Dodaj do ulubionych

Nasz Dziennik

16.06.05, 13:17
dlaczego ta gazeta nie posiada forum? czyżby obawiała się, że zbyt mało
czytelników popiera jedynie słuszną linię tego sztandaru prawdziwych polaków?
zmusza to wyznawców (np. oszołom z rm) do działalności na stronach (czyli
przysparzania pieniędzy) wrażej, skandalicznej, skrajnie nieobiektywnej,
żydowskiej, masońskiej, propagującej związki degeneratów i lewackiej gazety
wyborczej.
Obserwuj wątek
    • trydzyk Re: Nasz Dziennik 16.06.05, 13:27
      Bo oni lubia glosic wszem i wobec, jaka to GW jest zaklamana i jak manipuluje,
      nie zauwazajac, ze forum GW toleruje mnostwo roznych pogladow skrajnie
      odmiennych od linii programowej tejze gazety.
      ND, gloszacy tylko i wylacznie prawde, takiego forum nie posiada (wychodzac
      pewnie z zalozenia, ze skoro ich poglady sa SLUSZNE, to nie ma potrzeby z nimi
      polemizowac).
      F.
      • mmkkll Re: Nasz Dziennik 16.06.05, 13:45
        Bardzo chciałbym, aby takie forum powstało. Miałbym pewne pole do popisu, tj. do
        zatruwania forum
        żydokomunistycznomasońskopedalskoneoliberalnoateistycznotalmudycznohucpiarską
        propagandą. Oczywiście nie w sposób wulgarny, gdyż mógłbym kogoś zachęcić do
        jeszcze bardziej intensywnej lektury tego medium.
    • polonic A co, pierwszy bys poszedł tam nabluzgać 16.06.05, 13:39
      tolerancyjny inaczej antypolonosemito??
      • gosc.z.korony ,,antypolonosemito'' - istny ,,prawieŚwiatowid'' - 16.06.05, 13:42
        istota o trzech obliczach... ale jajca... he! he! he!
        • polonic Re: ,,antypolonosemito'' - istny ,,prawieŚwiatowi 16.06.05, 13:43
          to rzeczywiscie zdumiewające w jakie kreacje przeistaczają sie ludzie chorzy z
          nienawiści do Kościoła.
          • kropekuk A o nienawisci do KTOREGO kosciola myslisz? 16.06.05, 13:55

• polonic Re: A o nienawisci do KTOREGO kosciola myslisz? 16.06.05, 13:56
              Wiesz co, myślę przede wszystkim o Kościele katolickim bo wobec kosciołów innych
              religii tyle nienawiści nie widze.
              • mmkkll Mocny w gębie. 16.06.05, 13:59
                Typowy. A jak pojawią się "polskie obozy" w prasie, to nic nie robi.
                • biedronka24 One sie nie pojawily tylko sa od dawna 16.06.05, 14:04
                  bo nie bez powodu takie wpadki prasowe- zwlaszcza w USA.
                  A niejaki pan Michnik to ponoc potentat prasowy. I jakos tez nic nie robil.
                  Zrobila tak naprawde Rzeczpospolita.
                  • mmkkll Re: One sie nie pojawily tylko sa od dawna 16.06.05, 14:06
                    Czytaj ze zrozumieniem. Chodziło mi o to, że określenia te pojawiają się
                    regularnie i są faktycznie specjalnością głównie prasy amerykańskiej.
                    • biedronka24 niestety nie tylko 16.06.05, 14:11
                      mysle ze pewnego modelu wybiorczej edukacji.
                  • kropekuk Hermenegildo Drozdz - CZEMU nazywasz swoj N.Dz. 16.06.05, 14:06
                    Rzeczpospolita ?
                    • biedronka24 W przeciwienstwie do twojego kolegi 16.06.05, 14:08
                      i obiektu westchnien- ja nie mam i nie zamierzam miec ´swoich dziennikow´.
                      Mam tylko rozne zrodla ktorymi wspieram wlasne oczy, uszy i kore mozgowa.
                      Pa skarbie.
                    • mmkkll Re: Hermenegildo Drozdz - CZEMU nazywasz swoj N.D 16.06.05, 14:12
                      Nie czepiaj się, gdy nie ma o co. "Rzeczpospolita" rzeczywiście prowadziła w
                      swoim czasie akcję przeciw temu sformułowaniu na dość szeroką skalę.
              • dziecko_we_mgle Re: A o nienawisci do KTOREGO kosciola myslisz? 16.06.05, 14:03
                polonic napisał:

> Wiesz co, myślę przede wszystkim o Kościele katolickim bo wobec kosciołów
                innyc
                > h
                > religii tyle nienawiści nie widze.

"Czemu to widzisz drzazgę w oku swego brata, a belki we własnym oku nie
                dostrzegasz? " (Mt 7,1-5)

PS

nie czuj sie urażony tą "belką". Tak jest w oryginale, to nie mój wymysł. Ja
                tylko czuwałem, by nie obrażając Twych uczuć, napisać "belka" z najmniejszej
                litery dostępnej na klawiaturze.

zmieszne
                dziecko_we_mgle
                • polonic Re: A o nienawisci do KTOREGO kosciola myslisz? 16.06.05, 14:04
                  Ten cyctat odnosi sie to każdego z nas.
      • gregorak Re: A co, pierwszy bys poszedł tam nabluzgać 16.06.05, 14:07
        Dlaczego od razu nabluzgać? Podyskutować.
      • trydzyk Re: A co, pierwszy bys poszedł tam nabluzgać 16.06.05, 15:02
        Tak jak ty przyszedles poszczeckac na forum zydokumunistycznej GW.

F.
    • gosc.z.korony DLATEGO ŻE: 16.06.05, 13:40
      a) w pierwszym tygodniu, co ja mówię, dniu usunęli by wszystkich ,,inaczej
      myślących'' dykutantów, czyli około 98% rozmówców.
      b) a w drugim tygodniu... sorki... dniu, zostali by ci czterej WŁAŚCIWI i tak
      oto powstałoby NAJGŁUPSZE I NAJNUDNIEJSZE FORUM ŚWIATA.
      Myślę, że tego się właśnie obawiają... ;-)))
      • polonic Re: DLATEGO ŻE: 16.06.05, 13:43
        A ja myslę, że wyznajesz spiskową teorie dziejów.
        • bracia_zbrojek Zamordyzm ekipy ojca R. 16.06.05, 13:52
          Czy w Radiu Maryja sa opinie sprzeciwiajace sie linii o.Rydzyka? Jesli ktos
          wypowie kilka słow nieco odmiennych, juz mu prowadzący zakonnik dziękuje.
          Dobrze,ze nie wysyla do piekla,ale takiej władzy nie ma. Zresztą piekło jest na
          ziemi...Forum w "Naszym Dzienniku"? Chyba zartujecie! Tam jest zamordyzm rodem
          z epoki Stalina, bo nawet nie z epoki po jego smierci.
          • polonic Od czasu do czasu wchodzą na antene tacy jak ty. 16.06.05, 13:55
            z tekstami w rodzaju - "ch..e". Naszego Dziennika nie stać w przeciwieństwie do
            GW na utworzenie portalu internetowego... Dostają pieniądze z datków słuchaczy
            Radia i z opłat za samą gazetę. Nie ma w niej reklam wiec przychody są jeszcze
            mniejsze... GW zalewa ludzi reklamami i ciagnie jeszcze wiecej.
            • kropekuk A te reklamy to Bozia spuscila GW z Nieba... 16.06.05, 13:58
              Modlcie sie o REKLAMOWA LASKE dla gazetki ojca Rydzyka, bo sami nie wpadniecie
              na pomysl, ze brak reklam to najlepszy dowod na ile wasz dzienniczek jest do
              du.y!
              • biedronka24 Jenteligenciku - jezeli odwrocisz 16.06.05, 14:01
                stosunek liczby ogloszen w Rzeczpospolitej do tego w GW i pomnozysz razy 100 to
                bedziesz moze mial cien wyobrazenia o tym jak sie ma wartosc tej gazety do
                wartosci GW.
                • kropekuk Hermenegildo Drozdz: Rzepa ma ogloszenia rzadowe 16.06.05, 14:04
                  Umieszcz je w czynie spolecznym i za darmo?
                  • biedronka24 Mowisz o ilosci Gapciu- i znow do swojego kolegi 16.06.05, 14:06
                    stad ja nawiazuje do ilosci.
              • polonic Ty chyba nic nie rozumiesz. 16.06.05, 14:03
                Reklamodawcy kierują sie ilością słuchaczy/telewidzów/czytelników wybierają te
                media, które najlepiej spełnią rolę bilbordów i najlepiej trafią do specjalnego
                odbiorcy... Nasz Dziennik podobnie zresztą do Radia Maryja nie stosuje
                komercyjnych reklam, które jednak przy zezwoleniu, pojawiałyby sie dosyć często.
                "Imperium" o Rydzyka sponsorowane jest przez samych odbiorców, którzy oczekują
                dobrego towaru i spełnienia własnych zainteresowań... gdyby taką samą taktykę
                stosowała GW niechybnie by upadła.
                • kropekuk Alez rozumiem: do BIEDOTY zadna reklama sie 16.06.05, 14:06
                  nie zwraca, bo i PO CO? A gdy jeszcze naklad symbolicny, to bylby to wyrzucony
                  szmal ;)
                  • polonic Ta "biedota" wspiera RM ze swojej własnej kasy. 16.06.05, 14:07
                    i jakoś dobrze im to wychodzi mimo twojej złosliwosci.
                    • kropekuk To widac...Buhahahaha!!! Buhahahaha!!! 16.06.05, 14:08

