kantyjan 10.06.05, 20:55 Kto wygłosił tę opinię dla gazety? Ta informacja gdzieś się zgubiła. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
efka_2 może i praktyczne prawo, ale śliskie... 10.06.05, 21:01 ...nie podoba mi się to... Przecież można by ich ew. sądzić w Polsce za przestępstwa popełnione w Niemczech.? Wydaje mi się, że takie procedury istnieją.. Odpowiedz Link Zgłoś
tppiotr Re: może i praktyczne prawo, ale śliskie... 10.06.05, 21:16 Temida jest ślepa ... i śliska ? Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Decyzja jest prawomocna - nie ma od niej odwołania 11.06.05, 00:10 Jezeli ta decyzja jest sprzeczna z decyzja polskiego Trybunalu Konstytucyjnego, to jest ona bezprawiem, rozbojstwem, kradzieza w bialy dzien przez komisariatem policji. Sedzia powinien zostac aresztowany, za lamanie polskiego systemu prawnego, a wyrok jako taki jest bezsensowny. Jezeli jednak decyzja ta na tym etapie synchronizacji ustawodawstwa polskiego z unijnym zostanie uznana za zgodna z prawem, to mamy w Polsce po prostu g.... a nie panstwo tylko zwykla zasrana republike bananowa. Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaaby To Konstytucja nie przewiduje ekstradycji? 11.06.05, 08:23 Republiką bananową będziemy właśnie wtedy gdy będziemy chronili przestępców przed wymiarem sprawiedliwości. Jak dla mnie, to wydać ich wszystkich, mniej żulii będzie w kraju, może zagraniczny wymiar sprawiedliwości zrobi w Polsce porzadek, bo nasz jakoś "ni umi". Odpowiedz Link Zgłoś
pijaki Re: jaka ekstradycja? 11.06.05, 09:45 Ekstradycja jest wtedy gdy wydaje się obywatela obcego państwa (np Niemca Niemcom). Konstytucja jest najważniejszym aktem prawnym w Polsce i nawet prawo międzynarodowe nie może być od niej ważniejsze. Wyrok jest mocno wątpliwy i świadczy (moim zdaniem) o nieznajomości lub ignorowaniu przez sędziego podstaw prawnych. Też jestem za wydawaniu przestępców ale należy to robić zgodnie z prawem bo inaczej potem mogą się wymigać od kary. Będziemy dyktaturą jeżeli nie będziemy przestrzegać prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
jossar Re: jaka ekstradycja? 11.06.05, 13:21 Nie. Ekstradycja, to wydanie innemu państwu osoby, która naruszyła jego prawo. I tyle. Obywatelstwo nie ma tu nic do rzeczy. Tylko, że art.55.1 Konstytucji RP "Ekstradycja obywatela polskiego jest zakazana. Tyle tylko, że nie wiem, co jest ważniejsze w systemie aktów prawnych w Pl. Ratyfikowana umowa międzynarodowa czy Konstytucja. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelpawel4 Re: Sędzia do pudła marsz!!!!! 11.06.05, 22:42 Konstytucja danego kraju jest świętością. A tego sędziego powinni w poniedziałek wyrzucić na zbyty pysk z pracy i aresztować. Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: To Konstytucja nie przewiduje ekstradycji? 11.06.05, 11:57 umi, umi .... problem w tym, że nie mamy ani polskiego rządu, ani polskiego wymiaru sprawiedliwości Odpowiedz Link Zgłoś
pawelpawel4 Re: To Konstytucja nie przewiduje ekstradycji? 11.06.05, 22:30 Konstytucja jest najwyższym i najważniejszym aktem prawnym w Polsce. Każda ustawa , każdy wyrok i decyzja sądu musi być zgodna z Konstytucją RP. aż strach że tylu ludzi tego nie rozumie, gdzie ja $%@#$%W&$@ żyje? Co to za społeczeństwo które ma w tyłku konstytucję. Co zaś się tyczy poznańskich sędziów to kolejny kwiatek w ostatnim czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Jasne: z BEZKARNYMI szmuglerami...Zlodziej na 11.06.05, 12:09 zlodzieju siedzi i zlodziei broni ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sam_sob Re: może i praktyczne prawo, ale śliskie... 11.06.05, 07:07 Raczej niewykształcona i bez sankcji za działania sprzeczne z prawem. Taka obca enklawa godząca w żywotne interesy Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Kto właściwie rządzi w Polsce ? 10.06.05, 21:10 Czy to państwo jeszcze istnieje czy mamy do czynienia z politycznym fantomem ? Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: W POLSE RZĄDZĄ ŻYDKI I SB-ECY 11.06.05, 01:11 gdyby tak było to polska by istniała. To fantom który kona w bólu i wstydzie. Szkoda bo była wielka szansa na coś przyzwoitego Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: W POLSE RZĄDZĄ ŻYDKI I SB-ECY 11.06.05, 12:03 i jeszcze masoni .... nie wierzycie ? ....poczytajcie trochę w internecie proponuję zacząć od nazwiska Soros, a dalej idźcie tym śladem i wpisujcie do wyszukiwarek każdy najmniejszy podejrzany wyraz, nazwisko, nazwę itp. .... czytajcie statuty, cele różnych organizacji, sposoby działania, spotkania, itd Odpowiedz Link Zgłoś
indis Czy dział to również w drugą stronę? 10.06.05, 22:06 Czy Niemcy wydają swoich obywateli ? Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Re: Czy dział to również w drugą stronę? 10.06.05, 22:43 nie słyszałem o takim fakcie - każdy niemiecki urzędnik czy polityk musiałby się z tego długo tłumaczyć indis napisał: > Czy Niemcy wydają swoich obywateli ? Odpowiedz Link Zgłoś
astygmatyk Re: Czy dział to również w drugą stronę? 11.06.05, 00:14 Nie tylko ze dziala w druga strone, ale we WSZYSTKIE STRONY....Unii Europejskiej... Na tym wlasnie polega Europa bez granic... Inaczej bylaby to Unia pedofilii, handlarzy narkotykow, mafii etc. Po popelnieniu przestepstwa w jednym kraju do ktorego wjezdza sie bez paszportu i kontroli granicznej (Schengen!!) odskakujemy blyskawicznie do tkz. ojczyzny, ktorej konstytucja zabrania wydawania wlasnych obywateli "obcemu" panstwu... Na szczescie jestesmy WSZYSCY nie tylko obywatelami Polski, Niemiec, Francji etc. ale rowniez zjednoczonej Europy... Odpowiedz Link Zgłoś
olewin Re: Czy dział to również w drugą stronę? 11.06.05, 00:51 to co z niemcem - pedofilem z Centralnego który prysnął z Polski ?? Dlaczego nie siedzi w polskim więzieniu ? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: Czy dział to również w drugą stronę? 11.06.05, 02:17 olewin napisał: > to co z niemcem - pedofilem z Centralnego który prysnął z Polski ?? > Dlaczego nie siedzi w polskim więzieniu ? To pytanie mozna tylko skierowac do Polskiej Temidy. Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Re: Czy dział to również w drugą stronę? 11.06.05, 09:39 Tak, działa. Niemcy wydaja swoich obywateli, w tym równiez Polsce. Jest to wyraźnie napisane w artykule. Odpowiedz Link Zgłoś
mihal_04 Re: Czy dział to również w drugą stronę? 11.06.05, 12:44 A czy w zyciu przeczytales wiecej niz naglówek w gazecie? Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Re: Polscy obywatele wydani Niemcom wbrew konstyt 11.06.05, 00:49 Przepis o niewydawaniu wlasnych obywateli w rece obcych wymiarow sprawiedliwosci jest dobry, jesli chodzi o panstwa nie trzymajace standardow prawnych/standardow praw czlowieka etc. Jesli natomiast chodzi o panstwa, ktore zapewniaja uczciwe procesy to jest to pewien interes: ani w interesie polski nie jest trzymanie bezkarnie polskich bandziorow i ich sadzenie za przestepstwa popelniane za granica a przez roznice w prawie czesto sie okazuje, ze z kilkunastu zarzutow wzgledem miedzynarodowego gangstera czasem zostaje jeden albo dwa, ani interesem Niemiec nie jest trzymanie niemieckich bandziorow u siebie za przestepstwa popelnione w Polsce. Proba ograniczania wydawania przestepcow, ktorzy posiadaja miejscowe obywatelstwo (a moga posiadac ich tez wiecej, wtedy zawsze maja kryjowke) tylko szkodzi - zreszta np. AFAIK GB od dawna wydaje swoich obywateli w rece obcych wymiarow sprawiedliwosci, jesli zarzuty sa sluszne: oszczedza to kase w ich systemie sprawiedliwosci a zaden przestepca z angielskim paszportem nie moze miec w glowie tej opcji, ze jak cos spsoci to ucieknie do ojczyzny i po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
martinidry [...] 11.06.05, 01:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
martinidry [...] 11.06.05, 01:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
himax AZYLANT Z WIETNAMU SAM PRZEMYCA I KABLUJE 11.06.05, 02:15 na Polakow. Wygonic gnojka do Wietnamu gdzie jest jego miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Pieprzysz: Wietnamczyk sprzedawal w Reichu, 11.06.05, 05:18 Polacy mu towar dostarczali - przylapany, dostawcow sypnal. Nb. za takie drobne przestepstwo Polakom batrdziej oplaca sie odpowiadac w Niemczech nizli w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
jodlo Ojczyzna ma obywateli w dupie.... 11.06.05, 04:30 Mam 47 lat. Ta wiadomość przekonała mnie, że trzeba emigrować... mam w dupie ten kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk I Bogu dzieki - w Niemczech czeka ich znacznie 11.06.05, 05:19 NIZSZY wymiar kary - Polacy to rzadkie durnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Re: I Bogu dzieki - w Niemczech czeka ich znaczni 11.06.05, 11:23 Za sprawy fiskalne (bo chodzilo o cygarety)? Za takie sprawy to w Polsce sa male wyroki, ale nie w Niemczech - w niemczech mozesz okrasc kazdego i wyrok bedzie maly albo zaden, ale nie mozna bezkarnie okrasc Finanzamtu. A za dwie sztangi wnioskow ekstradycyjnych sie nie pisze - przypuszczam, ze ilosci musialy byc bardziej adekwatne do liczenia w tirach. Ide o zaklad, ze swoje posiedza a wlasnie w Polsce mogloby im sie za to raczej upiec. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk To niech sobie posiedza - bylbym ostatnim, co nad 11.06.05, 12:03 kryminalistami plakal ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mihal_04 Re: Ojczyzna ma obywateli w dupie.... 11.06.05, 12:47 jodlo napisał: > Mam 47 lat. Ta wiadomość przekonała mnie, że trzeba emigrować... mam w dupie > ten kraj. A co, tez trudnisz sie przemytem? Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 bardzo dobrze ,wydawać wszystkich przestepców !!! 11.06.05, 07:15 Sądy krajów zachodnich i tak są dużo łagodniejsze w swych wyrokach, karę wiezienia jeżeli zostanie taka orzeczona powinni odbywać w polskich więzieniach a nie tamtejszych sanatoriach. Zaden Polak bez potrzeby nie wchodzi w układy z Wietnamczykami, coś tam musiało byc na rzeczy z tym przemytem. Odpowiedz Link Zgłoś
dren52 Artykuł jeszcze niczego nie wyjaśnia, bo ... 11.06.05, 07:25 ...nie wiadomo czym zajmują się ci ludzie. Wprawdzie prawo jest prawem, ale nie bez znaczenia jest również ludzkie podejście do problemu doli człowieka w obecnej trudnej sytuacji gospodarczej w jakim znajduje się Polska. Tak wielkie bezrobocie może przecież prowadzić niektórych do chwytania się przysłowiowej "brzytwy", aby utrzymać siebie, rodzinę. Nie twierdzę, że można robić wszystko, ale niektóre "grzeszki" powinny być traktowane nieco ulgowo, szczególnie wtedy, gdy sprawca nie prowadzi notorycznej działalności przestępczej. Odpowiedz Link Zgłoś
ojdyrydy Ein Volk, Ein Reich, EinStein, Ein ZweiKaczoren .. 11.06.05, 08:45 Narodzie, Byl taki facet, ktory powiedzial, ze prawda to fakt(y). Moze trzeba cos zrobic, zeby ustalic fakt(y)... I jak to zrobic najlepiej i zeby bylo na zas (to "s" jest z kreska!). A w takiej sytuacji, jaka mamy, moga to zrobic tylko prawnicy - dokladniej system prawny... "Kochajcie - dziatki - wrobelka. Wrobelek ptaszyna niewielka... Kochajcie do jasnej cholery!..." tak powiedzial Poeta!(Galczynski - gdyby sie kto pytal) Nie Zaratustra!... A wogole to obejrzcie sobie kreskowke "Mucha nie siada!". Polskego Nobla dla jej tworcy... Widac, dalej Lenin wiecznie zywy... (Kinematografia najwazniejsza ze sztuk - Lenin). A niech to... Oddany Wam ojdyrydy Odpowiedz Link Zgłoś
jorn dren52! 11.06.05, 10:52 dren52, podeslij mi na maila spis swoich składników majątku, bo być może masz coś, na co mnie nie stać, to sobie przyjde i zabiorę. Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Re: Artykuł jeszcze niczego nie wyjaśnia, bo ... 11.06.05, 11:14 Jak Tobie wlamia sie do mieszkania rozkradna przedmioty na ktore oszczedzac musiales czasem latami, albo gwizdna samochod, ktory potrzebowales do pracy (a Ty zgubisz jeden komplet kluczy i ubezpieczalnia Tobie kasy nie wyplaci) a potem ich zlapia a sedzia spojrzy na nich "po ludzku" i da im wyrok w zawieszeniu z powodu "niskiej szkodliwosci spolecznej" a Ty zostaniesz z gola d. to bedziesz wiedzial, o czym dokladnie piszesz. Dobrze sie mowi o traktowaniu ulgowo, ale to po pierwsze rozzuchwala zlodziejstwo (ktorego w Polsce jest tyle, ze przekracza wszelkie granice) a po drugie niszczy zaufanie obywateli do panstwa. Jak ktos ma problemy z kasa, to niech sprobuje na kase zapracowac - znalezc ja. Ja wiem, ile problemow jest z pracownikami do plac malo platnych (powiedzmy mniej, niz 40 PLN/dniowke) - mozna na uszach stanac i nikogo do prostej roboty za te pieniadze nie znalezc, ale znacznie latwiej trafic na takiego, co sie bedzie zalil na dola zdemoralizowanego zlodzieja, ktory bedzie siedzial, bo okradl bogatszego. Odpowiedz Link Zgłoś
dren52 Re: Artykuł jeszcze niczego nie wyjaśnia, bo ... 11.06.05, 13:17 Rozumiem "trevik" Twoją irytację z powodu mojego postu i niestety /czy stety/ muszę Ci przyznać rację mając na myśli prawo i związanych z nim obligatoryjnych zobowiązań. Mam jednak do Ciebie pytanie. Czy znalazłeś się kiedykolwiek w sytuacji /lub wyobrażasz sobie taką/, gdy w niewielkiej miejscowości nie ma żadnej pracy, nawet tej, o której piszesz ? Ja w mojej najbliższej rodzinie /i nie tylko/ doświadczyłem tego i wiem co to jest niemożność zapłacenia czegokolwiek, głód i poniewierka. Nigdy nie pochwalałem "janosików" i nadal uważam, że winę za obecną degrengoladę Polski /na wszystkich odcinkach życia/ ponosi nieludzki system władzy "robotniczo-chłopskiej" - tego nie da się jednak naprawić w ciągu kilkunastu lat. Stale przypominam tu NRD i jego obecną syutację mimo takiego bogactwa RFN, ale też jestem człowiekiem, który chciałby, aby inni mieli jakąś nadzieję dla swoich dzieci, a w końcu i dla siebie. Czy zawsze każdy postępuje zgodnie z literą prawa ? Czy zawsze muszą być stosowane te same kryteria przy rozpatrywaniu ludzkich zachowań ? Jeżeli tak byśmy myśleli, to wystarczyłby uniwersalny kodeks, bez obrony, a tylko prokuratura - jakże to wszystko byłoby proste. Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Re: Artykuł jeszcze niczego nie wyjaśnia, bo ... 13.06.05, 19:46 Oczywiscie, ze ludzie sa w roznych sytuacjach a zwlaszcza, ze te roznice sytuacyjne wygladaja roznie w roznych regionach Polski (ja np. w kontekscie sytuacji na Slasku a wiem, ze np. na scianie wschodniej w okolicach Lublina moze byc znacznie gorzej). Ale nie chodzi mi o to, zeby tutaj rozliczac tych, ktorzy sa do sciany przycisnieci, raczej uwazam, ze nedza wielu ludzi wlasnie sie z tego bierze, ze poblaza sie tym, ktorzy kradna. Mozna sobie tylko wyobrazic, ze gdyby w Polsce prawo funkcjonowalo jak nalezy, gdyby tak bylo mniejsze zezwolenie spoleczne na wszelkiej masci przekrety, ktore _zawsze_ tlumaczy sie bieda (dopoki ich polityk nie zrobi - zreszta to zwalanie automatem na biede mnie szczegolnie denerwuje, bo wiem, ze ludzie, ktorzy sa naprawde biedni a probuja zyc jak ludzie czesto musza byc do sciany przycisnieci zeby cos ukrasc a cala ta demagogia to duzy parasol dla _masowego_ zlodziejstwa), gdyby przestano tolerowac w imie janosikowania nawet najbardziej blache kanty, to wierze, ze zwlaszcza tym biedniejszym od razu mogloby sie polepszyc: bo biednych zawsze okrada sie najlatwiej - bogaty tak latwo okrasc sie nie pozwoli(l) i dlatego jest w takim kraju jak Polska jeszcze zwany bogatym. Wiecej firm mogloby w Polsce inwestowac (od razu rosnie atrakcyjnosc inwestycyjna), wiecej firm powstawaloby (bo ludzie nie baliby sie, ze jakis idiota w urzedzie ich na byle szczegole rozlozy chcac lapowy), mniej firm plajtowaloby (bo zostaly okradzione, czy zalatwione przez urzednikow w imie braku jednego formalnego papierka, ktory nic nie zmienial) itd. Generalnie zlodziejstwo, korupcja i nieegzekwowalne prawo to syf i malaria numer jeden w Polsce i sa one bardziej przyczyna biedy w Polsce, niz jej skutkiem. I jeszcze jedno: choc jestem rynkowym liberalem to daleko mi to stwierdzenia, ze przyczyna stanu gospodarki w Polsce sa przede wszystkim podatki: podatki owszem sa zdecydowanie zbyt wysokie, ale biorac pod uwage wszystkie negatywne pozostale czynniki, wlacznie z brakiem edukacji i kultury pracy oraz brakiem dzialajacego prawa w tym kraju nie maja az takiego duzego negatywnego znaczenia, jak niektorzy im przypisuja. Odpowiedz Link Zgłoś
dren52 Re: Artykuł jeszcze niczego nie wyjaśnia, bo ... 14.06.05, 08:25 Ależ "trevik", ja przecież nie powiedziałem, że daję jakiekolwiek przyzwolenie "na wszelkiej maści przekręty", bo takie stawianie sprawy byłoby z góry sprzeczne z ideą współżycia społecznego. "Nie" dla wszystkich nieprawidłowości powinno być zgodne, ale nie można stosować tego samego paragrafu do wszystkich przestęstw gospodarczych, czy im podobnych. Oczywistym jest też dobre prawo i rzetelny sposób jego egzekwowania, ale zgodnie ze starym porzekadłem "ryba" psuje się od głowy", to przekręty w naszych "elitach" władzy dają teraz najgorszy obraz o naszym kraju, co idzie w świat. Piszesz o łapówkach w naszych urzędach, toż to przecież nic nowego, bo taki obraz jawił się na co dzień w naszym socjalistycznym społeczeństwie przez całe lata. Łapówki brali urzędnicy, lekarze i kto tylko mógł, a pracownicy państwowych zakładów /budowy, PGR, kierowcy i cała rzesza różnych pomagierów/ łupiła majątek narodowy bez żadnej skruchy. Czy uważasz, że zdeformowaną mentalność można tak szybko zmienić ? Przy takim podejściu politycznych "elit"? To tylko pobożne życzenia, bo to, co zostało zakorzenione w narodzie /łącznie z alkoholizmem/ jeszcze długo będzie zmorą naszego państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk A nie mogli sobie w Niemczech popracowac? 11.06.05, 12:05 A chocby na czarno. MUSIELI przemycac? Odpowiedz Link Zgłoś
belial13 Re: Polscy obywatele wydani Niemcom wbrew konstyt 11.06.05, 08:49 Schizofreniczna sytuacja.A jaka moze być w państwie porównywalnym do domu wariatów? Odpowiedz Link Zgłoś
klip-klap krokodyle lzy 11.06.05, 12:03 Przeciez o to chodzi GW, zeby polska konstytucja byla swistkiem papieru. Stad takie poparcie dla uniogniota i integracji w ogole. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Ta wasza Konstytucja jest do luftu!Nie zauwazyles? 11.06.05, 12:08 To ona - poprzez typ ordynacji etc - podtrzymuje porzadek okraglostolowy. Zapomniales jak madrzy ludzie nawolywali do jej bojkotu i jak wlasnie pod dyktando Wybiorczej pedziliscie do urn? Buhahahaha! Polak i po szkodzie glupu;) Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Polaczki-zlodzieje podpadli Wietnamczykowi. A 11.06.05, 12:04 reszta to juz sprawa PRAWA ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fi444 Re: Polscy obywatele wydani Niemcom wbrew konstyt 11.06.05, 13:43 w swietle polskiego prawa ratyfikowane umowy miedzynarodowe sa w hierarchi ponizej konstytucji, pomimo tego ze europejski nakaz aresztowania to dobra rzecz wyrok sadu jest zwyczajnie b e z p r a w n y i nie ma co sie rozwodzic, prawo jest prawem a wykladnia Trybunalu Konstytucyjnego powinna dawac do myslenia niektorym niedouczonym sedzia. Odpowiedz Link Zgłoś
karmin-cynober Re: Polscy obywatele wydani Niemcom wbrew konstyt 11.06.05, 14:21 Przeciez umowy o ekstradycji z Niemcami istnieja juz od lat! Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Utrata suwerenności państwowej 11.06.05, 14:37 Czy ktoś jeszcze wierzy, że Polska jest suwerennym państwem? Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Utrata suwerenności państwowej przez zebranie u 11.06.05, 18:28 Niemcow. Zebracy nie wybieraja. Plac swoje rachunki sam, bedziesz suwerenney. Plac innych rachunki, bedziesz potezny. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Decyzja słuszna! Przestępcy wydani do kraju 11.06.05, 14:44 w którym czyn został popełniony! Nie ma co rozdzierac szat w obronie przemytników!! Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk A my caly czas czekamy na extradycje z USA 11.06.05, 18:25 tego co jet posadzony o kontrakt na smierc "naszego" generala policji. Ci panowie w polityce sa jak rozpieszczone dzieciaki: jesli mnie pamiec nie myli to nasz MSZ "przewidywal" ze "sprawe" da sie zalatwic z "naszymi przyjaciolmi". Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: A my caly czas czekamy na extradycje z USA 12.06.05, 13:13 Polska jest dzis kolonia Niemiec Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Decyzja słuszna! Przestępcy wydani do kraju 14.06.05, 09:01 rsrh napisał: > w którym czyn został popełniony! > Nie ma co rozdzierac szat w obronie przemytników!! Tu nie chodzi o obronę drobnych przestępców , ale o łamanie Konstytucji . A to bardzo poważna sprawa, absolutnie nieporównywalna z jakimś tam przemytem. Jeśli prawnicy ( sędziowie)w imię europejskiej poprawności politycznej w nosie maja zapisy polskiej Konstytucji ( nawet złe zapisy) to jak można wymagać od zwykłego Polaka-szaraka szacunku dla prawa , państwa , Konstytycji , organów administracji państwowej itd.? Odpowiedz Link Zgłoś