Dodaj do ulubionych

Jezus Maria, moje pieniądze!!! Agora: - 5,88%

31.05.06, 10:05
notowania.pb.pl/?a=plagora00067
chyba na pielgrzymkę jaką pójdę.
To pewnie wszystko przez tego Zalewskiego.
Obserwuj wątek
    • andrzejg jak nie umiesz grać , to nie graj 31.05.06, 10:06
      giełda nie dla kiepów.

A.
    • silwuple Re: Jezus Maria, moje pieniądze!!! Agora: - 5,88% 31.05.06, 10:07
      nowytor3 napisał:

> To pewnie wszystko przez tego Zalewskiego.
      Tego z Eko Radia;)???
      • t-800 Re: Jezus Maria, moje pieniądze!!! Agora: - 5,88% 31.05.06, 10:15
        Nie, tego z "Wprost". ;-)
    • pandada trzeba było z Rydzykiem inwestować 31.05.06, 10:07
      od dawna miałbyś spokojną głowę i czysciutkie konto
    • nowytor3 Sierżancie! ratuj 31.05.06, 10:07
      nie posłuchałem wczoraj twoich cennych rad i teraz mam.
      A w ogóle to gdziej jest ten mój wątek pełen przemyśleń giełdowych z wczoraj?
      Prawie 40 wpisów na nim było i tyle złotych myśli
    • nowytor3 Uff, już tylko: - 3,34% 31.05.06, 10:13
    • nowytor3 Zauważyłem dziwną zależność. Jak Agorze spada 31.05.06, 10:21
      to PiSowi rośnie:
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3383700.html
      teraz wzrosło o 3%, a Agorze spadło (w tej minucie) -3,60%.
      Więc nie jest tak źle, bo o odwrotnej proporcjonalności nie można mówić
      • sierzant_nowak jestes ignorantem w kazdym polu :D 31.05.06, 10:28
        > teraz wzrosło o 3%, a Agorze spadło (w tej minucie) -3,60%.
        > Więc nie jest tak źle, bo o odwrotnej proporcjonalności nie można mówić

co krok to byk, czego bys sie nie tknal :D A ja niose kaganek oswiaty:

jak cos jest wprost/odwrotnie proporcjonalne, to znaczy ze relacja jest relacja LINIOWA rosnaca/malejaca. Natomiast WSPOLCZYNNIK tej relacji NIE MUSI BYC JEDEN.

Rozumiesz w ogole o czym mowie? :D Chodzi o to, ze taka relacja:
        Agora: +10 +20 +30
        PiS: -20 -40 -60
        JEST relacja odwrotna :D
      • frau_blada A tylko PiS-owi czy calej koalicji? 31.05.06, 10:31

• sierzant_nowak nastepna kretynka... 31.05.06, 10:34
          ja nowemutorowi tlumczylem zawilosci matematyki z 5 klasy podstawowki, pojecie relacji wprost proporcjonalnosci i odwrotnej proporcjonalnosci. Bo nie dosc ze teorie ma glupie, to przy ich opisie robi takie bledy formalne, za jakie 5-klasista usiadlby z pala w lawce :D
          • frau_blada Hamuj kolego! 31.05.06, 11:52
            Impertynencje zostaw sobie do lustra przy goleniu.
            • sierzant_nowak hehe - nastepna, ktora "maklera" widziala tylko 31.05.06, 11:54
              w szklanej butelczynie na laziennej poleczce :D
            • sierzant_nowak twoj funkcjonalny analfabetyzm NIE JEST moja wina 31.05.06, 11:54

• frau_blada NIe widzisz, ze sam ze soba piszesz? 31.05.06, 12:16
                Moja uwaga byla do autora watku.
                Po prostu nie lapiesz dowcipu i wcinasz sie miedzy wodke a przekaske ze swoimi
                malodowcipnymi uwagami.

No kontunuuj sobie dalej rozmowe sam ze soba. Widac podoba Ci sie to.
                • sierzant_nowak przepraszam za kretynke :D 31.05.06, 12:23
                  podpisane:
                  kretyn ;-)
                  • frau_blada Przyjete. Idz i nie grzesz wiecej :D 31.05.06, 12:39

• sierzant_nowak ale grzeszenie jest spoko ;-) 31.05.06, 12:40

• sierzant_nowak a ty dalej swoje... :D 31.05.06, 10:24
      Ktos (kto?) stracil troche kasy na spadku akcji. I CO Z TEGO? :D Agora od tego nie padnie
      • wirwieder Unikat 31.05.06, 10:28
        nowytor3 lokuje pieniądze (ukradł?) w akcjach Agory? On - walczący z lewicą i
        GW?? To jakis idiotyzm.
        • nowytor3 Nie wiesz jak to jest? Przekonania, przekonaniami 31.05.06, 10:31
          a kasa musi być po naszej stronie.
          Trzeba uczyć się od najlepszych. Zobacz jak pan Kulczyk sobie świetnie radzi
          • sierzant_nowak pisalem ci wczoraj, zebys na gieldzie nie gral 31.05.06, 10:35
            bo z takim stopniem "zrozumienia" gieldy to mozesz tylko stracic :D
      • nowytor3 Radź! co robić dalej, bo jak PiSowi dalej będzie 31.05.06, 10:29
        rosło, to z Agory może nic nie zostać.
        A może my by jakie kroki przedsięwzieli, coby tych PiSiaków wykończyć?
        • sierzant_nowak a wytlumacz mi, CO sie stanie Agorze 31.05.06, 11:49
          gdyby nawet jej kurs siegnal poziomu 10 groszy za akcje? :D
    • acho Re: Jezus Maria, moje pieniądze!!! Agora: - 5,88% 31.05.06, 10:32
      Pewnie dlatego drukują teraz Michalkiewicza... Biznes jest biznes.
      Piąta Władza
    • nowytor3 Hura! Już tylko -2,38% i cena 38,00 31.05.06, 10:34
      więc tylko 90 groszy na akcji - można wytrzymać
      • sierzant_nowak mozesz mi wyjasnic czego sie tak podniecasz? 31.05.06, 10:36
        bo naprawde ludzie zaczynaja sie o ciebie martwic... siedzisz, wgapiasz sie w wykres akcji ktoruch nie masz i relacjonujesz nam kazde drgniecie kursu... Mania przesladowcza?
        • nowytor3 Ja tam się kiedys nauczę grać na giełdzie, gram 31.05.06, 10:43
          od wielu lat i zanotowałem już pewne zyski.
          Kiedyś z moim kolegą z SLD nie piliśmy piwa przez cały miesiąc i kupili my se
          akcje Polisy. Ja się później cieszyłem bo zyskałem trochę zdrowia, ale mój
          kolega na zawał kipnął, tak się przejął, bo on ukochał panią Oleksową czy jakąś
          tam inną
          • sierzant_nowak tak... ty grasz na gieldzie... 31.05.06, 11:47
            maklera dziecko to ty widziales co najwyzej na swojej poleczce pod lustrem w lazience :D
    • nowytor3 Ale Kaczyńscy sobie u mnie nagrabili teraz -1,10zł 31.05.06, 10:37
      • wirwieder Re: Ale Kaczyńscy sobie u mnie nagrabili teraz -1 31.05.06, 11:43
        Są tacy, co na forum MUSZĄ zaistniec, a inni (ja tez) dopisujemy się do różnych
        głupotek.
        • sierzant_nowak to jak wycieczka do zoo :D 31.05.06, 11:48
          siedzi malpa, gapi sie w monitor z wykresem i cieszy sie jak glupia gdy kreska (ktorej znaczenia nie rozumie) drgnie to w jedna to w druga strone :D
          • nowytor3 To znaczy jak? Jak jest czerwono i pisze -2,06% 31.05.06, 11:54
            to dobrze czy źle? To kto zyskuję w końcu?
            Aleś mi w głowie namieszał
            • sierzant_nowak Re: To znaczy jak? Jak jest czerwono i pisze -2,0 31.05.06, 12:02
              > to dobrze czy źle? To kto zyskuję w końcu?

to znaczy ze majatek ludzi ktorzy posiadaja akcje agory stracili 2% na wartosci posiadanych akcji. Natomiast wplywu na kondycje SPOLKI JAKO TAKIEJ nie ma to wiekszego. Zeby nie powiedziec - nie ma w ogole :D
    • robertrobert2 Re: Jezus Maria, moje pieniądze!!! Agora: - 5,88% 31.05.06, 11:51
      UBecja wycofuje się z rynku i ucieka do ameryki południowej to musi spadać
      • nowytor3 Chyba jest inaczej, sierżant twierdzi, że jak jest 31.05.06, 12:02
        trend to jest dobrze, a jak nie ma trendu to nie ma trendu
        • sierzant_nowak :D ty wiesz o czym piszesz? 31.05.06, 12:04
          jezeli juz to ja ci pisalem, ze istnienie trendu (niezaleznie od tego czy rosnacego czy malejacego) nie znaczy ze trend ten bedzie trwal w nieskonczonosc. To raz. Dwa - pisalem ci ze akcje spolki NIE MOGA osiagnac zerowej ceny. A trzy: ze kurs akcji spolki nie moze w ZADEN sposob doprowadzic do upadku spolki.
          • nowytor3 I tego się trzymajmy 31.05.06, 12:12
            Przepraszam, czy mógłbyś mi polecić jakiś odpowiedni podręcznik, gdzie mógłbym
            się czegoś więcej dowiedzieć na temat giełdy, bo wprawdzie przeczytałem jakąś
            książkę Galbraita czy kogoś takiego oraz parę innych na temat giełdy, ale chyba
            nic z tego nie zrozumiałem albo były one tak słabe i dlatego nie wygrywałem na
            giełdzie.
            Czy jeżeli napiszę do ciebie na prive poradzisz mi w paru sprawach?
            • zona_jarka Re: I tego się trzymajmy 31.05.06, 12:16
              Straszny matołek z ciebie...............
              • nowytor3 I tak też się czuję wobec eksperckiej wiedzy 31.05.06, 12:26
                sierżanta.
                Wczoraj założyłem tutaj na fk podobny watek, ale mi go przenieśli na forum
                giełda, jednak tam już nie chcieli odpowiadać na moje wątpliwości dotyczace gry
                na giełdzie.
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=27&w=42713617
                na przykład w tej chwili nie wiem jak zinterpretować 1 miejsce Agory na WIG20.
                Czy mogłabyś mi pomóc w tej interpretacji. Co ja mam dalej robić?
                Jak Agora teraz osiąga dno, czy to znaczy że się z tego mocno odbije?
                • nowytor3 Zapomniałem wrzucić linku do 1 miejsca 31.05.06, 12:29
                  notowania.pb.pl/?c=wig20
                • sierzant_nowak Re: I tak też się czuję wobec eksperckiej wiedzy 31.05.06, 12:42
                  > na przykład w tej chwili nie wiem jak zinterpretować 1 miejsce Agory na WIG20.
                  > Czy mogłabyś mi pomóc w tej interpretacji

:D A o porzadku alfabetycznym slyszales? :D
            • sierzant_nowak Re: I tego się trzymajmy 31.05.06, 12:21
              > książkę Galbraita czy kogoś takiego oraz parę innych na temat giełdy,

jezeli po tej lekturze twoja analiza gieldy polega na tym, ze przykladasz linijke do wykresu i mowisz "dnia NN kurs przetnie linie zera" to znaczy ze wiecej pozytku bys mial z tej ksiazki gdybys nia w kominku napalil :D
    • haen1950 Re: Jezus Maria, moje pieniądze!!! Agora: - 5,88% 31.05.06, 12:06
      Nie bardzo się znam na tych sprawach. Wierzę w umiejętność przewidywania
      takiego koncernu jak Agora.
      Poza tym, na skutek zawłaszczenia TVP przez kaczorków, uważam, że
      bezinteresownie międzynarodowe koncerny przyjdą Agorze z pomocą.
      Sitwa antypolska PiS i Springera jest czymś najgorszym, jest to naprawdę
      swołocz ostatniego asortymentu.
      • sierzant_nowak spokojnie :-) Chocby kurs byl i po 5 groszy 31.05.06, 12:10
        to spolce jako takiej nie zagraza w zaden sposob :D
        • lexxxus Re: spokojnie :-) Chocby kurs byl i po 5 groszy 31.05.06, 12:19
          Kolejny anytmichnikowiec ktory pojecia o gieldzie nie ma za grosz.Cos jak
          podobny trol pinkfreud
        • nowytor3 To pewnie udziałowcom też się nic nie stanie, 31.05.06, 12:28
          och jak to dobrze. Bardzoś mnie pocieszył.
          • tribunus Re: To pewnie udziałowcom też się nic nie stanie, 31.05.06, 12:39
            Jesli akcje beda nadal spadac to pani Rapaczynsky nie doczeka emerytury na
            stanowisku prezesa zarzadu spolki. Nastapia zmiany i to dosc radykalne.
            Rokowania raczej sa slabe, jesli w USA zostana podniesieone stopy po raz kolejny
            nastapi tapniecie na rynkach wschodzacych a do tych nalezy nasza gielda.
          • sierzant_nowak przeciez juz ci misiu pisalem :D 31.05.06, 12:45
            ze oczywiscie, spadek kursu zmniejsza aktualna wycene majatku akcjonariuszy, ulokowanego w akcjach tej spolki. Tylko ze CO Z TEGO?
            • nowytor3 No właśnie, co z tego? Podporo ty moja 31.05.06, 12:52
              sierżantowska.
              Czy jak akcjonariusze stracą kilka, kilkadziesiąt tysięcy, a może więcej
              zaowocuje to jakimiś "przewidzianymi" czy "nieprzewidzianymi" wydarzeniami?
              Podziel się swoją wiedzą na ten temat, bom ciekawy a niedouczony.
              • sierzant_nowak Re: No właśnie, co z tego? Podporo ty moja 31.05.06, 15:35
                > Czy jak akcjonariusze stracą kilka, kilkadziesiąt tysięcy, a może więcej
                > zaowocuje to jakimiś "przewidzianymi" czy "nieprzewidzianymi" wydarzeniami?
                > Podziel się swoją wiedzą na ten temat, bom ciekawy a niedouczony.

a to juz zalezy od struktury akcjonariatu i tego, czy ewentualni niezadowoleni mieliby cokolwiek do powiedzania na WZA.
                • sierzant_nowak Agora ma taki rozklad glosow: 31.05.06, 15:45
                  Agora-Holding Sp. z o.o.: 37%
                  Pracownicy: 9.1%
                  Free float: 53,9%

Czyli WSZYSCY wlasciciele akcji w publicznym obrocie musieliby sie zgwizdac i zadzialac wspolnie, zeby np. odwolac zarzad. Szanse? Zerowe? :D
    • nowytor3 Agora prowadzi w WIG20, ale tylko: - 4,11% 31.05.06, 14:42
      Myślałem, że zapowiedź Episkopatu o niepublikowaniu listy Zalewskiego zmieni
      pozycję okazały się płonne.
      A więc dzisiaj tylko 2,60 w plecy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka