieniadze? Te 100 milionow. O pieniadzach na odbudowe - to
          > akurat nie sa przypuszczenia,
          >
          Jezeli to nie sa przypuszczenia to podaj numer strony ,ktora to potwierdzi.Bo
          napisales " wg mnie "

> 2) ile pomagasz biednym rodzinom w Polsce, skoro ty nie zarabiasz? Nie
          > twierdze, ze Twoj maz nie zarabia,
          >
          Nastepna sprawa to nie splycaj problemu tylko do mnie bo to akurat nie ma tu nic
          do rzeczy.Skoro nie wiesz czy moj maz zarabia i ile to po co zakladasz,ze nie
          pomagam.
          Chce Ci powiedziec,ze w Belgii na czarno pracuje wielu Polakow,ktorzy placa
          podatki w Polsce i nie tylko pomagaja ale wrecz utrzymuja swe rodziny i sytuacja
          ta dotyczy nie tylko; Belgii.Z tym,ze nie wszyscy maja dostep do internetu....

> 3) poki co to nie ja manipuluje faktami, tylko wy.
          > No to prosze nam te manipulacje udowodnoc i po sprawie.

> 4) a dlaczego Twoje zdanie ma byc wykladnia sprawiedliwosci? Badz twoich
          > znajomych?
          >
          Nie wiem czy zartujesz czy nie zrozumiales tego co napisalam wczesniej.Prosilam
          zeby nie stosowac przypuszczen tylko podawac fakty.Na gorze napisales,ze co do
          100 milionow," to akurat nie sa przypuszczenia" ale na to mam tylko Twoje slowo i
          nic wiecej.Moze jakies zrodlo skad czerpiesz informacje chetnie poczytam i ja i
          nie bede sie czepiac.

> Dziecko drogie, czy ty skonczylas chociaz dwadziescia pare lat. Bo taki bunt
          > charakteryzuje osoby w okolicach 18 roku zycia.

Bardzo mi milo,ze myslisz o mnie jako o zbuntowanej mlodej pannicy.Nie jestes w
          pierwszy byl juz ktos kto wysylal mnie na dyskoteke techno i kazal zazywac
          ekstaze.Gdyby Ci to przyszlo do glowy to uprzedzam:nie cierpie techno na
          dyskoteki nie chodze i nie zazywam narkotykow.
          • Gość: Commo Re: Obecnie najwazniejszy problem: Kosciol IP: 203.212.149.* 04.06.02, 10:14
            Gość portalu: Ania napisał(a):

> Gość portalu: Wojtek napisał(a):
            >
            > > Wlasnie Ania - unikajmy przypuszczen. Wiec:
            > >
            > > 1) na co ida te pieniadze? Te 100 milionow. O pieniadzach na odbudowe - to
            >
            > > akurat nie sa przypuszczenia,
            > >
            > Jezeli to nie sa przypuszczenia to podaj numer strony ,ktora to potwierdzi.Bo
            > napisales " wg mnie "
            >
            >
            > > 2) ile pomagasz biednym rodzinom w Polsce, skoro ty nie zarabiasz? Nie
            > > twierdze, ze Twoj maz nie zarabia,
            > >
            > Nastepna sprawa to nie splycaj problemu tylko do mnie bo to akurat nie ma tu ni
            > c
            > do rzeczy.Skoro nie wiesz czy moj maz zarabia i ile to po co zakladasz,ze nie
            > pomagam.
            > Chce Ci powiedziec,ze w Belgii na czarno pracuje wielu Polakow,ktorzy placa
            > podatki w Polsce i nie tylko pomagaja ale wrecz utrzymuja swe rodziny i sytuacj
            > a
            > ta dotyczy nie tylko; Belgii.Z tym,ze nie wszyscy maja dostep do internetu....
            >
            >
            >
            > > 3) poki co to nie ja manipuluje faktami, tylko wy.
            > > No to prosze nam te manipulacje udowodnoc i po sprawie.
            >
            > > 4) a dlaczego Twoje zdanie ma byc wykladnia sprawiedliwosci? Badz twoich
            > > znajomych?
            > >
            > Nie wiem czy zartujesz czy nie zrozumiales tego co napisalam wczesniej.Prosilam
            >
            > zeby nie stosowac przypuszczen tylko podawac fakty.Na gorze napisales,ze co do
            > 100 milionow," to akurat nie sa przypuszczenia" ale na to mam tylko Twoje slowo
            > i
            > nic wiecej.Moze jakies zrodlo skad czerpiesz informacje chetnie poczytam i ja i
            >
            > nie bede sie czepiac.
            >
            > > Dziecko drogie, czy ty skonczylas chociaz dwadziescia pare lat. Bo taki bu
            > nt
            > > charakteryzuje osoby w okolicach 18 roku zycia.
            >
            > Bardzo mi milo,ze myslisz o mnie jako o zbuntowanej mlodej pannicy.Nie jestes w
            >
            > pierwszy byl juz ktos kto wysylal mnie na dyskoteke techno i kazal zazywac
            > ekstaze.Gdyby Ci to przyszlo do glowy to uprzedzam:nie cierpie techno na
            > dyskoteki nie chodze i nie zazywam narkotykow.

Wyobrazacie sobie Anie na speedzie?? Caly KK by rozwalila w ciagu godziny.
            • Gość: Ania Re: Obecnie najwazniejszy problem: Kosciol IP: *.upc.chello.be 04.06.02, 10:18
              Ty mieszkasz w Australii Commo i gdy Cie spytalam o kosciol w Australii nie
              wiedziales nic.Dlaczego wiec wypowiadasz sie o kosciele polskim o ktorym
              rowniez nie masz zielonego pojecia?Zeby sie na jakis temat wypowiadac trzeba
              miec minimum wiadomosci.
              • Gość: Commo Re: Obecnie najwazniejszy problem: Kosciol IP: 203.212.149.* 04.06.02, 10:22

> Ty mieszkasz w Australii Commo i gdy Cie spytalam o kosciol w Australii nie
                > wiedziales nic.Dlaczego wiec wypowiadasz sie o kosciele polskim o ktorym
                > rowniez nie masz zielonego pojecia?Zeby sie na jakis temat wypowiadac trzeba
                > miec minimum wiadomosci.

Ale ja sie nie wypowiadam o KK, to Ty caly czas chcesz, bym sie wypowiadal.
                Kosciol nigdy zadnej mi krzywdy w zyciu nie zrobil, mam do niego stosunek
                neutralny.
          • Gość: Wojtek Re: Obecnie najwazniejszy problem: Kosciol IP: *.bluewin.ch 04.06.02, 15:39
            (1)
            Moment! Sama piszesz, ze powinienem podac fakty. A ty moze podalas? Ja tez
            zaraz moge stworzyc watek z faktem. Dlaczego sama nie podasz, skad bierzesz
            powyzsze dane?

Odnosnie moich informacji dziewczynko (tylko sie nie denerwuj) - nie wszystko
            umieszcza sie w internecie, jakbys nie wiedziala. Polska nie jest jeszcze az
            tak zinformatyzowana.

(2)
            Ja wcale nie zakladam, ze nie pomagasz. Ty piszesz ile to ty nie placisz na
            podatki w Polsce oraz jak to nie pomagasz rodzinom.
            Ale jak ty to robisz, ze pracujesz zagranica i placisz podatki w Polsce? No
            chyba ze w Polsce tez pracujesz, albo jestes zatruniona przez polska firme za
            granica. Ale jezeli mnie pamiec nie myli, to pisalas w ktoryms poprzednim
            watku, ze mieszkasz w Belgii.
            Jezeli chodzi o podatki - z tej rozmowy odnosze wrazenie, ze nie bardzo jestes
            w temacie.
            Ja nie probuje cie obrazic, z powodu placenia czy nie placenia podatkow.
            Smieszy mnie jednak jak ktos krzyczy nie pozwole, by moje podatki szly na to
            czy tamto, podczas gdy "to czy tamto" oznacza tak "wazny problem" jak doplata
            do Kosciola, w kwestii ktorej powtarzasz tylko plotki.

(3)
            Ty ciagle probujesz mi wmowic, ze to ja mam udowadniac wszystko - to, co ja
            pisze oraz Ty. Ale juz odpewnego czasu obowiazuje zasada ze nie udowadnia sie
            swojej niewinnosci tylko czyjas wine. Wiec udowodnij mi to, co Ty powtarzasz.

(4)
            A czy ja mam wiecej niz tylko Twoje slowo? No - przepraszam - podalas bardzo
            wiarygodny watek (to Ty jestes ED?).

(5)
            Wcale nie wysylam Cie na dyskoteke albo po narkotyki.

Chce tylko ci zwrocic uwage, ze to nie problem pisac o czyms na podstawie
            plotek. Szczegolnie, ze w Polsce sa wazniejsze problemy niz rozwiewanie plotek
            oraz ze sie ostatnio robi nagonke na kosciol oraz papieza. To nie
            sredniowiecze, gdy grasowali inkwizytorzy.

Ja sam nie wiem czy jestem bardziej wierzacy niz nie wierzacy, ale poki co to
            kosciol przedstawia wiecej pozytywnych wartosci niz nie jeden wrzeszczacy
            antyklerykal.

Pogodz sie w koncu z faktem, ze ludzie to nie chodzace idealy. A ksieza to tez
            ludzie, tak jak wszyscy inni. Problem w tym czy naklaniaja do "zlego"
            czy "dobrego", czy przekazuja wartosci dobre czy zle. Tych ksiezy ktorzy
            kradna, nalezy karac i tak z reguly sie robi. Tych ktorzy gwalca - karze sie,
            jezeli im sie to, tak jak kazdemu innemu czlowiekowi, udowodni. I samo
            powiedzenie, ze ktos jest winny nie jest jeszcze dowodem, tak jak to bylo np.
            podczas swietej inkwizycji.
        • Gość: Ewawa Re: Obecnie najwazniejszy problem: Kosciol IP: 217.153.32.* 04.06.02, 12:56
          Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> Wlasnie Ania - unikajmy przypuszczen. Wiec:
          >
          > 1) na co ida te pieniadze? Te 100 milionow. O pieniadzach na odbudowe - to
          > akurat nie sa przypuszczenia,
          >
          > 2) ile pomagasz biednym rodzinom w Polsce, skoro ty nie zarabiasz? Nie
          > twierdze, ze Twoj maz nie zarabia,
          >
          > 3) poki co to nie ja manipuluje faktami, tylko wy.
          >
          > 4) a dlaczego Twoje zdanie ma byc wykladnia sprawiedliwosci? Badz twoich
          > znajomych?
          >
          > Dziecko drogie, czy ty skonczylas chociaz dwadziescia pare lat. Bo taki bunt
          > charakteryzuje osoby w okolicach 18 roku zycia.

