sawa.com 23.09.05, 20:10 To by było sprawiedliwie. To się należy za te gruszki na wierzbie i "Pęczaków". Poza tym SLD tylko udawało lewicę. Nigdy nie było lewicą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sawa.com Re: SLD pod progiem (poniżej 5%) 23.09.05, 20:28 cimoszenka napisał: > I tak będzie:) Mam taką nadzieję, że Polacy pokażą towarzyszom z SLD gest Kozakiewicza. Bardzo(towarzyszki i towarzysze) na to pracowali i suto się wynagradzali. Nie można ich było oderwać od stanowisk i ław poselskich. Przecież te wybory powinny odbyć się dwa lata temu. Odpowiedz Link Zgłoś
golota20 Re: SLD pod progiem (poniżej 5%) 23.09.05, 21:30 sawa.com napisała: > cimoszenka napisał: > > > I tak będzie:) > > Mam taką nadzieję, że Polacy pokażą towarzyszom z SLD gest Kozakiewicza. > Bardzo(towarzyszki i towarzysze) na to pracowali i suto się wynagradzali. > Nie można ich było oderwać od stanowisk i ław poselskich. > Przecież te wybory powinny odbyć się dwa lata temu. > > SLD dostanie 22,5 procent PiS 28 procent Platforma 19,9 procent Samoobrona 18 procent Tylko te partie beda, w sejmie..... Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: SLD pod progiem (poniżej 5%) 23.09.05, 20:34 Pani Sawo:-) ???.. czyżby nie znała Pani ostatnich "badań??, Polsat chyba podawał!! TVN , nie jedyna stacją jest:-) Pani Sawo:-) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: SLD pod progiem (poniżej 5%) 23.09.05, 20:50 henryk.log napisał: > Pani Sawo:-) > ???.. czyżby nie znała Pani ostatnich "badań??, > Polsat chyba podawał!! > TVN , nie jedyna stacją jest:-) > Pani Sawo:-) > Pzdr Drogi panie Henryku i droga Myszo. Było, było! 4 % podane albo na Polsacie albo w TVNie. A może tu i tu. Wchodziły do sejmu tylko 4 partie PO, PiS, Samoobrona i LPR. też pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Skąd to wzięłaś? 23.09.05, 20:42 Cześć Pani Myszko:-) Gorąco będzie dziś na FK :-) ..domniemywam.. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Skąd to wzięłaś? 23.09.05, 20:46 Witam Pana Henia serdecznie:-) Na razie nudno, może się rozkręci. Odpowiedz Link Zgłoś
bialamyszkabiala Re: Skąd to wzięłaś? 23.09.05, 20:50 Panie Henryku, ja także witam Pana i życzę rozkręcenia;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Skąd tu się wzieła Druga Miła Mysza:-))) 23.09.05, 21:08 bialamyszkabiala napisała: > Panie Henryku, ja także witam Pana i życzę rozkręcenia;-))) Serdecznie witam:-) Mam szczery zamiar "rozkręcenia sie"..., bo dwa kpl. zaworów CO już wymieniłem..hehe.. Odpowiedz Link Zgłoś
bialamyszkabiala Re: Skąd tu się wzieła Druga Miła Mysza:-))) 23.09.05, 21:31 Tylko dwa??? O tempora, o mores!;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Skąd tu się wzieła Druga Miła Mysza:-))) 23.09.05, 22:29 Nno masz ci "losie", im milsza myszka, tym dokuczliwsza:-), nie "przymierzając" jak Moja Osobista Pani Myszka:-)(~ 153 cm. :) bialamyszkabiala napisała: > Tylko dwa??? Odpowiedz Link Zgłoś
bialamyszkabiala Re: Skąd tu się wzieła Druga Miła Mysza:-))) 23.09.05, 22:31 W Polsacie mówiono, że Kaczory twierdzą, że mają 170cm!!! na plusie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Skąd tu się wzieła Druga Miła Mysza:-))) 23.09.05, 22:36 ..hehe..słyszałem..hehe..i widziałem "historyczne" ujęcie Gigantów w towarzystwie prez. Wałęsy przy MÓWNICY..i jeszce ciemne i z zakolami jedynie czupryny mieli:-)) bialamyszkabiala napisała: > W Polsacie mówiono, że Kaczory twierdzą, że mają 170cm!!! na plusie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bialamyszkabiala Re: Skąd tu się wzieła Druga Miła Mysza:-))) 23.09.05, 22:41 Teraz chodziło o debatę: PiSuje nie chieli, żeby debatujący stali (Tusk ma 178cm), choć jednocześnie zarzekali się, że różnica wzrostu nie taka duża, jedyne 8 cm... Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Skąd to wzięłaś? 23.09.05, 20:57 malaszaramysz napisała: > Widziałam w TVN o 19 - 7,7%. www.rzeczpospolita.pl/teksty/wydanie_050923/dodatek1_a_1-1.F.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Skąd to wzięłaś? 23.09.05, 21:26 t-800 napisał: > malaszaramysz napisała: > > > Widziałam w TVN o 19 - 7,7%. > > www.rzeczpospolita.pl/teksty/wydanie_050923/dodatek1_a_1-1.F.jpg No to jednak to był Polsat i komentował to Lis. Chyba jest mozliwość sprawdzenia na wp. Zaraz sobie tam wejdę. Przecież nie miałam zwidów. Taka zacietrzewiona to ja już nie jestem! Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Skąd to wzięłaś? 23.09.05, 22:38 Mnie to ani ziębi ani grzeje:-) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Załobnicy (po SLD) gotowi ? Jasne, że gotowi:) 23.09.05, 21:19 przez następne ewentualne cztery lata robić se "jaja" z nadętych kaczek i jaś_maryś:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Jakie cztery lata???? 23.09.05, 21:32 Chyba sie za bardzo przyzwyczailismy do wyborczego wahadła..... Przy poprawnych rządach POPiS'u ( takich bez większych afer i pełnej transparentnosci poczynań polityków ) , wahadło moze sie zatrzymac na dłuzszy okres czasu, zwłaszcza gdy sie ma przed oczami ostatnie "przesięwziecia" "qusi lewicy"..... Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Aż cztery lata? Pan camil..! wierzysz w to? 23.09.05, 21:46 ..oj naiwny, naiwnyś Pan:-) POprawne rządy POPiSU..hehe.., przy "indywidualnościach" rodzaju kaczka rokita?? camille_pissarro napisał: > Chyba sie za bardzo przyzwyczailismy do wyborczego wahadła..... > Przy poprawnych rządach POPiS'u ( takich bez większych afer i pełnej > transparentnosci poczynań polityków ) , wahadło moze sie zatrzymac na dłuzszy > okres czasu, zwłaszcza gdy sie ma przed oczami ostatnie "przesięwziecia" "qusi > lewicy"..... Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Aż cztery lata? Pan camil..! wierzysz w to? 23.09.05, 22:33 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=29478234&a=29480567 Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Hehe.. Pani Sawo!, moje na wierzchu:-) Pzdr. 23.09.05, 21:30 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=29476922&a=29476922 Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Hehe.. Pani Sawo!, moje na wierzchu:-) Pzdr. 23.09.05, 21:45 Ufff! Znalazłam. Już się bałam, że moja prawdomówność będzie wystawiona na szwank. Według sondaży obydwu gazet pewne trzecie miejsce ma Samoobrona (12 proc. wg "Gazety Wyborczej", 11 proc. wg "Rzeczpospolitej"), a czwarte - Liga Polskich Rodzin (8 procent wg "Gazety Wyborczej", 7 proc. wg "Rzeczposopolitej"). Dzienniki różnią się jednak w badaniach pozostałych miejsc. Według "Rzeczpospolitej" w Sejmie znajdzie się jeszcze ponadto tylko PSL. Progu wyborczego nie przekroczy zaś SLD. wiadomosci.onet.pl/1168441,11,item.html Proszę nie martw sie Henryku, to tylko sondaże. Wszystko w naszych rękach. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Martwię się Pani Sawo!:-) LPR i Lepper w sejmie!! 23.09.05, 21:49 O! zgrozo!! Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Martwię się Pani Sawo!:-) LPR i Lepper w sejm 23.09.05, 21:59 henryk.log napisał: > O! zgrozo!! > Pzdr No cóż, drogi Henryku. Takie czasy nastały. Po co było obiecywać gruszki na wierzbie. Zobaczymy, czy nasi politycy potrafią pójść po rozum do głowy. Jeśli i tym razem zawiodą, to nie będę mieć nic przeciwko temu by jakiś współczesny Piłsudski zrobił porządek. Byleby to nie był żaden Lepper albo Giertych. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Och! Pani Sawo!, na 99.9% zgadzam sie z Panią:-) 23.09.05, 22:17 Owe 0,01% to: Byleby to nie był żaden Lepper albo Giertych..albo Kaczyński:-) Pzdr sawa.com napisała: > No cóż, drogi Henryku. Takie czasy nastały. Po co było obiecywać gruszki na > wierzbie. > Zobaczymy, czy nasi politycy potrafią pójść po rozum do głowy. > Jeśli i tym razem zawiodą, to nie będę mieć nic przeciwko temu by jakiś > współczesny Piłsudski zrobił porządek. > Byleby to nie był żaden Lepper albo Giertych. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Podzwonię po znajomych 23.09.05, 21:53 i wyjdzie mi: SLD -22 proc.,SDPL-18 proc.,reszta wszystkie pozostałe. Kto tu jeszcze wierzy w sondaze? Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Rzeczpospolita: SLD nie przekroczy progu 5% 23.09.05, 21:54 Według sondaży obydwu gazet pewne trzecie miejsce ma Samoobrona (12 proc. wg "Gazety Wyborczej", 11 proc. wg "Rzeczpospolitej"), a czwarte - Liga Polskich Rodzin (8 procent wg "Gazety Wyborczej", 7 proc. wg "Rzeczposopolitej"). Dzienniki różnią się jednak w badaniach pozostałych miejsc. Według "Rzeczpospolitej" w Sejmie znajdzie się jeszcze ponadto tylko PSL. Progu wyborczego nie przekroczy zaś SLD. wiadomosci.onet.pl/1168441,11,item.html Ale będą emocje. I to we wszystkich opcjach. Odpowiedz Link Zgłoś
ppppp7 Re: Rzeczpospolita: SLD nie przekroczy progu 5% 23.09.05, 22:42 Fajne sondaże. Ale w rzeczywistości pójdzie głosować 40% a nie 60%. I za kotarką zagłosują jak myślą lub jak im do łba nakładli a nie tak, żeby inteligentnie wypaść w oczach ankietera. Poza tym coś za cicho było o samoobronie w mediach. Coś knują. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Rzeczpospolita: SLD nie przekroczy progu 5% 23.09.05, 22:55 ppppp7 napisał: > Fajne sondaże. Ale w rzeczywistości pójdzie głosować 40% a nie 60%. I za > kotarką zagłosują jak myślą lub jak im do łba nakładli a nie tak, żeby > inteligentnie wypaść w oczach ankietera. Poza tym coś za cicho było o > samoobronie w mediach. Coś knują. Ja też się obawiam, że rzeczywistość może nas zaskoczyć i to Lepper może okazać się kandydatem... na premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Rzeczpospolita: SLD nie przekroczy progu 5% 23.09.05, 22:59 sawa.com napisała: > ppppp7 napisał: > > > Fajne sondaże. Ale w rzeczywistości pójdzie głosować 40% a nie 60%. I za > > kotarką zagłosują jak myślą lub jak im do łba nakładli a nie tak, żeby > > inteligentnie wypaść w oczach ankietera. Poza tym coś za cicho było o > > samoobronie w mediach. Coś knują. > > Ja też się obawiam, że rzeczywistość może nas zaskoczyć i to Lepper może > okazać się kandydatem... na premiera. Wszystko zależy od tego czy ankieterzy pofatygowali się na prowincję. Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica Pomagac Czerwonemu Kapturkowi? 23.09.05, 23:00 ku przestrodze Kapturek raz (Czerwony) szedl do babci z wielkim koszem... Pomykal za nim szary wilk (kapturkow byl smakoszem)... Las ciemny straszyl gestwa swa - zlych wilkow zle siedlisko. Wiewiorki dwie na drzewie drza: "zje dziecko zle wilczysko"... Lecz gdy sie skonczyl ciemny las i drzew rzednialo kilka, Kapturek byl i koszyk byl... lecz juz nie bylo wilka. Strumyka blekit plamiac krwia, Kapturek umyl lapcie, pogladzil brzuch, zarzucil kosz i poszedl wrabac babcie... Coz - bajka winna moral dac dla tych mniej doswiadczonych: Przestancie wy sie wilkow bac, pilnujcie sie czerwonych... (zwlaszcza tych zakapturkowanych) ©® Miroslaw Krupinski Wiersz powstal w 2000r. – nie posluchaliscie – a czerwone kapturki zdazyly juz sie nazrec i okopac. A niektorym wciaz zal komuny. Znalazla ku przestrodze Anna Kozlowska Odpowiedz Link Zgłoś
po.nas.wykonczy sld jest potrzebna dla rownowagi 23.09.05, 23:03 nawet ze swymi obciazeniami. Nie beda rzadzic, ale ich lewicowy glos jest wazny dla dobra Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: sld jest potrzebna dla rownowagi 23.09.05, 23:07 po.nas.wykonczy napisał: > nawet ze swymi obciazeniami. Nie beda rzadzic, ale ich lewicowy glos jest wazny > > dla dobra Polski. Przecież to nie lewica! My w ogóle zapomnieliśmy co to i kto to jest lewica. Odpowiedz Link Zgłoś
towarzysz.dyrektor Rownowaga moze byc tylko naturalna, a nie ... 23.09.05, 23:15 wymuszona. SLD NIE JEST POTRZEBNE DO NICZEGO. Tym bardziej, iz jest to partia z gruntu rzeczy fałszywa, pasozytnicza, i zaprzeczająca ideom, ktore głosi. JEST TO ORGANIZACJA O CHARAKTERZE PRZESTEPCZYM, i jako taka zostanie osądzona. Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica SLD organizacja przestepcza 23.09.05, 23:58 Masz racje. Po PZPRze odziedziczyli majatek i dzialaczy. Przede wszystkim zas metody i cele dzialania. Metoda jest klamstwo, manipulacja, lamanie prawa. Celem jest zagarnac jak najwiecej dla siebie i swoich kolesiow przy pomocy metod jw. WYzej napisalam, ze sie okopali. Tak, nawet jesli nie wejda do parlamentu - wszedzie maja swoich. Nadal ich upychaja. Potem latwo jest niszczyc dokumenty, dawac cynk mafii kiedy co i jak. Dekomunizacji nie bylo. Przyklad z Lublina opisany w Naszym Dzienniku www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20050921&id=po32.txt (21 wrzesnia 2005)(fragment): (...)"Solidarność" alarmuje, że postkomuniści na potęgę zatrudniają w lubelskim urzędzie wojewódzkim nowych ludzi oraz starają się na odchodnym uprzykrzyć pracę działaczom "S". Zarząd Regionu Środkowowschodniego NSZZ "Solidarność" w Lublinie w wydanym stanowisku wyraził stanowczy protest przeciwko polityce kadrowej LUW. "Z posiadanych przez nas informacji wynika, iż w ostatnim czasie znacząco wzrosła ilość nowych pracowników. Jednocześnie doświadczonym i długoletnim urzędnikom w sposób nieuzasadniony zmienia się zakresy obowiązków w taki sposób, iż nie są oni w stanie zrealizować powierzonych im zadań. W naszej ocenie jest to celowy mobbing wobec dotychczasowej kadry" - napisali związkowcy. Zwrócili też uwagę na to, że w sytuacji nieuchronnej zmiany układu politycznego rządzącego w Polsce aktywność dotychczasowej ekipy w sferze przyjmowania nowych pracowników jest kolejnym dowodem na zachłanność SLD oraz partykularne traktowanie przez postkomunistów instytucji państwowych.(...) Anna Kozlowska Odpowiedz Link Zgłoś