tusk1944 PROTEST WYBORCÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.10.05, 10:01 My wyborcy Samoobrony,wyborcy Andrzeja Leppera oraz słuchacze Radia Maryja i TV Trwam stanowczo protestujemy przeciwko publicznemu lżeniu nam przez sztab Donalda Tuska i jego osobiście,przeciwko przedstawiania nas przez Tuska i jego sztab jako obywateli gorszej kategorii a nasze wybory polityczne jako mniej warte niż innych lub wręcz jako nieuprawnione.Platforma i pan Tusk od dawna atakują nas pokazując swoją nietolerancję polityczno-obyczajową jednak koncentracja tejże nietolerancji nastapiła w czasie obecnej kampanii wyborczej przez Donalda Tuska.Wczorajsza debata w TVN dowiodła dobitnie agresywnej,obrażającej nas (a stanowimy minimum 30% elektoratu)postawy Donalda Tuska.Jest wielkim cynizmem twierdzenie Tuska o rzekomym "łączeniu" podczas gdy przy każdej okazji ubliża nam traktując nas jak obywateli gorszej kategorii.TAKI CZŁOWIEK NIE POWINIEN BYĆ PREZYDENTEM POLAKÓW!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
focusek Re: Sondaż "Gazety": Kaczyński 4 punkty za Tuskie 21.10.05, 10:02 Ile ty masz chłopcze lat, mimo że jesteś żonaty. Ja głosując na Tuska kieruję się tym co mówi oraz oceną jego postawy i poglądów a nie jak wygląda na plakacie. A żebym z tego powodu nie iść w ogóle na wybory to jest chore!!!! Przykro mi, że tacy ludzie jak ty w ogóle żyją w moim kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard461 Re: Sondaż "Gazety": Kaczyński 4 punkty przed oby 21.10.05, 10:04 Zlo juz sie dokonalo z niechecia zycze wygranej Kaczynskiemu i chcialbym w tym mysleniu nie byc osamotniony. Jedno wiem na pewno z zadnego z tych kandydatow juz w czasie trwania prezydentury prawie nikt z polakow zadowolony nie bedzie pozostanie wiec pytanie po co sie tak pchaja? Odpowiedz Link Zgłoś
focusek Re: Sondaż "Gazety": Kaczyński 4 punkty przed oby 21.10.05, 10:08 Jeżeli z niechęcią to czemu akurat Kaczyńskiemu? Lepiej więc wcale nie idź na wybory. Ja trzymam kciuki za Tuska już od pierwszego dnia kiedy złożył oświadczenie, że będzie kandydował.tacy ludzie jak ty są po prostu bezpłciowi i beznadziejni. Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 nic tylko ubliżać jaki pan taki kram 21.10.05, 10:10 sami świadzczycie o swoim kandydacie Odpowiedz Link Zgłoś
mordad Re: Sondaż "Gazety": Kaczyński 4 punkty za Tuskie 21.10.05, 10:08 No coż niestety Polską zaczną rządzić ekstremisći... żal mi tylko tych ludzi (emerytów pielęgniarki, rolników), którzy sądzą że coś wiecej dostaną niż mają... Zresztą głoszenie żeby dać wszystkim po równo kiedyś już było i jak wiadomo się nie sprawdziło... ... mam tylko szczerą nadzieję że nie uda im się za mocno zachamować gospodarki, a LK nie bedzie miał ambicji do rządzenia w stylu Łukaszenki, ale narazie jak słychać po chęci rządzenia DEKRETAMI... to wcale się nie zdziwię jak tak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_451 Re: Sondaż "Gazety": Kaczyński 4 punkty za Tuskie 21.10.05, 11:13 to właśnie Tusk chciałby dawać po równo - menedżerom i pielęgniarkom :) Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 JUTRZEJSZY ARTYKUL GW NA PIERWSZEJ STRONIE 21.10.05, 10:11 Ciekawe jaki jutro, w czasie ciszy wyborczej, bedzie artykul w GW na pierwszej stronie? Cos o aborcji, a moze o superkondycji gospodarki, a moze o trudnej sytuacji kobiet? Co obstawiacie? Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Re:Ja stawiam na Złotą polską jesień... 21.10.05, 10:23 bigos zrobię na Wszystkich Świętych, do tego po setce dobrej polskiej wódki (Gold Wasser)i będę świętować na Długim Targu zwycięstwo Tuska w wyborach. Wygra Tusk a my w wolnym mieście urządzimy sobie fiestę i pożremy lorda Farcuada Kłaniam... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_451 tuskie upiory przeszłości 21.10.05, 10:25 Chodzi ci zapewne o Freie Stadt Danzig? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_451 Re: tuskie upiory przeszłości 21.10.05, 10:29 ...pod tymczasowym polskim zarządem? Możecie tam sobie wybrać Tuska ale na... Gauleitera ;) Odpowiedz Link Zgłoś
red_kapturek Re: tuskie upiory przeszłości 21.10.05, 10:38 pawel_451 napisał: > Chodzi ci zapewne o Freie Stadt Danzig? Tak szybko zapomniało się bohaterów Westerplatte oraz obrońców Poczty Polskiej w Gdańsku? Widać kursko-kaczyńskie demony Wehrmachtu zaczęły na nowo pisać historię kraju. A uczniów przybywa w zastraszającym tempie. Wykorzystywanie tragicznych losów całej ojczyzny wychodzi najlepiej patriotom do końca życia i jeszcze jeden dzień dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_451 Re: tuskie upiory przeszłości 21.10.05, 10:41 "Tak szybko zapomniało się bohaterów Westerplatte oraz obrońców Poczty Polskiej w Gdańsku?" Nie bardzo rozumiem, kto zapomniał? Oni nie walczyli o jakiś Wolny Gdańsk, a o polski Gdańsk. Odpowiedz Link Zgłoś
red_kapturek Re: tuskie upiory przeszłości 21.10.05, 11:01 pawel_451 napisał: > "Tak szybko zapomniało się bohaterów Westerplatte > oraz obrońców Poczty Polskiej w Gdańsku?" > > Nie bardzo rozumiem, kto zapomniał? Oni nie walczyli o jakiś Wolny Gdańsk, a o > polski Gdańsk. Dlatego warto brać z nich przykład. W 60 lat po wojnie III Rzesza nie może nagle pokonać III RP. Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Nie- o miasto ludzi wolnych i solidarnych. 21.10.05, 10:40 Bo my siebie tutaj po prostu lubimy nawet jeśli ktoś miał dziadka w Wermahcie (mój mąż też miał, i moja koleżanka z pracy, i mój sąsiad też) I co z tego?Po prostu lepiej znamy historię niż słuchacze Radyja, a do tego potrafimy myśleć i cieszyć się życiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_451 Re: Nie- o miasto ludzi wolnych i solidarnych. 21.10.05, 10:49 "Bo my siebie tutaj po prostu lubimy nawet jeśli ktoś miał dziadka w Wermahcie (mój mąż też miał, i moja koleżanka z pracy, i mój sąsiad też)" Raczej Wehrmachcie. I teraz rozumiem czemu się tak wszyscy lubicie ;) A to że Wehrmacht walczył (czytaj: strzelał do ludzi) o nieco inny świat niż alianci zupełnie Ci, wraz z mężem, koleżanką i sąsiadem nie przeszkadza? Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Re: Nie- o miasto ludzi wolnych i solidarnych. 21.10.05, 11:32 > Raczej Wehrmachcie-zgadza się,przepraszam za literówkę, to z pośpiechu.Podróżując i mieszkając w różnych miastach na Pomorzu spotkałam wielu ludzi, którzy mieli krewnych w obcych armiach(także w armi CK lub carskiej).Poznałam też klkudziesięciu autochtonów z Mazur, którzy służyli nie z własnej woli w Wehrmachcie, a potem przeżyli sowiecką niewolę lub łagry.Kiedy dziś z nimi (wielu już nieżyje)rozmawiam największe przywiązanie i patriotyzm okazują swojej ojczystej ziemi, lokalnej społeczności i rodzinie, a nie zmruszałym kaiserom, carom, sekretarzom czy kanclerzom. Decyzje podejmowane w czasie wojny pozostawiam do oceny i osądzenia historykom i biografom oraz Bogu- nie chcę wchodzić z butami w czyjąś intymną i bardzo trudną wojenno-rodzinną przeszłość.Po 60latach nie zamierzam być ani sędzią, ani katem, ani adwokatem, tym bardziej, że wielu tych ludzi umarło lub kończy swój żywot i nawet jeśli chcieliby jakiegoś rozgrzeszenia-to z fizycznych powodów nie mogą o nie prosić. Dlatego wyciąganie dla doraźnych politycznych celów i dla zaspokojenia czyjejś interesowności czy zwykłego cwaniactwa(Kurski) cudzej wojennej przeszłości, z której nie można się wytłumaczyć/wyjaśnić jest po prostu nieuczciwe,podłe i niskie.Ku przestrodze i pogłębieniu społeczno- historycznej wiedzy polecam 2 książki:E.M.Remarque"Na Zachodzie bez zmian" i J.Chwin"Kartki z Dziennika".Poza tym pozostaje też zwykłe ludzkie współczucie dla ofiar wojny jakimi niewątpliwie byli pomorsko-śląsko-wielkopolscy mieszkańcy wbrew sobie wcielani do wojska i ich rodziny, a mam wrażenie , że zwolennikom PiSu i L. Kaczyńskiego zaczyna w tym chciejstwie władzy brakować ludzkich uczuć. Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Re: Nie- o miasto ludzi wolnych i solidarnych. 21.10.05, 11:52 Poza tym pod Monte Cassino walczyło całkiem sporo dezerterów z armii Berlinga, oddziałów powstałych na terenieZSRR czy też właśnie na siłę wcielanych do Wehrmachtu Polaków zbiegłych do armii gen.Andersa. I co powiemy im teraz i ich rodzinom, że byli nie dość patriotyczni? Dlaczego jest tak, że za kryterium patriotyzmu zwykło się w Polsce przyjmować wyroki Rydzyka czy zadymiarza Kurskiego?Czy doprawdy nie ma już innych autorytetów podpowiadających mediom jakie zachowania są miarą bohaterstwa i patriotyzmu? Ja mam swoje autorytety(choćby W.Bartoszewski i kilku innych), ale kampania PiSu i LK bardzo mnie zniechęciła do Polski i poraz kolejny podkopała moją wiarę w dobro człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Re: Nie- o miasto ludzi wolnych i solidarnych. 21.10.05, 12:03 Wiesz, to trochę nie fair z Twojej strony, gdy dokonujesz takiej ekstrapolacji:"Wehrmacht walczył (czytaj: strzelał do ludzi) o nieco inny świat niż alianci > zupełnie Ci, wraz z mężem, koleżanką i sąsiadem nie przeszkadza?", bo to tak jakby w armii nazistów byli przede wszystkim Polacy wcielani siłą na czele z dziadkiem mojego małżonka, m.koleżanki czy sąsiada, a przecież tak nie było...Doprawdy, rację mają ci, ktorzy twierdzą, że Rydzyk do spółki z Kurskim od nowa historię Polski układają i pragną nowego rządu dusz,w którym nowym guru ogłoszą Kaczyńskiego z duce Lepperem. Odpowiedz Link Zgłoś
beceha Re: Sondaż "Gazety": Kaczyński 4 punkty za Tuskie 21.10.05, 10:17 Ja tylko chciałabym wiedzieć, dlaczego artykuł w Wyborczej jest tak jednostronny, a po drugie, dlaczego niby pan Kaczyński miałby wykorzystać akcję z fałszywymi bombami do kampani? A może to właśnie sztab pana Tuska zrobił fałszywy alarm, żeby w razie potrzeby skompromitować konkurenta? Tusk się boi, że przegra, tak jest zapatrzony w siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
rdc31 Inteligencjo polska mobilizuj sie! 21.10.05, 10:28 Trzeba koniecznie przeciwstawic sie ewentualnej prezydenturze Kaczynskiego i nacjonalistyczno-szowinistycznych zapedach jego partii i jej sprzymierzencow. Socjalne hasla Pis-u, to po prostu populistyczna przyneta na Polakow, ktorzy nie sa przekonani do polityki liberalnej i podatku liniowego Tuska. I maja czesciowo racje, ALE z dwojga zlego nalezy wybrac mniejsze zlo. Polska z Kaczynskim i Samoobrona bedzie posmiewiskiem Europy i Swiata, nie dajmy sciagnac sie na dno politylierskich sztuczek i slow rzucanych na wiatr!W tych wyborach chodzi przede wszystkim o wyjscie z twarza, uratowanie polskiej demokracji i unikniecie tego co najgorsze, i co nigdy nie charakteryzowalo polskiej historii - BRAKU Tolerancji i zasciankowosci. Nie dajmy wciagnac sie w bloto Kaczorom, bo mozemy z niego nie wyjsc. Ratyjmy polskie tradycje polityczne i demokratyczne, badzmy swiadomi i glosujmy na Tuska! Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 jaki podatek liniowy 21.10.05, 10:29 i pewnie gdyby było więcej więźniów szanse Tuska by wzrosły Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_451 Re: Inteligencjo polska mobilizuj sie! 21.10.05, 10:38 Świat niech się martwi o siebie. A ja o ile wiem o co chodzi Kaczyńskiemu (choć go nie popieram) to nadal kompletnie nie wiem czego się spodziewać po Tusku, który co pewien czas zmienia poglądy. raz jest liberałem a raz (w spotach) zrównałby odprawę dla pielęgniarki z odszkodowaniem dla menedżera giełdowej spółki. Ten facet ma po prostu bigos w głowie - w wolnym tłumaczeniu dla zwolenników: Sauerkohl mit Wurst. Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 to raz 21.10.05, 10:42 a dwa program PISu dobry czy też zły wisi na ich stronie od co najmniej 4 miesięcy PO przedstwaia jakieś lużnie kartki nik nie wie na dobrą sprawe co szykuje burdel totalny nie wiedzą co mają robić a ludzi głosują i nie wiedzą na co brawo nadal liczy się gęba nie program czy osiągnięcia Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Inteligencjo polska mobilizuj sie! 21.10.05, 11:58 jak prawdziwy inteligent głosuje na Tuska, to ja mam szmerk w głowie, albo to nie inteligent tylko mu sie tak wydaje, albo ma jakiś w tym interes, bo jego postać jest dla mnie także nieczytelna Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: Tusk z twarzą Urbana - to prawdziwy Tusk!!! 21.10.05, 10:19 anna-dark napisała: > Tusk z twarzą Urbana - to prawdziwy Tusk!!! W kieszeni komunistów, agentów, > zdrajców Ojczyzny, UB-ków, SB-ków, ZOMO-wców, zabójców księdza Jerzego > Popiełuszki, i górników z kopalni "Wujek". mozliwe tez ,ze zgwalcil twoja mame ? Odpowiedz Link Zgłoś
atomm Przeciez Urban nie chce glosowac na Tuska... 21.10.05, 10:43 Sam powiedzial ze zrobi to z obrzydzeniem... Wiec prosze nie manipuluj faktami... Odpowiedz Link Zgłoś
ute_ute anna-dark ile ci płacą? od posta czy od godziny? 21.10.05, 10:28 o ile się nie mylę to tylko PO chce pełnego dostępu do teczek z IPN, a Kaczory stawiają warunki... i jeszcze jedno anno-dark, powiedz nam, ciemnemu ludowi (cyt. za tw. Kurskim) kogo kocha Kaczyński? proszę, czekamy! Odpowiedz Link Zgłoś
vitek25 CZEMU TUSK BOI SIĘ MIODOWICZA? 21.10.05, 10:29 W czasie wczorajszej "debaty" plastikowy Donaldzik znowu "rżnął głupa", udajac ze nie rozumie pytania o konsekwencje, jakie powinny być wyciągnięte wobec Miodowicza - zamiast tego blablał o kampanii Kaczyńskiego. zaskoczenia nie ma - bez prowokacji i fałszerstwa "prezydent Tusk" nie mógłby nawet marzyć o drugioej turze. Oszustwo popłaca. cyt. za "Przeglądem": "Ale czy Donald Tusk gwarantuje zachowanie cywilizowanych zasad? W jego biografii nie ma momentów świadczących o tym, że potrafi zdecydowanie przeciwstawić się prawicowym pomysłom. Przeciwnie, Tusk zawsze należał do twardego, antyeseldowskiego skrzydła liberałów. Dwukrotnie domagał się delegalizacji SLD, pierwszy raz podczas apogeum sprawy Oleksego (twardo stał za Milczanowskim i jego ekipą), drugi raz parę miesięcy temu. Nawet Lech Kaczyński mówił wówczas, że jest zdumiony jego radykalizmem. Tusk z rozrzewnieniem wspomina też swoją młodość i to, jak skandował: „A na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści!”. Na Tusku ciąży również afera Jaruckiej. To członkowie jego partii, pułkownicy Wojciech Brochwicz i Konstanty Miodowicz, przyprowadzili byłą asystentkę Włodzimierza Cimoszewicza, Annę Jarucką, do komisji orlenowskiej i nagłośnili jej kłamstwa. Miodowicz, którego Tusk mianował liderem listy PO w woj. świętokrzyskim, machał przed kamerami telewizji fałszywym dokumentem obciążającym Cimoszewicza. Tusk nigdy nie zdystansował się od tych kłamstw. Co więcej, powtarzał, że dla samego Cimoszewicza byłoby lepiej, gdyby do sprawy Jaruckiej nie wracał. Insynuując (jakby coś jeszcze wiedział), że może go ona kompromitować kolejnymi oskarżeniami. A Miodowicz sugerował, że chodzi o romans Jaruckiej i Cimoszewicza. W tej historii przynajmniej kilka wątków wymaga więc wyjaśnienia. Oczywiste jest, że w pierwszej fazie kampanii głównym przeciwnikiem Tuska był Cimoszewicz, obaj rywalizowali o ten sam, umiarkowany elektorat. I dopiero odstrzelenie kandydata SLD otworzyło mu drogę do prezydentury. Politycy Platformy stawali na głowie, by tak się stało. Paweł Śpiewak bezpardonowo oskarżał ojca Cimoszewicza. A Miodowicz wyciągnął na światło dzienne Jarucką. I tylko najwięksi idealiści utrzymują, że Tusk nic o całej tej operacji nie wiedział. A jeśli wiedział? A jeżeli operacja Jarucka była z nim uzgadniana? Dlaczego Miodowicza nie spotkała z powodu tej prowokacji żadna kara? Kaczyńscy natychmiast wyrzucili Jacka Kurskiego z PiS, a Tusk? Czyżby bał się Miodowicza? A może uznaje, że takie bezpieczniackie operacje to sposób na rządzenie? Może zamiast roli prezydenta wszystkich Polaków woli rolę prezydenta wszystkich pułkowników?" nic dodać, nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
dupaasi [...] 21.10.05, 10:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dupaasi AD-VOCEM! 21.10.05, 11:01 TUSK TO OBŁUDNIK,HIPOKRYTA I OSZCZERCA OKŁAMUJĄCY POLAKÓW.PRZEZ CAŁĄ KAMPANIE OBRZYDZA I WYSZYDZA TYCH OBYWATELI, KTÓRZY WYBIERALI SAMOOBRONE CZY LEPPERA A TAKŻE TYCH CO SŁUCHAJĄ RADIA MARYJA A JEDNOCZESNIE COS BREDZI O ŁĄCZENIU POLAKÓW.JAK MOZNA BYC TAK OBŁUDNYM I NIETOLERANCYJNYM (A TOLERANCJĄ NIBY SIĘ "PODPIERA").JAK KANDYDAT KTÓRY GADA O ŁĄCZENIU MOŻE DZIELIĆ OBYWATELI NA TYCH GORSZYCH - CO WYBIERALI LEPPERA,TYCH CO SŁUCHAJĄ RADIA MARYJA I TYCH LEPSZYCH CO CZYTAJĄ NP URBANOWSKIE "NIE".TO CO OPOWIADA TUSK (CHOCBY W OSTATNIEJ DEBACIE W TVN) JEST PRZESIĄKNIETE NIENAWIŚCIĄ DO TYCH LUDZI.ON NIE ROZUMIE ŻE W WOLNEJ POLSCE MOŻNA MIEĆ RÓŻNE POGLĄDY POLITYCZNE,SŁUCHAC RÓŻNYCH ROZGŁOSNI RTV I CZYTAC RÓŻNE GAZETY.DLA TUSKA PRAWA OBYWATELSKIE KOŃCZĄ SIĘ WOBEC ZWOLENNIKÓW LEPPERA I SŁUCHACZY RADIA MARYJA.TUSK TO WILK W OWCZEJ SKÓRZE, CZŁOWIEK NIEWIARYGODNY,TO CZŁOWIEK KTÓRY DO RÓŻNYCH LUDZI MÓWI RÓŻNE RZECZY,JEST TO CZŁOWIEK KTÓRY W GRUNCIE RZECZY NIE TOLERUJE INNYCH POGLĄDÓW NIŻ JEGO WŁASNE,KTÓRY I UBLIŻA PUBLICZNIEM TYM KTÓRZY CENIĄ INNE WARTOŚCI NIŻ ON I JEGO MALOWANI POPLECZNICY. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud WYCZUWAM KACZKI NOSEM 21.10.05, 10:30 znaczy się, że chyba Lech wygra... --- zapraszam na prawdopodobnie najgorszego bloga na świecie animowanehistoryjki.blox.pl mając nadzieje, że jednak istnieją gorsze :P Odpowiedz Link Zgłoś
kompost444 Kaczyński przed Tuskiem 21.10.05, 10:32 Czy Gazeta nie ma zamiaru przytoczyć sondażu PGB, gdzie Kaczyński prowadzi? Odpowiedz Link Zgłoś
rdc31 Re: Kaczyński przed Tuskiem 21.10.05, 10:35 Inteligencjo polska! Trzeba koniecznie przeciwstawic sie ewentualnej prezydenturze Kaczynskiego i nacjonalistyczno-szowinistycznych zapedach jego partii i jej sprzymierzencow. Socjalne hasla Pis-u, to po prostu populistyczna przyneta na Polakow, ktorzy nie sa przekonani do Tuska. I maja czesciowo racje, ALE z dwojga zlego nalezy wybrac mniejsze zlo. Polska z karlem Kaczynskim i z faszystowska Samoobrona bedzie posmiewiskiem Europy i Swiata, nie dajmy sciagnac sie na dno politylierskich sztuczek i slow rzucanych na wiatr!W tych wyborach chodzi przede wszystkim o wyjscie z twarza,o uratowanie polskiej demokracji i unikniecie tego co najgorsze, i co nigdy nie charakteryzowalo polskiej historii - BRAKU Tolerancji i zasciankowosci. Nie dajmy wciagnac sie w bloto Kaczorom, bo mozemy z niego nie wyjsc. Ratujmy polskie tradycje polityczne i demokratyczne, badzmy swiadomi i glosujmy na Tuska! Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 a klaso robotnicza :) na P.L.Kaczyńskiego tak? 21.10.05, 10:36 szkoda gadać Odpowiedz Link Zgłoś
atomm [...] 21.10.05, 10:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Tusk bedzie prezydentem Pułtuska!!!! 21.10.05, 11:54 Jeśli mieszkańcy Pułtuska bedą tego chcieli. Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Tusk bedzie prezydentem!!!! 21.10.05, 11:59 chyba w siłę i łokcie..., tych gorszych Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_451 Re: a klaso robotnicza :) na P.L.Kaczyńskiego tak 21.10.05, 10:59 tak właśnie rozumują tuskowcy, ale jeśli mają rację - zwycięży Kaczyński, bo "klasy robotniczej" jest wszędzie najwięcej :) Odpowiedz Link Zgłoś
44.1khz Re: Głosujmy na Lecha Kaczyńskiego! Tusk woli Nie 21.10.05, 10:36 anna-dark napisała: > Głosujmy na Lecha Kaczyńskiego! Tusk woli Niemcy! Jak obserwuje ten narod, a zwlaszcza jego politykow, to wole Niemcy. Jak czytam o tych wszystkich modlitwach, mszach za Kaczora - to wole Niemcy. Wy wszyscy "prawdziwi katolicy" - nie wstyd wam mieszac religii z polityka? Nie wstyd wam uzywac Boga w w tych wszystkich beznadziejnych "dyskusjach" politycznych? Bo miom zdaniem to totalne bluznierstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
xeraco anna.dark przekonała mnie 21.10.05, 10:36 chciałem głosować na Kaczyńskiego, ale czytając posty anny.dark przekonałem się jednak do Tuska. miałbym do siebie obrzydzenie głosując na tego samego kandydata co ta porąbana osoba. aż mnie ciarki przechodziły czytająć te pełne nienawiści teksty. i żeby to jeszcze była jakś rozsądna argumentacja. niestety, teksty pani anny.dark zalatują zwykłym oszołomstwem, głupotą, nienawistnym zaślepieniem niedojrzałej emocjonalnie osoby. żal mi pani anny.dark zatem głosuję na Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 Re: anna.dark przekonała mnie 21.10.05, 10:38 jeżeli uzależniasz swój wybór od innych to gdzie własne zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
rdc31 Do inteligentnych-tak lepiej azel11? 21.10.05, 10:45 Inteligencjo polska! Trzeba koniecznie przeciwstawic sie ewentualnej prezydenturze Kaczynskiego i nacjonalistyczno-szowinistycznych zapedach jego partii i jej sprzymierzencow. Socjalne hasla Pis-u, to po prostu populistyczna przyneta na Polakow, ktorzy nie sa przekonani do Tuska. I maja czesciowo racje, ALE z dwojga zlego nalezy wybrac mniejsze zlo. Polska z karlem Kaczynskim i z faszystowska Samoobrona bedzie posmiewiskiem Europy i Swiata, nie dajmy sciagnac sie na dno politylierskich sztuczek i slow rzucanych na wiatr!W tych wyborach chodzi przede wszystkim o wyjscie z twarza,o uratowanie polskiej demokracji i unikniecie tego co najgorsze, i co nigdy nie charakteryzowalo polskiej historii - BRAKU Tolerancji i zasciankowosci. Nie dajmy wciagnac sie w bloto Kaczorom, bo mozemy z niego nie wyjsc. Ratujmy polskie tradycje polityczne i demokratyczne, badzmy swiadomi i glosujmy na Tuska! Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 raz jeszcz a chłopi i kl. robotnicza na L.K tak 21.10.05, 10:47 stajesz siię nudny Odpowiedz Link Zgłoś
atomm Tusk ma poparcie wszystkich grup spolecznych 21.10.05, 10:51 Glosuja na niego przedsiebiorcy i bezrobotni.. Pracownicy (tacy jak ja) i rolnicy (jak moi znajomi) Tusk jest jedynym kandydatem gwarantujacym rozwoj Polski... Gwarancja ze nie bedziemy zasciankiem Europy rzadzaonym przez pseudo ksiedza Rydzyka.... Odpowiedz Link Zgłoś
blackkot Re: anna.dark przekonała mnie 21.10.05, 10:54 a głosuj sobie na Tuska . I tak przegra Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: anna.dark przekonała mnie 21.10.05, 11:55 takie chwyty to niskie zagrania, baaaardzo niskie Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Donald jest juz skonczony 21.10.05, 10:41 ....bo nikt w Polsce nie pozwoli aby wnuk volksdeutscha - zolnierza Wehrmachtu byl zwierzchnikiem Wojska Polskiego.... ...to jeszcze nie te czasy i ani ta tolerancja.... Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 Re: Donald jest juz skonczony 21.10.05, 10:43 A widzisz swoich dziadków jak j moich z AK że mieliby oddać na niego głos mieli a nie pójdą wcale Odpowiedz Link Zgłoś
xeraco Re: Donald jest juz skonczony 21.10.05, 10:47 nie zagłaosują na niego, dlatego, że jego dziadek został siłą wcielony do armii niemieckiej, po tym jak wyszedł z obozu? no to gratuluję dziadków... Odpowiedz Link Zgłoś
rdc31 Re: Donald jest juz skonczony 21.10.05, 10:51 To pol Slaska trzeba by roliczyc, nie mowiac o calej reszcie. Te pseudo wartosci patriotyczno-katolickie wykrwawia na nowo nasza Ojczyzne, na rzecz kolejnych Kaczynskich... Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 [...] 21.10.05, 10:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rdc31 Re: walczyli o twoją wolność 21.10.05, 10:57 Dzisiaj tacy jak Ty obrazaja te wartosci czyniac je "pseudo", jak mozna majac dziadkow z AK glosowac na ludzi o zapedach faszystowskich i rasistowskich. Hanba!chyba, ze Twoi dziadowie nie w tym AK walczyli... Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 Jeszcze raz PIłsudzki był Socjalistą 21.10.05, 10:58 I Tusk liberał nie powinien nim sobie poparcia wyrabiac Odpowiedz Link Zgłoś
atomm Dziadek Tuska byl bohaterem Polski 21.10.05, 10:53 Kaczynski tylko chcialby miec takich przodkow... To rodzina Tuska moze sluzyc za przyklad prawdziwie patriotycznej Polskiej rodziny... Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 ???? 21.10.05, 10:57 tak ideał ja bym z nim do kalacji nie usiadł i ta jego płomienna mowa mówie do każdego z osobna jestemw każdym waszym domu jeszcze łapki do przodu i marketing personalny działa. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Dziadek Tuska byl bohaterem Polski 21.10.05, 11:10 Dziekuje w imieniu mojego dziadka Josefa za piekne i krzepiace (wlasnie sam sie pokrzepiam) slowa. Serdecznie pozdrawiam: wnuk Donald Odpowiedz Link Zgłoś
mu3 Re: Dziadek Tuska byl bohaterem Polski 21.10.05, 11:14 jeden syn imie niemieckie do niemieckiej szkoly drugi polskie imie do polskiej szkoły . Zmuszony do służy w werhmachcie (październik 19944 ucieka dzielnie do wojska polskiego listopad 1944 po czym już w grudniu 1944 jak podaje Tusk w Newsweeku, jest w domu.Zaiste prawdziwie patriotyczna rodzina.. Tylko co to zPolską ma wspólnego Odpowiedz Link Zgłoś
radek_sim Re: Będę głosował na Tuska 21.10.05, 11:35 A co to ma wspólnego z Donaldem? Ja nie widzę nic złego w takich wywodach. W mojej rodzinie jeden dziadek uczestniczył w trzech powstaniach, Korfantowiec. Wujek służył w wehrmachcie. Inny krewniak pracujący na kolei pomagał w ucieczkach osób z Obozów Koncentracyjnych. Dwóch krewnych zabili Sowieci za to że byli w domu jak wkroczyli do wsi. Jeden z werhmachtu nosił jedzenie dla mojej rodziny (dla dzieci), a jeden Sowiet wyższy rangą uratował dziadka, inny chciało zabić. Poplątanie z pomieszaniem. Po prostu mam gdzieś krewniaków Tuska, każdy odpowiada za siebie i głosował będę na Tuska. Tym bardziej że nie lubię nagonki na kogoś. Odpowiedz Link Zgłoś
mu3 Re: Będę głosował na Tuska 21.10.05, 11:53 ma to tyle że to nie jest polska patriotyczna rodzina tylko normalna kaszubska, która walczyła tylko o przeżycie i nie utożsamiała się ani z Polską ani z Niemcami. Donald teraz aby zostać prezydentem bierze ślub, chwali sie polskością i bohaterską przeszłością rodziny. Nie można mieć gdzieś przodków bo od nich dostaje się do naśladowania wzory zachowań i to dom rodzinny kształtuje człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
radek_sim Re: Będę głosował na Tuska 21.10.05, 12:08 Jak to jest Kaszubska rodzina, czyli co? Narodowość Kaszubska? To w takim razie ja jestem narodowości Śląskiej. To co ma Polak do mnie? Nie powinno się ludzi dzielić w taki sposób. Człowiek ma wpisane narodowość Polską mówi polskim językiem mieszka w Polsce na stałe. To dla mnie jest Polakiem. A przeszłość rodziców nie ma dla mnie znaczenia, przy wyborze kandydata tylko obecna równowaga Polityczna, aparycja, wysławianie, intelekt. Sam kandydat w przeszłości był w Solidarności, Uczestniczył w tworzeniu Polski wolnej. Ja nie widzę w postępowaniu Tuska negatywów. A że wybrać trzeba jednego to będzie Tusk, gdyż tak zadecydowałem dawno temu że wybieram partię do wyborów PiS(wygrała), a na Prezydenta dla równowagi Donalda. I również wygra. W moim środowisku wszyscy pójdą na niego zagłosować, dwóch znajomych się wstrzymuje a jedna pójdzie na Kaczyńskiego. Lecz nie znaczy to, że przestaniemy ze sobą rozmawiać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Dziadek Tuska byl bohaterem Polski 21.10.05, 11:27 Z takim "bohaterem" nie usiadłabym do jednego stołu :P Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Dziadek Tuska byl bohaterem Polski 21.10.05, 11:31 Musiałabyś zostać zaproszona. Sądzisz, że to możliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Dziadek Tuska byl bohaterem Polski 21.10.05, 11:53 wredna_jedza napisała: > Z takim "bohaterem" nie usiadłabym do jednego stołu :P To dobrze bo kto chce siedzieć przy stole z jędzą i to wredną?Pewnie do takiego "towarzystwa" żaden bohater się nie znajdzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
skela1 Re: Donald jest juz skonczony 21.10.05, 10:59 Jest 2005 rok, a ludzie nadal w ciemnocie przeszlosci zyja. Szkoda slow. Kaczynski obiecuje gruszki na wierzbie i kazdy w miare (nie wazne jaki) powinien to brac pod uwage. Kaczynski nie jest w stanie zrealizowac swoich obietnic przedwyborczych, chyba, ze chodzi mu o calkowita wladze (razem z kumplami...itd), a to z pewnoscia nie moze byc dobre dla Polski. Populizm jest bardzo lakomy. Odpowiedz Link Zgłoś
radek_sim Re: Donald jest juz skonczony 21.10.05, 11:00 Nie tylko Śląska i Pomorza za Wehrmacht. Lecz również środkową Polskę za Sowietyzm. Jak by spojrzeć indywidualnie na każdego to się okaże że każdy miał w rodzinie kogoś który gdzieś należał a nie powinien, bo sytuacja Polityczna się odwróciła, bo granice się przesunęły. Kto dokonał rozbiorów i za czyim przyzwoleniem. Każdy pod jakimś pręgierzem należał i tak jak obecnie musi się stosować do warunków w społeczeństwie i nakazów. Dlaczego płacisz podatek? Kiedyś, może być partia, która wygarnie twojemu wnukowi, że opłacasz bandytów w białych kołnierzykach i dotujesz ich działania. A co może wnuk za czyny swojego dziadka. Pomyśl człowieku, nim coś napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
radek_sim Re: Oj, to się zdziwisz. 21.10.05, 10:50 Pierwszy na niego będę głosował. A co do wehrmachtu to nie byli tacy źli. Wykonywali rozkazy i musieli iść na wojnę. Jak w Polsce na skutek sytuacji politycznej wybuchnie wojna i każą Ci iść do woja, bo inaczej twoja rodzinka pójdzie do pieca to polecisz a nie tylko pójdziesz. Jak na skutek sytuacji politycznej ktoś zaatakuje twoje miasto, a dowiesz się że mordują i gwałcą (tak robili Rosjanie) to również zaciągniesz się do woja aby miasta bronić. Są różne sytuacje. A Tusk wygra mimo nagonki z faszystowskiego radia Maryja jak i poniektórych nadgorliwych polityków-oszołomów. Będzie wtedy równowaga Polityczna. Odpowiedz Link Zgłoś
blackkot Re: Oj, to się zdziwisz. 21.10.05, 10:57 Rosjanie gwałcili i mordowali, a w hołdzie im jest w Warszawie ich cmentarz. Może dziadkowi Tuska postawić pomnik jako bohaterowi Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
skela1 Re: Oj, to się zdziwisz. 21.10.05, 11:01 To sa tematy, ktorych byc nie powinno. Odpowiedz Link Zgłoś
radek_sim Re: Oj, to się zdziwisz. 21.10.05, 11:20 A tak mordowali!!! Na Śląsku jest również pomnik zwykłych cywili których wymordowano po wkroczeniu tak zwanych wyzwolicieli Sowieckich do wioski. Tylko nikt o tym nie chce gadać. Co do niemieckiego wojska to akurat mam dobre skojarzenia. Nie myl pojęć i jednostek z SS i innych ugrupowań niemieckch w których służyli Ukraińcy, Polacy i inna hołota mordująca swoich, ci byli najgorsi. Zważ na sytuację tamtych dni. Co do Sowietów to nie zapominaj pod czyim zaborem do niedawna byliśmy, no to jak miały stać pomniki ich wrogów?. Włóż film „czterech pancernych i pies między bajki”, bo to była fikcja człowieku. Dlaczego nikt nie pisze że na Śląsku były obozy koncentracyjne po wojnie, pilnowane przez Sowietów i Polaków. Polaków mieszkających na Śląsku tzw Ślązaków tam przebywających wywożono na Syberię lub znikali. Człowieku mało wiesz o prawdziwej historii. Tak samo byli w wojsku różnych Narodowości źli i dobrzy. A wtedy było tak albo jesteś z nami albo przeciw nam. Co do pomników. Jest to pamiątka dawnej epoki i nie należy ich burzyć. Nawet tych kojarzących się ze złymi chwilami. Odpowiedz Link Zgłoś
44.1khz Re: Tusk uczciwy jak prawda o Wermacht'cie! 21.10.05, 10:42 anna-dark napisała: > Tusk uczciwy jak prawda o Wermacht'cie w jego rodzinie! Dobor argumentow taki, ze az sie zapytam: szkolenie u Rydzyka czy u Andrzejka L? Dziewczynko - wez wiaderko, grabki i wracaj do piaskownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
jan583 Już prowadzi -panowie ewakuacja 21.10.05, 10:59 Macie złe informacje według PGB już prowadzi o 0.4pkt Odpowiedz Link Zgłoś
red_kapturek Re: Już prowadzi -panowie ewakuacja 21.10.05, 11:07 jan583 napisał: > Macie złe informacje według PGB już prowadzi o 0.4pkt Przy frekwencji 44%. Miejmy nadzieję, że jednak więcej obywateli weźmie udział w wyborach i szala zwycięstwa przechyli się na korzyść Donalda Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
ubik007 Tusk to powrót do barbarzyństwa 21.10.05, 11:20 Od XIX w. państwo organizowało publiczną służbę zdrowia, szkolnictwo i ubezpieczenia, aby zabezpieczyć ogół obywateli. Bogaci mogli przez cały czas dbać o siebie w prywatnych instytucjach. Jednak liberałowie nienawidzą instytucji państwa, uważając, że jest ona tożsama ze zniewoleniem i dążą do zniweczenia dorobku naszej cywilizacji. Na tym polega wojna między Tuskiem i Kaczorem. Nie dajcie się otumanić, że to czego broni Kaczor to jest PRL, to są regulacje właśnie solidarnościowe wypracowywane od stu lat w całej Europie i też w Niemczech Bismarcka, jak to słusznie powiedział Kaczor w debacie. Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 no Tusk chciałby wrocic 21.10.05, 11:22 do XIX Łodzi gdzie pracowały w fabrykach całe rodziny z na dobrą sprawę jedzenie pracowały też dzieci i to by liberaliz lub tzw krwiożerczy kapitalizm Odpowiedz Link Zgłoś
markopolo10 Re: Już prowadzi -panowie ewakuacja 21.10.05, 11:17 Panie Kaczyński czekamy, zrób porządek z tymi, co sprzedali za bezcen zakłady pracy, a ludzie znaleźli się na bruku. Polikwidowali zakłady, w których pracowało kilka tysięcy pracowników, a teraz się cieszą, że Koreańczycy zatrudniają 400 osób, o jałmużnie, za która Polacy pracuję to nie wspomnę. No „politycy” przyszedł czas rozliczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
grunio Lech Kaczyński wyprzedza Tuska 21.10.05, 11:12 Według najnowszego sondażu Polskiej Grupy Badawczej na Lecha Kaczyńskiego zamierza głosować 50,2% wyborców. Donalda Tuska popiera 49,8%. Informację o tym sondażu zamieszczona jest pod adresem www.pgb.org.pl. PGB ankietuje wyłącznie osoby deklarujące udział w głosowaniu. Oczekiwana frekwencja wyborcza w drugiej turze nieco ponad 40% uprawnionych. Co ciekawe wyników tych nie przedstawił dziennik METROPOL, w odróżnieniu od poprzednich głosowań: do Sejmu i pierwszej tury wyborów prezydenckich. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek41 Re: Sondaż "Gazety": Kaczyński 4 punkty za Tuskie 21.10.05, 11:14 Kaczyński wg. innych badan zaczal prowadzic i dzieki niech wygra wolnosc, patriotyzm i Polska!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
efad4d Re: Sondaż "Gazety": Kaczyński 4 punkty za Tuskie 21.10.05, 11:17 jeśli wygra kaczka to pozostanie nam na pocieszenie fakt, że pisiorki przejma cala władze w kraju i trudno bedzie im sie wytłumaczyc jesli cos bedzie szlo nie tak, kaczykuper naobiecywal bzdur i ludzie tego nie zapomna, sam czekam na jedno z 3 milionowego mieszkania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
blackkot Re: Sondaż "Gazety": Kaczyński 4 punkty za Tuskie 21.10.05, 11:23 czekaj, czekaj. Jeśli myślisz,ze ktokolwiek da ci cokolwiek za darmo, to jesteś naiwny. Ani Tusk ani Kaczyński ci nic nie da. Jesli jednak chcesz mieć uczciwa możliwość zarobić sobie sam na mieszkanie, daj szanse Kaczyńskiemu. Znajdziesz prace dlatego,że jesteś mądry i wykształcony, a nie dlatego,że masz wujka w PO, lub ciocie na Ordynackiej. Odpowiedz Link Zgłoś
markopolo10 Re: Sondaż "Gazety": Kaczyński 4 punkty za Tuskie 21.10.05, 11:23 efad4d napisał: > jeśli wygra kaczka to pozostanie nam na pocieszenie fakt, że pisiorki przejma > cala władze w kraju i trudno bedzie im sie wytłumaczyc jesli cos bedzie szlo ni > e > tak, kaczykuper naobiecywal bzdur i ludzie tego nie zapomna, sam czekam na jedn > o > z 3 milionowego mieszkania ;) Ty koleś to po co nam rząd, skoro już w tym kraju się nie da się zrobić czegoś dobrego? A może lepiej nic nie robić dla dobra kraju i ludzi,może o to chodzi? wtedy biedakami można manipilować, za kromkę chleba zrobią wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
skela1 Re: Sondaż "Gazety": Kaczyński 4 punkty za Tuskie 21.10.05, 11:21 Wolnosc moj drogi to sobie tylko i wylacznie sam mozesz wygrac. Jesli chodzi o Kaczynskiego , to on tobie w tym wzgledzie prawdopodobnie nie pomoze, bo on po prostu nie potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
ferencj Tusk: człowiek z zasadami ? 21.10.05, 11:19 Czy Polskę i Polaków stać na to by na jej czele stał historyk, który nie zna korzeni własnej rodziny, przeciwnik aborcji, który jednocześnie głosuje za ustawą dopuszczającą możliwość wykonywania takich zabiegów, stróż prawa, którego najbliżsi współpracownicy zamieszani są w rozmaite afery, człowiek, który koniunkturalnie zmienia zdanie w zależności od okoliczności, polski mąż stanu, który jednocześnie twierdzi, że polskość to nienormalność. Odpowiedz Link Zgłoś
vapin i w wieku 23 lat dowiaduje się, że jest Kaszubem 21.10.05, 11:34 To co on robił na tych studiach? Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Tusk: człowiek z zasadami ? 21.10.05, 11:37 Prawda, masz rację, nie mogę zrozumieć, że tego nie widać, albo atak jest tak zmasowany... . Nie wiem. Wśród moich znajomych najgorętsi przeciwnicy L. Kaczyńskiego, przeszli na jego stronę i to wcale nie dlatego, że nagle im się spodobał, ale po to, by nie dopuścić Tuska. Ludzie inteligentni widzą tę błazenadę na każdym kroku. Normalny Polak nie chce kolejny raz wstydzić się swego prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota0 NA TUSKA GŁOSOWAŁO 95% WIĘŹNIÓW - PRZEMYŚLCIE TO ! 21.10.05, 11:21 Sami zbadajcie czy media elektroniczne są stronnicze. Zróbcie tak jak ja. Przez ostatni tydzień wystawiałem komentarze w czterech głównych serwisach internetowych. Po 50 przeciw Kaczyńskiemu i przeciw Tuskowi. Przeważająca większość przeciw Tuskowi została ocenzurowana. Niemal wszystkie przeciw Kaczyńskiemu zostały przez moderatorów użyte. (Komentarze były wystawiana z różnych komputerów, z różnymi podpisami, lecz zachowano równy ich poziom. Najwięcej było rzeczowych opinii, najmniej zawierających epitety). Oto wyniki: Wirtualna Polska przeciw Kaczyńskiemu wystawiono: 48 Przeciw Tuskowi wystawiono: 0 Onet przeciw Kaczyńskiemu wystawiono: 35 Przeciw Tuskowi wystawiono: 11 Interia przeciw Kaczyńskiemu wystawiono: 37 Przeciw Tuskowi wystawiono: 3 Gazeta przeciw Kaczyńskiemu wystawiono:40 Przeciw Tuskowi wystawiono: 2 Tak jesteśmy manipulowani. Nasze preferencje nie są wynikiem naszego rozsądku lecz są efektem manipulacji. Dzieje się tak dlatego, że opinie na których budujemy wizerunek są zafałszowane. Mało kto z nas zna Tuska czy Kaczyńskiego z życia. Wszystko co wiemy to sprawa mediów. Media kreują Tuska na estetycznego, podczas gdy już w Liceum urządzał na wagarach libacje alkoholowe na molo w Sopocie. Tusk wg mediów szanuje wartości a jednak ślub kościelny zawarł skrycie tuż przed wyborami po 27 latach życia bez niego. Nagle okazało się że jest mu to potrzebne. Akurat tuż przed wyborami w których udaje katolika. Rozdarcie szat na temat Kurskiego to tryumf Tuska. Ale dlaczego nikt nie rozdziera szat nad gorszą potwarzą której dopuściła się Gronkiewicz-Waltz? Kobieta które pensja wynosi tyle samo co budżet domu opieki nie została nawet ukarana słownie. Kaczyńskiego przekreśla się za prowadzenie spraw w stolicy, ale pomija się fakt że absolutną większość posiada tam PO która torpeduje wszystkie działania (podobnie jak za rządów AWS-u). Krytykuje się Kaczyńskiego za zrobienie porządku z parasolkami nad Wisłą gdzie gromadziły się męty a pomija fakt że trzy największe i najgłupsze inwestycje w stolicy wprowadziła PO. Takimi metodami posługują się tylko brudni ludzie których trzeba wyrzucić z polityki a nie dawać na prezydenta. Gdy się zobaczy jak media manipulują w innym świetle widać informacje o obu kandydatach - chociażby takie jak porównanie spraw Kurskiego i Gronkiewicz-Waltz Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 mie osobiśce zawiesili na kilka godz. 21.10.05, 11:27 etykieta brak wolności słowa nie obrażałem uczuć religijnych nie ubliżałem Odpowiedz Link Zgłoś
mu3 Re: NA TUSKA GŁOSOWAŁO 95% WIĘŹNIÓW - PRZEMYŚLCIE 21.10.05, 11:31 słowa słuszne, tylko że na tych stronach nie ma co liczyć na rożsądek i pomyślunek. Jak piszesz coś z sensem to Cie zwyzywają Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Sympatycy L. Kaczyńskiego mają takt 21.10.05, 11:42 Sympatycy L. Kaczyńskiego są jacyś pokorniejsi, z większą kulturą. Nie ma w nich takiej jadowitości, wyzwisk, obelg, grubiaństwa, cieszą się inaczej, jakby świadomi, że jest trudno, że jest zmowa mediów, że różni ważniacy na urzędach, którzy dotąd poniewierali człowiekiem, robią wszystko, by ich błogi stan trwał nadal. Też jestem zwolennikiem wyboru L. Kaczyńskiego, na moje posty odpisują ludzie, obrażając mnie tak, jakby mi się nie należało prawo wyboru, wmawiają, że mi ktoś płaci 3 złote za godzinę, itp. Myślę, co się porobiło z Polakami, życzliwymi, gościnnymi, uczynnymi. A Tusk twierdzi, że nie dzieli Polaków, tylko łączy. Wątpliwy to "nit". aj Odpowiedz Link Zgłoś
vapin Re: NA TUSKA GŁOSOWAŁO 95% WIĘŹNIÓW - PRZEMYŚLCIE 21.10.05, 11:32 Z tym poparciem skazanych, to faktycznie rzecz zastanawiająca. Szkoda, że Kaczynski we wczorajszej debacie nie użył tego argumentu, kiedy Tusk wspomniał, że Kobylański głosuje na Kaczyńskiego. Szkoda też, że na zarzut o poparcie Leppera, nie wspomniał, że w czasach KLD Tusk zjednoczył się z Polską Partią Przyjaciół Piwa tworząc klub Polski Program Liberalny, gdzie zasiadał razem z J. Dziewulskim i Leszkiem Bublem. Szczerze mówiąc, to zdziwiła mnie ta wiadomośc. Szerzej na www.naszapolska.pl w tekście Siergiejczyka To, że Kaczyński nie użył tych argumentów, nie świadczy o tym, że ich nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Ostatni sondaż jest inny! Nie Tusk prowadzi! 21.10.05, 11:23 Gazeta słabo reaguje na nowe newsy, jeśli nie służą Tuskowi. Odpowiedz Link Zgłoś
markopolo10 Re: Ostatni sondaż jest inny! Nie Tusk prowadzi! 21.10.05, 11:25 ajkaj napisała: > Gazeta słabo reaguje na nowe newsy, jeśli nie służą Tuskowi. Tyle włożyli pracy w swojego faworyta,a tu kicha prof.Kaczyński wygrywa! Odpowiedz Link Zgłoś
red_kapturek Re: Ostatni sondaż jest inny! Nie Tusk prowadzi! 21.10.05, 12:24 ajkaj napisała: > Gazeta słabo reaguje na nowe newsy, jeśli nie służą Tuskowi. Czyli w ten nowy sondaż ajkaj i inni zwolennicy Kaczora już wierzą, tak? Tym razem to żadna machlojka tylko czystej wody prawda. Dobrze rozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Sondaż "Gazety": Kaczyński 4 punkty za Tuskie 21.10.05, 11:25 PS. Kaczor Był w tej kampanii naprawdę bardzo słaby(poza dziesiatkami ludzi ze sztabu piszących po wszystkich forach... Jesteś tak samo żałosny jak Twój kandydat. Odpowiedz Link Zgłoś
markopolo10 Re: Sondaż "Gazety": Kaczyński 4 punkty za Tuskie 21.10.05, 11:31 ajkaj napisała: > PS. Kaczor Był w tej kampanii naprawdę bardzo słaby(poza dziesiatkami ludzi ze > sztabu piszących po wszystkich forach... > Tusk zachowywał sie jak przekupka jego małżonka również , na jarmark a nie z inteligentnymi ludźmi o wysokiej kulturze osobistej w dysputy się wdawać. Prof. Kaczyński żeby dobrze wypaść w towarzystwie Tuska to musiałby się w innym środowisku chować. Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Sondaż "Gazety": Kaczyński 4 punkty za Tuskie 21.10.05, 11:33 hej, nie ja tak napisałam, nie mam nic wspólnego z poparciem Tuska, w pełni podzielam Twoją opinię Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: Sondaż "Gazety": Kaczyński 4 punkty za Tuskie 21.10.05, 11:42 Sorry ale niby Pan Kaczyński miał walczyć z korupcją i przestępcami... a prowadzi rozmowy z Rydzykiem, który od lat nie rozlicza się z ZUSem, ani z Urzędem Skarbowym itd...a z tego co wiem to księża nie mają jakiś innych praw niż my śmiertelnicy. Drugi przykład, że Kaczyński był na tyle pazerny na głosy wyborców, że założył pakt z diabłem i odpowiedział na list Leppera. Ludzie głosujący na Leppera są tak samo zagubieni jak kiedyś inni głosujacy na Kwacha... No to wytłumaczcie mi jak taki człowiek, obiecujący tyle, pertraktuje z takimi ludżmi?! Większość inteligentnych i myślących ludzi nie toleruje zachowań i działalności obu tych panów i myślę że jak przyjdzie co do czego to poparcie Kaczki zmaleje... Ja najchętniej wolałabym mieć jeszcze jednego kandydata żeby głosować... Odpowiedz Link Zgłoś
gringi Re: jestem spokojny o wynik wyborow 21.10.05, 11:33 niech Tusk zaprezentuje sie dzisiaj jak wczoraj to jestem spokojny o wynik najwazniejsze dane beda dzisiaj wiadomosciach uwzgledniajace wczorajsza debate cala polska widziale ze Kaczynski zostal rozbity Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 TO OGLĄDALIŚMY RÓŻNE DEBATY 21.10.05, 11:35 nadal nie nauczył się odpowiadć na pytania i przemówienia miał cukiekowe prawie różowe aż mdliło Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Ja też. 21.10.05, 11:38 Dżuma czy cholera - jaka to róznica. Na miejscu SLD wezwał bym członków i sympatyków do głosowania na Kaczyńskiego. Dlaczego? Już wkrótce następne wybory - samorządowe, 4 lata to też niezbyt długo. A ten wybór to gwarancja sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
mu3 Re: jestem spokojny o wynik wyborow 21.10.05, 11:42 Tusk to drobny cwaniaczek . Papla jak go nauczyli sztabowcy. Lepper ,zwolennicy Leppera itd. Czego ma się wstydzić Kaczyński? Wyborcy Leppera od swego Przywódcy słyszeli : "trzeba skończyć ze złodziejstwem" i glosować będą dla tego hasła To klęska Tuska że ludzie Ci chcąc głosować za uczciwością zagłosują na Kaczyńskiego . Dlatego tak sie pulta. Odpowiedz Link Zgłoś
atomm Tusk mowil od siebie prawde... 21.10.05, 12:37 a Kaczynski klepal wyuczona mowe na koniec... ani razu nie spojrzal w nam w oczy Odpowiedz Link Zgłoś