Wojtek, myślę ze masz rację z tym buntem. Dodałabym jeszcze stronniczość i
          momnotematycznosc graniczącą z obsesją.
          • Gość: Ania Re: Obecnie najwazniejszy problem: Kosciol IP: *.upc.chello.be 04.06.02, 13:05
            Gość portalu: Ewawa napisał(a):

>
            > >
            >
            > >
            > >
            > >
            > > znajomych?
            > >
            > nt
            >
            >
            >
            > Wojtek, myślę ze masz rację z tym buntem. Dodałabym jeszcze stronniczość i
            > momnotematycznosc graniczącą z obsesją.

A objawow choroby psychicznej nie zauwazylas kolezanko dewotko?
            Bo wiadomo kazdy kto nie wierzy w Boga to chory psychicznie wg polskich dewotow.
            • Gość: Ewawa Re: Obecnie najwazniejszy problem: Kosciol IP: 217.153.32.* 04.06.02, 14:15

> Gość portalu: Ewawa napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: Wojtek napisał(a):
              > >
              > > > Wlasnie Ania - unikajmy przypuszczen. Wiec:
              > > >
              > > > 1) na co ida te pieniadze? Te 100 milionow. O pieniadzach na odbudowe
              > - to
              > >
              > > > akurat nie sa przypuszczenia,
              > > >
              > > > 2) ile pomagasz biednym rodzinom w Polsce, skoro ty nie zarabiasz? Ni
              > e
              > > > twierdze, ze Twoj maz nie zarabia,
              > > >
              > > > 3) poki co to nie ja manipuluje faktami, tylko wy.
              > > >
              > > > 4) a dlaczego Twoje zdanie ma byc wykladnia sprawiedliwosci? Badz two
              > ich
              > > > znajomych?
              > > >
              > > > Dziecko drogie, czy ty skonczylas chociaz dwadziescia pare lat. Bo ta
              > ki bu
              > > nt
              > > > charakteryzuje osoby w okolicach 18 roku zycia.
              > >
              > >
              > >
              > > Wojtek, myślę ze masz rację z tym buntem. Dodałabym jeszcze stronniczość i
              >
              > > momnotematycznosc graniczącą z obsesją.
              >
              > A objawow choroby psychicznej nie zauwazylas kolezanko dewotko?
              > Bo wiadomo kazdy kto nie wierzy w Boga to chory psychicznie wg polskich dewot
              > ow.

Strasznie jestes kłótliwa. Jeszcze nigdy nie czytałam niczego ciekawego w twoich
              wypowiedziach. Twoja stronniczość jest aż bolesna. Szkoda że każdy temat
              sprowadzasz do ględzenia o klerze. To jest beznadziejne.
              Nie jestem żadną dewotką koleżanko mietowa.

• Gość: Ania Re: Obecnie najwazniejszy problem: Kosciol IP: *.upc.chello.be 04.06.02, 14:23

> Gość portalu: Ania napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: Ewawa napisał(a):
                > >
                > > > Gość portalu: Wojtek napisał(a):
                > > >
                > > > > Wlasnie Ania - unikajmy przypuszczen. Wiec:
                > > > >
                > > > > 1) na co ida te pieniadze? Te 100 milionow. O pieniadzach na odb
                > udowe
                > > - to
                > > >
                > > > > akurat nie sa przypuszczenia,
                > > > >
                > > > > 2) ile pomagasz biednym rodzinom w Polsce, skoro ty nie zarabias
                > z? Ni
                > > e
                > > > > twierdze, ze Twoj maz nie zarabia,
                > > > >
                > > > > 3) poki co to nie ja manipuluje faktami, tylko wy.
                > > > >
                > > > > 4) a dlaczego Twoje zdanie ma byc wykladnia sprawiedliwosci? Bad
                > z two
                > > ich
                > > > > znajomych?
                > > > >
                > > > > Dziecko drogie, czy ty skonczylas chociaz dwadziescia pare lat.
                > Bo ta
                > > ki bu
                > > > nt
                > > > > charakteryzuje osoby w okolicach 18 roku zycia.
                > > >
                > > >
                > > >
                > > > Wojtek, myślę ze masz rację z tym buntem. Dodałabym jeszcze stronnicz
                > ość i
                > >
                > > > momnotematycznosc graniczącą z obsesją.
                > >
                > > A objawow choroby psychicznej nie zauwazylas kolezanko dewotko?
                > > Bo wiadomo kazdy kto nie wierzy w Boga to chory psychicznie wg polskich
                > dewot
                > > ow.
                >
                >
                > Strasznie jestes kłótliwa. Jeszcze nigdy nie czytałam niczego ciekawego w twoic
                > h
                > wypowiedziach. Twoja stronniczość jest aż bolesna. Szkoda że każdy temat
                > sprowadzasz do ględzenia o klerze. To jest beznadziejne.
                > Nie jestem żadną dewotką koleżanko mietowa.
                >

A coz Ci to przeszkadza,ze pisze o kosciele?Czy szkaluje go pisze nieprawde?Ty
                masz prawo pisac a ja nie?To nie ja zalozylam ten watek i nie zakladam watkow na
                temat kosciola a ,ze sie w nich wypôwiadam ?A dlaczego by nie?Jezeli Dzik napisal
                o ks.Jankowskim,ze jesty pajacem i kompromituje kosciol to tez odbirzesz to jako
                walke z kosciolem?Dziwne,ze nie dyskutujecie w watkach nie wytykacie
                nieprawidlowosci tylko atakujecie,ze ktos smie sie odezwac.Dziwnym zbiegiem
                okolicznosci pojawiasz sie w koscielnych watkach i nie dyskutujesz o faktach
                tylko atakujesz ludzi za wyrazanie swych pogladow.Troche to zalosne.Czasy cenzury
                koscielnej minely.
                • Gość: Ewawa Re: Obecnie najwazniejszy problem: Kosciol IP: 217.153.32.* 04.06.02, 15:02
                  > A coz Ci to przeszkadza,ze pisze o kosciele?Czy szkaluje go pisze nieprawde?T
                  > y
                  > masz prawo pisac a ja nie?To nie ja zalozylam ten watek i nie zakladam watkow n
                  > a
                  > temat kosciola a ,ze sie w nich wypôwiadam ?A dlaczego by nie?Jezeli Dzik napis
                  > al
                  > o ks.Jankowskim,ze jesty pajacem i kompromituje kosciol to tez odbirzesz to jak
                  > o
                  > walke z kosciolem?Dziwne,ze nie dyskutujecie w watkach nie wytykacie
                  > nieprawidlowosci tylko atakujecie,ze ktos smie sie odezwac.Dziwnym zbiegiem
                  > okolicznosci pojawiasz sie w koscielnych watkach i nie dyskutujesz o faktach
                  > tylko atakujesz ludzi za wyrazanie swych pogladow.Troche to zalosne.Czasy cenzu
                  > ry
                  > koscielnej minely.

Po prostu NUDNE jest że forum zamieniło sie w klerykalno-kościelne przepychanki.
                  Niedobrze mi się robi jak otwieram wątek i czytam twoje Rydzkyki czy "Niedziele",
                  czy co tam jeszcze słuchasz i czytasz.
                  Myślę że jestes bardziej klerykalna niz niejeden ksiądz. To dzięki Tobie chyba
                  zaczęłam zmuszać sie do słuchania RM- chyba zrobiłas im niezłą reklame( nie
                  dotrwałam do trzeciej minuty).
                  Chyba Oszołom jest ci wdzięczny. Zdaje sie że to z nim stoczyłaś najwięcej
                  krwawych bojów.
                  A poza tym wszędzie cię pełno!
                  Ilekroć zaczyna się jakikolwiek temat wkraczasz z tym swoim antyklerykalizmem.
                  I trochę mniej świadomi forumowicze chcąc nie chcąc odpowiadają zarzucając
                  JAKIKOLWIEK INNY TEMAT.

Dzik jest obiektywnym, mądrym i zrównoważonym forumowiczem. I dlatego go szanuję.

• Gość: Ania Re: Obecnie najwazniejszy problem: Kosciol IP: *.upc.chello.be 04.06.02, 15:20

> > A coz Ci to przeszkadza,ze pisze o kosciele?Czy szkaluje go pisze niepra
                    > wde?T
                    > > y
                    > > masz prawo pisac a ja nie?To nie ja zalozylam ten watek i nie zakladam wat
                    > kow n
                    > > a
                    > > temat kosciola a ,ze sie w nich wypôwiadam ?A dlaczego by nie?Jezeli Dzik
                    > napis
                    > > al
                    > > o ks.Jankowskim,ze jesty pajacem i kompromituje kosciol to tez odbirzesz t
                    > o jak
                    > > o
                    > > walke z kosciolem?Dziwne,ze nie dyskutujecie w watkach nie wytykacie
                    > > nieprawidlowosci tylko atakujecie,ze ktos smie sie odezwac.Dziwnym zbiegie
                    > m
                    > > okolicznosci pojawiasz sie w koscielnych watkach i nie dyskutujesz o fakta
                    > ch
                    > > tylko atakujesz ludzi za wyrazanie swych pogladow.Troche to zalosne.Czasy
                    > cenzu
                    > > ry
                    > > koscielnej minely.
                    >
                    >
                    > Po prostu NUDNE jest że forum zamieniło sie w klerykalno-kościelne przepychanki
                    > .
                    > Niedobrze mi się robi jak otwieram wątek i czytam twoje Rydzkyki czy "Niedziele
                    > ",
                    > czy co tam jeszcze słuchasz i czytasz.
                    > Myślę że jestes bardziej klerykalna niz niejeden ksiądz. To dzięki Tobie chyba
                    > zaczęłam zmuszać sie do słuchania RM- chyba zrobiłas im niezłą reklame( nie
                    > dotrwałam do trzeciej minuty).
                    > Chyba Oszołom jest ci wdzięczny. Zdaje sie że to z nim stoczyłaś najwięcej
                    > krwawych bojów.
                    > A poza tym wszędzie cię pełno!
                    > Ilekroć zaczyna się jakikolwiek temat wkraczasz z tym swoim antyklerykalizmem.
                    > I trochę mniej świadomi forumowicze chcąc nie chcąc odpowiadają zarzucając
                    > JAKIKOLWIEK INNY TEMAT.
                    >
                    > Dzik jest obiektywnym, mądrym i zrównoważonym forumowiczem. I dlatego go szanuj
                    > ę.
                    >
                    Ja rowniez bardzo szanuje Dzika przede wsystkim za obiektywny stosunek do
                    kosciola.Gdybys troche sie przyjrzala to moje zdanie i Dzika na temat Rydzyka i
                    Jankowskiego sie nie rozni.Radia Maryja nie slucham a to,ze czytam czasami Nasz
                    Dziennik i wytykam nonsensy ?A coz Ci to przeszkadza?A Polisham ,ktory pisze
                    tylko o zydach a Mysteric,ktory do znudzenia pisze o lewusach to co?A poza tym to
                    czy ktos Cie zmusza do czytania tego co ja pisze?Dla rownowagio mozesz zawsze
                    poczytac sobie forum LPR tam nikt nie krytykuje kosciola.A ktoz Ci zabrania sie
                    wypowiadac?Mam duzo czasu to sobie stukam ,kazdemu wolno.Nie wmawiaj mi ,ze jak
                    sie tylko wypowiem w jakims watku to natychmiast zlatuje sie cale forum.Ja sama
                    bardzo rzadko zakladam watki na te kilka miesiecy moze zalozylam z 10 w tym jeden
                    dzisiaj na temat Kagana.Wiec o co Ci chodzi mam nie pisac bo Ty sobie nie zyczysz?
                    A moze mam pisac tylko to co sie Tobie podoba.No i jeszcze raz ,jezeli pisze
                    nieprawde to wystarczy to wykazac i tyle.Nie wiem o co tyle swietego oburzenia
                    podobno prawdziwa cnota krytyk sie nie leka.
                    • Gość: Ewawa Re: Obecnie najwazniejszy problem: Kosciol IP: 217.153.32.* 04.06.02, 15:37

>
                      > > > A coz Ci to przeszkadza,ze pisze o kosciele?Czy szkaluje go pisze n
                      > iepra
                      > > wde?T
                      > > > y
                      > > > masz prawo pisac a ja nie?To nie ja zalozylam ten watek i nie zaklada
                      > m wat
                      > > kow n
                      > > > a
                      > > > temat kosciola a ,ze sie w nich wypôwiadam ?A dlaczego by nie?Jezeli
                      > Dzik
                      > > napis
                      > > > al
                      > > > o ks.Jankowskim,ze jesty pajacem i kompromituje kosciol to tez odbirz
                      > esz t
                      > > o jak
                      > > > o
                      > > > walke z kosciolem?Dziwne,ze nie dyskutujecie w watkach nie wytykacie
                      > > > nieprawidlowosci tylko atakujecie,ze ktos smie sie odezwac.Dziwnym zb
                      > iegie
                      > > m
                      > > > okolicznosci pojawiasz sie w koscielnych watkach i nie dyskutujesz o
                      > fakta
                      > > ch
                      > > > tylko atakujesz ludzi za wyrazanie swych pogladow.Troche to zalosne.C
                      > zasy
                      > > cenzu
                      > > > ry
                      > > > koscielnej minely.
                      > >
                      > >
                      > > Po prostu NUDNE jest że forum zamieniło sie w klerykalno-kościelne przepyc
                      > hanki
                      > > .
                      > > Niedobrze mi się robi jak otwieram wątek i czytam twoje Rydzkyki czy "Nied
                      > ziele
                      > > ",
                      > > czy co tam jeszcze słuchasz i czytasz.
                      > > Myślę że jestes bardziej klerykalna niz niejeden ksiądz. To dzięki Tobie c
                      > hyba
                      > > zaczęłam zmuszać sie do słuchania RM- chyba zrobiłas im niezłą reklame( ni
                      > e
                      > > dotrwałam do trzeciej minuty).
                      > > Chyba Oszołom jest ci wdzięczny. Zdaje sie że to z nim stoczyłaś najwięcej
                      >
                      > > krwawych bojów.
                      > > A poza tym wszędzie cię pełno!
                      > > Ilekroć zaczyna się jakikolwiek temat wkraczasz z tym swoim antyklerykaliz
                      > mem.
                      > > I trochę mniej świadomi forumowicze chcąc nie chcąc odpowiadają zarzucając
                      >
                      > > JAKIKOLWIEK INNY TEMAT.
                      > >
                      > > Dzik jest obiektywnym, mądrym i zrównoważonym forumowiczem. I dlatego go s
                      > zanuj
                      > > ę.
                      > >
                      > Ja rowniez bardzo szanuje Dzika przede wsystkim za obiektywny stosunek do
                      > kosciola.Gdybys troche sie przyjrzala to moje zdanie i Dzika na temat Rydzyka i
                      >
                      > Jankowskiego sie nie rozni.Radia Maryja nie slucham a to,ze czytam czasami Nasz
                      >
                      > Dziennik i wytykam nonsensy ?A coz Ci to przeszkadza?A Polisham ,ktory pisze
                      > tylko o zydach a Mysteric,ktory do znudzenia pisze o lewusach to co?A poza tym
                      > to
                      > czy ktos Cie zmusza do czytania tego co ja pisze?Dla rownowagio mozesz zawsze
                      > poczytac sobie forum LPR tam nikt nie krytykuje kosciola.A ktoz Ci zabrania sie
                      >
                      > wypowiadac?Mam duzo czasu to sobie stukam ,kazdemu wolno.Nie wmawiaj mi ,ze jak
                      >
                      > sie tylko wypowiem w jakims watku to natychmiast zlatuje sie cale forum.Ja sama
                      >
                      > bardzo rzadko zakladam watki na te kilka miesiecy moze zalozylam z 10 w tym jed
                      > en
                      > dzisiaj na temat Kagana.Wiec o co Ci chodzi mam nie pisac bo Ty sobie nie zyczy
                      > sz?
                      > A moze mam pisac tylko to co sie Tobie podoba.No i jeszcze raz ,jezeli pisze
                      > nieprawde to wystarczy to wykazac i tyle.Nie wiem o co tyle swietego oburzenia
                      > podobno prawdziwa cnota krytyk sie nie leka.

Dobra! Pokój. OK. Pisz sobie co chcesz. Może po prostu nie dyskutujmy ze soba i
                      juz.
                      Ja nie mogę oceniać świata z punktu widzenia zakrystii. Nie rozumiem tego.
                      Mieszkam w Polsce, która jest krajem świeckim i widzę więcej niż to jedno
                      zagadnienie. A na forum mogę najwyżej pogadać o kościele. Czy ty mieszkasz w
                      klasztorze? A może na plebanii?:)))
                      W moim mieście chodzi sie bez sutanny i koloratki. Szefem państwa jest chyba
                      świecki, bo ma żonę, ale to może pastor...Drugi po nim też w "cywilu".
                      Może by tak o cenach leków, o przestępczości?
                      Ale ja pewnie mieszkam na marsie.
          • Gość: Ewawa Re: Obecnie najwazniejszy problem: Kosciol IP: 217.153.32.* 04.06.02, 13:06

>
            > >
            >
            > >
            > >
            > >
            > > znajomych?
            > >
            > nt
            >
            >
            >
            > Wojtek, myślę ze masz rację z tym buntem. Dodałabym jeszcze stronniczość i
            > momnotematycznosc graniczącą z obsesją.

MONOTEMATYCZNOŚĆ :)))
            • Gość: Astra Re: do Ewawy IP: *.ima.pl 04.06.02, 13:13

>
              > > Gość portalu: Wojtek napisał(a):
              > >
              > > > Wlasnie Ania - unikajmy przypuszczen. Wiec:
              > > >
              > > > 1) na co ida te pieniadze? Te 100 milionow. O pieniadzach na odbudowe
              > - to
              > >
              > > > akurat nie sa przypuszczenia,
              > > >
              > > > 2) ile pomagasz biednym rodzinom w Polsce, skoro ty nie zarabiasz? Ni
              > e
              > > > twierdze, ze Twoj maz nie zarabia,
              > > >
              > > > 3) poki co to nie ja manipuluje faktami, tylko wy.
              > > >
              > > > 4) a dlaczego Twoje zdanie ma byc wykladnia sprawiedliwosci? Badz two
              > ich
              > > > znajomych?
              > > >
              > > > Dziecko drogie, czy ty skonczylas chociaz dwadziescia pare lat. Bo ta
              > ki bu
              > > nt
              > > > charakteryzuje osoby w okolicach 18 roku zycia.
              > >
              > >
              > >
              > > Wojtek, myślę ze masz rację z tym buntem. Dodałabym jeszcze stronniczość i
              >
              > > momnotematycznosc graniczącą z obsesją.
              >
              >
              >

Droga Ewawo, z własnego doświadczenia powiem ci że podobny tekst dotarł do
              mnie :ni klaszczesz pani Ani - jesteś dewotką.
              Już raz o tum pisałam: na każdą kontrę jest odp.typu:"A Balcerowicz musi odejść".
              Nie warto,jest zresztą tyle ciekawych tematów do omówienia,tyle ciekawych rzeczy
              do zrobienia,a uzależnienie od komputera jest szkodliwe - co u niektórych widać.
              > MONOTEMATYCZNOŚĆ :)))

• Gość: Ania Re: do Ewawy IP: *.upc.chello.be 04.06.02, 13:24
                Gość portalu: Astra napisał(a):

>
                > >
                > > > Gość portalu: Wojtek napisał(a):
                > > >
                > > > > Wlasnie Ania - unikajmy przypuszczen. Wiec:
                > > > >
                > > > > 1) na co ida te pieniadze? Te 100 milionow. O pieniadzach na odb
                > udowe
                > > - to
                > > >
                > > > > akurat nie sa przypuszczenia,
                > > > >
                > > > > 2) ile pomagasz biednym rodzinom w Polsce, skoro ty nie zarabias
                > z? Ni
                > > e
                > > > > twierdze, ze Twoj maz nie zarabia,
                > > > >
                > > > > 3) poki co to nie ja manipuluje faktami, tylko wy.
                > > > >
                > > > > 4) a dlaczego Twoje zdanie ma byc wykladnia sprawiedliwosci? Bad
                > z two
                > > ich
                > > > > znajomych?
                > > > >
                > > > > Dziecko drogie, czy ty skonczylas chociaz dwadziescia pare lat.
                > Bo ta
                > > ki bu
                > > > nt
                > > > > charakteryzuje osoby w okolicach 18 roku zycia.
                > > >
                > > >
                > > >
                > > > Wojtek, myślę ze masz rację z tym buntem. Dodałabym jeszcze stronnicz
                > ość i
                > >
                > > > momnotematycznosc graniczącą z obsesją.
                > >
                > >
                > >
                >
                > Droga Ewawo, z własnego doświadczenia powiem ci że podobny tekst dotarł do
                > mnie :ni klaszczesz pani Ani - jesteś dewotką.
                > Już raz o tum pisałam: na każdą kontrę jest odp.typu:"A Balcerowicz musi odejść
                > ".
                > Nie warto,jest zresztą tyle ciekawych tematów do omówienia,tyle ciekawych rzecz
                > y
                > do zrobienia,a uzależnienie od komputera jest szkodliwe - co u niektórych widać
                > .
                > > MONOTEMATYCZNOŚĆ :)))
                >

Rozumiem,ze na forum Big Brother nie ma monotematycznosci i jest tyle ciekawych
                spraw do omowienia szczegolnie dla pani Astry.
                • Gość: Astra Re: do Ani IP: *.ima.pl 04.06.02, 13:45

> Gość portalu: Astra napisał(a):
                  >
                  > >
                  > > > Gość portalu: Ewawa napisał(a):
                  > > >
                  > > > > Gość portalu: Wojtek napisał(a):
                  > > > >
                  > > > > > Wlasnie Ania - unikajmy przypuszczen. Wiec:
                  > > > > >
                  > > > > > 1) na co ida te pieniadze? Te 100 milionow. O pieniadzach n
                  > a odb
                  > > udowe
                  > > > - to
                  > > > >
                  > > > > > akurat nie sa przypuszczenia,
                  > > > > >
                  > > > > > 2) ile pomagasz biednym rodzinom w Polsce, skoro ty nie zar
                  > abias
                  > > z? Ni
                  > > > e
                  > > > > > twierdze, ze Twoj maz nie zarabia,
                  > > > > >
                  > > > > > 3) poki co to nie ja manipuluje faktami, tylko wy.
                  > > > > >
                  > > > > > 4) a dlaczego Twoje zdanie ma byc wykladnia sprawiedliwosci
                  > ? Bad
                  > > z two
                  > > > ich
                  > > > > > znajomych?
                  > > > > >
                  > > > > > Dziecko drogie, czy ty skonczylas chociaz dwadziescia pare
                  > lat.
                  > > Bo ta
                  > > > ki bu
                  > > > > nt
                  > > > > > charakteryzuje osoby w okolicach 18 roku zycia.
                  > > > >
                  > > > >
                  > > > >
                  > > > > Wojtek, myślę ze masz rację z tym buntem. Dodałabym jeszcze stro
                  > nnicz
                  > > ość i
                  > > >
                  > > > > momnotematycznosc graniczącą z obsesją.
                  > > >
                  > > >
                  > > >
                  > >
                  > > Droga Ewawo, z własnego doświadczenia powiem ci że podobny tekst dotarł do
                  >
                  > > mnie :ni klaszczesz pani Ani - jesteś dewotką.
                  > > Już raz o tum pisałam: na każdą kontrę jest odp.typu:"A Balcerowicz musi o
                  > dejść
                  > > ".
                  > > Nie warto,jest zresztą tyle ciekawych tematów do omówienia,tyle ciekawych
                  > rzecz
                  > > y
                  > > do zrobienia,a uzależnienie od komputera jest szkodliwe - co u niektórych
                  > widać
                  > > .
                  > > > MONOTEMATYCZNOŚĆ :)))
                  > >
                  >
                  > Rozumiem,ze na forum Big Brother nie ma monotematycznosci i jest tyle ciekawy
                  > ch
                  > spraw do omowienia szczegolnie dla pani Astry.

YOU ARE TALKING TO ME????????????A może tak coś bardziej merytorycznie???
                  Aborcja, KK itp mnie już nie interesuje,wypowiedziałam się,to chyba nie jestsm
                  już dla ciebie interesującym rozmówcą,no nie???
                  Chyba że masz jakąś ciekawą propozycję.....ale to chyba płonne nadzieje.
                  Widzę że koleżanka awansuje tu na forum z godziny na godzinę!!!!
                  Ciekawe jaki będzie ostateczny wynik: Kagan czy Ania.
                  Ja trzymam kciuki za ciebie!Ale lepiej nie pytaj mnie w jakiej kategorii.
                  Miłego dnia!
              • Gość: Ewawa Re: do Ewawy IP: 217.153.32.* 04.06.02, 14:12
                > Droga Ewawo, z własnego doświadczenia powiem ci że podobny tekst dotarł do
                > mnie :ni klaszczesz pani Ani - jesteś dewotką.
                > Już raz o tum pisałam: na każdą kontrę jest odp.typu:"A Balcerowicz musi odejść
                > ".
                > Nie warto,jest zresztą tyle ciekawych tematów do omówienia,tyle ciekawych rzecz
                > y
                > do zrobienia,a uzależnienie od komputera jest szkodliwe - co u niektórych widać
                > .
                > > MONOTEMATYCZNOŚĆ :)))
                >

Wiesz co Astro. Czasmi mam wrażenie że ta cała Ania to jakiś beznadziejny program
                komputerowy. Informatyk który go napisał byl chyba bardzo zmęczony i zastosował
                jakiś jeden moduł. Nuda.

• Gość: Ania Re: do Ewawy IP: *.upc.chello.be 04.06.02, 14:15

>
                  > dejść
                  > > ".
                  > rzecz
                  > > y
                  > widać
                  > > .
                  > >
                  >
                  >
                  > Wiesz co Astro. Czasmi mam wrażenie że ta cała Ania to jakiś beznadziejny progr
                  > am
                  > komputerowy. Informatyk który go napisał byl chyba bardzo zmęczony i zastosował
                  >
                  > jakiś jeden moduł. Nuda.
                  >
                  Takie samo wrazenie mam czytajac Ciebie Ewawo.

• Gość: Astra Re: do Ewawy IP: *.ima.pl 04.06.02, 14:16

>
                  > dejść
                  > > ".
                  > rzecz
                  > > y
                  > widać
                  > > .
                  > >
                  >
                  >
                  > Wiesz co Astro. Czasmi mam wrażenie że ta cała Ania to jakiś beznadziejny progr
                  > am
                  > komputerowy. Informatyk który go napisał byl chyba bardzo zmęczony i zastosował
                  >
                  > jakiś jeden moduł. Nuda.
                  >

"Trza" przyznać że już się przejadło.No,może nielicznym o mniej wyrafinowanych
                  gustach.
    • Gość: Oszołom Re: Obecnie najwazniejszy problem: Kosciol IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 04.06.02, 09:21
      No tak..co tam bezrobocie co tam skandale i afery korupcyjne co tam
      manipulowanie ludźmi niszczenie na rozkaz Brukseli wszystkiego co polskie i
      katolickie..czepiacie sie pieniędzy koścuioła które otrzymuje dobrowolnie od
      wiernych a kto zainteresuje się moskiewskimi pieniędzmi Millera FOZZem firmą
      Tober& Zeitz, Universalem? he?
      • Gość: Wojtek Re: Obecnie najwazniejszy problem: Kosciol IP: *.bluewin.ch 04.06.02, 15:44
        Ania juz nie wytrzymuje nerwowo. Chyba musimy sie uspokoic. Inaczej peknie jej
        jakas zylka i bedzie zle.

A wszystko przez ten Kosciol, tych gwalcacych ksiezy. Z reszta przeciez
        wiekszosc ksiezy wspolpracowala z hitlerowcami - wg ostatnich odkryc
        historycznych z tego forum.
      • Gość: koral czy grzechy sa mniejsze bo inni grzesza? IP: *.dtcc.cc.nc.us 04.06.02, 16:24
        Ciekawa linia obrony > Moralnosc bardzo niskiego lotu u tych katoli. Wytlumacz
        sie ze SWOICH grzechow , nie szukaj ulgi w grzechach innych. Zlodziej
        swietoszkowaty jest tym bardziej patetyczny i godny pogardy.
        Gość portalu: Oszołom napisał(a):

> No tak..co tam bezrobocie co tam skandale i afery korupcyjne co tam
        > manipulowanie ludźmi niszczenie na rozkaz Brukseli wszystkiego co polskie i
        > katolickie..czepiacie sie pieniędzy koścuioła które otrzymuje dobrowolnie od
        > wiernych a kto zainteresuje się moskiewskimi pieniędzmi Millera FOZZem firmą
        > Tober& Zeitz, Universalem? he?

• Gość: Marcin Re: Obecnie najwazniejszy problem: Kosciol IP: *.mr.com.pl 04.06.02, 09:32
      Małe sprostowanie. Piszesz:

> Nastaly straszne czasy. Czlowiek z kazdej strony przesladowany jest przez
      > Kosciol - jezeli nie psychicznie to cielesnie (patrz popularne ostatnio
      > gwalty).

Otóż przeciętny człowiek był prześladowany przez Kościół od początku istnienia
      Kościoła. A obecnie mamy akurat okres wyjątkowo liberalny.

• Gość: Kraken Re: Obecnie najwazniejszy problem: Kosciol IP: *.ipt.aol.com 04.06.02, 16:37
        Gość portalu: Oszołom

No tak..co tam bezrobocie co tam skandale i afery korupcyjne co tam
        manipulowanie ludźmi niszczenie na rozkaz Brukseli wszystkiego co
        polskie i
        katolickie..

-Kr. A moze zechcesz podac kilka przykladow,jak to wredna Bruksela niszczy
        polskosc i katolickosc-bo jak na razie powtarzasz slogany tego idioty od radia
        co ma ryja-KONKRETY POPROSZE!!!!

czepiacie sie pieniędzy koścuioła które otrzymuje dobrowolnie od
        wiernych

-Kr. SWIADOMIE KLAMIESZ!!!To co kosciol otrzymuje bezposrednio od
        wiernych,mozna w buty wlozyc(oczywiscie nie mowie tu o roznego rodzaju
        dotacjach celowych,jak budowa dzwonnycy,czy innego badziewia,na ktore klechy
        sciagaja "laskawie" pieniadze w formie "cegielek" skwapliwie odnotowujac
        opornych) ta okrzyczana "taca" starczy moze na porzadny obiad-mowie o
        pieniadzach wyciskanych z budzetu samorzadowego,budzetu panstwowego,mowie o
        szemranych byznesach zlodziei w sukienkach(cos ostatnio glosno bylo o
        salezjanach),przypomnij sobie sprawe swego kumpla Halberdy z Elblaga i
        OSZUKANYCH biznesmenow,mowie o dzialalnosci gospodarczej(oczywiscie
        nieopodatkowanej,wszak to wszystko ponoc sluzy "ewangelizacji")mowie wreszcie o
        pieprzonych pielgrzymkach pieprzonego Wojtyly,ktore pochlaniaja krocie z
        budzetow samorzadowych i panstwowego-i nie pierdolcie,ze za te "nawiedzenia"
        placi kosciol,bo rykne smiechem!!!

a kto zainteresuje się moskiewskimi pieniędzmi Millera

-Kr. O co ci chodzi???PZPR pozyczyla milion dolcow,to SDrP(czy jak jej tam
        bylo)-ODDALA-ale chyba chodzi ci o to wlasnie UREGULOWANIE DLUGU!!!Wszak twoja
        firma swych dlugow NIGDY nie reguluje(przynajmniej w ciagu ostatnich 12 lat),a
        panstwo laskawie je umarza-i jeszcze smiesz twierdzic,ze nie odbywa sie to z
        kieszeni polskiego podatnika???

FOZZem

-Kr.No w te afere najbardziej umoczeni sa chlopcy z obecnej PiSi(dawniejszej
        PiCzki)-czyli bracia Kaczorowie

firmą
        Tober& Zeitz, Universalem? he?

-Kr. A moze dla rownowagi przypomnisz dyskutantom afere z Banco Ambrosjano oraz
        zabojstwo dyrektora tegoz banku(ktory to skandal Wojtyla gracko zatuszowal-ma
        skurwysyn wprawe,jak mozna bylo zauwazyc podczas sprawy Paetza,czy
        amerykanskich zboczencow)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka