Dodaj do ulubionych

Jarucką przyprowadził Brochwicz

• fasi6 Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 03.09.05, 12:16
      to wojna wsi(cimoszko) z abw(uop) (miodowicz i reszta bandy)-polecam wywiad w
      poprzednim przekroju z Korwinem-Mikke!
    • musial-39 Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 03.09.05, 12:58
      Zwykła zawistna kobieta (wcale nie Mata Hari)w całkiem prymitywny sposób
      wyprowadziła w pole dwóch ASÓW wywiadu - pułkowników z generalskimi ambicjami
      (vide Olin). Moim zdaniem ich profesjonalizm zasłoniła jeszcze większa zawiść
      bo w barwie podłości. Dlatego owa cecha charakteru powinna ich wyeliminować z
      branży, a nie promować stanowiskami i generalskimi wężykami. Uważam, że na tą
      piątkę (3x Olin, 2x Mata H.)jeden profesjonalista w typie Ałganowa to za wiele.
    • japolak Brochwicz - następny prawnik i tajniak z PO 03.09.05, 13:00
      Coś Kostek M. kręci - w jakimś momencie mówił o ginekologu Jaruckiej, który
      zdradził tajemnicę lekarską..
      Brochwicz: ginekolog amator?
      Niedawno tłumaczył, iż nie może ujawnić nazwiska, bo osoba która powiadomiła go
      o sprawie "czuje się zagrożona, gdyż mieszka w Polsce, nie Kalifornii..."
      Brochwicz boi się polskiej prokuratury?
      Czy taki "odważniak" po wyborach nadawać się faktycznie będzie na "wysokie
      stanowisko w MSWiA"?
      Może nie za odwage, ale za sprawność...
      Zdaje się, iż wykorzystywał swą kancelarię prawną jako przykrywke, by być
      dalej "oficerem prowadzącym" Jaruckiej. Czy tlko jej?
      Może powinien ujawnić komisji śledczej i prokuraturze listę swoich
      współpracowników i klientów, ich związki z tajnymi służbami (w przeszłości o
      obecnie), z PO i jej konkurentami politycznymi?
      Urzędniczka wysokiego szczebla w ministerstwie (strategicznym) obecnego rządu
      będąca "od dawna" klientką byłego wiceministra od tajnych służ i sztabowca PO?
      Same "przypadkowe zbiegi okoliczności". Nic więc dziwnego, że teraz Jarucka
      zbiegła gdzieś w lasy...
      A właściciwie ilu jest wysokich funkcjonariuszy tajnych służb w sztabach PO?
      I kto jest psem, a kto ogonem? Kto kim tam kręci?
      Bo przeciw komu - wiadomo cały czas...
      • tricky2 Re: Brochwicz - następny prawnik i tajniak z PO 03.09.05, 13:08
        Bo trzeba czytać coś poza wyborczą wtedy pewne sprawy stają się jaśniejsze. Np.
        ktorego kandydata na prezydenta popiera nadredaktor.
        A tu brakujący kawałek, którego zabrakło po to by tacy jak ty mogli snuć swoje
        teorie:

"Wiemy, kto skontaktował Annę Jarucką z Konstantym Miodowiczem (PO). To
        Wojciech Brochwicz, wiceszef MSWiA za Jerzego Buzka, wcześniej funkcjonariusz
        UOP. Teraz jest radcą prawnym i doradcą Andrzeja Barcikowskiego, szefa ABW. Z
        Miodowiczem znają się ze studiów i przyjaźnią się.

Z jego relacji wynika, że z Jarucką skontaktował go jej lekarz, któremu
        zwierzyła się ze sprawy."

Jeśli jesteś miłośnikiem spisków to sprawdź sobie co łączy Barcikowskiego z
        Cimoszewiczem i kto załatwił pracę Jaruckiemu w ABW.
    • kupsztajn nie chcę nikogo obrażać 03.09.05, 13:02
      ale zastanówmy się jak reagowały by dzieci w szkole na kolegę o inicjałach WC?
    • maciejslu do pana Nałęcza 03.09.05, 13:15
      Pan się kompromituje, panie profesorze! Pana argumenty są zupełnie idiotyczne -
      za wszystkim stoi Tusk, bo on najwięcej skorzystał? W takim razie odpowiem
      Panu - za tym wszystkim stoi polskie społeczeństwo - bo to ono najwięcej
      skorzysta na tym, że Cimoszewicz nie zostanie prezydentem.

Chciałby Pan mieć prezydenta, który się CZTERY RAZY POMYLIŁ w jednym
      oświadczeniu majątkowym???
    • kabu12 SKANDAL !!! 03.09.05, 13:16
      MYŚLĘ,ŻE AWANSOWANIE TAKIEGO CZERWONEGO TŁUKA NA PUŁKOWNIKA TO SKANDAL I
      NIEPRZYZWOITE ZACHOWANIE WOBEC LUDZI PORZĄDNYCH.
    • tricky2 KTO TU KŁAMIE? 03.09.05, 13:32
      Wszystkie inne media dają taki cytat Brochwicza:

"Jarucka przyszła do mojej kancelarii 9 sierpnia. Nigdy wcześniej jej nie
      widziałem. Opowiedziała mi o podmianie oświadczenia Cimoszewicza i poprosiła o
      kontakt z kimś z komisji śledczej. Znam tylko posła Miodowicza, więc zwróciłem
      się do niego – powiedział gazecie Brochwicz."

A Gazeta pisze tak:

"Znam panią Jarucką, jest klientką mojej kancelarii. Zasięgała u mnie porad
      prawnych, poprosiła też o umożliwienie rozmowy z kimś z komisji śledczej ds.
      Orlenu. Jedynym członkiem komisji, którego znam, jest Konstanty Miodowicz, więc
      umożliwiłem jej ten kontakt - przyznał wczoraj "Gazecie" Brochwicz."

Albo pan Brochwicz kłamie Rzeczpospolitej i wszystkim innym mediom dla których
      się wypowiada , albo kłamie i manipuluje Gazeta. Niestety bardziej prawdobne
      wydaje mi się to drugie. Strasznie to smutne dla mnie, bo czytam ją od
      pierwszych numerów.
      • mysz_polna5 Re: KTO TU KŁAMIE? 03.09.05, 14:04
        tricky2 napisał:

> Wszystkie inne media dają taki cytat Brochwicza:
        >
        > "Jarucka przyszła do mojej kancelarii 9 sierpnia. Nigdy wcześniej jej nie
        > widziałem. Opowiedziała mi o podmianie oświadczenia Cimoszewicza i poprosiła
        o
        > kontakt z kimś z komisji śledczej. Znam tylko posła Miodowicza, więc
        zwróciłem
        > się do niego – powiedział gazecie Brochwicz."
        >
        >
        > A Gazeta pisze tak:
        >
        > "Znam panią Jarucką, jest klientką mojej kancelarii. Zasięgała u mnie porad
        > prawnych, poprosiła też o umożliwienie rozmowy z kimś z komisji śledczej ds.
        > Orlenu. Jedynym członkiem komisji, którego znam, jest Konstanty Miodowicz,
        więc
        >
        > umożliwiłem jej ten kontakt - przyznał wczoraj "Gazecie" Brochwicz."
        >
        > Albo pan Brochwicz kłamie Rzeczpospolitej i wszystkim innym mediom dla
        których
        > się wypowiada , albo kłamie i manipuluje Gazeta. Niestety bardziej prawdobne
        > wydaje mi się to drugie. Strasznie to smutne dla mnie, bo czytam ją od
        > pierwszych numerów.
        >

Wedlug mnie Gazeta Wyborcza manipuluje.I ani mnie z tego powodu nie jest
        smutno, ani mnie to nie dziwi. Gazeta Wyborcza popiera Cimoszewicza,i jest tak
        zaangazowana, ze pisze nawet polprawde. A polprawda jest gorsza od klamstwa.
        Hmm. wlasciwie, to oni czsami mowia, ze staraja sie byc obiektywni. Jak dla
        mnie, starannosc wyjatkowo niestaranna, lub na odwrot;)))

Co by jednak nie mowic, z notatek tych jednoznacznie wynika, ze to Anna Jarucka
        szukala komisji ds Orleanu, i z wlasnej inicjatywy chciala przekazac i
        przekazala jej wiadomosci na temat Cimoszewicza. A co? Komiskja, miala to
        zamiesc pod dywanik??? Zdaniem 'obroncow' Cimoszewicz, tak powinno sie stac!

Ale oprocz tego, to dalej sprawy tak sie rozwinely, ze ODWRACAJA uwage od osoby
        Cimoszewicz, a kieruja na: Jarucka, Miodowicza, Tuska i .... psa mysliwego
        Maruchy ;)))))I o to chodzi, kochane dziatki .Buhhahahahahaha!

• and-j1 METODY JASKINIOWCA ROMKA WSZYSCY MOGĄ TYLKO 03.09.05, 13:33
      CIMOSZKA NIE MOZE
      • krakowiak47 Kompleks Romka jaskiniowca 03.09.05, 13:42
        Romek jaskiniowiec ma kompleksy, bo "wszyscy mogą", a on nie!
    • and-j1 KACZYŃSKIEMU TEŻ UMOŻONO A JSKINIOWIEC ROMEK SWOJE 03.09.05, 13:35
      zzamiedzy napisał:

> Tylko Wasserman nic nie gada, bo dwa lata wczesniej prokuratura taka sama
      > sprawe umorzyla Kaczynskiemu!
    • bbulinski Nałecz do szkoły 03.09.05, 13:54
      Jeżeli prokurator umarza śledztwo to znaczy, że ma wątpliwości, co do winy
      oskarżanego (swoją drogą, JAKIE WĄTPLIWOŚCI). A na pewno nie oznacza to, że
      jak wymyślił na potrzeby komuszej propagandy Nałęcz-"jest z cała pewnością
      niewinny".Lekcje z dialektyki procentują u p.prof historii :)
      Swoją drogą jak Cimoszce ma zależeć na Polsce jeżeli swoim dzieciom pozwolił
      wyjechać do Ameryki. Dla kogo on ma budować POLSKĄ PRZYSZŁOŚĆ?????
    • chris12 Zorganizowany GANG w Komisji Orlenowskiej 03.09.05, 13:57
      Wszyscy prawicowi posłowie komisji orlenowskiej od samego począku działali w
      zmowie, w duchu zdyskredytowania lewicy a w szczególności urzędującego
      prezydenta i członków rzadu.
      Była to akcja mająca na celu "oczyszczenie pola" przed wyborami.
      Niefortunnie wyborcy rozczarowani rządami SLD kupowali każde śmiecie podsuwane
      im przez Wassermanna, Giertycha, Maciarewicza a konsultowane z Dochnalem czy
      Jarucką.
      To jest POLITYKA!
      • zib11 Re: Zorganizowany GANG w Komisji Orlenowskiej 03.09.05, 14:34
        Czlowieku,napisałbym że zamieniłeś sie z koniem na głowy,tylko że kon by Twojej
        nie chciał,czany spisek przeciwqko bogu ducha winnej lewicy,co(?).Lewizna jest
        sama sobie winnaod samego początku,rządy aws były tragiczne,wydawalo by się że
        gorzej nie można,jednak ta zlodziejska banda,reklamowana jako "drużyna
        mistrzow" pokazała że można rządzić kilkakrotnie gorzej.Zresztą po co Ci
        tłumaczyć,alo jesteś z tej szajki,albo(co wydaje się nieprawdopodobne,jesteś na
        tyle ograniczony że nie potrafisz zrobić nawet prostego działania
        matematycznego.Rozwijaj się dalej w tym kierunku,masz szansę zostać nawet
        preziem,czy pierwszym.
        • x2468 Re: Zorganizowany GANG w Komisji Orlenowskiej 03.09.05, 15:21
          Bardzo prosze.Nie obrazac koni.Wybory mialy byc na wiosne.To sojusz lewych
          dochodow z preziem na czele przesuneli je na jesien.Widac ze tego ze im pozniej
          tym wiecej trupow wyplynie na powierzchnie.
    • vitek25 KOLEJNY AKTYWISTA SPECSŁUŻB Z PO.."PRZYPADEK"..:P 03.09.05, 14:01
      no brawo panie McDonald..coraz piekniej sie pan prezentujesz ;P
      • alcane Re: KOLEJNY AKTYWISTA SPECSŁUŻB Z PO.."PRZYPADEK" 03.09.05, 14:42
        Brochnicz jest nie tylko przyjacielem Miodowicza,ale takze co gw ukrywa doradca
        szefa abw.Pytanie za 100 punktow-do kogo pierwszego z informacjami od
        p.Jaruckiej zglasza sie Brochnicz do Miodowicza czy szefa abw?Widzac szybka
        reakcje Cimoszewicza on b.dobrze wiedzial co bedzie zeznawac Jarucka.Jeszcze
        przesluchanie nieskonczone a piekarska juz twierdzila,ze maja zelazne dowody,ze
        Jarucka klamie.(Vide konferncja pracowa)Suma sumarum sztab kandydyta wiedzial
        wczesniej o wszystkim niz Miodowicz.Kazali sie Brochniczowi skontaktowac z
        Miodowiczem.Swiadomie wpuscili Jarucka i Miodowicza w kanal.Jarucka nie klamala
        tylko sztab mial duzo czaszu,zeby opracowac plan obrony by osmieszyc Jarucka.Kto
        wie moze ten "lekarz" to barcikowski:-)))?
        • vitek25 Re: KOLEJNY AKTYWISTA SPECSŁUŻB Z PO.."PRZYPADEK" 03.09.05, 16:22
          weź se wsadź głowe pod kran...chociaz na urojenia to nie pomoze..hehe..sztabowcy
          PO robia co moga zeby wykrecic teraz kota ogonem, chociazby w groteskowy
          sposob...AWSowcy aktywisci specluzb zmontowali Tuskowi piekny sposob na
          prezydenture buehehe!!!
    • wojtek2784 Re: Kto przyprowadził Cimoszewicza ? 03.09.05, 14:13
      Tow.Cimoszewicz świadomie nie wpisał akcji Orlenu do rozliczenia podatkowego.
      Wszystko wskazuje na to ,że wiedział o zbliżającym się aresztowaniu
      Modrzejewskiego i można mu postawić zarzut "insider trading".
      Pan Nałęcz się kompromituje.
    • feliks-50 Oczywiscie to tylko "przypadek", ze 03.09.05, 14:17
      koles jest z PO !!
      Szuja zawsze znajdzie sobie wytlumaczenie.
      Koryto,kasa, koryto, kasa to program wyborczy PO !!
      Reszta to dno i jedno wielkie ZERO,lacznie z Tuskiem, skoro stac go tylko na
      taka brudna kampanie wyborcza, a wlasciwie to co on woze ludziom zaoferowac ??
      Nic, bo przeciez jego opcaja i jego kolesie juz byli z jakim skutkiem wszyscy
      wiemy, no moze nie wszyscy, bo niektorzy dostali amnezji i to totalnej.
      • mysz_polna5 Re: Oczywiscie to tylko "przypadek", ze 03.09.05, 14:25
        feliks-50 napisał:

> koles jest z PO !!
        > Szuja zawsze znajdzie sobie wytlumaczenie.
        > Koryto,kasa, koryto, kasa to program wyborczy PO !!
        > Reszta to dno i jedno wielkie ZERO,lacznie z Tuskiem, skoro stac go tylko na
        > taka brudna kampanie wyborcza, a wlasciwie to co on woze ludziom zaoferowac ??
        > Nic, bo przeciez jego opcaja i jego kolesie juz byli z jakim skutkiem wszyscy
        > wiemy, no moze nie wszyscy, bo niektorzy dostali amnezji i to totalnej.

No,tiiiak. A ilez to oferowal aktualny prezydent wszystkich Polakow. Zwlaszcza
        mlodym. I co spelnil!
        Chyba tylko to, ze mamy tu teraz po rzadach SLD i Kwasniewskiecho ~ wyjatkowa
        stajnie Augiasza /czyt. syf i malarie;)/, do uprzatniecia ktorej potrzeba kilku
        Herkulesow. To wszystko 50-cio latku. Mam nadzieje, zes nie oslepl i nie
        ogluchl i jeszcze postrzegasz skrzeczaca rzeczywistosc? Co? Buhhahahahahaha!
      • zygmunt55 A Prezydant Tusk? CO nat? 03.09.05, 14:28
        • adam.2x Re: A Prezydant Tusk? CO nat? 03.09.05, 14:33
          Zanurkowal w bagnie i nie wychyla sie z niego bo mu tam dobrze.
      • zygmunt55 A prezydant Tusk, co na to? 03.09.05, 14:38
        Brochwicz ekspertem PO jest, zaś elekwentny Miodowicz prominentnym członkiem
        PO. A Tusk szefem PO. I pretendent Tusk ciągle gada, ze Cimoszewicz powinien
        sam odpowiadać za swoją asystentkę. To nie jego sprawa.
        No to już hucpa. Chłopaki z PO zrobili fuszerkę, miast porządnej roboty, a ich
        prycypał mówi, że to nie jego sprawa. I nie widac dziennikarza, który porządnie
        by zakręcił Tuskiem(Prezydent) pytaniami o wyjaśnienie tej czarnrj robótki
        kolesiów pretendenta.
    • zegmarek Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 03.09.05, 14:22
      No cóż Konstanty Miodowicz odebrał przeciez dobre wychowanie od swojego taty
      komunist. Dlatego umiejętność intryg ma wyrobioną o wiele wieksż niż niz
      moralność. Oczywiście jeżeli można pisać o moralności polityków. Mam tylko
      nadzeję,że wyborcy jeszcze dojrzeją i wyślą na ławkę rezerwowych Tuska Rokitę
      Miodowicza I wasermanna. Przecie gołym okiem widać ,że jedyna zasade jaka oni
      maja to zasada , władza za każdą cenę.
      • adam.2x Sprawiedliwa moralna Polska wedlug POPiS 03.09.05, 14:31
        Uwazalem PO za lepsza organizacje. Okazuja sie dzecmi komuny w najgorszym wydaniu.
        Jak Kali ukrasc krowa to bardzo dobrze.
        • mysz_polna5 Re: Co za pirduty tu wypisuja? 03.09.05, 14:34
          Ide sobie, przynajmniej chwilowo.
    • rafikman Od początku śmierdziało mi AWS-em... 03.09.05, 14:28
      No i ten niedorobiony pułkownik Kostek... Pewnie ktoś przeszkodził staremu i zrobił światło...
    • tlumok Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 03.09.05, 14:36
      Brochwicz jest doradca ministra Barcikowskiego(SLD), szefa ABW. To podaje portal
      onet.pl. Nie ma zatem znaczenia, kto przyprowadził Jarucka do komisji. Fakty sa
      takie, ze kandydat do pierwszego urzedu w panstwie - nie powinien sie mylic
      jesli chodzi o majatek wart ok. 700.000 zl. Nie powinien tez udawac ze nic sie
      nie stalo. Arogancja wladzy nie przysparza zwolennikow.
      • amrra Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 03.09.05, 14:40
        tlumok napisała:
        takie, ze kandydat do pierwszego urzedu w panstwie - nie powinien sie mylic
        > jesli chodzi o majatek wart ok. 700.000 zl. Nie powinien tez udawac ze nic sie
        > nie stalo. Arogancja wladzy nie przysparza zwolennikow.

Czyż jeszcze ktoś ma wątpliwości,że nasza prawica to hrabianka z szlachetynym(?) rodowodem, która nie musi być ani
        mądra, ani przyzwoita, ani nawet dobrze wychowana, że błądzi( czyt. chamem jest i komunistą) każdy kto woli od
        rozkapryszonej i niezbyt rozgarniętej harabianki - dobrze wykształconą, ładną choc nieco szorstka.. chłopkę i to z s l d!!!!!!
        TU Hrabianka omdlała.Pan miodowicz z brochwiczem pobiegi po "specjalne" Sole Trzeżwiące marki "Jarucka" - hrabianka
        odzyskała na chwilę świadomość i
        znów duch ją opuścił, bo krople były fałszywe...
      • mysz_polna5 Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 03.09.05, 14:44
        tlumok napisała:

> Brochwicz jest doradca ministra Barcikowskiego(SLD), szefa ABW. To podaje
        porta
        > l
        > onet.pl. Nie ma zatem znaczenia, kto przyprowadził Jarucka do komisji. Fakty
        sa
        > takie, ze kandydat do pierwszego urzedu w panstwie - nie powinien sie mylic
        > jesli chodzi o majatek wart ok. 700.000 zl. Nie powinien tez udawac ze nic sie
        > nie stalo. Arogancja wladzy nie przysparza zwolennikow.

o boh, o boh.
        Przeciez tu chodzi o szum medialny w celu odrocenia uwagi od takich drobiazgow,
        jakie zafundowal sobie i nam WC-et. I tak te perfumy leFackie, nie
        zneutralizuja tego smrodu dobywajacego sie z WC. He!
        • adam.2x Z pod jednej rynny pod druga? Kiepski wybor 03.09.05, 14:57
          mysz_polna5 napisała:
          > Nie ma zatem znaczenia, kto przyprowadził Jarucka do komisji...
          ------------------
          Myszko
          Dlatego ludzie chca (albo chcieli) glosowac na PO i Tuska poniewaz
          spodziewa(ja)li sie innej postawy niz ta zaprezentowana przez Cimoszewicza i SLD.
          Jaka jest roznica dla wyborcow jesli obie strony udowadniaja watpliwe wartosci
          moralne?
          Falszywe oskarzenia nie sa drobiazgiem. Mysle ze jestes za mloda aby pamietac ze
          to falsz byl ostaja zarowno komunizmu jak i faszyzmu
        • amrra Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 03.09.05, 15:03
          mysz_polna5 napisała:
          > jakie zafundowal sobie i nam WC-et. I tak te perfumy leFackie, nie
          > zneutralizuja tego smrodu dobywajacego sie z WC. He!

a co zneutralizuje odór umoszacy sie nad prowokacją PO
          prefumy "Religa"???
          Obawianm się,że moc4% pachnidełka będzie za słaba...
          • mysz_polna5 Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 03.09.05, 15:23
            amrra napisała:

> mysz_polna5 napisała:
            > > jakie zafundowal sobie i nam WC-et. I tak te perfumy leFackie, nie
            > > zneutralizuja tego smrodu dobywajacego sie z WC. He!
            >
            > a co zneutralizuje odór umoszacy sie nad prowokacją PO
            > prefumy "Religa"???

Tymi 'perfumami' bedzie wybor przez spoleczenstwo prezydenta Polski.
            Jestem optymistka, i mam nadzieje, ze spoleczenstwo polskie jest juz na tyle
            wyrobione, ze potrafi odroznic kolory, prawde od klamstwa, pomylke od oszustwa
            itp. itd., chocby na przykladzie sukcesow z ostatnich lat ~ pana Kwasniewskiego
            et consortes.

To, ze Religa opowiedzial sie po stronie Tuska, nie znaczy, ze przywiozl w
            walizce wyborcow, czyli te ignorowane przez ciebie 4%. Czsami i jeden czlowiek
            przewazy szale, wiec nie lekzewaz ludzi, w typowo komuchowski sposob. To
            wyborcy zdecyduja na kogo oddac swoj glos, a nie ty, chocbys ty i tobie
            podobni, skrecali sie ze zlosci i ciezko tyrali na forum Gazety WybOrczej! To
            wszystko!

> Obawianm się,że moc4% pachnidełka będzie za słaba...
            • amrra Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 03.09.05, 15:47
              mysz_polna5 napisała:
              To, ze Religa opowiedzial sie po stronie Tuska, nie znaczy, ze przywiozl w
              > walizce wyborcow, czyli te ignorowane przez ciebie 4%. Czsami i jeden czlowiek
              > przewazy szale, wiec nie lekzewaz ludzi, w typowo komuchowski sposob.

w typowo komuchowski spoób? Twoja wypowiedz
              jest arogancka jak hrabianki, która dyskuje próbuje
              zastąpić nadętymi tyradami o wyższości kutury i przekonań własnych
              nad wszystkimi innymi, a oceń się sama.
              Jak prawica szanuje wyborców przekonaliśy się już w AWS.
              poparcie Pana Religi ogłoszone w dniu postawienia zarzutów pani jaruckiej
              dowodzi, że p. tusk starał się skwapliwie pokryć straty wynikłe ze
              mistyfikacji p Miodwoicza i brochwicza( przypadkiem członkówPO) wiedział o tym wcześniej
              negocjacje z religą trwały kilka dni i stał się cud _programowo odległy Religa przelewa swoje głosy na liberał tuska. pan kandydat Tusk do dzis nie odciął się od tych działań i nie przeprosił cimoszewicza- cóz,Człowiek z zasadami( hrabiowskimi? choć to raczej z komedii "Jak grać hrabiego")
              nie musi i nie gada z najemnikami..

Nowe zasady kultury i zdobywania głosów naprawde tak ci się podobają??

• mysz_polna5 Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 03.09.05, 15:54
                amrra napisała:

> mysz_polna5 napisała:
                > To, ze Religa opowiedzial sie po stronie Tuska, nie znaczy, ze przywiozl w
                > > walizce wyborcow, czyli te ignorowane przez ciebie 4%. Czsami i jeden czl
                > owiek
                > > przewazy szale, wiec nie lekzewaz ludzi, w typowo komuchowski sposob.
                >
                > w typowo komuchowski spoób? Twoja wypowiedz
                > jest arogancka jak hrabianki, która dyskuje próbuje
                > zastąpić nadętymi tyradami o wyższości kutury i przekonań własnych
                > nad wszystkimi innymi, a oceń się sama.
                > Jak prawica szanuje wyborców przekonaliśy się już w AWS.
                > poparcie Pana Religi ogłoszone w dniu postawienia zarzutów pani jaruckiej
                > dowodzi, że p. tusk starał się skwapliwie pokryć straty wynikłe ze
                > mistyfikacji p Miodwoicza i brochwicza( przypadkiem członkówPO) wiedział o
                tym
                > wcześniej
                > negocjacje z religą trwały kilka dni i stał się cud _programowo odległy
                Religa
                > przelewa swoje głosy na liberał tuska. pan kandydat Tusk do dzis nie odciął
                się
                > od tych działań i nie przeprosił cimoszewicza- cóz,Człowiek z zasadami(
                hrabio
                > wskimi? choć to raczej z komedii "Jak grać hrabiego")
                > nie musi i nie gada z najemnikami..
                >
                > Nowe zasady kultury i zdobywania głosów naprawde tak ci się podobają??

>
                Blablablablabla ~ nie blabluj, a zwlaszcza z tymi hrabiankami. Upsss, a
                wlasciwie to moze masz racje, wszak zyje w kraju, gdzie zona
                postkomunistycznegi prezydenta jest 'ksiezniczka'. Hahahahaha.
                • amrra Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 03.09.05, 16:11
                  mysz_polna5 napisała:
                  > Blablablablabla ~ nie blabluj, a zwlaszcza z tymi hrabiankami. Upsss, a
                  > wlasciwie to moze masz racje, wszak zyje w kraju, gdzie zona
                  > postkomunistycznegi prezydenta jest 'ksiezniczka'. Hahahahaha.

No, tak oczwyscie" Jak nie maja chleba to czemu nie jedzą ciastek"
                  Maria Antonina - wiesz jak skończyła? może zamiast udawć omdlenie
                  > Blablablablabla ~

zacznij myśleć - myślenie ma przyszłość
                  hrabiowstwo już było
                  • mysz_polna5 Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 03.09.05, 16:48
                    amrra napisała:

> mysz_polna5 napisała:
                    > > Blablablablabla ~ nie blabluj, a zwlaszcza z tymi hrabiankami. Upsss, a
                    > > wlasciwie to moze masz racje, wszak zyje w kraju, gdzie zona
                    > > postkomunistycznegi prezydenta jest 'ksiezniczka'. Hahahahaha.
                    >
                    > No, tak oczwyscie" Jak nie maja chleba to czemu nie jedzą ciastek"
                    > Maria Antonina - wiesz jak skończyła? może zamiast udawć omdlenie
                    > > Blablablablabla ~
                    >
                    > zacznij myśleć - myślenie ma przyszłość
                    > hrabiowstwo już było

Czyz ty chora, czy czegos sie nacpalas?

Tak, hrabiostwo juz bylo, a zwlaszcza czerwone.
                    Smiem watpic, ze rozumiesz co do ciebie pisze, lecz mimo wszystko sprobuj
                    myslec, bo na rozum to juz zapozno.Hehe
              • milton.friedman amrra nie kłam! 03.09.05, 17:21
                amrra napisała:

> p. tusk starał się skwapliwie pokryć straty wynikłe ze
                > mistyfikacji p Miodwoicza i brochwicza( przypadkiem członkówPO)

Skąd informacja, że p. Brochwicz jest członkiem PO?
                Wiem, że jest doradcą p. Barcikowskiego, przyjaciela Cimoszewicza (dowód:
                tinyurl.com/bk2vq )

> pan kandydat Tusk do dzis nie odciął się
                > od tych działań i nie przeprosił cimoszewicza

Za co ma Tusk przepraszać Cimoszewicza?
                Za to, że bezpartyjny komunista nie potrafi dobierać sobie współpracowników?
                Czy za to, że "nieskazitelny" kandydat ma problemy ze swoim oswiadczeniem
                majątkowym i prawdomównością? :P

PS. Staraj się podawać źródło swoich informacji.
                Wiem, że to prośba nie do wykonania, ale może w jednym na sto listów uda Ci się
                podać prawdziwą informację.

• mysz_polna5 Re: amrra nie kłam! 03.09.05, 17:27
                  milton.friedman napisał:

> amrra napisała:
                  >
                  > > p. tusk starał się skwapliwie pokryć straty wynikłe ze
                  > > mistyfikacji p Miodwoicza i brochwicza( przypadkiem członkówPO)
                  >
                  > Skąd informacja, że p. Brochwicz jest członkiem PO?
                  > Wiem, że jest doradcą p. Barcikowskiego, przyjaciela Cimoszewicza (dowód:
                  > tinyurl.com/bk2vq )
                  >
                  >
                  > > pan kandydat Tusk do dzis nie odciął się
                  > > od tych działań i nie przeprosił cimoszewicza
                  >
                  > Za co ma Tusk przepraszać Cimoszewicza?
                  > Za to, że bezpartyjny komunista nie potrafi dobierać sobie współpracowników?
                  > Czy za to, że "nieskazitelny" kandydat ma problemy ze swoim oswiadczeniem
                  > majątkowym i prawdomównością? :P
                  >
                  > PS. Staraj się podawać źródło swoich informacji.
                  > Wiem, że to prośba nie do wykonania, ale może w jednym na sto listów uda Ci
                  się
                  > podać prawdziwą informację.
                  >

Tutaj wiele osob piszacych, nie tylko nie rozumie slowa pisanego, ale jak i
                  sami pisza, to tez tego nie rozumieja.
                  Za to ideologiczna dzielnosc, az ich rozpIra :))))Hehe
                  • amrra Re:MYSZ nie histeryzuj!! 03.09.05, 18:25
                    • mysz_polna5 Re:MYSZ nie histeryzuj!! 03.09.05, 18:29
                      Pytanie proste.
                      Dlaczego tak myslisz?, skoro ja nie mam do tego najmniejszego powodu!
                • adam.2x milton niedoinformowany 03.09.05, 17:58
                  milton.friedman napisał:

>...Skąd informacja, że p. Brochwicz jest członkiem PO?...
                  ----------------------

A jest, jest i to nie byle jakim. Cos w rodzaju egzekutywy. Wiemy to z samej PO:

www.platforma.org/index2.php?sub=ludzie&kat=radaprogramowa&osoba=1719
                • amrra Re:Milton - mitomania to choroba 03.09.05, 18:29
                  inie histeryzuj jak mysz!!
                  bo to znacznie zaburza ocenę rzeczywistości
                  a wydaje się, że i tak daleka doroga przed wami
                  z partyjnego nakręcenia do REALU
    • dominik.olsztyn Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 03.09.05, 14:38
      Oczywiscie PO i Tusk nie maja z cala sprawa nic wspolnego. Taki przypadek. Sa
      przeciez poza ukladami...
      • x2468 Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 03.09.05, 15:32
        Nie chcieliscie wyborow na wiosne.Teraz mata.Burak glupi przed i po szkodzie.
        Jako nastepne nalezy sprawdzic zwiazek pomiedzy KGHM Polska Miedz,Weglokoksem
        weglozbytem a kampania wyborcza Cimoszewicza,a scislej jej finansowaniem.
    • lehoo Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 03.09.05, 14:49
      No proszę, to i p.Brochwicz wypłynął. A już tak długo nic o nim słychać nie było.
    • art_fisz Tusk - przyznaj się do pomyłki, pokaż swoje zasady 03.09.05, 15:36
      Tak jak stukilkudziesięciu innych posłów Tusk też się pomylił w zeznaniach
      majątkowych. Jako "człowiek z zasadami" powinien publicznie przyznać się do pomyłki.
      • piotr228 Tusk skorygował pomyłkę. WC specjalnie oszukał 03.09.05, 20:17
        WC złożył fałszywe oświadczenie specjalnie. Gdy Stefaniuk zwrócił mu uwagę,
        napadł na Stefaniuka. Bardzo jestem wdzięczny wszystkim, którzy starają się
        wyjaśnić sprawę dziwnych stosunków ministra z podwładnymi. Mam wrażenie, że
        obraz stąd płynący nie jest budujący.
    • tomekjeden TO NIE TŁUMACZY SPRAWY Z AKCJAMI ORLENU 03.09.05, 15:42
      "Znam panią Jarucką, jest klientką mojej kancelarii. Zasięgała u mnie porad
      prawnych, poprosiła też o umożliwienie rozmowy z kimś z komisji śledczej ds.
      Orlenu. Jedynym członkiem komisji, którego znam, jest Konstanty Miodowicz, więc
      umożliwiłem jej ten kontakt - przyznał wczoraj "Gazecie" Brochwicz."

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Pan Brochwicz popełnił rzecz bardzo nierozsądną. Postawił on mianowicie Pana
      Miodowicza, i całą Komisję, w sytuacji bez wyjścia, jeśli idzie o przesłuchanie
      Pani Jaruckiej. Jedna rzecz zastanawia. Komisja zatrudnia wielu ekspertów
      prawnych. Czy rzeczywiście jest potrzeba w takich przypadkach, żeby rozmowę
      wstępną odbywał z takim świadkiem ochotnikiem, członek Komisji? Można przecież
      zrobić wstępne ustalenia, z notarialnym poświadczeniem włącznie, właśnie podczas
      formalnego spotkania potencjalnego świadka z prawnikiem pracującym przy Komisji.
      Wszelkie wstępne ustalenia dokonane przez pracownika prawnego Komisji będą miały
      charakter przygotowawczy. I to na podstawie takich ustaleń Komisja może podjąć
      dalsze decyzje. Ponieważ Komisja, z reguły, nie może nie przesłuchać takiego
      świadka, to im więcej wspólnych ustaleń Komisji, opartych na materiałach
      dostarczonych przez jej prawnego doradcę tym lepiej.

Pan Miodowicz popełnił poważny błąd w sztuce prowadzenia obiektywnego śledztwa.
      To, że Pan Brochowicz jest teraz prawnikiem PO, nadaje całej sprawie bardzo mało
      eleganckiego posmaku. To, że obaj Panowie pracowali na wysokich stanowiskach w
      służbach specjalnych, też im teraz nie pomaga. Ten aspekt całej sprawy
      przypomina bardziej jakieś układy partyjne, które nie powinny mieć miejsca przy
      tego typu śledztwach. Paradoksalnie jednak szkody jakie ta sprawa wyrządziła
      zostały popełnione nie przez Pana Miodowicza, a przez Prokuraturę. Jej
      wczorajsze skandaliczne decyzje odsunęły na długi czas możliwość dotarcia do
      całej prawdy o zakupie i zbyciu akcji Orlenu przez Pana Cimoszewicza, oraz
      wprowadziły niebezpieczny kryminogenny precedens sprzyjający wszelkiej maści
      oszustom, którzy "mylą się" przy wypełnianiu oświadczeń podatkowych, czy
      majątkowych.
      • amrra Re: TO NIE TŁUMACZY SPRAWY Z AKCJAMI ORLENU 03.09.05, 16:05
        tomekjeden napisał:

Jej
        > wczorajsze skandaliczne decyzje odsunęły na długi czas możliwość dotarcia do
        > całej prawdy o zakupie i zbyciu akcji Orlenu przez Pana Cimoszewicza, oraz
        > wprowadziły niebezpieczny kryminogenny precedens sprzyjający wszelkiej maści
        > oszustom, którzy "mylą się" przy wypełnianiu oświadczeń podatkowych, czy
        > majątkowych.

sądże, że te decyzje nie odsuneły na długi czas wyjaśnień co do
        deklaracji podatkowych p.WC Sprawa akcji Orlenu powinna być wyjaśniona
        i to święte prawo wyborów i kontrkandydatów zadawać takie pytania. Nie widze żadnych przeszkód żeby je p.Cimoszewiczowi publicznie postawić. Nie ma żadych przeszkód by zadać pytania o rozliczenia PIT, i prawidłowo płacone podatki .
        Nic nie stoi na przeszkodzie żeby kontrkandydaci zamiast zajmowac się ryciem
        i fałszywkami w końcu poprowadzili kampanie w której przedstawią to co najważniejsze >>>>Jak ma Być POlska, kiedy wygram wybory?? - dyskusje o wypełnianiu rubryczek są dziecinadą
        • piotr228 WC wynalazł Jarucką aby spłycić kampanię 03.09.05, 20:21
          Zgadzam się z amrrą. Potrzebna jest merytoryczna kampania. Niestety WC nie ma
          nic do powiedzenia. Dlatego wyciągnął Jarucką. Teraz jest pokrzywdzony i może
          mówić o służbach specjalnych. To jego robota ta cała Jarucka.
    • zwiatrem1 Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 03.09.05, 16:03
      Odwrocili kota ogonem i grzebia w go...ie. To nie wazne ze towarzysz
      Cimoszewicz oszukal Polske na kilkaset zlotych i na dodatek przesladuja
      biedaka...
    • hernandez Wojciech Brochwicz-czlonek rady programowej PO 03.09.05, 16:08
      www.platforma.org/index2.php?sub=ludzie&kat=radaprogramowa&osoba=1719
      • amrra Re: Wojciech Brochwicz-czlonek rady programowej P 03.09.05, 16:22
        i oczywiście tusk NIC, NIC A NIC nie wiedział

Niezły mają pragram _ na kabaret?
        • piotr228 WC - członek PZPR 03.09.05, 20:26
          Skąd Tusk miał wiedzieć co WC wyprawia z Jarucką. Gdyby Jarucka wypowiedziała
          wojnę Rosji za pomocą pieczątki WC, to też mielibyśmy się o tym nie dowiedzieć?
      • vitek25 Re: to na pewno kolejny "przypadek" .. ;DD 03.09.05, 16:23
        w obozie Tuska same "przypadki"...a żabooki rozkojarzony wódz to przypadek
        najcięższy... ;DD
        • tomekjeden CZEŚĆ WICIU. POZDRAWIAM. TOMEK 03.09.05, 16:30
          OPÓŹNIENI O JEDNO POKOLENIE. KOSZMAR PZPR-U TRWA

Towarzysze Nałęcz i Cimoszewicz to starocie, takie dinozaury, które już były
          wymarłe na Zachodzie w roku 1945. Polska ma do nadrobienia wiele lat, i szukanie
          pomysłów wśród eksponatów muzealnych, eksponatów jakiegoś totalitarnego
          koszmaru, to cofanie zegara wstecz o jedno pokolenie. Towarzysze Nałęcz i
          Cimoszewicz mają duży problem. Ci ludzie w ich wieku, którzy są skojarzeni
          bezpowrotnie z myśleniem policyjnym o świecie, skojarzeni z ukrócaniem swobód
          obywatelskich, skojarzeni z brutalną przemocą fizyczną jako formułą rządzenia,
          skojarzeni z napaścią na wolność słowa (to w PRL-u, kiedy partia tych Towarzyszy
          była w jakimś haniebnym rozkwicie, zamykano wydziały filozofii, wyrzucano
          naukowców z kraju, wtrącano do więzień opozycjonistów), nie będą już wiarogodni
          dla osób myślących samodzielnie, dla osób szukających własnych oryginalnych
          rozwiązań, dla osób dążących do życia uczciwego i godnego, bez krętactw, bez
          łgania o historii, bez stosowania mafijnych reguł prywaty w życiu publicznym. W
          odróżnieniu od ludzi uczciwych, ludzie z taką proweniencją polityczną, której
          się nigdy nie wyrzekli w praktyce, jak widać, z biegiem lat tracą coraz więcej
          estymy społecznej. W miarę narastania w społeczeństwie zrozumienia dla wolności
          i swobód obywatelskich. Towarzysze Cimoszewicz i Nałęcz należą do tej potwornej
          części historii Europy, związanej z totalitaryzmem i autorytaryzmem, która
          powoli dogorywa, i która jest tak jawnie sprzeczna z Europą konsekwentnie
          budowaną na Zachodzie od roku 1945. Za plus mogą oni liczyć sobie to, że część
          polskiego elektoratu, po przeszło 40 latach komunizmu, nie jest wyrobiona i jest
          bardzo bliska wartościom autorytarnej Europy z XIX wieku. To właśnie myślenie
          auturytarne pozwala manipulować politykowi literą prawa - bez względu na
          powinności etyczne i społeczne z urzędu jego wynikające, czyli idzie tu o
          uczciwość polityka - bo w systemie autorytarnym władza jest ponad prawem, i
          ponura oszukiwana gawiedź musi to akceptować. W Polsce nie było tej
          ogromnej rewolucji społecznej, która dokonała się w Europie po roku 1945. Ale te
          potworne czasy już się kończą. Im szybciej tym lepiej. Takie potwory, z
          historycznego piekła rodem, jak Panowie Cimoszewicz i Nałęcz, nie są
          przystawalne do podstawowych europejskich reguł politycznej uczciwości.
          • vitek25 Re: CZEŚĆ TOMEK! POZDRAWIAM 03.09.05, 16:33
            to teraz PO robi "kopiuj" - "wklej" z "Naszego Dziennika " albo czegos innego w
            tym stylu? ;P
            • tomekjeden Re: CZEŚĆ WITEK! POZDRAWIAM 03.09.05, 17:00
              Witek, uważaj bo zaczniesz pisać jak w poście poniżej. Co to jest "Nasz
              Dziennik"? :-)
              • vitek25 Re: CZEŚĆ WITEK! POZDRAWIAM 03.09.05, 17:06
                Tomcio Twój tekst to chyba objaw nadziei ze ojciec Rydzyk poprze jednak Tuska? ..
                nie zdziwiłbym się i... serdecznie tego życzę... ;PP
          • saba1953 Re: CZEŚĆ WICIU. POZDRAWIAM. TOMEK 03.09.05, 16:48
            Masz rację. Teraz powinni zacząć rządzić Ci porządni jak Tusk czy Kaczory. Ci
            nam zrobią raj na ziemi. Był już taki jeden obiecywał każdemu 100 000 i drugą
            Japonię, teraz przez drzwi PO i bezkręgowca Tuska pcha na posła syna, co się ma
            dzieciak marnować za jakieś nedzne geldy a tak to 20 000 miesięcznie i splendor,
            nawet po pijaku można pojeździć a w najgorszym wypadku zaproponować policjantowi
            tak jak jego braciszek laskę do zrobienia a potem zasłonić się jasnością
            pomroczną. Drugi to Kaczor, prawnik, który z Warszawki zrobił sobie prywatny
            folwark, gdzie sam ustanawia prawo. To są Ci twoi kandydaci na prezydenta?
            • tomekjeden CZASY INNE. DEMOKRACJA SABIE NIE W SMAK. 03.09.05, 17:24
              saba1953 napisał:

> Masz rację. Teraz powinni zacząć rządzić Ci porządni jak Tusk czy Kaczory. Ci
              > nam zrobią raj na ziemi. Był już taki jeden obiecywał każdemu 100 000 i drugą
              > Japonię, teraz przez drzwi PO i bezkręgowca Tuska pcha na posła syna, co się ma
              > dzieciak marnować za jakieś nedzne geldy a tak to 20 000 miesięcznie i splendor
              > ,
              > nawet po pijaku można pojeździć a w najgorszym wypadku zaproponować policjantow
              > i
              > tak jak jego braciszek laskę do zrobienia a potem zasłonić się jasnością
              > pomroczną. Drugi to Kaczor, prawnik, który z Warszawki zrobił sobie prywatny
              > folwark, gdzie sam ustanawia prawo. To są Ci twoi kandydaci na prezydenta?

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Drugiej Japonii nikt nie obiecywał w ramach kampanii wyborczej. Jeżeli Ci się
              kandydat na posła nie podoba to na niego nie głosuj. Możesz nawet sobie głosować
              i na Pana Cimoszewicza, który do niedawna jeszcze reprezentował państwo
              policyjne. Dzisiaj możesz sobie pisać na forum. Za czasów Pana Cimoszewicza za
              taką śmiałość straciłbyś pracę, a może i wylądował w więzieniu. Pomyśl chociaż
              trochę, zanim coś napiszesz.
              • vitek25 Re: CZASY INNE 03.09.05, 17:29
                masz ewidentnie zły dzień Tomciu... czemu?... ;)
                • tomekjeden Re: CZASY INNE 03.09.05, 18:20
                  vitek25 napisał:

> masz ewidentnie zły dzień Tomciu... czemu?... ;)

xxxxxxxxxxxxxxx

Dzień mam, Wiciu, dobry. Weź się za meritum sprawy i przestań uciekać przed
                  konkretami jak zajączek. :-)
    • opt Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 03.09.05, 16:31
      Już wiemy kim będzie w nowym rządzie Brochowicz,a co za przysłgę otrzyma
      Jarucka,a co Miodowicz?Boże uchowaj nas przed takimi rządami cicho -ciemnych
      spiskowców i mataczy.
    • saba1953 Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 03.09.05, 16:37
      A jaśnie wielmożny pan Tusk oczywiście w swoim lenistwie
      o niczym nie wiedział. Może ktoś w koncu przejrzy na oczy
      i oleje tego sejmowego obiboka i protegowanego Wałęsy.
      W końcu młody Wałesowicz też musi z czegoś zyć a nie siedzieć
      na garnku u tatusia. Te 20 000 miesiecznie za obijanie się
      w sejmie z immunitetem posła PO na razie powinno wystarczyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka