almagus 27.09.05, 21:23 Rokita szefem biura Tuska, a PiS niech sam walczy z ministrem rolnictwa z PO. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomeeeek Tusk: PiS nie chce wziąć pełnej odpowiedzialności 27.09.05, 21:23 Donald, olej kaczorów. Śmierdzi na kilometr od tego co kombinują. Ja bym się od nich trzymał z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 TUSK, BALCEROWICZ - TEN SAM OBŁĘD W OCZACH 27.09.05, 22:35 TEN SAM NIESZCZERY UŚMIECH... Gość chce się dorwać do władzy. Dlatego też tak przymilał się pp. Merkel i Kohlowi, i skarżył się przed byłym kanclerzem chadekiem na chadeka p. Kaczyńskiego. Ten człowiek gotów jest dać Polskę Niemcom... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 PS. Cytaty nt. TUSK SŁUŻY NIEMCOM 27.09.05, 22:38 Kilka wyimków dotyczących sprawy p.Tusk, Niemcy i p. Kaczyński. Tusk ... dla miesięcznika "Znak" w 1987 roku (nr 11-12, s. 190). Tak sformułował tam swoje osobiste nastawienie do Polski: "Jak wyzwolić się od tych stereotypów, które towarzyszą nam niemal od narodzenia, wzmacniane literaturą, historią, powszechnymi resentymentami? Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro-śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych urojeń? Polskość to nienormalność - takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnie ochoty dźwigać... Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski, tej ziemi, konkretnej, przegranej, brudnej i biednej. I dlatego tak często nas ogłupia, zaślepia, prowadzi w krainę mitu. Sama jest mitem". forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=29601504&a=29609733 Tusk: wygrana Merkel i CDU byłaby korzystna dla Polski PAP 16:00 Nie ma wątpliwości, że z punktu widzenia interesów Polski, na pewno z korzyścią byłaby wygrana Angeli Merkel i CDU i zdolność utworzenia rządu opartego na CDU. - powiedział Donald Tusk na konferencji prasowej. Konferencja Pamięć i polityka zagraniczna Warszawa, 28 czerwca 2005 "Donald Tusk swoją wypowiedź na temat pamięci w stosunkach Polski z Niemcami rozpoczął od cytatu z wypowiedzi kanclerza Niemiec Helmuta Kohla, który w kontekście sporu o Centrum Wypędzonych powiedział: „Musicie się przyzwyczaić do myśli, że Niemcy znów będą normalne”. ... Zdziwienie, oburzenie czy rozbawienie Niemców przekładaniem naszej pamięci historycznej na projekty przyszłości jest – zdaniem Tuska - wyrazem zaskakującego braku zdolności współodczuwania. Niemcy lekceważą nasze obawy związanie ze zmianą ich patrzenia na historię. Tymczasem potrzeba pewnej wrażliwości i zrozumienia innej pamięci i naszego doświadczenia. ... Ważne wydaje się też podjęcia zobowiązania zawieszenia jakichkolwiek roszczeń finansowych za okres II wojny. Unia Europejska musi być – zdaniem Tuska – „Unią bez roszczeń”, a Polska jest najbardziej wiarygodnym krajem, który mógłby wystąpić z takim postulatem." www.batory.org.pl/mnarod/pamiec.htm Donald Tusk spotkał się w Gnieźnie z Helmutem Kohlem 18.09.2005 13:18 Narzędzia wydrukuj poleć zlinkuj. RSS Kandydat PO na prezydenta Donald Tusk spotkał się w Gnieźnie z byłym kanclerzem Niemiec Helmutem Kohlem. Kohl uczestniczy w Szóstym Zjeździe Gnieźnieńskim. ... W spotkaniu uczestniczył też szef frakcji chadeckiej w Parlamencie Europejskim Hans-Gert Poettering. Donald Tusk wyraził nadzieję na zwycięstwo kandydatki prawicy Angeli Merkel w dzisiejszych wyborach w Niemczech. Jego zdaniem, zwycięstwo Merkel oznaczałoby dla Polski wyraźny krok w stronę naprawy wzajemnych stosunków. Kandydat Platformy wezwał wszystkich uczestników kampanii wyborczej, aby nie robili niczego, co mogłoby utrudnić przyszłą współpracę. Myślę, że Lech Kaczyński mnie rozumie - dodał Tusk. www.radio.com.pl/news/iar/default.asp?newsID=1944723 Jarosław Kaczyński: Tak to jest dobre streszczenie tego apelu pamiętajmy kto tę wojnę, pamiętajmy o tym kto tę wojnę prowadził w niesłychanie okrutny i zbrodniczy sposób. ... Trwa także proces zmierzający do tego, by doprowadzić do przekonania, że były dwie ofiary wojny - Żydzi bo holocaust i Niemcy bo bombardowania, bo przesiedlenia. O potwornych zbrodniach popełnionych na Polakach zapomina się. W Parlamencie Europejskim są tacy i to niestety takich jest wielu. ... Krótko mówiąc trzeba tej prawdy bronić, to jest kwestia moralna, ale także kwestia polityczna. To co jest moralnym roszczeniem Polski zostało uchylone. Co więcej dochodzi do tego, że to wobec Polski coraz bardziej zdecydowanie te roszczenia zostają zgłaszane i z czasem może to mieć poważne i złe dla Polski konsekwencje. Czas skończyć milczenie. Sytuacja się zmienia, ona nigdy nie była tak dobra jak nam wmawiano. Ja pamiętam moje rozmowy z Kanclerzem Kohlem sprzed 12 lat i ta rozmowa była dla mnie wstrząsająca, bo Kanclerz Kohl przekonywał mnie, że Polacy powinni być wdzięczni Niemcom. Wprawiło mnie to w zdumienie, a ponieważ protestowałem w związku z tym rozmowa zakończyła się całkowitym niepowodzeniem. Tego rodzaju nastroje wśród niemieckich partii prawicowych były w istocie obecne i to nawet w wypadku polityka takiego jak Kohl. Kohl rozczarował Kaczyńskich Źródło: PAP Dodano: 2005-09-23 (17:26) Niemiecki dziennik "Sueddeutsche Zeitung" napisał, że przyczyną sceptycznej postawy braci Jarosława i Lecha Kaczyńskich wobec Europy oraz akcentowania przez nich wartości nacjonalistycznych może być rozczarowanie, jakie spotkało ich na początku lat 90. ze strony ówczesnego kanclerza Niemiec Helmuta Kohla. W opublikowanym w artykule jego autor, warszawski korespondent gazety Thomas Urban, przypomniał, że po demokratycznym zwrocie w Polsce w 1989 r. bracia Kaczyńscy próbowali stworzyć w Polsce chrześcijańsko-demokratyczną partię ludową na wzór niemieckiej CDU. Jarosław Kaczyński zabiegał o poparcie Kohla, podziwianego przez Polaków jako "wielki europejski mąż stanu". Kanclerz i polski polityk nie znaleźli jednak wspólnego języka - twierdzi "SZ". Jedną z przyczyn były - jego zdaniem - poglądy Jarosława, który doradzał Kohlowi surowe osądzenie wszystkich dawnych funkcjonariuszy NRD. "Kohl powiedział potem podobno swoim współpracownikom: 'ze współpracy z nim nic nie będzie'" - czytamy w "SZ". Nic nie wskórawszy, Kaczyński wrócił do Warszawy. Być może właśnie rozczarowanie z powodu fiaska rozmowy z Kohlem spowodowało, że obaj bracia zeszli z europejskiej drogi i postawili na nacjonalistyczne akcenty - przypuszcza Urban. Dzięki temu zdobyli w minionych latach wiele punktów - dodaje. Bracia Kaczyńscy ostrzegają przed niemieckimi wpływami w Unii Europejskiej i przed niemieckimi wypędzonymi, którzy rzekomo chcą odzyskać tereny za Odrą i Nysą - pisze "Sueddeutsche Zeitung". Bracia przygotowali się na taką ewentualność i uważają, że polskie państwo powinno w takiej sytuacji domagać się odszkodowań za wojenne zniszczenia Polski, spowodowane przez niemieckich okupantów. W przypadku Warszawy kwota odszkodowań wynosiłaby, jak wyliczył Lech, 31,5 mld dolarów - czytamy w niemieckim dzienniku. Jacek Lepiarz wybory2005.wp.pl/kat,1356,wid,7971964,wiadomosc.html 2005.09.17 18:14Helmut Kohl skrytykował dyskusje toczoną w Niemczech o Centrum przeciwko WypędzeniomByły kanclerz Niemiec Helmut Kohl, biorący udział w VI Zjeździe Gnieźnieńskim, krytycznie ustosunkował się do sposobu, w jaki prowadzona jest w Niemczech dyskusja o Centrum przeciwko Wypędzeniom. Podkreślił, że od samego początku prawdziwej dyskusji o tym problemie nie było. Według niego, powinno powstać wiele takich miejsc pamięci w Niemczech i w Polsce. Ważne jest, że "pociąg pojednania jedzie do przodu" - powiedział Kohl. www.rzeczpospolita.pl/News/1,10,11421.html?rss=1 A więc: wy możecie przypominać nieistniejącemu ZSRR (lub Ukrainie) o tym, że zmienili wam granice, ale my będziemy przypominać wam, że jesteście na naszej ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
weather2 Re: PS. Cytaty nt. TUSK SŁUŻY NIEMCOM 27.09.05, 23:05 Potomku Władysława Gomółki, o czym mają świadczyć zgromadzone przez ciebie cytaty? Gdyby żył Gombrowicz, dokonałbyś jego lustracji, pisząc, że jest antypolski i służy Niemcom. Czy jesteśmy skazani na dziedziczną głupotę? Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: PS. Cytaty nt. TUSK SŁUŻY NIEMCOM 27.09.05, 23:19 Dlaczego? Przeciez to sa cytaty niemieckiego, bardzo antyplskiego korespodent Urbana? Nielubisz tak bardzo Niemcow? Zreszta Kohl nie zamierzal wcale uznac granic Polski. Dopiero stanowisko Busha seniora, stwierdzajacego, ze status Niemiec nie zostanie zmieniony ( a wiec nominalnie zostana pod kontrola ) naklonila go do zmiany stanowiska i w dramatycznym apelu w Bundestagu przekonal rzadzacych CDU/CSU do uznania granic. Zdaje sie zreszta, nie pamietam teraz, ze to SPD glosowala za a CDU wstrzymala sie od glosu. Sympatyczne. Ladnie o tym wszystkim pisze rowniez Genscher w swoich pamietnikach. Przeczytaj, moze zaczniesz myslec. Pisze rowniez o stanowisku Anglii i Francji, ktore rowniez poparly Mazowieckiego. Ah, Merkel nie uznaje ukladu Poczdamskiego. Powiedziala to nie tak dawno. A to jest przyszla pani kanclerz. Innymi slowy, kloaka pomimo calej milosci Niemcow do Polakow zaczyna znowu wyplywac na powierzchnie. Moze pomyslisz o tym. Jak okreslirz pania Merkel: potomkiem Ulbrichta? Hitlera? Bismarcka? Odpowiedz Link Zgłoś
sluczyn SŁUŻY NIEMCOM-może pacany zafundujecie nam Serbię! 27.09.05, 23:35 Macie w tym swoim PiSie niejakiego Kamińskiego obrońcę Miloszewicza. Durnie nie macie pojęcia ilu Polaków jest spokrewnionych z Niemcami. Odpowiedz Link Zgłoś
politologist Re: SŁUŻY NIEMCOM-może pacany zafundujecie nam Se 27.09.05, 23:48 sluczyn napisał: > Macie w tym swoim PiSie niejakiego Kamińskiego obrońcę Miloszewicza. > > Durnie nie macie pojęcia ilu Polaków jest spokrewnionych z Niemcami. Mało Miloszewica, a kto jak nie Kamiński do aresztu w Londynie, ze łzami w oczach Pinochetowi zawiózł obrazek Matki Boskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
sluczyn Re: SŁUŻY NIEMCOM-może pacany zafundujecie nam Se 27.09.05, 23:57 To jakieś chore urojenia rodem z Radia maryja i tego ZChN kaczyńskich. Tańczymy labada, labada, wesołego walczyka, piłki już były, aborcja już była, konkordat już był, złodzieje już byli, matoły byli, uuuuuu!, to teraz czas zwiewać przed Prawem i Sprawiedliwością w wykonaniu ZChN Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
workpipeline [...] 28.09.05, 02:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: Pomoz Kwachowi, glosuj na Tuska, zobacz Kursk 28.09.05, 10:04 Dobrzy człowieku, Czy ty dostajesz stówkę za każdy post, gdzie te same linki podajesz? Kurski to taki mały Urban braci Kaczyńskich - człowiek od "mokrej roboty PR". Powoływanie się na jego publikacje / filmy / wypowiedzi jest jak powoływanie się na Urbana w czasie wojennym. Interesujące z punktu widzenia patologii dziennikarskiej..... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: SŁUŻY NIEMCOM-może pacany zafundujecie nam Se 28.09.05, 00:43 > Mało Miloszewica, a kto jak nie Kamiński do aresztu w Londynie, ze łzami w > oczach Pinochetowi zawiózł obrazek Matki Boskiej... Z red. Tomaszem Wolkiem nawiasem mowiac. Potem Marek Jurek ich bronil w TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
sfw Re: PS. Cytaty nt. TUSK SŁUŻY NIEMCOM 27.09.05, 23:50 Kiedy Merkel powiedziala, ze nie uznaje ukladu Poczdamskiego? Gdzie? Zrodlo? Urban antypolski? Chyba nie bardziej antypolski niz fritz.fritz chorobliwie antyniemiecki. Chyba fritz.fritz nie czytal jednak wspomnienia Pana Genschera, a jesli, prosze o wskazanie miejsca w ksiazce, gdzie on tak ladnie o tym pisze. Ja czytam to inaczej. A kojarzenie pani Merkel z Ulbrichtem lub Hitlerem to juz czysta glupota. Kim Pan jest? Klownem? Odpowiedz Link Zgłoś
politologist Re: TUSK, BALCEROWICZ - TEN SAM OBŁĘD W OCZACH 27.09.05, 23:45 jasssne.... oraz Albańczykom i Bułgarom ty debilu!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm patrzcie na 2 zasadę Kaczyńskiego z listu!!! 27.09.05, 23:02 "2. Zasadą, od której nie może być wyjątku, musi być uwzględnianie tylko kandydatów na stanowiska ministerialne mających przygotowanie do kierowania resortem, mających program i wolnych od wszelkich istotnych zarzutów związanych z poprzednią działalnością lub też postawą osobistą." Czyli Ziobro i Wassermann nie mają czego w rządzie szukać? Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: patrzcie na 2 zasadę Kaczyńskiego z listu!!! 27.09.05, 23:20 Dlaczego nie maja czego szukac? (Z i W) Odpowiedz Link Zgłoś
workpipeline [...] 28.09.05, 02:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
woodya Olszewski gorszym premierem niz Miller 28.09.05, 08:35 Juz po wyborach i skonczcie opowiadac bzdury o obalaniu rzadu Olszewskiego. Najgorszy i najgłupszy rzad po 1989 jaki stworozył Olszewski powinnien zostac odwolany dzien po tym jak go powolali a nie pare miesiecy poźniej. Noc teczek i tym podobne pomysły uniemozliwiły Polsc uporanie się z tym problemem tak efektywnie jak np w Niemczech. Film Kurskiego widziałem i jeszcze bardziej mnie utwierdza w przekonaniu że Tusk i Wałesa czy Kuroń mieli racje że odwołali Olszewskiego, choć jak sam Kurski pokazuje najpierw długo go Lechu namawial aby sie opamietał, ale w sumie powołanie Maciarewicza na urząd ministra spraw wewnetrznych dyskwalifikuje kazdego premiera z definicji - głupota powinna skreślać polityka z zasady. Zreszta ludzie okazali w tym przypadku zdrowy rozsadek i ani Olszewski ani Maciarewicz nie dostali sie teraz do parlamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: Olszewski gorszym premierem niz Miller 28.09.05, 10:00 Nic dodać nic ująć. I wyborcy też trafnie ocenili dokonania panów Olszewskiego i Macierewicza. Ich oszołomstwo przypomniało się przy okazji komisji Orlenowkiej - dzięki czemu i oni przepadli w wyborach, i Giertychowi mało się nóżka nie powinęłą. A najgorsze w tym jest to, że afera Orlenu jest całkiem rzeczywistą sprawą, tylko ci Panowie (Giertych, Macierewicz, Aumiller etc.) potrafili komisję gruntownie ośmieszyć i skompromitować poprzez swoje niedorzeczne próby szukania w tej aferze haków na wszystkich swoich przeciwników - zamiast szukania prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Innymi slowy PiS wali w ch..a 27.09.05, 21:26 I to od samego poczatku. Odpowiedz Link Zgłoś
