Dodaj do ulubionych

Pakt "trzech muszkieterów" wedlug pana premiera.

11.03.06, 14:05
Co o tym sądzicie???
Obserwuj wątek
    • kaczy.pisiorek A Rydzyk=Richelieu 11.03.06, 14:05

• www.nasznocnik.pl Taki Richelieu... 11.03.06, 17:08
        ...jacy muszkieterowie (i na odwrót) ;-)
      • piaf.e Re: 11.03.06, 19:36
        kaczy.pisiorek napisał

A Rydzyk=Richelieu

Dobre.
    • sierota.po.ud Nasza partia ma w swoich szeregach wielu premierów 11.03.06, 14:09
      od Mazowieckiego począwszy, na Belce skończywszy. Czynimy starania, by wciągnąć
      na członków partii Kiszczaka i Cimoszewicza.
    • a.adas Re: Pakt "trzech muszkieterów" wedlug pana premie 11.03.06, 14:13
      Koncepcja jest ciekawa, ale nierealna... ograniczone gwarancje są mozliwe do
      zrealizowania, ale Polska musiałaby i tak sama sfinansować swą część projektu. A
      nie wiem (bo szczegółów jest niewiele - hasła, hasła), czy nie kombinuje się by
      to bogatsi płacili za "Nowy Energetyczny Porządek". Na to nikt w starej Europie
      nie pójdzie, zbyt wielkie pieniądze wchodzą w grę.

Jak na eurosceptyków walczących z euronaiwnymi, to PiS pod tym względem jest
      mało sceptyczny;) No i że się nie boi precedensu - jeśli wspólna polityka
      energetyczna, to czemu także nie np. ... zagraniczna? Unijno-polska
      schoizofrenia (ekonomiczna)
      • piaf.e Re: Pakt "trzech muszkieterów" wedlug pana premie 11.03.06, 14:19
        A co widzisz w tej koncepcji ciekawego?Pytam powaznie.
        Bo dla mnie to jest od poczatku do końca nierealne , ale za mało wiem na ten
        temat ...
        • a.adas Re: Pakt "trzech muszkieterów" wedlug pana premie 11.03.06, 14:36
          To, ze i tak Polska musi się włączyć w zachodni system energetyczny (i to jak
          najszybciej) jeśli zamierza uniezależnić się od Rosji. Kierunki kaukaskie, po
          ostatnich wizytach Putina i doniesieniach o kolejnych inwestycjach Gazpromu
          itd., stają sie coraz bardziej nierealne.

Jeśli jakikolwiek, nawet szczątkowy, zapis znajdzie sie w papierach unijnych -
          to na pewno nie zaszkodzi. Dlatego moze warto wysoko licytować. Zresztą w ogóle
          nie byłoby o tym gadki, gdyby nie noworoczny wyskok Putina. A taka okazja moze
          sie szybko nie powtórzyć.
    • bebe3 Re: Pakt "trzech muszkieterów" wedlug pana premie 11.03.06, 17:51
      Pisałam już o tym problemie:)
      Rząd Pisu zaniepokojony możliwością przykręcenia kurka z gazem przez Moskwę
      pragnie zabezpieczyć się wykorzystując państwa zachodnie.
      Dziwi się brakiem zainteresowania z ich strony, za to pomija problem państw
      bałtyckich.
      Mają one bowiem taki sam problem jak my z gazem z energią elektryczną. Chcą
      uniezależnić się od Rosji łącząc swój system energetyczny z państwami zachodu
      za pomocą Polski. A my na to....nic
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka