Dodaj do ulubionych

Sondaż "Gazety": Kaczyński 4 punkty za Tuskiem

• ferencj Tusk: POLSKA TO NIENORMLNOŚĆ 21.10.05, 11:37
      "...husarie i ułani, powstańcy i marszałkowie, majaczą Dzikie Pola i Jasna Góra,
      dziejowe misje, polskie miesiące, zwycięstwa i klęski. Zwycięstwa? Jak wyzwolić
      się z tych stereotypów, które towarzyszą nam niemal od narodzenia, wzmacniane
      literaturą, historią, powszechnymi resentymentami? Co pozostanie z polskości,
      gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro-śmieszny teatr niespełnionych
      marzeń i nieuzasadnionych urojeń? Polskość to nienormalność - takie skojarzenie
      narzuca mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego
      tematu. Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu: historia, geografia,
      pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie
      mam specjalnej ochoty dźwigać... Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski
      tej na ziemi, konkretnej, przegranej, brudnej i biednej. I dlatego tak często
      nas ogłupia, zaślepia, prowadzi w krainę mitu. Sama jest mitem."

Tak wypowiadał się na temat Polski i polskości obecny kandydat na prezydenta RP
      Donald Tusk w ankiecie dla magazynu "Znak" numer 11-12 w roku 1987
      (str.190).Tusk wziął wtedy udział w ankiecie "Czym jest polskość?" rozpisanej
      przez wspomniany miesięcznik.
      Podczas najbliższych tygodni, w czasie kampanii wyborczej, usłyszymy zapewne
      wiele frazesów i czczych obietnic oraz zapewnień o miłości do Ojczyzny. Kiedy
      usłyszymy je z ust "człowieka z zasadami", bądźmy ostrożni. .Pozostaje pytanie,
      raczej retoryczne - czy człowiek, który posiada taką wizję Polski i polskości,
      ma prawo ubiegać się o urząd prezydenta Rzeczypospolitej?
      • vapin Żona: "on bywa mendowaty", "chodzi i mendzi" 21.10.05, 11:46
        • atomm coz caly Kaczynski... 21.10.05, 12:38

• skela1 Re: Tusk: POLSKA TO NIENORMLNOŚĆ 21.10.05, 11:50

A gdzie ty zyjesz? Ja w 1987 w Polsce wysluchalem od do rasizmu,
        homofobi itd. Prawda boli i nadal jest prawda.
    • szopspacz Luuuduuu mój luuuduuu.... 21.10.05, 11:39
      ...aleś głupi...i za 4 lata znowu będzie pomstowanie i powrót czerwonych i Bóg
      jeden wie co jeszcze. Do władzy dorwali się katoliccy populiści a
      populiści-populisci wykazali, że będą wspierać. Prezydent idiota nie potrafiący
      wydukać dwóch zdań (porównanie Tuska z Kaczyńskim to nokaut tłustej Kaczki,
      która udaje, że myśli), będzie dumnie kwakał z pałacu prezydenckiego,
      błogosławion przez radiooperatora Grzybka i głaskany za uszkiem przez Marszałka
      Polnego Wielepieja. I przejdzie najgorsza głupota, z oceną niedostateczną
      wystawioną nawet przez ekonomistów laików a będziemy mieć przez chwilę "epokę
      Gierka II".
      Zaj***e.
      ps.: żeby nie było wątpliwości. Nic nie mam do katolików, bo sam nim jestem. Ale
      wiara wyznawana przez Kaczora na antenie radia z twarzą nie jest moją wiarą :(
      • ajkaj Re: Luuuduuu mój luuuduuu.... 21.10.05, 11:47
        Czas na opamiętanie!

Sympatycy L. Kaczyńskiego są jacyś pokorniejsi, z większą kulturą.
        Nie ma w nich takiej jadowitości, wyzwisk, obelg, grubiaństwa, cieszą się
        inaczej, jakby świadomi, że jest trudno, że jest zmowa mediów, że różni ważniacy
        na urzędach, którzy dotąd poniewierali człowiekiem, robią wszystko, by ich błogi
        stan trwał nadal. Też jestem zwolennikiem wyboru L. Kaczyńskiego, na moje posty
        odpisują ludzie, obrażając mnie tak, jakby mi się nie należało prawo wyboru,
        wmawiają, że mi ktoś płaci 3 złote za godzinę, itp. Myślę, co się porobiło z
        Polakami, życzliwymi, gościnnymi, uczynnymi. A Tusk twierdzi, że nie dzieli
        Polaków, tylko łączy. Wątpliwy to "nit".
        aj
      • mu3 Re: byś se ją powiesił u siurka 21.10.05, 11:58
      • mu3 Ciekwe co zdążyłby wydukać Ojciec Redaktor Michnik 21.10.05, 12:30
        No,ciekawe czy wiele zdążyłby wydukac Ojciec Redaktor Michnik w czasie jednej
        minuty: "za-za-za-zaaa-raz odpoo-owiem" ,i do meritum sprawy na pewno by nie
        doszedł,ale czy to znaczy że chłopak nie myśli?
    • ubik007 Zasady liberałów 21.10.05, 11:40
      Mają tylko jedną, że liczy się pieniądz. Człowiek jest dla nich o tyle coś wart
      o ile ma kasę. To jest sprzeczne z fundamentami naszej cywilizacji i to zarówno
      chrześcijaństwa, jak i oświecenia. Każde dziecko w Polsce wie, że mając słabo
      płatną pracę (np wykształceni przecież nauczyciele) można się zaharować i nic z
      tego nie wynika. Liberałowie to są chorzy ludzie.
      • ajkaj Re: Zasady liberałów 21.10.05, 11:46
        może nie chorzy są liberałowie, bo to jakiś nurt polityczny i gdzieś tam się
        sprawdza, ale tu chodzi o kandydata, gdyby był odpowiedzialny i poważny, umiałby
        odpowiedzieć na uwagi "o dziadku", bo ta sprawa go nie obciąża tym, że dziadek
        był...ale tym, że on wnuk, historyk o tym nie wie, nie atakowałby
        kontrkandydata Lepperem, jesli parę dni temu sam prosił zwolenników Leppera o
        głosy. On ma nas Polaków za idiotów, tak samo robił Miller. Opanować media i
        manipulować, to jest straszny czyn.
    • antykaczyzm GWAŁTU,RETY!!! 21.10.05, 11:47
      Ludzie,idzicie głosować.Według jednego z sondaży Kaczyński prowadzi.W niedzielę
      pełna mobilizacja!Ratujmy demokrację i zdrowy rozsądek!Błagam,głosujcie na Tuska!
      Nie chcemy zwiększania uprawnień prezydenta,nie chcemy ogarniczenia
      niezawisłości sądów,nie chcemy cenzury obyczajowej,nie chcemy idiotycznego
      programu gospodarczego,nie chcemy zaściankowych uprzedzeń w kontaktach z
      sąsiadami.NIE CHCEMY KACZYŃSKIEGO!
      Ludzie,idźcie po rozum do głowy-idźcie głosować!
      • azael11 IDZIEMY NA dr.hab Lecha Kaczyńskiego 21.10.05, 11:48
        ratować demokracje
        • ajkaj Re: IDZIEMY NA dr.hab Lecha Kaczyńskiego 21.10.05, 11:49
          Zwłaszcza, że:

inaczej, jakby świadomi, że jest trudno, że jest zmowa mediów, że różni ważniacy
          na urzędach, którzy dotąd poniewierali człowiekiem, robią wszystko, by ich błogi
          aj
      • ajkaj Re: GWAŁTU,RETY!!! 21.10.05, 11:48
        O jeeeeeeeeeejku!
        aj
        • radek_sim Re: GWAŁTU,RETY!!! 21.10.05, 11:57
          A j będę głosował na Tuska. Również mój wybór, a nie sugerowany. Każdy ma prawo
          do własnego poglądu. Głosowałem na PiS w wyborach, jako partię, aby wreszcie
          był porządek w Sądownictwie, Policji, Prokuraturze (od tego trzeba zacząć w
          uzdrowieniu Polski).
          Obecnie będę głosował na Tuska (tak zadecydowałem dawno temu, i nie zmieniam
          poglądów) aby była równowaga.
          Pozdrawiam
          • gzegzolka Re: GWAŁTU,RETY!!! 21.10.05, 11:59
            radek_sim napisał:

> A j będę głosował na Tuska. Również mój wybór, a nie sugerowany. Każdy ma
            prawo
            >
            > do własnego poglądu. Głosowałem na PiS w wyborach, jako partię, aby wreszcie
            > był porządek w Sądownictwie, Policji, Prokuraturze (od tego trzeba zacząć w
            > uzdrowieniu Polski).
            > Obecnie będę głosował na Tuska (tak zadecydowałem dawno temu, i nie zmieniam
            > poglądów) aby była równowaga.
            > Pozdrawiam
            Pozdrawiam!
          • ajkaj Re: GWAŁTU,RETY!!! 21.10.05, 12:00
            Masz prawo wyboru, każdy je ma.
      • mordzinas Re: GWAŁTU,RETY!!! 21.10.05, 11:54
        Tak Tak. Gwałtu Rety!!!
        Masz racje. Pora narobić ze strachu w gacie.

Boją się tylko ci ,którzy są nieuczciwi i podli.
        Albo ogłupali propagandą liberalów.

Lech Kaczyński nie jest żadnym zagrożeniem dla demokracji.
        I każdy o tym wie. Nawet ci ,którzy na niego nie będą głosować.

Lech Kaczyński całym swoim życiem udowodnił ,ze jest człowiekiem
        uczciwym ,mądrym i skromnym.
        Całe swoje życie dorosłe życie poświęcił na walkę o demokrację.
        Jak więc możesz napisać takie bzdury że jest dla tej demokracjio
        zagrożeniem?

Człowieku. Zanim coś wystukasz na klawiaturze - wcześniej pomyśl.

Pomyśl sam. A nie powtarzaj sloganów których używają ludzie podli i
        zakłamani.

Idziemy po rozum do głowy i wybieramy PROFESORA LECHA KACZYŃSKIEGO.
        • gzegzolka Re: GWAŁTU,RETY!!! KACZYNSKI JEST ZAGROZENIEM 21.10.05, 11:56
          dla demokracji. Sieje podziały i brunatną mentalność, ktorej jestes swietnym
          przykładem
          • mordzinas Re: GWAŁTU,RETY!!! KACZYNSKI JEST ZAGROZENIEM 21.10.05, 12:00
            gzegzolka napisała:

> dla demokracji. Sieje podziały i brunatną mentalność, ktorej jestes swietnym
            > przykładem

No i znowu straszysz faszyzmem...
            teraz pora na Radio Maryja i o.Rydzyka...

Ależ wy lewacy jesteście prymitywni...
            • gzegzolka Re: GWAŁTU,RETY!!! KACZYNSKI JEST ZAGROZENIEM 21.10.05, 12:04
              faszyzmem nie trzeba straszyć. Wystarczy posłuchac Katolickiego Głosu w każdym
              Domu. Wystarczy przeczytać co piszesz, a starasz się jak najlepszy Przodownik
              Pracy
              • mordzinas Re: GWAŁTU,RETY!!! KACZYNSKI JEST ZAGROZENIEM 21.10.05, 16:47
                gzegzolka napisała:

> faszyzmem nie trzeba straszyć. Wystarczy posłuchac Katolickiego Głosu w
                każdym
                > Domu. Wystarczy przeczytać co piszesz, a starasz się jak najlepszy Przodownik
                > Pracy

A słuchałaś chodź raz tego Katolickego Głosu...???
                Załozę się o wszystko ,ze nigdy.
                Powtarzasz tylko utarte slogany wyborczej tvn i urbana śmiecia.
                Moze warto samemu sobie wyrobić zadanie???
          • ajkaj Re: GWAŁTU,RETY!!! KACZYNSKI JEST ZAGROZENIEM 21.10.05, 12:01
            może przykład, bo samo opluwanie nie wystarcza
      • a.gajewski1 Co do tego sondazu to mnie uspokoil bo on zawsze 21.10.05, 12:30
        nie doszacowuje Tuska:)
    • milena9 Re: Tusk nie lubi Polaków, katolików, farmerów, i 21.10.05, 11:49
      stek bzdór, zaczynam podejrzewać że pod pseudonimem anna darc ukrywa sie
      niejaki Pan Kurski lub co gorsza sam Kaczyński:) wstyd
    • siersciuchspenetrowany Re: Sondaż "Gazety": Kaczyński 4 punkty za Tuskie 21.10.05, 11:52
      Kaczyński minimalnie pierwszy
      21.10.2005 09:01 (aktualizacja 10:35)

Wynik sondażu PGB daje Lechowi Kaczyńskiemu powody do zadowolenia / AFP
      Sensacyjny sondaż Polskiej Grupy Badawczej. W wyścigu prezydenckim Lech
      Kaczyński wyprzedza Donalda Tuska o 0,4 proc.

Według badania Polskiej Grupy Badawczej (PGB), Lecha Kaczyńskiego popiera 50,2
      proc., a Donalda Tuska 49,8 proc. ankietowanych.

To pierwszy z publikowanych w ostatnich tygodniach sondaży, który daje w
      wyścigu prezydenckim prowadzenie Kaczyńskiemu.

- Przy błędzie statystycznym nieprzekraczającym 3 proc. (przy próbie powyżej
      1000 osób błąd wynosi 2,8 proc.) możliwe jest zwycięstwo zarówno Lecha
      Kaczyńskiego jak i Donalda Tuska - powiedział Marcin Palade z PGB.

Tusk i Kaczyński: równe szanse

Według sondażu, większość badanych ma zamiar powtórzyć swój wybór z pierwszej
      tury - ponownie na Kaczyńskiego chce zagłosować 97 proc., a na Tuska 96 proc.
      tych, którzy głosowali na nich w pierwszej turze wyborów prezydenckich.

Jeśli chodzi o elektorat pozostałych kandydatów, to 81 proc. wyborców Andrzeja
      Leppera, 58 proc. Jarosława Kalinowskiego i 52 proc. Janusza Korwin-Mikkego
      zamierza poprzeć Kaczyńskiego. Zamiar głosowania na Tuska deklaruje 69 proc.
      wyborców Marka Borowskiego i 80 proc. Henryki Bochniarz.

Prognozowana przez PGB frekwencja wynosi 44 proc.

Druga tura łeb w łeb

Sondaż przeprowadzono w dniach 19-20 października na reprezentatywnej próbie
      1112 osób powyżej 18. roku życia. PGB jest wspólnym przedsięwzięciem Ośrodka
      Badań Wyborczych i Biura Badania Opinii i Rynku Estymator.

(INTERIA.PL/PAP)
    • t.duszynski Re: Sondaż "Gazety": Kaczyński 4 punkty za Tuskie 21.10.05, 11:52
      Nie wiem czy tam ktos w sztabie Tuska pracuje,czy juz sie tylko swietuje.
      OBOP zrobil Was na szaro.Albo to Wy oplaciliscie tych pracusiow .Co to sie
      stalo,ze w ciagu 1,5 tygodnia poparcie Donaldowi spadlo z 15% do 4%? Moze sie
      upil na Wawelu albo zgwalcil staruszke, co spotkalo sie z dezaprobata
      najbardziej liberalnego elektoratu tj pracownic i klientow agencji towarzyskich?
      • davidmors Wynik wyborów pokaże wiarygodność GW. 21.10.05, 11:56
        • ajkaj Re: Wynik wyborów pokaże wiarygodność GW. 21.10.05, 12:03
          GW już tę "wiarygodność" pokazała, wynik jak wynik nie musi tego dowieść, bo
          zalezy od bardzo wielu czynników. Zawód wobec GW jest moją klęską, ale to nie
          zdarzyło się diś.
      • mordzinas SONDAŻE BYŁY "ROBIONE" POD TUSKA. 21.10.05, 11:59
        Teraz już chyba wszyscy wiedzą ,ze sondaże były robione pod zwycięstwo
        Tuska.
        Im bliżej wyborów tym dzień prawdy bliżej.
        Dlatego ośrodki badania musiały zacząć pokazywać zblizoną prawdę żeby
        nie zbłaźnić się całkowicie.

4 procent róznicy to już bład statystyczny.

Będzie dobrze.

Wygra LECH KACZYŃSKI.
        Wygra po prostu Polska.
        Przegrają manipulatorzy i krętacze.
        Nareszcie.
        • azael11 WCZEŚNIEJ POD PO 21.10.05, 12:00

• gzegzolka Re: SONDAŻE BYŁY "ROBIONE" POD TUSKA. 21.10.05, 12:01
          LUDZIE LEPPERA KŁAMIĄ i to Wasze kłamstwa zniekształcają sondaże, a nie
          intencje sondazy
        • davidmors Tuska popiera Wałęsa i Kwach - wystarczy? 21.10.05, 12:01
          Wystarczy, aby prezydentem został Lech Kaczyński.
          • mordzinas Re: Tuska popiera Wałęsa i Kwach - wystarczy? I 21.10.05, 12:02
            davidmors napisał:

> Wystarczy, aby prezydentem został Lech Kaczyński.

No i to bydle urban...
            • atomm Re: Tuska popiera Wałęsa i to dla mnie wystarczy. 21.10.05, 12:42
              Poparcie Walesy jest sporym zaszczytem dla kandydata...
              A legenda Solidarnosci wybiera Tuska...

A to ze nic nie znaczacy ludzie mowia "wole aids od dzumy" to zadne poparcie...
              Taki Urban, Kwasniewski czy Mileer nie robia kampanii Donaldowi Tuskowi...
              Dla nich Tusk jest mniejszym zlem...

Popatrz lepiej kto popiera Kaczynskiego - pseudo ksiadz Rydzyk i kryminalista
              Lepper...
          • veglie Re: Tuska popiera Wałęsa i Kwach - wystarczy? 21.10.05, 12:03
            davidmors napisał:

> Wystarczy, aby prezydentem został Lech Kaczyński.
            A może nie zostanie?Co wtedy?
            • ajkaj Re: Tuska popiera Wałęsa i Kwach - wystarczy? 21.10.05, 12:13
              wtedy Polacy jeszcze raz zobaczą czy warto ufać mediom, jeszcze jedno
              doświadczenie, jeszcze trochę rozumu, może tak ma być, rozwój społeczeństwa trwa
              wiekami nie latami
      • ajkaj Re: Sondaż "Gazety": Kaczyński 4 punkty za Tuskie 21.10.05, 12:11
        dobra uwaga
    • wiedmak I po co robisz z siebie idiotke? 21.10.05, 12:02
      To nie forum Radia z ryjkiem gdzie banda, ktora ledwo skonczyla podstawowke
      uwierzy w kazda bzdure. Nie wiem czy za takie teksty ci zaplaca "Szuje" od
      Kaczynskiego.
    • hanauma Chce wierzyc w rozsadek Polakow. 21.10.05, 12:03
      Jesli wygra kandydat Lech K., to najpierw bedzie szukanie sprawcow korupcji,
      zlego funkcjonowania osrodka zdrowia, spozniajacych sie autobusow w Koziej
      Wolce, gradobicia, i w ogole wszystkiego, na co skarzy sie popierajacy
      kandydata Lecha K. elektorat Radyja, Leppera, i wszystkich, ktorym kandydat
      obiecal bezwzgledna poprawe losu bez kiwniecia palcem z ich strony. PiS da!!!
      (genialne haslo, brawo dla autora). Kaczynski dobrze pamieta czasy PRL, i dazy
      do tego, zeby samodzielnie sterowac wszystkim decyzjami od szczebla najwyzszego
      do najnizszego.
      Pod koniec kadencji zacznie sie szukanie uzasadnien, ze dopiero przygotowano
      grunt pod wprowadzenie zmian, i ze trzeba PiS-dawcow wybrac na kolejna
      kadencje. Zaraz potem tak samo bedzie z prezydentem.

Chce wierzyc w rozsadek Polakow.

Koncert na cztery rece jest dobry tylko w wykonaniu dobrych pianistow, gdy
      graja oni w filharmonii.
      Dwoch Kaczynskich na dwoch najwazniejszych stanowiskach w panstwie to wrecz
      niehigieniczne!!! Nawet PiS nie bedzie mial mozliwosci kontrolowania decyzji
      bossow, bo swoje plany beda uzgadniac bez porozumienia z nikim. Kontakt ze soba
      maja dobry.
      Metody Kaczynskiego juz teraz pokazuja, jak bardzo jest napalony na wladze. A
      gdy widac, ze metody sie nie sprawdzaja, to tlumaczy sie, ze to nie on, tylko
      sztab wyborczy, bez porozumienia z nim. Co za cynik i populista.

• mordzinas Re: Chce wierzyc w rozsadek Polakow. 21.10.05, 12:04
        Tylko ludzie którzy mają coś na sumieniu mogą się obawiać prezydenta
        Kaczyńskiego.

Tylko tacy.

I dobrze o tym wiecie wszyscy.
        • veglie Re: Chce wierzyc w rozsadek Polakow. 21.10.05, 12:07
          mordzinas napisał:

> Tylko ludzie którzy mają coś na sumieniu mogą się obawiać prezydenta
          >
          > Kaczyńskiego.
          >
          > Tylko tacy.
          >
          > I dobrze o tym wiecie wszyscy.
          Miodowicz,Brochwicz i wydekoltowana Jarucka też????
        • gzegzolka Re: Chce wierzyc w rozsadek Polakow. 21.10.05, 12:09
          mordzinas napisał:

> Tylko ludzie którzy mają coś na sumieniu mogą się obawiać
          prezydenta
          >
          > Kaczyńskiego.
          >
          > Tylko tacy.
          >
          > I dobrze o tym wiecie wszyscy.

Wiemy, wiemy. Wasserman będzie wydawał zaświadczenia, czy masz sumienie czyste,
          czy nie. Nawet nie wiesz jak bardzo masz nieczyste. No? Pomyśl. A gdzie byłeś 2
          lata temu, we wrześniu 2003? Nie pamiętasz? A jak nie we wrześniu to w
          sierpniu. No? A co robiła Twoja Babcia? Nie ta ze strony matki, tą się nie
          chwal. Ta ze strony ojca. No? Przypomnij sobie. Juz dzis leć po zaświadczenia!
          • dupaasi Re: Chce wierzyc w rozsadek Polakow. 21.10.05, 12:17
            TUSK TO OBŁUDNIK,HIPOKRYTA I OSZCZERCA OKŁAMUJĄCY POLAKÓW.PRZEZ CAŁĄ KAMPANIE
            OBRZYDZA I WYSZYDZA TYCH OBYWATELI, KTÓRZY WYBIERALI SAMOOBRONE CZY LEPPERA A
            TAKŻE TYCH CO SŁUCHAJĄ RADIA MARYJA A JEDNOCZESNIE COS BREDZI O ŁĄCZENIU
            POLAKÓW.JAK MOZNA BYC TAK OBŁUDNYM I NIETOLERANCYJNYM (A TOLERANCJĄ NIBY SIĘ
            "PODPIERA").JAK KANDYDAT KTÓRY GADA O ŁĄCZENIU MOŻE DZIELIĆ OBYWATELI NA TYCH
            GORSZYCH - CO WYBIERALI LEPPERA,TYCH CO SŁUCHAJĄ RADIA MARYJA I TYCH LEPSZYCH CO
            CZYTAJĄ NP URBANOWSKIE "NIE".TO CO OPOWIADA TUSK (CHOCBY W OSTATNIEJ DEBACIE W
            TVN) JEST PRZESIĄKNIETE NIENAWIŚCIĄ DO TYCH LUDZI.ON NIE ROZUMIE ŻE W WOLNEJ
            POLSCE MOŻNA MIEĆ RÓŻNE POGLĄDY POLITYCZNE,SŁUCHAC RÓŻNYCH ROZGŁOSNI RTV I
            CZYTAC RÓŻNE GAZETY.DLA TUSKA PRAWA OBYWATELSKIE KOŃCZĄ SIĘ WOBEC ZWOLENNIKÓW
            LEPPERA I SŁUCHACZY RADIA MARYJA.TUSK TO WILK W OWCZEJ SKÓRZE, CZŁOWIEK
            NIEWIARYGODNY,TO CZŁOWIEK KTÓRY DO RÓŻNYCH LUDZI MÓWI RÓŻNE RZECZY,JEST TO
            CZŁOWIEK KTÓRY W GRUNCIE RZECZY NIE TOLERUJE INNYCH POGLĄDÓW NIŻ JEGO
            WŁASNE,KTÓRY I UBLIŻA PUBLICZNIEM TYM KTÓRZY CENIĄ INNE WARTOŚCI NIŻ ON I JEGO
            MALOWANI POPLECZNICY.
            • arek64 Re: Chce wierzyc w rozsadek Polakow. 21.10.05, 16:37
              Zastanówmy się tylko nad jedną rzeczą. Jeżeli wygra Kaczyński, to wraz z pisem
              będą forsować swój program gospodarczy, który doprowadzi nasz kraj do totalnej
              ruiny. Niech zwolennicy Kaczyńskiego powiedzą mi skąd ich ulubieniec będzie
              brać na to wszystko forsę, co ludziom obiecuje. Oczywiście jak Janosik chce
              zabrać bogatym i rozdać biednym. Tylko ile można doić bogatych? Pewnie
              najsilniejsi wytrzymają kilka miesięcy i koniec. A co z pozostałymi latami
              kadencji? Bogatych nie będzie, bo zniszczy ich PiS! A jak nie będzie bogatych,
              to kto da ludziom biedniejszym pracę? Biedni będą zatrudniać biednych? A skąd
              wezmą pieniądze na inwestycje? Niestety populizm i nieświadomość społeczeństwa
              biorą górę nad rozsądkiem i wiedzą, szczególnie ekonomiczną.
              Wiem, że większość ludzi wolałaby nic nie robić, a dostawać pieniądze od
              państwa. I ci wszyscy głosują na PiS i Samoobronę. Ci, którzy mają świadomość,
              że nic się nie bierze z niczego, ci, którzy chcą pracy, aby normalnie żyć, ci
              głosują na bardziej liberalne partie i kandydatów. Bo system liberalny jest
              jedyną nadzieją na wzrost zatrudnienia, na wzrost płac i rozrost tzw. klasy
              średniej, która stanowi zdecydowanie największą część społeczeństw zachodnich,
              a która w Polsce jest w śladowych ilościach.
              Zastanówmy się więc, czy lepiej dążyć do poprawy swoich warunków życia, czy
              lepiej mieć pracę i godność, czy też lepiej wszystkich sprowadzić do parteru,
              jak np. na Białorusi, gdzie wszyscy mają po równo i cieszą się, że ich
              przywódca Łukaszenka daje im po 4 dolary miesięcznie.
              • pralkosuszarka Re: Chce wierzyc w rozsadek Polakow. 21.10.05, 17:06
                hi,hi ale to naiwne, zbyt duża wiara w prostotę mechanizmów gospodarczych.
                Jednym z magnesów przyciagajacych do naszego kraju sa niskie koszty siły
                roboczej i zaręczam Ci, że niezaleznie od tego czy Tusk wygra czy też
                Kaczyński, że to się nie zmieni, nadal będzie u nas taniej coś wyprodukować niż
                np w Norwegi.
      • ajkaj Re: Chce wierzyc w rozsadek Polakow. 21.10.05, 12:06
        ale pleciesz, Na stanowisku premiera nie jest J Kaczyński, więc nie bredź. A
        autobusy w Koziej Wólce są dla wielu ważniejsze niż Twój osobisty interes...
        • hanauma Re: Chce wierzyc w rozsadek Polakow. 21.10.05, 12:19