a1nd2 -------------------------------------------pytanko 27.09.05, 21:36 "O wyniku wyborów przesądziło oświadczenie majątkowe. Już choćby z tego powodu przegraliśmy wszyscy. Od czasu rezygnacji Cimoszewicza każdy polityk będzie wiedział, że uczciwość nie jest atutem w wyborach." Adam Leszczyński, GW 27-09-2005 swietny cytat!!! Adam Leszczynski powinien dac sobie spokoj z dziennikarstwem na kilka dobrych lat. czy zlamie twoje prawa autorskie do pomyslu osmieszania gazety wyborczej i adama leszczynskiego, jezeli tez umieszcze sobie ten cytat w podpisie? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: -------------------------------------------py 27.09.05, 21:46 a1nd2 napisał: > "O wyniku wyborów przesądziło oświadczenie majątkowe. Już choćby z tego powodu > przegraliśmy wszyscy. Od czasu rezygnacji Cimoszewicza każdy polityk będzie > wiedział, że uczciwość nie jest atutem w wyborach." > Adam Leszczyński, GW 27-09-2005 > > swietny cytat!!! Adam Leszczynski powinien dac sobie spokoj z dziennikarstwem n > a kilka dobrych lat. > > czy zlamie twoje prawa autorskie do pomyslu osmieszania gazety wyborczej i adam > a leszczynskiego, jezeli tez umieszcze sobie ten cytat w podpisie? Bierz, to przeciez nie moje. Odpowiedz Link Zgłoś
bmxx Ograniczony mentalnie TUSK - nie rozumie dlaczego 27.09.05, 22:46 Zawsze TUSKA - miałem za hochsztaplera, za mitomana i ograniczonego mentalnie człowieka. Gładkie, puste wypowiedzi, nie są w stanie ukryć jego wewnętrznego ubóstwa duchowego i mentalnego, które w sposób jednoznaczny dyskwalifikują go jako kandydata na prezydenta. Nie potrafi zaakceptować mądrego wyboru PIS- u kandydata na premiera. Wg TUSKA , miało być tak, jak Donald w swym schematycznym myśleniu - sobie zamarzył. A tu, masz babo placek. Coś sie zmieniło. Cały plan TUSKA - legł w gruzach. Marny z niego polityk, nie umiejący nawet ukryć, swego sztubackiego zaskoczenia. Dobrze, że nie głosowałem na PO. Wszystkim odradzam TUSKA. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Ograniczony mentalnie TUSK - nie rozumie dlac 27.09.05, 22:51 bmxx napisał: > > Zawsze TUSKA - miałem za hochsztaplera, za mitomana i ograniczonego mentalnie > człowieka. Gładkie, puste wypowiedzi, nie są w stanie ukryć jego wewnętrznego > ubóstwa duchowego i mentalnego, które w sposób jednoznaczny dyskwalifikują go > jako kandydata na prezydenta. > Nie potrafi zaakceptować mądrego wyboru PIS- u kandydata na premiera. Gdzie jest ta madrosc ukryta? > Wg TUSKA , miało być tak, jak Donald w swym schematycznym myśleniu - sobie > zamarzył. A tu, masz babo placek. Coś sie zmieniło. Cały plan TUSKA - legł w > gruzach. Marny z niego polityk, nie umiejący nawet ukryć, swego sztubackiego > zaskoczenia. Dobrze, że nie głosowałem na PO. > Wszystkim odradzam TUSKA. Odpowiedz Link Zgłoś
workpipeline [...] 28.09.05, 02:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rockawy Re: Glosuj na wspolnika Wachowskiego-Tuska 28.09.05, 04:39 Tusk tez zlatwil/rekami Miodowicza/Cimoszewicza ,widocznie on tak ma .A "kaczory" tez sa do kitu.Mistrzowie w slizganiu.Czekam na ciag dalszy.Oj bedzie,oj bedzie.Przegra jak zwykle Polska i zwykli ludzie.Slyne powiedzenie"? Rzad sie wyzywi" -aktualne. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Majcherek z Rzepy jest innym przyklademi idioty 27.09.05, 23:33 nie majacego pojecia jak wyglada sprawowanie rzadow w demokracji. Cytat z GW cytujacej Majcherka. "Zdaniem publicysty, "jest rzeczą niekwestionowaną, że prawdziwymi przywódcami w PiS są bracia Kaczyńscy", więc Marcinkiewicz "nie będzie samodzielnym premierem, ale wykonawcą woli Kaczyńskich; co najmniej będzie się u nich konsultował" Majcherek stwierdza, ze Marcinkiewicz sie konsultowal. On jest zdania, ze prawdziwy premier nie konsultuje sie z partia, ktorej linie reprezentuje, ktora wlasnie powieza mu odpowiedzialna pozycje, aby ja reprezentowal. Zdaniem stalinisty Majcherka, szef rzadzi a partia slucha. Premier wrecz na papierach wariata moze sobie na wszystko pozwolic, bowiem nie ma prawa nikogo konsultowac. Bo jezeli konsultuje, to nie jest samodzielny, zdaniem Majcherka. Czy Majcherek jest normalny? Watpie. Jakim cudem taki idiota o mentalnosci stalinisty jest dziennikarzem Rzepy? Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Majcherek z Rzepy jest innym przyklademi idio 28.09.05, 08:43 > Zdaniem stalinisty Majcherka, szef rzadzi a partia slucha. Premier wrecz na > papierach wariata moze sobie na wszystko pozwolic, bowiem nie ma prawa nikogo > konsultowac. Bo jezeli konsultuje, to nie jest samodzielny, zdaniem Majcherka. No cóż, koles najwyraźniej jeszcze siedzi w PRL-u z takimi przekonaniami :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: Majcherek z Rzepy jest innym przyklademi idio 28.09.05, 09:56 > Jakim cudem taki idiota o mentalnosci stalinisty jest dziennikarzem Rzepy? Właściwy człowiek na właściwym miejscu po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
politologist Re: Ograniczony mentalnie TUSK - nie rozumie dlac 28.09.05, 00:22 bmxx napisał: > "Zawsze TUSKA - miałem za hochsztaplera, za mitomana i ograniczonego mentalnie > człowieka." ciekawe po czym to stwierdzasz? Równie dobrze tak jak ty mógłbym napisać: Zawsze miałem Lecha Kaczyńskiego za pedała, maoistę, gwałciciela drobiu i wiejskiego głupka, ale to tylko świadczyło by o mnie tak jak teraz świadczy o tobie "Gładkie, puste wypowiedzi, nie są w stanie ukryć jego wewnętrznego > ubóstwa duchowego i mentalnego, które w sposób jednoznaczny dyskwalifikują go > jako kandydata na prezydenta." To poprosiłbym o przykład, choć pewnie z tym może być problem bo pewnie nigdy nie widziałes jego publicznej wypowiedzi (o czytanie to już w ogóle cię nie podejrzewam) " Nie potrafi zaakceptować mądrego wyboru PIS- u kandydata na premiera." Stary! Czy Ty jesteś debilem??? Od paru godzin ze znajomymi (popierających rózne opcje polityczne) zstanawiamy się tylko nad jednym: Kim do cholery jest nauczyciel fizyki z Gorzowa, czyli Kazimierz Marcinkiewicz???? Przecież w PiSie nie brakuje Ujazdowskich, Ziobrów, Wassermanów, Kamińskich, Dornów etc. więc skąd wybór postaci zupełnie bezbarwej z tzw. drugiego szeregu (albo trzeciego) " Wg TUSKA , miało być tak, jak Donald w swym schematycznym myśleniu - sobie > zamarzył. A tu, masz babo placek. Coś sie zmieniło. Cały plan TUSKA - legł w > gruzach. " wyjaw nam sekrety tego żydomasońskiego planu???? ;) "Marny z niego polityk, nie umiejący nawet ukryć, swego sztubackiego > zaskoczenia. " "sztubackiego" (bardzo trudne słowo ;) ) prawdopodobnie wszyscy w tym kraju z IQ powyżej 80, czyli z wyjątkiem m.in. Ciebie, wiedzieli, że Jarek nie zdecyduje się zostać premierem bo w historii świata jeszcze się nie zdarzyło (jeżeli było inaczej niech ktoś mnie poprawi), żeby prezydentem i prezesem rady ministrów (w tym samym kraju) byli bracia i to w dodatku bliźniacy. Więc ciekawośc budziło to, który z liderów tej partii obejmie to stanowisko www.pis.org.pl/liderzy/liderzy.htm A teraz to jestem sztubacko, infantylnie, dzięcięco, rozbrajająco zaskoczony że premierem nie została Zuzanna Psikuta z Suwałk, motorniczy jedynego tramwaju w Suwałkach i od 4 m-cy członek Prawa i Sprawiedliwości lub Stanisław Wątrobiarz wiceprezes przyzakładowej drużyny tenisa stołowego Tenisianka Buskowianka przy Zakładach Naprawy Maszyn Rolniczych w Busku Zdroju "Dobrze, że nie głosowałem na PO." Jako osoba upośledzona umysłowo to raczej w ogóle nie powinieneś mieć praw wyborczych >" Wszystkim odradzam TUSKA." zdanie takich osób ja ty raczej może tylko komuś zrobić reklamę ;))))) marcinkiewicz.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
henryad [...] 28.09.05, 06:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
visenna2 Re: Ograniczony mentalnie TUSK - nie rozumie dlac 28.09.05, 08:36 "A teraz to jestem sztubacko, infantylnie, dzięcięco, rozbrajająco zaskoczony że premierem nie została Zuzanna Psikuta z Suwałk, motorniczy jedynego tramwaju w Suwałkach i od 4 m-cy członek Prawa i Sprawiedliwości lub Stanisław Wątrobiarz wiceprezes przyzakładowej drużyny tenisa stołowego Tenisianka Buskowianka przy Zakładach Naprawy Maszyn Rolniczych w Busku Zdroju" :)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: Ograniczony mentalnie TUSK - nie rozumie dlac 28.09.05, 00:28 bmxx napisał: > > Zawsze TUSKA - miałem za hochsztaplera, za mitomana i ograniczonego mentalnie > człowieka. Gładkie, puste wypowiedzi, nie są w stanie ukryć jego wewnętrznego > ubóstwa duchowego i mentalnego, które w sposób jednoznaczny dyskwalifikują go > jako kandydata na prezydenta. > Nie potrafi zaakceptować mądrego wyboru PIS- u kandydata na premiera. > Wg TUSKA , miało być tak, jak Donald w swym schematycznym myśleniu - sobie > zamarzył. A tu, masz babo placek. Coś sie zmieniło. Cały plan TUSKA - legł w > gruzach. Marny z niego polityk, nie umiejący nawet ukryć, swego sztubackiego > zaskoczenia. Dobrze, że nie głosowałem na PO. > Wszystkim odradzam TUSKA. Oj zaplaczesz ty jeszcze za Tuskiem, jak ci po roku rzadow PiS'uarow przyjdzie brukiew surowa wpieprzac, madrosc kacza posiadasz i ludzkiej pojac nie potrafisz, ot co... Odpowiedz Link Zgłoś
a1nd2 brawo TUSK! 27.09.05, 21:27 jeszcze max dwa dni pomeczyc kaczorow tymi pytaniami, ale wykazac max dobrej woli. oni juz namacili i mysle, ze sporo ludzi zastanawia sie, dlaczego na nich glosowali. ciekwae czy jak lechu bylby wybrany na prezydenta to tez by sie wycofal i posadzil na tym stanowisku jakis worek bokserski. mam nadzija ze tak sie nie stanie i trzymam za Tuska kciuki! pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Tusk do Sejmu? 27.09.05, 21:28 Czy Donaldowi udało się dostać do Sejmu? :P Odpowiedz Link Zgłoś
wratislavia Re: Tusk do Sejmu? 27.09.05, 21:38 Wszedł wszedł, spokojnie! w Gdańsku z pierwszego miejsca około 74 tysięcy głosów zdobył Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Tusk do Sejmu? 27.09.05, 21:40 To świetnie, mam nadzieję że nie odrzuci werdyktu wyborców i godnie będzie reprezentował Gdańszczan w Sejmie :) Odpowiedz Link Zgłoś
wratislavia Re: Tusk do Sejmu? 27.09.05, 21:44 Teraz to on zostanie preziem, po numerze Kaczyńskich ma to w kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Ustawi wyborców w ch.ja? 27.09.05, 21:47 Tak samo jak Jarek dzisiaj? Odpowiedz Link Zgłoś
wratislavia Re: Ustawi wyborców w ch.ja? 27.09.05, 22:06 Ale Ci którzy na niego głosowali, doskonale (chyba?) zdawali sobie sprawę, że głosują na potencjalnego Prezydenta, nie? Trudno zatem mówić o robieniu w ch..ja. poza tym w takim przypadku on nie przyjmuje mandatu i wchodzi następny w kolejce, o ile sie nie mylę. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: Tusk do Sejmu? 28.09.05, 00:34 wratislavia napisała: > Teraz to on zostanie preziem, po numerze Kaczyńskich ma to w kieszeni. Nie z Polakami te numery,narod ciemnogrodzki nie zawiedzie kaczecia:) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: Tusk do Sejmu? 28.09.05, 00:32 rydzyk_fizyk napisał: > To świetnie, mam nadzieję że nie odrzuci werdyktu wyborców i godnie będzie repr > ezentował Gdańszczan w Sejmie :) Twoja nadzieja to najwyzej za papier toaltowy moze robic:) Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Platformiści podsrywają już w gacie ! 27.09.05, 22:09 Platformiści podsrywają już w gacie ! : > > 1) Wybory przegrali - a mieli wygrać (wszystkie sondaże, prezio...) > 2) Chcieli Jarosława - a mają Kazimierza (na premiera) > 3) Chcą Donalda - a będą mieli Lecha Kaczyńskiego Prezydentem RP ! > > PiS pozdrawia "Platformistów" rydzyk_fizyk napisał: > Czy Donaldowi udało się dostać do Sejmu? :P > Odpowiedz Link Zgłoś
kubiktx Re: Platformiści podsrywają już w gacie ! 27.09.05, 22:45 1) niestety przegrali... Odpowiedz Link Zgłoś
kubiktx Re: Platformiści podsrywają już w gacie ! 27.09.05, 22:46 2) a z jakiej racji Kazimierz.. po to zeby pkt. 3 byl realny, nie tak powinien wygladac wybor premiera 3) Nie daj Boze.... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof3 Tusk, masz carte blanche na dokopanie bliźniętom 27.09.05, 21:32 Mam nadzieję, że zmusisz tych pokurczy do przyzwoitego zachowania (to przecież hasło rokitowe) Odpowiedz Link Zgłoś
czarek47 Kaczory już sr..ą po nogach ze strachu 27.09.05, 21:33 Ciekawe ilu pluje sobie teraz w brodę że głosowało na tych patafianów; wyobrażacie sobie zdjęcie pamiątkowe z Brukseli gdzie Chirac stoi koło KACzorka :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: Kaczory już sr..ą po nogach ze strachu 27.09.05, 22:11 Lepiej niż stać koło postaci z Disneylandu... czarek47 napisał: > Ciekawe ilu pluje sobie teraz w brodę że głosowało na tych patafianów; > wyobrażacie sobie zdjęcie pamiątkowe z Brukseli gdzie Chirac stoi koło > KACzorka :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Kaczory już sr..ą po nogach ze strachu 28.09.05, 00:48 Az szkoda ze era Schrödera sie skonczyla. Wyobraz sobie lepsze zdjecie: Putin, Chirac, Schröder, Lukaszenko i Kaczynski. Bufony o rozdmuchanych ambicjach rzadzilyby od Atlantyku do Pacyfiku. I pomyslec ze ostatnio taka sytuacja miala miejsce w latach 40-45 minionego stulecia. Odpowiedz Link Zgłoś
normalny.normals Re: Tusk ma rację 27.09.05, 21:33 Dla przeciętnego Kowalskiego niezrozumiałe jest dlaczego teraz będzie rządził nie ten który od miesięcy zapowiadał że rządził będzie. Co tak ważnego stało się że strategiczną funkcję w rządzie powierza się prawie nie znanemu politykowi? Kaczyńscy powinni to ludziom wytłumaczyć, inaczej znów zacznie się ignorowanie społeczeństwa - władza sobie, ludzie sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Tusk ma rację 27.09.05, 21:36 Przeciętny Kowalski ma dawno zrobiony budyń z mózgu. Oddał głos i bye, bye. Odpowiedz Link Zgłoś
normalny.normals Re: Tusk ma rację 27.09.05, 21:42 uu1 napisała: > Przeciętny Kowalski ma dawno zrobiony budyń z mózgu. Oddał głos i bye, bye. Ludzie głosowali na Kaczyńskich a gdzie teraz oni są? jeszcze jak Lech nie zostanie prezydentem to wogóle będzie kicha. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Tusk ma rację 27.09.05, 21:47 I maja taki budyn zrobiony z mozgu ,ze juz nie glosuja... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Tusk ma rację 27.09.05, 22:28 I nie zagłosuja przez najbliższe lata. Takie są koszty..nieodpowiedzialności. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: Tusk ma rację 27.09.05, 22:15 PiS wygrał wybory. Ma prawo zaproponować SWOJEGO kandydata, czy mamy KOMUNĘ, i musi być ten a ten (jakny PO wolało) ??? Tusk się przeliczył, bo Marcinkiewicz to mądry i rzeczowy facet - nie chce gadać o pierdołach ("ja chce być preziem...") tylko o szybkim i skutecznym tworzeniu rządu dla kraju. A "Platformistom" to nie w smak. normalny.normals napisał: > Dla przeciętnego Kowalskiego niezrozumiałe jest dlaczego teraz będzie rządził > nie ten który od miesięcy zapowiadał że rządził będzie. Co tak ważnego stało si > ę > że strategiczną funkcję w rządzie powierza się prawie nie znanemu politykowi? > Kaczyńscy powinni to ludziom wytłumaczyć, inaczej znów zacznie się ignorowanie > społeczeństwa - władza sobie, ludzie sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: Tusk ma rację 27.09.05, 22:16 Korekta: jakby... anna-dark napisała: > PiS wygrał wybory. Ma prawo zaproponować SWOJEGO kandydata, czy mamy KOMUNĘ, i > musi być ten a ten (jakny PO wolało) ??? Tusk się przeliczył, bo Marcinkiewicz > to mądry i rzeczowy facet - nie chce gadać o pierdołach ("ja chce być > preziem...") tylko o szybkim i skutecznym tworzeniu rządu dla kraju. > A "Platformistom" to nie w smak. > Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Tusk ma rację 28.09.05, 01:03 Anno dark, czyli Anno ciemna. Mimo ze Twoj nick (i wypowiedz) sugeruje spora o(d)pornosc na fakty, postaram Ci sie to przyblizyc. Jaroslaw Kaczynski startowal jako lider PiSu o ambicjach siegajacych urzedu premiera. Teraz oglasza ze "premierem zostanie jesli Lech nie wygra" i PiS wystawia kandydata tymczasowego. Wnioski z tego wyplywaja nastepujace: 1. Za miesiac cala zabawa z tworzeniem rzadu moze sie zaczac od nowa (i nikt nie twierdzi ze sie uda). 2. Jezeli Marcinkiewicz pozostanie premierem, to bedzie w zaleznosci od Jaroslawa Kaczynskiego. Uklad ten juz przerabialismy. Krotko mowiac PiS po prostu rznie glupa (lub jak kto woli udaje Greka). Jesli robi to ledwo po wygranych wyborach to uzasadnione sa obawy, ze wyczyny rzadu beda jeszcze gorsze. A co tego ze PO ma czelnosc rzucac o nazwiska, to poczytaj sobie co sie dzieje w Niemczech. Partia przegrana (SPD) chce miec kanclerza, partia wygrana (CDU) tez. Obydwie kategorycznie sa przeciw kanclerzowaniu "glownego" kandydata partii przeciwnej (CDU nie chce Schrödera, SPD nie chce Merkel), ale sugeruja ze na inna opcje byliby sklonni sie zgodzic. I mimo tej awantury _nikt_ nie wyskakuje z haslami "kanclerza tymczasowego", ani oskarzania drugiej partii o sabotowanie czy szantazowanie. W Polsce partia przegrana chce ze premierem byl "glowny" kandydat zwycieskiej partii, tymczasem zwycieska partia... jest temu przeciwna. Jest tu jakas logika? Chcesz jeszcze cos dodac na temat postepowania PO? Odpowiedz Link Zgłoś
aguido Tusk - dziecko we mgle 27.09.05, 21:36 Kaczory kręcą jak zwykle i zrobią naiwnego Tuska na szaro. Co było do przewidzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmaranowicka Re: Tusk - dziecko we mgle 27.09.05, 21:40 Tusk to dupek vel dzieciak gdzie on sie pcha na pierwszy stolek w panstwie? do piaskownicy z nim! Odpowiedz Link Zgłoś
ormoczuwa dziewczynaka zmoczyła się...w piaskownicy 27.09.05, 21:44 dagmaranowicka napisała: > Tusk to dupek vel dzieciak > gdzie on sie pcha na pierwszy stolek w panstwie? > do piaskownicy z nim! ============================ a dagmaranowicka niech z niej (piaskownicy) długo nie wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Tusk: PiS nie chce wziąć pełnej odpowiedzialn 27.09.05, 21:42 to chyba oczywiste że PiS nie chce wziąć pełnej odpowiedzialności za rząd, bo ma poniżej 50% głosów w Sejmie, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
brylant1 Populizm i socjalizm 27.09.05, 21:43 Wszystkim naiwnym wyborcom PISuaru - gratulujemy wysokiego IQ Jeśli ktoś nie umie liczyć, myśli za niego telewizor i radio to efekt propagandy (np.pustej lodówki w spocie PIS)zrobił robi wrazenie na nieukach !!! Nawet wygrana PIS spowodowała zachwianie kursem PLN'u!! Bo rządy socjalistów PIS,LPR,Samoobrony,PSL,SLD mogą mieć wspólne hasło wyborcze "SPRAWIEDLIWIE DZIELMY BIEDĘ NA WSZYSTKICH" A ponowny wybór np p.BEGER jest potwierdzeniem powyższej tezy. Widac że elektorat tych partii (PIS,SLD,PSL,Samoobrona,LPR) to naiwniacy z podstawowyn wykształceniem w przeważającej większości. A nieuków niepotrafiacych samodzielnie myśleć - Kaczory, LEPPERY itp potrafią przerobić na papke. Chcę Normalnej POlski Odpowiedz Link Zgłoś
alfred73 ale PO to cwaniacy 27.09.05, 22:47 Sam jesteś nieukiem jesli wychodzi ci podobnie jak braciom z PO, że wszyscy zyskają na nowych ichnich podatkach -15%. Jasne jest ze ci zamozniejsi zyskaliby na podatku całkiem sporo, więc czymś ta dziura w budżecie musi zostać załatana. Panowie z PO są sprytni a nie głupi, dlatego elegancko chcieli załatać Vatem. Wiadomo biedota- nie ma jak z niej zedrzeć bo sprzętów bardzo nie kupuje, może uzywane z drugiej reki, ubrania z lumpeksu więc vat też nie rusza, ale jest coś - żarcie bez czego nikt nie da rady. No to im dowalmy, za czynsz też musza płacić bo wyeksmitują - więc i tu vat dodatkowo zapłaca(obecnie vat-zero).Gadki Tuska i Rokity (szczególnie na nim sie zawiodłem- lubiłem gościa) o tym że nikt nie straci na nowych stawkach są po prostu żałosne- zupełnie inaczej moznaby na nich patrzeć gdyby to uczciwie przyznali, ale nic idą w zaparte. Oczywiście rozumiem ludzi którzy głosują na PO. Każdy normalny zarabiający kilka-kilkanasnie tys. złotych na ręke wręcz powinien na nich głosować bo po prostu jest to dla nich korzystne (mniejszy PIT i wiekszy stosunek wydatków w budżecie domowym towarów 22% nad towarami o niskim vacie). Ale dajcie ludzie wreszcie spokój i przestańcie pleść bzdury za Tuskiem że nikt na tym nie straci, bo po prostu większość ludzi w tym ubogim kraju zarabia poniżej 1500 a nawet pon 1000 zł i każdy taki ludek po prostu dostanie w plecy. Pewnie wielu z sympatyków PO to oprócz 1.normalnych zamoznych ludzi (dbają o swój interes co każdy powinien rozumiec, każdy woli mieć więcej niż mniej) choć to chyba tylko 10 góra 15% Polaków, 2.normalnych niedouków bez szkoły średniej , 3.gejów (tusk jest bardzo nijaki , elastyczny bo przecież i w uni ostatnio to w modzie więc pewnie mu nie będą przeszkadzać jak innym nadgorliwcom ;) ) to także : 4.bardzo młodzi ludzie żyjący na garnuszku rodziców, nie mający więc pojęcia o vatach na towary, dla których tusk sie po prostu lepiej sprzedaje bo wygląda lepiej niż np. L.K. mam nadzieję że nalezysz do grupy pierwszej po prostu chcesz pokrzyczeć, a nie np 2 bo wtedy mi cie szkoda ;) ale oczywiście unikanie premierowania J.K. było dość głupie (może sie okazać że żaden z braci sie nie załapie bo pewnie Tusk wygra), choć w sumie to ich sprawa kogo sobie wybiorą , a nie partii która jest wielkim przegranym batalii. Odpowiedz Link Zgłoś
adivarek Re: Tusk: PiS nie chce wziąć pełnej odpowiedzialn 27.09.05, 21:44 cóż trudno jest POgodzić się z przegraną jak się miało wielki apetyt na rządzenie czas POdporządkować się znać swoje miejsce w szeregu Odpowiedz Link Zgłoś
chaynik Re: Tusk: PiS nie chce wziąć pełnej odpowiedzialn 27.09.05, 21:51 adivarek napisał: > cóż trudno jest POgodzić się z przegraną > jak się miało wielki apetyt na rządzenie > czas POdporządkować się > znać swoje miejsce w szereg A tacy byli sliczni na bilbordach tak pieknie sie usmiechali i co ano sie ryplo. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecien45 La LA LA LA LA 27.09.05, 21:48 Kaczuszka Na ścieżce co wiodła przez pola kwitnące raz Kaczor Kaczuszkę prowadził pod nóżkę a Kaczor z Kaczuszką byli pod muszką i kiwali się. Kaczuszka do ojca tak rzekła:Papa, czy Maki dla draki poderwać się da? Niełatwo Mak zdobyć odrzekł jej na to Papa Bo jeśliby Kaczuszkę wziął za żonę to cały świat zapytałby zdumiony: Kaczuszko wiesz maki są tak duże , duże, duże a ty masz krótkie nóżki jak zwykle u kaczuszki Kaczuszko wiesz maki są czerwone tak jak róże Kaczuszki są nie duże i tak już w życiu jest. Na ścieżce co wiodła przez pola kwitnące Mak ujrzał raz małą Kaczuszkę na łące Mak ujrzał Kaczuszkę i pokochał ją ze wszystkich sił... Mak zaraz zapytał mamusię: Mama czy łatwo Kaczuszkę tę zdobyć się da? Niełatwo jest zdobyć Kaczuszkę odrzekła na to mama Bo jeślibyś Kaczuszkę wziął za żonę to cały świat zapytałby zdumiony: Kaczuszko wiesz maki są tak duże , duże, duże a ty masz krótkie nóżki jak zwykle u kaczuszki Kaczuszko wiesz maki są czerwone tak jak róże kaczuszki są nie duże i tak już w życiu jest Aż razu pewnego, ot tak w końcu wiosny, każdy z nas przecież miał romans miłosny Mak ujął kaczuszkę w ramiona i pobrali się... Lecz zaraz niedługo łzy spadły gorące Kosiarze skosili maki na łące i tylko wspomnienie po makach kwitnących zostało tu... Kaczuszko nie bądź taka zapłakana ja także byłam kiedyś zakochana Kaczuszko wiesz maki są tak duże , duże, duże a ty masz krótkie nóżki jak zwykle u kaczuszki Kaczuszko wiesz maki są czerwone tak jak róże kaczuszki są nie duże i tak już życiu w jest Odpowiedz Link Zgłoś
me-e PALENIE Glupa POD PUBLIKE... 27.09.05, 21:53 ...Tusk: PiS nie chce wziąć pełnej odpowiedzialnsci...wiec powstaje tu pytanie do tuska...skad jest marcinkiewicz...i dlaczego kaczynski ma sie publicznie tlumaczyc...moze by sie tak tusk publicznie wytlumaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
flora1 Re: A jednak PiS to AWSbis ;)) 27.09.05, 21:55 Mamy już nowego Buzka, teraz czekamy na TKM! Odpowiedz Link Zgłoś
me-e A jednak niee... ;)) 27.09.05, 22:03 ...to winna wyborow...takja skonstruowano...,ze kaczynskim nie wypada byc premierem i prezydentem jednoczesnie i to sie naglasnia przeciwko kaczynskim wiec kaczynski...nie bedzie premierem tylko prezydentem...i pieknie to rozegral...tu by powstawalo litylko pytanie mianowicie; czy marcinkiewicz bedzie tez premierem po wyborach prezydenckich...ale znajac kaczynskiego napewno nim bedzie nawet tak kaczynski przegra...co jest niemal niemozliwe...tusk sie nie umywa do kaczynskiego...-))) ......jakie to polskie ...jakie to swojskie...-))) ...flora1 napisała: > Mamy już nowego Buzka, teraz czekamy na TKM! Odpowiedz Link Zgłoś
lolo007 Re: PALENIE Glupa POD PUBLIKE... 27.09.05, 22:08 Tusk nie musi z niczego się tłumaczyć - to są podstawowe zasady rządzenia. Chodzi o to aby polityczne centrum decyzyjne znajdowało się w gabinecie premiera, a nie zeby premier z każdą decyzją biegał do szefa swojej partii prosząc o to żeby się zgodził. Jest to banał i tak jak pisałem ogólnie przyjęta na świecie zasada - odstępstwa od niej powodują nie to że dwuznaczne sytuacje, ale paraliż decyzyjny. Nie ma w tym nic trudnego do zrozumienia, ale widzę że tu co poniektórym trudno o obiektywne spojrzenie. To żeby wam jest podgrzać krew proponuję sprawdzić co robi teraz znany pisowiec Walendziak. Jak już nzjadziecie news to zadajcie sobie pytanie dlaczego został zatrudniony przez pana K. i o jaki deal chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: PALENIE Glupa POD PUBLIKE... 27.09.05, 22:14 lolo007 napisał: > Tusk nie musi z niczego się tłumaczyć - to są podstawowe zasady rządzenia. > Chodzi o to aby polityczne centrum decyzyjne znajdowało się w gabinecie > premiera, a nie zeby premier z każdą decyzją biegał do szefa swojej partii > prosząc o to żeby się zgodził. Jest to banał i tak jak pisałem ogólnie przyjęta > > na świecie zasada - odstępstwa od niej powodują nie to że dwuznaczne sytuacje, > ale paraliż decyzyjny. Nie ma w tym nic trudnego do zrozumienia, ale widzę że > tu co poniektórym trudno o obiektywne spojrzenie. To żeby wam jest podgrzać > krew proponuję sprawdzić co robi teraz znany pisowiec Walendziak. Jak już > nzjadziecie news to zadajcie sobie pytanie dlaczego został zatrudniony przez > pana K. i o jaki deal chodzi. ...tusk ma sie z czego tlumaczyc ...chociazby z ...nocna zmiana..., ktora obejzalo ostatnio miliony polakow...premier wcale nie musi latac do szefa parti tylko po prostu rewalizowac program partii...pozatym musisz wziasc pod uwage ,ze marcinkiewicz jest tworca pis...to tak jak trzeci kaczynski...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolo007 Re: PALENIE Glupa POD PUBLIKE... 27.09.05, 22:21 Nie wyglądał na twórcę partii.. raczej na mocno przestraszoną mała kaczuszkę. jakoś kiepsko widzę jego szanse w starciu z Chirackiem i Schroederem :-\ Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: PALENIE Glupa POD PUBLIKE... 27.09.05, 22:23 lolo007 napisał: > Nie wyglądał na twórcę partii.. raczej na mocno przestraszoną mała kaczuszkę. > jakoś kiepsko widzę jego szanse w starciu z Chirackiem i Schroederem :-\ ...wyglad moze mylic...kwasniewski i miller tacy byli pewn i co sie pytam...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolo007 Re: PALENIE Glupa POD PUBLIKE... 27.09.05, 22:26 A jeden na wykładach w USA a drugi w Ananay pójdzie... karierę zrobili... Ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: PALENIE Glupa POD PUBLIKE... 27.09.05, 22:33 lolo007 napisał: > A jeden na wykładach w USA a drugi w Ananay pójdzie... karierę zrobili... Ot co > ! ...teraz juz wiem co cie boli...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolo007 Re: PALENIE Glupa POD PUBLIKE... 27.09.05, 22:39 ;))))) Nie boli a swedzi i.. wcale sie tam nie wybieram, a propos nocenj zmiany ... malo tam bylo o tym jak kaczor wycofal poparcie Olszewskiemu... mala cenzura w wykonaniu Kurskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: PALENIE Glupa POD PUBLIKE... 27.09.05, 22:41 lolo007 napisał: > ;))))) > > Nie boli a swedzi i.. wcale sie tam nie wybieram, a propos nocenj zmiany ... > malo tam bylo o tym jak kaczor wycofal poparcie Olszewskiemu... mala cenzura w > wykonaniu Kurskiego? ...co ty bredzisz...kaczynski jawnie stawal w obronie rzadu olszewskiego...byl przeciw tuskowi, walesie i wachowskiemu z calym lsd , uw...obejzyj jeszcze raz...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Argument padł 28.09.05, 08:48 Tusk jest zły, bo mu Kaczki wytrąciły z łapy najpoważniejszy argument w kampanii prezydenckiej [czyli nie głosuj na L. Kaczyńskiego bo będzie Kaczy duet] :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr-beata I wyszło szydło z worka - kaczor to tchórz 27.09.05, 21:55 Kaczor to tchórz i oszust wcześniej mówił coś innego a teraz sie wycofuje współczuję tym co na Kaczyńskich głosowali moje najszczersze kondolencje TUSK GÓRĄ Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Tusk: PiS nie chce wziąć pełnej odpowiedzialn 27.09.05, 22:00 Niedobrze. JK ma być premierem i basta. Czy nie można było się umowić (no tu Tusk poganiał) żeby poczekać z premierem do czasu wybrania prezydenta. Po nominacji tego Marcinkiewicza nie mam wątpliwości, że Lech stracił wszelkie sznase na prezydenturę (ZChN, kancelaria Buzka - to nie sa papiery na Polskę, czar prysł) Odpowiedz Link Zgłoś
fervex.adult Re: Tusk: PiS nie chce wziąć pełnej odpowiedzialn 27.09.05, 22:04 Caly problem w tym ze w PiSie nie ma ludzi do rzadzenia. PiS to dobra partia opozycyjna i nic ponadto. Poza tym Lech juz pokazal co potrafi, rzadzona przez niego Warszawa glosowala na PO. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Tusk: PiS nie chce wziąć pełnej odpowiedzialn 27.09.05, 22:10 Ten drugi garnitur rzeczywiście poraża. Dlatego Kaczyńscy musza wyjśc na pierwsza linię, premierować, codziennie być w mediach. Co do W-wy, PiS dobrze wypadł (na L.Kaczyńskiego głosowanie dopiero...będzie, mylisz parlamentarne z prezydenckimi, LK nawet nie było na listach) Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Tusk: PiS nie chce wziąć pełnej odpowiedzialn 27.09.05, 22:12 W-wa loves niższe podatki przecież A Lecha wybrała prezydentem W-wy MIMO że PiS nie był wtedy nr 1 w W-wie ergo: pamiętaj że człowiek-wybory prezydenckie, oraz partia-wybory parlamentarne to jednak dwie trochę RÓŻNE decyzje Odpowiedz Link Zgłoś
lolo007 Re: Tusk: PiS nie chce wziąć pełnej odpowiedzialn 27.09.05, 22:18 Problem w tym że po akcji oczyszczania miasta z układów administracja została sparaliżowan. PiS do oczyszcania jak najbardziej - do działania już nie. Wykonanie budżetu inwestycyjnego na ten rok to ok. 12% a mamy przecież wrzesień. Co przetarg to poPiS nieudolności urzędników. Ci ludzie nie nadają się do rządzenia TYLKO do patrzenia na ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
fervex.adult Re: Tusk: PiS nie chce wziąć pełnej odpowiedzialn 28.09.05, 00:02 Prosze bez zbednej dydaktyki. Gdy mowie PiS mam przed oczyma Kaczynskich, w tym rowniez Lecha. Mi osobiscie wystarczy beznadziejne rzadzenie Warszawa zeby wysunac wniosek iz PiS sie do rzadzenia nie nadaje. Glosowalem na PO i sugerowalbym zeby Tusk postraszyl blizniakow wizja rzadu bez PO, ktoremu nie rokuje dlugiego zycia. Wyjdzie wtedy na jaw jaka agresywna, negatywna a przede wszystkim nieprawdziwa kampanie wyborcza prowadzilo PiS. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Wszystko przez pedały 27.09.05, 22:00 Słyszałem, że kaczyński nie może kierować Rządem bo do pedałów nie sięga. Odpowiedz Link Zgłoś
rafal.porc Re: Tusk: PiS nie chce wziąć pełnej odpowiedzialn 27.09.05, 22:02 skad w wystapieniu Tuska, tuz po ogłoszeniu decyzji PiSu, tyle agresji??? PiS postawił na fachowca od gospodarki i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Tusk: PiS nie chce wziąć pełnej odpowiedzialn 27.09.05, 22:03 Fachowiec !! Od jakiej gospodarki ?? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Re: Tusk: PiS nie chce wziąć pełnej odpowiedzialn 27.09.05, 22:09 Taa. to prawdopodobnie najlepszy w PiS fachowiec od gospodarki: "W latach 1992-1993 pełnił funkcję wiceministra edukacji narodowej w rządzie Hanny Suchockiej i był współautorem programu "Dobra i nowoczesna szkoła". "Ukończył wydział matematyczno-fizyczno-chemiczny Uniwersytetu Wrocławskiego." "Według prasowych spekulacji Kazimierz Marcinkiewicz miał być kandydatem Prawa i Sprawiedliwości na ministra edukacji lub któregoś z resortów gospodarczych." Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Tusk: PiS nie chce wziąć pełnej odpowiedzialn 28.09.05, 01:07 > "Według prasowych spekulacji Kazimierz Marcinkiewicz miał być kandydatem Prawa > i Sprawiedliwości na ministra edukacji lub któregoś z resortów gospodarczych." Pan Marcinkiewicz jak widac jest z zawodu ministrem. Odpowiedz Link Zgłoś
wratislavia Re: Tusk: PiS nie chce wziąć pełnej odpowiedzialn 27.09.05, 22:10 A gdzie tam agresja była? To nie agresja ale zdziwienie, zresztą nie tylko jego. Poza tym skąd przekonanie o fachowości Marcinkiewicza? Odpowiedz Link Zgłoś
lolo007 Re: Tusk: PiS nie chce wziąć pełnej odpowiedzialn 27.09.05, 22:11 Jaki fachowiec!? Facet był tak wystraszony że najchętniej by uciekł ze sceny. Prawie płakał ze strachu. Porównując go z aroganckim i pewnym siebie kaczorem robiło się normalnie faceta żal. Natomiast nie chciałbymm aby ten facet musiał się układać z takimi wygami jak szefowie Francji i Niemiec bo go zjedzą na sniadaniem... i kaczorkiem zagryzą. Kaczory wybrały marionetkę i facet marionetką jest bez dwóch zdań. Odpowiedz Link Zgłoś
yennefer_7 sprytne zagranie 27.09.05, 22:09 bo jaroslaw chce zwiekszyc szanse lecha na wygrana w wyborach prezydenckich. msyli sobie, ze jak oglosi, ze kto inny niz on bedzie premierem to polacy pojda jak w dym glosowac na jego brata. a wtedy maja tuumwirat w kieszeni i moga wprowadzic rzady absolutystyczne. (obietnice obietnicami ale po wyborach prezydenckich i tak na czele rzadu stanie jaroslaw kaczynski). mam nadzieje, ze Polacy pojda po rozum do glowy i oddadza glos na Tuska po prostu z czystej przyzwoitosci. Odpowiedz Link Zgłoś
flora1 Re: Kiedy PiS zacznie TKM? 27.09.05, 22:13 Jarosław-Maryjan już szykuje się do skoku? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: sprytne zagranie...raczej konicznosc 27.09.05, 22:21 ...milosc braterska wziela gore...poswiecil sie dla brata...rezygnujac z funkcji premiera a co za tym idzie z premierowskich przywilejow...czy ciebie by bylo nato stac,no oczywiscie jezeli masz brata...i mogbys zostac premierem...))) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: sprytne zagranie 27.09.05, 22:25 mam nadzieje, ze > > Polacy pojda po rozum do glowy i oddadza glos na Tuska po prostu z czystej > przyzwoitosci. Z czystej przyzwoitości można głosować na przyzwoitego kandydata. Odpowiedz Link Zgłoś
ormoczuwa Re: sprytne zagranie 27.09.05, 22:31 mam nadzieje, ze > > Polacy pojda po rozum do glowy i oddadza glos na Tuska po prostu z czystej > przyzwoitosci. ================================ Jak bardzo zgadzam się ("sprytne zagranie") ! I jestem pełen obaw. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: sprytne zagranie 28.09.05, 08:44 "panowie policzmy glosy" to cyt z Tuska - z "nocnej zmiany". Czyzby zapowiadala sie powtorka z rozrywki? Tusk bedzie chcial liczyc znowu glosy z Sld ? A moze i z samabrona ? Zrobic z Kacznskimi to co, w czym bral juz raz udzial- zrobil juz raz z Olszewskim? Wejsc w role Walesy ?W nocy jakies zebranko - NOCNA ZMIANA BIS moze? Do tego trzeba byc prezydencikiem. Nie wiem co wyklulo sie we lbach strategow PO? Tak cicho sie zrobilo wobec pytan o finansowanie kampanii Tuska. A szkoda. Moze warto ten watek podjac teraz? Glupio wyjdzie jesli sie okaze ze finansowany jest przez tych dla ktorych interesy Polski nie sa pierwszorzedne. A pozatym ten problem z alkoholem...glupia sprawa. Nie, nie ufam Tuskowi. Zycze sobie bardzo zeby Polacy sie zmobilizowali i poszli na wybory. Majstrowanie Kwasniewskiego ksywa prezio wokol terminow nie mialo nic wspolnego jak zwykle z interesami kraju a partykularnymi interesami jesgo ugrupwania.No i nie ukrywa "pierwszy" ze Tusk to do niego podobny mialby byc. Walesa tez swoje sympatie ujawnil.Podzial jest podobny jak w 92 roku. Wyjatkowa bezczelnoscia Niemcow jest wyrazanie dezaprobaty dla wyborow Polakow. Nie jest mi przykro ze sa rozczarowani...Media niemieckie zachowuja sie tak jakby ich jedynym zrodlem wiedzy o Polsce byla gi-wi. A moze jest na odwrot ? Jakby nie bylo mysle ze mam podstawy do tego zeby Tuskowi nie ufac. Zwlaszcza gdy mowic o odpowiedzialnosci w programie "prosto w oczy" klamal ze juz raz kaczynski mialby sie wywinac od odpowiedzialnosci w 92roku. Liczy na krotka pamiec wyborcow ? Nie . Tusk to taki prezio bis. ja dziekuje postoje. Odpowiedz Link Zgłoś
elle2002 Re: sprytne zagranie 28.09.05, 17:00 gdzie mozna zobaczyć "nocna zmianę"? no i jaki problem z alkoholem? możesz mnie uswiadomic? nie oglądałam Kurskiego (choc prawdę mówiąc nie przepadam za nim) Odpowiedz Link Zgłoś
elle2002 Re: sprytne zagranie 28.09.05, 17:01 alfredkujot napisał: > "panowie policzmy glosy" to cyt z Tuska - z "nocnej zmiany". > a co z tym "policzymy głosy" kto kiedy do kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: sprytne zagranie 28.09.05, 01:10 > jak w dym glosowac na jego brata. a wtedy maja tuumwirat w kieszeni i moga > wprowadzic rzady absolutystyczne. (obietnice obietnicami ale po wyborach > prezydenckich i tak na czele rzadu stanie jaroslaw kaczynski). Tyle ze sie moga przeliczyc. PO po paru takich zagraniach moze zaczac torpedowac koalicje. PiS wtedy utworzy mniejszosciowy rzad, ktory da popis nieudolnosci, a po paru miesiacach Sejm dokona samorozwiazania. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr-beata Gierek - Jaroszewicz Kaczyński - Marcinkiewicz 27.09.05, 22:12 GIEREK - JAROSZEWICZ Teraz : KACZYŃSKI - MARCINKIEWICZ Partia kieruje - Rząd rządzi przypominają mi się stare dobre czasy Polski Ludowej za Gierka takie same hasła - tylko dupa goła Odpowiedz Link Zgłoś
honkers Re: Tusk: PiS nie chce wziąć pełnej odpowiedzialn 27.09.05, 22:13 PiS jako formacja popeliniarsko rozbójnicza niech rządzi sama. Szkoda tracić czasu na walki wewnętrzne z facetami którzy z definicji nie uznają kompromisu. Jeżeli PO przystąpi do tej koalicji straci wszystko bo będzie bez przerwy opluwana przez populistów z PiS'u i skończy jak UW przy AWS. Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Re: Tusk: PiS nie chce wziąć pełnej odpowiedzialn 27.09.05, 22:41 A PIS jak AWS przy UW ! Odpowiedz Link Zgłoś
elle2002 Re: PiS dla PO jak AWS dla UW!! 28.09.05, 17:26 UW poszła w niebyt za karę za przymierze z AWS, oby PO nie spotkało to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Tusk: PiS nie chce wziąć pełnej odpowiedzialn 27.09.05, 22:22 zdumiewajaco zbieżna argumentacja PO i SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Kaczyński na prezydenta i potem do Watykanu także? 27.09.05, 22:24 Gratuluję Kaczyńskiemu i Kaczyńskim i mówię basta bo przyjadę z bombą zegarową! Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 [...] 27.09.05, 22:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 PO dla PIS to jak Unia W. dla AWS ! 27.09.05, 22:31 A już myślałem ,że Kaczyńscy to rozumieją.Szkoda 4 przyszłych przegranych lat dla Polski.Po was to już tylko Samobrona!Ona was rozliczy ,,PO-wiacy'' i ,,SLD-dziacy''.Szkoda Kaczyńskich bo też dadzą d... Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: PO dla PIS to jak Unia W. dla AWS ! 27.09.05, 22:35 ezpa7z9 napisał: > A już myślałem ,że Kaczyńscy to rozumieją.Szkoda 4 przyszłych przegranych lat > dla Polski.Po was to już tylko Samobrona!Ona was rozliczy ,,PO-wiacy'' i > ,,SLD-dziacy''.Szkoda Kaczyńskich bo też dadzą d... ...w ktorym zamku straszysz...ezpa...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: PO dla PIS to jak Unia W. dla AWS ! 27.09.05, 22:38 ezpa7z9 napisał: > W Malborku ...gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Re: PO dla PIS to jak Unia W. dla AWS ! 27.09.05, 22:40 HUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU HUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU HUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: PO dla PIS to jak Unia W. dla AWS ! 27.09.05, 22:44 ezpa7z9 napisał: > HUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU HUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU HUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU > UUUU ...zawsze chcialem byc niewidzialny...i podsluchiwac politykow nocne rozmowy...a pozniej przekazywac te informacje ...wolnej prasie...za gruba kase ma sie rozumiec...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
workpipeline [...] 28.09.05, 02:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maedith Re: Tusk szansa dla Kwacha i Wachowskiego 28.09.05, 02:59 Odpowiadasz na : workpipeline napisał: > to Tusk bral udzial w obalaniu rzadu ktory chcial oczyscic parlament i rzad z > agentow (realizujac Uchwale Sejmu podjeta na wniosek Korwina Mike), rzadu ktory > likwidowal rosyjskie bazy wojskowe w Polsce. > Obejrzyj film Kurskiego "Nocna zmiana" > do sciagniecia ze strony polonii w Tornto > www.radiopoloniatoronto.com/Connections /nocna.zmiana.avi > Tusk byl na imieninach Walesy razem z Kwachem Cimoszko "Carex" i Wachowskim > Pomoz zlodziejom, glosuj na Donalda, Juz Jarka Walese wzial do siebie (przedtem > Jareczek byl u Demokratow)Mietkowi Wachowskiemu zapewnil bezpieczenstwo, > Kwachowi tyz, powstrzyma kazda ustawe lustracyjna, nie da skrzywdzic ukladu. > Obejrzyj film Kurskiego a zrozumiesz. Juz teraz na samo nazwisko Kurski dostaje > piany na ustach. Moge ci zadac niedyskretne pytanie:ile ci placa za wklejanie tego tekstu we wszystkie debaty? Odpowiedz Link Zgłoś
elle2002 Re: Tusk szansa dla Kwacha i Wachowskiego 28.09.05, 17:19 podany link nie chwyta Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: PO dla PIS to jak Unia W. dla AWS ! 28.09.05, 01:48 ezpa7z9 napisał: > HUUUUUUUUUUUUUUU .... :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
patman Zgadza się 28.09.05, 07:13 Jak UW była tą normalną częscią koalicji z AWS, tak samo PO jest normalną częścią ewentualnego aliansu z PiS. Mocno prawicowe ugrupowania są tak lewicowe, że nie przejmują się gospodarką - więc lepiej nie ryzykować powierzenia im funkcji ministrów w resortach gospodarczych. Odpowiedz Link Zgłoś