otawszczyk 26.06.05, 20:05 Cos pan nisko mierzy panie Gie. Czemu Putin a nie Stalin ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nagranicy Re: NO TO WSZYSTKO JASNE... 26.06.05, 20:16 Szkoda slow. Jast i bedzie gorzej niz ktokolwiek moze przewidziec. Odpowiedz Link Zgłoś
wilczysko1 Towarzyszu Macieju Wasza postawa w PRON 26.06.05, 21:09 umożliwiła szybkie zwalczenie opozycji i zamknięcie takich kryminalistów jak Frasynium czy Bujak.Należny Wam za tę postawę medal im. Feliksa Dzierżyńskiego otrzymacie w Rocznicę Wielkiego Października. Odpowiedz Link Zgłoś
azx No! I kto powiedział, ze polityka jest nudna? 26.06.05, 23:40 Kabaret Moralnego Niepokoju z Halama na dokladkę przy tym wysiada. Odpowiedz Link Zgłoś
drewsaq I czyż nie jest to faszysta i ruska wtyka? 27.06.05, 08:43 Jego rozum tam, gdzie wielikaja rossija. To człowiek wschodu i może lepiej by było dla niego i dla nas by poprosił o azyl u swoich mocodawców. Odpowiedz Link Zgłoś
elefantino1 [...] 27.06.05, 09:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
www.twojenazwisko.pl Re: I czyż nie jest to faszysta i ruska wtyka? 27.06.05, 12:46 Moim skromnym zdaniem - jest. Ale to było wiadomo już od dawna; a takie deklaracje w prasie raczej mu zwolenników nie przysporzą. I bardzo dobrze :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Mamy rowniez niemiecka: rzad polski, a wiec Belka 27.06.05, 15:15 popiera Niemcy w dostaniu stalego miejsca w Radzie Bezpieczenstwa w UNO. Cytat pod spodem z dzisiejszej die Welt: Niemcy zwalczaja jak moga USA, tworza nowa os z Moskwa. Polityka Niemiec destabilizuje caly system bezpieczenstwa w naszym regionie, zapewniajacy niepodleglosc Ukrainie, republikom byltyckim i Polsce. Popieranie Niemiec w ich dazeniu otrzymania stalego miejsca w RB, niedawno jeszcze N. domagaly sie rowniez prawa veta jest z punktu widzenia Polski tak samo rozsadne jak dawanie wariatowi brzytwe do reki. Skorumpowany rzad komuchow robi wszystko, aby w ciagu wrecz ostatnich dni swojego istnienia wyrzadzic Polsce jak najwieksze szkody. Miejmy nadzieje, ze w tym przypadku USA po prostu obsiusiaja "polskich" rzad. I o ile duch pana Nowaka-Jezioranskiego krazy jeszcze w poblizu, to z cala pewnoscia to zrobia to. Odpowiedz Link Zgłoś
gunnison CO ON GADA, CO ON GADA? 26.06.05, 22:31 kobiety zostawic w domach, w XXI wieku? co sobie synowa pomysli? Roman zabierz tacie mikrofon! To LPR to nawet fajne jest, dowcipy sie ich trzymaja. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: CO ON GADA, CO ON GADA? 26.06.05, 23:32 Roman też ciężko chory i nie wolno mu dawać mikrofonu. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Wysyłamy Giertycha do Rosji, bezterminowo.. 26.06.05, 20:17 Roman Giertych jest porządnym człowiekiem ale nie pasuje ani do wsółczesnej Polski ani Europy. Myślę, że wschód to dobry kierunek do emigracji dla lidera i chętnych z jego ugrupowania nawiedzonych wszechpolskich. Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Giertych i WszechPolacy sa bardzo potrzebni u nas 26.06.05, 21:12 a nie w Rosji, aby straszyc nimi zboczencow,mam na mysli chomiki, przyglupia i niedouczona mlodziez ktorej przybywa nam w ostatnich latach blyskawicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
panatha Zulus - Polska potrzebuje Hitlera nie Giertycha 26.06.05, 21:16 zulus , pojdz dalej e tam giertych i wszechpolacy , Polska potrzebuje nowego Hitlera który zrobi porzadek z Żydami Cyganami z Polakami, masonami, i homoseksualistami Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Giertycha juz mamy,a gdzie ja ci Hitlera znajde ? 26.06.05, 21:27 panatha napisał: > zulus , pojdz dalej > e tam giertych i wszechpolacy , Polska potrzebuje nowego Hitlera który zrobi > porzadek z Żydami Cyganami z Polakami, masonami, i homoseksualistami > lepszy wrobel w garsci jak golab na dachu.Mozna go doszkolic, wszak wydano w Polsce ksiazke Adolfa "Mein Kampf" (po Polsku) Odpowiedz Link Zgłoś
panatha Głosuj na Bubla albo na Świtonia to bedziesz miał 26.06.05, 21:30 eldorado jak na kamczatce Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Tu nie ma co glosowac,trzeba przejac wladze sila! 26.06.05, 21:34 panatha napisał: > eldorado jak na kamczatce > nie bylem na kamczatce Odpowiedz Link Zgłoś
panatha Re: Tu nie ma co glosowac,trzeba przejac wladze s 26.06.05, 21:44 Mały zamach stanu? rzady generałow mama juz za soba > > nie bylem na kamczatce żałuj kamczatka tak jak Syberia i stepy Kazachstany to krainy miodem i mlekiem płynace, dlatego własnie Stalin tylu tam Polaków wysiedlił Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Nie ulega watpliwosci ze PIS,LPR odegraja powazna 26.06.05, 22:18 role w przyszlej Polsce, bo to co teraz sie dzieje to jest totalny upadek, zlodzieji nazywa sie biznesmenami,sedziowie wypuszczaja bandytow,lekarze morduja,syf z malaria.widocznie Polacy nie dorosli do demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrasekta Przeciez to wlasnie strategia LPR ! nie widzicie ? 26.06.05, 23:14 Wystawili na prezydenta starca o zniszczonej latami propagandy psychice. Dziadek przegra w tych wyborach z jednego powodu - by LPR mogło dalej działać w opozycji i krytykować wszystko co sie dzieje bo tak jest przeciez najłatwiej. Do przyszłych wyborów zaplanowali sobie tak zgnoić polskich polityków z innych partii by pozostać praktycznie sami na polu bitwy i by roman "Frankenkoń" giertych mógł przejąć władzę w całkowicie demokratyczny sposób. no potem oczywiście Nacht der langen Messer, i historia zatoczy kółko z mało zabawną zmianą kraju w którym będzie się to odbywać. Odpowiedz Link Zgłoś
falanga1 Re: Przeciez to wlasnie strategia LPR ! nie widzi 27.06.05, 18:33 dobrasekta napisał: > Wystawili na prezydenta starca o zniszczonej latami propagandy psychice. Dziade > k > przegra w tych wyborach z jednego powodu - by LPR mogło dalej działać w opozycj > i > i krytykować wszystko co sie dzieje bo tak jest przeciez najłatwiej. Boisz się o swoją pedalską dupę?? > > Do przyszłych wyborów zaplanowali sobie tak zgnoić polskich polityków z innych > partii by pozostać praktycznie sami na polu bitwy i by roman "Frankenkoń" > giertych mógł przejąć władzę w całkowicie demokratyczny sposób. no potem > oczywiście Nacht der langen Messer, i historia zatoczy kółko z mało zabawną > zmianą kraju w którym będzie się to odbywać. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrasekta Re: Przeciez to wlasnie strategia LPR ! nie widzi 12.12.05, 16:26 > Boisz się o swoją pedalską dupę?? żałosne - to właśnie poziom LPR'owców. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper21 Re: Zulus - Polska potrzebuje Hitlera nie Giertyc 26.06.05, 23:08 panatha napisał: > zulus , pojdz dalej > e tam giertych i wszechpolacy , Polska potrzebuje nowego Hitlera który zrobi > porzadek z Żydami Cyganami z Polakami, masonami, i homoseksualistami > Zapomniałeś o cyklistach. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Zulus - Polska potrzebuje Hitlera nie Giertyc 26.06.05, 23:20 A Otaku? Dlaczego nikt z nimi nie walczy? Niszczą wszak że polską młodzież tak że szkoda gadać.... Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Re: Zulus - Polska potrzebuje Hitlera nie Giertyc 27.06.05, 09:35 Za stary na nowego Hitlera. Nie poruszy tłumów tylko będzie fajną egzotyczną maskotką dla większości. Odpowiedz Link Zgłoś
drewsaq Juz nie wiem kto gorszy, Giertychy+RM czy chomiki. 27.06.05, 08:47 W każdym razie jedni i drudzy są mi obcy. Ale Giertych+RM to więksi ekshibicjoniści i bardziej chcą narzucać swoje jedynie-słuszne zdanie. A na dodatek faszyści. Odpowiedz Link Zgłoś
kruha1 Re: Giertych i WszechPolacy sa bardzo potrzebni u 27.06.05, 10:43 to choroba społeczeństwo giertychanizmu... Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Giertych i WszechPolacy sa bardzo potrzebni u 27.06.05, 11:57 Masz na myśli tę młodzież, której trzeba ułatwić zdawanie egzaminów przez wizyty u egzaminatorów - jak to było w przypadku żony Romana? Odpowiedz Link Zgłoś
tommy_di Re: Giertych i WszechPolacy sa bardzo potrzebni u 27.06.05, 12:44 Tak są nam potrzebni !!! ... Żeby społeczeństwu pokazać, że może być jeszcze gorzej za ich rządów ... zdecydowanie sprzeciwiam się ich delegalizacji ... Odpowiedz Link Zgłoś
mbishop Hehe, Putin robi porządek tylko z NIELOJALNĄ elitą 26.06.05, 20:18 Taki Abramowicz np. ma się świetnie... Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Hehe, Putin robi porządek tylko z NIELOJALNĄ 26.06.05, 20:51 Przecież PiS i LPR też nie będą kosiły kolesi. Np. Kaczyński znajomych przekręciarzy, jak Zalewski, planuje wyciągnąć z pierdla. Odpowiedz Link Zgłoś
drewsaq Naprwdę? A skąd to wiesz? 27.06.05, 08:50 Z Trybuny? Czy z Głosu Leppera? Bo chyba nie z ambony ani z kruchty tym razem? Odpowiedz Link Zgłoś
coocolooco [...] 26.06.05, 20:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Re: Putin wzorem Giertycha 26.06.05, 20:34 Taaa, PAMIETAM DOSKONALE JAK PRZED ROSJĄ PŁASZCZYŁ SIĘ TADEUSZ MAZOWIECKI W 1989 ROKU, KIEDY SPOŁECZNOSĆ NOWEJ HUTY POSTANOWIŁA UPIĘKSZYĆ FARBĄ POMNIK LENINA. Odpowiedz Link Zgłoś
szabo Re: Putin wzorem Giertycha 26.06.05, 21:37 to jest polityka międzynarodowa i odpowiedzialność Praezesa Rady Ministrów za Państwo, a nie płaszczenie sie przez Rosją, natomiast Giermiś się płaszczy i to tak, że nie widać głowy Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszn3 Wzorem dla jego Ojca był Hitler i Mussolini 26.06.05, 20:36 Część wypisów z jego "dzieł" można sobie poczytać pod: marcoos.jogger.pl/comment.php?eid=115399..ojoj.. Odpowiedz Link Zgłoś
b.kubacki Re: Putin wzorem Giertycha 26.06.05, 20:37 czy stać nas na prezydenta, który ustąpi (jak nietrudno się domyślić) w pierwszym półroczu urzędowania ??? Odpowiedz Link Zgłoś
arkun MAM LEPSZY POMYSL ! 26.06.05, 20:39 Najlepiej w ogole zakazac kobietom pracowac, tylko zdaje sie ze przy okazji nalezaloby im odebrac prawa wyborcze, na wypadek jakby sie buntowaly. I zalatwione. Odpowiedz Link Zgłoś
wolny.strumien i co dalej? 27.06.05, 12:47 no ale chyba trzeba te kobiety wydac za maz, bo z czego bedzie zyla, jak nie bedzie meza co przyniesie kase do domu, a zdrugiej strony doprowadzenie do wymarcia kobiet ma sie chyba niejak do tego, ze maja dzieci rodzic..ratunku! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtello2 zla inwestycja 26.06.05, 20:39 taki Giertych to bardzo niepewny i kosztowny kandydat, wiecej w szpitalu bedzie lezal a jeszcze nie doczeka konca kadencji i znowu koszty... Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Re: zla inwestycja - coś mi się .. 26.06.05, 20:59 ..wydaje, że pod tym względem dotychczasowe inwestycje są zdecydowanie gorsze. Biorąc pod uwagę postęp medycyny, Kwaśniewski pociągnie jeszcze ok. 30 lat pierdząc w stołek za podatników pieniądze, Bolek też może mu dorównać. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Hipokryzja Ligi Przyjaciół Rosji... 26.06.05, 20:46 Fascynujące... jak rozumiem dla pana (choć stosowniejsze byłoby określenie "towarzysza") Giertycha wsadzenie Chodorkowskiego i zmuszenie Gusińskiego i Bierezowskiego do emigracji (nie słychać żeby Rosja ich ścigała...) to już "robienie porządku". Nurtuje mnie kilka pytań: Czy Giertych ma świadomość tego, że grupa rosyjskich oligarchów liczy około 25 osób a nie 3? Czy wie że Roman Abramowicz ma na polu afer dużo ciekawsze osiągnięcia niż Chodorkowski, co więcej zostało to wyciągnięte na światło dzienne przez rosysjski odpowiednik naszej NIK, mimo to Abramowiczowi włos z głowy nie spadł? Czy nie potrafi zauważyć, że cały rosyjski oligarchczny układ NIE MÓGŁ zostać stworzony bez wiedzy, cichej zgodzy a być może nawet czynnego wsparcia prezydenta Jelcyna, któremu jak na razie nikt nie zakłóca politycznej emerytury? I na końcu: jakim cudem teczkomanowi Giertychowi, który wszędzie dopatruje się byłych UBeków czy też innych działaczy komunistycznych imponuje były pułkownik KGB Władimir Putin? Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Oddajcie mi moją część majątku narodowego 26.06.05, 22:37 Sama GW pisała np. o BIG-Banku, że powstał z wykorzystaniem majątku narodowego. A ile było "prywatyzacji" różnych firm, gdzie zarządy kasowały po kilkanaście milionów? Ja za 20 zł kupiłem bezwartościowy papier, zwany Powszechnym Świadectwem Udziałowym. Jak miliony zrobionych już nie napiszę w co Polaków. III RP jest wzorowana na oligarchicznej Rosji. Ci którzy ją stworzyli powinni siedzieć. Tzw. demokracja jest oszustwem - bez pieniędzy jest się większym niewolnikiem niż za komuny. Tu nie tylko Putin by się przydał, ale rewolucja. I musi nastąpić czas zdrowej pały. Odpowiedz Link Zgłoś
colage Re: Oddajcie mi moją część majątku narodowego 27.06.05, 08:50 Proponuje, zebys wzial najgrubsza pale jaka znajdziesz i pie..al sie nia centralnie w czolo. Choroba moze nie ustapi, ale przynajmniej na jakis czas dasz od siebie odsapnac innym... Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Re: Oddajcie mi moją część majątku narodowego 27.06.05, 10:32 I nawet gdy postąpię jak mi radzisz, to co to zmieni? Niesprawiedliwość i tak będzie niesprawiedliwością. A społeczeństwo prędzej czy później zażąda wyjaśnień. I może być tak, że już nie do końca będzie chciało czekać na odpowiedź.... Odpowiedz Link Zgłoś
zetisdead Re: Oddajcie mi moją część majątku narodowego 27.06.05, 14:06 meylec napisał: "Tu nie tylko Putin by się przydał, ale rewolucja. I musi nastąpić czas zdrowej pały." Żadna rewolucja nie uzdrowi Twojej pały. Musisz pójść z tym do wenerologa. I na przyszłość nie wtykać jej w zadek Giertychowi. Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Re: Oddajcie mi moją część majątku narodowego 27.06.05, 17:20 Co do wtykania pały w zadek, to przenieś się na forum "Wiadomości". Tam jest wątek o chórze z Bostonu. A Giertych jest przeciwnikiem takich nowinek. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Oddajcie mi moją część majątku narodowego 27.06.05, 17:29 meylec napisał: > Co do wtykania pały w zadek, to przenieś się na forum "Wiadomości". Tam jest > wątek o chórze z Bostonu. A Giertych jest przeciwnikiem takich nowinek. A ty skąd to wiesz? Może on tylko tak gada a swoje robi...? A może zalecałeś się do niego a on cię przepędził???? Faktem jest, że nie daleko zawsze pada jabłko od jabłoni, więc i w tym przypadku, po dziadziusiu-Jędrusiu, obaj - i Maciuś i Romuś - chcą nam zrobić "ostateczne rożwiązanie"... Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Re: Oddajcie mi moją część majątku narodowego 27.06.05, 18:19 Nie każde zdecydowane w słusznej sprawie działanie. To musi być zaraz "ostateczne rozwiązanie". Odpowiedz Link Zgłoś
chips8 Re: Hipokryzja Ligi Przyjaciół Rosji... 26.06.05, 22:57 świetny post.Boże, co za kabaret Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Re: Hipokryzja Ligi Przyjaciół Rosji... 26.06.05, 23:13 Abramowicz podniósł przynajmniej poziom życia Czukczów na Kamczatce, gdzie był gubernatorem. I inwestował w ten region. A Chodorkowski, po zawłaszczenu rosyjskiego majątku narodowego wielomiliardowej wartości, kombinował jeszcze jak go wyprowadzić z Rosji. A co do Jelcyna, to realizował politykę wpływowego finansowego lobby amerykańskiego. Podobnie jak władze takich państw, jak Uzbekistan, Kazachstan i Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Hipokryzja Ligi Przyjaciół Rosji... 26.06.05, 23:24 > Abramowicz podniósł przynajmniej poziom życia Czukczów na Kamczatce, Zwiększając zadłużenie regionu (o ile pamiętam dwukrotnie) i łamiąc sporo przepisów dotyczących gospodarowania środkami finansowymi. Wg rosyjskiej Izby Obrachunkowej, czyli ichniego NIK, bezprawnemu przesunięciu w budżecie uległo 50 mln USD (roczne wpływy Czukotki to 120 mln); nie znaleziono jednak powodów ani do zwolnienia, ani rozpoczęcia dochodzenia. > I inwestował w ten region Po wcześniejszym obniżeniu sobie podatków; w ten sposób obrobił własny kraj na ok. 500 mln USD. I obrabia go nadal. A większość tych "inwestycji" sprowadzała się do przerejestrowania siedzib firm i otwarcia 2-3 osobowych biur na Czukotce. Jak się zarabia na wydobyciu ropy, to się nie przeniesie szybu naftowego, tym bardziej że tego paliwa na Czuktoce nie ma (tam w ogóle niczego nie ma...) proste? Za dowolne z ww. (machinacje podatkowe/bałagan w budżecie) w Polsce facet by trafił za kratki, bez względu na "plecy". > kombinował jeszcze jak go wyprowadzić z Rosji Abramowicz już nie kombinuje - sporą część już po prostu wyprowadził. Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Re: Hipokryzja Ligi Przyjaciół Rosji... 27.06.05, 00:23 Ale jednak Putin, co by o nim nie mówić, przywrócił Rosjanom ich państwo. W pewnym stopniu, może niewielkim, ale jednak. W pęczniejącej niesprawiedliwością oligarchicznej Rosji miliardowych fortun i niepłaconych pensji, okazał się dla zwykłych Rosjan nadzieją. I zrobił rzecz niezwykłą. Przeciwstawił się wielkiemu kapitałowi w osobie Chodorkowskiego i jego kliki. A jak ktoś pyta, a czemu nie innym, to abstrahując już od tego, czy takie pytanie jest zasadne, można powiedzieć - no to chociaż Chodorkowskiemu, który był dla Rosjan symbolem niesprawiedliwości. W Polsce nie ma ani człowieka, ani organizacji która by dała Polakom podobną nadzieję. Dodatkowo liberalni dziennikarze w służbie swoich panów - właścicieli mediów, tresują społeczeństwo w uległości wobec systemu oligarchicznego. A jest potrzebna zmiana porównywalna z tą z 1989 roku. Więc jakieś próby w tym kierunku trzeba przyjąć z uznaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Hipokryzja Ligi Przyjaciół Rosji... 27.06.05, 01:43 > Ale jednak Putin, co by o nim nie mówić, przywrócił Rosjanom ich państwo Sorry, ale tego stwierdzenia to ja kompletnie nie rozumiem... > A jak ktoś pyta, a czemu nie innym, to abstrahując już od tego, czy takie > pytanie jest zasadne, Zgrabne zboczenie z tematu, ale ja się upieram: pytanie JEST zasadne, bo jeśli chcemy być sprawiedliwi to nie robimy równych i równiejszych. Zwłaszcza gdy o przekrętach innego otwarcie wypowiadają sie państwowe (!!) instytucje. > można powiedzieć - no to chociaż Chodorkowskiemu, który > był dla Rosjan symbolem niesprawiedliwości. Nazywajmy to po imieniu: kozioł ofiarny! Powyższe zdanie to po prostu stwierdzenie, że był to pokazowy proces, ot taka sowiecka demonstracja możliwości władzy. Winny/niewinny - tłum dostał swoje igrzyska. Prawie jak za Jeżowa, gdy procesami "wrogów ludu" karmiono spragnione sensacji społeczeństwo. Szary Rosjanin jest zadowolony bo "złodziej dostał za swoje", a władza pokazała że kontroluje sytuację. A i przy okazji potencjalni niepokorni przestaną podskakiwać... A co z resztą oligarchów? Same niewiniątka? A co z tymi którzy stworzyli system umożliwiający prywatyzacyjną patologię? Chcieli dobrze ale nie wyszło? Chodorkowski święty zapewne nie jest, ale był tylko częścią dość rozległego układu biznesowo-politycznego sięgającego szczytów władzy w Rosji, przy którym nasza słynna GTW to zaledwie aferalna piaskownica. > Więc jakieś próby w tym kierunku trzeba przyjąć z uznaniem. Jeśli coś się w Rosji zmieniło - to co najwyżej skład personalny Grupy Trzymającej Władzę i Grupy Trzymającej Kasę. No i powrót do prastarych wzorców: centralizacja władzy, cenzura... można powiedzieć że już wróciły plany pięcioletnie - w zasadzie na pewno wyleci z rządu minister rozwoju gospodarczego, który miał czelność powiedzieć że nie da się osiągnąć żądanego przez Putina podwojenia PKB do 2010 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Lepszy jeden niż żaden. 27.06.05, 10:02 Lepiej jak jeden lub kilku aferzystów znajdzie się tam gdzie ich miejsce, niż żaden - wszak nie od razu Kraków zbudowano. A ci co tutaj pier..ą o sprawiedliwości wobec wszystkich mają tak naprawdę na względzie pochodzenie pana chodorkowskiego - więc podpowiadam - Abramowicz też z tego szczepu. Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Re: Lepszy jeden niż żaden. 27.06.05, 10:12 A najlepiej, jak Temida jest daltonistką i dostrzega tylko kolory wskazywane jej przez aktualną władzę. Pochodzenie Chodorkowskiego i Abramowicza nie ma tu nic do rzeczy. Natomiast o ile Abramowicz przytakuje Putinowi i nie wchoidzi mu w drogę, o tyle Chodorkowski w pewnym momencie ośmielił się wspierać antyputinowską opozycję. Gdyby siedział cicho pewnie do dziś miałby swoje miliardy. "Słusznie" go więc ukarali... Można domniemywać, że taka "sprawiedliwość" bardzo podoba się stronnikom Ligi Przyjaciół Rosji... Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Re: Hipokryzja Ligi Przyjaciół Rosji... 27.06.05, 10:57 Rosja Putina jest jednak lepszym i bardziej przyjaznym dla tzw. zwykłych ludzi państwem, niż Rosja Jelcyna. Jednak tematem dyskusji powinna być właściwie patologiczna sytuacja w Polsce. Sytuacja, którą można próbować zmienić. Pokazali to w swoich krajach Ukraińcy, Gruzini, Kazachowie czy Uzbecy. Odpowiedz Link Zgłoś
slimaque2 Re: Hipokryzja Ligi Przyjaciół Rosji... 27.06.05, 11:43 meylec napisał: "Rosja Putina jest jednak lepszym i bardziej przyjaznym dla tzw. zwykłych ludzi państwem, niż Rosja Jelcyna." Meylec, byles kiedys w Rosji? Ja bylem i wiem, ze w Rosji Putina zwykly czlowiek jest okruszkiem zaschnietego zajeczego lajna. Jelcyn zrobil kupe bledow, ale jednostke szanowal. Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Re: Hipokryzja Ligi Przyjaciół Rosji... 27.06.05, 12:17 W Rosji nieszczególnie władze się liczą z tzw. zwykłym człowiekiem. Ale na czym polegało to "szanowanie jednostki" przez Jelcyna? No bo chyba nie na tolerowaniu rzeczywistości, w której przedmiot jego szacunku odbierał wypłatę np. w muszlach klozetowych. I jeszcze się cieszył że wogóle coś dostał. Odpowiedz Link Zgłoś
colage Re: Hipokryzja Ligi Przyjaciół Rosji... 27.06.05, 08:54 Zapomniales o sobie, misiu czekoladowy. Ty jestes nadzieja Polakow na sprawiedliwosc. Tylko ty i roman z mlodzieza wies-polska. Odpowiedz Link Zgłoś
drewsaq A czeki od Putina regularnie dostajesz? 27.06.05, 08:56 Czy tylko po prostu bezkrytycznie zauroczony jesteś silnym człowiekiem, takim jak Tatuś, którego bardzo, bardz ci brakuje?? Odpowiedz Link Zgłoś
colage Re: Hipokryzja Ligi Przyjaciół Rosji... 27.06.05, 08:51 Proponuje ci w takim razie emigracje na Kamczatke zamiast np. do Londynu... Bedziesz pierwszy, kto wie, moze nawet trendy... Odpowiedz Link Zgłoś
tppiotr Heil ! Heil !Heil Giertych ! 26.06.05, 20:53 ... anie Stalin ? albo Pol-Pot, albo Mao czy Kim Ir Sen. Odpowiedz Link Zgłoś
tppiotr Re: Czy tppiotr? 26.06.05, 21:13 Tęp przyjaciół Piotrze. Bo od wrogów sam się obronisz. Odpowiedz Link Zgłoś
cziriklo Re: Heil ! Heil !Heil Giertych ! 26.06.05, 20:59 Zartujcie sobie, towarzysze, zartujcie. A takimi zartownisiami jak wy cala Syberia jest zaludniona.... Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Kolejna manipulacja wybiórczej 26.06.05, 20:54 Girtych MACIEJ powiedział,słusznie zresztą, ze Putin prawidłowo zrobił karząc aferzystów - oligarchów, którzy ukradli olbrzymie majątki. Co jest nagannego w tej wypowiedzi? Daj Boże u nas takiego prezydenta, który tego dokona! Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus eurogiertych :) 26.06.05, 21:03 w zwiazku z zadziwiajacym polaczeniem milosci do ruskich z haslami islamistow (kobiety do domu) w wypadku przekroczenia przez LPR 15% chyba zrobie nowa witryne www.eurogiertych.org ;)) bedzie pasowala jak ulal tematycznie do eurojihadu :) a moze nazwa powinna brzmiec zgodnie z zawolaniem ojca rydza - www.alleluja-i-do-przodu.org Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: Kolejna manipulacja 5 ciu smoków? 26.06.05, 21:57 > Girtych MACIEJ powiedział,słusznie zresztą, ze Putin prawidłowo zrobił karząc > aferzystów - oligarchów, którzy ukradli olbrzymie majątki. szkoda tylko że p m. giertych nie powiedział( manipulacja - ale sie dałaś/łeś haha) ,że jego wzrór Putin -nie wszystkich potraktował tą sprawiedliwością, tylko akurat tego oligarchę który miał AMBICJE polityczne i Putina nie lubił czyli drogi Wzór M. Giertycha używa aparatu sądowego i "pod pozorem" robienia sprawiedliwości wtrąca do więzienia SWOJEGO PRZECIWNIKA politycznego- chyba cos mi to przypomina....jakaś Komisję..popatrz jakie to życie bywa podobne.. Co jest nagannego w tej wypowiedzi? to straszne ,że tego nie czujesz, ale prawdopodobnie jesteś pod silną presją czyiś jedynie słusznych przekonań Zyczę powrotu do własnych myśli..będą dużo lepsze :) >Daj Boże u nas takiego prezydenta, który tego dokona! piszesz o Rosji? Korei - nie mam nic przeciwko nie żartuj.. nie myślałaś ..o Polsce ?! Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Przecież III-cia RP to uosobienie sprawiedliwości 26.06.05, 22:08 społecznej. I tylko z zawiści - narodowej cechy Polaków, bierze się krytyka wielomilionowych i miliardowych fortun. W każdym innym kraju ludzie by się cieszyli z sukcesów innych. Tylko skrajnym populistom i malkontentom nie podoba się hobby niektórych współobywateli, polegające na przeszukiwaniu zawartości śmietników. Odpowiedz Link Zgłoś
colage Re: Przecież III-cia RP to uosobienie sprawiedliw 27.06.05, 08:57 I uwazasz dlatego, ze zeby zrobic dobrze szmaciarzom, ktorzy poza grzebaniem po smieciach nigdy nie skalali sie uczciwa praca, nalezy w dupe dolozyc wszystkim innym? Wiesz, chyba pora na zmiane tabletek, bo te zolte przestaly dzialac... Odpowiedz Link Zgłoś
polonic Giertych ma rację. 26.06.05, 20:56 Powołuje sie na działania Putina w sprawie chdorkowskiego... Elita finansowa w Polsce która dorobiła sie na złodziejstwie a nie uczciwej pracy musi odpowiedzieć za to zdecydowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
ubekkubek Putin ma życiorys zbliżony do Cimoszewicza 26.06.05, 20:59 Może dlatego został wybrany na ichniejszego prezia w demolratycznych wyborach? Odpowiedz Link Zgłoś
ubekkubek Cimoszewicz był agentem SB, a Putin KGB ! 26.06.05, 21:24 leszek.sopot napisał: > Mozesz wskazac te podobienstwa? Mnie się zawsze SB z KGB kojarzy. Może to skrzywienie zawodowe? Odpowiedz Link Zgłoś
panatha Re: Giertych ma rację 26.06.05, 21:06 w sprawie demokracji i praw człowieka wzorem dla Giertycha tez jest Putin, a jak Kaszeby beda chcieli mowic po "kaszebsku" to ich sie wyrżnie tak samo jak Putin wyrżnął Czeczenie Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: Giertych ma rację 26.06.05, 21:32 ale ta rodzinka frankensztainow, ma bogata historie wspierania i promowania wszelkich zbrodniczych ustrojow od nazizmu/faszyzmu po komunizm Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: Giertych ma rację. 26.06.05, 22:03 polonic napisał: > Powołuje sie na działania Putina w sprawie chdorkowskiego... Elita finansowa w > Polsce która dorobiła sie na złodziejstwie a nie uczciwej pracy musi > odpowiedzieć za to zdecydowanie... Tak tak tak masz rację, ale NIGDY na polityczne zamówienie sąd musi być sądem , zarzuty dowiedzione, oskarżony ma prawo do obrony różnimy sie od Rosji tak było od wieków i tak zostanie nigdy ich wzory polityczne nie przyniosły TU NIC dobrego Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Giertych ma rację. 26.06.05, 23:00 tylko ze "truten" zwalcza nie tych co sie dorobili majatkow,lecz konsekwetnie wypelniajac testament UB Zydow.Oligarchow nie rusza.Czyzby "zadzwonili kieska pomalu i z patrona zrobil sie kondlik"? Odpowiedz Link Zgłoś
callafior Re: Putin wzorem Giertycha 26.06.05, 20:57 LPR - Liga Przyjaciół Rosji. Podobno Giertych powiedział, że za jego rządów komunistów spotkamy tylko w książkach. A Putin z kolei jest podobno byłym KGBowcem... --------- Co masz zrobić dziś, zrób pojutrze, będziesz mieć dwa dni wolnego... Odpowiedz Link Zgłoś
dariusz.zukowski Re: Putin wzorem Giertycha 26.06.05, 21:34 A zauważyliście że w ostatnim spocie LPR polska flaga czasami dostaje niebieski pasek pośrodku i upodabnia sie do rosyjskiej? I wszystko jasne Odpowiedz Link Zgłoś
panatha Giertych Ty Ruski Agencie 26.06.05, 20:58 cały klan giertychów reprezentuje wyłacznie rosyjskie interesy w Polsce, Macieja to nawet mozna nazwac stałym rezydentem, czas juz by uznac go za persona non grata Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Re: Giertych Ty Ruski Agencie -coś mi .. 26.06.05, 21:03 ..się wydaje, że obecny prezydent jest znacznie większym, a biorąc pod uwagę skrzętnie ukrywane szkolenie w Moskwie może nawet rzeczywistym agentem. A durny naród dwukrotnie go wybrał. panatha napisał: > cały klan giertychów reprezentuje wyłacznie rosyjskie interesy w Polsce, Maciej > a > to nawet mozna nazwac stałym rezydentem, czas juz by uznac go za persona non gr > ata Odpowiedz Link Zgłoś
panatha Re: Giertych Ty Ruski Agencie -coś mi .. 26.06.05, 21:12 mozna lubic Kwacha lub nie ale w sprawie Ukrainy pokazał Rosji by sie nie mieszała w wewnetrzne sprawy tego kraju, co wywołało torsje u Putina, wiec podejrzewanie Prezia o rusofilie jest nie na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Giertych Ty Ruski Agencie -coś mi .. 26.06.05, 21:20 Dodatkowo to że ruscy nienawidzą sporą część naszej "lewicy" za zdradę jest wiadome od dawna. Nie zauważają to tylko ci co nie odróżniają prawdziwych lewicowców od naszej "lewicy". Odpowiedz Link Zgłoś
drewsaq Zdrada zdradą ale interesy dalej ze sobą robią. 27.06.05, 09:00 Tak samo zresztą jak z czarnymi, jedni i drudzy. Tu poletko 30ha, tu rureczka, tu Orlenik, tam koncesyjka. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Zdrada zdradą ale interesy dalej ze sobą robi 27.06.05, 17:10 No cóż postkomuchy to bardzo wielka banda. "Całe zoo" cytując opis który kiedyś w odniesieniu do KK padł w GW. Zresztą ruscy tez są różni. Nie wszyscy kochają się z Kremlem. Nawet jak deklarują miłość to różnie ona wygląda. No i "bizes is biznes" jak powiedział Jasiu do obrazka Winetu zgłaszając się, że Lenin jest jego idolem. :P Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: Giertych Ty Ruski Agencie -coś mi .. 27.06.05, 12:58 adalberto3 napisał: > ..się wydaje, że obecny prezydent jest znacznie większym, a biorąc pod uwagę > skrzętnie ukrywane szkolenie w Moskwie może nawet rzeczywistym agentem. oczywiście wprowadzjąc Polske do NATO i wspierając pomoarńczową rewolujęna Ukrainie wypełniał cichaczem rozkazy z Moskwy... > A durny naród dwukrotnie go wybrał. jeśli ktoś tu jest durny- to na pewno nie Naród Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus eurogiertych 26.06.05, 21:03 w zwiazku z zadziwiajacym polaczeniem milosci do ruskich z haslami islamistow (kobiety do domu) w wypadku przekroczenia przez LPR 15% chyba zrobie nowa witryne www.eurogiertych.org ;)) bedzie pasowala jak ulal tematycznie do eurojihadu :) a moze nazwa powinna brzmiec zgodnie z zawolaniem ojca rydza - www.alleluja-i-do-przodu.org Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Polska wg. tow. Giertycha... raj na ziemi.... 26.06.05, 21:17 > "z bezrobociem będzie walczył, zachęcając kobiety, by zostawały w domach > (wtedy będzie więcej pracy dla mężczyzn)" Genialne! Tylko możliwe przy spełnieniu któregoś z dwóch warunków: 1. Uznanie "Pani domu" za zawód. Ciekawe kto będzie figurował jako pracodawca, kto będzie płacił ZUS (i ile), podpisywał umowę o zatrudnieniu itp. itd. 2. Zaprzestaniu rejestracji kobiet jako osób bezrobotnych. W przeciwnym razie zmieni się STRUKTURA a nie ROZMIARY bezrobocia. > "A korupcję zwalczy, odbierając nieuczciwym urzędnikom majątki." Towaarzyszu, zlikwidujcie biurokrację, a problem korupcji w urzędach rozwiąże się sam. Odpowiedz Link Zgłoś
paczka111 Re: Polska wg. tow. Giertycha... raj na ziemi.... 26.06.05, 21:27 Ale jaja! Odpowiedz Link Zgłoś
katonazizm-stop Giertych ma radziecka glowe 26.06.05, 21:33 jego koledzy z Kremla w ramach walki z bezrobociem budowali gulagi i kolej ttranssyberyjska.Jezeli mu nie wyjdzie z babami digada sie z Ruskimi ws gulagow dla Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Jakas mala Czeczenia tez by sie przydala. 26.06.05, 21:24 A synka tez pewnie by wyslal do Iraku? Odpowiedz Link Zgłoś
panatha Re: Jakas mala Czeczenia tez by sie przydala. 26.06.05, 21:34 abhaod napisał: > A synka tez pewnie by wyslal do Iraku? Giertych juz sie wypowiedział na ten temat , zaproponował wycofanie wojsk polskich z Iraku i przeniesienie ich do Darfuru - moze to brzmi niedorzecznie ale to nie żart Odpowiedz Link Zgłoś
danwar2 10 kopiejek po raz pierwszy! Kto da więcej? 26.06.05, 21:24 zbieramy na bilet dla tow. Giertycha do Moskwy! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sz.marchewka SPOJRZCIE JAKA MANIPULACJA WYBORCZEJ !! 26.06.05, 21:34 Koles nie powiedzial, ze Putin jest jego wzorem, a jedynie ze trzeba tak ostro jak Putin w Rosji wziac sie za zwalczanie korupcji. Czy ktos z was uwaza, ze Putin zle robi walczac z korupcja? Mozna tego sowieckiego gnojka nie lubic, a w swietle jego ostatnich poczynan wobec Polski nawet nalezy, ale to nie znaczy, ze wszystko robi zle dla Panstwa rosyjskiego i ze nie mozna w niczym go nasladowac, bo to zbrodnia. Manipulacja i socjotechnika stosowana przez Gazete polega na tym, ze pisze sie wielkimi literami, ze Putin jest wzorem dla Giertycha i przecietny zjadacz chleba juz na tego kandydata nie zaglosuje, bo nie bedzie zaprzatal sobie glowy szukaniem, co tak naprawde powiedzial Giertych, ale pozostanie z wiedza na poziomie konkluzji: Giertych=>Putin, Putin=>Stalin, Giertych=>Stalin, Giertych=>Zle. Prawda ze proste i skuteczne? Takie chwyty polegajace na przyklejaniu komus latki faszysty czy oszoloma byly stosowane wobec wszystkich, ktorzy chcieli lustracji, sprawiedliwosci za krzywdy wyrzadzone narodowi i spoleczenstu polskiemu przez ubekow i dalej jak widac nie wyszly z mody. Podziekujemy za to Michnikowi i Gazecie Koszernej. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
szabo Re: SPOJRZCIE JAKA MANIPULACJA WYBORCZEJ !! 26.06.05, 21:39 powtórzę wypowiedź jednej z poprzednich osób. Putin nie walczy z korupcjką tylko z opozycją. Ci skorumpowani, złodziejscy i obrzydliwi oligarchowie, któzy są wierni władzy mają się jeszcze lepiej niż przed putinem. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Putin walczy z korupcją??? 26.06.05, 21:48 Abramowicz już za rządów Putina jako gubernator Czukotki przeniósł tam sporo swojego biznesu po czym przyznał SAM SOBIE ulgi podatkowe, na czym zarobił ok 0,5 mld USD. Do tego zrobił gigantyczny bałagan z budżetem Czukotki. I Putin jest skłonny mianować go na drugą kadencję. A jak wyglądała "rozprawa" z Gusińskim i Bierezowskim? Tak że zamiast ich zamnkąć pozwolono im w spokoju zwiać do UK gdzie żyją w świętym spokoju. Jak widać rosyjska sprawiedliwość zrezygnowała ze ścigania ww. Chodorkowskiego też długo nachodzono zanim go zamknieto... gdyby zwiał zapewne Putin przestał się nim interesować. Odpowiedz Link Zgłoś
cmaq Re: SPOJRZCIE JAKA MANIPULACJA WYBORCZEJ !! 26.06.05, 22:07 a na dodatek nie wiadomo z tytułu który Giertych, więc negatywne skojarzenie przyczepia się też do juniora :) Ale wiesz, marchewka, obawiam się, że niestety i tak całkiem dużo przeciętnych zjadaczy chleba zagłosuje na któregoś z Giertychów :( Nawet taka szatańska socjotechnika jaką stosuje Gazeta nie pomoże na szowinizm i zaściankowość elektoratu, który ciągle tkwi w tej pszenicy, bocianach i życie (tudzież rzyci). Ale jak ktoś nie boi się tworzyć dobrej przyszłości dla siebie i swoich bliźnich, to rzeczywiście pozostaje tylko rozliczać się w nieskończoność z wcześniejszych "krzywd". A przy okazji można pokazać, jakim to się jest dobrym człowiekiem, w przeciwieństwie do tych wszystkich z brudnymi teczkami. Bo że ci, co teczki pisali, to dopiero byli brudni - to już mało kogo obchodzi. A zresztą i tak wszystko można zwalić w końcu na Żydów. Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz A cóż to za wiadomość? 26.06.05, 21:34 Przecież wszyscy doskonale wiedzą, że Giertychy chodzą na moskiewskiej smyczy i tańczą jak im na Kremlu zagrają. Gdyby Giertych powiedział prawdę o Moskwie, to byłaby wiadomość - w myśl powiedzenia, że jak pies ugryzł człowieka, to żadna wiadomość, ale jak człowiek ugryzł psa, to jest news. Odpowiedz Link Zgłoś