mirr Re: Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 14:49 a pojawily sie hasla: Jaroslaw, Jaroslaw...., raz zdobytej wladzy nigdy nie oddamy, odetniemy kazda reke podniesiona na PiS, pomozecie ? etc Odpowiedz Link Zgłoś
scofield Pełne poparcie precz z Kuroniami Michnikami i... 01.10.06, 14:51 Kołakowskimi, mieszają ludziom w głowach. My aktyw partyjny w imieniu wszystkich obywateli IV RP nie będącymi wichrzycielami, burzycielami ani rewizjonistami wyrażamy swoje poparcie dla jedynie słusznego rządu Jarosława Kaczyńskiego, nasza droga jest słuszna a kto nie wierzy ten ch... Odpowiedz Link Zgłoś
jul_jul Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 14:51 a ja gazeto proszę o cały tekst kazania premiera dlatego, że usłyszałam tam taki zwrot cyt: "miękki walenty" i nie wiem o co chodziło Kaczyńskiemu.Co to za Walenty i dlaczego miękki? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 14:54 jul_jul napisała: > a ja gazeto proszę o cały tekst kazania premiera > dlatego, że usłyszałam tam taki zwrot cyt: "miękki walenty" > i nie wiem o co chodziło Kaczyńskiemu.Co to za Walenty i dlaczego miękki? On tylko mowil o swoim "ptaku"... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Widziałem sejmik kaczy. Kaczki przed odlotem. 01.10.06, 14:54 Okazało się że stado zaatakowała "ptasia grypa". Stado rozpaczliwie szuka lekarstwa, już ukradło pieniądze na kupno szczepionki, niestety lek oferują tylko oszuści, cżęść miał pos. Bestry i już prawie się udało. Pech, ujawniono lewą transakcję z pos Begerową. Kaczki nie odlecą, chcą przezimować przy korytku narodowym, może ludzie dokarmią. Już słyszeliśmy hasło "Karmić kaczki". Może się uda, może się uda. Nad całością unosił się duch Gomułki i nieboszczki PZPR, te same słowa, taka sama retoryka, taka sama wyreżyserowana reakcja "aktywu". Brakowało mi tylko słów "Pomożecie towarzysze". Kurski się nie sprawdził, zabrakło mu pomusłu, "głupi lud" tego nie kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
fwyh Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 14:57 Panie Kaczynski ile bedziesz jeszcze wciskal ciemnote biednemu ludowi ?? Koncz wasc i wstydu oszczedz. Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 Towarzsz Kaczyńskich uzyskał poparcie... 01.10.06, 15:00 towarzyszki Walentynowicz,Gwiazdy{dzis trzeżwy}.. niech żyje,! Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 Za wszystko winne są wykształciuchy 01.10.06, 15:05 fwyh napisał: > Panie Kaczynski ile bedziesz jeszcze wciskal ciemnote biednemu ludowi ?? Koncz > wasc i wstydu oszczedz. Proletariatowi łatwiej wciskać ciemnotę. Można też wskazać winnych - wykształciuchy, lumpeninteligencja, masoneria. W głosach proletariatu tkwi ostatnia deska ratunku PiSuarów - nikt wykształcony w ich kłamstwa już nie wierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
maj491 PISo-KOMUNA 01.10.06, 14:58 Dokładnie pamiętam komunistyczne spędy młodzieży, studentów i robotników w Katowickim "Spodku" za czasów Gierka. Scenariusz dokładnie taki sam. Przygotowane propagandowe okrzyki (młodzież z partią itd), "zapiewajły", którzy pierwsi wykrzykiwali przygotowane hasła. Filmy o tym jak "Polska rośnie w siłę a ludzie żyją dostatniej". Najśmieszniejsze jest to, że w Gdańsku padają okrzyki "Precz z Komuną" a robią dokładnie to co komuchy. Obstawiają swoimi ludźmi wszystkie nieżależne instytucje TV banki, urzędy itd (podobnie jak komuniści). Kto wypowie krytyczzną uwagę jest w układzie albo w szarej sieci. Zastraszają ludzi teczkami ale nie chcą podać żadnych szczegółów. Znaczy to mamy na wszystkich haki i niech nikt nie podskakuje. Przeżyłem 50 lat w komunie i podobnie jak wielu innych Polaków doskonale pamietam ich sposoby na utrzymywanie się przy władzy. Niestety teraz to wszystko wraca i patrzę na to z obrzydzeniem. Jak się ci zaślepieni pseudo-patrioci nie obudzą to Polskę może czekać wiele ciężkich lat zwłaszca dla nich. Pozdrowienia dla wszystkich trzeźwo myślących. Odpowiedz Link Zgłoś
revers3 tesknoty KOMUchowe 01.10.06, 15:17 hehehe wierze, ze pamietasz takie wiece... tylko chyba nie rozumiesz roznicy pomiedzy komunistycznym przymusem i absolutna kontrola a systemem demokratycznym gdzie kazdy robi co chce i ma pelne prawo do wyrazania swoich pogladow wlaczeni z pogladami politycznymi gdzie nowo tworzone partie to zlepek ludzi i pogladow, gdzie nowe partie musza walczyc ze starymi ukladami i polityczne sitwa z czasow komunistycznych czy to wlasnie ta wolnosc wypowiedzi, ten demokratyczne system pelen niedoskonalosci, ta walka z postkomuna wzbudza twoje szczere "obrzydzenie"? teksno ci za starymi czasami? gdzie ludzie glosowoli 100% na jedna partie, a niewygodnych przesladowala, bila i mordowala tajna policja? Odpowiedz Link Zgłoś
maj491 tesknoty KOMUchowe PISu 01.10.06, 16:43 revers3 napisał: > czy to wlasnie ta wolnosc wypowiedzi, ten demokratyczne system pelen > niedoskonalosci, ta walka z postkomuna wzbudza twoje szczere "obrzydzenie"? > teksno ci za starymi czasami? > gdzie ludzie glosowoli 100% na jedna partie, > a niewygodnych przesladowala, bila i mordowala tajna policja? PIS walczy z postkomuną wchodząc w koalicję z Samoobroną założoną przez SB (śmiechu warte). O tym, że Samoobrona została założona przez SB mówił sam Kaczyński, ale dla "dobra Polski" wszedł z nią w koalicję. Czyli brata się z SBecja a nie walczy. Jeżeli pomyślisz logicznie dojdziesz do takiego samego wniosku. Niestety Kaczyński co innego mówi a co innego robi. Dla niego utrzymanie "władzy" a nie dobro Polski jest najważniejsze. Słowo "władza" jest często przez niego wypowiadane (ulubione słowo komuny). W krajach o dojrzałej demokracji partie służą swojej ojczyżnie i obywatelom. Według Kaczyńskich mają władzę. Można wymieniać wiele cech, które łączą PIS i komuchów, ale jeżeli żyłeś w czasach komuny napewno je sam znajdziesz, jeżeli będziesz zwracał uwagę na to co PIS robi a nie to co mówi (po owocach ich poznacie). Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
revers3 Re: tesknoty KOMUchowe PISu 01.10.06, 17:49 zgadzam sie, ze najwiekszym bledem PiS to koalicja z bandycja lepperow i giertychow, ale niestety stalo sie. Lepper juz wyskoczyl, a teraz Jaroslaw glosno i wyraznie przyznal sie do bledu rozmow z kreaturami takimi jak Beger. Czy to tylko pod publiczke, czy tez nauka nie poszla w las? tylko czas pokaze a rozliczenie nastapi w nastepnych wyborach. Mloda demokracja taka jak w Polsce niestety bedzie popelniala bledy, bedzie balagan, afery, ale jednym z najwiekszych bledow tej ciagle fermentujacej i tworzacje sie demokracji bylo zarzucenie dekomunizacji i de-sbecji i tutaj PiS taki jaki jest, jest ciagle najlepszy PO jest tez ok, tylko zyczylbym Tuskowi lepszej pamieci Odpowiedz Link Zgłoś
maj491 Re: tesknoty KOMUchowe PISu 01.10.06, 20:09 revers3 napisał: a teraz Jaroslaw > glosno i wyraznie przyznal sie do bledu rozmow z kreaturami takimi jak Beger. > Czy to tylko pod publiczke, czy tez nauka nie poszla w las? > tylko czas pokaze Przyznał się bo go złapali za rękę. Nie wierzę, że Kaczyński nie wiedział jakimi metodami są werbowani posłowie z innych partii. Pozatym uważam, że werbowanie posłów z innych partii jest nieetyczne ponieważ oszukuje się w ten sposób wyborców. I jak to się ma do obietnic wyborczych Kaczyńskiego, który obiecał "czystą" politykę i walkę z korupcją (o innych obietnicach nie wspomnę).Teraz widać, że dla utrzymanie się przy władzy Kaczyńscy są gotowi zrobić najpodlejsze rzeczy podobnie jak komuchy. > Mloda demokracja taka jak w Polsce niestety bedzie popelniala bledy, bedzie > balagan, afery, ale jednym z najwiekszych bledow tej ciagle fermentujacej i > tworzacje sie demokracji bylo zarzucenie dekomunizacji i de-sbecji i tutaj PiS > taki jaki jest, jest ciagle najlepszy > Gdyby chodziło o zrobienie dekomunizacji to wybrano by metodę zastosowaną w byłej NRD. Każdy mógł zajrzeć do swojej teczki a przy staraniu się o jakieś stanowisko jego teczka była ujawniana. To skutecznie zniechęciło postkomunistów do starania się o stanowiska państwowe. W Polsce teczki służa głównie do walki politycznej i straszenia przeciwników politycznych bez żadnych konkretów (raport Maciarewicza). Pozatym jak można opierać się na materiałach esbeckich. Ostatnio kościół się kompromituje w oparciu o materiały esbeckie (teczki) i o to chyba esbecji chodziło. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
tbinisz Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 14:59 siekiera do pnia drzewa już jest przyłożona... Wasz czas minął panowie z PISu, zostaje tylko cieprpliwie czekać... Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 15:07 Ci co podnoszą ręke na PiS niech wiedzą że PiS im tę ręke obetnie! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 15:12 terence napisał: > Ci co podnoszą ręke na PiS niech wiedzą że PiS im tę ręke obetnie! Oczywiscie mowa o rekach podnoszonych na znak poparcia dla PiS...;)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mariola9915 Re: Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 15:15 reka na ta haniebna partie to za malo,nalezy przjechac ich wszystkich ,walcem drogowym, , oszolomy i klamcy postgierkowski pomiot! Odpowiedz Link Zgłoś
red.a.michnik Tolek Jablonski - spiewa hymn PISu 01.10.06, 14:59 Tolek Jablonski - spiewa hymn PISu, niezle jaja Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk10 Re: Tolek Jablonski - spiewa hymn PISu 01.10.06, 15:26 A ks. Henryk rozpowadza swoje wino w cenach promocyjnych? Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis trawę tez malowali na zielono.....banda debili 01.10.06, 15:00 Przeproście i Spie..jcie. Odpowiedz Link Zgłoś
tbinisz Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 15:01 Toawarzysze, pardon, obywatele IVRP, pomożecie?! Odpowiedz Link Zgłoś
marreb1 Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 15:03 Pewnie kolega woli metody sycylijskie jakie były stosowane przez ostatnie 16 lat.Ja jednak jestem pewien, że wreszcie będę jezdził naszymi,polskimi autostradami.Bo p. Kulczyk z kolegami jeżdżą po zagranicznych wyłącznie dzięki temu,że my jezdzimy po dziurach!!!!! Wystarczy tylko trochę pomyśleć,trochę......... Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 15:11 marreb1 napisał: > Wystarczy tylko trochę pomyśleć,trochę......... Koledze myślącemu (inaczej??) pod rozwage; ...słyszał może kolega coś o Salomonie - taki król był - i próżnym (naczyniu) i o nalewaniu z tego próżnego??? Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 chamstwo przyobleczone w szaty katona 01.10.06, 15:04 wiec pisu był czyms pomiedzy szalem na widok papieza i pzpr-owskim wiecem. gomułka i gierek nie powstydzili by sie takiego wystepu. niesmak to uczucie ktore z tego połączenia się rodzi. chamskie przekonanie o własnej nieomylności, bezczelne zawłaszczanie pamięci pamięci solidarności, dzielenie społeczeństwa. taką taktykę postanowili zastosować pisowscy pr-owcy w odpowiedzi na taśmy prawdy. rzygać się chce jak widzę i słyszę pisowców. Odpowiedz Link Zgłoś
penible4 Pan premier nawołuje do rewolucji? 01.10.06, 15:05 Bardzo poruszyło mnie, to dzielenie społeczeństwa na swoich i ...no wlaśnie - wrogów? Moim zdaniem jest to jątrzenie, granie na najniższych instynktach spoleczeństwa, szczucie przeciwko tym, którzy są bogatsi. Dla wyjasnienia - nie mam majatku, wiec nie o siebie sie martwię. Natomiast po raz pierwszy prawdziwie ucieszyłam się, że moje dziecko wyjechało z lubej ojczyzny. Mam pytanie dla tych szermujących "komuchami" i "postkomuną'. Co zawiera sie w tych epitetach???? Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk10 Re: Pan premier nawołuje do rewolucji? 01.10.06, 15:17 Wieslaw Wieslaw! ....a jednak topnieja szeregi. Nawet najtwardsi z twardyk pekaja ( por. sonde www.pis.org.pl/main.php) Kto by pomyslal, ze befetowa tak odpali najwiekszym strategom Odpowiedz Link Zgłoś
remeq Kilku karłów i obleśnych grubasów to nie Polska 01.10.06, 15:06 oni nawet nie wyglądają jak Polacy Odpowiedz Link Zgłoś
iulius Re: Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 15:06 A niech sobie organizują. I tak urządzimy im Budapeszt. Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger J*A***T*A*M***B*Y*Ł*E*M 01.10.06, 15:07 1) To co widać było w TV, ta publika, to wszystyko wyselekcjonowane audytorium, nikt obcy nie był tam wpuszczany, ci co którzy przyszli z miasta stali za wysokim budynkiem (z lewej strony tego co widać bło w TV) i nie mieli dostępu do sceny, nie zdziwcie się więc że wszyscy tam klaskali, nikt się nawet nie skrzywił. Ale zapewnie doliczą się jako "te tysiące" które były na wiecu. Ich kamera jednak nie widzi. 2) Wśród ludzi kręcili się antyterroryści w kominiarkach z kałasznikowami. Tego nie pamiętam na jakimkolwiek wiecu politycznym, nawet za komuny !!! 3) W TY Trwam relacja leciała z ok 5-7 sekundowym opóźnieniem w stosunku do TVN24, wirać Rydzyk trzymał rękę na pulsie jakby ktoś powiedzial coś nie tak. Oto państwo PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Czyli to był taki parteitag? 01.10.06, 15:15 Jak u Adolfa? Pięknie, historia powtarza się jako farsa... Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 A ja byłem na Paradzie Równości 10 VI br. w Wawie 01.10.06, 15:19 I wtedy było nas prawdopodobnie kilkanaście tysięcy, ale media, uzależnione od kaczystowskiej cenzury podały, że ok. 3 tysięcy. Teraz pewnie będzie odwrotnie, cenzura już wczoraj wiedziała, co należy napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Re: J*A***T*A*M***B*Y*Ł*E*M 01.10.06, 19:07 Też byłem. Za komuny jak przemawiał Wałęsa było sympatyczniej, a ZOMO tylko w tle, przy dworcu. Widać strach Kaczyńskich, paniczny strach. Odpowiedz Link Zgłoś
edalba Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 15:08 (Premier) "Zapewnił, że ze sprawy wyciągnięto wniosek: "Nigdy więcej nie wolno już rozmawiać z ludźmi o marnej reputacji" - powiedział." wniosek na miarę odnowiciela moralnego! Odpowiedz Link Zgłoś
kemot696 Re: Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 15:12 nie będzie już rozmawiał ze swoim kolegą Lipińskim? Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba "Precz z komuną" woła komuna 01.10.06, 15:09 Już dość tego śmierdzącego wiatru od Gdańska. Idźcie na śmietnik historii razem z Giertychem i Lepperem. Odpowiedz Link Zgłoś
w.szczur Re: Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 15:10 Za Kaczynskim stoi cały naród: - Kaszubi i Górale, i rolnicy i matki z dzieckiem a nawetWalentynowicz i Gwiazda - wściekła opozycja nie zdaje sobie sprawy, że sypiąc piasek w szprychy szkodzi Polsce - wyprowadzając ludzi na ulice nie myśli ile w tym czasie można by wyprodukować: pończoch, masła, kaszanki, wideł do gnoju itp. Wstyd mi za nich !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kemot696 Re: Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 15:13 "Wstyd mi za tych z Radomia!" Odpowiedz Link Zgłoś
kemot696 Re: Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 15:14 E. Gierek po zamieszkach radomskich do sekretarzy wojewódzkich podczas telekonferencji organizującej wiece poparcie "Towarzysze! Ja teraz potrzebuję poparcia jak powietrza!" Odpowiedz Link Zgłoś
warcholstwo Dlaczego Miss PiS nie została Miss Świata? 01.10.06, 15:10 zapraszam na mój blog warcholstwo.bloog.pl pt.POLITYCZNY PÓŁŚWIATEK Odpowiedz Link Zgłoś
marcowsky Jaroslaw !Jaroslaw! 01.10.06, 15:12 Tak krzyczmy drodzy towarzysze, nowa swiecka tradycja sie rodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
dibadzio Kolejne potępienie warchołów? 01.10.06, 15:13 I zakrzyknął był Wódz: precz z warchołami,niech żyje prawa i sprawiedliwa IV RP.Niech żyje!Spontanicznie odkrzyknęli prawi i sprawiedliwi dla siebie i dla swoich a srodzy i nieubłagani dla wroga,który chce bezczelnie zniszczyć dzieło genialnych bliźniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik4 Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 15:15 Chyba precz z kaczorami!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jo5348 Pasuje Wam porównanie do ZOMO? 01.10.06, 15:15 My wszyscy, którzy myslimy inaczej jestesmy jak ci, co nas pałowali dzieścia lat temu. Jestem wstrząśnięta. Tuszę, że to łabędzi śpiew dogorywającej kaczki gotującej się w kartoflance wraz z kurskim co już dawno poszedł na dno. Odpowiedz Link Zgłoś
captiva Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 15:16 W takim razie kaczko jedna musisz przestać rozmawiać sam ze sobą, swoim bratem z wieczną sraczką i całym PISuarem, bo każdy z was z osobna i wszyscy razem wzięci macie naprawdę marną reputację. Oby was szlag jasny trafił i wszystkie plagi tego świata dopadły!!! Odpowiedz Link Zgłoś