> ale pleciesz, Na stanowisku premiera nie jest J Kaczyński, więc nie bredź.
          chyba za krotko zyjesz na swiecie. A kto to jest Marcinkiewicz?

> autobusy w Koziej Wólce są dla wielu ważniejsze niż Twój osobisty interes...
          Nic nie mowie o swoich interesach. Chce tylko, zeby decyzje o kursowaniu, lub
          nie kursowaniu autobusu w Koziej Wolce byly podejmowane przez wladze Koziej
          Wolki, z udzialem instytucji organizujacej transport, a nie przez Prezydenta RP.
          Jego zadaniem jest czuwanie nad Polska jako krajem, w ktorym jest 38 milionow
          ludzi, tysiace Kozich Wolek, i wiele innych problemow.
          Prezydent nie moze byc tylko dla tych, co sluchaja bredni w radio, nie splacaja
          kredytow, czy w obawie o stolki nie podejmuja zadnych decyzji.
          Cos zrozumiales/-as?
      • azael11 sama na to wpadłaś 21.10.05, 12:08
        masz jakieś zdolności prorocze :)
    • lmblmb Tusk nic nie poradzi na to, że Polacy to półgłówki 21.10.05, 12:06
      Kandydat Tusk nie jest winien temu, że Polacy nie myślą logicznie. Nie widziałem
      spotów wyborczych, ale podobno było coś o pustoszejących lodówkach. Jeśli ktoś
      dał się na to nabrać, to jest, lekko mówiąc, nie rozsądny.

Dla mnie to właśnie Kaczyński odpada, za demagogię. To styl radia maryja, w
      ktorym zresztą się pojawiał.
      • ajkaj Re: Tusk nic nie poradzi na to, że Polacy to półg 21.10.05, 12:10
        no, było o lodówkach ale u Tuska......
      • szoszan Re: Tusk nic nie poradzi na to, że Polacy to półg 21.10.05, 12:12
        Poza tym PiS, jego wyborcy i L.Kaczyński już wiedzą, że A. Lepper otrzymał od
        nich realny wpływ na sprawowanie władzy w tym kraju.
        Chciałabym się zapytać 1ego prawnika w Polsce: czy ja też tak jak Lepper mogę
        sobie lekceważyć sądy i przepisy prawne i otrzymam za to obietnicę solidarności
        z moim wykluczeniem, niedokształceniem czy niewiedzą?
        • ajkaj Re: Tusk nic nie poradzi na to, że Polacy to półg 21.10.05, 12:14
          może pomyśl dlaczego Lepper dotał ponad 15 %, a wtedy sobie sam odpowiedz
      • azael11 no tak sami głupki jeden normalny się odnalazł:) 21.10.05, 12:14
        brawo tak dalej nic tylko obrażć
        twój wybór na kogo pójdziesz
        mój też wolny
        czy to znaczy że któryś z nas jest głupszy??
        czy to tylko różnica poglądów nie mająca akurat z inteligencja nic wspólnego
        tak jak nie ma nic religia do inteligencji i wykształcennia
        pozatym wybór mój pada na człowieka inteligentniejszego i lepiej wykształconego
        ale to pewnie moja głupota
        że nie wybieram nmagistra gdzie napisanie i zaliczenie zabiera niecały miesiac tylko doktora prawa po habilitacji głupi wybór nie ma co
        a dok
      • radek_sim Re: Tusk nic nie poradzi na to, że Polacy to półg 21.10.05, 12:18
        Nie popieram Ryzyka i jego zakichanego radia. Natomiast co do przesłania z
        pustymi lodówkami, była bardzo wymowna. Choć ja nie głosowałem z powodu tego na
        PiS.
        Głosowałem na PiS przeświadczony że będzie na drugim miejscu i dlatego aby
        naprawiał Wymiar sprawiedliwości, bo od tego trzeba zacząć inaczej każdy
        przepis, nawet najlepsza myśl zostanie zżarta przez złodziei, oszustów,
        łapówkarzy.
        Co do lodówki. Przelicz Sobie ile dajesz haraczu obecnie. Co mi po tym że
        obniżą np. artykuły luksusowe i mój podatek, kiedy podniesiony będzie Vat na
        artykuły pierwszej potrzeby. Ja sobie policzyłem i rzeczywiście byłem do tyłu z
        kasą.
        Obecnie wybieram Tuska na prezydenta i wiem, że człowiek sprosta zadaniom.
    • somsiad82 Re: Tuski dzieli Polskę na bogatych i resztę! 21.10.05, 12:09
      Ja myśle że na Tuska zagłosują Warszawiacy. Ostatnio jak jechałem taksówką i
      nawiązała się rozmowa na temat wyborów, taksówkarz stwierdził, że powinien
      wygrać Kaczyński, bo niby dlaczego inni mają mieć lepiej niż Warszawa. Święte
      słowa....

anna-dark napisała:

> Tuski dzieli Polskę na bogatych i resztę! Dlatego bogaci i agenci,
      > nierozliczeni przez 16 lat zdrajcy Ojczyzny, zagłosują n Tuska. Reszta
      Polski -
      >
      > przeszło 50% - zagłosuje na Lecha Kaczyńskiego, i Lech Kaczyński wygra!
      Polska
      > będzie lepsza, i wcale nie zamierzam z niej wyjeżdżać !!!
      >
    • dupaasi LOGOPEDA PILNIE POSZUKIWANY!!! 21.10.05, 12:13
      TUSK,ROKITA I PANI HANIA POWINNI PILNIE PRZEJŚĆ TERAPIĘ LOGOPEDYCZNĄ. A SWOJĄ
      DROGĄ ALE SIĘ DOBRALI.
      • gzegzolka Re: LOGOPEDA PILNIE POSZUKIWANY!!! 21.10.05, 12:16
        tak się dobrali jak Ty sobie dobrałes nick
      • ajkaj Re: LOGOPEDA PILNIE POSZUKIWANY!!! 21.10.05, 12:16
        są jak wyrzutki, jej już nikt nie chce, jego też, bo gdzie są jego autorytety,
        gdzie jest np. p. Olechowski, p. Geremek, p. Gilowska, p. Płażyński, przecież to
        wybitne nazwiska polityczne
        • gzegzolka Re: LOGOPEDA PILNIE_OTO WASZE ARGUMENTY! 21.10.05, 12:19
          ajkaj napisała:

> są jak wyrzutki, jej już nikt nie chce, jego też, bo gdzie są jego autorytety,
          > gdzie jest np. p. Olechowski, p. Geremek, p. Gilowska, p. Płażyński, przecież
          t
          > o
          > wybitne nazwiska polityczne
          zwłaszcza Płażynski, ktory palcem nie kiwną jak rujnowano Stocznię!!!
      • grunio Re: LOGOPEDA PILNIE POSZUKIWANY!!! 21.10.05, 12:37
        A co tam, niech sobie trochę poseplenią - niedługo przestaną być słyszalni.
        • gzegzolka Re: LOGOPEDA PILNIE POSZUKIWANY!!! 21.10.05, 12:39
          już się Kaczyńscy + Rydzyk o to postarają?
          • mordzinas Re: LOGOPEDA PILNIE POSZUKIWANY!!! 21.10.05, 13:03
            gzegzolka napisała:

> już się Kaczyńscy + Rydzyk o to postarają?

Tak tak oczywiście.

O jeszcze Radio Maryja TV Trwam no i hilter ich idol oczywiśiście .

Tak masz raqcje. jak zawsze.
    • maheda Do tych, którym się nie podoba żaden z kandydatów. 21.10.05, 12:14
      Jestem w identycznej sytuacji - moim typem na Prezydenta był kto inny, a ci dwaj
      panowie są albo "umoczeni" w różne brzydkie sprawki, albo zdążyli się już
      wykazać indolencją.
      A jednak głosować pójść trzeba, bo przecież, do cholery, któryś z nich
      prezydentem będzie.
      Dlatego dość uważnie oglądam wszystkie debaty i śledzę wypowiedzi.

1) Tusk chce spełniać marzenia wszystkich (może nie ma własnych celów, albo
      celem jest prezydentura), Kaczyński chce realizować własne plany (chyba guzik go
      obchodzi, czego chcą inni). Tutaj więc jest remis - po minusie dla każdego, ale
      większy dla Tuska.

2) Jeśli Kaczor zostanie prezydentem, to rządzić będzie nami koalicja PO-PiS, a
      Kaczor może zmierzać do lekkiej dyktatury. Jeśli zostanie nim Tusk, to kto wie,
      czy koalicja nie powstanie na bazie PSL, Samoobrony i LPR, na zasadzie
      "przeciwwagi" (co jest z gruntu głupie). Wybór faktycznie między dżumą a
      cholerą, ale coś trzeba wybrać. Nie potrafię dokonać wyboru na tym polu.

3) Kaczyński rozesłał list z prośbą o poparcie, z zaznaczeniem, że reprezentuje
      postawę Polak-Katolik. Rozesłał go do wszystkich parafii w Polsce, WSZYSTKICH
      wyznań. Zero wyczucia. Minus dla Kaczyńskiego.

4) Kaczyński rządząc Warszawą, zlikwidował biurokrację SLD/PO, zastępując ją
      większą liczbą wydziałów PiS. Nie wygląda to dobrze w świetle zapowiedzi
      Kaczyńskiego, dotyczących utworzenia kolejnych Komisji. Minus dla Kaczyńskiego.

5) Tusk nie robi błędów - ale wiadomo, że nie robi błędów ten, kto nic nie robi.
      Niepotrzebny mi prezydent, który będzie się wyłącznie ładnie uśmiechał. Minus
      dla Tuska.

6) Kaczor zwrócił się z prośbą o poparcie do Radia Maryja. Nie przeczę, z tego
      radia można dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy, o których w mediach
      publicznych żaden redaktor nawet nie stęknie. Można powiedzieć, że jest to radio
      opozycyjne o największym zasięgu w Polsce. Ale ponieważ O.Dyrektor do tego
      opluwa również wielu niewinnych ludzi tylko i wyłącznie ze względu na ich
      narodowość, rzuca kalumnie oraz wyciera się przy okazji Bogiem i tym wszystkim,
      co powinno być święte - Radio to jest z gruntu niemoralne. Znak zapytania dla
      Kaczyńskiego, który wyciera sobie w wywiadach usta moralnością.

7) W debatach indywidualnych - gdy Kaczyńskiego próbują przekrzyczeć
      dziennikarze - to nawet, gdy ten podnosi głos, dziennikarze podnoszą swój, a po
      jakimś czasie Kaczor ustępuje. Gdy natomiast Tusk coś mówi, lekko tylko
      podnosząc głos lub nie podnosząc go wcale - dziennikarze milkną, dając mu skończyć.
      Niektórych rzeczy nie widać przez szklany ekran, widoczne są dopiero w kontakcie
      osobistym. Z powyższego wnoszę, że Tusk budzi jakiś respekt, którego zupełnie
      nie wywołuje Kaczyński. Punkt dla Tuska i to dość spory.

Na razie jestem zdecydowana na Tuska (głównie ze względu na punkt ostatni), ale
      minimalnie. Waham się jeszcze trochę.

Ma ktoś jeszcze jakieś dalsze argumenty? Tylko proszę, nie mówcie mi o
      programach - przecież Prezydent to nie Premier!
      • ajkaj Re: Do tych, którym się nie podoba żaden z kandyd 21.10.05, 12:18
        tania prowokacja, żeby mimo wszystko wykazać wyższość Tuska, to nie jest
        inteligencja, to kombinowanie
      • moki1 Re: Do tych, którym się nie podoba żaden z kandyd 21.10.05, 12:23
        Ad 7. Chyba złe wnioski wyciągasz. To tylko dowodzi stronniczości dziennikarzy,
        którzy wyraźnie faworyzują Tuska.
        • ajkaj Re: Do tych, którym się nie podoba żaden z kandyd 21.10.05, 13:05
          jasne
    • gzegzolka TOTALITARNA MORALNOSC PiSu moze 25 zwyciężyć 21.10.05, 12:14

mordzinas i anna dark przekonują mnie, ze czerwone, ktoremu do brunatnego
      blisko wraca wielkimi krokami
      • mordzinas Re: TOTALITARNA MORALNOSC PiSu moze 25 zwyciężyć 21.10.05, 13:00
        gzegzolka napisała:

>
        > mordzinas i anna dark przekonują mnie, ze czerwone, ktoremu do brunatnego
        > blisko wraca wielkimi krokami

Widzisz gzegzolko.
        Ciebie już przekonał mordzinas. Łatwo dajesz się przekonywać.
        Ale z rozumu korzystać nie chcesz.
        Najlepiej nawciskać przeciwnikowi faszystów...
        Żenada. Żenada Żenada
        • proszeprosze KACZYNSKI JEST POLAKIEM, TUSK MA OBYWATELSTWO POLS 21.10.05, 15:03
          mordzinas napisał:

> gzegzolka napisała:
          >
          > >
          > > mordzinas i anna dark przekonują mnie, ze czerwone, ktoremu do brunatnego
          >
          > > blisko wraca wielkimi krokami
          >
          > Widzisz gzegzolko.
          > Ciebie już przekonał mordzinas. Łatwo dajesz się przekonywać.
          > Ale z rozumu korzystać nie chcesz.
          > Najlepiej nawciskać przeciwnikowi faszystów...
          > Żenada. Żenada Żenada
          • tusk1944 Re: KACZYNSKI JEST POLAKIEM, TUSK MA OBYWATELSTWO 21.10.05, 15:39
            proszeprosze napisał:

> mordzinas napisał:
            >
            > > gzegzolka napisała:
            > >
            > > >
            > > > mordzinas i anna dark przekonują mnie, ze czerwone, ktoremu do brun
            > atnego
            > >
            > > > blisko wraca wielkimi krokami
            > >
            > > Widzisz gzegzolko.
            > > Ciebie już przekonał mordzinas. Łatwo dajesz się przekonywać.
            > > Ale z rozumu korzystać nie chcesz.
            > > Najlepiej nawciskać przeciwnikowi faszystów...
            > > Żenada. Żenada Żenada

gzegzulka to jest przecież ortodoksyjna zausznica SLD,chowa sie za Tuskiem bo
            jej polityczni ulubieńcy zostali juz zatopieni.
      • wrojoz Re: TOTALITARNA MORALNOSC PiSu moze 25 zwyciężyć 21.10.05, 14:41
        Nie głosujcie na mnie, jestem słaby i udaję się do hospicjum
        Lech Kaczyński.
      • wrojoz Re: TOTALITARNA MORALNOSC PiSu moze 25 zwyciężyć 21.10.05, 14:42
        gzegzolka napisała:

>
        > mordzinas i anna dark przekonują mnie, ze czerwone, ktoremu do brunatnego
        > blisko wraca wielkimi krokami

Kaczyński to poplecznik ciemnoty. To trzeba uznać.
    • andrzej_z_gdanska MIILLER + URBAN + RYWIN = TUSK !!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.10.05, 12:17
      MIILLER + URBAN + RYWIN = TUSK !!!!!!!!!!!!!!!!!!
      BOŻE !!
      JA CHCIALEM NA TUSKA !!!
      ALE
      POPARCIE AFERZYSTÓW
      MILLERA, URBANA, RYWINA
      OTWORZŁO MI OCZY !!!!!!!
      • andrzej_z_gdanska Re: MIILLER + URBAN + RYWIN = TUSK !!!!!!!!!!!!! 21.10.05, 12:18
        MIILLER + URBAN + RYWIN = TUSK !!!!!!!!!!!!!!!!!!
        BOŻE !!
        JA CHCIALEM NA TUSKA !!!
        ALE
        POPARCIE AFERZYSTÓW
        MILLERA, URBANA, RYWINA
        OTWORZŁO MI OCZY !!!!!!!

ZA TUSKIEM STOJA AFERZYSCI !!!!!!
        • gzegzolka HOJARSKA + ŁYZWIŃSKI +MOHERY=KACZYNSKI 21.10.05, 12:21
          i co, dobrze Wam jak tak zestawię? Nieee? Niemożliwe
          • pucia_pucia Tusk to Manadryna sceny polityczne 21.10.05, 12:48
            Tusk jak Mandaryna śpiewa tylko z playbacku. Mówi co mu karzą. Sam z siebie nic
            błyskotliwego nie spłodzi. A juz na pewno nie stać go na błyskotliwą ripostę.
            Kaczka to co innego. Facet ma klasę.

Kaczyński obronił
            1. magisterkę
            2. doktorat
            3. habilitację

Tuska obronił
            1. magisterkę i to tak sobvie
            • pkownacki Tusk to Manadryna sceny politycznej??? 21.10.05, 13:42
              szczerze watpie czy wyksztalcenie profesora Kaczynskiego pomoglo mu w sprawnym
              zarządzaniu stolica, czemu nikt nie przyjrzy sie dokladnie haslu "negocjuje z UE
              miliard Euro" ...
              ale jest w sumie taka zasada, jak ktos sobie nie radzi na stanowisku to wyrzuca
              sie wyzej by wiecej nie zniszczyl, ale zeby od razu na Prezydenta naszej biednej
              Rzeczpospolitej
          • wrojoz Re: HOJARSKA + ŁYZWIŃSKI +MOHERY=KACZYNSKI 21.10.05, 14:37
            Rydzyk=Kaczyński=Lepper=Beger=ZiObrO=Hojarska=Kobylański=Jurek=przestępcy.
            • rerana Re: HOJARSKA + ŁYZWIŃSKI +MOHERY=KACZYNSKI 21.10.05, 15:00
              Ale oni nie są takimi sprzedawczykami polskiego interesu jak ci twoi z Tuskiem
              na czele!!!
        • ewa.rolska Re: MIILLER + URBAN + RYWIN = TUSK !!!!!!!!!!!!! 21.10.05, 12:39
          andrzej_z_gdanska napisał:

> MIILLER + URBAN + RYWIN = TUSK !!!!!!!!!!!!!!!!!!
          > BOŻE !!
          > JA CHCIALEM NA TUSKA !!!
          > ALE
          > POPARCIE AFERZYSTÓW
          > MILLERA, URBANA, RYWINA
          > OTWORZŁO MI OCZY !!!!!!!
          >
          > ZA TUSKIEM STOJA AFERZYSCI !!!!!!

NIESTETY MASZ RACJE !
        • pucia_pucia *Tusk to taka MANDARYNA sceny politycznej********* 21.10.05, 12:53
          ooo
          • qpalzm Surmy bojowe 21.10.05, 13:15
            Tak sobie czytam te wasz zaklęcia i okrzyki bojow i śmiech mnie ogarnia. Czy wy
            myślicie, że wypowiedzi z internetu dorzucają do urn? Albo, że przeciwnik się
            przestraszy, podwinie ogon i da drapaka? Na cholerę młócić tę słomę? I tak nie
            wymłoci się niej żadnego ziarna.
      • gromek1 Re: MIILLER + URBAN + RYWIN = TUSK !!!!!!!!!!!!! 21.10.05, 12:37
        Zauważyłem. Spojrzenie masz głębokie i tkwi w nim tęsknota za rozumem
        • qpalzm Surmy bojowe 21.10.05, 13:23
          Tak sobie czytam te wasze zaklęcia i okrzyki bojowe i śmiech mnie ogarnia. Na
          cholerę to młócenie słomy? Czy wy myślicie, że wypowiedzi z internetu są
          dorzucane do urn wyborczych, albo że przeciwnik przestraszy się, podkuli ogon i
          da drapaka?
          Rzeczywistości nie da sie zakląć, ani zamówić z listkiem bobkowym na czole.
          Mnie osobiście wiszą obaj kandydaci i zadne pohukiwanki nie robią na mnie
          wrażenia. Do dodawanie sobie animuszu to zatem taka polityczna masturbacja.
          Niby nieszkodliwe, ale cokolwiek sztuczne ...
    • paola_23 Re: Uwaga !!! Tusk ma już 238% !!! 21.10.05, 12:18
      anna-dark napisała:

> Uwaga !!! Tusk ma już 238% !!!

A Ty masz - 100% zdrowego rozsądku!!!
      • paola_23 Re: Uwaga !!! Tusk ma już 238% !!! 21.10.05, 12:20
        paola_23 napisała:

> anna-dark napisała:
        >
        > > Uwaga !!! Tusk ma już 238% !!!
        >
        > A Ty masz - 100% zdrowego rozsądku!!!

oczywiście minus.... 100% ....
        z rozumem tez cos koło 0% ...
    • ubik007 JP2 o liberalizmie 21.10.05, 12:24
      W encyklice "Laborem excercens" JP2 pisze, że XIX wieczny kapitalizm przyniósł
      wyzysk i niesprawiedliwość "wołającą o pomstę do nieba": "Takiemu stanowi
      rzeczy sprzyjał liberalny ustrój społeczno-polityczny, który wedle swoich
      ekonomicznych założeń popierał i zabezpieczał inicjatywę gospodarczą posiadaczy
      i przedsiębiorców, ale nie troszczył się dostatecznie o zabezpieczenie praw
      człowieka pracy utrzymując, że praca ludzka jest tylko narzędziem produkcji,
      której podstawą, czynnikiem sprawczym oraz celem jest sam kapitał." Otóż w XX
      w. cywilizacja zachodnia stworzyła system zabezpieczeń człowieka pracy przed
      wyzyskiem (kodeks pracy, etc) i Kaczor tych zabezpieczeń broni, a Tusk chce
      powrotu do barbarzyństwa czyli liberalizmu
      • gzegzolka Re: JP2 o liberalizmie 21.10.05, 12:29
        JP2 pisał o GODNOŚCI OSOBY LUDZKIEJ I O MIŁOŚCI. Jakos ani godności ani miłości
        w postach PiSowców nie widzę.
        (Dokładniej, juz w pierwszej swojej książce JP2 przeciwstawił tomizmowi
        fenomenologię :kostycznym wyliczeniom przeciwtawiał wolnośc właśnie)
        • ubik007 Re: JP2 o liberalizmie 21.10.05, 12:35
          Zmienia Pani temat. Kaczor wielokrotnie podkreślał, że nie jest przeciwnikiem
          wolności. I jego walka z komuną jest na to dowodem. Ale wolność i doktryna
          liberalna to nie to samo. Taki jest tylko frazes z kampanii Tuska. Nauka
          społeczna Kościoła liberalizm bardzo wyraźnie i wielokrotnie potępiła.
          • gzegzolka Re: JP2 o liberalizmie 21.10.05, 12:38
            przeciez nie z liberalizmem Tuska się zgadzam; nie podobają mi się jawne
            zapowiedzi ograniczania wolności przez Kaczyńskiego.Od pierwszych pism JP2 był
            za duchową wolnością!
      • szoszan Re:Tak naprawdę to nie czytałeś papieskich encykli 21.10.05, 12:50
        bo papież nic nie mówił o liberaliźmie gospodarczym, natomiast skupiał się na
        społecznym i ewangelicznym wymiarze pracy.Przestań siać defetyzm i mącić
        ludziom w głowach.
        Największym liberałami w dziejach ludzkości byli Jezus i jego Apostołowie, a
        zwłaszcza niejaki Paweł z Tarsu:polecam(dla inteligentnych)Ew.wg Mateusza
        rozdz.22w.16-22 i rozdz.25 z tejże.
        Dodam że PiS i L.Kaczyński chce za to z Polski zrobić Amerykę Łacińską lub
        Argentynę. Ciekawe czy znalazł już swoją Evitę Peron, bo jakoś sobie nie
        wyobrażam Mańki Kaczyńskiej śpiewającej: >Kochaj mnie PRLuuuuuuuuuu...<
        • wredna_jedza Ty też nie czytałaś :)) 21.10.05, 13:50
          W tym cały problem :))))
          Może byś tak zajrzała do WSZYSTKICH encyklik tworzących społeczną naukę kościoła.
          Wolność w wymiarze duchowym nie ma nic wspólnego z liberalizmem gospodarczym,
          który kościół oficjalnie potępia.
        • ubik007 Re:Tak naprawdę to nie czytałeś papieskich encykl 21.10.05, 15:02
          Oczywiście, liberałowie chętnie powołują się na Pawła z Tarsu i jego hasło "Kto
          nie pracuje ten nie je", które było czołowym zawołaniem hitlerowców. Od Pawła z
          Tarsu polecałbym raczej lekturę ewangelii: "Nie można służyć Bogu i mamonie".
          Wyrywkowe posługiwanie się katolicyzmem na potrzeby liberalizmu do nikąd nie
          prowadzi. Co do mojej znajomości encyklik, to oczywiście od liberałów można
          usłyszeć jedynie inwektywy. Zacytowałem bardzo konkretną wypowiedź, która wiele
          mówi i Twoje obelgi tego nie zmienią.
          • szoszan Re:Tak naprawdę to nie czytałeś papieskich encykl 21.10.05, 15:40
            Oj,tonący brzydko się chwyta...ale to już taki obyczaj PiSowców i fanów LK, nie
            tylko na tym forum.Nikogo nie obrzucałam inwektywami lub obelgami. Trzmaj afekt
            kolego.To wy uważacie, że liberalizm jest grzechem, diabłem wcielonym i
            używacie go jak klątwy czy wyzwiska, bo Rydzyk wam objawił. Dużo w Was zwykłej
            faryzejskiej obłudy, niestety.
            • pralkosuszarka Re:Tak naprawdę to nie czytałeś papieskich encykl 21.10.05, 16:04
              wypraszam sobie ojca Rydzyka, a kibicuje Kaczyńskiemu, bo uwazam, że nie
              wszystko co dobre jest dochodowe, czy wiesz,że teraz nie ma prawie wogóle
              bezpłatnych kółek zainteresowań dla dzieci i młodzierzy. Czy wiesz, że z z
              pozostawionych samym sobie dzieci z ubogich rodzin, często wyrastaja
              przestepcy. Co z tego,że będziesz miała dużo pieniędzy jeśli bedzie dużo
              chętnych aby Ci je odebrać...
            • ubik007 Re:Tak naprawdę to nie czytałeś papieskich encykl 21.10.05, 16:10
              Socjotechnika liberałów, to robienie z Kaczora faszysty, oszołoma i wielbiciela
              Rydzyka. Tymczasem Kaczor jest przecież za gospodarką rynkową (skala 18-32, to
              jest obniżenie podatków) i nawet liberalizacją obecnych stosunków, nie godzi
              się natomiast na skrajności - płatne studia, współpłacenie za usługi lekarskie
              (świetna wiadomość dla emerytów, którzy są głównymi klientami służby zdrowia),
              rezygnacja z przymusowych ubezpieczeń i przede wszystkim tak daleko posunięte
              zmiany podatkowe (o 3x15 już cisza u liberałów) - słuchaj, dzisiaj 50% wpływów
              z PIT pochodzi z drugiej i trzeciej skali podatkowej, czym tą dziurę zapchać?
              Oczywiście wzrostem watu za żywność, za co zapłacą biedniejsi, bo dla nich
              podstawową pozycją w budżecie domowym jest właśnie żywność.
              Kaczor nie chce też ograniczać praw gejów, a jedynie nie chce sprzyjać
              upowszechnianiu się homoseksualizmu w naszej kulturze. Jak pewnie słyszałaś
              starożytna Grecja była w całości biseksualna i posiadanie przez dorosłych
              mężczyzn kochanków w wieku 13-15 lat było normą (a nie tylko 5% jak dzisiaj).
              Tak więc kultura może mieć wpływ na upowszechnianie się postaw homoseksualnych,
              chociaż nie kwestionuję, że zasadniczo człowiek homoseksualistą się rodzi. Tu
              trzeba dużo kultury, żeby nie zrobić tym ludziom krzywdy, ale też nie można
              dopuszczać do takich skandali do jakich dochodzi na Love Parade
    • wili11 Prezydent zostanie wybrany głosami buraków z samoo 21.10.05, 12:24
      brony.Chciałem głosować na Kaczyńskiego.Ale nie chcę być w jednym gronie z tymi
      indywiduami.
      • dupaasi Re: Prezydent zostanie wybrany głosami buraków z 21.10.05, 12:26
        wili11 napisał:

> brony.Chciałem głosować na Kaczyńskiego.Ale nie chcę być w jednym gronie z tymi
        >
        > indywiduami.
        BO JESTEŚ PRYMITYWNYM FRUSTRATEM!
      • moki1 Czasem i burak może mieć rację. 21.10.05, 12:27
        Jak burak (wg Ciebie) mówi, że 2+2=4 to też zmieniasz zdanie, aby tylko sie z
        nim nie zgodzić?
    • palestrina2005 Józef "Kłamca Lustracyjny" Oleksy... 21.10.05, 12:28
      Aleksander "Magister" Kwaśniewski,
      Włodzimierz "Inwestor Giełdowy" Cimoszewicz,
      Leszek "Prawdziwy Mężczyzna" Miller,
      Aleksandra "Lub Czasopisma" Jakubowska ...
      Może ktoś ma jeszcze pomysły na uzupełnienie tej listy...

Ciekawe jakieby mieli miny gdyby wygrał Kaczyński ????

• veglie Re: Józef "Kłamca Lustracyjny" Oleksy... 21.10.05, 12:32
        palestrina2005 napisał:

> Aleksander "Magister" Kwaśniewski,
        > Włodzimierz "Inwestor Giełdowy" Cimoszewicz,
        > Leszek "Prawdziwy Mężczyzna" Miller,
        > Aleksandra "Lub Czasopisma" Jakubowska ...
        > Może ktoś ma jeszcze pomysły na uzupełnienie tej listy...
        Lechu "Malutki" Kaczyński

• azael11 Re: Józef "Kłamca Lustracyjny" Oleksy... 21.10.05, 12:33
          Trrrusk "hans" Donald
          • atomm Lech "spieprzaj dziadu" Kaczynski 21.10.05, 12:47

• palestrina2005 Re: Józef "Kłamca Lustracyjny" Oleksy... 21.10.05, 12:39
          Jestem za Tuskiem bo ma lepszy pomysł na rozbujanie gospodarki.
          Ale gdybym dbał tylko o swoje samopoczucie kilka dni po wyborach głosowałbym na
          kaczyńskiego.
          Fajnie byłoby zobaczyć pocących się ze strachu komuchów...

Jednak ponieważ nie jestem aż tak mściwy głosuję na Tuska. Mam nadzieję że i
          tak dobiorą się PZPRowi do skóry...
          • veglie Re: Józef "Kłamca Lustracyjny" Oleksy... 21.10.05, 12:52
            palestrina2005 napisał:

> Jestem za Tuskiem bo ma lepszy pomysł na rozbujanie gospodarki.
            > Ale gdybym dbał tylko o swoje samopoczucie kilka dni po wyborach głosowałbym na
            >
            > kaczyńskiego.
            > Fajnie byłoby zobaczyć pocących się ze strachu komuchów...
            >
            > Jednak ponieważ nie jestem aż tak mściwy głosuję na Tuska. Mam nadzieję że i
            > tak dobiorą się PZPRowi do skóry...
            To głosujesz tak jak "komuchy".Ale się pomieszało:-))))))))))))))
            • palestrina2005 Re: Józef "Kłamca Lustracyjny" Oleksy... 21.10.05, 13:00
              No cóż komuchy nie mają wyboru.
              Ich AS Włodzimierz "Inwestor Giełdowy" Cimoszenko poległ. I na dodatek idioci
              nie poparli od razu Borowskiego tylko wieszali na nim psy...

Tusk nie gwarantuje osterego rozliczenia komuchów, ale mam nadzieję że nie
              będzie zadzierał z PiS.
              PiS trochę ugnie się co do gospodarki a Prezydent Tusk pozwoli PiSowi rozliczyć
              komuchów. To będzie dobra transakcja wymienna.
      • moki1 Re: Józef "Kłamca Lustracyjny" Oleksy... 21.10.05, 12:33
        Leszek "Nieomylny" ..
        Marek "Doradca" ..
      • moki1 Re: Józef "Kłamca Lustracyjny" Oleksy... 21.10.05, 12:35
        Władysław "Ostatni" ..
      • czarek1 Re: Józef "Kłamca Lustracyjny" Oleksy... 21.10.05, 12:56
        palestrina2005 napisał:

> Aleksander "Magister" Kwaśniewski,
        > Włodzimierz "Inwestor Giełdowy" Cimoszewicz,
        > Leszek "Prawdziwy Mężczyzna" Miller,
        > Aleksandra "Lub Czasopisma" Jakubowska ...
        > Może ktoś ma jeszcze pomysły na uzupełnienie tej listy...
        >
        > Ciekawe jakieby mieli miny gdyby wygrał Kaczyński ????

Do tej listy: Lech"Gruszki na wierzbie" Kaczynski
        >
        >
    • ute_ute Kurski w klubie PiS 21.10.05, 12:31
      orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/InfoForPPIDec?OpenAgent&25541&PiS&Za
      jednak PiS nie wyrzucił jeszcze Kurskiego, przynajmniej nie z klubu...
    • kaczor.donald Re: Sondaż "Gazety": Kaczyński 4 punkty za Tuskie 21.10.05, 12:35
      Tylko Kaczor !!!
      Tylko Donald !!!
      Tylko Kaczor Donald !!!!
      Wybór Kaczora Donalda - nasza odpowiedzią dla polityków !!!!
    • radek_sim Re: Wybory odwołano !!! 21.10.05, 12:36
      Wybory odwołano z powodu kwarantanny (ptasia grypa). Kaczor Donald musi
      przesiedzieć w zamknięciu do odwołania.
      Co nie słyszeliście o niej?
      Chyba wszystkie udomowione ptactwo musi to przejść.
      A swoją drogą, kto to widział aby rozdzielać taką ładną nazwę.

Lepper wygrał walkowerem.
    • kaganowski Niech zyje Kaczor, precz z Donaldem! 21.10.05, 12:38
      • radek_sim Re:Niech żyje Kaczor Donald!!!! 21.10.05, 12:39
      • azael11 imie mało dosadne Donaldem coś jak guma 21.10.05, 12:39

• azael11 dr.hab Lech Kaczyński tak jeśli 21.10.05, 12:40

• slmako KAGANSKI JAK ZES SIE PRZEDTEM NAZYWAL 21.10.05, 12:46
        Czyzby nie KAGANOWICZ ?
      • ziomal-18 Re: Niech zyje Kaczor, precz z Donaldem! 21.10.05, 12:52
        Tez zaglosuje na Kaczynskiego. Jego nowa strona (www.kaczynski24.pl) na prawde
        mowi wszystko o Tusku i jest odpowiednia wizytowka dla naszego kochanego Leszka.
      • ziomal-18 Re: Niech zyje Kaczor, precz z Donaldem! 21.10.05, 12:53
        Tez zaglosuje na Kaczynskiego. Jego nowa strona (www.kaczynski24.pl) na prawde
        mowi wszystko o Tusku i jest odpowiednia wizytowka dla naszego kochanego
        Leszka..
    • gromek1 Re: Tusk - kupa jak rzadko!!! 21.10.05, 12:42
      Ciemna anka. Hmm trafny nick.
      O woodenie pisałem powyżej
    • banach44 Re: Sondaż "Gazety": Kaczyński 4 punkty za Tuskie 21.10.05, 12:42
      Zastanawiam się nad niektórymi wypowiedziami internautów i z bólem stwierdzam,
      że Ci którzy popierają p. L. Kaczyńskiego w wyborach prezydenckich przypominają
      mi pokolenie mojej babci, która do dziś dnia twierdzi, że Państwo jest coś winne
      obywatelom. Jakieś gwarancje, pieniądze. Niestety żyjecie drodzy moi w
      poprzednim ustroju. Nie potraficie spojrzeć dalej niż czubek własnego nosa. Ja
      wiem jedno: obietnice p. Kaczyńskiego, nawet jeśli miałby możliwości ich
      spełnienia, sprowadzą nas na do PRL'u ale zamiast przywódczej roli partii
      będziemy mieli bliźniaków a za ich plecami podpowiadojącego pana Rydzyka.
      Tak naprawdę być może pokolenie naszych dzieci lub wnuków dorosną do tego do
      czego moje pokolenie jak widać do końca nie dojrzało. Do mądrych i świadomych
      wyborów, nie w imię osobistego interesu, ale w imię interesu całego państwa i
      narodu.
      Ja nie chcę żyć w Polesce, która będzie staczała się po równi pochyłej. Ja chcę
      budować kraj, który zapewni przyszłym pokoleniom bezpieczeństwo i da im WYBÓR.
      Je nie wybiorę człowieka o poglądach, przepraszam za zestawienie,
      chadecko-socjalistycznymi.
      Ja wybiorę eksperyment liberalny. Ten, który wbrew opinii braci K. ma w Polsce
      dużą szansę powodzenia pod warunkiem, że od nowa ukształtujemy nasz światopogląd
      i zaczniemy myśleć bardziej globalnie niż indywidualnie.
      Ja w niedzielę wsiądę w pociąg i pojadę do rodzinnego miasta oddać głos.
      GŁOS NA DONALDA TUSKA!!!
      • czarek1 Re: Sondaż "Gazety": Kaczyński 4 punkty za Tuskie 21.10.05, 12:48
        Swietny, przemyslany, wywazony post. Gratuluje i podzielam zdanie w 100%
      • czarek1 Re: Sondaż "Gazety": Kaczyński 4 punkty za Tuskie 21.10.05, 12:51
        Znakomity, wywazony, dobrze przemyslany post. Gratuluje i zgadzam sie w 100%!
      • radek_sim Re: Sondaż "Gazety": Kaczyński 4 punkty za Tuskie 21.10.05, 13:00
        W imię całego Państwa i Narodu. Dorosnąć muszą wpierw politycy.
        Dlaczego jeżeli ktoś myśli i chce wybrać inaczej uważa się go za głupca?
        Mądrość jest w Narodzie tylko politycy są głupcami, że nie mogą tego dojrzeć i
        popełniają te same błędy. Tak jakby wraz z objęciem stanowiska rozum i
        inteligencję im odebrano, a oddawano tuż przed następnymi wyborami.
        U nas musi być równowaga, dlatego prezydentem powinien zostać Tusk, typowany
        przez PO.
        Mam nadzieje, że będzie myślał trzeźwo nie jednostronnie. I przeanalizuje błędy
        swoich poprzedników.
        A co do programu powinien zostawić go za drzwiami od tego jest Rząd, a tam
        prowadzi prym PiS który mam nadzieję dogada się z PO.
        Inaczej cztery lata pójdzie się paść.
      • xx23 Bzdura! 21.10.05, 14:47
        Szwecja tez jest socjalistycznym panstwem i ich obywatele maja sie 1000% lepiej
        niz liberalne pieklo tuskolandii(gruba kreska , zadnej lustracji , partia
        aferzystow , poparcie sld , zlodzieje itp).Glosujcie na Lecha i rozprawcie sie
        z czerwona holota.Niech zyje PiS (narodowy-socjalizm)!PL 2005 = D 1933 !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka