Dodaj do ulubionych

Po co PiS wszystkich straszył ?

• dymajacy Re: Po co PiS wszystkich straszył ? 14.02.06, 09:06
      O co te wszystkie komentarze Sami wynbraliscie ich. Malo tego mimo tych
      wszystkich posunięc notowania Kaczorow i PiS rosną wiec widocznie ludzie sa
      zadowoleni. A jezeli tak to chyba musimy poczekac aż ten kraj calkiem sie
      wyłoży ale potem trzeba dobrze przytrzymac te wredne ptaszyska za dziub i
      rozliczyc Ale czy nie bedzie za póżno
    • czas_macondo Cyrk Kaczyńskich. 14.02.06, 09:13
      Jak się okazuje, trzęsienia ziemi mogą wywoływać nie tylko ruchy tektoniczne,
      ale także tupnięcia pulchnych nużąt bliźniaczych. Pierwszy wstrząs redakcje
      zanotowały w poniedziałek po piętnastej, kiedy PAP w swojej depeszy, z
      wnikliwością godną wytrawnego psychologa, poinformowała, że „Prezydent jest
      bliski podjęcia decyzji o rozwiązaniu parlamentu”. Zaiste, informacja ta, dla
      wnikliwego obserwatora w połączeniu z garścią innych faktów, powinna zasłużyć co
      najwyżej na wzgardliwe wzruszenie ramionami. Jak się okazało, przedstawienia
      Cyrku Kaczyńskich jeszcze większości z nas nie spowszedniały i tupnięcie
      wzbudziło falę wstrząsów wtórnych. Można dzisiejszą sytuację tłumaczyć na wiele
      sposobów, dwa jednak wydają się bliskie prawdy...

cały tekst: czasmacondo.blox.pl
      • kika113 Re: Cyrk Kaczyńskich. 14.02.06, 09:17
        Oczywiście PO kombinuje jak wygrać, nawet kosztem upadku Państwa, wciąga idiotów
        z Samoobrony i LPR, trzeba dopisywać dodatkowe punkty do paktu stabilizacyjnego.
        Warchoły.
        • swoj1112 Re: Cyrk Kaczyńskich. 14.02.06, 09:28
          Naljepiej od razu wpisac ze maja patrzec na Jarka.Jarus klaszcze-wszyscy
          klaszcza,Jarus-podnosi raczke -wszyscy lapki do gory.Jasne i dodatkowych
          punktow nie trzeba.
          Matoly.!!!
        • evald Re: Cyrk Kaczyńskich. 14.02.06, 09:29
          Pierniczysz jak potluczony. PO jest partia, ktora ma swoje cele. POdatek
          liniowy jest nieosiagalny. W tym momencie obnizenie podatku i 2 stawki
          podatkowe sa krokiem w dobra strone. Logika by podpowiadala, ze takie
          rozwiazanie powinno byc poparte przez LPR ktory "dba" o interesy rodziny
          (widocznie tylko na pokaz, bo ulgi prorodzinne bylyby lepsze od becikowego
          jesli chodzi o realizacje celu zwiazanego z "rodzeniem dzieci"), Samoobroona
          podobnie ma takie postulaty w programie. O schizofrenicznym PiSie juz nie
          wspomne. Bo ta propozycja powinna idealnie im pasowac ze wzgledu na ich program
          wyborczy. Czyli po raz kolajny PiS dziala przeciwko sobie i swoim wyborcom.
          ALbo ma wszystkich swoich wyborcow za durniow i ma ich w glebokim powazaniu
          skoro sama sprzeciwia sie swojemu programowi.

Wiec PO oprocz realizowaniu wlasnego programu (w najlepszym stopniu w jakim
          moze to robic z tak populistycznymi partiami w sejmie) dodatkowo po raz kolejny
          ujawnia klamliwosc i prawdziwe intencje klamliwych kaczorow i PiSu.

Dodatkowo PO nie odpowiada za PiS, za LPR i SO. Ich nie da sie w nic wciagnac
          jesli oni sami tego nie chca. Wiem, ze dla PiSu i jego zwolennikow wszyscy
          powinni byc na uslugi PiSu, ale czasy PRL i PZPR juz minely, choc zaczynaja
          powoli wracac za sprawa PiS. Dla mnie walka z postkomunistami ze strony PiS
          jest bez sensu, bo PiS w niczym nie jest lepszy od tych kogo nazywa
          komunistami...
          • kika113 Re: Cyrk Kaczyńskich. 14.02.06, 09:34
            Ty pierniczysz, Gilowska powiedziała że na razie nie jesteśmy gotowi, budżet
            jest napięty. PO jak to usłyszało postanowiło jeszcze bardziej rozbuchać, a
            Samoobrona i LPR mimo podpisania umowy z PiS chciała poprzeć. Powtarzam w
            odpowiednim czasie a teraz to byłoby szkodliwe.
            • evald Re: Cyrk Kaczyńskich. 14.02.06, 09:37
              Mowimy o przyszlym budzecie. To ze jest napiety jest tez w pewnej mierze wina
              rzadow i PiSu. To oni decyduja o wydatkach. Jesli by obnizyli, zamiast
              podwyzszyc koszty administracji to byloby miejsce na obnizenie podatkow. czemu
              w wielu krajach jak np. Slowacja, Litwa, Rumunia jest to mozliwe, tylko w
              POlsce zawsze wszystko jest napiete i niemozliwe? TO po prostu jest kwestia
              decyzji i oddawania przez Polakow wladzy w zle rece populistow i socjalistow,
              do ktorych tez sie zalicza PiS.
            • evald Re: Cyrk Kaczyńskich. 14.02.06, 09:40
              Dodatkowo jesli PiS twierdzi ze te zmiany sa niemozliwe ciekawe czemu tego nie
              powiedzieli w kampani wyborczej gdzie ja pisalem na tym forum, ze nie da sie
              zrealizowac pomyslow PiSu i zmniejszac podatkow. Okazalo sie ze PiS nie
              realizuje swoich pomyslow kosztowych (nie w pelnym zakresie) ale i tak nie moze
              obnizyc podatkow. To tlyko jeszcze bardziej kompromituje ta partie.
    • gw_klamie [...] 14.02.06, 09:13
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • rt7 Re: Socjalistom z PiS przydałoby się trochę 14.02.06, 09:31
        ...przyzwoitości.

Ale czego ja wymagam od socjalistów. Jak dla takiego nieuka Ziobry (który z
        trudem za którymś razem dopiero zdał egzamin prokuratorski) 150 profesorów to
        "pustka intelektualna" to i wyznawcy niewysokiego lotu...
        • notexistinggod Re: Socjalistom z PiS przydałoby się trochę 14.02.06, 09:42
          wiesz... do wypowiedzi zioberka nie ma co wracać... powiem tylko tyle... z
          niektórymi z tych "miernot intelektualnych" (np. z cytowanym w artykule na ten
          temat prof. Ćwiąkalskim) miałem przyjemność mieć zajęcia a publikacje wielu z
          pozostałych czytałem i mogę powiedzieć tylko tyle że są to wybitni specjaliści
          i teoretycy prawa znani i szanowani nie tylko w Polsce ale i w Europie... pan
          ziobro pokazał po prostu że faktycznie "jest zerem" tak jak i pozostałe PiS-
          dy... egzamin prokuratorski?? on nie był w stanie nawet na aplikację
          prokuratorską dostać się przy pierwszym podejściu (nie wiem ile ich w końcu
          potrzebował więc liczby nie podaję)

rt7 napisał:

> ...przyzwoitości.
          >
          > Ale czego ja wymagam od socjalistów. Jak dla takiego nieuka Ziobry (który z
          > trudem za którymś razem dopiero zdał egzamin prokuratorski) 150 profesorów to
          > "pustka intelektualna" to i wyznawcy niewysokiego lotu...
          • johndoe Re: Socjalistom z PiS przydałoby się trochę 14.02.06, 10:08
            notexistinggod napisał:

> wiesz... do wypowiedzi zioberka nie ma co wracać... powiem tylko tyle... z
            > niektórymi z tych "miernot intelektualnych" (np. z cytowanym w artykule na ten
            > temat prof. Ćwiąkalskim) miałem przyjemność mieć zajęcia a publikacje wielu z
            > pozostałych czytałem i mogę powiedzieć tylko tyle że są to wybitni specjaliści
            > i teoretycy prawa znani i szanowani nie tylko w Polsce ale i w Europie... pan
            > ziobro pokazał po prostu że faktycznie "jest zerem" tak jak i pozostałe PiS-

a ja znam wspanialych futbolowych trenerow teoretykow. gmoch, strejlau, lazarek. sluchanie ich wywodow to miod dla uszu. sa to wybitni specjalisci cenieni i szanowani nie tylko w polsce ale i w europie. tylko na boisku sukcesy jakos mniejsze maja niz taki smuda np., co to sie nawet wyslowic nie potrafi. ale coz, dla Ciebie najwyrazniej wazniejsze sa inne priorytety niz dla mnie, prostego kibica pilki kopanej.

ps. a jaka wspanial teoretyczka okazala sie panna ligocka ostatnio.
            • notexistinggod Re: Socjalistom z PiS przydałoby się trochę 14.02.06, 10:15
              no faktycznie... jeśli Twoje spojrzenie na świat ogranicza się tylko do
              kręgu "piłki kopanej" to się raczej nie dogadamy... środowiskiem naukowym
              rządzą jednak trochę inne zasady niż na boisku... żebyś mnie dobrze zrozumiał -
              piłkę kocham od dziecka i sam w nią grałem... niestety tylko do juniorów... a
              ztym że Gmoch ma mniejsze sukcesy w karierze trenerskiej niż Smuda to też się
              jednak nie zgadzam... pozdrawiam kibica piłki w dyskusji na temat polityczny :)

johndoe napisał:

a ja znam wspanialych futbolowych trenerow teoretykow. gmoch, strejlau, lazare
              > k. sluchanie ich wywodow to miod dla uszu. sa to wybitni specjalisci cenieni
              i
              > szanowani nie tylko w polsce ale i w europie. tylko na boisku sukcesy jakos
              mni
              > ejsze maja niz taki smuda np., co to sie nawet wyslowic nie potrafi. ale coz,
              d
              > la Ciebie najwyrazniej wazniejsze sa inne priorytety niz dla mnie, prostego
              kib
              > ica pilki kopanej.
              >
              > ps. a jaka wspanial teoretyczka okazala sie panna ligocka ostatnio.
              • johndoe Re: Socjalistom z PiS przydałoby się trochę 14.02.06, 15:07
                notexistinggod napisał:

> no faktycznie... jeśli Twoje spojrzenie na świat ogranicza się tylko do
                > kręgu "piłki kopanej" to się raczej nie dogadamy... środowiskiem naukowym
                > rządzą jednak trochę inne zasady niż na boisku...

no ja jestem prosty chlopak ze wsi, ale skoro Ty mi mowisz, ze zmiany w prawie proponowane przez ziobre beda dostyczyc tylko srodowiska naukowego, a nie, jak mi sie wydawalo, calego spoleczenstwa, to nie ma sprawy.

ps.slyszales o baku, co to teoretycznie nie moze latac? a o jajku kolumba?
                ps2. o gmochu vs. smudzie tez mozna dyskutowac
      • kzegota do gw_klamie 14.02.06, 11:00
        półówku prawdziwy obrażasz pamieć ludzi wielkich (co ktos slusznie zauwazyl) i
        na to ci zwrocilem uwage parafrazujac znane przyslowie. a ty wlasnie
        udowodniles swa glupote i brak myslenia (co zarzucasz innym) odbierajac
        dosłownie te akurat slowa. druga sprawa: nie trzeba byc lewakiem by zachowac
        odrobine rozsadku w tym co sie dzieje obecnie na scenie politycznej i to ty
        smieszny czlowieczku udowodniles brak umiejetnosci samodzielnego myslenia
        bezmyslnie reagujac jak psy pawlowa ze oto jak ktos cie krytykuje to musi byc
        lewakiem i podtarzajac jak papuga za innymi wyimaginowane epitety: lewak,
        jeszcze powinienes dodad libertyn, mason żyd cyklista.
        ale i tak obawiam sie ze te moje wypociny sa pewnie zbdebne bo smieszny
        czlowieczek pod jeszcze smieszniejszym nickiem wie swoje :-) :-)
        • gw_klamie Re: do gw_klamie 14.02.06, 11:14
          Dziekuje za merytoryczną wypowiedz. Odniosę się tylko do jednej częsci Twego bełkotu. A coż to dzieje się na scenie politycznej? Oto porządni i uczciwi ludzie przejęli nareszcie władze z rąk mafii prezia. Prezio przeminął, jego GW-niana tuba niszczy Polaków nadal. Trzeba bylo protestowac jak Polakow mordowano, jak czerona mafia wrzucala polskich patriotow do Wisły, a potem dogadala się z nimi przy stole zdrady narodowej i uczynila z Polski folwark zwierzęcy grabiąc na lewo i prawo. Wczorajsi mordercy dostali glejt od Michnika na "ludzi honoru", przyszywanego patrioty, ktory w wiezieniu lepiej żyl niz większosc Polakow na wolności. Dzis dalej podjudza przeciw Polakom i patriotom, kreujac takie persony jak czerwony harcerzyk Kuron na bohaterow, Istne zoo, zeujaca blazenada. I wielki krzyk bo wychodzi prawda o miernotach i czerwonych slugusach. A wiec przestan orazac i zacznij myles zniewolony czlowieczku.
          • kolter Re: do gw_klamie 14.02.06, 11:17
            gdzies tu czytalem ze twoj chlopak gosiewski za telefon zapomnial zaplacic 14
            tys ,wiec nie pieprz tu dyrdymalow ,tylko czekaj z utesnieniem do nastepnych
            wyborow i zobaczysz ile ci PISpatrioci ukradli
            • gw_klamie [...] 14.02.06, 11:23
              • kolter Re: do gw_klamie 14.02.06, 11:26
                Jakos o twoich kochasiach kaczorkach dawno pisza ze zlodzieje (telegraf)
    • notexistinggod Re: PO co GW-no judzi Polaków przeciwko sobie? 14.02.06, 09:15
      na stronie "naszego dziennika" nie ma forum... to jest właśnie ta "wolność
      wyrażenia własnego zdania w jedynych prawdziwie polskich mediach" o której mówi
      ojciec niepokalany... "własne zdanie" w moherowych mediach można wygłaszać
      tylko w rydzyjku i TRWAM (Tadeusz Rydzyk WAM) bo tam zawsze może się "urwać
      połączenie" w przypadku gdy "własne zdanie" nie będzie pokrywało się z prawdą
      objawioną przez Dyrektora
    • andrejs Re: Po co PiS wszystkich straszył ? 14.02.06, 09:16
      czwarta władza? śmiechu warte, czym się zajmują redaktorzy i redaktorki,
      kreowaniem wirtualnej rzeczywistości, i nadpodażą newsów. chyba juz redaktorom
      nie płacą wierszówki a od newsa. to straszne, że telewizje wysyłają swoich
      najlepszych reporterów pod palac prezydencki, jakby wybuchała jakaś rewolucja,
      bo sobie wykoncypowali, że coś się stanie waznego i oni musząbyc pierwsi i
      ostrzegać opinie publiczną o knowaniach prezydenta i PIS. to jakas obsesja.
      redaktorzy do roboty i opisywania świata a nie dzielenia się swoja paranoją. a
      rynki finansowe. to kupa niezrównowazonych osób, którzy albo panikują albo sie
      uspokajają. a p. paradowska mówi, że prezydent się ośmieszy, jesli ogłosi, że
      wyborów nie będzie. no chyna trzeba będzie pozamykac pare gazet i telewizji, po
      zapowiedzi, że nie będzie wyborów. z czego one teraz będą żyły? niech gazeta
      dalej wsadza kij w mrowisko i ogłasza jacy to szantażyści z PIS i niech dalej
      nadaje podziemne komunikaty z tajnej akcji produkcji bransolet z sensasycjnym
      cytatem prezydenta. to żałosne.
      • swoj1112 Re: Po co PiS wszystkich straszył ? 14.02.06, 09:24
        A ty ciemny i tepy.A teraz to jeszcze spocony,po takim wysilku.
        • kolter Re: Po co PiS wszystkich straszył ? 14.02.06, 09:33
          Ciemny to raczej taki co Rydzowi sluzy !!ale tak spocony jak widze ile milosci
          blizniego jest w naszych polskich katolikach wiernych slugach pacyfisty Jezusa
          Chrystusa!!!
        • koalanw Na argumenty inwektywy, poziom rynsztoka i PO. 14.02.06, 11:06
          Do swoj1112: Jak ktoś cham, to ja Mu "po mordzie", może wytrzeźwieje.
    • andrew450 Re: najwyższy czas odsunąć PiS od włądzy 14.02.06, 09:18
      żenada, chyba naprawdę już dość tego cyrku w wykonaniu kaczek
      • kika113 Re: najwyższy czas odsunąć PiS od włądzy 14.02.06, 09:22
        Tusk jest wściekłą kaczką z filmów Disneya.
        • ziuta111 Re: najwyższy czas odsunąć PiS od włądzy 14.02.06, 09:58
          A ty Kiko jesteś prymitywnym, niewykształconym, moherowym obrońcą PiS-u.
          Chciałabyś bardzo mieć coś do powiedzenia, ale niestety wydajesz z siebie
          wyłącznie bełkot. Daj sobie trochę czasu a może nabierzesz ogłady?
          Pozdrowienia.
          • kika113 Re: najwyższy czas odsunąć PiS od włądzy 14.02.06, 10:08
            Chciałam tylko żeby wyznawcy PO zrozumieli. Dziękuję za pokazanie PiSowcom ich
            miejsca, przez wyższą rasę panów kierowaną przez herr Tuska.
      • sumienie.lk Re: najwyższy czas odsunąć PiS od władzy 14.02.06, 09:40
        Jak się skończy ochrona dzikich lokatorów to ich wyprowadzimy... na bruk!
    • andrejs Re: Po co PiS wszystkich straszył ? 14.02.06, 09:19
      a może PAP ujawni swoje dobre źródło (głebokie gardło), które przekazało
      agencji sensacyjną wiadomość. po tyym newsie PAP jest mniej wiarygodny.
      • hulaj_dusza Re: Po co PiS wszystkich straszył ? 14.02.06, 09:23
        andrejs napisał:

> a może PAP ujawni swoje dobre źródło (głebokie gardło), które przekazało
        > agencji sensacyjną wiadomość. po tyym newsie PAP jest mniej wiarygodny.

I dlatego trzeba PAP oddać w pacht "wiarygodnemu" Romkowi G.;)

Buhahaha!
    • grogreg [...] 14.02.06, 09:22
      • sumienie.lk Re: A samoobrone i lpr...... 14.02.06, 09:42
        Lepper boi się, że nie będzie miał z czego spłacić zaciągniętych na kampanię
        kredytów, więc zgodzi się na wszelkie upokorzenia ze strony pisiorków.
    • pralkosuszarka ha,ha i bieguneczka na koloni :D 14.02.06, 09:25
      a toaleta tylko jedna :D
      • kika113 Re: ha,ha i bieguneczka na koloni :D 14.02.06, 09:29
        Oczywiście w wykonaniu PO byłej KLD i SLD byłej PZPR
        • borsuk5 Re: ha,ha i bieguneczka na koloni :D 14.02.06, 09:45
          Tak. i PiS, dawniej AWS i ZCHN. Pamiętasz dziecko te czasy, chyba nie, bo albo
          masz 14 lat, albo mało rozumku, skoro nie pamiętasz co Twoje kaczki obiecywały
          przed wyborami.
          • kika113 Re: ha,ha i bieguneczka na koloni :D 14.02.06, 09:49
            Pamiętam Wałęsa wolał Wachowskiego i lewą nogę.
            • borsuk5 Re: ha,ha i bieguneczka na koloni :D 14.02.06, 09:52
              Dzwonią, ale nie wiesz w którym kościele. Chyba spałaś na lekcji historii.
              • kika113 Re: ha,ha i bieguneczka na koloni :D 14.02.06, 09:56
                Przestań idż spać do jamy.
                • borsuk5 Re: ha,ha i bieguneczka na koloni :D 14.02.06, 10:00
                  hehe. tak by było najprościej :) Ale raczej to Ty powinnaś się jeszcze trochę
                  przespać, bo chyba za wcześnie wstałaś.
                  • kika113 Re: ha,ha i bieguneczka na koloni :D 14.02.06, 10:05
                    Słuchaj tu dyskutujemy na poważne tematy :].
                    • borsuk5 Re: ha,ha i bieguneczka na koloni :D 14.02.06, 10:14
                      Ty nie dyskutujesz, tylko uprawiasz monolog. Podobnie jak Twoi idole, w których
                      jesteś ślepo zapatrzona. Dyskusja polega na przedstawianiu racjonalnych
                      argumentów i popieraniu ich dowodami. Skoro uparcie twierdzisz, że to PO jest
                      winne temu, że PiS będzie musiał odstąpić od realizacji obietnic
                      przedwyborczych i nie przyjmujesz do wiadomości postów wskazujących na idiotyzm
                      tej sytuacji, tylko dalej swoje plus inwektywy i obrażanie ludzi o innych
                      poglądach, trudno jest z Tobą dyskutować. Tak, że swoich postów nie nazywaj
                      dyskusją. Pewnie piszesz na szybko, bo boisz się, że pan od informatyki wróci
                      do klasy.
                      • kika113 Re: ha,ha i bieguneczka na koloni :D 14.02.06, 10:19
                        Kręcą ciebie uczennice? Oj rączki na klawiaturkę, proszę.
                        • borsuk5 Re: ha,ha i bieguneczka na koloni :D 14.02.06, 10:21
                          tak. pewnie. i uczniowie też. a nawet kotki i pieski tych uczniów i uczennic
                          • kika113 Re: ha,ha i bieguneczka na koloni :D 14.02.06, 10:22
                            Czyli znudzony liberał.
                            • borsuk5 Re: ha,ha i bieguneczka na koloni :D 14.02.06, 10:25
                              no. podobnie jak "brat prezydenta - przewodniczący"
                              • kika113 Re: ha,ha i bieguneczka na koloni :D 14.02.06, 10:27
                                Kaczyńskich jest dwóch, bo jeden nie dałby rady różowoczerwonym, to prawdziwy cud.
                              • borsuk5 Re: ha,ha i bieguneczka na koloni :D 14.02.06, 10:28
                                A z liberałami też mi nie po drodze
                                • borsuk5 Re: ha,ha i bieguneczka na koloni :D 14.02.06, 10:29
                                  myślę, że jeden to już za dużo.
                                • kika113 Re: ha,ha i bieguneczka na koloni :D 14.02.06, 10:32
                                  Pseudo-liberałami, bo masz na myśli narzucany ostatnio przez internacjonalne
                                  media styl, dążący do unifikacji wszystkich w jednorodną masę bez żadnych
                                  ideałów i uczuć, ja dziękuję za tą wieżę Babel i Babilon.
                                  • notexistinggod Re: ha,ha i bieguneczka na koloni :D 14.02.06, 10:35
                                    kika113 na prawdę ZLITUJ SIĘ... już Ci napisałem ale wyszłaś z tego wątku

notexistinggod napisał:

> kika113 weź się już uspokój... nikt normalny z Tobą dyskutował nie będzie...
                                    > idź może do kościoła albo cuś... może jakaś msza za pomyślność kaczuszek się
                                    > odbywa, godzinki, adoracja czy inne pierdółki... no idź już idź :P

proszę Cię...
                                    • kika113 Re: ha,ha i bieguneczka na koloni :D 14.02.06, 10:38
                                      A co to cenzura? Nie czytaj, bo jeszcze przekonania zmienisz.
                                    • borsuk5 Re: ha,ha i bieguneczka na koloni :D 14.02.06, 10:39
                                      note ma rację. ja też w takim razie idę spać do nory, bo Twój ostatni post
                                      świadczy o lekkim odchyle.
                                      • borsuk5 Re: ha,ha i bieguneczka na koloni :D 14.02.06, 10:41
                                        może się zdziwisz, ale ideały i uczucia mam. nie potrzebyję do tego ojca
                                        Rydzyka ani kaczorów.
    • jarosz-fan KONCEPCJA SZÓSTA 14.02.06, 09:36
      Lech Kaczyński, jak każdy zapobiegliwy Polak, zaoszczędził trochę na dietach
      podczas wyjazdu do USA. Ponieważ kurs dolara był żenująco niski Lech zrobił
      małą zadymę, aby go nieco podnieść ( 4 grosze ). Wieczorem widziano Prezydenta
      sprzedającego 57 dolarów w kantorze całodobowym na Dworcu Centralnym w
      Warszawie.
      57 x 0,04 zł = 2,28 zł.
      Czysty zysk.
      • sumienie.lk Re: KONCEPCJA SZÓSTA 14.02.06, 09:39
        To jest rzeczowe wyjaśnienie całej wczorajszej "awanturki".

A serio: skoro pisiorki bawią się nami to my bawmy się nimi - wszak nie ma
        lepszych clownów od bliźniaków.
      • brattt1 Re: KONCEPCJA SZÓSTA 14.02.06, 09:52
        Takie zartobliwe domniemania wcale nie sa pozbawione sensu, polityczne gierki
        przekladaja sie na aktywnosc i zamieszanie na rynkach finansowych. Istnieje
        niebezpieczenstwo, ze ktos kto zna kierunek dzialania i decyzje Kaczora, moze
        sobie calkiem niezle zarobic na takim bezsensowym zamieszaniu...dlatego Kaczory
        sa nieodpowiedzialne albo...Dlatego partia rzadzaca, albo Prezydent, powiini
        byc odpowiedzialni...a tego im brakuje..prowizorka lub kombinacja..
        • uchonos [...] 14.02.06, 10:31
    • mr_osjano Re: Po co PiS wszystkich straszył ? 14.02.06, 09:46
      Jedno trzeba przyznać, w "partyzantce" Kaczory są absolutnie skuteczne. Znowu
      politycznie ograli innych. Ciekaw jestem jednak kiedy wreszczie wpadą i
      społeczeństwo zrozumie, że są zwykłymi szulerami
    • mark6 Re: Bo PARANOIK rządzi Polską!!!!!!!!!! 14.02.06, 09:46
    • brattt1 Brak profesjonmalizmu, Kaczynscy niepowazni 14.02.06, 09:46
      Kaczynscy nie zdaja sobie sprawy z konsekwencji jakie niosa za soba takie
      sciemy. Zabawy Kaczynskich w sciemy kosztuja inwestorow na rynkach finansowych,
      wprowadzaja destabilizacje i brak zaufania. Ogolny chaos, nieprzewidywalne
      wladze. Krok za krokiem polskie wladze, a tym samym Polska traci zaufanie
      inwestorow...
      • kika113 Re: Brak profesjonmalizmu, Kaczynscy niepowazni 14.02.06, 09:51
        PO mąci, skłóca, razem ze swoimi mediami, jak zwykle ich najlepsza metoda.
      • kolter Re: Brak profesjonmalizmu, Kaczynscy niepowazni 14.02.06, 09:51
        a co tam niewarzne ze biedna wazne zeby polska byla rydzykowa kler zawsze sie
        napasie na ciemnocie
        • kika113 Re: Brak profesjonmalizmu, Kaczynscy niepowazni 14.02.06, 09:55
          Tak po rządach SLD i KLD jest bardzo bogata, ha ha ale argument.
          • kolter Re: Brak profesjonmalizmu, Kaczynscy niepowazni 14.02.06, 09:57
            To po rzadach AWS(kleru pies) czyli dzisiejszego PIs mamy te problemy
            gospodarcze!!
          • uchonos Re: Brak profesjonmalizmu, Kaczynscy niepowazni 14.02.06, 10:10
            Czesc.Mam juz dosyc tej operetki. Ja sie stad zwijam.Mam nadzieje ,ze zdaze
            jeszcze przed zamknieciem granic.Dla tych co zostaja w tym kraiku-wszystkiego
            najlepszego na czele z bracmi i ojcem dyrektorem.
            • slavik222 [...] 14.02.06, 10:16
    • halfliner Wszystko jest tak jak miało być. 14.02.06, 10:11
    • halfliner Polityczni kurduple niczego innego nie stworzą. 14.02.06, 10:11
    • conkret [...] 14.02.06, 10:20
      • wojtekmt Re: Po co PiS wszystkich straszył ? 14.02.06, 10:48
        To dlaczego kaczorek podsunął lepperowi i giertychowi dodatkowy cyrograf do
        podpisania ?
        Trzeba byc slepym ,żeby nie zauważyc, ze ta cała załosna zagrywka prezia była w
        celu wymuszenia na tych 2 biedakach dodatkowych zobowiazań.
        • conkret [...] 14.02.06, 12:02
    • likkaon Koncepcja propagandowa VIII? 14.02.06, 10:34
      A może chodziło o czysto propagandowe zagranie,
      parafrazując "klasyka"; "tysiąckroć powtarzane kłamstwo staje się w oczach
      opini społecznej prawdą". Może wcale nie chodziło o wcześniejsze wybory tylko
      kolejne budowanie czarnego obrazu PO, bo stosując się do logiki PiS to przecież
      wczoraj znów okazało się, że "zła Platforma znów chciała wcześniejszych
      wyborów a my PiS-Bracia Kaczyńscy znów uratowaliśmy was naród przed tym czarnym
      scenariuszem". Przy okazji znów wdeptano w ziemię satelitów z SRP i LPR tak dla
      wprawki. Tak tylko sobie kombinuję
    • ezpa7z9 To mieszała Rokitowa kita !! 14.02.06, 10:38
      • gklej Re: To mieszała Rokitowa kita !! 14.02.06, 10:45
        no Polska już upada,
    • more.words to machiavellizm 14.02.06, 10:44
      nie wiem czy czytaliście "Księcia" - machiavellego - to ta sama taktyka :P
    • koalanw Wielu dziennikarzy i paru naiwnych:) 14.02.06, 10:52
      Twierdzenie w tytule jest kłamstwem, które ma na celu usprawiedliwiać
      wypisywanie bredni przez dziennikarzy.

Jeszcze raz apeluję, informować bez siania paniki, to nie służy nikomu co
      najwyżej może podnosić niskie - jak widać i słychać - morale panujące w
      szeregach news'owiczów.
    • pantuli Półtora godziny? 14.02.06, 10:54
      Proszę zmienić w nagłówku PÓŁTORA GODZINY na PÓŁTOREJ GODZINY. Półtora tygodnia
      ale półtorej godziny. Naprawdę, że takie rzeczy się zdarzają w gazecie?
      • kika113 PO Machiavelli 14.02.06, 10:58
        Rząd jest słaby, mimo podpisania paktu, LPR i Samoobrona chciała głosować z PO,
        której zależy na powiększeniu chaosu (co udowodniła przy becikowym), w takich
        warunkach trzeba albo rozpisać wybory albo LPR i Samoobronę przywołać do
        porządku, by takie szkodliwe sytuacje nie powtarzały się. Logiczne.
    • xsawer Re: Po co PiS wszystkich straszył ? 14.02.06, 11:03
      "Przez pierwsze półtora godziny"

Pół tora i pół tora i wyszedł cały tor.

Kiedy palancie oderwany granatem od wideł, mający się za dziennikarza, nauczysz
      sie poprawnej polszczyzny.
      • koalanw :))))) 14.02.06, 11:12
    • u_bolt Re: Czy .... 14.02.06, 11:05
      Czy każdy dzień w IV Rzeczpospolitej będzie "Dniem Świra"?
      • kolter Re: Czy .... 14.02.06, 11:06
        moze dniem swistaka??
    • puniek46 Re: Po co PiS wszystkich straszył ? 14.02.06, 11:12
      Gdzieś to czytałem i jest to prwdopodobne,że chodziło o przeprowadzenie kilu
      nielegalnych operacji rynkowych (gielda, waluty).
    • hehenio "Pisiory" wydupcyły "Ministranta" i "Parobka".. 14.02.06, 11:14
      I to jest pozytywny aspekt tego żałosnego spektaklu!
      Już im trudniej będzie udawać cnotliwych bojowników o te ich tam "ideały".

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka