s.k.i.n jakieś 80% forumowiczów ma takie korzenie 28.06.06, 22:41 tego jestem więcej niż pewnien mogę tę liczbe obstawiac w ciemno Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus dlaczego niektórzy wstydzą się do tego przyznać 28.06.06, 22:45 Nie rozumiem jakiego rodzaju powody nimi kierują. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Może jeszcze jest ktos kto chciałby odpowiedzieć 03.07.06, 15:09 na moje pytanie. Zauważyłem obecnosc kilku osób ,których odpowiedzi na moje pytanie nie są mi znane. Bardzo je proszę o odpowiedź :)) Odpowiedz Link Zgłoś
szelakossa Ija 100% Polaczyszka 03.07.06, 15:33 ...Z kazdej strony jestem uraczony polskoscia....Krcze!Nawet jednego obcego nazwiska w przeciagu 150 lat!!! ...Nie tylko rząd polski jest kontrolowany przez armię syjonistów... Także media i kościół są w rękach potomków Dawida... Jak tam wam we W'lachistanie(Pastuxistanie) wy 'pseudo'Słowianie??? Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus O co Ci "biega " nieszczęśliwsze? Pisz po polsku! 03.07.06, 15:43 Odpowiedz Link Zgłoś
agata1120 Re: Może jeszcze jest ktos kto chciałby odpowiedz 03.07.06, 15:49 Jak przeczytasz niektore watki to zrozumiesz, kiedys byl na przyklad hitlerowski Talmud, no i zydokomuna, KPP etc. i oczywiscie Medrcy Syjonu - rzecz kultowa. Kiedy wyjasnisz swoja teorie, nie moge sie doczekac! Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus nie opracowuje żadnych swoich teorii.Raczej i 03.07.06, 15:57 to w formie zabawowej, usiłuję sprawdzic to co inni pisali na temat umysłowości żydowskiej, której przedstawiciele wnieśli NIPROPORCJONALNIE dużo do kultury ogólnoludzkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
szelakossa Chodzenie po wodzie 03.07.06, 16:02 ....I rozmnazanie chlebow.... Czemu to dzisiaj tego nie potrafia??? Przydalby sie jakis nowy Jezusek to moze by zrobil nam prawdziwy 'cud gospodarczy':)) Odpowiedz Link Zgłoś
agata1120 Re: nie opracowuje żadnych swoich teorii.Raczej i 03.07.06, 16:08 Na przyklad slynne teorie o tzw. umyslach talmudycznych. Cwiczyly miedzy innymi pamiec i zdolnosc logicznego myslenia. Polecam ksiazki Chaima Potoka, ktory o tym duzo pisal, sam byl rabinem, konserwatywnym, dyskutowal z chasydyzmem. W ciekawy sposob przedstawia na przyklad polemiki talmudyczne.Niestety Potok nie zostal przetlumaczony na polski, wiec zostaly angielskie originaly. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: nie opracowuje żadnych swoich teorii.Raczej i 03.07.06, 16:15 Dzięki Chaima Potoka.Uwazam jednak ,że Żyd nie powinien być sprawozdawca i badaczem we własnej sprawie.Interesujaca prace na temat umysłowosci zydowskiej napisał V.Sołowiow a takze F.Dostojewski. Żydzi nie potrafia pisac o sobie w sposób NIEPRZESADNY. Rozumiem ich. Odpowiedz Link Zgłoś
agata1120 Re: nie opracowuje żadnych swoich teorii.Raczej i 03.07.06, 16:18 Dostojewski? Wiem, ze pisal o Polakach (ktorych szczerze nie znosil), ale co do Zydow...zagieles mnie Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: nie opracowuje żadnych swoich teorii.Raczej i 03.07.06, 16:25 W "Dzienniku Pisarza". Czemu "zagiąłem" a nie przypomniałem lub podpowiedziałem o czyms, o czym zapomniałas lub nie wiedziałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
agata1120 Re: nie opracowuje żadnych swoich teorii.Raczej i 03.07.06, 16:31 Nie wiedzialam! Ale Dostojewskiego az tak dobrze nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: nie opracowuje żadnych swoich teorii.Raczej i 03.07.06, 17:10 A warto poznać bo to nie ty;lko wspaniały pisarz ale i bardzo ciekawy mysliciel i obserwator ludzkiej kondycji. Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: Może jeszcze jest ktos kto chciałby odpowiedz 03.07.06, 16:14 homosovieticus napisał: > na moje pytanie. Zauważyłem obecnosc kilku osób ,których odpowiedzi na moje > pytanie nie są mi znane. Bardzo je proszę o odpowiedź :)) prowadzisz statystykę czytających GW od korzeni,czyli stopki redakcyjnej? Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Może jeszcze jest ktos kto chciałby odpowiedz 03.07.06, 16:17 Nie. Nie prowadze takiej statystyki.Pomimo tego,ze jestem idiotą. Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: Może jeszcze jest ktos kto chciałby odpowiedz 03.07.06, 16:28 tak,przyznaję się mam żydowskie korzenie. nie tylko w zamierzchłej przeszłości,której początek (niezbadany naukowo)spisali moi przodkowie,ale i współczesne odnogi mojego drzewa genealogicznego tkwią w Izraelu.Czy oni uważają,że z tamtej ziemi wyszły ich korzenie?czy może kwiat istnieć bez korzeni?jak długo? Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: czy moge byc z tego dumny ? , :( 03.07.06, 16:43 w krwi polskiej jest domieszka krwi niemieckiej , mongolskiej ,ruskiej i zydowskiej czasami nas gwalcili ,innym razem chetnie dawalismy dup. , samo zycie wyszedl z tego Polak Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: czy moge byc z tego dumny ? , :( 03.07.06, 17:15 zapewniam Cię ,że Ty nie masz domieszki krwi żydowskiej.Dumnym powinienes byc z tego,żes wyjątkowo mądry, jak na swój wiek. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: czy mozna byc z tego dumnym ? , :( 03.07.06, 17:21 dano mi obywatelstwo polskie czy to moja zasluga :o mialem prawo wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: czy moge byc z tego dumny ? , :( 03.07.06, 17:23 homosovieticus napisał: > zapewniam Cię ,że Ty nie masz domieszki krwi żydowskiej.Dumnym powinienes byc z > > tego,żes wyjątkowo mądry, jak na swój wiek. skąd ta pewnośsć,że nie? zbadałeś jego DNA i ci wyszło,żze niesemickie? a może posiadanie korzeni żydowskich ograniczasz do posiadania jakiś specjalnych cech charakteru czy wyglądu?? Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Muszę zmartwić poniektórych. Nie mam (probably) 03.07.06, 18:47 żydowskich korzeni. Tak się składa, że mam bardzop nietypowe nazwisko. Gdyby podzielić Polskę na pół (północ-południe) to na południe od Łodzi to nazwisko nie występuje (sprawdziłem onegdaj książki telefoniczne wszystkich ówczesnych 49 województw). Kilka zdarzeń zdopingowało mnie do poszukiwania the roots. Gdzieś w roku 1985 egzaminujący mnie pewien profesor prawa (nota bene żydowskiego pochodzenia) spytał mnie co to za nazwisko. Sugerując przy tym, że korzenie moje pochodzą z Holandii. Już po aplikacji, w trakcie pewnych negocjacji biznesowych miałem "przyjemność" z obywatelem Belgii (Żydem urodzonym w Polsce). Gdy zobaczył moją wizytókę wykrzyknął: "it's a Dutch name!" Wtedy zaineresowałem się pochodzeniem po mieczu. Po kądzieli jestem (przynajmniej od II połowy XIX w. jestem Polakiem. Udało mi się dotrzeć do akt stanu cywilnego sięgających końca XVIII wieku. Wszyscy przodkowie w linii prostej urodzili się na Kaszubach. W linii pobocznej (od Babki "dziada") dotarłem do dokumentów, że przodkowie byli uciekinierami po Powstaniu Styczniowym. Gdy przypadkiem przejezdżałem przez Holandię, okazało się że moje nazwisko jest tam dość popularne. I to by było na tyle. Więcej przodków nie pamiętam. Pzdr. :) Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Muszę zmartwić poniektórych. Nie mam (probabl 03.07.06, 18:59 Dzięki. Miło spotkać na forumie rozsądnego i niezakomleksionego człowieka. Równiez serdecznie pzdr. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: Kto z forumowiczów ma żydowskie korzenie 03.07.06, 19:02 JA. Pelna polowke. Z "dobrej" wg starozakonnego prawa strony. Czy wreszcie dowiemy sie, o co chodzi w Panskich badaniach naukowych ? Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: Kto z forumowiczów ma żydowskie korzenie 03.07.06, 19:09 gat45 napisała: > JA. Pelna polowke. Z "dobrej" wg starozakonnego prawa strony. > czy to znaczy,że ta "dobra" połówka to po maatce? Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Nie prowadze badan naukowych.Jeśli juz to "naukawe 03.07.06, 19:09 których celem jest "sprawdzenie" w jakim stopniu, poglądy ludzi,których interesował problem żydowskiej umysłowości, mieli powody przypisywac jej takie, a nie inne cechy. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: Nie prowadze badan naukowych.Jeśli juz to "na 03.07.06, 19:11 homosovieticus napisał: > których celem jest "sprawdzenie" w jakim stopniu, poglądy ludzi,których > interesował problem żydowskiej umysłowości, mieli powody przypisywac jej takie, > > a nie inne cechy. ========= No i co Panu wyszlo ? Gdzies tam w poczatkach watku byla obietnica, ze sie Pan z nami wynikami swoich przemyslen podzieli, jak bedziemy grzeczni. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Jeszcze nie pora na jakiekolwiek wnioski.Wielu 03.07.06, 19:15 znanych forumowiczów odmawia odpowiedzi. Nie mam pojęcia dlaczego? Może sie czują urazeni a może wypili zbyt duzy łyk "pioprawnosci politycznej" ,która bardzo niechetnie w Europie odnosi się do akcentów narodowosciowych. Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: Jeszcze nie pora na jakiekolwiek wnioski.Wiel 03.07.06, 19:20 homosovieticus napisał: > znanych forumowiczów odmawia odpowiedzi. Nie mam pojęcia dlaczego? Może sie > czują urazeni a może wypili zbyt duzy łyk "pioprawnosci politycznej" ,która > bardzo niechetnie w Europie odnosi się do akcentów narodowosciowych. co szczególnie jest widoczne w "ukrywaniu" namalowanych na policzkach barw narodowościowych kibicowanej drużynie Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Jeszcze nie pora na jakiekolwiek wnioski.Wiel 03.07.06, 19:22 :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: Jeszcze nie pora na jakiekolwiek wnioski.Wiel 03.07.06, 19:22 homosovieticus napisał: > znanych forumowiczów odmawia odpowiedzi. Nie mam pojęcia dlaczego? Może sie > czują urazeni a może wypili zbyt duzy łyk "pioprawnosci politycznej" ,która > bardzo niechetnie w Europie odnosi się do akcentów narodowosciowych. ========== Trudno, bedzie sie Pan musial zadowolic mniej znanymi. Nie wszystko sie udaje, a obietnica zobowiazuje. Przykro mi, ze zajelam cenne miejsce znanych.... Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Jeszcze nie pora na jakiekolwiek wnioski.Wiel 03.07.06, 19:27 nie wycofuję się z danej obietnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: Jeszcze nie pora na jakiekolwiek wnioski.Wiel 03.07.06, 20:00 homosovieticus napisał: > nie wycofuję się z danej obietnicy. ========== Do zrealizowania, jak beda 3 miliony nowych mieszkan w Polsce ? :))))) Niech Pan sobie wyobrazi, ze dla niektorych respondentow przelamanie sie nie bylo rzecza latwa. Kazda osoba w mojej sytuacji albo juz otrzymala bolesna lekcje dyskrecji na ten temat, albo nie chce na takowa sie narazac, bo swietnie widzi, co sie dookola dzieje. Ja sie zastanawialam od wczoraj, przeprowadzilam gleboka samolustracje, dlaczego nie mam ochoty odpisac. Bylo w tych refleksjach sporo rozsadnych powodow PRZECIW, nad ktorymi nie warto sie rozwodzic, bo sa widoczne golym okiem po przeczytaniu chocby kilkunastu watkow na tym forum, byla tez nic z "korzeniami" nie majaca wspolnego niechec rezygnacji z czesci anonimowosci na tym balu maskowym. Ale dotarlam takze do glebiej polozonych warstw wlasnego tchorzostwa. Dlaczego sie bac i czego - to juz pozostawiam Panskiej dociekliwosci. Gotowam sie zalozyc, ze teraz odpowiedzi na moje wpisy nabiora dodatkowych rumiencow... Jednak tak to gleboko schowane tchorzostwo mnie wscieklo, ze napisalam zwiezle, krotko i prawde. W kazdym razie dla Panskich chomikow doswiadczalnych eksperyment byl moze czasem powazniejszy, niz sie Pan spodziewal. W imieniu chomikow i innych zwierzatek laboratoryjnych domagam sie powiedzenia czegos wiecej, niz mgliste deklaracje o zbieraniu materialow do blizej nieokreslonych podsumowan. A teraz zrobi Pan, co Panu sumienie dyktuje... Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Zrób to,co sumienie Ci nakazuje! Powiem krócej 04.07.06, 13:52 od Brodzkiego; "ODPUŚĆ MI PANIE" cokolwiek przemilcze lub wypowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
sun.dance Ja tez nie mam 03.07.06, 19:13 Ale samo pytanie jest juz rasistowskie. I jakie to ma znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Słyszałem o przekonanich rasistowskich mnóstwo 03.07.06, 19:24 zabobonów. Ale o pytanich rasistowskich słysze po raz pierwszy. To jakaś bzura. Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynka.sardynka Re: Kto z forumowiczów ma żydowskie korzenie 03.07.06, 19:22 Nie pytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Kto z forumowiczów ma żydowskie korzenie 03.07.06, 19:28 Dlaczeo tak uwazasz? Podaj główny powód Odpowiedz Link Zgłoś
szelakossa Żyd mądry...Polak głupi? 03.07.06, 21:05 Ktoś wcześniej pisał,że Żydzi w szkole bardziej dyskutowali niż uczyli się na pamięć . W Polsce natomiast przeważa do dziś tępa scholastyka i rytuał wiernego naśladownictwa 'lepszych'. U nas każdy kto wybija się ponad przeciętność nie tylko,że uważany jest za 'głupa'(bo 'coś tam sobie wymyśla') ale po prostu jest z miejsca znienawidzony. Wydaje mi się,że to spóścizna pofeudalna(o czym pisze np.R.Ziemkiewicz) i oczywiście kościół katolicki. Szlachta tępiła każdego 'krnąbrnego wieśniaka' i wychowywała pokolenia tępawych ,zaprawionych do roboty ludzi. Kościół z kolei umiłował 'głupich prostaczków'(większość katolickich świątków to osobnicy poważnie chorzy na umyśle wedle dzisiejszej wiedzy medycznej). ...Komunizm także raczej nie zachęcał do 'filozonia' i odpowiedzialności...Od rządzenia i projektowania była przecież partia... Tak w końcu wychowano 'idiotę Polaka' z którego śmieje się pół świata...I żeby ten Polak miał wiedzę 5 razy większą od Anglika czy Szwajcara to i tak jest od nich głupszy!!!Dlaczego?Bo jak mawiała moja nauczycielka'wiedzę trzeba umieć sprzedać'...A Polak potrafi tylko słuchać i naśladować...Od' myślenia' jest przecież :papież,wójt,prezydent itd.... Po prostu koszmar!!!!1000 lat za Murzynami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: Ja 03.07.06, 20:56 nurni napisał: > nie mam. > masz za to pewnie tzw.dobry wygląd blond włosy i niebieskie oczy i mam nadzieję,że nie jesteś podobny (z wyglądu) do Romcia co ma oczy....o nie,nie czornyje,nie prekrasnyje.... Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Danutki, Filipinki, Alibabki oraz inne... 03.07.06, 21:05 ...miłe panie zorientowane w temacie rasowym powinny wiedzieć, że czasami bardzo trudno, bardzo, bardzo nawet trudno zorientować się w etnicznym pochodzenia delikwentki/delikwenta. Powierzchowność bywa bardzo złudna. Wierzaj mi, że można być śniadej cery brunetką (brunetem też) z zielonymi oczami (choć tęczówki to najwieksza zmyłka) i uchodzić za...no kogo ? Będąc w istocie Słowianką z krwi, kości, dziada i pradziada i w ogóle (Słowianinem też można być). Nie sądźmy po pozorach. Pochodzenie to zespół cech składowych... danutki napisała: > nurni napisał: > > > nie mam. > > > > masz za to pewnie tzw.dobry wygląd > blond włosy i niebieskie oczy > i mam nadzieję,że nie jesteś podobny (z wyglądu) do Romcia co ma oczy....o > nie,nie czornyje,nie prekrasnyje.... Odpowiedz Link Zgłoś
kaczyjar Re: Ja 03.07.06, 21:05 zapytaj polaka czy kocha żyda -powie że nie aczy chocha Maryje powie że tak on nie wie że była Żydówką Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Ja 03.07.06, 21:35 danutki napisała: > nurni napisał: > > > nie mam. > > > > masz za to pewnie tzw.dobry wygląd > blond włosy i niebieskie oczy Jest to rownie trafne (domyslam ze ze ponownie uzylas calego swego intelektu) jak Twoja osobista teoria ktora uraczylas swego czasu forum: Jestem Polakiem odtraconym (kiedys tam) przez Zydowke. > i mam nadzieję,że nie jesteś podobny (z wyglądu) do Romcia co ma oczy....o > nie,nie czornyje,nie prekrasnyje.... To zupelnie jak z ta Zydowka ktora dala mi kosza - i teraz mszcze sie na rasie wybranej. A co do nadziei. Mam nadzieje ze nasze spotkanie na forum po latach - wlasnie dobiega konca. Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: Ja 03.07.06, 22:44 nurni napisał: > Jest to rownie trafne (domyslam ze ze ponownie uzylas calego swego intelektu) > jak Twoja osobista teoria ktora uraczylas swego czasu forum: Jestem Polakiem > odtraconym (kiedys tam) przez Zydowke. tak napisałam? naprawdę? chyba musiałam wtedy na ulicy widzieć same ładne Żydówki > To zupelnie jak z ta Zydowka ktora dala mi kosza - i teraz mszcze sie na rasie > wybranej. to jest rasistowskie zdanie,które sam napisałeś ja o oczach Romcia a ty zaras o rasie masz skojarzenie > > A co do nadziei. > Mam nadzieje ze nasze spotkanie na forum po latach - wlasnie dobiega konca. > > straszysz mnie? koalicja rządowa jest po twojej stronie,ale.... widzę,że miniony czas niczego dobrego cię nie nauczył Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Jakie straszysz? Nie bój się. Dziś nie trzeba NIE 03.07.06, 22:46 wozić w plecakach i udawać strudzonego wędrowca na dworcu. Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: Jakie straszysz? Nie bój się. 03.07.06, 22:58 a czego/kogo? mam się bać? post nurniego odebralam jako groźbę pamiętając wydarzenia sprzed lat. nie są to mile wspomnienia dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
nurni boj sie ! 03.07.06, 22:53 danutki napisała: > nurni napisał: > > > Jest to rownie trafne (domyslam ze ze ponownie uzylas calego swego intele > ktu) > > jak Twoja osobista teoria ktora uraczylas swego czasu forum: Jestem Polak > iem > > odtraconym (kiedys tam) przez Zydowke. > > tak napisałam? > naprawdę? Zmyslam - antysemici tak juz maja. > chyba musiałam wtedy na ulicy widzieć same ładne Żydówki Chiba. > > A co do nadziei. > > Mam nadzieje ze nasze spotkanie na forum po latach - wlasnie dobiega konc > a. > > > > > > straszysz mnie? No jasne ze strasze. Jesli dla Ciebie moja obojetnosc jest straszna - to strasze z cala premedytacja. Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: boj sie ! 03.07.06, 23:01 nurni napisał: > No jasne ze strasze. > Jesli dla Ciebie moja obojetnosc jest straszna - to strasze z cala premedytacja > . mam nadzieję,że dotrzymasz słowa i twoja obojętność wzglęedem mnie dotrwa do końca forum a nie tylko tego wątku Odpowiedz Link Zgłoś
gruby190 Według różnych "idiotica.net" to wszyscy ;-))) 04.07.06, 12:26 Z małym wyjątkiem - w Polsce czystej krwi są tylko ...araby ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus W tym wątku nie pytam o tzw. czystość rasową, 04.07.06, 13:25 ktora jest wulgarnym zabobonem w gatunku homo sapiens, ale o to, czy są wśród forumowiczów tacy,którzy nie wstydzą się swoich żydowskich korzeni. ps Araby czystej krwi tak naprawdę nie maja nic wspólnego z końmi na ,których "wjechali" do Europy Arabowie. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: W tym wątku nie pytam o tzw. czystość rasową, 04.07.06, 17:06 homosovieticus napisał: > ktora jest wulgarnym zabobonem w gatunku homo sapiens, ale o to, czy są wśród > forumowiczów tacy,którzy nie wstydzą się swoich żydowskich korzeni. ================ "nie wstydza sie"????? A kto tu w ogole mowi o wstydzie ???? Co Panu do glowy przyszlo ? Najwyzej - jak juz napisalam o sobie - niektorzy moga sie obawiac reakcji nienormalnej pod tym wzgledem czesci spoleczenstwa. Widze jednak, ze zakladajac ten watek najwyrazniej mial Pan juz gotowa teorie i brak odpowiedzi od osob wytypowanych wczesniej nie pozwolil Panu rozwinac skrzydel. Musi Pan byc bardzo zawiedziony... Niech sie Pan lepiej zajmie czystej krwi arabami - przestudiowanie historii stadnin, zapoczatkowanych przez X Sanguszke, stanowi lekture barwna i interesujaca. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: W tym wątku nie pytam o tzw. czystość rasową, 04.07.06, 17:18 Wszysko ma swója kolejność. W następnym watku zapytam kto z forumowiczów ma arabskie korzenie. ps Wstyd jest zakamuflowanym objawem strachu. ( Jung, Kępiński i ja) Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynka.sardynka I ja 04.07.06, 17:32 po rozmyślaniach też tak muszę uważać homosovieticus napisał: > Wstyd jest zakamuflowanym objawem strachu. ( Jung, Kępiński i ja) Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: W tym wątku nie pytam o tzw. czystość rasową, 04.07.06, 18:11 homosovieticus napisał: > Wszysko ma swója kolejność. W następnym watku zapytam kto z forumowiczów ma > arabskie korzenie. > ps > Wstyd jest zakamuflowanym objawem strachu. ( Jung, Kępiński i ja) No to sie wszyscy trzej mylicie. Nie wykluczam, ze istnieje takie uczucie jak "wstyd kamuflujacy strach", ale WIEM z autopsji, ze istnieje : a] wstyd bez strachu b] strach bez wstydu Zegnam Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: W tym wątku nie pytam o tzw. czystość rasową, 04.07.06, 18:13 To nie jest prawdą.nie przemyslałes starannie istoty tego uczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: W tym wątku nie pytam o tzw. czystość rasową, 04.07.06, 19:03 homosovieticus napisał: > To nie jest prawdą.nie przemyslałes starannie istoty tego uczucia. ======== Przemyslalam, mlody czlowieku, i to bardzo doglebnie. Mam ogromna zdolnosc samolustracji. Czy nie przyszlo Panu do glowy, ze przemyslenia roznych osob moga dac rozne wyniki ? Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: W tym wątku nie pytam o tzw. czystość rasową, 04.07.06, 19:06 Ale nie przy racjonalnych przemyśleniach nie łamiacych zasad logicznego wnioskowania. Nie może byc wielu prawd o otaczającej nas rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: W tym wątku nie pytam o tzw. czystość rasową, 04.07.06, 19:17 homosovieticus napisał: > Ale nie przy racjonalnych przemyśleniach nie łamiacych zasad logicznego > wnioskowania. > Nie może byc wielu prawd o otaczającej nas rzeczywistości. I strach, i wstyd sa uczuciami calkowicie subiektywnymi. Ja nie pisze rozprawki o nich, tylko stwierdzam na przykladzie wlasnym. To nie jest "otaczajaca nas rzeczywistosc", tylko MOJA reakcja na otaczajaca MNIE rzeczywistosc. Zasady logicznego rozumowania slabo sie sprawdzaja w analizie pierwotnych summa summarum doznan. Wstyd niewatpliwie stoi wyzej w ewolucji ludzkich doznan niz strach, bo ten drugi siedzi gdzies bardzo gleboko w naszej filogenezie. Mozna sie wstydzic nie odczuwajac strachu - kwestia wrazliwosci sumienia [no i bycia agnostykiem, zeby nie wplatala sie tu bogobojnosc, lek przed kara za grzechy]. Mozna takze bac sie niczego sie nie wstydzac, chocby jezeli sie ma klaustrofobie. Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynka.sardynka homosovieticus zacytował filozofa, 04.07.06, 20:08 Wstyd jest zakamuflowanym objawem strachu. ( Jung, Kępiński i ja) a gat45 skontrował. Wydawało mi się, że dyskusja wyszła już poza ramy "korzeni", a toczy się na poziomie filozoficznym. Dla mnie tak wstyd jak i strach są objawami braku wolności. Wg mego odczuwania tej wartości, jaką jest wolność, to człowiek prawdziwie wolny ani strachu ani wstydu odczuwać nie może. Z kolei zaś, gdy Gat pisze o klaustrofobii, to zabrakło mi argumentu. Może więc opowiem anegdotę wpisującą się w ten wątek: (pewnie znana) - Dwóch skłóconych udało się po radę do Rabina. Rabin wysłuchał pierwszego i stwierdził: masz rację. Wysłuchał drugiego i stwierdził: masz rację. Przysłuchujący się trzeci pyta: jak to: i ten ma rację i tamten ma rację? Rabin milczał chwilę i powiedział: wiesz co? ty też masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: W tym wątku nie pytam o tzw. czystość rasową, 04.07.06, 18:21 gat45 napisała: > No to sie wszyscy trzej mylicie. Nie wykluczam, ze istnieje takie uczucie > jak "wstyd kamuflujacy strach", ale WIEM z autopsji, ze istnieje : > a] wstyd bez strachu > b] strach bez wstydu > > Zegnam a mi się wydaje... żze punkt a]czyli wstyd bez strachu nie wystepuje natomiast b]moze zaistniec Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: W tym wątku nie pytam o tzw. czystość rasową, 04.07.06, 18:17 homosovieticus napisał: > Wstyd jest zakamuflowanym objawem strachu. ( Jung, Kępiński i ja) rozszerz w takim razie swój test o pytanie,który z forumowiczów ma nazwisko zmienione z powodu zydowskich korzeni jego przodkow Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: W tym wątku nie pytam o tzw. czystość rasową, 04.07.06, 18:18 Nie mogę tak uczynic ponieważ nikt nie zechciałby odpowiedziec na tak postawione pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: W tym wątku nie pytam o tzw. czystość rasową, 04.07.06, 18:25 homosovieticus napisał: > Nie mogę tak uczynic ponieważ nikt nie zechciałby odpowiedziec na tak > postawione pytanie. o tym,ze moj ojciez zmienil po wojnie nazwisko dowiedzialam sie od...niewazne juz od kogo i kiedy.wazne dla mnie jest natomiast,ze nie znam tego prawdziwego nazwiska,tego po dziadku co sie w Polsce mówi po mieczu Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: W tym wątku nie pytam o tzw. czystość rasową, 04.07.06, 18:55 Jedno wiem. Nie mam nic z tym wspólnego.Nie spóluję z przypadkowymi partnerami. Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: W tym wątku nie pytam o tzw. czystość rasową, 04.07.06, 19:06 homosovieticus napisał: > Jedno wiem. Nie mam nic z tym wspólnego.Nie spóluję z przypadkowymi partnerami. ?????????????? czy nie zrozumiałeś mnie celowo? bo twoja powyższa odpowiedź ma się nijak do tematu naszej rozmowy w tym wątku wiem,ze polskie drzewa genealogiczne uklada sie po mieczu i po kadzieli w prawie mojzeszowym obowiazuje-zdaje sie-dziedziczenie narodowosci po matce,czyli po kadzieli pytasz o korzenie zydowskie napisalam,ze bardzo zaluje iz nie znam -Z PRZYCZYN miedzy innymi ujetych w tym watku-prawdziwego nazwiska po mieczu. a ty z tego wysnules wniosek ze moja matka sie "lajdaczyla"nie wiadomo z kim? Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: W tym wątku nie pytam o tzw. czystość rasową, 04.07.06, 19:10 Niczego podobnego nie wysnułem.Nic nie wiem o zachowaniach Twojej Mamy. Co ci przyszło do głowy? Upał może skutkować bardzo tajemniczymi objawami i omanami. Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: W tym wątku nie pytam o tzw. czystość rasową, 04.07.06, 19:23 homosovieticus napisał: > Upał może skutkować bardzo tajemniczymi objawami i omanami. a odnośnie meritum masz jeszcze coś do dodania? ale dziękuję za troskę o stan mojego zdrowia w czasie upałów Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: W tym wątku nie pytam o tzw. czystość rasową, 04.07.06, 19:26 Mam. Nie masz krwi zydowskiej ani nie miałas korzenia żydowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: W tym wątku nie pytam o tzw. czystość rasową, 04.07.06, 19:29 homosovieticus napisał: > Mam. Nie masz krwi zydowskiej ani nie miałas korzenia żydowskiego. To do kogo ? Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: W tym wątku nie pytam o tzw. czystość rasową, 04.07.06, 19:33 Moim zadaniem jest pisać. Czytać mają inni. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Pytanie do tego, ktory pisze 04.07.06, 19:35 > homosovieticus napisał: > > > Mam. Nie masz krwi zydowskiej ani nie miałas korzenia żydowskiego. Chcialabym jednak dowiedziec sie, do kogo adresowane bylo powyzsze zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Pytanie do tego, ktory pisze 04.07.06, 19:40 do forumowiczki z sopotu. Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: Pytanie do tego, ktory pisze 04.07.06, 19:42 homosovieticus napisał: > do forumowiczki z sopotu. tak teżz to odebralam...bez wątpliwośsci z układu drzewka i mojego pytania wyżej Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Pytanie do tego, ktory pisze 04.07.06, 19:44 Inteligientna bestia jesteś. A jam nie piękny. Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: Pytanie do tego, ktory pisze 04.07.06, 20:04 homosovieticus napisał: > Inteligientna bestia jesteś. A jam nie piękny. mądre kobiety mówią,że wystarczy aby facet był ładniejszy od diabla :) Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: W tym wątku nie pytam o tzw. czystość rasową, 04.07.06, 19:39 homosovieticus napisał: > Mam. Nie masz krwi zydowskiej ani nie miałas korzenia żydowskiego. jak ty to odkryłeś na odległość? to ty nie wiesz,że na innym forum ktoś "zdradził" moją tajemnicę z prywatnej korespondencji i napisał o mnie "ona jest Żydówką" Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: W tym wątku nie pytam o tzw. czystość rasową, 04.07.06, 19:42 o mnie piszą żem palantdrewniany i tępo zakończony.nie jest to, oczywiście, prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: W tym wątku nie pytam o tzw. czystość rasową, 04.07.06, 19:49 homosovieticus napisał: > o mnie piszą żem palantdrewniany i tępo zakończony.nie jest to, oczywiście, > prawdą. wymigujesz się ale ja NAPRAWDĘ mam żydowskie korzenie i po ojcu i po matce z wyglądu ojciec nie mógłby się mnie wyprzeć a z natury? jestem co najmniej tak inteligentna jak On :) a nawet więcej On mogł po wojnie się uczyć,a jednak tego nie zrobił WUMLu mu się zachciało zamiast uniwersytetu ja już byłam mądrzejsza ale też nie całkiem teraz sobie popatrzę spokojnie jak radzi sobie z przekazem genów i środowiska młodsze pokolenie Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: W tym wątku nie pytam o tzw. czystość rasową, 04.07.06, 19:56 danutki napisała: > WUMLu mu się zachciało dzieci płodzić w tych ciężkich powojennych czasach.całą 7-kę. i po co było się moim rodzicom tak męczyć tu po wojnie,kiedy tylko ja jedna tu się ostałam po 68r Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: W tym wątku nie pytam o tzw. czystość rasową, 04.07.06, 20:46 Zaskoczyłaś mnie Danusiu tą osobistą historią. Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynka.sardynka Ten już staroświecki Froyd 04.07.06, 20:55 ewa8a napisała: ale gdyby się okazało, ze jednak, nie miałabym nic przeciwko temu. Żydzi to bez wątpienia inteligentny naród. i w następnym: Zaskoczyłaś mnie tą osobistą historią. Sic! Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: W tym wątku nie pytam o tzw. czystość rasową, 04.07.06, 21:16 ewa8a napisała: > Zaskoczyłaś mnie Danusiu tą osobistą historią. > zajrzałam jeszcze raz co tam napisałam o sobie i zauważylam jedno przekłamanie. w 68r pozostałam ja i mój ojciec,ale nie mieszkaliśmy razem dlaczego? to już inna historia i nie tylko moja Odpowiedz Link Zgłoś
cics Re: W tym wątku nie pytam o tzw. czystość rasową, 04.07.06, 20:04 Mentalnie chyba wszyscy wizytujący to forum jesteśmy kundlami, czyli nosimy w sobie mieszankę "krwi" wszystkich narodów Rzeczypospolitej.Genetycznie - to chyba bez znaczenia kim jesteśmy . (okreslenia "kundel" nie traktuję pejoratywnie) Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 dziedziczenie 04.07.06, 19:25 danutki napisała: (...) > wiem,ze polskie drzewa genealogiczne uklada sie po mieczu i po kadzieli > w prawie mojzeszowym obowiazuje-zdaje sie-dziedziczenie narodowosci po > matce,czyli po kadzieli > pytasz o korzenie zydowskie > napisalam,ze bardzo zaluje iz nie znam -Z PRZYCZYN miedzy innymi ujetych w tym > watku-prawdziwego nazwiska po mieczu. ============== Dugi raz zadaje Pani to pytanie, wiec dotarlo do mnie, ze naprawde chce sie Pani dowiedziec : wedlug religii mojzeszowej Zydem jest WYLACZNIE ten, kto ma matke Zydowke. Ktos moze miec oboje dziadkow po mieczu - Zydow i dziadka po kadzieli Zyda, ma 3/4 krwo nie-zydowkiej i ma wedlug rabinow przechlapane. Bo Zydowka musi byc matka matki... Z tego samego rodowodu myslowego wywodzi sie lacinskie i ogolnie znane "pater semper incertus", ale takze - co mniej powszechnie wiadomo - sredniowieczna zasada dziedzczenia szlachectwa, znana jako "brzuch uszlachetnia". Bekart urodzonej panny byl wrawdzie bekartem, ale szlacheckim. Natomiast pan szlachcic mogl siac bekarty wokol siebie na tuziny bez "herbowych" konsekwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: dziedziczenie 04.07.06, 19:28 gat45 napisała: > ============== > Dugi raz zadaje Pani to pytanie, wiec dotarlo do mnie, ze naprawde chce sie > Pani dowiedziec : wedlug religii mojzeszowej Zydem jest WYLACZNIE ten, kto ma > matke Zydowke. Ktos moze miec oboje dziadkow po mieczu - Zydow i dziadka po > kadzieli Zyda, ma 3/4 krwo nie-zydowkiej i ma wedlug rabinow przechlapane. Bo > Zydowka musi byc matka matki... > > Z tego samego rodowodu myslowego wywodzi sie lacinskie i ogolnie znane "pater > semper incertus", ale takze - co mniej powszechnie wiadomo - sredniowieczna > zasada dziedzczenia szlachectwa, znana jako "brzuch uszlachetnia". Bekart > urodzonej panny byl wrawdzie bekartem, ale szlacheckim. Natomiast pan szlachcic > > mogl siac bekarty wokol siebie na tuziny bez "herbowych" konsekwencji. ...mialo byc "moze miec 3/4 krwi zydowskiej...." oczywiscie. Przepraszam. Upal, jak juz powiedziano, moze skutkowac dziwnymi objawami. A u mnie wlasnie rtec przeskoczyla 40 w cieniu Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Narodowość po Matce ale bez dzieci Abrahama 04.07.06, 19:29 "Sianie" jest mniej odpowiedzialnym zajeciem jak urodzenie i wychowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: dziedziczenie 04.07.06, 20:02 Gat dziękuję za wykład o dziedziczeniu moja matka była(jest)100% Polską Żydówką. dlaczego tak napisałam? bo sama mi mówiła,że przed wojną chodziła do polskiej szkoły. a Żzzydówka? bo czas wojny był dla Niej czasem pobytu w getcie i w obozach. Odpowiedz Link Zgłoś
luciferrr Narodowa hipokryzja 04.07.06, 18:28 homosovieticus napisał: > A kto zywi inne uczucia dla Polski i Polaków i chetnie by wyjechał i > zamieszkał gdzie indziej?? Najchętniej,najczęściej i najliczniej to wyjeżdżają z Polski ci,co wcześniej mieli pełną gębę patriotyczno-religijnych frazesów i innych z wyższoscią pouczli o wyższości moralności chrzescijańskiej nad relatywizmem moralnym. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Narodowa hipokryzja 04.07.06, 18:56 Możesz podac jakies przykłady na uzasadnienie swojej tezy? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Nie mam 04.07.06, 20:42 ale gdyby się okazało, ze jednak, nie miałabym nic przeciwko temu. Żydzi to bez wątpienia inteligentny naród. Odpowiedz Link Zgłoś