Gość: Observer Tak trzymac! IP: *.sftmyr01.fl.comcast.net 09.11.02, 00:51 Zdjecia doskonale. Jeszcze tak nie najgorzej, mogli wisiec glowami w dol. Zachcialo sie fanatykom islamskim dzihadu, to go teraz maja. I Allah tu nic nie pomoze...USA rules! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucjan Re: Tak trzymac! IP: 217.153.47.* 09.11.02, 10:29 Gość portalu: Observer napisał(a): > Zdjecia doskonale. Jeszcze tak nie najgorzej, mogli wisiec > glowami w dol. Zachcialo sie fanatykom islamskim dzihadu, to go > teraz maja. I Allah tu nic nie pomoze...USA rules! Obrońcy praw człowieka są teraz zajęci innymi krajami. Te zdjęcia powinni też obejrzeć protestujący przeciw warunkom transportowania zwierząt. W GW zabrakło miejsca na choćby 1 zdjęcie?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D.M. Zwierzęta IP: *.lubin.dialog.net.pl 09.11.02, 11:36 Szkoda kasy i czasu na transport tych wściekłych zwierząt. Należy zabijać na miejscu - sztachetą w łeb! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Na temat. IP: *.med.yale.edu 09.11.02, 18:55 Jestem przerazona tym co przeczytalam. Na 66 opinii byly tylko dwie na temat... Tematem artykulu byly zdjecia transportowanych amerykanskich wiezniow. Nikt nie zasluguje na takie traktownie, a jedynym efektem bedzie jeszcze wieksza nienawisc ze strony niedoszlych oprawcow. Myslalam ze epoka "oko za oko, zab za zab" juz dawno minela, a rasa ludzka i medrcy tego swiata potrafia sobie radzic z agresja w inny sposob. Niestety moja naiwnosc wynika z tego ze duza czesc mojego zycia spedzilam z nosem w ksiazkach. Jestem w USA od 7 miesiecy i widze propagande wieksza niz u nas za komuny, media robia niesamowity przesiew informacji i tna wypowiedzi jak malo kto 20 lat temu- no coz technika poszla do przodu. Nie moge sie doczekac az zkonczy sie moj pobyt tutaj. Jeszcze poltora roku jestem zwiazana kontraktem i swiadomosc ze podatki odciagane z mojej pensji sa udzialem w machinie amerykanskiej polityki zagranicznej, ze partycypuje w zoldzie tego zolnieza ze zdjecia napawa mnie odraza. Amerykanow ktorych zanm rowniez. swoja droga w pracy mam kontakt z wieloma muzulmanami i sa to ludzie bardzo wierzacy, bardzo przyjazni i pomocni. Traktuja al kaide bardziej jak Irlandczycy traktuja IRA- czy cala Irlandia zasluguje na wystrzelanie? A co z krajem Baskow i tamtejszymi zamachami terrorystcznymi? Nie znam sie na polityce, ani rynku ropy wiem tylko jedno ze nic nie przywroci zycia ludziom ktorzy zgineli 11 wrzesnia, ani wymordowanie wesela w Afganistanie, ani zbombardowanie Iraku. Zreszta po co wojna? Skoro niebezpieczny jest Saddam dlczego nie wyslac tam kilu agentow aby go usunac.... za tanie rozwiazanie? Jeszcze wiele mozna by napisac i wylac swoich zali. Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JS Re: Na temat. IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 10.11.02, 10:32 Aniu. Ty rzeczywiscie jestes naiwna. Ale nie martw sie. Wyrosniesz. Ciesz sie pobytem w Stanach. Tez bym chcial. Czesc. JS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOS Re: Na temat. IP: *.gen.twtelecom.net 14.01.03, 19:51 Gość portalu: Ania napisał(a): > Jestem przerazona tym co przeczytalam. Na 66 opinii byly tylko > dwie na temat... Tematem artykulu byly zdjecia transportowanych > amerykanskich wiezniow. Nikt nie zasluguje na takie traktownie, > a jedynym efektem bedzie jeszcze wieksza nienawisc ze strony > niedoszlych oprawcow. > Myslalam ze epoka "oko za oko, zab za zab" juz dawno minela, a > rasa ludzka i medrcy tego swiata potrafia sobie radzic z agresja > w inny sposob. Niestety moja naiwnosc wynika z tego ze duza > czesc mojego zycia spedzilam z nosem w ksiazkach. Jestem w USA > od 7 miesiecy i widze propagande wieksza niz u nas za komuny, > media robia niesamowity przesiew informacji i tna wypowiedzi jak > malo kto 20 lat temu- no coz technika poszla do przodu. Nie moge > sie doczekac az zkonczy sie moj pobyt tutaj. Jeszcze poltora > roku jestem zwiazana kontraktem i swiadomosc ze podatki > odciagane z mojej pensji sa udzialem w machinie amerykanskiej > polityki zagranicznej, ze partycypuje w zoldzie tego zolnieza ze > zdjecia napawa mnie odraza. Amerykanow ktorych zanm rowniez. > swoja droga w pracy mam kontakt z wieloma muzulmanami i sa to > ludzie bardzo wierzacy, bardzo przyjazni i pomocni. Traktuja al > kaide bardziej jak Irlandczycy traktuja IRA- czy cala Irlandia > zasluguje na wystrzelanie? A co z krajem Baskow i tamtejszymi > zamachami terrorystcznymi? Nie znam sie na polityce, ani rynku > ropy wiem tylko jedno ze nic nie przywroci zycia ludziom ktorzy > zgineli 11 wrzesnia, ani wymordowanie wesela w Afganistanie, ani > zbombardowanie Iraku. Zreszta po co wojna? Skoro niebezpieczny > jest Saddam dlczego nie wyslac tam kilu agentow aby go > usunac.... za tanie rozwiazanie? Jeszcze wiele mozna by napisac > i wylac swoich zali. Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Aniu prosze juz wiecej nie pisz. Myslisz na poziomie mego 7 letniego syna. A zamiast biadolic i narzekac zrob cos. Nienawidze malkontentow. Tacy to siedzia w polsce i narzekaja ze ciezko, ze nie ma pracy. Jak gdzies wyjada i juz maja prace to i tak narzekaja na to ze musieli wyjechac. Oczywiscie wszyscy w okol sa glupi a kraj w ktorym sie znalezli beznadziejny. Aniu, pakuj walizki i wracaj, nikt cie tu nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacyfista X-miliardow USD na terrorym panstwowy Izraela IP: *.113.203.62.dial.bluewin.ch 18.12.02, 23:03 Rokrocznie USA przekazuje w ramach pomocy kilka (czy kilkanascie) miliardow USD do Izraela + bron etc poto aby Izrael prowadzil terroryzm panstwowy. Republikanski demokrata Bush Jr zorganizowal w Guantanamo oboz na wzor koncentracyjnego (wiezniowie w klatkach od roku bez dostepu adwokata etc.etc ). Zalosna komedia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobe Re: iMac na matmie i polaku IP: *.starosielce.sdi.tpnet.pl 23.12.02, 00:29 nic nie brakuje i dobrze o tym te mutanty amerykańskie wiedzą, bo sami co ważniejsze odczynniki dostarczali i to za zgodą samego psycholka busha i jego tatuśka, a że moze był po kilku mocniejszych to nie pamieta czubek co podpisywał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: iMac na matmie i polaku IP: 216.173.56.* 14.01.03, 19:52 jawfish napisa?: > Dodalem do artyku?u i nic.Wobec tego powtarzam: > Moz˙na potraktowac tych terrorystow jako umyslowo chorych, > niebezpiecznych dla otoczenia i zamkna˛c ich do kon´ca > z˙ycia.Chyba, z˙e zostana wynalezione kontrmetody prania mozgu, > ale to juz raczej utopia. Faceci sa˛ niereformowalni. Wychowanie > i indoktrynacja czynia nieodwracalne skutki w ich systemie > centralnym. Nawet taki Agca, pomimo tak nieslychanego aktu > dobroci, jaki go spotkal ze strony Jana Pawla- wlas´ciwie chyba > nic nie zrozumia?. algortymiczna logika, estetyczna stylistyka. krotko, zwiezle i na temat. podoba mi sie. matma - celujaco, polak - celujaco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Media U$ nawet o tym nie wspomnialy IP: 12.46.161.* 14.01.03, 20:09 Kwachu wychodzi z siebie lizac buszowska dupe i plaszczac sie niczym spaniel, a amerykan$kie media nawet nie pokwapily sie wspomniec o tej wizycie (podobnie jak o poprzedniej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Media U$ nawet o tym nie wspomnialy IP: *.liberate.com 14.01.03, 20:22 Gość portalu: jarek napisał(a): > Kwachu wychodzi z siebie lizac buszowska dupe i plaszczac sie > niczym spaniel, a amerykan$kie media nawet nie pokwapily sie > wspomniec o tej wizycie (podobnie jak o poprzedniej). A wlasnie ze nie CNN pokazywal 15 minutowy sprawozdanie z wizyty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Media U$ nawet o tym nie wspomnialy IP: 12.46.161.* 14.01.03, 20:25 W FOX news i w ABC news nie wspomnieli nic. CNN nadaje 24 na dobe wiec 15 minut mogli sobie wykroic. > > Kwachu wychodzi z siebie lizac buszowska dupe i plaszczac sie > > niczym spaniel, a amerykan$kie media nawet nie pokwapily sie > > wspomniec o tej wizycie (podobnie jak o poprzedniej). > > A wlasnie ze nie CNN pokazywal 15 minutowy sprawozdanie z wizyty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta74 Imperialny Bushizm IP: *.tnt24.det3.da.uu.net 14.01.03, 20:15 Nowa doktryna strategiczna Busha została opracowana w roku 1990 – bezpośrednio po upadku muru berlińskiego. Tak zwana doktryna „ataków zapobiegawczych”, którą frakcja „jastrzębi” z administracji Busha usiłuje przedstawić jako konsekwencję wydarzeń z 11-go września oraz jako reakcję na permanentne zagrożenie, płynące ze strony Saddama Husseina, została w rzeczywistości opracowana już w 1990 roku przez Paula Wolfowitza, I. Lewisa Libby i innych utopijnych geopolityków. Bezpośrednim motywem dla jej opracowania był upadek muru berlińskiego i związane z tym nagłe perspektywy, które otwarły się przed anglo-amerykańskimi geopolitykami, umożliwiające im zrealizowanie wizji światowego imperium, ugruntowanego w myśl zasad opisanych przez H. G. Wellsa. Kulisy powstania wspomnianej doktryny opisuje artykuł Nicholasa Lemanna, zamieszczony 1-go kwietnia 2002 w magazynie „The New Yorker” pod tytułem „The Next World Order” (Następny Światowy Porządek). Cytujemy fragmenty tego artykułu: www.larouchepub.com/polish/biul/2002/02biul33.htmlhttp://www.larouchepub.com/polish/biul/str01f.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JGA Re: Imperialny Bushizm IP: 199.166.16.* 29.01.03, 19:17 ten link ma jakies problemy sprobojcie www.larouchepub.com/polish/biul/2002/02biul33.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samum Pionki IP: *.uni-simt.de 14.01.03, 20:28 Jesli tego nie widac to na pewno slychac...Bush nam nadal juz oficjalnie tytul 51 stanu USA...JESTESMY PIONKAMI AMERYKI I JESTESMY Z TEGO DUMNI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Nie mamy w Europie lepszego przyjaciela do Polski ???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.03, 20:37 > Nie mamy w Europie lepszego przyjaciela do Polski - tak > powitał wczoraj w Białym Domu Aleksandra Kwaśniewskiego > prezydent George Bush Nie mamy w Europie lepszego przyjaciela do Polski - jezeli tak powiedzial jeden analfabeta a drugi analfabeta go zrozumial to mamy napewno pelne wzajemne zrozumienie. Moze jeszcze "lepszego" nalezaloby zastapic "glupszego"... Zreszta Busha i Amerykanie coraz mniej rozumieja i jego notowania spadaja...... www.cnn.com/2003/ALLPOLITICS/01/14/bush.poll/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zulek Brawo Alex IP: *.coh.org 15.01.03, 00:46 Polecam www.bushwatch.net/dyslexia.htm www.bushnews.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foks Re: iMac na matmie i polaku IP: *.kjj.estpak.ee 23.01.03, 13:14 przez to ze sadam chcialzabic jego ojca, poswiecmy zycie w niczym niewinnych cywilnych ludzi jak rowniez narazimy zycie wlasnych obywateli!!! Kto mi wyjasni o co tu chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Spytajcie Polaków! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 31.01.03, 23:33 Znam tylko jedną firmę socjometryczną, która prowadzi W PEŁNI anonimowe badania. Zamówcie u niej sondaż! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: iMac na matmie i polaku IP: *.nas2.new-york2.ny.us.da.qwest.net 31.01.03, 23:37 to jest tylko pareset km a duzo mniej mil -,kto juz teraz sie martwi takie sprawy.g Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja jestem przeciw!!!!!!!! Re: iMac na matmie i polaku IP: *.posc.mu.edu 01.02.03, 01:29 Ja jestem przeciw!!!!!!!! Nie po to usuneliśmy rosyjskie bazy, aby na ich miejsce zakładac nowe. Przyniesie to więcej szkody niż pożytku. Jakby to było takie fajne, to Niemcy nie chcieliby ich usunac ze swojego terytorium! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Rorumowicze - wstydzcie sie IP: *.sympatico.ca 04.02.03, 20:47 dosc duza czesc wypowiedzi nie jest na temat , chyba ze wredne posty na temat Zydow mozna zaliczyc do tematyki sledztwa przyczyn katastrofy Columbii.Swoja droga wczesniejsze forum zaraz po tragedii wahadlowca przepelniona byla nienawiscia do Zydow.Wiele z nich zostalo wykasowanych.Ze tez forumowicze nie potrafia sekundy sie zastanowic zanim cos napisza.Zgineli ludzie , tragedia dla ich rodzin a jakis idiota potrafi napisac post w stylu"fajnie sie palilo" czy "dobrze im tak".Stwierdzam ze narod olski zostal juz tak upodlony ze nawet ludzkiego odruchu w obliczu tragedii nie ma.Nie ma wspolczucia nie ma niczego , tylko sianie nienawisci i agresji.Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: iMac na matmie i polaku IP: 216.173.56.* 04.02.03, 21:39 jawfish napisa?: > Dodalem do artyku?u i nic.Wobec tego powtarzam: > Moz˙na potraktowac tych terrorystow jako umyslowo chorych, > niebezpiecznych dla otoczenia i zamkna˛c ich do kon´ca > z˙ycia.Chyba, z˙e zostana wynalezione kontrmetody prania mozgu, > ale to juz raczej utopia. Faceci sa˛ niereformowalni. Wychowanie > i indoktrynacja czynia nieodwracalne skutki w ich systemie > centralnym. Nawet taki Agca, pomimo tak nieslychanego aktu > dobroci, jaki go spotkal ze strony Jana Pawla- wlas´ciwie chyba > nic nie zrozumia?. proponuje ci terapie, bo tez nic nie rozumiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AVNBSKIB Trudno się dziwić IP: *.crowley.pl 04.02.03, 22:51 Próba uzycia w externie tak skondensowanego artefaktu nie mogła skończyć się dobrze. Chyba po raz pierwszy próbowano dokonać procesu w tak zmodyfikowanych warunkach. Trudno się dziwić że kumulacja okazała się tak fatalna w skutkach. Zniszczenie artefaktu może jednak cieszyć. Choć modyfikacje horyzontiu moga okazać sie jednak fatalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kam Re: Trudno się dziwić IP: *.kra.cdp.pl / *.crowley.pl 04.02.03, 22:57 Najbardziej obawiam się reakcji opiekunów. Już przecież ograniczona ekstrakcja wzbudza ich niepokój. Czy to co się stało to wynik uboczny katalizy czy przestroga? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LO'W Re: Trudno się dziwić IP: *.crowley.pl 04.02.03, 23:07 Uważam, że popełnili za duzo błędów. Już samo uzycie takiego artefaktu. Dotąd uważano, że katalizować mozna tylko bioslady (w ostatecznosci ubrania). Ale rysunek. nienwiem czy do końca przewidzieli zakres pasma. Na powieżchni jak dotąd chyba nikt tego nie próbował. Potencjalnie wynik mogł być interesujący (zakres fali, zasieg dyfrakcja). Zreszta nie zostało im wiele czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kfd Re: Trudno się dziwić IP: *.crowley.pl 04.02.03, 23:12 Spotkałem się z opinią, ze to raczej wynik kumulacji błedu defraktatora. Jak można zachować na orbicie zasady koshheru. Niestabilnosc funkcji przywołania mogla zadecydowac. Moze zresztą wynik jest raczej powodzeniem a nie kleska. Nikt dottąd nie prowadził takiej katalizy. Biodegradacja może być ubocznym skutkliem udanej dyfuzji. Moim zdaniem by poznać odpowiedx na to pytanie trzeba teraz uważnie obserwowac GRĘ. Wynik kolejnej może tak naprawdę odpowiedziec nam na pytanie o wynik procesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aen Re: Trudno się dziwić IP: *.crowley.pl 04.02.03, 23:18 Rozpad cząsteczkowy nad Palestyna pokazuje, ze gra moze skonczyc sie dla nich niepomyslnie. Juz sam pomysł na signięcie po artefakt z czasów wojny wskazuje na ich słabosc. Gracze drugiej strony dysponuja silniejszymi artefaktami. Wiecej moga je ekstraktowac w chwili powstawania (zdaje sie ze to zreszta oni juz wieki temu odkryli ten mily dla uzyskania sukcesu w GRZE skutek uboczny bohaterskiej smierci samobojczej!!!!!!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ijj Re: Trudno się dziwić IP: *.crowley.pl 04.02.03, 23:20 A EN pozdrawiam. NIe zapominajcie o opiekunach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiona do redakcji IP: *.sympatico.ca 05.02.03, 06:08 Co maja wspolnego owe posty do art. o sledztwie katastrofy promuu Columbia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as to sa idiomy IP: *.client.attbi.com 23.07.03, 05:15 i tlumaczy sie ich znaczenie w polskim odpowiedniku a nie doslownie. Np: "beat it", znaczy "spadaj" w odpowiedniku polskim, ale doslownie Beat - uderzenie, it - to. Oj polaczki dlugo by was uczyc angielskiego. A "beat-off" to znaczy "odwalic konia". To tak dla ciekawosci. Odpowiedz Link Zgłoś