www.nasznocnik.pl Taki Richelieu... 11.03.06, 17:08 ...jacy muszkieterowie (i na odwrót) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sierota.po.ud Nasza partia ma w swoich szeregach wielu premierów 11.03.06, 14:09 od Mazowieckiego począwszy, na Belce skończywszy. Czynimy starania, by wciągnąć na członków partii Kiszczaka i Cimoszewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Pakt "trzech muszkieterów" wedlug pana premie 11.03.06, 14:13 Koncepcja jest ciekawa, ale nierealna... ograniczone gwarancje są mozliwe do zrealizowania, ale Polska musiałaby i tak sama sfinansować swą część projektu. A nie wiem (bo szczegółów jest niewiele - hasła, hasła), czy nie kombinuje się by to bogatsi płacili za "Nowy Energetyczny Porządek". Na to nikt w starej Europie nie pójdzie, zbyt wielkie pieniądze wchodzą w grę. Jak na eurosceptyków walczących z euronaiwnymi, to PiS pod tym względem jest mało sceptyczny;) No i że się nie boi precedensu - jeśli wspólna polityka energetyczna, to czemu także nie np. ... zagraniczna? Unijno-polska schoizofrenia (ekonomiczna) Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Pakt "trzech muszkieterów" wedlug pana premie 11.03.06, 14:19 A co widzisz w tej koncepcji ciekawego?Pytam powaznie. Bo dla mnie to jest od poczatku do końca nierealne , ale za mało wiem na ten temat ... Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Pakt "trzech muszkieterów" wedlug pana premie 11.03.06, 14:36 To, ze i tak Polska musi się włączyć w zachodni system energetyczny (i to jak najszybciej) jeśli zamierza uniezależnić się od Rosji. Kierunki kaukaskie, po ostatnich wizytach Putina i doniesieniach o kolejnych inwestycjach Gazpromu itd., stają sie coraz bardziej nierealne. Jeśli jakikolwiek, nawet szczątkowy, zapis znajdzie sie w papierach unijnych - to na pewno nie zaszkodzi. Dlatego moze warto wysoko licytować. Zresztą w ogóle nie byłoby o tym gadki, gdyby nie noworoczny wyskok Putina. A taka okazja moze sie szybko nie powtórzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe3 Re: Pakt "trzech muszkieterów" wedlug pana premie 11.03.06, 17:51 Pisałam już o tym problemie:) Rząd Pisu zaniepokojony możliwością przykręcenia kurka z gazem przez Moskwę pragnie zabezpieczyć się wykorzystując państwa zachodnie. Dziwi się brakiem zainteresowania z ich strony, za to pomija problem państw bałtyckich. Mają one bowiem taki sam problem jak my z gazem z energią elektryczną. Chcą uniezależnić się od Rosji łącząc swój system energetyczny z państwami zachodu za pomocą Polski. A my na to....nic Odpowiedz Link Zgłoś