Dodaj do ulubionych

Dobra diadomość !!!

22.06.06, 20:58
Dobra wiadomość dla kraju: demokratom.pl i ich młodzieżówce odwaliło do
reszty. Stowarzyszenie Młode Centrum Region Zachodniopomorski uruchomiło
właśnie "Ambasadę III RP". Pewnie udzielą azylu Belce, Kwaśniewskiemu i
jeszcze gromadce innych...

Co do mnie - stosunków dyplomatycznych chyba nie nawiążę..
Obserwuj wątek
    • ab_extra Kogo obchodzą błazenady kanapowego kabaretu? 22.06.06, 21:00
    • echo_o Re: Dobra diadomość !!! 22.06.06, 21:00
      A ja z góry upraszam o eksterytorialność tego cuda i status persona non grata w
      nim - dla siebie :)
    • gradus2004 a tu link... 22.06.06, 21:00
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3434987.html
      :)
    • xxx131 Re: Dobra diadomość !!! 22.06.06, 21:00

A SLD zalozylo "Ambasade PRL". Jak widac sa ludzie ktory maja chonor bronidź prawdziwej Polski.
    • gniewko_syn_ryba Re: Dobra diadomość !!! 22.06.06, 21:07
      Dobre, hehehe ;)))))) Frasyniuk chyba chce przebić w radykaliźmie samego
      Ikonowicza... ;))) Zająłby się lepiej tym, na czym się zna, czyli kierowaniem...
      ciężarówki... ;)))
      • tad9 Re: Dobra diadomość !!! 22.06.06, 21:08
        gniewko_syn_ryba napisał:

> Dobre, hehehe ;)))))) Frasyniuk chyba chce przebić w radykaliźmie samego
        > Ikonowicza..

Ale to nie tyle radykalizacja, co przekraczanie granicy śmieszności.
        • mmikki powiew nadziei normalności 22.06.06, 21:09
          azylu proszę!
      • kataryna.kataryna Re: Dobra diadomość !!! 22.06.06, 21:16
        gniewko_syn_ryba napisał:

> Dobre, hehehe ;)))))) Frasyniuk chyba chce przebić w radykaliźmie samego
        > Ikonowicza... ;)))

Nie jesteś na bieżąco w temacie wiodących sił politycznych w naszym kraju.
        Frasyniuk już nie szefuje Demokratom.
    • greg43 Re: Dobra diadomość !!! 22.06.06, 21:08
      Ci idioci gotowi powołać rząd na ... i tu problem hm, na emigracji wewnętrznej.
      No i co by z walniętym Frasyniukiem na ziem odzyskanych nie anektowali.
      • gniewko_syn_ryba Re: Dobra diadomość !!! 22.06.06, 21:12
        A niech se emigrują nawet zewnętrznie, najlepiej śladami towarzyszy po '56 do
        Albanii i tam odreataurują swój skansen...
        • gniewko_syn_ryba miało być "odrestaurują" 22.06.06, 21:13
        • po_godzinach skąd w niektórych ta skłonnośc 22.06.06, 21:14
          do wyganiania rodaków z kraju?

To wrodzone czy nabyte?
          • mmikki Re: skąd w niektórych ta skłonnośc 22.06.06, 21:15
            Moczary i Kępy
            cóż, takie patriotyczne geny...
          • gniewko_syn_ryba Przecież sami się wyganiają... 22.06.06, 21:19
            Mam ich na siłę zatrzymywać ?...
            • po_godzinach nie kłam 22.06.06, 21:22
              twoje słowa
              "A niech se emigrują nawet zewnętrznie, najlepiej śladami towarzyszy po '56 do
              Albanii i tam odreataurują swój skansen..."
              nie są śmieszne.

jak dla mnie - też możesz "se" emigrować. z takimi pogladami chyba najbliżej ci
              będzie na Białoruś
              • gniewko_syn_ryba nie kłam ty ! :) 22.06.06, 21:29
                Przecież to nie ja wymyśliłem ten happening z "ambasadą" i "azylem" - przeczytaj
                najpierw linkowany artykuł, a potem zabieraj głos...

A Białoruś, owszem, bardzo ładny kraj i ludzie bardzo mili ale jak dla mnie jest
                tam za płasko i bardziej pasowałaby mi Słowacja... :P
                • po_godzinach nie rozróżniasz happeningu we własnym kraju od 22.06.06, 21:33
                  tego, co proponujesz:
                  "A niech se emigrują nawet zewnętrznie, najlepiej śladami towarzyszy po '56 do
                  Albanii i tam odreataurują swój skansen..."?

Pewnie nie odróżniasz.

PS Słowacja to kraj cywilizowany.
                  Nie sądzę, aby ktoś, kto chce wyganiac swoich rodaków z ojczyzny był tam dobrze
                  widziany.
                  • xxx131 Re: nie rozróżniasz happeningu we własnym kraju o 22.06.06, 21:36

Słowacja była cywilizowana! Teraz rzaki tam niejaki Fico - eurofob, lewicowiec...
                    • po_godzinach Re: nie rozróżniasz happeningu we własnym kraju o 22.06.06, 21:41
                      Nie spotkałam się z opiniami Słowaków, aby wyrzucać innych Słowaków za Słowacji
                      z powodu róznicy w poglądach politycznych.

A ty?
                      • gniewko_syn_ryba Re: nie rozróżniasz happeningu we własnym kraju o 22.06.06, 21:56
                        Nie spotkałem się na Słowacji z taką histerią przegranych jak u nas po ostatnich
                        wyborach...
                        • po_godzinach Re: nie rozróżniasz happeningu we własnym kraju o 22.06.06, 22:00
                          a z taką agresją wygranych?

*wiem, że napiszesz, iz tej agresji nie ma - a ja na to "gadaj zdrów")
                          • gniewko_syn_ryba Re: nie rozróżniasz happeningu we własnym kraju o 22.06.06, 23:07
                            po_godzinach napisała:

> a z taką agresją wygranych?
                            >
                            > *wiem, że napiszesz, iz tej agresji nie ma - a ja na to "gadaj zdrów")

Więc po co pytasz ?... ;) Jedni widzą agresję, inni białe myszki... ;)))
                            • po_godzinach Re: nie rozróżniasz happeningu we własnym kraju o 22.06.06, 23:09
                              "Więc po co pytasz ?... ;) Jedni widzą agresję, inni białe myszki... ;)))"

już źle z tobą całkiem, skoro białe myszki widzisz :)
                  • gniewko_syn_ryba Re: nie rozróżniasz happeningu we własnym kraju o 22.06.06, 21:50
                    po_godzinach napisała:

> tego, co proponujesz:
                    > "A niech se emigrują nawet zewnętrznie, najlepiej śladami towarzyszy po '56 do
                    > Albanii i tam odreataurują swój skansen..."?

A jakie wg ciebie intencje przyświecały autorom tego hepeningu ?...

> PS Słowacja to kraj cywilizowany.

Tak, znacznie bardziej niż Polska ale na śmieci w lasach i nad rzekami też można
                    się natknąć, niestety... :(

> Nie sądzę, aby ktoś, kto chce wyganiac swoich rodaków z ojczyzny był tam
                    dobrze widziany.

Jakoś do tej pory (a bywam tam kilka-kilkanaście razy w roku od 2000) nie
                    spotkałem się z żadnymi przejawami ostracyzmu... Poza tym powtarzam, że nie chcę
                    nikogo z naszego kraju wyganiać ale też nie chcę zatrzymywać na siłe kogoś, komu
                    się w tym kraju nic nie podoba. A może nie odrózniasz ?... :P
                    • po_godzinach Re: nie rozróżniasz happeningu we własnym kraju o 22.06.06, 21:58
                      "> A jakie wg ciebie intencje przyświecały autorom tego hepeningu ?... "

Z tego, co czytam:
                      "- Jesteśmy społeczeństwem okaleczonym przez system komunistyczny. Kiedyś był
                      podział klasowy na robotników i inteligentów, dzisiaj rządzący wprowadzają
                      podział na tych, którzy są "przyzwoitą prawicą", i pozostałych, których można
                      uznać za szkodników wywodzących się z III RP. Po czterech latach lansowania
                      takiego podziału społeczeństwo będzie jeszcze bardziej okaleczone, będzie
                      myślało w kategoriach odwetu i nienawiści.
                      (...)
                      Ruszyła społeczna akcja Partii Demokratycznej przeciwko rządom PiS-u,
                      Samoobrony, LPR-u i uprawianej przez nich - pod szyldem IV RP - polityce."

Mozna się z tym zgadzac lub nie, mozna się z tego smiać.
                      Nie wolno jednak zabronic ludziom miec takie przekonania i je wyrażać.

"Poza tym powtarzam, że nie chcę nikogo z naszego kraju wyganiać"

Wiem, że to był żart, ale "trochę" niesmaczny.

"ale też nie chcę zatrzymywać na siłe kogoś, komu się w tym kraju nic nie
                      podoba"

Czy autorzy happeningu deklarują chęc wyjazdu?
                      Ludziom ma prawo się nie podobac i maja prawo o tym mówić.

Natomiast nikt nie ma prawa ich z tego powodu, że im się nie podoba - wypedzać/

Ufff
                      • gniewko_syn_ryba Re: nie rozróżniasz happeningu we własnym kraju o 22.06.06, 23:13
                        po_godzinach napisała:

> Czy autorzy happeningu deklarują chęc wyjazdu?

Słowa "ambasada" i "azyl" kojarzą się jednoznacznie... zwłaszcza tym, co
                        pamiętają dobrze lata 80-te... :)

> Ludziom ma prawo się nie podobac i maja prawo o tym mówić.

I korzystają z tego prawa bez jakichkolwiek ograniczeń - GW nic innego przecież
                        nie robi...
                        >
                        > Natomiast nikt nie ma prawa ich z tego powodu, że im się nie podoba - wypedzać/

Ale skoro sami proszą o "azyl"... ;)))
                  • ab_extra Ci towarzysze emigrujący do Albanii to dla po-godz 22.06.06, 23:14
                    inach niepowetowana strata. Tacy porządni stalinowcy. Na szczęście Różański mimo
                    represjonowania wytrwał na posterunku
    • t-800 Re: Dobra diadomość !!! 22.06.06, 21:22
      Buehehehehehehehehehehehehehehe!!! Ale pajace! :-DDD Ale jaja!!! :-DDD
    • lux_et_veritas No i jak tu nie żywić swego rodzaju sympatii 22.06.06, 21:54
      do tych pajaców tudzież patrzeć na owe pajacowanie z pobłażliwością z jaką
      traktuje się trzylatków w piaskownicy? :-)
    • reakcjonista1 Oh, to bede miał blisko sie gdzie ewakuowac 22.06.06, 21:57
      moze wiesz czy budują schron przeciwatomowy?
    • karlin To nie jest takie pewne 22.06.06, 23:15
      Jeśli wariatom odwala, to może to być oznaka, że zdrowieją.

Oni zawsze żyli w wymyślonym przez siebie świecie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka