Gość: gaduła IP: *.IOd.krakow.pl 10.02.03, 09:22 czy cos wiecej będzie można sie dowiedziec ? bardzo wątpie ! Michnik dałeś plame - taki ładny temat tak zepsuć !! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: silgin Afera Rywina: Michnik ponownie przed komisją śl... IP: 195.136.36.* 10.02.03, 09:24 gdzie jest jakas transmisja online? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: Afera Rywina: Michnik ponownie przed komisją IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.02.03, 10:25 Nie online. Mam włączony telewizor. Odpowiedz Link Zgłoś
sabine Re: Afera Rywina: Michnik ponownie przed komisją 10.02.03, 10:30 Gość portalu: wkurzony napisał(a): /.../Mam włączony telewizor. Ja też. I nie wierze własnym uszom. Co ten pan redaktor wyprawia?!?!?!!? Myśłałam, ze w sobote juz się wyżył, a on dalej bryluje (wątpliwie bardzo). To jak sit-com. Tylko nie słychać publiczki, któr się śmieje. Szołmen sie znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Afera Rywina: Jestem z Tobą Panie Adamie IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 10.02.03, 19:50 Bądź wytrwały, nie rezygnuj! Jesteśmy z Tobą Panie Adamie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Afera Rywina: Jestem z Tobą Panie Adamie IP: *.proxy.aol.com 10.02.03, 22:49 Panie Adamie jest Pan Polska Perla,ktora sie nie da oblepic zadnym brudem.Jestem z Panem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartgoly Re: Afera Rywina: Jestem z Tobą Panie Adamie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.03, 11:10 Gość portalu: jan napisał(a): > Panie Adamie jest Pan Polska Perla,ktora sie nie da oblepic zadnym > brudem.Jestem z Panem. popieram w calej rozciaglosci,koniunkturalista Janik juz trzesie dupa,stwierdzil ze Kwiatkowskiego zna od lat i wydaje mu sie on "osoba uczciwa".To jest skandal i to mowi minister RP!!!!!!!!!!!! dygresja: czy ten "jan" to ten "jan"?:]]]] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Afera Rywina: Jestem z Tobą Panie Adamie IP: *.proxy.aol.com 10.02.03, 22:49 Panie Adamie jest Pan Polska Perla,ktora sie nie da oblepic zadnym brudem.Jestem z Panem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartgoly Re: Afera Rywina: Jestem z Tobą Panie Adamie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.03, 11:12 Gość portalu: jan napisał(a): > Panie Adamie jest Pan Polska Perla,ktora sie nie da oblepic zadnym > brudem.Jestem z Panem. Podpisuje sie obiema rekami, a o nepotyzm mozecie sobie pomawiac choc ja nie wiem czy "jan' to ten "jan" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Afera Rywina: Jestem z Tobą Panie Adamie IP: *.proxy.aol.com 10.02.03, 22:50 Panie Adamie jest Pan Polska Perla,ktora sie nie da oblepic zadnym brudem.Jestem z Panem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brawo Panie Adamie! W zeby! Brawo Panie Adamie! W zeby dziadom! IP: *.246.82.202.Dial1.NewYork1.Level3.net 11.02.03, 02:48 Gość portalu: Mariusz napisał(a): > Bądź wytrwały, nie rezygnuj! Jesteśmy z Tobą Panie Adamie Brawo Panie Adamie! W zeby dziadom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joker Re: Afera Rywina: Jestem z Tobą Panie Adamie IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.02.03, 07:56 Precz z czerwona Holota !. Tylko uklady, korupcj i protekcja ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Wyrok już wydany? Oczywiście na Roberta IP: *.acn.pl 10.02.03, 16:39 Jeśli poseł SLD wnioskuje o zwieszenie przez niego czynności... prawica.net/modules.php?name=News&file=article&sid=148 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwas SLD sie udalo-zaraz okaze sie , ze to Michnik jest win IP: *.math.unm.edu 10.02.03, 18:50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: Wyrok ju& & #35 380; wydany? Oczywi& & #35 347;cie na Roberta IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.03, 07:24 Jakiego Roberta? Nie slyszalem o urzedniku o takim nazwisku. Chyba wydaje ci sie ze jeszcze nie wrociles z imienin u ojca chrzestnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artuur Re: Afera Rywina: Michnik ponownie przed komisją IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.03, 09:43 Gość portalu: gaduła napisał(a): > Michnik dałeś plame - taki ładny temat tak zepsuć !! Niby jaką plamę? Ujawnienie sprawy po tak długim czasie obróciło się przeciwko Gazecie i p. Adamowi, ale to nie on był pomysłodawcą opóźnienia. Sposób, w jaki sprawa jest w tej chwili rozwiązywana świadczy na pewno o jednym - liczy się przede wszystkim osłabienie pozycji Agory i redaktora Gazety, a nie ukręcenie łba skorumpowanej klice. Polacy kochają bohaterów po śmierci, za życia wolą ich zamęczać. Zjeżyły ci się włosy na głowie? Michnik stworzył najlepszy dziennik w Europie (nie tylko Wschodniej) i jest osobą, której rola w 3RP jest absolutnie wyjątkowa. Rywiny i s-ka odejdą i nikt nie będzie o nich pamiętał. Adam Michnik na szczęście zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaduła Re: dał plamę !! IP: *.IOd.krakow.pl 10.02.03, 10:31 Gość portalu: artuur napisał(a): > Gość portalu: gaduła napisał(a): > > > > Michnik dałeś plame - taki ładny temat tak zepsuć !! > > Niby jaką plamę? Ujawnienie sprawy po tak długim > czasie obróciło się przeciwko Gazecie i p. Adamowi, > ale to nie on był pomysłodawcą opóźnienia. > Sposób, w jaki sprawa jest w tej chwili rozwiązywana > świadczy na pewno o jednym - liczy się przede wszystkim > osłabienie pozycji Agory i redaktora Gazety, a nie > ukręcenie łba skorumpowanej klice. Polacy kochają > bohaterów po śmierci, za życia wolą ich zamęczać. > Zjeżyły ci się włosy na głowie? Michnik stworzył > najlepszy dziennik w Europie (nie tylko Wschodniej) > i jest osobą, której rola w 3RP jest absolutnie > wyjątkowa. Rywiny i s-ka odejdą i nikt nie będzie > o nich pamiętał. Adam Michnik na szczęście zostanie. dał plamę - nie wykorzystal kiedy mógł tego tematu ! trzeba wiedziec kiedy pisac a nie czekać !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waloos Re: Afera Rywina: Michnik ponownie przed komisją IP: 192.11.224.* 10.02.03, 10:54 Gość portalu: artuur napisał(a): > Gość portalu: gaduła napisał(a): > > > > Michnik dałeś plame - taki ładny temat tak zepsuć !! > > Niby jaką plamę? Ujawnienie sprawy po tak długim > czasie obróciło się przeciwko Gazecie i p. Adamowi, > ale to nie on był pomysłodawcą opóźnienia. > Sposób, w jaki sprawa jest w tej chwili rozwiązywana > świadczy na pewno o jednym - liczy się przede wszystkim > osłabienie pozycji Agory i redaktora Gazety, a nie > ukręcenie łba skorumpowanej klice. Polacy kochają > bohaterów po śmierci, za życia wolą ich zamęczać. > Zjeżyły ci się włosy na głowie? Michnik stworzył > najlepszy dziennik w Europie (nie tylko Wschodniej) > i jest osobą, której rola w 3RP jest absolutnie > wyjątkowa. Rywiny i s-ka odejdą i nikt nie będzie > o nich pamiętał. Adam Michnik na szczęście zostanie. Zgadzam sie. Wyborcza wie z doswiadczenia, ze jesli sama sama nie dojdze do prawdy to nikt jej w tym nie pomoze. Nie udalo sie. Z drugiej strony jak dlugo jeszcze bedziemy tolerowac poczynania Czarzastego, Kwiatkowskiego i spolki. Jak to mozliwe, ze "jedynka" jest tak upolityczniona telewizja! Dlaczego trwa tak nieustanna promocja pana Kwiatkowskiego przez program pierwszy. Dlaczego musze ogladac twarz pana Kwiatkowskiego nawet w przerwach pomiedzy skokami Malysza. Jest on chyba pierwszym prezesem Telewizji Polskiej ktorego bez trudu kazdy rozpoznaje. Mam wrazenie, ze niedlugo bedzie on bardziej znany od Lindy czy Pazury, a moze juz jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Autoreklama Kwiatkowskiego IP: *.jgora.dialog.net.pl 10.02.03, 20:51 Nachalne pokazywanie PANA PREZESA działało mi na nerwy. Niech realizatorzy programów powiedzą, kto i w jaki sposób nakazał im reklamować swego - pożal się Boże - szefa. Dziękuję za to spostrzeżenie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: Afera Rywina: Michnik ponownie przed komisją IP: *.abo.wanadoo.fr 10.02.03, 14:53 Prawda, ale na razie to Michnik musi sie tlumaczyc przez 5 godzin przed komisja a Rywin chodzi sobie wolno. Szkoda, ze Michnik nie ujawnia to co Gazeta tak naprawde wykryla przez te kilka miesiecy... Cwany Robercik, gangster i macher z Krajowej Rady oraz paru innych powinni juz jesc zupki z cynowych misek. A tak to wyglada, ze przyszedl Michnik do Rywina.... Smutne. R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Afera Rywina: Michnik ponownie przed komisją IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.02.03, 23:29 Gość portalu: artuur napisał(a): > Gość portalu: gaduła napisał(a): > > > > Michnik dałeś plame - taki ładny temat tak zepsuć !! > > Niby jaką plamę? Ujawnienie sprawy po tak długim > czasie obróciło się przeciwko Gazecie i p. Adamowi, > ale to nie on był pomysłodawcą opóźnienia. > Sposób, w jaki sprawa jest w tej chwili rozwiązywana > świadczy na pewno o jednym - liczy się przede wszystkim > osłabienie pozycji Agory i redaktora Gazety, a nie > ukręcenie łba skorumpowanej klice. Polacy kochają > bohaterów po śmierci, za życia wolą ich zamęczać. > Zjeżyły ci się włosy na głowie? Michnik stworzył > najlepszy dziennik w Europie (nie tylko Wschodniej) > i jest osobą, której rola w 3RP jest absolutnie > wyjątkowa. Rywiny i s-ka odejdą i nikt nie będzie > o nich pamiętał. Adam Michnik na szczęście zostanie. Nie jest tutaj chyba rzecza wazna jaka role przypisuje sobie Michnik czy tez przypisuja mu rozne przydupasy z jego grona. Michnik czekal przez pol roku na ujawnienie calej tej sprawy co samo w sobie jest przestepstwem. Tlumaczac sie z kolei ze prowadzil sledztwo dziennikarskie. Jak przyszlo co do czego to nie bylo zadnych efektow z toczonego sledztwa. Michnik klamie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdybek Re: Afera Rywina: Michnik ponownie przed komisją IP: *.acn.pl / 10.72.2.* 11.02.03, 00:28 Ale on ma rację. Zamiotłoby się to pod dywan razem z dziurkami i dziurami budżetowymi i innym śmieciem i wszystko byłoby cacy. Wielko przedsiębiorca właściciel wszystkich 13 paoterunków i resztuy wielkiego wkładu w polską (ba! chyba nawet światową) kulturę i gówniarz z TVP spokojnie zacieraliby rączki. Tak pan Adam spieprzył to nabożeństwo. Zdecydowanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BESSA Co Michnik ma w klapie??? IP: *.pkobp.pl 10.02.03, 10:14 Co ma Adam Michnik w klapie? Wyglada jak gorna czesc orderu.... Przepraszam ale nie wiem co to jest? Pozdrawiam BESSA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Co Michnik ma w klapie??? IP: 212.106.179.* 10.02.03, 12:30 Gość portalu: BESSA napisał(a): > Co ma Adam Michnik w klapie? > Wyglada jak gorna czesc orderu.... > Przepraszam ale nie wiem co to jest? > > > Pozdrawiam > BESSA To jest chyba baretka jakiegoś orderu. Nie jestem pewien, ale kolory wskazują na Krzyż Oficerski Orderu Zasługi Republiki Węgierskiej. Pozdrawiam Daniel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Co Michnik ma w klapie??? IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.02.03, 23:36 > > Co ma Adam Michnik w klapie? > > Wyglada jak gorna czesc orderu.... > > Przepraszam ale nie wiem co to jest? > To jest chyba baretka jakiegoś orderu. Nie jestem pewien, ale > kolory wskazują na Krzyż Oficerski Orderu Zasługi Republiki > Węgierskiej. Pamietam takiego goscia z Sopotu nazywal sie Konfederat...tez nosil rozne ordery. Michnik ma podobny stan umyslu co wspomniany wyzej Konfederat nadajacy sie tylko do leczenia klinicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alonzo Re: Co Michnik ma w klapie??? IP: *.acn.pl / 10.72.2.* 11.02.03, 00:31 Gość portalu: ficino napisał(a): > > > Co ma Adam Michnik w klapie? > > > Wyglada jak gorna czesc orderu.... > > > Przepraszam ale nie wiem co to jest? > > > To jest chyba baretka jakiegoś orderu. Nie jestem pewien, ale > > kolory wskazują na Krzyż Oficerski Orderu Zasługi Republiki > > Węgierskiej. > Pamietam takiego goscia z Sopotu nazywal sie Konfederat...tez nosil rozne > ordery. Michnik ma podobny stan umyslu co wspomniany wyzej Konfederat nadajacy > sie tylko do leczenia klinicznego. Jak to co ma w klapie? nie widzicie, że to minimikrofon i mikrokamera. Niech się trzęsą portki Nałęczowi i reszcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Co Michnik ma w klapie??? IP: *.ny5030.east.verizon.net 11.02.03, 18:50 Gość portalu: Alonzo napisał(a): > Gość portalu: ficino napisał(a): > > > > > Co ma Adam Michnik w klapie? > > > > Wyglada jak gorna czesc orderu.... > > > > Przepraszam ale nie wiem co to jest? > > > > > To jest chyba baretka jakiegoś orderu. Nie jestem pewien, > ale > > > kolory wskazują na Krzyż Oficerski Orderu Zasługi Republiki > > > Węgierskiej. > > Pamietam takiego goscia z Sopotu nazywal sie Konfederat...tez > nosil rozne > > ordery. Michnik ma podobny stan umyslu co wspomniany wyzej > Konfederat nadajacy > > sie tylko do leczenia klinicznego. > > Jak to co ma w klapie? nie widzicie, że to minimikrofon i > mikrokamera. Niech się trzęsą portki Nałęczowi i reszcie Niezly kamuflarz, godny redaktora naczelnego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: Afera Rywina: Michnik ponownie przed komisją IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.02.03, 10:18 Właśnie słucham tokowania pewnego typa w okularkach. Był kiedyś taki jeden syn, wabił się Milczanowski, co zaatakował bezpośrednio premiera rządu. Teraz inny syn atakuje pokrętnie. Prawica polska wyjątkowym syństwem stoi. Co ciekawe, nikt z komisji głosu nie zabiera, debil w okularkach ma swoje pięć minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ls Re:Michnik chce nowego 1968 IP: *.nlh.no 10.02.03, 10:23 Nudzi sie chlop , wtedy to byly elkscytujace czasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re:Michnik chce nowego 1968 IP: *.ists.pl / 192.168.1.* 10.02.03, 22:51 Gość portalu: ls napisał(a): > Nudzi sie chlop , wtedy to byly elkscytujace czasy Tak trzymac, komuno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Afera Rywina: Michnik ponownie przed komisją IP: 209.234.157.* 10.02.03, 10:45 Nie rozumiem w jaki sposob przedstawienie billingow pana Millera moze zapewnic mu jakiekolwiek alibi. Po pierwsze nie wierze ze on nie moze miec drugiej komorki chociaz sie dzisiaj zarzekal ze ma tylko jedna - chocby moze miec TakTaka aby dzwonic do wnuczki a po drugie czy pan panie posle Rokita naprawde wierzy ze premier rzadu RP nie dysponuje zadnym innym telefonem? Dla mnie to wlasnie smierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MassTerror Re: Afera Rywina: Michnik ponownie przed komisją IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.03, 10:49 Oglądam na żywo, jaką śliczną rudą dziennikarkę pokazali, no najładniejsza dziewczyna na całej sali. Powinni jakąś muzykę puścić i zacząć tańczyć, bo pytają o to samo co w sobotę, tylko prostsze pytania, prostsze odpowiedzi. Gdyby, nie ta dziewczyna, to nym nie oglądał, może ją jeszcze zobaczę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva21 Re: Afera Rywina: Michnik ponownie przed komisją IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.02.03, 16:00 To akurat nie jest sprawa, z której można sobie kpić. Podziwiam Michnika za cierpliwość i elegancję. Chyba Wam się poplątało, kto powinienen sprawę rozwikłać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Afera Rywina: Michnik ponownie przed komisją IP: *.ists.pl / 192.168.1.* 10.02.03, 22:53 Gość portalu: eva21 napisał(a): > To akurat nie jest sprawa, z której można sobie kpić. Podziwiam Michnika za > cierpliwość i elegancję. Chyba Wam się poplątało, kto powinienen sprawę > rozwikłać. Nie badz naiwna. Komunie nic sie nie poplatalo. Wiedza dobrze, co tu pisza i kogo opluwaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Afera Rywina: Michnik ponownie przed komisją IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.02.03, 23:39 Gość portalu: eva21 napisał(a): > To akurat nie jest sprawa, z której można sobie kpić. Podziwiam Michnika za > cierpliwość i elegancję. Chyba Wam się poplątało, kto powinienen sprawę > rozwikłać. Koles wyglada jak lachudra a ty mowisz o elegancji! Chyba chodzilo ci o cierpliwosc i elokwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof Re: Afera Rywina: Michnik ponownie przed komisją IP: *.va.shawcable.net 11.02.03, 07:08 Gość portalu: ficino napisał(a): > Gość portalu: eva21 napisał(a): > > > To akurat nie jest sprawa, z której można sobie kpić. Podziwiam Michnika z > a > > cierpliwość i elegancję. Chyba Wam się poplątało, kto powinienen sprawę > > rozwikłać. > Koles wyglada jak lachudra a ty mowisz o elegancji! Chyba chodzilo ci o > cierpliwosc i elokwencje. Czy ktoś kiedykolwiek widział eleganckiego żyda? Dobre sobie. Nie rozśmieszaj mnie bo mam zajady na pysku!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alexandra Re: Afera Rywina: Michnik ponownie przed komisją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.03, 12:03 Słowo "elegancja" nie oznacza jedynie garnituru & krawata. On się ELEGANCKO zachowuje. A poza brakiem krawata chyba niczego mu ni brak do Twojego pojęcia elegancji? Nie wiem w co się ubierasz skoro dla Ciebie facet w marynarce, czyścitkiej koszuli etc., jedynie bez krawata wygląda jak łachudra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mako Re: Afera Rywina: Michnik ponownie przed komisją IP: *.ny5030.east.verizon.net 11.02.03, 18:59 Gość portalu: Alexandra napisał(a): > Słowo "elegancja" nie oznacza jedynie garnituru & krawata. On > się ELEGANCKO zachowuje. A poza brakiem krawata chyba niczego mu > ni brak do Twojego pojęcia elegancji? Nie wiem w co się ubierasz > skoro dla Ciebie facet w marynarce, czyścitkiej koszuli etc., > jedynie bez krawata wygląda jak łachudra. W moim pojeciu elegancja to sposob zachowywania sie na codzien. Oczywiscie ubior jest tylko jednym z elementow. Jesli dla ciebie facet ktory ma potargana koszuline aczkolwiek czysta jest typem eleganta czy tez dzentelmena to moge ci tylko powiedziec ze brak ci jakiejkolwiek estetyki. Jestes moze z Trojmiasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Md Roznica miedzy Polska a Hiszpania... IP: *.es.ibm.com 11.02.03, 11:01 jest taka, ze tutaj sie kpi ze wszystkiego. Najlepszy przyklad, kiedy rozbil sie prom Columbia miedzy jednymi wiadomociami a drugimi pokazali odcinek Simpsons, w ktorym Homer rywalizuje o lot w kosmos z Barneyem, ktory jest wiecznie zalany. O 14 mowia o tragedii a o 14.30 puszczaja ten odcinek. Inny przyklad codziennie nabijaja sie z Aznara w zwiazku z zatonienciem Prestige i Busha w zwiazku z wojna, ogolnie nabijaja sie z wszystkich... I bardzo dobrze, a nam pozostaje tylko sie nabijac, bo ja nie wierze, ze ta sprawa zostanie wyjasniona. Polska demokracja jest smiechu warta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizia pończoszanka Re: Afera Rywina: Michnik ponownie przed komisją IP: *.acn.waw.pl 10.02.03, 10:53 Jak to siędzieje, ze Marek Król jest jednym z najbogatszych ludzi w Polsce. Jego posiadłość w Konstancienie to pałac. Złodziej on czy uczciwy jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martsy epokowe odkrycie Michnika IP: *.237.45.207.adsl.by.worldonline.dk 10.02.03, 11:10 Michnik wreszcie zauwazyl to, co w Polsce widza wszyscy - mianowicie, ze tzw. telewizja publiczna klamie przy kazdej okazji i reprezentuje tylko interesy Millera i SLD.To widac bylo przed wyborami, kiedy promowano Kwacha i Millera, a zwalczano innych, oraz widac to teraz, kiedy 3 razy wiecej czasu antenowego niz opozycja otrzymuja postkomunisci. Dotad wsrod protestujacych przeciwko tej formie korupcji panstwa jakos dziwnie brakowalo Michnika i Gazety. Nagle Michnik zauwazyl, ze klamia nawet na jego temat. Brawo, orle sokole! Geniuszu spostrzegawczosci! Ale jak mozna rownoczesnie kochac Millera i krytykowac jego media? Trudna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: epokowe odkrycie Michnika IP: *.ists.pl / 192.168.1.* 10.02.03, 22:55 Gość portalu: martsy napisał(a): > Michnik wreszcie zauwazyl to, co w Polsce widza wszyscy - > mianowicie, ze tzw. telewizja publiczna klamie przy kazdej > okazji i reprezentuje tylko interesy Millera i SLD.To widac bylo > przed wyborami, kiedy promowano Kwacha i Millera, a zwalczano > innych, oraz widac to teraz, kiedy 3 razy wiecej czasu > antenowego niz opozycja otrzymuja postkomunisci. > Dotad wsrod protestujacych przeciwko tej formie korupcji panstwa > jakos dziwnie brakowalo Michnika i Gazety. > > Nagle Michnik zauwazyl, ze klamia nawet na jego temat. Brawo, > orle sokole! Geniuszu spostrzegawczosci! > > Ale jak mozna rownoczesnie kochac Millera i krytykowac jego > media? Trudna sprawa. Widze, ze nalezysz do tej licznej rzeszy, ktora wie co Gazeta pisze, chociaz jej nie czyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: epokowe odkrycie Michnika IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.02.03, 23:40 Gość portalu: martsy napisał(a): > Michnik wreszcie zauwazyl to, co w Polsce widza wszyscy - > mianowicie, ze tzw. telewizja publiczna klamie przy kazdej > okazji i reprezentuje tylko interesy Millera i SLD.To widac bylo > przed wyborami, kiedy promowano Kwacha i Millera, a zwalczano > innych, oraz widac to teraz, kiedy 3 razy wiecej czasu > antenowego niz opozycja otrzymuja postkomunisci. > Dotad wsrod protestujacych przeciwko tej formie korupcji panstwa > jakos dziwnie brakowalo Michnika i Gazety. > > Nagle Michnik zauwazyl, ze klamia nawet na jego temat. Brawo, > orle sokole! Geniuszu spostrzegawczosci! > > Ale jak mozna rownoczesnie kochac Millera i krytykowac jego > media? Trudna sprawa. To sie nazywa schizofrenia . Juz Z. Herbert stwierdzil ze Michnik powinien sie leczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: Afera Rywina: Michnik ponownie przed komisją IP: *.va.shawcable.net 11.02.03, 07:11 Gość portalu: fizia pończoszanka napisał(a): > Jak to siędzieje, ze Marek Król jest jednym z najbogatszych > ludzi w Polsce. Jego posiadłość w Konstancienie to pałac. > Złodziej on czy uczciwy jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof [...] IP: *.va.shawcable.net 11.02.03, 07:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XX Re: Afera Rywina: Michnik ponownie przed komisją IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.03, 11:07 Większość wypowiedzi żenująca! Nie interesuje nikogo (prawie) fakt kolosalnej afery korupcyjnej, wktórą zamieszani są politycy lecz rozgrywki i wygląd Michnika. Dla mnie jedno jest jasne - przyzwoity i odpowiedzialny Premier kraju w momencie kiedy jest informowany o takiej "propozycji", w której pada jego nazwisko, natychmiast powiadamia odpowiednie służby np. UOP i zleca dochodzenie, a nie redaktor gazety! Prokuratura też wcześniej wiedziała i co? Nikogo to nie zastanawia, nie skłania do refleksji w jakim kraju żyjemy, kto rządzi i jak? Taka komisja w np. USA jest całkowiecie niezależna i ma dostęp do wszystkiego, naszej żal słuchać - to parodia! Zmuszanie Michnika ażeby tłumaczył się z byłych afer którymi podobno się nie zajmował uwłacza powadze tej Komisji i jest poprostu śmieszne. A Premier gdzie dzwonił ażeby to miało zagrażać naszemu krajowi - to mnie zastanawia! Panowie więcej powagi i korzystania z szarych komórek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.p. Re: Afera Rywina: Michnik ponownie przed komisją IP: *.proxy.aol.com 10.02.03, 12:29 nie czuje p.bluesa panie xx? To narazie dyspozycyjni "judaszy" tutaj sie w wiekszosci wystrzeliwuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Afera Rywina: Michnik ponownie przed komisją IP: 64.215.199.* 10.02.03, 13:52 Gość portalu: XX napisał(a): > Większość wypowiedzi żenująca! Nie interesuje nikogo (prawie) > fakt kolosalnej afery korupcyjnej, wktórą zamieszani są politycy > lecz rozgrywki i wygląd Michnika. Dla mnie jedno jest jasne - > przyzwoity i odpowiedzialny Premier kraju w momencie kiedy jest > informowany o takiej "propozycji", w której pada jego nazwisko, > natychmiast powiadamia odpowiednie służby np. UOP i zleca > dochodzenie, a nie redaktor gazety! Prokuratura też wcześniej > wiedziała i co? > Nikogo to nie zastanawia, nie skłania do refleksji w jakim kraju > żyjemy, kto rządzi i jak? Taka komisja w np. USA jest > całkowiecie niezależna i ma dostęp do wszystkiego, naszej żal > słuchać - to parodia! Zmuszanie Michnika ażeby tłumaczył się z > byłych afer którymi podobno się nie zajmował uwłacza powadze tej > Komisji i jest poprostu śmieszne. A Premier gdzie dzwonił ażeby > to miało zagrażać naszemu krajowi - to mnie zastanawia! > Panowie więcej powagi i korzystania z szarych komórek. To jest istota sprawy. Juz myslalem, ze byli U-becy zaleja ta dyskusje swoimi parszywymi insynuacjami. Ta wypowiedz pozwala mi wierzyc, ze nie wszystko zostalo zapomniane. Pamietamy kim byl Michnik. To on siedzial w wiezieniu, a nie pan Czarzasty. Czarzasci sadzali do wiezienia za poglady. Ludzie, opamietajmy sie. Oddalismy wszystko w rece drani, bylych U-bekow, partyjnych drani i oni mysla, ze znowu nas wyrolowali. Nie dajmy sie i pogonmy im jeszcze raz. Tym razem smiechem i pogarda. Wszystkiego najlepszego dla Adama Michnika i autora tej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy drugi dzień... 10.02.03, 11:16 Oglądałem dzisiaj posiedzenie komisji poświęcając swój czas na naukę aby przygotowac się do egzaminu. Bardzo mi się podobała wypowiedź na początku Pana Adama Michnika. W zupełności się zgadzam że Telewizja Polska w swoim głównym wydaniu Wiadomości manipuluje informacjami. Wiele razy miałem tego przykład. Bardzo się ciesze że tę sparwę porószył Adam michnik na posiedzeniu. Dzisiaj poseł Jan Maria Rokita siedział jak podesrany. Bardzo mnie się to podobało. Swoja droga komisja jest bezszczelna. Zeznaje czlowiek a oni sobie wychodza (np. Rokita). Jak taki jeden z drugim uwaznie slucha relacji? hmmmmmm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: catharsis SKROMNE PRZYPUSZCZENIE IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 10.02.03, 18:33 atomowy napisał: > Oglądałem dzisiaj posiedzenie komisji poświęcając swój czas na > naukę aby przygotowac się do egzaminu. > Bardzo mi się podobała wypowiedź na początku Pana Adama > Michnika. W zupełności się zgadzam że Telewizja Polska w swoim > głównym wydaniu Wiadomości manipuluje informacjami. Wiele razy > miałem tego przykład. Bardzo się ciesze że tę sparwę porószył > Adam michnik na posiedzeniu. > Dzisiaj poseł Jan Maria Rokita siedział jak podesrany. Bardzo > mnie się to podobało. Swoja droga komisja jest bezszczelna. > Zeznaje czlowiek a oni sobie wychodza (np. Rokita). Jak taki > jeden z drugim uwaznie slucha relacji? hmmmmmm? To proste. Rokita na własną rękę szukał sabotującego obrady nieznanego dojścia do mikrofonu, który używany zakłócał wystąpienie Kalisza. Kto to słyszał? Albo druga hipoteza: ostatnio zadającemu pytania Rokicie poseł Lewandowski zaglądał przez ramię do notatek (TVP3 to pokazała). Podczas moich studiów gdy chodziliśmy na seminarium do jednego profesora, ten kazał nam siadać daleko od siebie, bo mówił, że jak się siedzi zbyt blisko to myśli niebezpiecznie się ze sobą mieszają albo przechodzą z głowy do głowy (tak profesor reagował na nasze stwierdzenie, że: "ja chciałem powiedzieć dokładnie to samo co mój kolega przede mną") Może tym razem Rokita myślał tak intensywnie, aż bał się, że Lewandowski go usłyszy? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przerażony Re: drugi dzień... IP: *.acn.waw.pl 11.02.03, 03:09 Rany Boskie! Atomowy! Ty już więcej nie poświęcaj tego czasu. Ty się chłopie ucz! Najwiecej, jak tylko możesz. Może jeszcze nie jest za późno! Życzę wytrwałości! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MassTerror Afera Rudej Dziennikarki IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.03, 11:16 Gdyby ktoś mógł, tej ślicznej istocie, zrobić zdjęcie, i zamieścić je na stronach, lub nawet łamach, to byłbym w niebo wzięty! masst@poczta.fm THNX! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyzunia Re: Afera Rudej Dziennikarki IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 10.02.03, 11:31 co wy się, kurwa, tym wszystkium podniecacie. to są gry i zabaway tych przy żłobie, włascicieli polski,a nasza sprawa ałapać się do jaskiejś roboty za 1000-1500 zł, i dać dizieciakom żryć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MassTerror Re: Afera Rudej Dziennikarki IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.03, 12:03 Poszybuj z Nami, nad chmurami, oderwij się o życia, koryto, to nie wszystko, trzeba mieć się czasem czym zachwycić! Trzeba odnaleźć piękno w każdej sytuacji. Ruda "kobieto pióra" dajesz nadzieje na lepszą przyszłość, i umilasz terażniejszość. Dziękuję Ci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MassTerror Re: Afera Rudej Dziennikarki IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.03, 12:33 Widziałem! Dziękuje! Zdecydowanie, kiepskie miejsce, dla tak pięknej osoby. Gdybym miał możliwość, to zaraz bym się zjawił i zaprosił na jakąś kawę. To musi być dla niej strasznie nudne! Już wszystko jasne, a oni jeszcze bredzą. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
frolix Re: Afera Rudej Dziennikarki 10.02.03, 12:44 Gość portalu: MassTerror napisał(a): > Gdyby ktoś mógł, tej ślicznej istocie, zrobić zdjęcie, i > zamieścić je na stronach, lub nawet łamach, to byłbym w niebo > wzięty! Gdzie Ty widzisz tę Rudą? flx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MassTerror Re: Afera Rudej Dziennikarki IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.03, 13:12 frolix napisał: > Gdzie Ty widzisz tę Rudą? > Co jakiś czas, kamera robi najazd na dziennikarzy. Trzeba uważnie obserwować, lecz trudno ją przeoczyć. Mnie przynajmniej powaliło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal [...] IP: *.proxy.aol.com 10.02.03, 14:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: Afera Rudej Dziennikarki IP: 195.216.116.* 10.02.03, 15:14 Gość portalu: MassTerror napisał(a): > frolix napisał: > > > > Gdzie Ty widzisz tę Rudą? > > > Co jakiś czas, kamera robi najazd na dziennikarzy. Trzeba uważnie obserwować, > lecz trudno ją przeoczyć. Mnie przynajmniej powaliło. To chyba jakieś popłuczyny po Pilchu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MassTerror Re: Afera Rudej Dziennikarki IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.03, 14:56 Już myślałem, że odeszła, ale jest tam ciągle! Oglądam dalej. Coś pisze, pracuje, jest jak ostatnia deska ratunku, na morzu głupoty pytań członków. Kim ONA jest? Zrobiłem tylko jeden zrzut ekranu :-( Skoro nikt jej na kawę nie zaprosił, bo jest w pracy, to przynajmniej niech usiądzie bliżej p. Adama. Wszystkie pytania już padły, komisja może się rozluźnić! Pozdrawiam wszystkich dziennikarzy, WIĘCEJ FX w transmisji! Może jakieś dynamiczne "przejścia" ze zmianami kolorów? Np. z przewodniczącego, na posła, albo morphing!!! Mamy w Polsce wolne media, czy nie? Niech oni "kobiecie pióra" nie utrudniają dostępu do informacji, tylko krzesełko dostawią obok p.Adama, żeby mogła więcej informacji uzyskać. Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek651 Adam Michnik - ostatni romantyk Rzplitej IP: 195.117.149.* 10.02.03, 11:30 Adam Michnik to chyba ostatni romantyk Rzplitej, gość z klasą, któremu ta cała gówniana komisja mogłaby co najwyżej buty czyścić. Pytania były zadawane w sposób tendencyjny i bezczelny. Ja na miejscu Adasia bym pie...lnął pięścia w stół i wyszedł stamtąd. Adam wystawił im na talerzu bezczelnego łapówkarza, a teraz wszyscy obrócili sie przeciwko niemu. Nie widac w komisji dobrej woli wyjaśnienia sprawy i ukarania winnych. Adaś, że tez jeszcze Ci się chce walczyć? Zostaw to wszystko. Nie warto. Niech upadnie wreszcie ten wstretny kraj gdzie "ani prawa czynia ani sprawiedliwośc ma miejsce a wszystko złotem kupić trzeba". Jeżeli nie przyjdzie tu Niemiec to sami porzadku nie zrobimy nigdy. Jako pierwszy podpiszę volks-liste. Za Walendziaka, Kwiatkowskiego, Rywina itd. karku nadstawiac nie bede. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aphoper Re: Adam Michnik - ostatni romantyk Rzplitej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.03, 13:35 Jestem dumna z p. Adama. To okropne, ze to na Nim skupila sie uwaga opinii publicznej i on jest traktowany jako glowne ogniwo afery. Inni moga klamac, ale ktos musi powiedziec prawde. Dziekuje. Jest Pan w moich modlitwach, Panie Adamie. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Adam Michnik - ostatni romantyk Rzplitej IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.03, 04:51 Adam jest Ok. Jakby jeszcze miał lepszą pamięć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Adam Michnik - ostatni romantyk Rzplitej IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.03, 04:52 Adam jest Ok. Jakby jeszcze miał lepszą pamięć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Adam Michnik - ostatni romantyk Rzplitej IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.03, 04:53 Adam jest Ok. Jakby jeszcze miał lepszą pamięć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELA Re: Adam Michnik - ostatni romantyk Rzplitej IP: *.klc.vectranet.pl / 10.9.0.* 15.02.03, 13:20 Jestem dumna z A.Michnika,tak,jak w roku 68 i przekazuję Mu wyrazy poparcia.Pamietam w 68-tym roku płonące gazety wyrzucane z okien akademików,strajk w gmachu głównym Politechniki Wrocławskiej,strach przed ZOMO ,ale także poczucie wolności i tego ,że można mowic PRAWDĘ o systemie komunistycznym. Pamiętam p. Rektora Szparkowskiego, który prosił ze łzami w oczach-dzieci- nie wychodżcie na ulicę..A Michnik i inni już wtedy siedzieli w więzieniu i ryzykowali życiem.Materialną pamiątką jest pieczątka w indeksie UDZIELONO NAGANY 27MARZEC 1968.Dlatego, jak widzę media zdominowane przez opcję postkomunistyczną rozpanoszoną w spółkach skarbu państwa, radach nadzorczych to mi przykro, że dokonało się to na drodze naszych własnych demokratycznych wyborów.Mam nadzieję,że to nas czegoś nauczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Adam Michnik - ostatni romantyk Rzplitej IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.03, 04:54 Adam jest Ok. Jakby jeszcze miał lepszą pamięć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Adam Michnik - ostatni romantyk Rzplitej IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.03, 04:54 Adam jest Ok. Jakby jeszcze miał lepszą pamięć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Adam Michnik - ostatni romantyk Rzplitej IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.03, 04:55 Adam jest Ok. Jakby jeszcze miał lepszą pamięć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewald Liwski Re: Afera Rywina: Michnik ponownie przed komisją IP: *.chello.pl 10.02.03, 11:31 Mam pelne uznanie dla Gazety i dla Jej Naczelnego Redaktora. Panie Adamie - "Tak trzymać" może uda się doprowadzić do "prawidlowego rozwiązania i upublicznienia" "Protektorów" przestępcy Lwa Rywina. W dzialania prokuratury jak i czlonków Komisji np; Pana Bogdana Lewandowskiego i Jego kolegów z "Rządzącej koalicji - robotniczo chlopskiej" nie wierzę w ich rzetelność!!! Wg mojej "intuicji" emeryta nie prawnika W "grupie trzymających wladzę" to są P. A. Jakubowska, P. R Kwiatkowski i p. W. Czarzasty - /opieram się na wypowiedziach tych osób w telewizji i internecie - np P. A. Jakubowskiej w ostatnim "Tygodniku Politycznym" obym się mylil!! Wątpię, czy się dowiemy prawdy. Dziękuję i życzę calej Redakcji Gazety Wyborczej dużo zdrowia, sily i sukcesu w doprowadzeniu do prawidlowego rozwiązania. z poważaniem Ewald Liwski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Big_Szwagier Re: Afera Rywina: Michnik ponownie przed komisją IP: *.futuro.pl 10.02.03, 11:43 Adam trzymaj sie!!!Nie od dzis wiadomo ze lewicowa TVP mataczy, a prezes Kwiatkowski robi wszystko aby SLD pokazac w korzstnym swietle! Jesli Rywingate nie zostanie wyjasniona oznacza to ze nasz kraj jest panstwem bezprawia a art2 Konstytucji jest to po prostu bzdura!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lutek Re:Rywin winny, a z Michnika robi sie kozla ofiarnego IP: *.reverse.qsc.de 10.02.03, 11:46 To zbiorowe polskie szalenstwo!!! Prawie wszyscy badajacy sprawe propozycji lapowki zlozona (to fakt) przez Rywina staraja sie zapomniec o meritum sprawy: RYWIN DOKONAL PRZESTEPSTWA; WCALE NIE MICHNIK. Panowie poslowie, prokuratorzy i inni wielcy: opamietajcie sie i nie zatraccie glownego watku tej afery. Zbulwersowany Lutek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: Afera Rywina: Michnik ponownie przed komisją IP: *.kozle.sdi.tpnet.pl 10.02.03, 11:57 Dla mnie Gazeta jest wyspa normalności, zapewnia mi pewien azyl duchowy w tym negatywnie rozemocjonowanym tłumie.Martwię się że mogą zrobić Michnikowi krzywdę, a ja nic nie mogę zrobić żeby Mu pomóc, co najwyżej przez nastepne 10 lat kupować codziennie Wyborcza jak dotychczas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gagat Re: Afera Rywina: Michnik ponownie przed komisją IP: 80.241.130.* 10.02.03, 12:32 Szczerze współczuję panu Michnikowi, że musi mieć do czynienia z takimi ludźmi i że jest narażony na takie nerwy. Dla mnie jest i zawsze pozostanie człowiekiem o nieposzlakowanej uczciwości i szlachetności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deeyv nie Afera, ale Sprawa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.03, 12:52 posłuchajcie w TVP nie mówia AFERA ale SPRAWA, wszedzie teleexpres wiadomosci czy panorama. Czy mr. Rob Kwiatkowski nakazał to "swoim" dziennikarzom ? sprawa smierdzi !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piyo Michnik ponownie przed komisją dla mnie na "+" IP: *.chello.pl 10.02.03, 12:58 Całkiem trafnie określa sposób myślenia niektórych osób w Polsce.Patrząc na te przesłuchanie z boku zauważam jedną analgię,to nie jest przesłuchiwanie w celu wyjaśnienia prawdy,lecz oskarżające pytania skierowane do szanownego pana Michnika.Zobaczymy co z tego wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiek Re: Afera Rywina: Michnik ponownie przed komisją IP: *.acn.pl / 10.65.2.* 10.02.03, 13:06 Czy zauważyliście, że nawet Kuroń dystansuje się od Michnika? A przecież swego czasu byli najbliższymi przyjaciółmi. No ale Kuroń to rzeczywiście uczciwy facet i znajomość z takim graczem i cwaniakiem jak Michnik musi go nieźle uwierać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PABLO Michniki to manipulator IP: *.kamir.com.pl 10.02.03, 13:30 Raz jeszcze przypomnę co o waszym bohaterze powiedział Zbigniew Herbert: "Michnik to manipulator, oszust intelektualny, człowiek złej woli." Ze zdumieniem czytam te peany na cześć Pierwszego Krętacza III RP. Przypominam że to nie kto inny jak Adam Michnik gorąco i zaciekle walczył o to aby "grupa trzymajaca władzę" trzymała ją tak, jak przed 89 rokiem. To ten człowiek tak wyczulony na przechył prawicowy w mediach za pampersów od kilku lat nie zauważał tuby propagandowej SLD w TVP Kwiatkowskiego spijając z Prezesem miodzik na różnego rodzaju fetach towarzyskich (grupa trzymajaca władzę). To Adam Michnik oskarżał o oszołomstwo tych wszystkich którzy twierdzili iż III RP korupcją stoi. Dziś Adam Michnik ze zdumieniem odkrywa nieobiektywność w relacjach TVP?! On udaje idiote czy jest takim idiotą? I co włąściwie sie stało że Adam Michnik do tej pory znakomicie wpasowujący się w układy z Lwem, Robertem i Leszkiem nagle zaczął nagrywać spotkania z Lwem na magnetofon? czyżby grupa uznała iz czas Adasia odsunąć na boczny tor? Że są lepsi. A adasiowi nie w smak Dla mnie Michnik stoczył sie juz dawno kiedy na procesie zomowcow z Wujka bronil Kiszczaka, kiedy tytulowal dowodce SB człowiekiem honoru, nie dziwiły mnie juz potem jego bruderszafty z Urbanem ani ostatni wywiad udzielony SBckiej mendzie red. plk Barańskiemu z Trybuny, gdzie Adaś włazi mu do dupy jak może. Nie żal mi Adama - to on jest osobą w sporej mierze odpowiedzialną za bagno w którym żyjemy. Korupcja w IIIRP to jego zasługa. Komuchów zawsze uważałem za gangsterów. Michnik to wyjątkowa gnida, bo poprzez Gazete zawłaszczył pewnien kapitał, ktory nie był jego, aby realizować własne mętne cele. Jesli tym celem była IIIRP taka jaką jest to nie wiem czemu dzis udaje pierwsza naiwną: niech płaci Leszkowi i nie rezonuje, bo takie są prawa w gangsterskim świecie. A jak będzie podskakiwał to zawsze komuchy moga go odstrzelic jak Papałę czy Sekułę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek651 Oszalałes Pablo? IP: 195.117.149.* 10.02.03, 14:21 Sądz człowieka po jego czynach, a nie po tym jak psy na niego szczekają. Dla warszawki liczy sie tylko kasa. Michnik udowodnił ze stoi ponad tym towarzyskimszambem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klip więc sądź go po czynach,a nie słowach IP: *.core.net.pl 10.02.03, 15:03 www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=28&w=4569388&GazetaWyborczaWWW2=Pkew8PQ1Mp6Ea3wtbv5dGQ5yNUIFFH3nY2WXEzZtUDbPrO SXfb6g|-6862709495611843652/-1407973913/6/8083/8083/7002/7002/8083/-1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PABLO Re: Oszalałes Pablo? IP: *.kamir.com.pl 10.02.03, 16:38 Gość portalu: krzysiek651 napisał(a): > Sądz człowieka po jego czynach, a nie po tym > jak psy na niego szczekają. > Dla warszawki liczy sie tylko kasa. Michnik udowodnił > ze stoi ponad tym towarzyskimszambem Właśnie sądzę Michnika po jego czynach! Po tym wszystkim co pisał on i jego pałkarze z Wyborczej, po tym jak obrzucali blotem kazdego kto miał inne poglądy na lustrację, dekomunizację, prywatyzację, plan Balcerowicza czy ostatnio na Unie Europejską. Będę to powtarzał: MICHNIK WINIEN! To że Rywin , Miller i cała ta SBcka zgraja panoszy się w kraju, traktuje go jak swój pruywatny folwark a obywateli jak bydło do dojenia to WINA Miachnika. Z komuchami sie nie dyskutuje do komuchów sie strzela. kazdy kto to zrozumiał dobrze na tym wyszedł. Każdy kto wchodzi z komuchami w układy wchodzi w układy z mafia i gangsterami znajacymi tylko jedno prawo: prawo silniejszego. A Michnik nie jest silniejszy od komucha Millera - to Miller rozdaje karty w IIIRP. Dlatego w tej aferze to on dostanie w dupę a nie Leszek Miller. Sorry takie są prawa gangu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tito [...] IP: *.tele2.pl 11.02.03, 00:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dave Re: Oszalałes Pablo? IP: 195.117.195.* 11.02.03, 09:18 Gość portalu: PABLO napisał(a): > prawo silniejszego. A Michnik nie jest silniejszy od > komucha Millera - to Miller rozdaje karty w IIIRP. > Dlatego w tej aferze to on dostanie w dupę a nie Leszek > Miller. Sorry takie są prawa gangu. Pablo - mimo ze z wieloma twoimi tezami sie zgadzam to z tym nie. W tej chwili karty rozdaje Michnik - i to od niego zalezy kto nastepny zleci ze stolka i czy nie bedzie to Miller. Wystarczy jedno slowo w sobote na przesluchaniu o tym ze moze jednak Miller maczal w tym palce... Michnik zbudowal swoja pozycje i teraz on rozdaje karty. Jak oszczedzi Millera to bedzie jeszcze mocniejszy. Jest niezwykle sprytny, sadze ze sprytniejszy od wszystkich decydentow wlacznie z Millerem. Prokuratora go uzadlila traktrujac prawie jak podejrzanego wiec pokazal kly. Nastepnym razem pan prokurator sie zastanowi czy warto poswiecac swoj stolek atakujac Michnika... Co do kretactwa Michnika i jego romansow z bylymi komuchami - to racja. Ale Michnik to przede wszystkim spryciarz i bedzie trzymal z kazdym kto wzmocni jego pozycje. Dziwie sie tylko ze poslowie zarowno lewicy jak i prawicy klecza przed nim na kolanach. Moze po raz pierwszy w zyciu maja do czynienia z cwanym inteligentem i on intelektualnie ich przerasta ? Ja osobiscie dziwie sie takiej czci i kultowi jaki mu sie oddaje... D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sneer Re: Michniki to manipulator IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.03, 19:44 Pablo! Twoje spekulacje to szaleństwo. Ale to właśnie dlatego nikt nie chce postrzegać naszej rzeczywistości w ten sposób. Może czas przestać bronić się na siłę przed faktami. To nie jest żadne państwo prawa, tylko państwo stymulowanych kontaktaktami manipulacji i transakcji. Jak nie wystarcza chwytów mafijno-politycznych, to sięga się po fizyczną eliminację przeciwnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiek Re: Michniki to manipulator IP: *.acn.pl / 10.65.2.* 11.02.03, 01:43 Zobaczcie jak "Gazwyb" manipuluje: najpierw ze afery Michnika- Rywina robią aferę Rywina a teraz już jest "sprawa Kwiatkowskiego" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Michnik popiera SLD !!!!!!! IP: *.centrala.kbsa / 172.20.6.* 10.02.03, 13:40 Z całego tego przesłuchania dowiedzieliśmy się przynajmniej jednej interesującej rzeczy. Mianowicie że Michnik jest za Millerem (nie spodziewałem się tego po nim)a z tego wynika że w mniejszym lub większym stopniu popiera SLD. Idac dalej Gazeta Wyborcza również jest przychylna SLD. BLEEEE !!! chyba przestanę ją czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PABLO Re: Michnik popiera SLD !!!!!!! IP: *.kamir.com.pl 10.02.03, 13:45 Gość portalu: obserwator napisał(a): > Z całego tego przesłuchania dowiedzieliśmy się przynajmniej > jednej interesującej rzeczy. Mianowicie że Michnik jest za > Millerem (nie spodziewałem się tego po nim)a z tego wynika że w > mniejszym lub większym stopniu popiera SLD. Idac dalej Gazeta > Wyborcza również jest przychylna SLD. BLEEEE !!! chyba przestanę > ją czytać. > Ja p....lę to Ty jeszcze czytasz Wyborczą?! I jeszcze nie zauwazyłeś że Michnik popiera komuchów i liże im tylek jak tylko może i gdzie może? Bystry to ty nie jesteś. No ale jak przestaniesz czytać GW to może troche zaczniesz mysleć. Z tego czadu manipuulacji wychodzi sie powoli ale mozna z tego wyjść. Na poczatek zacznij od Rzepy żebyś nie przezył szoku. i polecam dalsze strony - tam z reguły cenzor politpropu nie dociera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martsy Re: Michnik popiera SLD !!!!!!! IP: *.237.45.207.adsl.by.worldonline.dk 11.02.03, 11:45 Ale jaka czarna niewdziecznosc komuchow! Michnik popiera ich jak moze, z Millerem jedza sobie z dziubkow, Urbana publikuje, Jaruzela kocha, Kiszczaka nazywa czlowiekiem honoru (swoja droga dowcip roku), Gazeta ochrania SLD nawet w sytuacji ewidentnego dranstwa i lamania prawa - a teraz co? Komuchowata tzw. telewizja publiczna odplaca za wszystko lgarstwami i manipulacja na temat alianta-Michnika! Mozna klamac i szczuc, jesli chodzi o wrogow Millera. Ale tak krzywdzic najwiekszego milosnika komuchow? Towarzysze, opamietajcie sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Michnik popiera SLD !!!!!!! IP: *.centrala.kbsa / 172.20.6.* 12.02.03, 16:59 Gość portalu: PABLO napisał(a): > Gość portalu: obserwator napisał(a): > > > Z całego tego przesłuchania dowiedzieliśmy się > przynajmniej > > jednej interesującej rzeczy. Mianowicie że Michnik jest za > > Millerem (nie spodziewałem się tego po nim)a z tego > wynika że w > > mniejszym lub większym stopniu popiera SLD. Idac dalej > Gazeta > > Wyborcza również jest przychylna SLD. BLEEEE !!! chyba > przestanę > > ją czytać. > > > > > Ja p....lę to Ty jeszcze czytasz Wyborczą?! I jeszcze nie > zauwazyłeś że Michnik popiera komuchów i liże im tylek > jak tylko może i gdzie może? Bystry to ty nie jesteś. No > ale jak przestaniesz czytać GW to może troche zaczniesz > mysleć. Z tego czadu manipuulacji wychodzi sie powoli ale > mozna z tego wyjść. Na poczatek zacznij od Rzepy żebyś > nie przezył szoku. i polecam dalsze strony - tam z reguły > cenzor politpropu nie dociera. To że GW momentami sprzyja komuchom zauważyłem dawno temu. Natomiast jawne przyznanie się Michnika do przechyłu na lewą stronę to jest niewątpliwa i jak na razie jedyna korzyść z pracy komisji ś. . Do tej pory nie afiszował się z tym, albo ja tego nie zauważyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Re: Afera Rywina: Michnik ponownie przed komisją IP: *.net 10.02.03, 13:40 Nie podniecajcie się tak drodzy,"igrzyskiem" po 13-tu latach ogólnego przyzwolenia na korupcję i złodziejstwo - uczynienia z Polski zadłużonego "kartofliska". Ta "aferka" to przysłowiowy "pryszcz" z całą resztą. Mydli nam tu oczy stary lis Michnik,ku uciesze naiwnego "pospólstwa". Tu nie chodzi o prawdę,o lepsze jutro - to kolejna zwykła gra. GRA o WŁADZĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liberal Re: Afera Rywina: Michnik ponownie przed komisją IP: 62.89.84.* 10.02.03, 15:27 Tu chodzi o lepszą Polskę. O Polskę bez korupcji. Jednak tacy jak ty robią wszystko, żeby opinia publiczna przestała się interesować sprawą Rywina i tym, kto za nim stał i zaczęła Michnikiem, który tę aferę ujawnił. Myślę, że robisz to w tym celu, aby już nigdy żaden dziennikarz nie ujawniał afer ze strachu, że go utopią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lutek Re:do Tadeusza IP: *.reverse.qsc.de 10.02.03, 16:58 Tadeusz, masz takie ladne imie, a jestes tak beznadziejnie ograniczony. No coz, rozumu nie rozdaja na ulicy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Re:do nie tylko Lutka IP: *.net 10.02.03, 17:17 Gość portalu: Lutek napisał(a): > Tadeusz, masz takie ladne imie, a jestes tak beznadziejnie > ograniczony. No coz, rozumu nie rozdaja na ulicy.... Jasne,że nie. "Apetyt na władzę" Ludzie z „Ordynackiej” zawsze mieli apetyty na rządzenie Polską. Jeżeli nawet zapomnimy o epizodzie związanym z pierwszym przewodniczącym ZSP, stalinowcu Sylwestrze Zawadzkim, to bliski urzeczywistnienia tych marzeń był Stefan Olszowski. Polityk, który ster studenckiej władzy objął po Październiku ‘56. Potem jako główny partyjny ideolog zwalczał Zachód, kapitalizm i przede wszystkim Amerykę, a karierę polityczną zakończył... przenosząc się na stałe do Stanów Zjednoczonych. Dziewięć lat po Olszowskim na czele zrzeszenia stanęli Stanisław Ciosek i Manfred Gorywoda. Pierwszy w upadającym PRL-u zdołał dostać się jeszcze do Biura Politycznego, drugi doszedł do stanowiska najważniejszego z wicepremierów. Dziś Ciosek jest prezydenckim doradcą. Gorywoda, wielbiciel centralnego planowania – choć trudno w to uwierzyć – zajmuje kierownicze stanowisko w jednym z największych banków. Drużyna Sawica W dekadzie Edwarda Gierka, mimo że w nazwie organizacji pojawiło się słowo „socjalistyczny”, odchodzący w „dorosłe” życie liderzy zrzeszenia nie zrobili zawrotnych karier. Tylko Stanisław Gabrielski był wystarczająco pewny klasowo, żeby z „Ordynackiej” od razu dostać się na Nowy Świat (do gmachu Komitetu Centralnego PZPR). Ulubieniec sekretarza Żandarowskiego (był taki polityk) najpierw objął stanowisko kierownika wydziału KC, potem kolejnych dwóch, by po 1989 roku odejść w polityczny niebyt. W 1979 roku, za sprawą przewodniczącego Zarządu Głównego Tadeusza Sawica, na Ordynackiej pojawił się Aleksander Kwaśniewski. Przyjechał z Gdańska, gdzie był wiceprzewodniczącym Zarządu Wojewódzkiego SZSP i zajął niezbyt ważne stanowisko kierownika wydziału kultury. Arogancki, bardzo pewny siebie. Lubił Felliniego i teatry studenckie. W okresie studiów na Uniwersytecie Gdańskim był niezłym sprinterem. Jednak nikt z jego kolegów nie przypuszczał, że wyrośnie z niego prawdziwy, rasowy długodystansowiec. Kwaśniewski unikał ideologii. Strój organizacyjny wkładał tylko wówczas, gdy trzeba było pokazać się partyjnym bossom. Jedyną bliską mu ideologią była władza w najczystszej postaci. Gdyby w tamtych latach istnieli w Polsce bukmacherzy, żaden z nich na karierę Kwaśniewskiego nie postawiłby nawet złotówki. Wtedy niekwestionowanym studenckim liderem był Tadeusz Sawic. Wielki, rubaszny, odważny mężczyzna, z otwartą głową i mocną wątrobą, który na spotkania z szefami Komsomołu przyjeżdżał we flanelowej koszuli, na studenckiej kulturze znał się lepiej niż niejeden krytyk, a w rozmowach z bonzami z „Białego Domu” zachowywał się normalnie. Na tyle normalnie, iż w stanie wojennym SZSP było jedyną organizacją związaną oficjalnie z władzą, której działalność na krótki czas została zawieszona. To za czasów Sawica w zrzeszeniu zabłysnęli: Marek Siwiec (dziś szef Biura Bezpieczeństwa Narodowego), Ryszard Kalisz (wiceprzewodniczący klubu parlamentarnego SLD), Ireneusz Nawrocki (oskarżany o tworzenie bojówek złożonych ze studentów AWF, którzy rozbijali zebrania opozycji, w III RP kierował PZU, NFI Jupiter, Polską Miedzią), Zbigniew Wróbel (prezes Orlenu), Antoni Dragan (dyrektor Międzynarodowej Szkoły Menedżerów), Piotr Czyżewski (wiceminister skarbu), Jarosław Pachowski (prezes GSM Plus), Sergiusz Najar (wiceminister infrastruktury), Krzysztof Pietraszkiewicz (dyrektor Związku Banków Polskich). Jak to się stało, że dziś w Pałacu Namiestnikowskim mieszka Kwaśniewski, a Sawic jest tylko doradcą ministra skarbu? Pierwsza kadrowa W 2001 roku w auli małej Politechniki Warszawskiej odbył się I kongres Stowarzyszenia Ordynacka. Legitymację z numerem jeden przyznano Aleksandrowi Kwaśniewskiemu. Dziś stowarzyszenie ma 5 tysięcy członków. Prócz wymienionych wyżej polityków należą do niego między innymi wicepremierzy Marek Belka (w SZSP wiceprzewodniczący Zarządu Łódzkiego) i Grzegorz Kołodko, była szefowa prezydenckiej kancelarii Danuta Waniek, Jacek Saryusz-Wolski – były szef Urzędu Komitetu Integracji Europejskiej (w SZSP szef Łódzkiej Komisji Rewizyjnej), Włodzimierz Czarzasty – Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji (w ZSP sekretarz Komitetu Wykonawczego), Wiesław Kaczmarek (były minister skarbu), Mariusz Łapiński (były minister zdrowia), Waldemar Dąbrowski (minister kultury), Grzegorz Rydlewski (szef doradców premiera), Kazimierz Olejnik, zastępca prokuratora generalnego (w SZSP wiceprzewodniczący Rady Uczelnianej Uniwersytetu Łódzkiego), Piotr Gadzinowski, poseł, zastępca redaktora naczelnego „NIE”, Ludwik Klinkosz, prezes CIECH-u (w ZSP sekretarz do spraw turystyki) i praktycznie całe kierownictwo telewizji publicznej: prezes Robert Kwiatkowski (dawny sekretarz do spraw zagranicznych), wiceprezes Tadeusz Skoczek, przewodniczący rady nadzorczej Witold Knychalski i szef jedynki Sławomir Zieliński. „Ordynacka” to jednak nie tylko ludzie lewicy. W stowarzyszeniu są także: związany z Radiem Maryja były senator i przewodniczący KRRiT, profesor KUL Ryszard Bender, jeden z liderów dawnego AWS Romuald Szeremietiew, czy współpracujący z braćmi Kaczyńskimi Karol Karski. To jednak nie koniec – do ZSP należeli przecież: prezes NBP Leszek Balcerowicz, były AWS-owski marszałek Sejmu Maciej Płażyński, PSL-owski marszałek Senatu Adam Struzik i prawicowy prezydent Łodzi Jerzy Kropiwnicki, który w 2000 roku, będąc ministrem rozwoju regionalnego i budownictwa, nazwał ZSP organizacją „stawiającą sobie za cel służbę Bogu i narodowi”, co w ustach szefa ZChN-u ma szczególne znaczenie. W ZSP działali także dzisiejsi biskupi ordynariusze Adam Dyczkowski, Stanisław Stefanek i sufragan Bogdan Bejze. Pozdrowionko sympatyczny Lutku !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek Re:do nie tylko Lutka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.03, 18:15 I co przepraszam ty próbujesz udowodnić? Że Polską rządzi masoneria? Czy ty aby nie jesteś kolejnym członkiem polskiej emigracji, która upodobała sobie to forum do przedstawiania "swoich" jakże ciekawych przemyśleń? A może fakt , że większość ekonomistów ( których zdanie się liczy ) skończyła Sgh też daje do myślenia? Do większości na tym forum: Zastanówcie się co piszecie oskarżając Michnika. Jaką to on niby miałby mieć korzyść z ujawnienia tej afery? Ludzie troche rozumu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Re:do nie tylko Lutka IP: *.net 10.02.03, 20:20 Drogi "człowieku",fakty przyjmuje się zwyczajnie - do wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snycerz Re:do nie tylko Lutka IP: *.olesnica.sdi.tpnet.pl 11.02.03, 12:23 Jakie fakty, to Tadziu tylko Twoje spekulacje,Fakty to 17,5 mln $, fakty to ujawnienie afery, gdzie Ty żyjesz, fakty to, to że dajesz gdzie możesz i musisz, od podwórka do ministra. Zabawny jesteś, ten który nie chce dawać, jest odsądzany od czci i wiary, a żądający jest godny współczucia. Podoba CI sie taka Polska, mnie nie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kako Re: Afera Rywina: Michnik ponownie przed komisją IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.03, 05:05 To jest prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Re: Afera Rywina: Michnik ponownie przed komisją IP: *.net 10.02.03, 14:19 Prezydent Aleksander Kwaśniewski o polskich elitach w rozmowie z Jackiem Żakowskim "POLITYKA" To jest problem typowy dla kraju ustabilizowanego. Skąd się wziął problem. Po pierwsze Polska, ma za sobą 14 lat transformacji. Grupa ludzi tworzących elitę, jest dosyć stabilna. Po drugie, Polska jest krajem dość szczerym. Ludzie chcą się przyjaźnić. Im dłużej to trwa, tym wrażenie zbyt silnych powiązań, staje się poważniejsze. Powstaje wrażenie „zblatowania”. Te związki stają się obciążeniem dla każdej ze stron. Ja bym tego nie traktował jako rzeczy negatywnej. Jesteśmy społeczeństwem otwartym, towarzyskim i przenikanie elit jest ceną tej otwartości. Ale jest i po trzecie: z czasem zmienił się poziom interesów. 14 lat temu wzajemne przenikanie dotyczyło drobiazgów. Dziś dotyczy bardzo wielkich interesów. 14 lat temu Lew Rywin był odchodzącym wiceszefem telewizji z bardzo niejasną perspektywą; Leszek Miller był politykiem walczącym o polityczny byt, a Adam Michnik rozpoczynał budowanie „Gazety”. Nikt nie przypuszczał, że stanie się ona największą gazetą Europy. Trzeba wrócić do pewnych linii demarkacyjnych. Największe niebezpieczeństwo to jest wrażenie, że rządzi przenikająca siebie wzajemnie elita, towarzystwo, grupa; że to nie jest tylko wrażenie „zblatowania”, że to jest rzeczywiste „zblatowanie”." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Re: cytacik IP: *.net 10.02.03, 14:33 "Sojusz Lewicy Demokratycznej powoli odchodzi w zapomnienie. To ostatnia kadencja Sejmu zdominowanego przez tą partię. W przyszłym parlamencie wpływy tej partii zostaną zdecydowanie ograniczone, oczywiście pod warunkiem, że Sojusz uzyska jakąś reprezentację. Dekonstrukcja zwartego do tej pory obozu postkomunistycznego rozpoczęła się wraz z ujawnieniem afery Rywina. Był to impuls do uzewnętrznienia istniejących różnic programowo-taktycznych wewnątrz obozu postkomunistycznego. Wypowiedzi Aleksandra Kwaśniewskiego o konieczności budowy nowej formacji nie pozostawiają złudzenia, że dąży on do zburzenia SLD. W Unii Europejskiej Sojusz, zbudowany na bazie aparatu PZPR, stanie się zbędnym balastem. Wtedy okaże się, że lokalnym "baronom" SLD bliżej będzie do Samoobrony, niż do liberalnego centrum. Dlatego Kwaśniewski chcąc zapewnić sobie dalszy wpływ na sytuację polityczną w Polsce, a także możliwość wyboru do struktur międzynarodowych musi utworzyć własną partię. Zwłaszcza, że nie mogą tego zagwarantować dotychczasowe filary władzy prezydenckiej - media oraz wojsko. Utworzenie całkowicie nowego ugrupowania - i to od podstaw - w sytuacji konfliktu ze swoim tradycyjnym elektoratem - jest bardzo ryzykownym manewrem. Wprawdzie kolejną partię Kwaśniewski będzie chciał budować w oparciu o zaplecze wywodzące się z komunistycznego ruchu młodzieżowego, ale ograniczając się tylko do tej grupy nie stworzy stabilnej partii. Kwaśniewski będzie zmuszony poszukiwać nowych partnerów, nowych sojuszników, także po centroprawicowej stronie. Część komentatorów chętnie sprzyjałaby takiemu rozwiązaniu. Ostatnio kojarzony z PiS-em Krzysztof Czabański ogłosił na łamach "Rzeczpospolitej" konieczność zawarcia nowego układu pomiędzy Kwaśniewskim, Mazowieckim i Kaczyńskim: Ta swoista oś rozsądku nie ma żadnej formuły instytucjonalnej. I dobrze. Mogłoby to nadmiernie obciążyć politycznie poszczególnych uczestników tych działań. Ale jednocześnie fakt istnienia układu i uświadamianie sobie tego przez jego uczestników powściągnie, mam nadzieję, wzajemne wyniszczanie się ugrupowań o podobnym rozpoznaniu polskiej rzeczywistości politycznej. Potrzebą III RP jest skuteczność tego niepisanego układu, czy jak to nazwałem osi (...) Dzisiaj jednak wydaje się, że oś rozsądku jako całość obiektywnie działa na rzecz polskiej racji stanu jak tylko w obecnych warunkach politycy mogą działać. Nie można zgodzić się z opinią Czabańskiego. Taka "oś rozsądku" nie będzie działała na rzecz polskiej racji stanu, zakonserwuje tylko stary układ, układ zawarty przy "okrągłym stole". Szansą jest wykorzystanie wzajemnych konfliktów wśród postkomunistów i utworzenie programowego frontu sprzeciwu wobec SLD i UE." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lutek Re: cytacik IP: *.reverse.qsc.de 10.02.03, 20:00 Tadeusz, sorry, Ty nie jestes ograniczony (cofam slowo, przepraszam), Ty jestes nawiedzony, a to jest duzo bardziej niebezpieczne od zwyklego ograniczenia. Zal mi Ciebie....Milego wieczoru! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Re: cytacik IP: *.net 10.02.03, 20:28 Gość portalu: Lutek napisał(a): > Tadeusz, sorry, Ty nie jestes ograniczony (cofam slowo, > przepraszam), Ty jestes nawiedzony, a to jest duzo bardziej > niebezpieczne od zwyklego ograniczenia. Zal mi Ciebie....Milego > wieczoru! WYBACZAM CI SYNU !!! Odpowiedz Link Zgłoś