kot.behemot 17.06.05, 07:10 Czepiacie się. Może ma w sobie coś z rycerza... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sam_sob Re: Jak zostać wiceministrem sprawiedliwości 17.06.05, 07:34 Nie może, ale na pewno tak jest, o czym świadczą ich dokonania. Warci są stacji orbitalnej, w słusznym interesie mieszkańców Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.sygula NO I MAMY PRAWNICZĄ MASONERIE SEKTĘ WYBRAŃCÓW 17.06.05, 08:09 zastanawiam się tylko ile im do wielebnego Moona z korei ?? Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka Kalisz i rycerz hehe - skad wziąć zbroję XXXXXL ? 17.06.05, 08:16 a poza tym rycerz kojarzy mi się z osobą szlachetną :( Odpowiedz Link Zgłoś
borsuuk Re: Kalisz i rycerz hehe - skad wziąć zbroję XXXX 17.06.05, 09:41 A popatrz na portrety szlachty z XVI - XVIII wieku połowa z nich to grubasy nie ustępujące Kaliszowi, a z dumą portretowali się z pełnej zbroi! Odpowiedz Link Zgłoś
tajak Re: Kalisz i rycerz hehe - skad wziąć zbroję XXXX 17.06.05, 11:12 tekameka napisał: > a poza tym rycerz kojarzy mi się z osobą szlachetną :( Może kojarzyć się też z zakuta pałą Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Re: Kalisz i rycerz hehe - skad wziąć zbroję XXXX 17.06.05, 11:28 A mnie rycerz kojarzy sie z postaci na koniu i o ile jestem w stanie wyobrazic sobie Kalisza w zbroi (nawet mnie to troche rozbawilo, jak sobie go wyobrazilem), to za nic nie potrafie wyobrazic sobie tak poteznego i silnego konia, ktory moglby go uniesc. Odpowiedz Link Zgłoś
t324911 Re: Jak zostać wiceministrem sprawiedliwości 17.06.05, 08:14 Kiedys nie mowilo sie ze ma w sobie cos z rycerza tylko po prostu ze ma zakuty leb . Odpowiedz Link Zgłoś
programistajava Re: Jak zostać wiceministrem sprawiedliwości 17.06.05, 08:10 ...tak ma zakuty łeb Odpowiedz Link Zgłoś
rasmc zabawiają się Teutony 17.06.05, 08:30 Ich Grunwald jest bliski, nadchodzi Kaczyłło i nie pomogą im te nagie miecze w gabinetach.. Odpowiedz Link Zgłoś
hirsh1 Czepiacie się i tyle.A jak dostać pracę w GW? 17.06.05, 08:41 Złośliwi, tacy jak wy mówią, że w "Gazecie Wyborczej" pracują sami... Wy te same metody zastosowaliście w materiale opublikowanym powyzej. Nie przesadzajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
hirsh1 Może tam mogą pracować tylko zakute łby? 17.06.05, 08:46 Albo błędni rycerze od popełniania wciąż nowych błędów legislacyjnych? Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Rycerze Okraglego Stolu. Kalwas w roli Lancelota 17.06.05, 09:16 Brakuje tylko krola Artura. Fajne maja zabawy chlopaki. Odpowiedz Link Zgłoś
wojten To muszą być rycerze rozbójnicy, zainteresowani 17.06.05, 09:18 państwowym kufrem, Odpowiedz Link Zgłoś
wasniewski Re: To muszą być rycerze rozbójnicy, zainteresowa 17.06.05, 09:24 Nikoniecznie rozbójnicy, w czasach rycerzy zamiast ordynarnych łapówek dawano okazjonalne podarki. Od wartości podarków uzależniano wydawane wyroki. Podarki wręczano nawet głowom koronowanym. Może w ministerststwie chcą przywróćić te piękne zwyczaje. Andrzej Waśniewski Odpowiedz Link Zgłoś
r.p.mcmurphy bolszewickie chamy bawia sie w szlachte... 17.06.05, 09:55 smiech na sali, do sztachet i brony kmioty!! Odpowiedz Link Zgłoś
kot.behemot Czyż nie? Ileż to u czerwonej swołoczy sentymentu 17.06.05, 10:39 ...dla stylu życia klas wyzyskiwaczy. Polowanka. Zabawy w rycerzyków. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Jak zostać wiceministrem sprawiedliwości 17.06.05, 10:22 na 100% zakuty lep Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Jak zostać wiceministrem sprawiedliwości 17.06.05, 10:34 :))) Brawo "Gazeto" :) Dan Brown by się nie powstydził. Tajne średniowieczne spiski,Kalwas Wielkim Mistrzem, templariusze przemykający korytarzami Ministerstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
dolby2 Harcerzyki... 17.06.05, 10:35 Kiedy ku..a, zejdziecie z trzepaka na ziemię? Odpowiedz Link Zgłoś
sztajmes ... 17.06.05, 10:40 - A gdzie pan trzyma swój miecz? - W gabinecie, w sądzie w Wąbrzeźnie. Niezbyt na widoku, ale go mam. ''''''''''''''''''''''''''' Ja, jako prawdziwy rycerz, miecz swoj caly czas trzymam w pochwie... Odpowiedz Link Zgłoś
pancho_paco Bractwo Rycerskie czy Loża Masońska 17.06.05, 10:40 Cokolwiek by to nie było, to sformalizowane związki pozasłużbowe umacniają układ kolesiowski "kumpel od miecza" od bitki, wypitki a wicemiss robi za d(z) iw...e tych spotkań - no bo jak taka fajna krasawica może straszyć. A tak na poważnie, to jaki charakter ma ten związek piętnastu, ilu z nich jest w Ordynackiej, ilu ma dostęp do teczek, a ilu ma swoją teczkę - może byście pogłębili ten materiał a nie krzyczeli o stołku i mieczu. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Zerknijcie NA TO.. 17.06.05, 11:03 www.illuminati-news.com/secret-societies.htm Nadeszła nowa era... Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel dla nich przewidziane 17.06.05, 11:26 Im to raczej dziecina, łacina i pierzyna, a nie miecze. Odpowiedz Link Zgłoś
apropag Re: Zerknijcie NA TO.. 17.06.05, 13:01 "Gentlemen, Altho it is not possible to forsee the consequences of human actions, yet it is nevertheless a duty we owe ourselves and posterity in all our public councils to decide in the best manner we are able and to trust the event to That Being who governs both causes and events, so as to bring about his own determinations. Impressed with this sentiment, and at the same time fully convinced that our affairs will take a more favorable turn, The Congress have judged it necessary to dissolve all connection between Great Britain and the American Colonies, and to declare them free and independent States as you will perceive by the enclosed Declaration, which I am directed to transmit to you." Pierwsze Informacje o Rycerzach Swiatyni Templariuszach pochodza od Wilhelma von Tyrus Ktory opisal to w latach 1169-1184 w czasie kiedy podczas wypraw krzyzowych usilowano Opanowac Ziemie Swieta i ustanowic Krolestwo .Ktore Krzyzowcy nazywali "outremer" Ziema za morzem. Gdy Wilhelm von Tyrus rozpoczynal swoja relacje Palestyna byla w reku Europejczykow juz od siedemdziesieciu lat, Templariusze rozwijali swa dzialanosci od co najmniej 50 lat. W ciagu krutkiego czasu dzialanosc Templariuszy rozwinela sie w Europie. Gdy w 1127 powrocili wszyscy do Europy a bylo ich az dziewieciu. Swiety Bernhard przygotowal Wspaniale powitanie. W Styczniu 1128 na Synodzie na dworze Grafa z Szampanii dzieki dzialanosci Sw Bernharda von Clirvaux, Hugo von Poens otrzymal tytul Wielkiego mistrza Militia Christi jak wowczas nazywano Zakonnikow. Ustanowiono wtedy kryteria dzialanosci tego zakonu, ktore mialy ducha pozniejszego zakonu zystersow....odsylam do prac Panow Lincolna Baigenta i Leigha i ksiazki DER HEILIGE GRAL UND SEINE ERBEN. po przeczytaniu czego bedziemy mogli dowiedziec sie dlaczego Panowie "Bawia" sie w Rycerzy. A sa to Wybrani wedlug bardzo ostrych i specyficznych kryterow. Odpowiedz Link Zgłoś
borrus No Kalwasie z Psiejwólki 17.06.05, 13:28 skoroś ty szlachetnie urodzony to stawaj na poświęconej ziemi... Odpowiedz Link Zgłoś
apropag Re: No Kalwasie z Psiejwólki 18.06.05, 13:38 borrus napisał: > skoroś ty szlachetnie urodzony to stawaj na poświęconej ziemi... Urodzila mnie Kobieta ktora szanowalem i szanuje jej pamiec. Masz na mysli Ziemie ktora calowal Jan Pawel II. To moge Ci powiedziec ze Bylem wszedzie tam gdzie i On Byl, dotarlem nawet tam gdzie On nigdy nie moglby dotrzec. Pomimo ze Matka kobiety ktora mnie urodzila mocno mnie skarcila za to ze w 57 roku nie ucalowalem Jego reki. Borrusie Czy masz szacunek dla swych rodzicow. ? . Wiec nie badz zakuta pala. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Rekto za ta zabawe w rycerzykow placi ? 17.06.05, 11:43 mam przypuszczenie graniczace z pewnoscia ze jak zwykle szary podatnik oskubany przez tzw. panstwo w tzw. majestacie prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Re: Jak zostać wiceministrem sprawiedliwości 17.06.05, 11:52 Oni wszyscy maja w sobie coś z rycerzy... zakute łby Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: Jak zostać wiceministrem sprawiedliwości 17.06.05, 12:23 Chodzi ci, że łeb zakuty??? kot.behemot napisał: > Czepiacie się. Może ma w sobie coś z rycerza... Odpowiedz Link Zgłoś
2yoo4yoocorne2 Sadze,ze wielkim mistrzem jest sir Kwiatkowski 17.06.05, 12:38 Z tym Golubiem-Dobrzyniem wiaza mnie stare wspomnienia.Byl tam/moze i jest nadal,choc musi miec z 70 lat/pan Kwiatkowski,ktory przez pol wieku pelnil tam funkcje jakby szefa tego zamku,niby pod skrzydlami PTTK.Ten bardzo obrotny czlek zaczal sciagac tam ludzi z Polski gdzies 35 lat temu.Wymyslil bale sylwestrowe,jakies turnieje rycerskie,kuligi,ogniska itp.aby tylko cos sie tam dzialo.Sam zameczek jest miniaturowy i mocno zaniedbany,ale glosno o nim,bo stale bywaja tam opiniotworcy.A cala ta loza prawnikow mnie smieszy i bawi,nie jestem przeciwko takim zabawom,jesli nie koncza sie tak glupio,jak w tym wypadku,gdy kolesia od alkoholu robi sie wiceministrem,bo dobrze nas przyjmuje na swoim terenie.No bo jakim ministrem moze byc prowincjonalny sedzia,zeby nie powiedziec,gminny...Zadnym,albo jeszcze gorzej.Chcialoby sie,aby w moim kraju szefami resortow zostawali najlepsi z najlepszych,a nie ci,co tak pieknie goszcza kumpli... Odpowiedz Link Zgłoś
bracia_zbrojek Re: Sadze,ze wielkim mistrzem jest sir Kwiatkowsk 17.06.05, 13:08 Ględzisz "2yoo i cos tam jeszcze". Spojrz na kariere pewnego "pana" ,co zaczynal w Klewkach! Odpowiedz Link Zgłoś
apropag Re: Sadze,ze wielkim mistrzem jest sir Kwiatkowsk 17.06.05, 13:22 bracia_zbrojek napisał: > Ględzisz "2yoo i cos tam jeszcze". Spojrz na kariere pewnego "pana" ,co > zaczynal w Klewkach! Panowie nie obrazajcie sie zacznijcie myslec, gdy wam to nie wychodzi napiszcie w wyszukiwarce slowo (Kretyn), po czym mozecie obrazac sie nawzajem. Odpowiedz Link Zgłoś
apropag Re: Sadze,ze wielkim mistrzem jest sir Kwiatkowsk 17.06.05, 13:15 2yoo4yoocorne2 napisał: > Z tym Golubiem-Dobrzyniem wiaza mnie stare wspomnienia.Byl tam/moze i jest > nadal,choc musi miec z 70 lat/pan Kwiatkowski,ktory przez pol wieku pelnil tam > funkcje jakby szefa tego zamku,niby pod skrzydlami PTTK.Ten bardzo obrotny > czlek zaczal sciagac tam ludzi z Polski gdzies 35 lat temu.Wymyslil bale > sylwestrowe,jakies turnieje rycerskie,kuligi,ogniska itp.aby tylko cos sie tam > dzialo.Sam zameczek jest miniaturowy i mocno zaniedbany,ale glosno o nim,bo > stale bywaja tam opiniotworcy.A cala ta loza prawnikow mnie smieszy i bawi,nie > jestem przeciwko takim zabawom,jesli nie koncza sie tak glupio,jak w tym > wypadku,gdy kolesia od alkoholu robi sie wiceministrem,bo dobrze nas przyjmuje > na swoim terenie.No bo jakim ministrem moze byc prowincjonalny sedzia,zeby nie > powiedziec,gminny...Zadnym,albo jeszcze gorzej.Chcialoby sie,aby w moim kraju > szefami resortow zostawali najlepsi z najlepszych,a nie ci,co tak pieknie > goszcza kumpli... Potocznie myslac i wnioskujac masz racje , Pan Kwiatkowski jest bardzo porzadnym i obrotnym czlowiekiem. Jezeli widziales ostatnia wieczerze z komentarzem tego co Artysta chcial tam pokazac poczytaj Dan Browna Sakrileg, i gdy przebrniesz przez ta lekture Poczytaj Dre Heilige GRAL und seine Erben. ursprung und gegenwart eines geheimen Ordens .Sein Wissen und seine Macht. A wtedy dowiesz sie dlaczego Dziwisz zostal wyslany przez Benedykta XVI do Krakowa. I dlaczego Jan Pawel II w 78 roku pozwolil otworzyc grobowce Krolewskie na Wawelu.O czym opowiada ksiazka napisana przez Zbigniewa Swiecha Klatwy Mikroby i Uczeni Opowiesc Wawelska wydana przez Iskry.Warszawa.1988 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
aditer Kto za to zapłaci? 17.06.05, 14:14 Wielcy Państwo się bawią, a za to i tak zapłaci społeczeństwo... Czy to w formie podatków, czy zawyżonych cen u prawników! Nie ma jak mieć monopol i trzymać się kastowo-feudalnego systemu wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
jazyda Jeden bzdurny artykuł i tłuszcza zawistna i 17.06.05, 22:07 zakompleksiona zaczyna ujadać.Sama zresztą woli wykwintne zabawy z "półlytrem i ogórasem" na zagrychę. Odpowiedz Link Zgłoś