• polonic Funkcjonuje i sie rozwija... 16.06.05, 14:09
                        ten smiech to oznaka rozpaczy?
                        • kropekuk "Kon Polski" takze. Funkcjonuje. I sie rozwija. 16.06.05, 14:14
                          Media niszowe, marginalne ...
                          • polonic ND jest niszowy i nikt tego nie kwestionuje. 16.06.05, 14:15
                            Tak samo niszowe są Trybuna czy NIE.
                          • biedronka24 A ´Moj piekny ogrod´ lepiej sie rozwija? ;) 16.06.05, 14:17
                            No opowiedz mi prosze hi, hi.
                            • kropekuk Kwiatki to ja mam w nosie, Hermenegildo Drozdz. 16.06.05, 15:27
                              Konie to ostatnie, co wam na sprzedaz pozostalo...;)
                              • biedronka24 nie ostatnie i nie na sprzedaz. I zawsze lepiej 16.06.05, 15:37
                                niz wciskane na sile idee rownosci seksualnej.
                                A teraz idz sie leczyc gabciu. Zeby cos wiedziec o koniach trzeba wiedziec na
                                czym polega autorytet i harmonia.
                                • kropekuk www.tworki.pl - polecam, Hermenegildo Drozdz. 16.06.05, 15:47
                                  Obok Radyja ;)
                                  • biedronka24 a stormfrontu juz nie polecasz? Schade. 16.06.05, 17:10
                                    Cep jest chyba zajety dzis bo pora by ktos ci zaaplikowal lekarstwo...
                  • polonic "Nasz papież" GW... 16.06.05, 14:23
                    typowa komercha... bo co sie kryje za GW widać dokładnie chocby po akcjach
                    promowania koszulek lewicy "nie płakałem po papiezu". Tylko zysk sie liczy. GW
                    to spółka giełdowa i niech sobie robią zyski ale porównania GW do ND są zupełnie
                    nie na miejscu.
                    • deltalima Re: "Nasz papież" GW... 16.06.05, 14:26
                      porównania GW do ND są zupełni
                      > e
                      > nie na miejscu.

jak miło się z tobą zgodzić. faktycznie - gw, w przeciwieństwie do nd, nie
                      szerzy ksenofobii i nienawiści.
                      • polonic Re: "Nasz papież" GW... 16.06.05, 14:40
                        poprosze o przykłady choćby z dzisiejszego wydania! Nie rzucać kalumni a wiecej
                        faktów?? Jak sądzisz???

PS Uważam ze GW szerzy nienawiść do katolików, próbuje ich skłocic rękami
                        usłuznych księzy... pokazuje "patrzcie, ksieza sie kłócą miedzy sobą"... ciągle
                        drązy wyimaginowane kłopoty w Kościele...

Lewacy mają tendencje do nierozumienia pojęć. I tak patriotyzm nazywają
                        ksenofobią a wyznawanie wartości katolickich nienawiscią... zaiste lewacy są
                        wspaniali.
                        • kozaki_wiesi Re: "Nasz papież" GW... 16.06.05, 14:52
                          Czytuję czasem tę gadzinówkę (ND), słucham RM i oglądam reżimową TRWAM.
                          Przerażona jestem, że katolicy wygadują takie rzeczy o swoich bliźnich.

GW szerzy nienawiść do kogokolwiek? Z choinki się chłopie urwałeś? Jest
                          stronnicza, to fakt ale Ty masz chyba chorą głowę skoro tak piszesz o GW.

ps. A kto to jest lewak?
                          • gregorak Re: "Nasz papież" GW... 16.06.05, 14:57
                            kozaki_wiesi napisała:
                            >A kto to jest lewak?

Drogie kozaki! Tyle razy było to wyjaśniane: lewak to Ty, ja, on. Jasne?
                            • kozaki_wiesi Re: "Nasz papież" GW... 16.06.05, 15:06
                              Jasne! Tyle, że łudziłam się, że usłyszę jakieś bardziej sprecyzowane
                              wyjaśnienie. A tu się okazuje, że Polska dzieli się na otoczenie Rydzyka i
                              lewaków.
                          • polonic Re: "Nasz papież" GW... 16.06.05, 15:23
                            Ja ciągle prosze o przykłady tych aktów nienawiści i ksenofobii... czekam i sie
                            doczekać nie mogę... Słucham czasami Radio Maryja, czytuję Nasz Dziennik i
                            oglądam Telewizję TRWAM w proporcjach umozliwiających mi poznanie zdania innych
                            mediów.

To co piszesz jest bardzo niesprawiedliwe. Po pierwsze Radio Maryja ze swej
                            natury, otwarte na ludzi jest narazone na prowokacje. Na pewno niejden raz miały
                            już miejsce... słucham Radia i oprócz modlitw, piesni koscielnych, mszy swietych
                            jest stosunkowo niewiele audycji polityczno-społecznych. poza tym ktoś kto
                            wygaduje bzdury o Kosciele i wierze nie zasługuje na szacunek, taki człowiek ma
                            problemy ze sobą a słuchacze RM, wrażliwi i żarliwi katolicy mają prawo to
                            skomentowac.
                            • deltalima Re: "Nasz papież" GW... 16.06.05, 15:25
                              >poza tym ktoś kto
                              wygaduje bzdury o Kosciele i wierze nie zasługuje na szacunek, taki człowiek ma
                              problemy ze sobą a słuchacze RM, wrażliwi i żarliwi katolicy mają prawo to
                              skomentowac.

no widzisz, sam potwierdziłeś, że rm szerzy nienawiść i ksenofobię.
                              • polonic A co to jest nienawiść i ksenofobia??? 16.06.05, 16:47
                                bo z tego co piszesz to każde medium w Polsce szerzy nienawiść i ksenofobię...
                                pomyśl zanim napiszesz jakąś bzdurę.
            • gregorak Re: Od czasu do czasu wchodzą na antene tacy jak 16.06.05, 14:14
              polonic napisał:
              >Naszego Dziennika nie stać w przeciwieństwie do GW na utworzenie portalu
              >internetowego...

Wydaje mi sie, że nie masz racji. Sądząc z bardzo dużej ilości róznych FORUM,
              które egzystują w necie nie jest to wcale problem frinansowy (trzeba mieć
              kawałek serwera i programik) tylko chciejstwa. A tego ostatniego najwyraźniej
              brakuje.
              • polonic Re: Od czasu do czasu wchodzą na antene tacy jak 16.06.05, 14:18
                To tylko kłopot. Przecież wszyscy doskonale wiedzą, że jest wielu
                nienawistników, którzy poszliby tam tylko bluzgać. Zero merytorycznej dyskusji,
                zero faktów tylko "rydzol", "maybachy" i niewiadomo co jeszcze... po co komu
                użerać sie z dziczą?
                • gregorak Re: Od czasu do czasu wchodzą na antene tacy jak 16.06.05, 14:29
                  polonic napisał:
                  > To tylko kłopot.
                  Dla Wyborczej to też kłopot. Rózni tu wchodzą ;-) Ale na szczęscie Forum jest i
                  można pogadać.

>Przecież wszyscy doskonale wiedzą, że jest wielu nienawistników, którzy
                  >poszliby tam tylko bluzgać.
                  W RM zawsze słyszę, że RM ma miliony słuchaczy i to nie tylko w Polsce. Przecież
                  to przede wszystkim dla nich miałoby byc to Forum. A Ty tylko nienawistnicy i
                  nienawistnicy.

>Zero merytorycznej dyskusji,
                  >zero faktów tylko "rydzol", "maybachy" i niewiadomo co jeszcze... po co komu
                  >użerać sie z dziczą?
                  Dyskusja moim zdaniem ma sens, nawet jeśli często jest jałowa. A jak ktoś
                  "wulgaryzuje" to wycinać . Przecież Oszołom ogłosił, że prawdopodobnie zostanie
                  adminem Forum RM, więc chętni do tej roboty są ;-)
                  • polonic Re: Od czasu do czasu wchodzą na antene tacy jak 16.06.05, 14:36
                    >Ty tylko nienawistnicy i
                    > nienawistnicy.

nie tylko ale po tym forum choćby widać ze jest takich wielu.
                    • gregorak Re: Od czasu do czasu wchodzą na antene tacy jak 16.06.05, 14:51
                      polonic napisał:

>Ty tylko nienawistnicy i nienawistnicy.
                      > nie tylko, ale po tym forum choćby widać ze jest takich wielu.

No to w końcu jak? Ty jako (jak rozumiem) zwolennik RM chciałbys takiego Forum
                      czy nie? Wg mnie słuchacze - internauci RM, którzy brzydzą się portalem Agory
                      mieliby miejsce do dyskusji ze swoimi zwolennikami i ...przeciwnikami.
                      • polonic Re: Od czasu do czasu wchodzą na antene tacy jak 16.06.05, 15:18
                        Popieram powstanie takiego portalu ale piszę, że naszło by wiele chamstwa i
                        tylko tyle i aż tyle.
                        • deltalima Re: Od czasu do czasu wchodzą na antene tacy jak 16.06.05, 16:09
                          więcej niż tutaj?
          • trydzyk Re: Zamordyzm ekipy ojca R. 16.06.05, 15:05
            ...najlepsze jest to, ze sam kilka razy slyszalem, jak ktorys z 'ojcow
            prowadzacych' stwierdzal, ze 'liberalne media nie pozwalaja na wolna dyskusje, i
            tylko u nas mozna podyskutowac bez cenzury i z prawdziwa wolnoscia pogladow' :))))

F.
      • gregorak Re: DLATEGO ŻE: 16.06.05, 13:50
        gosc.z.korony napisał:

> a) w pierwszym tygodniu, co ja mówię, dniu usunęli by wszystkich ,,inaczej
        > myślących'' dykutantów, czyli około 98% rozmówców.
        > b) a w drugim tygodniu... sorki... dniu, zostali by ci czterej WŁAŚCIWI i tak
        > oto powstałoby NAJGŁUPSZE I NAJNUDNIEJSZE FORUM ŚWIATA.
        > Myślę, że tego się właśnie obawiają... ;-)))

Dokładnie tak było z Forum Słuchaczy Radia Maryja (obecnie Forum Konserwatystów)
        założone przez Yossariana18
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24536
        Najpierw cenzurowali, potem banowali, w końcu Forum zdechło...
        • deltalima Re: DLATEGO ŻE: 16.06.05, 14:17
          niezłe. forum rm na stronie gw! tego by nawet mrożek nie wymyślił. ciekaw
          jestem czy 'prawdziwych polaków' mdli gdy wchodzą na te strony?
          • mmkkll Re: DLATEGO ŻE: 16.06.05, 14:30
            Faktycznie niezłe. Proponuję, jeśli powstanie forum rm lub nd, założyć tam
            prywatne forum libertariańskie.
            • deltalima Re: DLATEGO ŻE: 16.06.05, 14:34
              mmkkll napisał:

> Faktycznie niezłe. Proponuję, jeśli powstanie forum rm lub nd, założyć tam
              > prywatne forum libertariańskie.

ciekawe ile czasu przetrwałoby takie forum? pięć minut? przecież to nie byłoby
              aryj..., o pardon, polskie.
              • mmkkll Re: DLATEGO ŻE: 16.06.05, 14:39
                W końcu wiadomo, że wszelkie formy myśli wolnościowej zostały wymyślone po to,
                by goja ogłupić ;).
          • gregorak Re: DLATEGO ŻE: 16.06.05, 14:41
            deltalima napisał:

> niezłe. forum rm na stronie gw!

Poruszyłem ten tema w wątku "Dlaczego u Michnika, a nie u Rydzyka?". Jesli ktoś
            ciekaw tej dyskusji to tutaj:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24536&w=17819444&a=17819444
        • buraque buehłehłe 16.06.05, 15:26
          gregorak napisał:

> Dokładnie tak było z Forum Słuchaczy Radia Maryja (obecnie Forum
          Konserwatystów
          > )
          > założone przez Yossariana18

hehe to chyba przez motto tego forum: ""Tam, gdzie panuje pełna wolność
          wypowiedzi, tam nieodpowiedzialność deprawuje mówców".
          Nicolás Gómez Dávila"

• buraque Relikt cenzury PRL 16.06.05, 15:36
      deltalima napisał:

> dlaczego ta gazeta nie posiada forum?

Dlatego, że zarowno RM jak i ND są w gruncie rzeczy reliktami cenzury PRL: oto
      gazeta i radio, w których treści prezentowane są na zasadzie niedyskutowalnych
      prawd objawionych w imię Boga Wszechmogącego, rozliczne często dogmatycznie
      wynaturzone prawdy wiary stojace czasem w wielkiej opozycji do humanizmu i
      zdrowego rozsądku. Jako takie w intekcji autorów nie mogą podlegać dyskusji w
      związku z tym, że są w ich mniemaniu esencją wiaru i światopoglądu
      katolickiego. Sytuacja ta jako żywo przypomina cenzure PRL do której nota bene
      w/w autorzy sa przyzwyczajeni i z pewnościa za nia tesknią (oczywiście byłaby
      to dziś cenzura katolicko-narodowa).

Moim zdaniem na tym polega błąd rydzaktorów RM i ND, oni naprawdę wierzą w to
      co piszą, nawet jesli (co zdarza się najczęściej) ich opinie to kompletne
      bzdury z punktu widzenia logiki, prawdy historycznej a przede wszystkim
      zdrowego rozsądku i racjonalnego myslenia. W związku z tym, że sa nieomylni nie
      widza tez potrzeby dyskutowania z innymi poglądami a tym bardziej prezentowania
      ich w formie otwartego dla wszystkich forum. Na antenie RM także mozna usłyszeć
      jedynie słuszne tezy i autorów.

Ot cała tajemnica bytności oszołomów na forum GW - to jedyne miejsce gdzie mogą
      w wolny sposób "porozmawiać".
      • deltalima Re: Relikt cenzury PRL 16.06.05, 15:44
        zgadzam się z tobą, aczkolwiek z jednym zastrzeżeniem- nie sądzę by większość
        ludzi pisząca do tego tytułu wierzyła w te bujdy. wydaje mi się, że chodzi
        raczej o rząd dusz, a mówiąc bardziej dosadnie o trzymanie ludzi za mordę
        poprzez straszenie ich mękami piekielnymi w przyszłym, i konkretnym wrogiem (to
        oczywiście 'lewacy') w doczesnym życiu. jednocześnie obiecuje się tym biednym
        otumanionym ludziom bardzo niesprecyzowaną 'marchewkę' w postaci życia
        wiecznego. cóż za genialny marketing! oferować nieweryfikowalny produkt
        (zbawienie) za takie pieniądze!
        • gosc.z.korony do tego dochodzą też zapewne 16.06.05, 15:47
          jakieś niezbyt jasne ,,doczesne'', materialne sprawki i powiązania.
          I to wszystko daje niezbyt klarowną, ale ,,bezdyskusyjną'' breję.
          Stąd brak forum.
        • buraque Re: Relikt cenzury PRL 16.06.05, 15:52
          deltalima napisał:

wydaje mi się, że chodzi
          > raczej o rząd dusz, a mówiąc bardziej dosadnie o trzymanie ludzi za mordę
          > poprzez straszenie ich mękami piekielnymi w przyszłym, i konkretnym wrogiem
          (to
          > oczywiście 'lewacy') w doczesnym życiu. jednocześnie obiecuje się tym biednym
          > otumanionym ludziom bardzo niesprecyzowaną 'marchewkę' w postaci życia
          > wiecznego.

Ogien piekielny hmmm no to chyba lekka przesada, choc na antenie RM czesto mówi
          sie o interwencji szatana tu i ówdzie.

Ja zauwazyłem jeszcze inną sztuczkę: każdy kto nie zgadza się z linią
          propagowaną przez RM/ND jest automatycznie zaliczany do zdrajców Polski na
          usługach wiadomych sił. Innymi słowy jedynymi prawdziwymi patriotami są w
          mniemaniu rydzaktorów ND/RM tylko oni sami i osoby ich popierające. Reszta to
          albo aktywni przeciwnicy Polski i Kościoła spod znaku żydopedałokomuny albo
          ciemna, otumaniona liberalnymi mediami rozbuchana konsumpcją masa.

Niebezpieczne jest przypisywanie sobie monopolu na bycie Polakiem i patriotą

• gosc.z.korony Tak samo jak w MW i LPR... 16.06.05, 15:57
            Zdaje się, że to jakiś rodzaj przeinaczonej reakcji obronnej, ukształtowaniej
            podczas zaborów, okupacji i komunizmu. To kompleks ,,oblężonej twierdzy'',
            którego wielu rodaków nie może się wyzbyć mimo zmiany sytuacji kraju, a
            rydzykowcy i giertychowcy wykorzystują to do własnych celów. Podsycając tylko
            te fobie.
            • buraque Re: Tak samo jak w MW i LPR... 16.06.05, 16:03
              gosc.z.korony napisał:

> Zdaje się, że to jakiś rodzaj przeinaczonej reakcji obronnej, ukształtowaniej
              > podczas zaborów, okupacji i komunizmu. To kompleks ,,oblężonej twierdzy'',
              > którego wielu rodaków nie może się wyzbyć mimo zmiany sytuacji kraju, a
              > rydzykowcy i giertychowcy wykorzystują to do własnych celów. Podsycając tylko
              > te fobie.

wykorzystują tez inne podejście części społeczeństwa: "należy mi się to mi
              daj", niezaleznie od tego czy jestem leniem czy nie, czy przez to, że mnoże się
              jak królik moja rodzina jest za duża jak na moje dochody daj, daj, daj...

a jak nie dostane to wszystko sprawka żydopedałokomuny rozkradającej kraj,
              przecież mnie się należy... nie kiwnę palcem zeby poszukac pracy/nauczyć się
              czegoś, wykształcenie zawodowe i moja ośmioosobowa rodzina to wszystko na co
              mnie stać, a teraz daj, daj...
      • gosc.z.korony To prawda... 16.06.05, 15:45
        A co do ,,oszołomów'', to myślę że są oni pełni poczucia spełnianej misji.
        Rydzyk uparcie lansuje hasło: ,,czas iść w apostolat mediów''. Sądzę więc, że
        na forum GW mamy do czynienia z takimi właśnie postawami.
        pozdr
        • buraque Re: To prawda... 16.06.05, 15:54
          gosc.z.korony napisał:

> są oni pełni poczucia spełnianej misji.
          > Rydzyk uparcie lansuje hasło: ,,czas iść w apostolat mediów''

Zdaje się, że niektórzy potraktowali ten apostolat zbyt serio:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=25267348
          • gosc.z.korony Tak ,,Nasz'' oszołom to chyba kliniczny tego 16.06.05, 15:59
            przykład. Te jego na poły radosne ,,obwieszczenia'' i linki do ,,ND''...
      • polonic Kościół reliktem PRL wg Buraka. 16.06.05, 16:45
        w Kościele też istnieja prawdy objawione i to wyraxnie różniące sie od
        swiatopoglądu wyznawanego przez buraka... to też burak sie zbiesił.
        • buraque Re: Kościół reliktem PRL wg Buraka. 16.06.05, 16:53
          polonic napisał:

> w Kościele też istnieja prawdy objawione i to wyraxnie różniące sie od
          > swiatopoglądu wyznawanego przez buraka... to też burak sie zbiesił.

Nie mówiłem o dogmatach, tylko o uzurpatorach mieniących się być jedynymi
          licencjonowanymi przedstawicielami Boga

Ciekawe, czy zdajesz sobie sprawę, że wiekszość twardych nakazów kościelnych
          nie pochodzi wprost od Boga czy nie wypływa z nauk Jezusa, ale jest efektem
          przemyślen kapłanów różnego szczebla, klasyczny przykład to celibat.
    • oszolom.z.radia.maryja Re: Nasz Dziennik 16.06.05, 17:15
      to jedyna gazeta która pisze prawdę o tym co się na świecie i w kraju dzieje
      • dupekzoledny Re: Nasz Dziennik 16.06.05, 17:23
        ten KArTOfeL jest faktycznie aż taki głupi-czy tylko udaje. chyba udaje bo
        raczej niemożliwy jest taki kretynizm.
        • biedronka24 ten jest jak najbardziej mozliwy 16.06.05, 17:25
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=25286575&a=25289349
          Kolejny cytat do zbioru cytatow szczytnych nierasistki i humanistki Gabci :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka